USA és a világ
A bun az lesz amit a gyoztes annak hataroz meg, ennek merteke meg a gyozelem merteketol fog fuggni.ellentámadni nem bűn.amúgy miért lenne baj, ha az ukránok lőtték volna szét azt a ruszki raktárat?Mert az azt jelentené, hogy megtámadták az oroszokat, így pedig jogos a háború amit indítottak 😮 😊
Amadeus
Matthew99
Amadeus
ellentámadni nem bűn.amúgy miért lenne baj, ha az ukránok lőtték volna szét azt a ruszki raktárat?Mert az azt jelentené, hogy megtámadták az oroszokat, így pedig jogos a háború amit indítottak 😮 😊
Amadeus
Matthew99
amúgy miért lenne baj, ha az ukránok lőtték volna szét azt a ruszki raktárat?Mert az azt jelentené, hogy megtámadták az oroszokat, így pedig jogos a háború amit indítottak 😮 😊
Amadeus

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
According to the #British Ministry of Defence, #Ukraine continues to make successful but limited counter attacks to the east and north east of #Kyiv. https://t.co/BQdAz97sAG
— NEXTA (@nexta_tv) April 1, 2022
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Én értem hogy nincs mindenkinek ideje visszaolvasni, de ez kb 10 perce lett kitéve.Bocs, amikor beléptem akkor még nem volt kint, közben futottam végig a twiteren, addig nem frissítettem az topicot.
vpi
Én értem hogy nincs mindenkinek ideje visszaolvasni, de ez kb 10 perce lett kitéve.In #Chernihiv region, locals greet #Ukrainian defense forces:
"We've been waiting for you..." pic.twitter.com/esLdvsIvho
Nomac
A kuvaiti háború után majd 1 év volt eloltani a tüzeket amikor az irakiak felgyújtották a kutakat.Dehogy..... arra gondoltam ellenőrizve mint egy gáz lámpa.Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyÚgy érted, hogy felgyújtja a kutakat? Tudod mekkora környezetszennyezést okozna napi fél milliárd köbméter kontrollálatlan elégetése a semmibe? Néhány hét és még Moszkvában is szállna a pernye a levegőből. 😀
VvAlekosz
Így is meg úgy is ugrott a kút, akkor már egyszerűbb és olcsóbb lezárni.
peterk2005
Szerintem simán kivitelezhető bár biztos van itt olyan a fórumon aki jártas ebben.
Elvben arra gondoltam hogy mikor gázpalackból is megengedem a gázt simán jön belőle szépen amit megtudok gyújtani és utána el is tudom zárni a tűz meg elalszik ha elzárom.
VvAlekosz
Ha jól emlékszem végül magyarok fejlesztettek ki az oltási technikát MIG21 sugárhajtású hajtóművek segítségével.
Az őrláng, amit a finomítók tetején látsz, és egy kútgyújtás kb egy ceruzaelem vs transzformátorház.
Szerintem akinek van esze és saját olajkútja, az nem gyújtja be.
El lehet fojtani egy gázkutat, de újranyitni kurva költséges, és a kitermelés visszaesne 10-50%-al, vagyis nem lenne semmi értelme. Levágod az aranytojást tojó tyúkot. Amúgy mindenki a gázról beszél, de az orosz export nagyobb része az olaj. Azt viszont értelem szerűen sokkal könnyebb tárolni, kereskedni, stb. Ott lehet kibaszás faktor.Dehogy..... arra gondoltam ellenőrizve mint egy gáz lámpa.Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyÚgy érted, hogy felgyújtja a kutakat? Tudod mekkora környezetszennyezést okozna napi fél milliárd köbméter kontrollálatlan elégetése a semmibe? Néhány hét és még Moszkvában is szállna a pernye a levegőből. 😀
VvAlekosz
peterk2005
Szerintem simán kivitelezhető bár biztos van itt olyan a fórumon aki jártas ebben.
Elvben arra gondoltam hogy mikor gázpalackból is megengedem a gázt simán jön belőle szépen amit megtudok gyújtani és utána el is tudom zárni a tűz meg elalszik ha elzárom.
VvAlekosz
Ha tanultál fizikát, számolj utána, mekkora energia szabadul fel, ha elégeted 1 pillanat alatt Ny Európa 1 napi gázszükségletét. Kontrollált körülmények közt ezt nem tudod megtenni.
Szerkesztette: Lecsó
Na mindeg ha nem lehet hát nem lehet nekem nem igazán számít sőt hogy........
Dehogy..... arra gondoltam ellenőrizve mint egy gáz lámpa.Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyÚgy érted, hogy felgyújtja a kutakat? Tudod mekkora környezetszennyezést okozna napi fél milliárd köbméter kontrollálatlan elégetése a semmibe? Néhány hét és még Moszkvában is szállna a pernye a levegőből. 😀
VvAlekosz
peterk2005
Insane. The fire at the oil facility in Belgorod was reportedly a result of an attack by two Ukrainian helicopters apparently firing S-8 rockets. https://t.co/kx5wDfJ88C pic.twitter.com/HhHkirNJWk
— Rob Lee (@RALee85) April 1, 2022
Ukrainian Mi-24s departing Belgorod at low altitude pic.twitter.com/YWjBy1TO0O
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) April 1, 2022
Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyEz nem egy makói őrláng méretű fáklya lenne azért...
VvAlekosz
Egyébként hihetetlen, hogy az oroszok úgy összerántották egy platformra az EU-t (a mi kis táncikánktól tekintsünk el), ahogy önmagától 20 éve képtelen volt. Néhány hét alatt a semmiben sem tudunk megegyezniből egységes energiapolitika, egységes haderőfejlesztés, egységes letelepedési szabályok harmadik világbeliek számára és még egy sor dolog készül, ezúttal tényleg komolyan.Még febr 28-án írta egy cimborám:
peterk2005
"De Putyinnak sikerült olyan EU egységet összehoznia, amiért Brüsszelben könnybe lábad a szemük 😊
Még Orbán is azt és úgy csinálja amit mondanak neki, visszabeszélés nélkül. 😀
Sikerült megmutatnia a Kínaiaknak, hogy lehetséges a határon belüli kisebbségek egyoldalú függetlenedése, megmutatta az araboknak, hogy nem érdemes orosz haditechnikát venni, és megmutatta a svédeknek meg a finneknek, hogy miért kell belépni a NATO-ba. Genius"
Egyébként hihetetlen, hogy az oroszok úgy összerántották egy platformra az EU-t (a mi kis táncikánktól tekintsünk el), ahogy önmagától 20 éve képtelen volt. Néhány hét alatt a semmiben sem tudunk megegyezniből egységes energiapolitika, egységes haderőfejlesztés, egységes letelepedési szabályok harmadik világbeliek számára és még egy sor dolog készül, ezúttal tényleg komolyan.igen így-így. annyira sokat tett Putyin az EU integrációjáért, mint kb a Monnet, Adenauer és Schuman trió óta senki. sztem 10 év múlva Luxembourgban a Kennedy aveneut átnevezik Putyin aveneura, plusz vmeik brüsszeli COM-os épületet is Vlagyimir Vlagyimirovicsrol fogják elnevezni (pl a Jean Monnet 2-t, ha megépül).
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Helyes helyesIn #Chernihiv region, locals greet #Ukrainian defense forces:
Vrij6
A beszaras meg az, hogy a ruszkik meg azt hitték, kb. őket fogják így fogadni 😀
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
#Ukrainian Armed Forces liberated 11 settlements in the #Kherson region and seized trophy equipment. pic.twitter.com/FHzK3pmJ1A
— NEXTA (@nexta_tv) March 31, 2022
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
In #Chernihiv region, locals greet #Ukrainian defense forces:
Az lehet.Vagy van meg valami a hatterben amirol nem tudunk es hamarosan elesedik.De ez a baj, ezzel a legjobb esetben sem nyer annyit mint amit bukhat. Ha fogadnom kellene hogy ezek utan hulyet csinal magabol es a szajabol vagy elzarja a csapokat mint egy orult akkor bajban lennek. Remenykedem hogy ebbol van visszaut ha csak chicken game, ebbol meg ki lehet jonni kisebb pofaegessel. De nem azt varhato hogy elkezdi tolteni a tarozoit hogy huzza ezt a jatekot? Kivancsi lennek azok hogy allnak.vagy csak pofázik vagy megőrült.az mindenkeppen, de senkinek nem lenne jo azert az egyertelmu legyen barmi komunikalva otthon. Es a ruszkiknal a " vilag oroszorszag nelkul nem......lényegében a saját tehene döglene megJozan eszt figyelembe veve eselytelen az elzaras, viszont eleve a bloffnek sem volt sok ertelme. Mindegy ( majdnem ) hogy az olaj-gaz arabol o tamasztja meg a rubelt vagy a nyugatiak. A nyugatnak viszont szembe kellene kopnie magat es mar azert megy a hoborges hogy ne vegyenek toluk, de ugye a szukseg miatt megis. Nem latom mennyivel tudna tobbet nyerni Putin ha bejon neki, de az ellenallasra jo esely van/volt a nyugattol. Viszont rengeteget bukhat ha elzarja a csapokat es a picsat csinal a szajabol sem feltetlenul elvarhato egy beteg diktatortol. Ha elzarja es mar a jozan esz bizonyos szazalekban mar remeny az elvaras mellett akkor utana sajat magat terdre kenyszeriti a szomszed tehene is dogoljon meg mentalitassal es akkor mar barmit el tudok kepzelni.Varjuk meg mit lepnek, mert Putintol mar kitelik hogy elzarja a csapokat. Lesz szenvedes mindenhol. Annak milyen kovetkezmenye lesz az meg jo kerdes.És hová teszik azt a sok sok olajat? Beleöntik a Volgába meg az Obba?
no
vpi
Remelem a jozan esz gyoz.
no
Amadeus
no
Igazi chicken game, olyan 50-50 nálam.
Amadeus
no
Lehet h direkt nyomast akar helyezni az EU-ra, hatha a gaz elzarasabak fenyegetese es konkret megtetele zavargasokat es tunteteseket okozna a nyugati vilagban es buknanak a kormanyok.
Mennyi ideig tartana neki feltolteni a tarozoit? Aztan ha egy ideig meg egetne a gazt? Utana ujra lehet azt inditani?
Mert ezt is el tusom kepzelni h valoban megjatsza.
Budapest meg keszulodik a valutavalto szerepere…
Solymi
Hiaba buknanak a kormanyok az ellenzekkel sem jutnanak semmire, az emberek ezert nem is buktatnak egyszeruen allami beavatkozas kell es kesz.
Nem tudom hogy allnak. Egetni nem fogja akkor mar inkabb elfojtja es egy kis esellyel ujra tudja inditani.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyÚgy érted, hogy felgyújtja a kutakat? Tudod mekkora környezetszennyezést okozna napi fél milliárd köbméter kontrollálatlan elégetése a semmibe? Néhány hét és még Moszkvában is szállna a pernye a levegőből. 😀
VvAlekosz

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Ugyanmá' csak egy gyufa kell, aztán lobog majd az örökmécses, mint az a pokolkapuja vagy mi a faszSenki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyaz neki miért éri meg? azt a rendszert is finanszírozni kell, amivel elégetné.
VvAlekosz
Amadeus
Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyaz neki miért éri meg? azt a rendszert is finanszírozni kell, amivel elégetné.
VvAlekosz
Senki nem jut eszébe hogy, csak simán elégeti a nagy világba 3gyszerű és költség hatékonyPersze, közben meg már azon dolgoznak az orosz tudósok, hogy lábujjkörömből aranyat varázsoljanak, megoldandó az ország likviditási problémáit
VvAlekosz

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal