Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 643 — Lucas Scott
Astra első oltás után várható komolyabb reakció a szervezettől, vagy majd csak a második után? Mik a tapasztalatok?
vik
tegnap délelőtt kapta meg sógorom az első kört, most volt 30. Estére fájt mindene, de nem vészes ahogy hallom, komolyabb baj nincs.
Vrij6
nekem is egy baratom, most mar eppen kollegam ugyanigy. megkapta elso korben az astrat, juniusban jonne a 2. kor de kozben melo miatt kiutazott ciprusra es most nem tudja mi lesz ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Bennetek megbízom, mert tájékozott emberek vagytok.
Ha minden vakcina rendelkezésre állna és csak bökni kellene hogy azt, akkor ki mit kérne?
bcsarli
Hülye kérdés.
A jelenlegi infók alapján nem lehet ezügyben érdemben dönteni.
Momentán egyik se jobb vagy rosszabb, mint a másik, és ha neked nem sürgős, ha vársz türelmesen, kockázatmentesen pár hónapot, és ilyen helyzetbe kerülsz, hogy valóban 5-7-10 vakcinából válszthass, akkor szánd rá az időt, olvass utána, és dönts felelősen a saját infóid alapján, ne más tippjei miatt.
Ez momentán kb. olyan kérdés, hogy "szerintetek ki nyeri idén a SB-t?".

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 384
Ha minden vakcina rendelkezésre állna és csak bökni kellene hogy azt, akkor ki mit kérne?
bcsarli
Első körös WR-t.
Egyébként Pfizert.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 471 — "Grammar maci"
bcsarli
Messi vagy CR a jobb?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Köszi az infókat, igen, inkább tapasztalatok érdekelnek. A vérrögképződésről magam is olvastam, de mivel nekem AZ-t tud adni a dokinő, így én azt tudok felvenni, így ezen nem rugózom. Ami jobban érdekel, hogy a másnapra vagy szabadnapot, vagy könnyített napot kérek, de próbálok készülni valami jó/rossz forgatókönyvvel, hogy optimista/pesszimista esetben ki mikor mennyire tud majd rám számítani miután felvettem az első oltást.
vik
Meg talán meg is van azon veszélyetetettek köre, akinél több esély van vérrög kialakulására az AZ-nál. Ők kapjanak mást és kész.

több mint 4 éve
vik New England Patriots 45
Köszi az infókat, igen, inkább tapasztalatok érdekelnek. A vérrögképződésről magam is olvastam, de mivel nekem AZ-t tud adni a dokinő, így én azt tudok felvenni, így ezen nem rugózom. Ami jobban érdekel, hogy a másnapra vagy szabadnapot, vagy könnyített napot kérek, de próbálok készülni valami jó/rossz forgatókönyvvel, hogy optimista/pesszimista esetben ki mikor mennyire tud majd rám számítani miután felvettem az első oltást.
több mint 4 éve
Astra első oltás után várható komolyabb reakció a szervezettől, vagy majd csak a második után? Mik a tapasztalatok?
vik
Mindenkinél más oltási reakció alakul ki, teljesen egyénfüggő.
Van akinél az égvilágon semmi, van akinek kicsit fáj a karja, vagy hőemelkedése, izületi fájdalmai lesznek, olyan is van aki fosik két napig, de csak ennyi.
Dolgozik a vakcina.
És ezek valóban kellemetlenségek, de össze se lehet hasonlítani egy beszopott koronavírus-fertőzéssel. 2-3 nap kellemetlenség teljesen normális és bőven megéri.
Sobri Jóska
Alapvetően egyetértek veled, mert igenis pucolni kell az oltásért.

DE

a vérrögképződés nem kellemetlenség, hanem nagy probléma. Észnél kell lenni, oda kell figyelni.
Amadeus
Tapasztalatokat kérdezett vik.
A környezetemben rengtegen kaptak AZ-t, de senkinek nem lett trombózisa tőle, azok történtek amiket leírtam.

UK-ben 18 millió adag AZ oltás után 30 embernél alakult ki vérrög, heten haltak meg. Ez kb. nagyságrendileg annyira kicsi valószínűség (a 7 a 18 millióhoz), mint annak az esélye, hogy 17 lottószelvényedből valamelyikkel megnyered a lottóötöst. Gyakorlatilag nulla.

Lehet ezen aggódni, de a 9,5 millió magyar emberből koronavírus nélkül meghal évente kb. 500 ember autóbalesetben. Vagyis kb. két nagyságrenddel veszélyesebb autóba ülni, mint Astra Zenecával oltakozni, abból a szempontból, hogy belehalsz e.
Csak a média abból él, hogy clickbait minuszos híreket artikulál túl.
Ha az oltásoknál az lenne az arány, hogy minden 1 millió oltottból bizonyosan meghal 1, akkor Magyarországon 10 halottba kerülne a teljes immunitás. Míg oltások nélkül, immunitás nélkül a koronavírusba meg naponta belehal többszáz ember, ki tudja hol áll majd meg a teljes halálozási számláló, az egy, öt, tíz év múlva lehetséges szövődményekről nem is beszélve.

Az, hogy a média ennyire túlizgulja ezt a néhány trombózisos esetet valószínűleg több áldozatot követel, mint maga a trombózisveszély, ha csak ezer ember emiatt nem kéri az AZ-t, abból elkapja 100 a koronát, és 2 meghal, máris veszélyesebb a média felelőtlensége, mint maga a vérrögképződés.

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 228 — NFL bracket champion '26
vik
Öcsém belázasodott és 2 napig volt szarul az 1. Astrától, azóta semmi baja.

Napi aktuál:  telex.hu/koronavirus/2021/04/06/astrazeneca-kutvolgyi-korhaz-oltas-masodik-felfuggesztes

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 498
vik
Van akinél az égvilágon semmi, van akinek kicsit fáj a karja, vagy hőemelkedése, izületi fájdalmai lesznek, olyan is van aki fosik két napig, de csak ennyi.
Dolgozik a vakcina.
És ezek valóban kellemetlenségek, de össze se lehet hasonlítani egy beszopott koronavírus-fertőzéssel. 2-3 nap kellemetlenség teljesen normális és bőven megéri.
Sobri Jóska
Alapvetően egyetértek veled, mert igenis pucolni kell az oltásért.

DE

a vérrögképződés nem kellemetlenség, hanem nagy probléma. Észnél kell lenni, oda kell figyelni.
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
Vasárnap szüleimet meg apósomat beoltották szputnyikkal, anyósomat pfizerrel mert óvónő. Tegnap meg ma több kollegám is ment/megy oltasra, és ők már közelebb vannak a harminchoz mint a negyvenhez. Halad ez.
samu09
Az én anyukám is óvónő, augusztusban lesz hatvan, regisztrálva is van. Nálunk vidéken úgy halad a dolog, hogy még a doki volt felháborodva, amikor rákérdezett nála. Baró, hogy boldog-boldogtalant oltanak, csak azt nem akit elvileg kellene.
Ettemlevest
Nálunk Vácon (Pest megye) a pedagógusok oltása teljesen le volt választva a háziorvosi szolgálatról. Regisztráció állami formában, oltás helyi oltóponton (kórházban), az értesítést követő harmadik napon.
Ellenben ma én is érdeklődtem a háziorvosomnál, és egy kicsit őt is sértettnek éreztem "amennyiben a jövőben is nekik kell oltaniuk"...
Nála állítólag 600+ fős a jelenlegi lista, én meg csak 84-es születésű vagyok, szóval majd értesítenek 😀 A crohn most nem játszik, még mindig csak a 65+ kategóriánál tartanak...
clbass
én is az előbb beszéltem a háziorvosommal, mondta hogy nyugodjak meg, rajta vagyok a listáján, de még nem végeztek a 60+-osokkal, fiatal vagyok, legyek türelemmel. azt mondta szerdánként tudják meg, hogy a következő 1 hétben mivel tudnak oltani (jelenleg szputnyikot tudna adni, de még hetek mire elérnek hozzám, szóval nem tudja megjósolni)
több mint 4 éve
vik
Dolgozik a vakcina.

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Vasárnap szüleimet meg apósomat beoltották szputnyikkal, anyósomat pfizerrel mert óvónő. Tegnap meg ma több kollegám is ment/megy oltasra, és ők már közelebb vannak a harminchoz mint a negyvenhez. Halad ez.
samu09
Az én anyukám is óvónő, augusztusban lesz hatvan, regisztrálva is van. Nálunk vidéken úgy halad a dolog, hogy még a doki volt felháborodva, amikor rákérdezett nála. Baró, hogy boldog-boldogtalant oltanak, csak azt nem akit elvileg kellene.
Ettemlevest
Nálunk Vácon (Pest megye) a pedagógusok oltása teljesen le volt választva a háziorvosi szolgálatról. Regisztráció állami formában, oltás helyi oltóponton (kórházban), az értesítést követő harmadik napon.
Ellenben ma én is érdeklődtem a háziorvosomnál, és egy kicsit őt is sértettnek éreztem "amennyiben a jövőben is nekik kell oltaniuk"...
Nála állítólag 600+ fős a jelenlegi lista, én meg csak 84-es születésű vagyok, szóval majd értesítenek 😀 A crohn most nem játszik, még mindig csak a 65+ kategóriánál tartanak...
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
nem azt mondta itt az egyik helikopter, hogy az "oltas semmit sem arthat"?!!

ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor most senki ne oltakozzon. hanem a baromnak uzenem, hogy a sokadik faszsagod cafolodik meg. es talan okosabb lenne neha csendben lenni.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Vicces lesz, ha az Astrat vérrögképződés miatt leállítják annak a szúrását...
Mi a francot csinál, aki abból kapta az elsőt, meddig fognak ők várni amíg "kitisztul"?
FLZOLI
én úgy tudom a németek rájöttek a megoldásra
Negritis
 hvg.hu/tudomany/20210319_astrazeneca_oltas_verrogkepzodes
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 063 — Слава Україні! Героям слава!
vik
tegnap délelőtt kapta meg sógorom az első kört, most volt 30. Estére fájt mindene, de nem vészes ahogy hallom, komolyabb baj nincs.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210406/megerositettek-osszefugges-van-az-astrazeneca-vakcina-es-a-verrogkepzodeses-esetek-kozott-477208

Marco Cavaleri az olasz Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: „a véleményem szerint már kimondhatjuk, hogy a nagyon ritka trombózisos esetek "kapcsolatban vannak a vakcinával”. Azt ugyanakkor még nem tudják, hogy pontosan mi okozza a reakciót. Hozzátette: tény, hogy főleg fiatal beoltottak között magasabb az agyi trombózis esetszáma, mint várnák.

Múltkor még az volt, hogy tudják

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 470 — The Mathematician
Mi a francot csinál, aki abból kapta az elsőt, meddig fognak ők várni amíg "kitisztul"?
FLZOLI
én úgy tudom a németek rájöttek a megoldásra

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
vik New England Patriots 45
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Hnap 246k Pfizer érkezik.
több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com

több mint 4 éve
samu09
Lassan a kutyákat, macskákat is lehet vinni 😊

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 263 — Vikings fan
samu09
Ezt csak abból szűröm le amit ide írtok így bocs ha nem így van de az elmúlt egy hétben azért lett sokkal gyorsabb az oltás mert több vakcina érkezett, nem? Tehát még az is lehet hogy igaz volt hogy tudtak volna korábban is többet oltani ha több érkezett volna, legalábbis ebből nekem ez jön le.
davemayer
Részben, meg most sikerült elérnie a rendszereknek, hogy az adatokat összefésülve megfejtség kit / hol kellene oltani.
Pl. Apósom jelentkezett már 4 hónapja, meg kellett volna rég kapnija, de most jutottak el oda, hogy a két rendszer összeért és 2 hónap keresés után sikerült rájönniük, hogy a taj számhoz tartozó nevet elírta valaki... Nem mintha a taj szám nem azonosítana egyértelműen, de ez más kérdés...
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 471 — "Grammar maci"
samu09
Ezt csak abból szűröm le amit ide írtok így bocs ha nem így van de az elmúlt egy hétben azért lett sokkal gyorsabb az oltás mert több vakcina érkezett, nem? Tehát még az is lehet hogy igaz volt hogy tudtak volna korábban is többet oltani ha több érkezett volna, legalábbis ebből nekem ez jön le.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
samu09

touchdown..... touchdown, bears!!