Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az a lotyó is maszkot árul a luxusfeleségekből. Az övé meg is öli egyből a vírust, nem csak véd.szeged.hu/hirek/33870/szabo-tunde-sportert-felelos-allamtitkar-unokahuganak-a-ferje-szajmaszkot-es-a-fertotlenitoszert-arul-az-instagramon
Hiteles termék lehet, a prosti tévén promozzák.
/magyar fejlesztés, ki nem hagynám/ remélem rovásírással is rá van írva hogy maradj otthon
ozibozi
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Deutsch: a járvány idején a védekezéssel kell foglalkozni nem pitiáner politikai játszmákkal. (Az európai parlamentről.)Hát ez....
több mint 4 éve
Halason mar teli a kontenerkorhaz, lelegezteton levo betegeket visznek be a benti korhazba egy ideje , mert h 2 negativ tesztjuk volt kint. Fura modon bent mar pozitiv a tesztjuk.A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
jelenleg 6867-en fekszenek bent, és Orbán azzal számol, ez a szám akár 15-20 ezer magasságába is felmehet a következő napokban, hetekben.
Ha ez igaz, akkor végképp nem értem, mire vártak a zárással, ennyi embert nem fog tudni ellátni a rendszer, gondolom nem tegnap reggelre számolták ki a trendet a matematikusok...somoskovig
peterk2005
Bent nincsenek elvalasztva, nincs kapacitas fertozo ito letrehozasara... Mar igy is csomo kulsos dolgozik a benti meg a kinti korhazban is :/
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Az a lotyó is maszkot árul a luxusfeleségekből. Az övé meg is öli egyből a vírust, nem csak véd. Hiteles termék lehet, a prosti tévén promozzák.
/magyar fejlesztés, ki nem hagynám/ remélem rovásírással is rá van írva hogy maradj otthon
több mint 4 éve
Volt róla szó, hogy pár hónapja én emlegettem az ffp2 / ffp3-as maszkokat. Biztos igaz, ha többen is írták, én már nem emlékszem. 😊 De tény, hogy én (személyes használatra és a cégbe is) ilyeneket veszek már kb. tavaly június óta. Kb. amióta rendbe jött a kínálat. Egyszer használatosak, de utána néztem és érdeklődtem, lehet ezeket nyugodtan többször is használni, az egyszer használat azért van megadva, mert nyolc órás műszakra tervezve (beleizzadva, stb., ezek ugye munkavédelmi maszkok, amiben festenek, fizikai munkát végeznek, plusz kórházakban jönnek/mennek, egész nap hordják) így ajánlatos. Egy irodában üldögélve, vagy egy bevásárlási körütat elintézve simán többször is újra lehet használni őket. Nem kell takarítani, mosni vagy bármi ilyesmi (sőt, eszébe se jusson senkinek, azzal csak tönkreteszi), hanem csak hazaérve le kell venni, és el kell rakni valami melegebb helyre. Radiátor fölé, szekrény tetejére, valami fűtőtest tetejére, kandalló tetejére, stb. Ha oda teszed, pár óra alatt sterilizálódik. Szoba hőmérsékleten is 1 nap alatt steril lesz. (Kint viszont nem szabad a kocsiban / spejzban, hideg helységben hagyni, mert 4-5 celsius alatt akár 1 hétig is élve marad benne a vírus!). Lényeg a lényeg, hogy ha nem köpködöd tele, nincs fent nyolc-tíz órát úgy, hogy beleizzadhatsz, összekoszolhatod, stb. akkor nyugodtan 4-5 (6-8-10 terheléstől, használattól függően) alkalommal biztonságosan újrahasználható. Így egy viselés ártól függően 40-50 a jobbakból 100-150-200 forintra jön ki, nem egy vészes tétel. Én egyébként kettőt szoktam naponta használni, egyet kintre, egyet fedett helyre. (A kintet úgy értem, ha hosszabban kell kint lennem, a száz méter a kocsitól a boltig nem számít annak 😊 ) A kinti kevesebb vírusterhelést kaphat, viszont télen a kilélegzett pára miatt könnyebben elsz*ródik, eltömődhet, hatékonytalanná válhat, úgyhogy abból kevesebb kör fut, 2-3-nál többször nem hordom. A bentit, amiben csak ülök esetleg bevásárolok (és akkor csak 1 max 2 órát van fent) többször is.
Nem tudom szabad-e, de annyian kérdezték, hogy hol, hogy beteszem. Majd a modi kiveszi, ha reklámnak minősül. (SEMMI KÖZÖM a céghez, vásárolok tőlük). Az url elég kézenfekvő 😊 virusmaszk.hu/ 😀
Sok típus náluk is kifogyott, de van még jónéhány raktáron. Van kínai is 290-ért még raktáron (YunYifu, de utána járható, van CE/FDA/TÜV bizonyítványa klikk ide. És van picit többért Honeywell, 3M ezek jól ismert, minőségi nyugati márkák. És van ffp3-as is, van ami kimondottan drága, de van néhány "emberi áron" is. És van egy "kínai" ffp3-as, ami szerintem nem kínai, hanem inkább valamilyen spanyol. És fülpántos. YADA a neve. Na, itt van kérdőjel, mert YIADA-t találtam engedéllyel a neten. de YADA-t nem. Viszont a két maszk a márkanéven kívül tökugyanaz. Lehet hamisítvány, de lehet csak területileg eltérő elnevezés is. MIndenesetre ez az egyetlen a bolt által kínált sokféle maszkból, amit nem találtam meg engedéllyel, szóval ha a többi mind korrekt, akkor nem túl rizikós feltételezni, hogy ez se szemét. De aki biztosra akar menni, vegye valamelyik másikat.
(A 3M ffp3-as maszk nagyon kényelmes, azt nagyon ajánlom, bár picit drágább. De ha úgy van használva ahogy feljebb írtam, napi 200-ra ez is kihozható, szóval azért ez is még bőven a tűrhető szinten van. Még akkor is, ha alkalmanként csak egyszer van használva, ha olyan terhelést kap. Bár fejpántos, ezért felvenni nem olyan egyszerű, mint a fülpántosat. Viszont ha fent van, akkor az általam próbált legkényelmesebb, könnyű benne lélegezni, nem csúszkál, nem kell igazgatni, helyén marad, mintha ragasztva lenne. Ez az egyetlen amiben úgy tudok vásárolni, hogy szemüvegben - az apró betűkhöz kell nekem a bolti szemüveg már - szaladgálok a boltban föl-alá, emiatt fujtatok is, és nem párásodik semmit a szemüveg.)
Ja, és stabilan másnap szállítanak. Ma péntek van, úgyhogy most nem másnap, de ha ma rendelsz, hétfőn kézbe adja a futár. (Utoljára emlegettem őket, a következő körért már részesedést fogok tőlük kérni, és pénzért megy a hirdetés. 😀 )
Ja, és szelepeset légyszi senki ne vegyen. Értem én, hogy könnyebb benne lélegezni, de gondoljunk a másik emberre is.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Az orvostanhallgatók amúgy nem tudnának beadni egy injekciót?Nagymamám így halt meg a Tétényi úton. A szakmai gyakorlaton lévő srác úgy gondolta, hogy egy injekciót ő is be tud adni.
ozibozi
Persze, nem akarok általánosítani. Csak eszembe juttattad. Fájó emlék.
több mint 4 éve
Apósom 74, ma megkapta a behívót--»kínai😀😀😀 ez jó, lopom.
Mondtam neki, hogy ne aggódjon, mivel állítólag abban olyan csip van, hogy a Huawei telefonja felismeri majd, mint külső eszköz...
Klaci79
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Apósom 74, ma megkapta a behívót--»kínaiMondtam neki, hogy ne aggódjon, mivel állítólag abban olyan csip van, hogy a Huawei telefonja felismeri majd, mint külső eszköz...
több mint 4 éve
Az orvostanhallgatók amúgy nem tudnának beadni egy injekciót?
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/03/05/hadhazy-megszerezte-a-kinai-vakcina-engedelyet/ A hatékonyságról szóló hiteles dokumentáció nélkül ezzel oltani tömegeket: gyógyszerkísérlet
– írta Hadházy Ákos.
több mint 4 éve
De csak ha munkaidőn belül* mennek ki a számlák, utána egy jóravaló magyar híg tech cégNév alapján Apple árazással gondolom 😊Ne feltételezz rosszakat 😊
FLZOLI
| szerintem az állami informatikai megrendeléseknél csak a honvédelem a nagyobb pénznyelő |
r.baggio
| 4ig |
több mint 4 éve
Kórházi ágyak kiürítésének ügye, Szél Bernadett, 2020. november:"Teljesen abszurdnak tartom, hogy ezeket az adatokat országgyűlési képviselőként nem a parlamentben kapom meg, hanem bírósági per útján kell megszereznem. Ez is mutatja: a bíróság az új parlament. A kormányzati munka teljesen átláthatatlan, és minden egyes ügyben hosszú hónapokat kell harcolnunk a bíróságon azért, hogy megtudjuk, mit és miért csinált a kormány. Ez esetben például azokhoz az adatokhoz jutottam hozzá, amikből világosan látszik: nem igaz az a kormányzati állítás, hogy tavasszal csak az ágyak 2 százalékát kellett kiüríteni. Közel 20 ezer ágy szabadult fel egyetlen hónap alatt, a krónikus foglalt ágyak fele megüresedett. Embertelen és szakmaiatlan döntés volt ez a kormánytól, és nem engedem, hogy eltussolja: a kiperelt adatokat továbbítottam az ombudsmannak, aki jelenleg átfogó vizsgálatot folytat az ügyben!"
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Név alapján Apple árazással gondolom 😊Ne feltételezz rosszakat 😊
FLZOLI
| szerintem az állami informatikai megrendeléseknél csak a honvédelem a nagyobb pénznyelő |

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Még a nevüket se bírták duplázás nélkül megoldani majd pont a vakcina lesz egyszeri... 😊A Jonhson&Johnson lesz az egy adagos?Valami olyasmi ja. Mondjuk nem ők hozzák a legtöbbet (egy nagyobb adagot hoztak, de a rendelt mennyiség zömét valamikorra májusra vállalták), de azt hiszem még egy ugyanekkora (500 ezres) még ütemben van valamikor márciusban/április elején. Legfeljebb mind beadják majd másodikként.Kínainál asszem 28 napon belül kell ismételni talán. Nyilván mivel ilyen tempóban ők hozzák a legtöbb valszeg az ő vakcinájuknál nem lesz gond a 2. körrel. 😀Az a kérdés, hogy mire a többségnek jönne a 2. oltás, lesz-e megfelelő számú oltás hozzá idehaza...Csak a pfizer a kérdés, mert az orosz másodikja nem ugyanaz, azt muszáj félrerakni (azzal nem is számoltam), az astra második adagja 3 hónapra adható, az pedig baromi nagy puffer.
Beki
A pfizer öt hetese lehet a szoros, és abból sokat is szúrnak. De a gyártás folyamatosan fut fel. Eddig Pfizerből 850 ezer jött be, ennek kis része januárban, jóval nagyobb februárban. A legrosszabb ami történhet, hogy nem fut fel tovább a termelés. De akkor is lesz annyi, hogy a másodikakat beszúrják majd áprilistól. Legfeljebb akkor első adag egy ideig nem lesz. De lesz, mert fut fel a termelés folyamatosan. (A kínainál nem tudom, de úgy olvastam, hogy azt nem is csúsztatják, csak a nyugatiakat.)
peterk2005
Beki
Amúgy, ha az orosz vakcinát engedélyezi az EU (a napokban megkezdték az eljárást, pár hét), akkor az nem csak azt jelenti, hogy végre az is rendes engedélyes lesz, hanem jópár ország jelezte, hogy beszáll a gyártásba is, és akkor - igaz nem a következő hetekben, de a 2. negyedévre - valamennyire fel is futhat. Plusz a 2. negyedévben jön az egy adagos Johnson is. Szóval szerintem darabra lesz annyi, hogy nyár elejére elérhessünk a nyáj immunitás közelébe. Feltéve, ha lesz elég jelentkező, aki hajlandó beadatni.
peterk2005
warr_b
DP vs Solo versenyt ezek alapján az előbbi nyeri még mindig
több mint 4 éve
Név alapján Apple árazással gondolom 😊Mindkettőt ugyanaz fejlesztette, i-vel kezdődik és domsofttal végződikJó hat a választási rendszer is összeomlott véletlenül, ez sem az ő hibájuk.Hát, így nehéz lesz, de minden kézben tartunk.Itt van valami az ffp2-ről....Plusz tízezer második adagot adtak be. Közel 90 ezer oltás 1 nap alatt. Ezzel a tempóval bő két hét alatt elérhetnénk a 2.4 milliót. Nem lesz ennyi minden nap, de azért az látszik, hogy a hónap végi cél nem irreális.
444.hu/2021/03/04/szijjarto-a-kormanyulesen-nem-volt-arrol-szo-hogy-a-mostani-szigoritas-ffp2-es-maszkokat-tesz-kotelezove
Amúgy itt írják, hogy 77ezer oltás volt tegnap...az nagyon jó
Klaci79
peterk2005
hvg.hu/itthon/20210305_tomeges_oltas_technikai_hiba_koronainfo
somoskovig
Sorosbrüsszelgyurcsánymigráns rontotta el.
Bazzani
r.baggio
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Igen.A Jonhson&Johnson lesz az egy adagos?Valami olyasmi ja. Mondjuk nem ők hozzák a legtöbbet (egy nagyobb adagot hoztak, de a rendelt mennyiség zömét valamikorra májusra vállalták), de azt hiszem még egy ugyanekkora (500 ezres) még ütemben van valamikor márciusban/április elején. Legfeljebb mind beadják majd másodikként.Kínainál asszem 28 napon belül kell ismételni talán. Nyilván mivel ilyen tempóban ők hozzák a legtöbb valszeg az ő vakcinájuknál nem lesz gond a 2. körrel. 😀Az a kérdés, hogy mire a többségnek jönne a 2. oltás, lesz-e megfelelő számú oltás hozzá idehaza...Csak a pfizer a kérdés, mert az orosz másodikja nem ugyanaz, azt muszáj félrerakni (azzal nem is számoltam), az astra második adagja 3 hónapra adható, az pedig baromi nagy puffer.
Beki
A pfizer öt hetese lehet a szoros, és abból sokat is szúrnak. De a gyártás folyamatosan fut fel. Eddig Pfizerből 850 ezer jött be, ennek kis része januárban, jóval nagyobb februárban. A legrosszabb ami történhet, hogy nem fut fel tovább a termelés. De akkor is lesz annyi, hogy a másodikakat beszúrják majd áprilistól. Legfeljebb akkor első adag egy ideig nem lesz. De lesz, mert fut fel a termelés folyamatosan. (A kínainál nem tudom, de úgy olvastam, hogy azt nem is csúsztatják, csak a nyugatiakat.)
peterk2005
Beki
Amúgy, ha az orosz vakcinát engedélyezi az EU (a napokban megkezdték az eljárást, pár hét), akkor az nem csak azt jelenti, hogy végre az is rendes engedélyes lesz, hanem jópár ország jelezte, hogy beszáll a gyártásba is, és akkor - igaz nem a következő hetekben, de a 2. negyedévre - valamennyire fel is futhat. Plusz a 2. negyedévben jön az egy adagos Johnson is. Szóval szerintem darabra lesz annyi, hogy nyár elejére elérhessünk a nyáj immunitás közelébe. Feltéve, ha lesz elég jelentkező, aki hajlandó beadatni.
peterk2005
warr_b
több mint 4 éve
A Jonhson&Johnson lesz az egy adagos?Valami olyasmi ja. Mondjuk nem ők hozzák a legtöbbet (egy nagyobb adagot hoztak, de a rendelt mennyiség zömét valamikorra májusra vállalták), de azt hiszem még egy ugyanekkora (500 ezres) még ütemben van valamikor márciusban/április elején. Legfeljebb mind beadják majd másodikként.Kínainál asszem 28 napon belül kell ismételni talán. Nyilván mivel ilyen tempóban ők hozzák a legtöbb valszeg az ő vakcinájuknál nem lesz gond a 2. körrel. 😀Az a kérdés, hogy mire a többségnek jönne a 2. oltás, lesz-e megfelelő számú oltás hozzá idehaza...Csak a pfizer a kérdés, mert az orosz másodikja nem ugyanaz, azt muszáj félrerakni (azzal nem is számoltam), az astra második adagja 3 hónapra adható, az pedig baromi nagy puffer.
Beki
peterk2005
Beki
peterk2005

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Orvos ismerősék éppen az egyik oltóközpontban malmoznak, mert basztak elmenni annyian mint vártákValami olyasmi ja. Mondjuk nem ők hozzák a legtöbbet (egy nagyobb adagot hoztak, de a rendelt mennyiség zömét valamikorra májusra vállalták), de azt hiszem még egy ugyanekkora (500 ezres) még ütemben van valamikor márciusban/április elején. Legfeljebb mind beadják majd másodikként.Kínainál asszem 28 napon belül kell ismételni talán. Nyilván mivel ilyen tempóban ők hozzák a legtöbb valszeg az ő vakcinájuknál nem lesz gond a 2. körrel. 😀Az a kérdés, hogy mire a többségnek jönne a 2. oltás, lesz-e megfelelő számú oltás hozzá idehaza...Csak a pfizer a kérdés, mert az orosz másodikja nem ugyanaz, azt muszáj félrerakni (azzal nem is számoltam), az astra második adagja 3 hónapra adható, az pedig baromi nagy puffer.
Beki
peterk2005
Beki
peterk2005
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Alul van egy táblázat a kórházi ágyak számáról:15 ezret. Akartak, de asszem végül nem lett annyi.Nem 60ezer ágyat ürítettek ki tavaly? Rosszul emlékszem?A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
jelenleg 6867-en fekszenek bent, és Orbán azzal számol, ez a szám akár 15-20 ezer magasságába is felmehet a következő napokban, hetekben.
Ha ez igaz, akkor végképp nem értem, mire vártak a zárással, ennyi embert nem fog tudni ellátni a rendszer, gondolom nem tegnap reggelre számolták ki a trendet a matematikusok...somoskovig
peterk2005
samu09
peterk2005
neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/koronavirus_szakmai_tajekoztatas/koronavirus_kozlemeny_16.html
több mint 4 éve
Touche. 😊Mit foglalkozol vele? Csak politikai kommunikáció.A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
peterk2005
nagylaza

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
15 ezret. Akartak, de asszem végül nem lett annyi.Nem 60ezer ágyat ürítettek ki tavaly? Rosszul emlékszem?A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
peterk2005
samu09

több mint 4 éve
Pláne most, hogy már rendben a jogállásuk.Meg egy olyan egészségügy ami kisujjból megoldja 5500 távozó pótlását az hogy omlana össze?Mit foglalkozol vele? Csak politikai kommunikáció.A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
peterk2005
nagylaza
Bazzani
több mint 4 éve
Valami olyasmi ja. Mondjuk nem ők hozzák a legtöbbet (egy nagyobb adagot hoztak, de a rendelt mennyiség zömét valamikorra májusra vállalták), de azt hiszem még egy ugyanekkora (500 ezres) még ütemben van valamikor márciusban/április elején. Legfeljebb mind beadják majd másodikként.Kínainál asszem 28 napon belül kell ismételni talán. Nyilván mivel ilyen tempóban ők hozzák a legtöbb valszeg az ő vakcinájuknál nem lesz gond a 2. körrel. 😀Az a kérdés, hogy mire a többségnek jönne a 2. oltás, lesz-e megfelelő számú oltás hozzá idehaza...Csak a pfizer a kérdés, mert az orosz másodikja nem ugyanaz, azt muszáj félrerakni (azzal nem is számoltam), az astra második adagja 3 hónapra adható, az pedig baromi nagy puffer.
Beki
peterk2005
Beki

több mint 4 éve
Voltak fontosabb feladatok is. Identitáskeresés pl..telex.hu/koronavirus/2021/03/05/tomeges-oltas-technikai-hiba-orban-viktor1 évük volt megszervezni.
Előbb mondta Viki, hogy minden kóser.
Bazzani
És meglepődünk hogy valaki nem ott lakik ahova be van jelentve.
De egy hétvége alatt beoltunk 1 millió embert.
Bohóc
gabokocka
Nyugi majd ha buszoztatni kell Ukrajnából a szavazókat az flottul fog menni, minden fennakadás nélkül..