USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 106 — Így remélem megfelelek nektek.....
 telex.hu/belfold/2022/03/13/alkotmanybirosag-roganek-csak-tajekoztattak-amikor-bemutattak-hogy-az-ellenzek-mit-gondol-a-haborurol

kiszolgáló lelkű majmok (már bocsánat.....) nem mintha lenne bármi súlya annak amit mondanak (sajnos)
dande
Politika topikban már linkeltem. Annyira hülyék h ez még vissza fog rájuk csapodni, az egész ilyen dolog aztán meg az AB hozhat vagy egy ugyanilyen ítéletet vagy egy teljesen ellenkezot ami jot tesz a jogbiztonsagnak.
csebi
nem hiszem megdumálták volna maguk között de olyan mintha a Kúriával eljátszanák a rossz zsaru jó zsaru szerepet....

Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 27 870 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2022/03/13/alkotmanybirosag-roganek-csak-tajekoztattak-amikor-bemutattak-hogy-az-ellenzek-mit-gondol-a-haborurol

kiszolgáló lelkű majmok (már bocsánat.....) nem mintha lenne bármi súlya annak amit mondanak (sajnos)
dande
Politika topikban már linkeltem. Annyira hülyék h ez még vissza fog rájuk csapodni, az egész ilyen dolog aztán meg az AB hozhat vagy egy ugyanilyen ítéletet vagy egy teljesen ellenkezot ami jot tesz a jogbiztonsagnak.
csebi
Mit várunk tőlük, kibaszott gittegylet...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Marcius 21ig orosz tozsde biztosan zarva.
Vrij6
Aki egy picit is ért az ilyen dolgokhoz: ezt meddig lehet művelni h zárva a tőzsde?
csebi
Mondjuk a moszkvai tőzsde legutóbbi nagy leállása 1919 - 1991-ig tartott.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 921 — Lucas Scott

dande

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 921 — Lucas Scott
Vrij6
Aki egy picit is ért az ilyen dolgokhoz: ezt meddig lehet művelni h zárva a tőzsde?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 106 — Így remélem megfelelek nektek.....

több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 098 — balazs.t85@gmail.com
Sadly confirmed: New York Times journalist was killed due to clashes in Irpin, #Kyiv today
több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 951 — Слава Україні! Героям слава!
bizakodva nézek a jövőbe,
putyint látom egy fára felkötve.
leng a szélben, mint a zsenge falevél,
vlagyimir! tartós tejet már ne vegyél.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 951 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Cowboykarcsi90 3 470 — …not me…Im in my prime!
Talan erdekes, de ez is egy nezopont:

ulpianus
Egy pszichológusnak lehet érdekes, ők még talán nem unták meg a konteósok hablatyolását 😀
ender1112
Pedig ez a videó majdnem tejesen tárgyilagos. Mondhatni nincs benne sok új dolog, csak a szokásos szélsőjobbos hatásvadász elemek, de a lényeges dolgokban fedi a valóságot.

Ezzel a háborúval, meg a két szélsőséges nézőponttal (érstd: USA érdeke, geci Ukrán fasiszták, szegény oroszok vs Putyin agyament barom, mindenki más meg jófiú) az a baj, hogy mindkettő akceptálható, mert mindkettő igaz. A baj az, hogy akik ezeket hangoztatják, soha nem tesznek fel nagyon fontos releváns kérdéseket, mert akkor megbukik a narratívájuk. Mindkét oldalé, és akkor nem lehetne min vitatkozni.
Mondok egy példát: "Moszkva érdeke az, hogy USA/NATO ne legyen hatalmi pozícióban Kelet Európában, mert már így is túl erős." Na és? Kit érdekel mit akar Moszkva? Ez nem esélykiegyenlítő foci, ahol inni kell egy felest, ha valaki túl sok gólt lő. Aki USA-tól elvitatná a nagyhatalmi státuszt meg a birodalmi logikát, az teljesen elfogadhatónak tartja, hogy Oroszország meg nagyhatalom akar lenni és birodalmi logikával gondolkodik.
Vagy egy másik érv: "Le kell szarni mit akar Moszkva, mert elbukták a versenyt, így jártak. Geci Putyin,hülye oroszok" Ki tudja megmondani, mi lenne ezzel a 140 milliós, alapvetően szegény, de ásványkincsekben meg borzasztó gazdag országgal, ha politikai instabilitás miatt szétszakadna, ha az atomfegyverek nem egy ember kezében lennének, hanem 4-5 bolond tábornok, oligarcha, stb kezében? Ha minden oldalról támadnák, meg még egy jó polgárháború is bomlasztaná?
Ezt nem látja át az emberek 99%-a, ezért nem is akar belegondolni, fárasztó, mindig önellentmondásokhoz vezet, stb. Ezért felkap egy narratívát, és azt nyomja, mert az egyszerűbb, de mégis be tud kapcsolódni a diskurzusba.
Lecsó
Meg ugye egy jol elhelyezett csúsztatással, féligazsággal műveltnek is tudsz tűnni a társaságban.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331

ulpianus
Egy pszichológusnak lehet érdekes, ők még talán nem unták meg a konteósok hablatyolását 😀
ender1112
Pedig ez a videó majdnem tejesen tárgyilagos. Mondhatni nincs benne sok új dolog, csak a szokásos szélsőjobbos hatásvadász elemek, de a lényeges dolgokban fedi a valóságot.

Ezzel a háborúval, (általában mindegyikkel) meg a két szélsőséges nézőponttal (érstd: USA érdeke, geci Ukrán fasiszták, szegény oroszok vs Putyin agyament barom, mindenki más meg jófiú) az a baj, hogy mindkettő akceptálható, mert mindkettő igaz. A baj az, hogy akik ezeket hangoztatják, soha nem tesznek fel nagyon fontos releváns kérdéseket, mert akkor megbukik a narratívájuk. Mindkét oldalé, és akkor nem lehetne min vitatkozni.
Mondok egy példát: "Moszkva érdeke az, hogy USA/NATO ne legyen hatalmi pozícióban Kelet Európában, mert már így is túl erős." Na és? Kit érdekel mit akar Moszkva? Ez nem esélykiegyenlítő foci, ahol inni kell egy felest, ha valaki túl sok gólt lő. Aki USA-tól elvitatná a nagyhatalmi státuszt meg a birodalmi logikát, az teljesen elfogadhatónak tartja, hogy Oroszország meg nagyhatalom akar lenni és birodalmi logikával gondolkodik.
Vagy egy másik érv: "Le kell szarni mit akar Moszkva, mert elbukták a versenyt, így jártak. Geci Putyin,hülye oroszok" Ki tudja megmondani, mi lenne ezzel a 140 milliós, alapvetően szegény, de ásványkincsekben meg borzasztó gazdag országgal, ha politikai instabilitás miatt szétszakadna, ha az atomfegyverek nem egy ember kezében lennének, hanem 4-5 bolond tábornok, oligarcha, stb kezében? Ha minden oldalról támadnák, meg még egy jó polgárháború is bomlasztaná?
Ezt nem látja át az emberek 99%-a, ezért nem is akar belegondolni, fárasztó, mindig önellentmondásokhoz vezet, stb. Ezért felkap egy narratívát, és azt nyomja, mert az egyszerűbb, de mégis be tud kapcsolódni a diskurzusba.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 576
Kelet-Ukrajnából evakuált menekültek felvételére igyekvő személyvonatot támadtak meg az oroszok, egy kalauz meghalt, egy másik alkalmazottat pedig sérülésekkel kórházba szállítottak, közölte az ukrán nemzeti vasúttársaság.

A vonat a Donyeck és Luhanszk régióból menekülő lakosokat, köztük 100 gyereket, készült felvenni a Lyman állomáson.

A társaság azt állítja, mindent megtesznek a vonat összes utasának és személyzetének, valamint az állomáson lévők evakuálása érdekében.Telex
Gondolom beöltöznek már kisgyerekeknek is a náci ukrán katonák.
Mikey
Nagyobb etapokban olvasva kommenteket úgy tűnik, hogy kicsit torz kép él benned (is) arról, hogy mi a háború, hogy milyen a háború, arról, hogy van tisztességes vagy lovagias, korrekt háború.
Nincs.
Miért is lenne?
Ha egy ország megtámad egy másikat (bármikor bármiért), akkor oda hódítani, pusztítani, öldökölni, erőszakolni megy, nem azért, hogy a végén fair play díjat kapva valamiféle mometizálható haszonra tegyen szert.
Ez is megesik, mármint haszon a végén, de a háború az mocskos, inkorrekt, igazságtalan, etikátlan, nyomasztó, undorító és szürreális. Minden háború.
Gyerekeket fognak öldökölni, ártatlanokat, civileket, outsidereket gyilkolni, korházakat, közműveket, közlekedést lőni, bombázni, megsemmisíteni, és sorolhatnám. Ilyen a háború.
Nincs kedves meg figyelmes meg erkölcsös háború, ne is várd, ne is reméld, legfeljebb a győztesek utólag majd megírják úgy, mintha az lett volna.
De a haború az mindig értelmetlen, mocskos, undorító és aljas.
Akárki is nyer a végén. Csak az az igazi haszon, ha ki se tör, meg se indul. De ha már elkezdődött, akkor egészen addig, amíg véget nem ér addig ilyen, és ehhez hasonló szarháziságok, gyomorforgató dolgok fognak törtenni nap, mint nap.
Mert ez igazi háború és nem film vagy videójáték.
Sobri Jóska
Ezeket a dolgokat pontosan tudom. Sajnos ez a realitás egy háborúban, és nem az, hogy a tank megáll az egy darab ember előtt, aki odaáll elé. Ugyanakkor ha a legelejétől olvasod a topikot, akkor szerintem tudod, miért írtam némileg cinikusan amit írtam.
Mikey
Igen olvasom és értem is, de ami egy-kétszer irónia, cinizmus, poén, az sokadjara már valami berögzülésnek tűnik vagy arra utal, mintha az írója egy más valóság alapján gondolkodna, kommunikálna. Én ez utóbbi gondolatmenethez fűztem a mondanivalómat.
De persze lehet csak én furcsállok egy sokadik ugyanolyan érzelemdús Orbán-, orosz- vagy putyinszapulást, kurvaanyázást, megdöbbenést, felháborodást.
Ehhez kapcsolódó fun fact, hogy egy világpolitikai topic többezer hsz-ének fele egy háború közepén kb. ugyanúgy simán Orbánt és a magyar kormányzatot szapulja és közben rácsodalkozik a politika működésére, mint egy random fb-poszt random kommentjei.
De lehet valakire ez hat megnyugtatóan, míg másokra meg a vörös fény, kitudja.
Sobri Jóska
Én is sokszor meglepődök, hogyan tudják emberek szóról-szóra visszaadni egyik vagy másik oldal nyilatkozatait, vagy éppenséggel hogyan tudják reflexből védeni az oroszok tetteit és mindenért az ukránokat hibáztatni, de sajnos semmi sem ennyire egyszerű. Én meg tudom érteni az oroszok valós és vélt indokait is a háborúra, még ha elfogadni nem is megy. Ugyanígy látom, hogy az ukránok sem szentek, a NATO sem az, ahogyan egy ilyen helyzetben senki sem az.

Olyan agyhalott véleményeket hallottam már, minden másban értelmesen megnyilvánulni képes emberektől hallottam a háború kapcsán full egybites válaszokat, hogy teljesen elképeszt. Olyan hogy saját vélemény, alig van.

| Nekem a cinizmus olyan mint az oxigén, szükségem van rá a létezésemhez, szóval nem kell mindig mondanivalót látni mögé, olykor csak el kell fogadni hogy nekem jól esik. |

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
UPDATE: 35 killed, 134 wounded in the Russian strike at the Yavorovsky base in #Lviv the regional governor says. There is possibly foreign military aid stored at this base so this could be the first Russian strike on foreign weapon supplies.

10 km-re a lengyel határtól. Az elmúlt pár napban azon ment a vita hogy le kell e lőni a drónt ami betéved a légtérbe? Szerintetek ha egy orosz rakéta/repülő fél szárnya áttéved a lengyel határon, hány másodperc kell Pawelnek mire kész tüzelni? Szerintem ez 5 alatt van.

Szerkesztette: Nomac
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 123 — #NoStress
Kelet-Ukrajnából evakuált menekültek felvételére igyekvő személyvonatot támadtak meg az oroszok, egy kalauz meghalt, egy másik alkalmazottat pedig sérülésekkel kórházba szállítottak, közölte az ukrán nemzeti vasúttársaság.

A vonat a Donyeck és Luhanszk régióból menekülő lakosokat, köztük 100 gyereket, készült felvenni a Lyman állomáson.

A társaság azt állítja, mindent megtesznek a vonat összes utasának és személyzetének, valamint az állomáson lévők evakuálása érdekében.Telex
Mikey
Nagyobb etapokban olvasva kommenteket úgy tűnik, hogy kicsit torz kép él benned (is) arról, hogy mi a háború, hogy milyen a háború, arról, hogy van tisztességes vagy lovagias, korrekt háború.
Nincs.
Miért is lenne?
Ha egy ország megtámad egy másikat (bármikor bármiért), akkor oda hódítani, pusztítani, öldökölni, erőszakolni megy, nem azért, hogy a végén fair play díjat kapva valamiféle mometizálható haszonra tegyen szert.
Ez is megesik, mármint haszon a végén, de a háború az mocskos, inkorrekt, igazságtalan, etikátlan, nyomasztó, undorító és szürreális. Minden háború.
Gyerekeket fognak öldökölni, ártatlanokat, civileket, outsidereket gyilkolni, korházakat, közműveket, közlekedést lőni, bombázni, megsemmisíteni, és sorolhatnám. Ilyen a háború.
Nincs kedves meg figyelmes meg erkölcsös háború, ne is várd, ne is reméld, legfeljebb a győztesek utólag majd megírják úgy, mintha az lett volna.
Akárki is nyer a végén. Csak az az igazi haszon, ha ki se tör, meg se indul. De ha már elkezdődött, akkor egészen addig, amíg véget nem ér addig ilyen, és ehhez hasonló szarháziságok, gyomorforgató dolgok fognak törtenni nap, mint nap.
Sobri Jóska
Ezeket a dolgokat pontosan tudom. Sajnos ez a realitás egy háborúban, és nem az, hogy a tank megáll az egy darab ember előtt, aki odaáll elé. Ugyanakkor ha a legelejétől olvasod a topikot, akkor szerintem tudod, miért írtam némileg cinikusan amit írtam.
Mikey
Igen olvasom és értem is, de ami egy-kétszer irónia, cinizmus, poén, az sokadjara már valami berögzülésnek tűnik vagy arra utal, mintha az írója egy más valóság alapján gondolkodna, kommunikálna. Én ez utóbbi gondolatmenethez fűztem a mondanivalómat.
De persze lehet csak én furcsállok egy sokadik ugyanolyan érzelemdús Orbán-, orosz- vagy putyinszapulást, kurvaanyázást, megdöbbenést, felháborodást.
Ehhez kapcsolódó fun fact, hogy egy világpolitikai topic többezer hsz-ének fele egy háború közepén kb. ugyanúgy simán Orbánt és a magyar kormányzatot szapulja és közben rácsodalkozik a politika működésére, mint egy random fb-poszt random kommentjei.
De lehet valakire ez hat megnyugtatóan, míg másokra meg a vörös fény, kitudja.

több mint 3 éve

Mikey
Nincs.
Miért is lenne?
Sobri Jóska

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 123 — #NoStress

Mikey
Nincs.
Miért is lenne?

több mint 3 éve

több mint 3 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
ender1112
Sztem ezek vicces dolgok. Ezt a videot 11 ezren lajkoltak. Igeny van.
Van egy fazon YouTube caatornaval, kul- es belpolitika, orvostudomany, filozofia, fizika, es fozesi tippek temaban is mindent tud. En fel vagyok iratkozva. Horihez is, aki olyan vadakat mond NFL temaban, de roppant szorakoztato. Vegtelen magabiztossaggal allitja amit mond.
Mindenesetre par dologra raerez a fazon. Mashol nagyon mellelo, es foleg manipulativ. De ez nem baj.

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
 444.hu/2022/03/13/legalabb-kilenc-ember-meghalt-a-lengyel-hatar-kozeleben-levo-katonai-bazis-elleni-tamadasban

Még az lenne az olaj a tűzre, ha esetleg NATO ország katonája is meghalt a támadásban.

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.

ulpianus
több mint 3 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 642 — Csodabogár
Orosz páncélos oszlop beleszalad a meglepetésbe…

youtu.be/IfRcmJTAouM
Melehov
Totál lámák... Se légi fedezet (helikopter), se gyalogsági támogatás. Megérdemlik.
warr_b
A szöveg alapján úgy tűnik ismét a 6. páncélos ezred szaladt bele egy rajtaütésbe.
Erdős terep ellenére semmi oldabiztosítás, gyalogosok is a páncélozott szállítókban.
A támadás után már gyorsan reagálnak, tehát van ott kiképzés. Én nem értem...ennyire sietnek...
De ismét csak...páncélozott oszlop beépített területen?
A harckocsik és BMP-k miért nem működnek együtt jobban?
Ennyire nem működik a felderítésük?
Már a II. VH-bán is volt számos taktika a felderített páncélelhárító pontok ellen.
Sinisa
van YT-on egy nyugalmazott amerikai tábornok, aki szintén totál döbbent, hogy ennyire agyatlanok a ruszkik, miután megnézte a sok ilyen videót. kb. fedezékben sehol nem mennek, ebben a rajtaütésben is mire a 2 tank beáll tüzelési pozícióba nagy valószínűség szerint már el is pucoltak, de van egy osztag aki azért megkínálja még az egyik tankot. a többi APC meg gyalogság meg fut, mint a nyulak 😀 pedig ambush ellen le kell rohanni az ellenséget. szóval totál balfaszok ezek a férgek.

több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 642 — Csodabogár
Végre az oroszok is mutatnak valamit, az ő szemszögükből.

Morbid látni, mert nagy részük már mind halott . 1:39-nél lehet látni hogy ez a Hosztomel reptéren készült, ott a hangár alatt a AN-225-t még sértetlenül. Nagy eséllyel ők voltak az első orosz csapatok.

Második videóban lehet látni a harcok után állapotot, ebből tisztán bizonyítható hol és mikor készült a deszantos videó.

Nomac
szép elbaszott egy hadművelet volt ez 😀 ahhoz képest hogy elvileg "elitebb" egység, alig látni optikai célzót és nincs NOD se, azon hogy a kamerád átfut a fekvő, fedezetet biztosító bajtárs fegyere előtt már meg sem lepődöm. 😀

itt meg már fekszenek a VDV-sek 😕
 www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/t6gau7/more_aftermath_from_the_failed_vdv_assault_on/

több mint 3 éve
Sinisa New England Patriots 3 143 — Gràcies Pep!
 novekedes.hu/elemzesek/rengeteg-kulfoldi-zsoldos-is-harcol-az-orosz-ukran-haboruban?fbclid=IwAR1JktfUYa3vIa6hjjrUcUanCLBZSYDXb3UQvJv5MUbKym2Qe184qJijX48

TITO
JOHAN
Per Sempre Etern

This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 3 éve
Végre az oroszok is mutatnak valamit, az ő szemszögükből.

Morbid látni, mert nagy részük már mind halott . 1:39-nél lehet látni hogy ez a Hosztomel reptéren készült, ott a hangár alatt a AN-225-t még sértetlenül. Nagy eséllyel ők voltak az első orosz csapatok.

Második videóban lehet látni a harcok után állapotot, ebből tisztán bizonyítható hol és mikor készült a deszantos videó.