Muzikális kulturálódás
15 feliratkozó
2 napja
Gyerekkoromban anyumnak volt kazija. 😊index.hu/kultur/2025/03/23/kadlott-karoly-meghalt-zene-gyasz/O is ott rontotta el hogy megnosult. Bakacsi Bela utan a legnagyobb ikon volt.
RIP
eaglesmcnabb
Hendrix
Bár nyilván az élet rendje, de mégis megrendítő, ahogy mennek el folyamatosan, akik-amik gyerekkorunkat jelentették - és ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy ezt hallgatta-hallgatja az ember, csak mint info.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
4 napja
index.hu/kultur/2025/03/23/kadlott-karoly-meghalt-zene-gyasz/O is ott rontotta el hogy megnosult. Bakacsi Bela utan a legnagyobb ikon volt.
RIP
eaglesmcnabb
I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
4 napja
index.hu/kultur/2025/03/23/kadlott-karoly-meghalt-zene-gyasz/RIP
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
5 napja
Ha mar klipp:youtu.be/5URefVYaJrA?si=fnNMjpFTnN_0pme8
Nem tudom ez hogy nem ert grammyt, minden kepkocka zsenialis. Mint kb az osszes Rocky anyag.
5 napja
YoungZeeZee
8 882
en ertem mit latnak benne,de nekem nem lett kedvencem o.produkcio fasza,de ez a gizdaskodas a klippekben kozben meg az interjukban szereny nem all ossze nekem.a klipp megint vilagszinvonalA klip...
www.youtube.com/watch?v=dRWjo7gUets
YoungZeeZee
De a szöveg elég ergya.
Őszentsége Sobri Jóska
nekem ez sokszor bajom.
las wu tang: ODB
orult flow a lemezeken es hasonlo mentalitas a tvben interjukban
mezitlab add interjut, felrohan grammy kozben a szinpadra stb...
ne mondom h peldakep de onazonos.
7 napja
a klipp megint vilagszinvonalA klip...
www.youtube.com/watch?v=dRWjo7gUets
YoungZeeZee
De a szöveg elég ergya.

9 napja
YoungZeeZee
8 882
Coast Contra x Marco Polo - In Case You Forgot just dropped on streaming 🔥Guess WU's backcontra: mar van marci poloval cuccuk.jon majd streamre is.
youtu.be/y31s2neFGaA?si=3LsDLJaGvWbGy_Pc
Contra meg kiadhatna már egy albumot
youtu.be/pIElQFDxroc?si=z8bOSYA8DfGcSlVP
Willie Parker
wu meg. szerencsere nem rza visszk az utemeket igy jo is lehet. kb 19v utan uj clan lemez
YoungZeeZee
It's always dope to see artists from different generations finding creative common ground. Coast Contra's content is more mature while their chemistry & writing is stronger
9 napja
A Flight666 kurva jó dok. film. Egyik kedvencem, amikor Dave Murray-t megkérdezik, hogy milyen érzés együtt utazni a teljes személyzettel egy repülőn. Ó ez nem újdonság, a 80-as évek elején is a zenekarral utaztak, mondjuk akkor buszon és 1 fő. Legjobb zenekar ever.Az Iron Maiden Boeing 747-esét szétszedik és lehet rá licitálni!Ilyenkor minden kivételes darabból hirtelen lesz sok
🤘 gaben 🤘
ozibozi
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
9 napja
Az Iron Maiden Boeing 747-esét szétszedik és lehet rá licitálni!Ilyenkor minden kivételes darabból hirtelen lesz sok
🤘 gaben 🤘
9 napja
Az Iron Maiden Boeing 747-esét szétszedik és lehet rá licitálni!
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
9 napja
we are fkin oldwww.youtube.com/shorts/wvZSSB0IZ9U
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
13 napja
Mégegy kedvenc, Leather Lung. Listener discretion advised!www.youtube.com/watch?v=deQwH7NN03A&list=PL_E2oHkWRVOYEf46V93e2BcVuyy5k-eYJ&index=2&ab_channel=MagneticEyeRecords
A zenekar introja pedig nálam jó lenne egy stand-up routinenak is. 😊
While plenty of other bands are the nice bar and grill with the local microbrew and the signed celebrity guest photos, Leather Lung are the wood-paneled dive with the Grand-Dad drink special and the framed hole in the wall from that time Barry and Laser did a bullfighting routine with a bandana and a plastic Viking helmet. The band are truly believable in their adoration of burning herb, crushing tall boys, and driving headfirst into a painting of Man’s Ruin. With lyrics like, “My world is burning down, and I’m pissing gasoline,” these guys are the spiritual muse of the drunken fucko who loses prude friends by spitting beer at them.
www.metalsucks.net/2022/06/24/you-dont-have-to-be-wasted-to-enjoy-leather-lungs-dive-bar-devil-rock-but-it-certainly-helps/
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
14 napja
YoungZeeZee
8 882
Guess WU's backcontra: mar van marci poloval cuccuk.jon majd streamre is.
youtu.be/y31s2neFGaA?si=3LsDLJaGvWbGy_Pc
Willie Parker
wu meg. szerencsere nem rza visszk az utemeket igy jo is lehet. kb 19v utan uj clan lemez
14 napja
Guess WU's backyoutu.be/y31s2neFGaA?si=3LsDLJaGvWbGy_Pc
15 napja
YoungZeeZee
8 882
duffchy , kulon velemeny, minimal project ,thoma - tet nelkul klippyoutu.be/y7ruAoRRP6A?si=9BmZlDtd91buqdiV
21 napja
Nekem ezzel nincs bajom, simán el tudom fogadni hogy ez egy hangszer, komoly energiát kell beletenni, hogy egy bizonyos szintre eljusson az ember.hip hop-on belul bejon a turntabilism , a lemezjatszo hangszer?ertem, de nem minden zene "nyulas" hip hop ban, ergo van benne muzikalitasEz nagyon érdekes téma, hogy ki mit tart zenének.
lasd scott storch , the neptunes.
illetve ha a repp az nem enek, nekem a horges, uvoltes sem az ergo sok metal, stb sem eshet ebbe a topikba
www.youtube.com/watch?v=88U69D723OU
YoungZeeZee
Nekem az alap elképzelésem, hogy zenész = aki tud valamilyen hangszeren játszani.
Énekes = aki el tud énekelni egy dallamot, zenére, tisztán.
Itt persze beütnek a különféle énekstílusok, a hörgés (hivatalos nevén fry scream) egy létező technika, amit tanulnak/tanítanak emberek, de én addig nem tartom éneklésnek, amíg egy hangot szólaltat meg. Hip hop hasonlóképpen, tudom hogy nem könnyű ilyen módon ritmusra beszélni, de amíg ez egy hangon megy, addig nekem ez nem ének.
Viszont, ettől még teljesen élvezhető lehet egy produkció. Nem ezen múlik.
Művészet, mi lehetne szubjektívebb?
Jan
es most nem arra gondol a kolto hogy a dj atkever egy notat a masikba
😊 pl ez
www.youtube.com/watch?v=NPZrvlJO82Q
YoungZeeZee
Másfelől viszont a hip hop egyáltalán nem az én világom, sógorom nagyon éli ezt a témát, de engem sosem érintett meg. Vannak olyan műfajok, amiktől falnak megyek, pl a folk-pop, de a hip hop inkább semleges. Nem szeretem, de nem is zavar.
23 napja
Hehe, puMondjuk ezt simán vállalom, nem zavar. 😉nciha vagy 😛
warr_b
Szerkesztette: kishaszi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
24 napja
YoungZeeZee
8 882
hip hop-on belul bejon a turntabilism , a lemezjatszo hangszer?Ez nagyon érdekes téma, hogy ki mit tart zenének.ertem, de nem minden zene "nyulas" hip hop ban, ergo van benne muzikalitasSajnálom. 😀 Vannak jó cuccok, meghallgatok sok mindent, Denizt pl. kifejezetten csípem - láttam élőben is fesztiválon és baromi profi is volt az egész, amit összerakott, szóval nem vagyok véresszájú a témában, de nekem összességében azért mindenhogy kilóg a "muzik" definícióból, merthogy pont nem az a lényege.mondjuk ez nem szep h szerinted nem tartozik ebbe a topikba, de ezt megszoktam marÉn is, sőt, én szinte csak. Így vagyok filmekkel, sorozatokkal is, hogy ha netán valamire van időm, inkább egy régi cuccot tolok be - pl. karácsonykor nekikezdtem a Justifiednak megint, bár 2 részt megnéztem, azóta semmi 😛 -, így az se baj, ha elalszom. Zenében meg még annyira se szoktam nyitni az újak felé.en folyamatosan porgetek regi cuccokat isAkkor ahogy ígértem, a 2000-es év termése 😊Azért szeretem ezeket a listákat, mert mindig találok rajta 6-7 albumot, amit akkoriban szerettem, de az utóbbi jópár évben egyáltalán nem hallgattam. Jó felfrissíteni a régi emlékeket.
...
Remélem semmi lényeges nem maradt ki, de Sobri majd biztos hoz még pár címet 😊
warr_b
Így ma előkerestem a Hybrid Theory -t (CD-n!) és a Clayman lesz a következő. 😊
Jan
berakok ide egy osszefoglalot hip hoprol
2000es ev az egyik legjobb ev volt.
hiphopgoldenage.com/list/top-40-hip-hop-albums-2000/
YoungZeeZee
A hip hopra meg inkább nem mondok sokat, mert nálam az nem tartozik ebbe a topikba. 😀 😀 😀 😀
kishaszi
😀
YoungZeeZee
Remélem azért némileg érthető az álláspontom. XD
kishaszi
illetve ha a repp az nem enek, nekem a horges, uvoltes sem az ergo sok metal, stb sem eshet ebbe a topikba
YoungZeeZee
Nekem az alap elképzelésem, hogy zenész = aki tud valamilyen hangszeren játszani.
Itt persze beütnek a különféle énekstílusok, a hörgés (hivatalos nevén fry scream) egy létező technika, amit tanulnak/tanítanak emberek, de én addig nem tartom éneklésnek, amíg egy hangot szólaltat meg. Hip hop hasonlóképpen, tudom hogy nem könnyű ilyen módon ritmusra beszélni, de amíg ez egy hangon megy, addig nekem ez nem ének.
Jan
es most nem arra gondol a kolto hogy a dj atkever egy notat a masikba
😊 pl ez
www.youtube.com/watch?v=NPZrvlJO82Q
24 napja
Ez nagyon érdekes téma, hogy ki mit tart zenének.ertem, de nem minden zene "nyulas" hip hop ban, ergo van benne muzikalitasSajnálom. 😀 Vannak jó cuccok, meghallgatok sok mindent, Denizt pl. kifejezetten csípem - láttam élőben is fesztiválon és baromi profi is volt az egész, amit összerakott, szóval nem vagyok véresszájú a témában, de nekem összességében azért mindenhogy kilóg a "muzik" definícióból, merthogy pont nem az a lényege.mondjuk ez nem szep h szerinted nem tartozik ebbe a topikba, de ezt megszoktam marÉn is, sőt, én szinte csak. Így vagyok filmekkel, sorozatokkal is, hogy ha netán valamire van időm, inkább egy régi cuccot tolok be - pl. karácsonykor nekikezdtem a Justifiednak megint, bár 2 részt megnéztem, azóta semmi 😛 -, így az se baj, ha elalszom. Zenében meg még annyira se szoktam nyitni az újak felé.en folyamatosan porgetek regi cuccokat isAkkor ahogy ígértem, a 2000-es év termése 😊Azért szeretem ezeket a listákat, mert mindig találok rajta 6-7 albumot, amit akkoriban szerettem, de az utóbbi jópár évben egyáltalán nem hallgattam. Jó felfrissíteni a régi emlékeket.
...
warr_b
Jan
YoungZeeZee
A hip hopra meg inkább nem mondok sokat, mert nálam az nem tartozik ebbe a topikba. 😀 😀 😀 😀
kishaszi
😀
YoungZeeZee
kishaszi
YoungZeeZee
24 napja
Hehe, puIgen, de ők zenélnek. 😀 Mondjuk pont ezért álltam meg kb. a death esetén a Children of Bodomnál, a Slayer meg többek között emiatt sem lesz soha nálam olyan piedesztálon, mint általánosan a metál közösségben.ertem, de nem minden zene "nyulas" hip hop ban, ergo van benne muzikalitasSajnálom. 😀 Vannak jó cuccok, meghallgatok sok mindent, Denizt pl. kifejezetten csípem - láttam élőben is fesztiválon és baromi profi is volt az egész, amit összerakott, szóval nem vagyok véresszájú a témában, de nekem összességében azért mindenhogy kilóg a "muzik" definícióból, merthogy pont nem az a lényege.mondjuk ez nem szep h szerinted nem tartozik ebbe a topikba, de ezt megszoktam marÉn is, sőt, én szinte csak. Így vagyok filmekkel, sorozatokkal is, hogy ha netán valamire van időm, inkább egy régi cuccot tolok be - pl. karácsonykor nekikezdtem a Justifiednak megint, bár 2 részt megnéztem, azóta semmi 😛 -, így az se baj, ha elalszom. Zenében meg még annyira se szoktam nyitni az újak felé.en folyamatosan porgetek regi cuccokat isAkkor ahogy ígértem, a 2000-es év termése 😊Azért szeretem ezeket a listákat, mert mindig találok rajta 6-7 albumot, amit akkoriban szerettem, de az utóbbi jópár évben egyáltalán nem hallgattam. Jó felfrissíteni a régi emlékeket.
...
warr_b
Jan
YoungZeeZee
kishaszi
😀
YoungZeeZee
kishaszi
YoungZeeZee
kishaszi
Tessék egy kis blekkmetál paródia, mondjuk konkrétan szerintem marha jó a zene is 😊
Csak nehéz megtalálni a majdnem azonos név miatt
www.youtube.com/watch?v=n0-2CL-1gnM

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta