USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
El se találták volna.Mondjuk felkeszultsegunket tekintve jobb, hogy elengedtuk, simán belelotték volna az eromube…Láttuk lekövettük elengedtük.hvg.hu/vilag/20220313_zagrab_tu141_dron_legibombaNem volt veszélyes!
stratégiai lapítás.
Amadeus
Mikey
Most mi baj lehet egy Paks felett átrepülő robbanó töltetből????
De biztos van olyan NATO szabály, hogy tilos az ilyesmit piszkálni.
Bazzani
somoskovig
Lehet le akarták lőni csak nem sikerült.
több mint 3 éve
A háború közben/ után a nato tagországok ( és sok nem tagország is) növelni fogja a gdp aranyos hadi kiadásat. Ez tény, ugye a németek már be is jelentették.Ez az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.Nekem a kedvencem ebbol a videobol a Lockheed Martin volt. Aszongya, a LM bevetele a legnagyobb, vagyis ok jarnak a legjobban ezzel a haboruval.
peterk2005
A LM vadaszrepuloket, koptereket, szallitokat, legi tankereket stb. gyart. A vadaszgep ami kell mindenkinek. Kis hazanknak pont Grippen van. De azon kivul a ruszkik gyartanak meg. Viszont valamit minden orszag vesz. Es ezek nem olcsok. A fenntartas, upgrade is nagy biznic. Tehat a LM bevetelei nem kozvetlen fuggnek ettol a haborutol. Megvan a megrendelsuk evekre elore, es jol keresnek vele. Mert ugye a ket allitas kozt nincs osszefugges. Hogy fegyveergyarto legnagyobb. -> Legnagyobb eleadas adott haborus felnek. Nem hiszem ,hogy egy gepet is vett Ukrajna. Az oroszoknak foleg nem adnak el LM gepeket.
ilyen kis csusztatasok vannak szepen. De aki gondolkodik, azert sztem rajohet, hogy nem ez a nagybudos igazsag. Csak egy nezopont.
ulpianus
Egy háború legnagyobb nyertesei a fegyvergyártók sok-sok éve.
Ez a konteo is részben igaz. Hogy melyik része azt mi sosem fogjuk megtudni 🙂
több mint 3 éve
Mondjuk felkeszultsegunket tekintve jobb, hogy elengedtuk, simán belelotték volna az eromube…Láttuk lekövettük elengedtük.hvg.hu/vilag/20220313_zagrab_tu141_dron_legibombaNem volt veszélyes!
stratégiai lapítás.
Amadeus
Mikey
Bazzani
több mint 3 éve
Nincs olyan szerencsénkLehet, hogy már halott, és dublőrrel helyettesítik. Vagy robotizaltak 😊 Ennyit csak fejlődött a technika Szulejmán szigetvári látogatása óta 😊The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.Annyira kamunak hangzik.
Amadeus
Nekem úgy néz ki, hogy Putin jó erőben van. Ennyi bajnak már lenne nyoma.
Bár nem vagyok orvos.
Bazzani
somoskovig
több mint 3 éve
Vagy van egy ikertestvére Szerjózsa és ő beugrott idénre a szerepbe.Lehet, hogy már halott, és dublőrrel helyettesítik. Vagy robotizaltak 😊 Ennyit csak fejlődött a technika Szulejmán szigetvári látogatása óta 😊The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.Annyira kamunak hangzik.
Amadeus
Bár nem vagyok orvos.
Bazzani
somoskovig
több mint 3 éve
Láttuk lekövettük elengedtük.hvg.hu/vilag/20220313_zagrab_tu141_dron_legibombaNem volt veszélyes!
stratégiai lapítás.
Amadeus
Mikey
több mint 3 éve
Lehet, hogy már halott, és dublőrrel helyettesítik. Vagy robotizaltak 😊 Ennyit csak fejlődött a technika Szulejmán szigetvári látogatása óta 😊The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.Annyira kamunak hangzik.
Amadeus
Bár nem vagyok orvos.
Bazzani
több mint 3 éve
The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.Annyira kamunak hangzik.
Amadeus
Bár nem vagyok orvos.
több mint 3 éve
hvg.hu/vilag/20220313_zagrab_tu141_dron_legibombaNem volt veszélyes!
stratégiai lapítás.
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Kína hátba támadta az oroszokat, bevitte az újabb mélyütést a rubelnekZanzásítva onnan vették, visszaadják
Noha Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökök már a háború előtt is egyeztettek a szorosabb gazdasági együttműködésről, Kína egyelőre nem siet Moszkva segítségére. Sőt, a nyugati szankciók hatására több területen is keresztbe tettek. Peking most elengedte a rubel-jüan árfolyamának szabályozását, ami nagy ütés a mély esésben lévő orosz valutának. Már a bitcoin is köröket ver a rubelre.
www.napi.hu/tozsdek-piacok/kina-juan-rubel-arfolyam-szabalyozas-bitcoin-oroszorszag-szankcio.748165.html
Kínai demokrácia-export indul in 3, 2, 1 ....
Amadeus
Mondjuk Mao pont úgy cselekedett mint amilyen most a kormány propaganda, egyik nap ez, másik nap az volt
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
Kína hátba támadta az oroszokat, bevitte az újabb mélyütést a rubelnekNoha Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökök már a háború előtt is egyeztettek a szorosabb gazdasági együttműködésről, Kína egyelőre nem siet Moszkva segítségére. Sőt, a nyugati szankciók hatására több területen is keresztbe tettek. Peking most elengedte a rubel-jüan árfolyamának szabályozását, ami nagy ütés a mély esésben lévő orosz valutának. Már a bitcoin is köröket ver a rubelre.
www.napi.hu/tozsdek-piacok/kina-juan-rubel-arfolyam-szabalyozas-bitcoin-oroszorszag-szankcio.748165.html
Kínai demokrácia-export indul in 3, 2, 1 ....
több mint 3 éve
Általában amikor ideáig eljut egy vita, akkor egy egyszerű kérdést szoktam feltenni:Bármelyik mondatát végigfűzve ugyanez a bakugrás van. Úgy fejezi be, hogy a programjuk egy önellátó, független gazdaságú ország építése, ezért az amerikai palagáz függőség helyett maradjunk az orosz gázEz az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.Nekem a kedvencem ebbol a videobol a Lockheed Martin volt. Aszongya, a LM bevetele a legnagyobb, vagyis ok jarnak a legjobban ezzel a haboruval.
peterk2005
A LM vadaszrepuloket, koptereket, szallitokat, legi tankereket stb. gyart. A vadaszgep ami kell mindenkinek. Kis hazanknak pont Grippen van. De azon kivul a ruszkik gyartanak meg. Viszont valamit minden orszag vesz. Es ezek nem olcsok. A fenntartas, upgrade is nagy biznic. Tehat a LM bevetelei nem kozvetlen fuggnek ettol a haborutol. Megvan a megrendelsuk evekre elore, es jol keresnek vele. Mert ugye a ket allitas kozt nincs osszefugges. Hogy fegyveergyarto legnagyobb. -> Legnagyobb eleadas adott haborus felnek. Nem hiszem ,hogy egy gepet is vett Ukrajna. Az oroszoknak foleg nem adnak el LM gepeket.
ilyen kis csusztatasok vannak szepen. De aki gondolkodik, azert sztem rajohet, hogy nem ez a nagybudos igazsag. Csak egy nezopont.
ulpianusfüggőségnél. Csak annyit csinál, hogy kihúzza a függőség szót a másodikból, mintha ott se lenne, és sokan kajálják is amit mond. 😕
(Abba bele se menjünk, hogy mutass egy olyan nyugat-kritikus politikai erőt, amelyik a deepstate / háttérhatalom ellen nem úgy küzd, hogy épít/építeni akar egy még hierarchikusabb, még több hatalommal bíró saját deepstate-et / háttérhatalmat. 😀 )
peterk2005
Melyiktől jobb függeni? A Nyugattól vagy az oroszoktól/kínaiaktól?
Előbbivel tudsz egyezkedni, utóbbival nem.
Innentől döntse el maga, mit is akar...
több mint 3 éve
The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.Hátha elfelejti hova tette a piros gombot.
Amadeus
több mint 3 éve
The Daily Mail published an article in which they say that Vladimir Putin is suffering from a brain disorder caused by dementia, Parkinson’s disease or ‘roid rage’ resulting from steroid treatment for cancer, according to their intelligence sources.
több mint 3 éve
Bármelyik mondatát végigfűzve ugyanez a bakugrás van. Úgy fejezi be, hogy a programjuk egy önellátó, független gazdaságú ország építése, ezért az amerikai palagáz függőség helyett maradjunk az orosz gázEz az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.Nekem a kedvencem ebbol a videobol a Lockheed Martin volt. Aszongya, a LM bevetele a legnagyobb, vagyis ok jarnak a legjobban ezzel a haboruval.
peterk2005
ulpianus
(Abba bele se menjünk, hogy mutass egy olyan nyugat-kritikus politikai erőt, amelyik a deepstate / háttérhatalom ellen nem úgy küzd, hogy épít/építeni akar egy még hierarchikusabb, még több hatalommal bíró saját deepstate-et / háttérhatalmat. 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ahhoz gondolkodni kellene, meg utánajárni.Ez az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.Nekem a kedvencem ebbol a videobol a Lockheed Martin volt. Aszongya, a LM bevetele a legnagyobb, vagyis ok jarnak a legjobban ezzel a haboruval.
peterk2005
ulpianus
A mai világban a lényeg, hogy féligazságokból építsd fel a mondandódat, kérdéseket tegyél fel és válaszold is meg, hangozzon logikusan és ennyi.
Az emberek nagy része nem fog utánagondolni, hogy ez valóban így van-e, addig amíg hihetőnek hangzik.
Onnantól kezdve minden ilyen állítás tényként van kezelve.
több mint 3 éve
Ez az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.Nekem a kedvencem ebbol a videobol a Lockheed Martin volt. Aszongya, a LM bevetele a legnagyobb, vagyis ok jarnak a legjobban ezzel a haboruval.
peterk2005

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
rip Pasha Lee
több mint 3 éve
Pedig ez a videó majdnem tejesen tárgyilagos. Mondhatni nincs benne sok új dolog, csak a szokásos szélsőjobbos hatásvadász elemek, de a lényeges dolgokban fedi a valóságot.Ez az egésznek a lényege. Kimondani triviális alap igazságokat, aztán abból egy könnyed bakkecske ugrással eladni az őrültséget, ami számomra hasznos.
Ezzel a háborúval, (általában mindegyikkel) meg a két szélsőséges nézőponttal (érstd: USA érdeke, geci Ukrán fasiszták, szegény oroszok vs Putyin agyament barom, mindenki más meg jófiú) az a baj, hogy mindkettő akceptálható, mert mindkettő igaz. A baj az, hogy akik ezeket hangoztatják, soha nem tesznek fel nagyon fontos releváns kérdéseket, mert akkor megbukik a narratívájuk. Mindkét oldalé, és akkor nem lehetne min vitatkozni.Lecsó

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
De, ez baj. Nem számodra, mert te tudod hova tenni. De milliók nem tudják.Egy pszichológusnak lehet érdekes, ők még talán nem unták meg a konteósok hablatyolását 😀Sztem ezek vicces dolgok. Ezt a videot 11 ezren lajkoltak. Igeny van.
ender1112
Van egy fazon YouTube caatornaval, kul- es belpolitika, orvostudomany, filozofia, fizika, es fozesi tippek temaban is mindent tud. En fel vagyok iratkozva. Horihez is, aki olyan vadakat mond NFL temaban, de roppant szorakoztato. Vegtelen magabiztossaggal allitja amit mond.
Mindenesetre par dologra raerez a fazon. Mashol nagyon mellelo, es foleg manipulativ. De ez nem baj.
ulpianus
Tegyük fel azt az ideális scenariot, hogy Putyint rövidesen elteszik az útból. Szerinted jobb fog jönni helyette? Mert szerintem nem. 😕 Az utód hatalom - bárki és bármilyen is lesz - valami biztosan nem lesz: egy demokratikusabb, plurálisabb rendszer. Legfeljebb kevésbé lesz külföld felé agresszív, de belül még ezt sem hiszem. És ez bizony azért van, mert ilyen agypusztító, hamis féligazságok uralják a belső orosz teret. Torockai csak egy kis színes, ő nem tud ártani. De pontosan ilyen féligazságokkal tud ártani, és árt is az orosz mainstream média. Átmossa az agyakat, és meggyőződésem, hogy elsősorban ezért képtelenek kiemelni magukat abból a sorsból ami jelenleg nekik jutott.
És sajnos ez ránk is igaz. Ijesztő, hogy mennyien vannak ma már, akik a nyugatban már szinte mást sem látnak, mint utálni való ellenséget. Ennek az lehet a vége, mint ami a rendszerváltás után is történt. Átéltünk negyven évnyi rákosi majd kádári kommunizmust, és négy évvel a rendszerváltás után majdnem kétharmadot adtunk a volt kommunista utódpártnak. Teljesen szabad választásokon. Miközben virágzott a kádári nosztalgia.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
Technikailag akármeddig. A jegyzett cégeket nem lehet adni-venni, ami most lehet hogy jobb is nekik. A zárva tartás időtartama háborúban irreleváns, az újranyitás időpontja lesz a fontos, meg az akkori árjegyzések.Marcius 21ig orosz tozsde biztosan zarva.Aki egy picit is ért az ilyen dolgokhoz: ezt meddig lehet művelni h zárva a tőzsde?
Vrij6
csebi
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Bár vannak aggasztó jelek, de azért egyelőre a Kúriát még nem tudta lezülleszteni a kormány (pedig igényük lenne rá), ez a különbség a kettő között.nem hiszem megdumálták volna maguk között de olyan mintha a Kúriával eljátszanák a rossz zsaru jó zsaru szerepet....telex.hu/belfold/2022/03/13/alkotmanybirosag-roganek-csak-tajekoztattak-amikor-bemutattak-hogy-az-ellenzek-mit-gondol-a-haborurolPolitika topikban már linkeltem. Annyira hülyék h ez még vissza fog rájuk csapodni, az egész ilyen dolog aztán meg az AB hozhat vagy egy ugyanilyen ítéletet vagy egy teljesen ellenkezot ami jot tesz a jogbiztonsagnak.
kiszolgáló lelkű majmok (már bocsánat.....) nem mintha lenne bármi súlya annak amit mondanak (sajnos)
dande
csebi
dande
több mint 3 éve
Nem sikerült minden kuriai tanács összes tagját kicserélni ilyen rövid idő alatt főleg ha vki kuriai bíró lesz onnan csak nyugdíjba mehet kbnem hiszem megdumálták volna maguk között de olyan mintha a Kúriával eljátszanák a rossz zsaru jó zsaru szerepet....telex.hu/belfold/2022/03/13/alkotmanybirosag-roganek-csak-tajekoztattak-amikor-bemutattak-hogy-az-ellenzek-mit-gondol-a-haborurolPolitika topikban már linkeltem. Annyira hülyék h ez még vissza fog rájuk csapodni, az egész ilyen dolog aztán meg az AB hozhat vagy egy ugyanilyen ítéletet vagy egy teljesen ellenkezot ami jot tesz a jogbiztonsagnak.
kiszolgáló lelkű majmok (már bocsánat.....) nem mintha lenne bármi súlya annak amit mondanak (sajnos)
dande
csebi
dande
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.