Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik a csehek legalább túl vannak a nehezén és ők 2-3 héttel előztek eddig minket. Már csak 2000 eset és a halottak száma is 100 alatt napok óta. Mondjuk majdnem háromszor annyit tesztelnek, mint mi.
több mint 4 éve
Fater bement katétercserére, megkérdezi az urulógust, hogy ő regisztrált nyugdíjasként hogy-hogy nem kapott még oltást? Erre áthívták egy másik szobába, és beadtak neki egy adag szputnyikot...Egyébként elmondom, hogy egyik ismerős amcsiban (Virginia) regisztrált már rég az állami rendszerben. Azt mondta egy hete, hogy nekik esélyük sincs (amit nem is értek, szerintem tökre nincs képben) arra hogy hamarosan oltást kapjanak. Erre elmegy a kórházba valami kezelésre és megkérdezték tőle, hogy kapott e már oltást. Mivel a válasz nem, rögtön beoltották a férjével együtt. Máshol sem megy ez tökéletesen, bár biztos vannak jó példák is. Mondjuk más kérdés, hogy nálunk szerintem nem az oltási tervvel van a legnagyobb gond, hanem a propagandával.
Működik az oltási terv!
r.baggio
több mint 4 éve
Fater bement katétercserére, megkérdezi az urulógust, hogy ő regisztrált nyugdíjasként hogy-hogy nem kapott még oltást? Erre áthívták egy másik szobába, és beadtak neki egy adag szputnyikot...Működik az oltási terv!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
chicken pox-ra meg measles-re gondoltamnyilván ott nincs/nem volt akkora siker, de az is lényegében probléma mentes volt
www.nytimes.com/interactive/2019/health/measles-outbreak.html
outbreaknewstoday.com/chickenpox-in-france-twelve-regional-outbreaks-reported-70489/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
???small pox-ra is ezt hittük, de aztán jöttek az antivaxerekSzerencsére nekem már fel sem merül a fekete himlő. Amúgy a baranyhimlovel ellentétben a fekete himlő elleni oltás nem kötelező. Vagy már nem kötelező. Vagy a baranyhimlo ellenivel azt is meg lehet előzni? Nem tudom.Teljesen más, mint a bárányhimlő.
samu09
Már nem oltanak ellene, mint írtam, kiírtottuk.
"A himlő egyike azon két fertőző betegségnek, amit az embernek sikerült világszerte felszámolni (a másik a keleti marhavész, 2011). Az erre irányuló vakcinázási akció előtti évben, 1967-ben, a járvány mintegy 10 millió embert fertőzött. A kampány lényegében Jenner módszerén alapult, és 1980-ban hivatalosan lezárult."
"Mivel a mai emberi népességben már egyre fogy azoknak az aránya, akik (természetes vagy mesterséges úton) immunológiai védettséget szerezhettek a himlővel szemben, ezért egy újonnan kialakuló járvány rövid távon valószínűleg minden korábbinál gyorsabb és pusztítóbb lenne. Sokan úgy vélik, hogy a természetből soha többé nem fog váratlanul újra felbukkanni a fertőzés. Mások szerint viszont fertőzőképes vírusok maradhattak a sarkvidéki fagyott talajba temetett holttestekben, vagy a közeli rokon majomhimlő vírusból is újra kialakulhat egy nagyon hasonló emberi kórokozó."
hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_himlő
Sobri Jóska
Negritis
Ezt a mondatot nem igazán tudom értelmezni.
A smallpox az a himlő.
Az oltásellenességhez mi köze?
Vagy annak a himlőhöz?
Vagy ahhoz amit írtam?
Valamit cáfolsz?
Vagy vitatsz?
???
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
a kettő ugyanaz, just sayingsmall pox-ra is ezt hittük, de aztán jöttek az antivaxerekSzerencsére nekem már fel sem merül a fekete himlő. Amúgy a baranyhimlovel ellentétben a fekete himlő elleni oltás nem kötelező. Vagy már nem kötelező. Vagy a baranyhimlo ellenivel azt is meg lehet előzni? Nem tudom.Teljesen más, mint a bárányhimlő.
samu09
"A himlő egyike azon két fertőző betegségnek, amit az embernek sikerült világszerte felszámolni (a másik a keleti marhavész, 2011). Az erre irányuló vakcinázási akció előtti évben, 1967-ben, a járvány mintegy 10 millió embert fertőzött. A kampány lényegében Jenner módszerén alapult, és 1980-ban hivatalosan lezárult."
"Mivel a mai emberi népességben már egyre fogy azoknak az aránya, akik (természetes vagy mesterséges úton) immunológiai védettséget szerezhettek a himlővel szemben, ezért egy újonnan kialakuló járvány rövid távon valószínűleg minden korábbinál gyorsabb és pusztítóbb lenne. Sokan úgy vélik, hogy a természetből soha többé nem fog váratlanul újra felbukkanni a fertőzés. Mások szerint viszont fertőzőképes vírusok maradhattak a sarkvidéki fagyott talajba temetett holttestekben, vagy a közeli rokon majomhimlő vírusból is újra kialakulhat egy nagyon hasonló emberi kórokozó."
Sobri Jóska
Negritis
több mint 4 éve
small pox-ra is ezt hittük, de aztán jöttek az antivaxerekSzerencsére nekem már fel sem merül a fekete himlő. Amúgy a baranyhimlovel ellentétben a fekete himlő elleni oltás nem kötelező. Vagy már nem kötelező. Vagy a baranyhimlo ellenivel azt is meg lehet előzni? Nem tudom.Teljesen más, mint a bárányhimlő.
samu09
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szerencsére nekem már fel sem merül a fekete himlő. Amúgy a baranyhimlovel ellentétben a fekete himlő elleni oltás nem kötelező. Vagy már nem kötelező. Vagy a baranyhimlo ellenivel azt is meg lehet előzni? Nem tudom.Teljesen más, mint a bárányhimlő.
samu09
több mint 4 éve
Szerintem ez a "nyitás" nem oszt, nem szoroz. A "zárásnak" sem ez a része volt az igazán hatékony - ha hatékony volt, talán az lesz a vége, hogy igen -, hanem az online oktatásra átállás. Én inkább ez utóbbitól tartok. Teljesen más fél órát vásárolni egy nagy légterű supermarketben (még plázában is), úgy, hogy azért majdnem mindenkin maszk van, mint ötször 45 percet összezárva ülni - maszk nélkül - egy légkondícionálatlan tanteremben. El lehet kapni persze supermarketben, utcán is, de az iskola a nagy terjesztő, utána a munkahely. Nem látom, hogy azért mert a tanárok be lesznek oltva, hogyan fog ez megváltozni április 20-tól? Oktatási szempontból nem hiszem, hogy már sokat ronthatna az, hogy április 20 helyett mondjuk május közepén mennének vissza. Megér ez a 2-3-4 iskola hét egy lehetséges 4. hullámot?Az a legrosszabb, hogy a sok tinédzser úgy van vele, hogy áh úgy se lesz semmi baja, és hazaviszik a szülőknek akik meg adják tovabb a nagy világnak
peterk2005
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
már most is megy hogy mind2 oldal agyhalottazza a másikatindex.hu/kulfold/2021/04/04/nemetorszag_felmentes_oltas/Persze, hat miert létezünk, ha nem elunk? Egyebkent miert oltanak, ha nem lehet hasznalni? Ja, hogy meg nem tudjuk, egyáltalán hatásos e a vakcina!? Lesznek itt meg tarsadalmi feszultsegek: a beoltott vs. nem oltott ellentet, akar a gazdag-szegeny. Így is, meg a maszk és a tavolsag miatt is meg tudnak bolondulni és egymasnak esni, beszologatni. Egy cikkben olvastam, hogy a távolságtartás miatt verekedtek ossze egy uzletben. A multkor viszont szem és fultanuja voltam a nyugati palya udvar elott a villamos megalloban, hogy miközben egy idősebb ferfi autójával várakozott a zold lampara, kikabalt, s intultalta a megalloban allo maszk nelkul levo fiatal srácot.
Ott se lesz kolbászból a kerítés, itt se...
Szerintem kontrollálhatatlan, elhamarkodott, kockázatos lépés, ami már nálunk is be van lengetve.
A hamis biztonságérzet és az eddig is tapasztalható felelőtlenség egyvelege tökéletes táptalaja lesz egy erős 4. hullámnak...de Európa élni akar 😕
clbass
Ventura
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/04/04/nemetorszag_felmentes_oltas/Persze, hat miert létezünk, ha nem elunk? Egyebkent miert oltanak, ha nem lehet hasznalni? Ja, hogy meg nem tudjuk, egyáltalán hatásos e a vakcina!? Lesznek itt meg tarsadalmi feszultsegek: a beoltott vs. nem oltott ellentet, akar a gazdag-szegeny. Így is, meg a maszk és a tavolsag miatt is meg tudnak bolondulni és egymasnak esni, beszologatni. Egy cikkben olvastam, hogy a távolságtartás miatt verekedtek ossze egy uzletben. A multkor viszont szem és fultanuja voltam a nyugati palya udvar elott a villamos megalloban, hogy miközben egy idősebb ferfi autójával várakozott a zold lampara, kikabalt, s intultalta a megalloban allo maszk nelkul levo fiatal srácot.
Ott se lesz kolbászból a kerítés, itt se...
Szerintem kontrollálhatatlan, elhamarkodott, kockázatos lépés, ami már nálunk is be van lengetve.
A hamis biztonságérzet és az eddig is tapasztalható felelőtlenség egyvelege tökéletes táptalaja lesz egy erős 4. hullámnak...de Európa élni akar 😕
clbass
Szerkesztette: Ventura
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Szerintem ez a "nyitás" nem oszt, nem szoroz. A "zárásnak" sem ez a része volt az igazán hatékony - ha hatékony volt, talán az lesz a vége, hogy igen -, hanem az online oktatásra átállás. Én inkább ez utóbbitól tartok. Teljesen más fél órát vásárolni egy nagy légterű supermarketben (még plázában is), úgy, hogy azért majdnem mindenkin maszk van, mint ötször 45 percet összezárva ülni - maszk nélkül - egy légkondícionálatlan tanteremben. El lehet kapni persze supermarketben, utcán is, de az iskola a nagy terjesztő, utána a munkahely. Nem látom, hogy azért mert a tanárok be lesznek oltva, hogyan fog ez megváltozni április 20-tól? Oktatási szempontból nem hiszem, hogy már sokat ronthatna az, hogy április 20 helyett mondjuk május közepén mennének vissza. Megér ez a 2-3-4 iskola hét egy lehetséges 4. hullámot?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Marcius 8-ai allapotoknak megfeleloen nyitnak vagy ilyesmi. Kondik maradnak zarva, csak sportoloi igazolassal mehetnek sztem.Ne is mondd. Akar a pumukli. Legalább kondicionaloba is eljutok mar.A konditermek biztos, hogy nyitni fognak mindenkinek?
Ventura
Szerintem nem
r.baggio
több mint 4 éve
Szerencsére nekem már fel sem merül a fekete himlő. Amúgy a baranyhimlovel ellentétben a fekete himlő elleni oltás nem kötelező. Vagy már nem kötelező. Vagy a baranyhimlo ellenivel azt is meg lehet előzni? Nem tudom.Alapbetegség nélkül, 36 évesen, én is a sor végén vagyok. Ki is várom a sorom, de amíg nem oltanak be mindenkit aki igényt tart rá, az oltási igazoláshoz kötni bármit is elég visszás.Két héten belül szerintem minden regisztráltat hívnak.
Majd amikor már van oltás, csak nincs oltandó, akkor lehet ezeket bevezetni.
Ha ilyen ütembe oltanak, akkor sem látom hogy május közepe előtt bármi esélyem is lenne az oltásra.
Minap beszélgetem egy Richternél dolgozó ismerősömmel, és ott elég nagy a félsz a vírustól. Sinopharmról azt mondta a Richter egy jó és megbízható partnere, nem egy utolsó kókler cég a gyógyszer gyártásban.
Nomac
Most szombaton a Rókusban rengeteg harminc körüli embert láttam, szépen halad az oltás.
Mire kitalálják akár itthon, akár az EU-ban azt, hogy mihez, miként kell és milyen igazolás, addigra be lesz mindenki oltva, aki szeretné. (Mivel momentán még az összes oltható 50 százaléka se szeretné.)
Egyébként én tavaly, amikor bejött a pandémia, és nagyjából képbe kerültünk, hogy mi a szent szar ez, úgy gondoltam, hogy 2022 végére (vagy még későbbre) lesz tömegesen adható oltás, ehhez képest egy évvel a vírus elterjedése után(!) már csak a gyártási kapacitáson múlik, és többfajta technológiájú, több helyen kifejlesztett vakcina is elérhető.
Ez szerintem alapvetően csodajellegű dolog, a tudomány képességei és kapacitásai azért megsüvegelendőek.
Te a bárányhimlőre gondolsz, én a feketehimlő elleniről írok, amit az oltásoknak köszönhetően sikerült is kb. kiírtani. Olyannyira, hogy már ezek szerint a te korosztályodban a köznyelvben a "himlő" az a bárányhimlő.Egy koronavírus elleni oltásnak, ahogy pl. a himlő elleninek, kötelezőnek kell lennie.Nem értem miért a himlő elleni oltást hozod fel mindig. Ez a legfeleslegesebb jelenleg az oltások között, és kb 3 éve lett kötelező. Felnőttekre tényleg veszélyes lehet, de kicsi korban túl kell esni rajta. Az oltás meg nem akadályozza meg hogy elkapd a himlőt, a tüneteit meg vagy mérsékli vagy nem. Hát kösz. Csak egy ok hogy valami haver megtömje a zsebét.
Sobri Jóska
Valami olyan oltasra hivatkozz ami tényleg veszélyes és évtizedek óta alkalmazzák.
samu09
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Alapbetegség nélkül, 36 évesen, én is a sor végén vagyok. Ki is várom a sorom, de amíg nem oltanak be mindenkit aki igényt tart rá, az oltási igazoláshoz kötni bármit is elég visszás.Két héten belül szerintem minden regisztráltat hívnak.
Majd amikor már van oltás, csak nincs oltandó, akkor lehet ezeket bevezetni.
Ha ilyen ütembe oltanak, akkor sem látom hogy május közepe előtt bármi esélyem is lenne az oltásra.
Minap beszélgetem egy Richternél dolgozó ismerősömmel, és ott elég nagy a félsz a vírustól. Sinopharmról azt mondta a Richter egy jó és megbízható partnere, nem egy utolsó kókler cég a gyógyszer gyártásban.
Nomac
Most szombaton a Rókusban rengeteg harminc körüli embert láttam, szépen halad az oltás.
Mire kitalálják akár itthon, akár az EU-ban azt, hogy mihez, miként kell és milyen igazolás, addigra be lesz mindenki oltva, aki szeretné. (Mivel momentán még az összes oltható 50 százaléka se szeretné.)
Egyébként én tavaly, amikor bejött a pandémia, és nagyjából képbe kerültünk, hogy mi a szent szar ez, úgy gondoltam, hogy 2022 végére (vagy még későbbre) lesz tömegesen adható oltás, ehhez képest egy évvel a vírus elterjedése után(!) már csak a gyártási kapacitáson múlik, és többfajta technológiájú, több helyen kifejlesztett vakcina is elérhető.
Ez szerintem alapvetően csodajellegű dolog, a tudomány képességei és kapacitásai azért megsüvegelendőek.
Te a bárányhimlőre gondolsz, én a feketehimlő elleniről írok, amit az oltásoknak köszönhetően sikerült is kb. kiírtani. Olyannyira, hogy már ezek szerint a te korosztályodban a köznyelvben a "himlő" az a bárányhimlő.Egy koronavírus elleni oltásnak, ahogy pl. a himlő elleninek, kötelezőnek kell lennie.Nem értem miért a himlő elleni oltást hozod fel mindig. Ez a legfeleslegesebb jelenleg az oltások között, és kb 3 éve lett kötelező. Felnőttekre tényleg veszélyes lehet, de kicsi korban túl kell esni rajta. Az oltás meg nem akadályozza meg hogy elkapd a himlőt, a tüneteit meg vagy mérsékli vagy nem. Hát kösz. Csak egy ok hogy valami haver megtömje a zsebét.
Sobri Jóska
Valami olyan oltasra hivatkozz ami tényleg veszélyes és évtizedek óta alkalmazzák.
samu09
több mint 4 éve
Ne is mondd. Akar a pumukli. Legalább kondicionaloba is eljutok mar.A konditermek biztos, hogy nyitni fognak mindenkinek?
Ventura
Szerintem nem

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/04/04/nemetorszag_felmentes_oltas/Ott se lesz kolbászból a kerítés, itt se...
Szerkesztette: clbass
több mint 4 éve
Külön hajkondícionáló szalonod is van? Igényes vagy 😊Ne is mondd. Akar a pumukli. Legalább kondicionaloba is eljutok mar.Akkor mehetek fodrászhoz! Apró örömök 😉Elvileg igen, visszaáll a korábbi rend.És akkor ezzel egyidőben nyithatnak a boltok is, amik eddig zárva kellett hogy legyenek?Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
Most szerdára várják, hogy ezt elérjük, tehát ez esetben csütörtökön már 10-kor kezdődik.
Vito
warr_b
Toca
bcsarli
Ventura
több mint 4 éve
Ne is mondd. Akar a pumukli. Legalább kondicionaloba is eljutok mar.Akkor mehetek fodrászhoz! Apró örömök 😉Elvileg igen, visszaáll a korábbi rend.És akkor ezzel egyidőben nyithatnak a boltok is, amik eddig zárva kellett hogy legyenek?Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
Most szerdára várják, hogy ezt elérjük, tehát ez esetben csütörtökön már 10-kor kezdődik.
Vito
warr_b
Toca
bcsarli
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Akkor mehetek fodrászhoz! Apró örömök 😉Elvileg igen, visszaáll a korábbi rend.És akkor ezzel egyidőben nyithatnak a boltok is, amik eddig zárva kellett hogy legyenek?Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
Vito
warr_b
Toca
több mint 4 éve
Elvileg igen, visszaáll a korábbi rend.És akkor ezzel egyidőben nyithatnak a boltok is, amik eddig zárva kellett hogy legyenek?Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
Vito
warr_b
több mint 4 éve
És akkor ezzel egyidőben nyithatnak a boltok is, amik eddig zárva kellett hogy legyenek?Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
Vito

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?Amint elérjük a 2,5 millió beoltottat, annak a másnapján már az új szabályok lesznek érvényben.
bcsarli
több mint 4 éve
Mit mondott a főnix, mikortól lehet 8 helyett 10-től a kijárási tilalom kezdete?