Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
persze az 500 milliárdos tank- és a 300 milliárdos lélegeztetőgép-beszerzést lehet másképp kellett volna megoldani, de szerencsénkre nem a kommunizmusban élünkitthon is beleférne, csak nem prio kormánynakkijavítottam neked az elírástTalán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.Érthetően, de -elindítva egy újabb toposzt-, azért nem kommunizmusban élünk.
peterk2005
Nem az állam dolga piacgazdaságban, kapitalizmusban a mentőcsomagok osztogatása. A kapitalista államnak nem ez a funkciója, se nem a prioritása.
Vannak országok, ahol ez beleféra politikábaaz államkasszába, van ahol nem.
Sobri Jóska
minden egyéb csak magyarázkodás és hazugság
r.baggio
briareos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Egyik ismerősöm aki a vendéglátásban dolgozik megosztott egy Facebook eseményt. Holnap a hősök terén vendéglátós demonstráció lesz. Indok: ők az év 365 napján itt vannak nekünk, karácsonykor is, mégis most megpróbálják ellehetetleníteni őket.
Na azer na.
samu09
Próbálom levetkőzni a vendéglátósokkal szembeni ellenérzéseimet, de azért na.
Mindennek van egy határa.
több mint 5 éve
itthon is beleférne, csak nem prio kormánynakkijavítottam neked az elírástTalán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.Érthetően, de -elindítva egy újabb toposzt-, azért nem kommunizmusban élünk.
peterk2005
Nem az állam dolga piacgazdaságban, kapitalizmusban a mentőcsomagok osztogatása. A kapitalista államnak nem ez a funkciója, se nem a prioritása.
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 5 éve
kijavítottam neked az elírástTalán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.Érthetően, de -elindítva egy újabb toposzt-, azért nem kommunizmusban élünk.
peterk2005
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Talán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.Érthetően, de -elindítva egy újabb toposzt-, azért nem kommunizmusban élünk.
peterk2005
Vannak országok, ahol ez belefér a politikába, van ahol nem.
több mint 5 éve
Talán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.de itt munka van nincs segélyezés!
peterk2005
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
A magam részéről pártolom, hogy senki bajával ne hülyéskedjünk. Tudom, szentimentális gondolkodásra vall, de a nickek mögött valódi emberek, valódi érzelmek és valódi problémák vannak. Én speciel megtiszteltetésnek veszem, ha valaki ezt a fórumot használja arra, hogy leírja, milyen gondokkal küzd.Akkor kérlek tartsd tiszteletben mély és erős lelki kötődésemet, bensőmből fakadó hitemet azon tiszteletreméltó férfiú, nagyszerű ember, apa és nagyapa előtt, aki Orbán Viktor néven Magyarország miniszterelnöke, pásztora, megmentője és géniusza, kinek szíve a hazáért dobog, és ne illesd negatív jelzőkkel, ne becsméreld, ne bíráld jóindulattól vezérelt tetteit, mindent átható humánumát, ne gúnyolódj aprócska emberi hiátusain, mert az nekem igen rosszul esik.
nagylaza
Remélem őszinte vagy és nem alkalmazol kettős mércét, nem differenciálsz a nickem mögötti valódi ember valódi problémáival kapcsolatosan, és akkor továbbra is megtisztellek ezekkel a gondjaimmal.
több mint 5 éve
Talán kevésbé akarnának tiltakozni, ha már tavasszal kaptak volna egy direkt mentő csomagot, ahogy sok-sok országban kapott a vendéglátás. És a munkájukat elveszítők. A "zárj be és oldjad meg magad"-ra / "keress másik állást"-ra sok ember reagál úgy, hogy b***meg. Érthetően.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
A magam részéről pártolom, hogy senki bajával ne hülyéskedjünk. Tudom, szentimentális gondolkodásra vall, de a nickek mögött valódi emberek, valódi érzelmek és valódi problémák vannak. Én speciel megtiszteltetésnek veszem, ha valaki ezt a fórumot használja arra, hogy leírja, milyen gondokkal küzd.
több mint 5 éve
Dehogy kell.animált aláírás kell sobri féle 10 parancsolattal, váltakozvaPontosan.nem ilyen esetkre hanem alapból mindigmajd jön még Sobri és megmondja, hogy félre kell tenni az ilyen esetekresima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Ki volt az és kin viccelnek ?
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
NB2
briareos
Hiába mondok valamit, ha pár héttel vagy hónappal később rosszul és felszínesen, a lényegétől eltávolítva emlékszik rá még az is, aki egyáltalán emlékszik, hogy mit mondtam hetekkel, hónapokkal ezelőtt.
Sobri Jóska
briareos
Semmi olyan nem lenne benne, amire józan paraszti ésszel ne jöhetne rá bárki magától.
De aki nem jön rá, annak hiába villog meg csilingel, akkor se fogja be az agya.
több mint 5 éve
Egyik ismerősöm aki a vendéglátásban dolgozik megosztott egy Facebook eseményt. Holnap a hősök terén vendéglátós demonstráció lesz. Indok: ők az év 365 napján itt vannak nekünk, karácsonykor is, mégis most megpróbálják ellehetetleníteni őket.Nem lehet úgy intézkedni, hogy mindenkinek tetszen, ezt mantrázom egy pici idő óta.
Na azer na.
samu09
És egy orvos vagy egy cégvezető megteheti, hogy úgy döntsön, ahogy a legjobb (szakmai, emberi, erkölcsi) tudomása szerint döntenie kell, vállalja is érte a felelősséget, de se az orvost nem váltják le, se a cégvezetőt.
Míg egy politikust bizony leválthatnak, és sokkal több és másmilyenebb szempontot figyelembe kell vennie.
Egy ilyen markáns, szigorúan lezáró döntés nagyon megosztó. Patikamérlegen ki van mérve, hogy mennyire vállalható. És még így sincs garancia arra, hogy nem bukik bele, aki meghozza, és nem váltják le az első adandó alkalommal.
Egyébként minden európai nagyvárosban, Nápolytól Prágán át Lipcséig voltak tiltakozások, tüntetések a zárások ellen.
"Előbb-utóbb megunják, hazamennek."
több mint 5 éve
animált aláírás kell sobri féle 10 parancsolattal, váltakozvaPontosan.nem ilyen esetkre hanem alapból mindigmajd jön még Sobri és megmondja, hogy félre kell tenni az ilyen esetekresima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
NB2
briareos
Hiába mondok valamit, ha pár héttel vagy hónappal később rosszul és felszínesen, a lényegétől eltávolítva emlékszik rá még az is, aki egyáltalán emlékszik, hogy mit mondtam hetekkel, hónapokkal ezelőtt.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Pontosan.nem ilyen esetkre hanem alapból mindigmajd jön még Sobri és megmondja, hogy félre kell tenni az ilyen esetekresima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
NB2
briareos
több mint 5 éve
nem ilyen esetkre hanem alapból mindigmajd jön még Sobri és megmondja, hogy félre kell tenni az ilyen esetekresima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
NB2
több mint 5 éve
majd jön még Sobri és megmondja, hogy félre kell tenni az ilyen esetekresima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
de egyébként is
Szerkesztette: NB2
több mint 5 éve
sima megjegyzés a kiakadására, cinikus volt volt inkább mint viccesMit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
Rózsa Sándor (betyár)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Egyik ismerősöm aki a vendéglátásban dolgozik megosztott egy Facebook eseményt. Holnap a hősök terén vendéglátós demonstráció lesz. Indok: ők az év 365 napján itt vannak nekünk, karácsonykor is, mégis most megpróbálják ellehetetleníteni őket.Ezt lekésték már, eddig kellett volna ezt lerendezni a kormány látszat intézkedései és nem létező munkahely védelmi dolgai miatt.
Na azer na.
samu09
Ez így már pitiáner és önző lesz, esélytelen hogy tömeges szimpátiát szerezzenek
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Mit írtál?gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
briareos
több mint 5 éve
Egyik ismerősöm aki a vendéglátásban dolgozik megosztott egy Facebook eseményt. Holnap a hősök terén vendéglátós demonstráció lesz. Indok: ők az év 365 napján itt vannak nekünk, karácsonykor is, mégis most megpróbálják ellehetetleníteni őket. Na azer na.
több mint 5 éve
Azert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Bocs, de ez egy fórum.
undisputedly
Annak is a dühöngője.
Anonim nickek irogatnak egymásnak.
Nem valódi emberek valódi érzései, gondolatai manifesztálódnak.
Csak időtöltés, kommunikációs terep.
Nem kell túlgondolni.
több mint 5 éve
gondolom én venturánAzert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Azert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.Nincs kedvem vissza olvasni a sok baromságot
undisputedly
több mint 5 éve
Azert ez mindennek az alja, hogy vannak akik azon viccelodnek, hogy egy forumtars megelhetese veszelybe kerul a virus miatt.
több mint 5 éve
Bullseye. Ha valaki eddig betartotta a szabályokat, az ÉRTETTE, hogy miért hozták őket. A focimeccsek betiltása azoknak szól, akik nem értenek. A csordának, akinek az kell, hogy balra csengetünk, balja fordulj, jobbra csengetünk, jobbra fordulj. Egy étterem betiltás, focimeccs engedélyezés túl bonyolult. Namost, aki értette korábban is, az szerintem meg fogja érteni azt is, hogy ezért kell egy oldalon csengetni.Ha valaki betartja a szabályokat érezheti hogy most vele kiszúrtak. Nyilván itt azon kellene ezt számon kérni aki tojt a szabályokra.porgegrundol.blog.hu/2020/11/09/remelem_most_minden_sivalkodo_boldogEzek azok az írások amikre semmi szükség, lehetne annyi eszük hogy ilyen ne jelenjen meg
Proli és prosztó reakció ez, nem tudom minek futtatni az indexen.
FLZOLI
davemayer
NB2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
December kozepe tajan lesz sztem a betegek szamat tekintve ITO-t tekintve pedig Karacsony a csucs. 4-6 het kell mire az intezkedesek meglatszanak. Tehat sztem pont az apokaliptikus, bergamoi szcenario Karacsony kornyekere fog esni. Sztem akkor tuti nem lehet, meg minimalisat sem lazitani ( lehet ez is defetista hangulatkeltes, de epidemiologusok, statisztikusok igy velik). Ha Karacsonyt akartunk volna elobb kellett volna a mai dontes. Angela Merkel amikor a korlatozasokat annak idejen meghozta, pont azzal ervelt, hogyha Karacsonyt akarunk szigoritani kell.Doki nektek kitartást veletek vagyunk!!!
diverdoc
Az őszi szünet pont jó alkalom lett volna a szigorításra, s akkor karácsonyra másként állnánk de ezt az esélyt elszalasztottuk.
Abban bízom legalább szabad téren egymástól kellő távolságban ha csak egy fél órára is majd össze tudunk valamilyen formában gyülekezni.