Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
December kozepe tajan lesz sztem a betegek szamat tekintve ITO-t tekintve pedig Karacsony a csucs. 4-6 het kell mire az intezkedesek meglatszanak. Tehat sztem pont az apokaliptikus, bergamoi szcenario Karacsony kornyekere fog esni. Sztem akkor tuti nem lehet, meg minimalisat sem lazitani ( lehet ez is defetista hangulatkeltes, de epidemiologusok, statisztikusok igy velik). Ha Karacsonyt akartunk volna elobb kellett volna a mai dontes. Angela Merkel amikor a korlatozasokat annak idejen meghozta, pont azzal ervelt, hogyha Karacsonyt akarunk szigoritani kell.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
addig jó míg nem rendez filmet Thomas tesójához hasonlóanJoseph Eagle szellemét látom kijönni a palackból....Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Csodálom hogy nem írta még be senki, hogy: december.
bcsarli
Mikey
FLZOLI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Azért a fejébe húznám a kalapácsot Vikinek, hogy lehet ekkora idiótának lenni, hogy egyik napról a másikra hoznak olyan rendeleteket, amelyek nagyban életvitelszerű változtatásokat követelnek meg emberek tömegétől...Orbánék ezt is előre megtervezték, hidd csak el. Az egész tök tudatos, számok alapján pont most jött el az ideje. Éppen úgy, mint tavasszal. Akkor is még délelőtt az volt, hogy iskolák nyitva, tanulás folytatódik. Délutánra full zárás lett. Akkor is minden megtervezetten ment, csak azok a piszok számok túl gyorsan változtak.
A kolik bezárnak...hát szép, és megint kidobnak mindenkit, hova menjenek, és hogy költözzenek, pl aki dolgozik már közben és 8-ig lehet mászkálni?!
De 1 nap alatt kerítsen albérletet is...hiszen a munkahelyek most nem zárnak be.
Konkrét példa miatt írom.
Átgondolatlan döntések sorozata hónapok óta.
Chargers LT
Mindegy. Illetve nem mindegy persze, de VÉGRE.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Joseph Eagle szellemét látom kijönni a palackból....Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Csodálom hogy nem írta még be senki, hogy: december.
bcsarli
Mikey
több mint 5 éve
egészen pontosan december 4Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Csodálom hogy nem írta még be senki, hogy: december.
bcsarli
Mikey
több mint 5 éve
Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Csodálom hogy nem írta még be senki, hogy: december.
bcsarli
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Nekem több normálisnak gondolt ismerősöm is volt kint meccsen, a BL-en kb meg lehetett oldani hogy teljesen el legyél szeparálva, a frafi-újpesten meg ha leültél es vegig a helyeden voltál úgy hogy mindenki maszkban volt körülötted 0% volt hogy megfertőződj. Nem is kapta el egyik sem, mondjuk nem mind tesztelt utána az igaz. Sajnos a b-közép az nem viselkedett így, mindenesetre ha nem mész direkt oda velük sem kontaktálódsz.Ha valaki betartja a szabályokat érezheti hogy most vele kiszúrtak. Nyilván itt azon kellene ezt számon kérni aki tojt a szabályokra.porgegrundol.blog.hu/2020/11/09/remelem_most_minden_sivalkodo_boldogEzek azok az írások amikre semmi szükség, lehetne annyi eszük hogy ilyen ne jelenjen meg
Proli és prosztó reakció ez, nem tudom minek futtatni az indexen.
FLZOLI
davemayer
NB2
Ennek ellenére jobb a békesség alapon nem kell sehova néző, nem is kellett volna engedni sem eleve, már csak a kedélyek borzolása miatt sem (meg mert magas labda lett).
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ha valaki betartja a szabályokat érezheti hogy most vele kiszúrtak. Nyilván itt azon kellene ezt számon kérni aki tojt a szabályokra.porgegrundol.blog.hu/2020/11/09/remelem_most_minden_sivalkodo_boldogEzek azok az írások amikre semmi szükség, lehetne annyi eszük hogy ilyen ne jelenjen meg
FLZOLI
davemayer
több mint 5 éve
Nem lehet majd lazítani, pláne ha a mostani intézkedések sikeresek lesznek. Gondolj bele hogy milyen indokkal tehetné meg, nem hozhat ilyen nyíltan támadható intézkedest, teljesen jogosan kikezdenék miatta.Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Szerintem enyhités , karacsonykor az éttermek -kocsmák- szállodák a bevételük egy tetemes %-át szokták realizálni, azt már nem tudja majd az állam semmilyen szinten átvállalni .
bcsarli
nando89
Esetleg ha mégsem csökkennének a számok érdemben akkor lehet hogy igazad lesz, de karácsonyig még van 6 hét, addigra már realizálodnia kell a szignifikáns csökkenésnek.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
porgegrundol.blog.hu/2020/11/09/remelem_most_minden_sivalkodo_boldogEzek azok az írások amikre semmi szükség, lehetne annyi eszük hogy ilyen ne jelenjen meg
FLZOLI
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nekünk már múlt héten kiküldték, amikor csak éjféltől 5ig volt korlátozás (van reggel 6kor kezdő műszak).Én kaptam a munakhelyemtől igazolást, ha megállítana a rendőr. Enélkül szerintem bünti.Ó az irónia. Sobri hányszor leírta, hogy a kormány ténykedése nincs konkrét hatással az életünkre. Erre most csak akkor nem mehet ki az utcára, amikor az esti sétáit végzi.Miért ne mehetnék?
samu09
Munkába vagy munkából vagyok mindig ha úgy akarom. 😉
Sobri Jóska
bcsarli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Bennem is kétféle érzés keveredik. Egyrészt: jó, hogy ezeket végre meglépte. Másrészt: nem értem, hogy miért éppen most, nagy hirtelen, előkészítés nélkül. Számomra ennek így inkább politikai erődemonstráció fílingje van. (És addig sem arról beszélünk, ki nyerte az amerikai elnökválasztást.)🤣🤣🤣 azért hozta ezeket hogy elterelje a temát arról hogy nem Trump nyert és ez neki kínos? Erődemonstracio? Ne már, végre normális döntéseket hoz (én még szigorúbbat hoznék csak az érintené az összes gyereket és igy a szülőket, ezáltal a dolgozókat is) és még ezt is politikai alapon közelíted meg? Azért na... 🤣🤣🤣
nagylaza
+ politikai lépés, igy bizonyítja direkt(!) hogy mégsem olyan fontos a foci - ezen is jót nevettem 😊
Az igaz ebből amit vki itt már írt, húzta amíg lehetett, ésszerűbb lett volna ezt már szeptember elején de lehet ez a 2 hónap is számít h kibirja valahogy a gazdaság tavaszig-nyárig.
Kiváncsi leszek amúgy hogy mi lesz így a karácsonnyal, meg merik-e lépni hogy ténylegesen lezárják a határt és hogy fenntartják ezt a fajta "szigort" végig. Remélem igen, én már bejelentettem hogy nem megyek haza de biztos vagyok benne hogy sokan hazamennek, jó lenne ha előre elkezdenék a fejekbe verni h ez esélytelen.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
rokaur
876
lenne egy komoly összegem rá, hogy 71 nap múlva már "forgalomban" lesz 😊Ez a 3. fázis a pfizernek.Ez az amerikai viszont bíztató, mert elég nagy mintán tesztelték. Valami 80 ezer embert oltottak be, ebből valami 50 ezer mintát már fel is dolgoztak, és eddig nem jelentkezett komolyabbnak tűnő mellékhatás. Igaz, hogy ez még nem a stage 3, de azért ez már komoly minta ahhoz, hogy ígéretes legyn. Ha valami komoly gáz lenne vele - ahogy a másikkal volt, aminek a tesztjét pár hete fel is függesztették - akkor az ilyen mintán is már jó eséllyel kijön.www.theguardian.com/world/2020/nov/09/covid-19-vaccine-candidate-effective-pfizer-biontechnekem nem lenne bajom a kínai-orosszal...nekem azzal van bajom, hogy 3.fázis vagyis tömeges tesztelés nélkül kezdik gyártani ezeket.
Ez viszont jó hírnek tűnik, valahogy ezek a cégek bizalom gerjesztőbbek mint az orosz, kínai zugvakcinák...
FLZOLI
Az oroszok már azt is elismerték, hogy nem tudják stabilan tartani a vakcina gyártását, vagyis, hogy minden ampullába ugyanaz jusson. És mindezek ellenére Szijjártónak megfordul ez a fejében. Gondolom ezen is annyit keresnének, mint a lélegeztetőgépeken.
Klaci79
peterk2005
Biztató eredményekről tudott beszámolni ma a Pfizer a BioNtech-vel közösen fejlesztett koronavírus-vakcinája tesztjeiről. 43 538 fő részvételével zajlottak július óta a tesztek, 38 955 fő pedig már a második dózist is megkapta. A tesztek során két dózisban adták be a vakcinát, 28 nap elteltével, az alanyok fele vakcinát, a fele placebót kapott. Eddig 94 főt találtak, aki megfertőződött és legalább egy tünetet mutatott, az adatok véső elemzéséhez 164 fő szükséges, aki legalább egy tünetet produkál. Azt nem közölték, hogy a 94 főből hányan kaptak vakcinát és hányan placebót – írja a The Wall Street Journal.
A kutatásban nem csak amerikai önkéntesek vettek részt, de a világ több országában zajlottak a tesztek, különböző hátterű emberekkel. A vizsgálatok kiértékelését a hatékonyság és a biztonságosság szempontjából egy független, külsős tudóscsapat végezte, a bizottság ismertette az adatokat a Pfizerrel és a BioNTech-vel, amit most publikált a két vállalat.
Szétválasztva a vakcinával és a placebóval beoltott önkénteseket, az látszik, hogy
AZ OLTÓANYAG HATÉKONYSÁGA 90 SZÁZALÉKOS HÉT NAPPAL AZUTÁN, HOGY MEGKAPTÁK A MÁSODIK DÓZIST.
Klaci79
több mint 5 éve
Nyilván, de egyébként az is belejátszott, csak nem olyan mértékben, mint itt sokan vélelmezték.Hát ezt nem vártam Viktortól, biztos voltam benne, hogy az Izland meccset megvárja, ha már eddig a sport szent és sérthetetlen volt. Erre két nappal előtte...Lehet hogy akkor mégsem a foci határozta meg elsődlegesen a döntéseit? Csak kérdezem.
zavi27
davemayer
Illetve van olyan pont, ahol el kell engednie.
Ezekszerint az most jött el.
Amúgy ez messzire vezet, de olyan pont is van, ahol a hatalommegtartás logikája miatt Orbán lemond önszántából a miniszterelnökségről. Nyilván megmaradna a háttérben erős embernek, ezzel csak azt állítom, hogy a hatalommegtartás fontosabb, mint a konkrét intézkedés, ego, stb.
több mint 5 éve
Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Nyilván annak függvénye, hogy hogy alakulnak a dolgok.
bcsarli
több mint 5 éve
Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?Szerintem enyhités , karacsonykor az éttermek -kocsmák- szállodák a bevételük egy tetemes %-át szokták realizálni, azt már nem tudja majd az állam semmilyen szinten átvállalni .
bcsarli
több mint 5 éve
Ha nem saját magadnál dolgozol szerintem is.Én kaptam a munakhelyemtől igazolást, ha megállítana a rendőr. Enélkül szerintem bünti.Ó az irónia. Sobri hányszor leírta, hogy a kormány ténykedése nincs konkrét hatással az életünkre. Erre most csak akkor nem mehet ki az utcára, amikor az esti sétáit végzi.Miért ne mehetnék?
samu09
Sobri Jóska
bcsarli
több mint 5 éve
Van nyomtatót? Írsz egyet. Majd kovacs2 jános ellenőrzi. Hagyjuk már...Én kaptam a munakhelyemtől igazolást, ha megállítana a rendőr. Enélkül szerintem bünti.Ó az irónia. Sobri hányszor leírta, hogy a kormány ténykedése nincs konkrét hatással az életünkre. Erre most csak akkor nem mehet ki az utcára, amikor az esti sétáit végzi.Miért ne mehetnék?
samu09
Sobri Jóska
bcsarli
több mint 5 éve
Ez már igaz, ezért is fog belebukni 2022-ben Orbán.Mindenki azt lát, amit láttatnak vele.Te tényleg úgy látod, hogy politikailag kézben van itt tartva a helyzet? Én simán csak káoszt, kapkodást, kétségbeesést látok kormányzati oldalon, természetesen a szokásos mellébeszéléssel, csak persze egyre jobban kilóg a lóláb, lassan már az agyhalottaknak is feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel.De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Pontosan.
Mi változott az elmúlt 4-5 napban, hogy az akkor hozott teljesen nevetséges intézkedések helyett most ezeket kellett meghozni? Beesett egy újabb adag konzultaciós levél? Kijött a legújabb közvéleménykutatás? Az éjféltől ötig terjedő bezárástólnem gyógyult meg mindenki?
gabokocka
Új kontrollcsoportos mérések, friss adatok és átbillent a mutató az "isten őrizz"-ből, a "mehet"-be.
És még így is nézd majd meg mennyi nyávogás lesz, hogy "nem hagynak minket élni."
Sobri Jóska
Szesze
Nem tudom, hogy te mit látsz, nem vagyok a fejedben.
Van az Orbán-kormányzatnak egy hatalomtechnikai metodikája, ahhoz tartják magukat 10 éve.
Lehet ez kívülről káosz vagy kapkodás, én elhiszem.
Ahogy volt akinek mutattam NFL meccset, és 10 perc után azt mondta, hogy ez teljesen átláthatatlan kaotikus katyvasz, mindenki tömegölődik összevissza.
"De nézd, ahogy blokkol az RT, meg futja a routját a WR, most 4 emberes blitz van, most embereznek" mondtam, de azt mondta, hogy ez faszság, és kapcsoljuk el.
Az agyhalottaknak meg sose tűnik fel semmi, ez alapszabály.
Ha feltűnne, nem lennének agyhalottak.
Sobri JóskaÁtlagisztánban lehet így volt, de extrémisztánban sajnos nem működnek ezek a sablonok 😉Mindenki azt lát, amit láttatnak vele.Te tényleg úgy látod, hogy politikailag kézben van itt tartva a helyzet? Én simán csak káoszt, kapkodást, kétségbeesést látok kormányzati oldalon, természetesen a szokásos mellébeszéléssel, csak persze egyre jobban kilóg a lóláb, lassan már az agyhalottaknak is feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel.De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Pontosan.
Mi változott az elmúlt 4-5 napban, hogy az akkor hozott teljesen nevetséges intézkedések helyett most ezeket kellett meghozni? Beesett egy újabb adag konzultaciós levél? Kijött a legújabb közvéleménykutatás? Az éjféltől ötig terjedő bezárástólnem gyógyult meg mindenki?
gabokocka
Új kontrollcsoportos mérések, friss adatok és átbillent a mutató az "isten őrizz"-ből, a "mehet"-be.
És még így is nézd majd meg mennyi nyávogás lesz, hogy "nem hagynak minket élni."
Sobri Jóska
Szesze
Van az Orbán-kormányzatnak egy hatalomtechnikai metodikája, ahhoz tartják magukat 10 éve.
Ahogy volt akinek mutattam NFL meccset, és 10 perc után azt mondta, hogy ez teljesen átláthatatlan kaotikus katyvasz, mindenki tömegölődik összevissza.
"De nézd, ahogy blokkol az RT, meg futja a routját a WR, most 4 emberes blitz van, most embereznek" mondtam, de azt mondta, hogy ez faszság, és kapcsoljuk el.
Sobri Jóska
Szesze
De attól még az ő helyzetükből nézve lehet tök logikusan csinálják a dolgaikat, ezt nem tudhatjuk, mert az ő fejükbe se látunk bele.
több mint 5 éve
Mire tippeltek, mi lesz ha letelik az 1 hónap?
több mint 5 éve
Hát ezt nem vártam Viktortól, biztos voltam benne, hogy az Izland meccset megvárja, ha már eddig a sport szent és sérthetetlen volt. Erre két nappal előtte...Lehet hogy akkor mégsem a foci határozta meg elsődlegesen a döntéseit? Csak kérdezem.
zavi27
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Mindenki azt lát, amit láttatnak vele.Te tényleg úgy látod, hogy politikailag kézben van itt tartva a helyzet? Én simán csak káoszt, kapkodást, kétségbeesést látok kormányzati oldalon, természetesen a szokásos mellébeszéléssel, csak persze egyre jobban kilóg a lóláb, lassan már az agyhalottaknak is feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel.De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Pontosan.
gabokocka
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Átlagisztánban lehet így volt, de extrémisztánban sajnos nem működnek ezek a sablonok 😉Mindenki azt lát, amit láttatnak vele.Te tényleg úgy látod, hogy politikailag kézben van itt tartva a helyzet? Én simán csak káoszt, kapkodást, kétségbeesést látok kormányzati oldalon, természetesen a szokásos mellébeszéléssel, csak persze egyre jobban kilóg a lóláb, lassan már az agyhalottaknak is feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel.De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Pontosan.
gabokocka
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Én kaptam a munakhelyemtől igazolást, ha megállítana a rendőr. Enélkül szerintem bünti.Ó az irónia. Sobri hányszor leírta, hogy a kormány ténykedése nincs konkrét hatással az életünkre. Erre most csak akkor nem mehet ki az utcára, amikor az esti sétáit végzi.Miért ne mehetnék?
samu09
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Mindenki azt lát, amit láttatnak vele.Te tényleg úgy látod, hogy politikailag kézben van itt tartva a helyzet? Én simán csak káoszt, kapkodást, kétségbeesést látok kormányzati oldalon, természetesen a szokásos mellébeszéléssel, csak persze egyre jobban kilóg a lóláb, lassan már az agyhalottaknak is feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel.De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Pontosan.
gabokocka
Sobri Jóska
Szesze
több mint 5 éve
Zoom stock down 13% pre-market $zm https://t.co/JUPbYvnAMc
— Tim Bradshaw (@tim) November 9, 2020
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!