andree

Arizona Cardinals

andree
Lakhely
Szeged
Utoljára láttuk
36 perce
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
1 668


Utolsó 10 fórum hozzászólás

9 napja
andree Arizona Cardinals 1 668
schrödinger örökéletében vagyok
amíg nem halok meg addig örökké élek
(south park séf bácsi visszatérése epizód)
Negritis, a vajda
Véleményed szerint jót tenne az országnak MP azonnali visszvonulása a politikától, hogy 26-ban ismét a Dobrev-Gyurcsány-Karácsony vezette összefogás hívhassa ki Orbánt?

Kire kell akkor szavazni?

Ui: A kutyák nem professzinális párt, hanem protesztszavazat felszívók - és igen, tudom, közben utakat meg buszmegállókat ujítanak fel, de az országot viszont jó eséllyel nem tudnák vezetni.
akdestroyer
Viszont ha listán kapnak 5+%-ot, akkor tökéletes koalíciós partner lehetnek egy valódi kormányváltáshoz. Úgy is minden a vidéki képviselőkön múlik, ott meg nem sok vizet zavar az MKKP, de ne állítsuk már be a demokrácia ellenségének azt aki a listán próbál egy valamennyire szimpatikus politikai csoportra voksolni(2018ban is így szavaztam. Esélyes ellenzéki jelölt, mellé pedig a szimpatikus lista). Én se hiszem, hogy nekik kéne irányítani az országot, de az eddig képviselt attitűd és elvek jól mutatnának a kormányzatban még akkor is, ha nem kapnak fontos minisztériumot, területet. Most meg az EU választáson MP bőven meg fogja kapni a lendületet a 26os kampányhoz, fölösleges megölni egymást ha véletlen valaki nem rá szavaz. Nem most lesz kormányváltás.
20 napja
andree Arizona Cardinals 1 668
Te vagy az az ember aki szerint minden szar amit a NER most csinál, de mikor szavazásra kerül a sor akkor erősíted őket?
(Nem, nem kell feltétlen rajuk szavazni hogy erősítsd őket)
Toca
Hagyjuk a múltat, maradjunk a mostani választásnál. Csak és kizárólag egyetlen lehetőségem van, ha nem akarom a NER-t erősíteni? MP? Így gondolod?
nagylaza, főpohárnok
Én igen, pedig minden szavával egyre ellenszenvesebb MP.
Jughead
Ettől nincs rossz érzésed? Nem bujkál benned a kisördög, hogy itt valami nem stimmel? Nyugodt szívvel tudsz rá szavazni?
nagylaza, főpohárnok
Ez van. Jobban érdekel a NER leváltása, mint hogy szimpatikus legyen az aki leváltja (nem sok esélyt látok arra se, hogy ez MP lesz, de jól esik reménykedni).
Jughead
Ha azt látnám, hogy lenne valós esélye, hogy leváltsa a fideszt én is behúznám neki az x-et. Így nem fogom, mert azt látom, hogy MP-nek nem a NER-rel, nem Orbánék politikai döntéseivel van problémája, hanem csak bizonyos személyekkel. MZP-re orr befogva, listán tudtam szavazni, MP-re még úgy sem.
Örülök a megjelenésének, mert felkavarta az állóvizet, de biztos vagyok benne, hogy nem ő lesz az aki majd leváltja a NER-t.
Tarsi
Na látod az ilyen hozzállás miatt nem lett eddig és nem is lesz itt semmi változás.
Mindenki várja a fehér lovagot aki majd lenyomja a NERt, kár, hogy ilyen nem lesz.
Nem csoda, hogy oroszok felé húzunk a magyar néplélek valahol még a rendszerváltás előtt áll és várja, hogy majd valaki nagy vezető eljön.
Toca
Én se vagyok MP legnagyobb rajongója, és én se benne látom a Fidesz megdöntését, de ez nem azt jelenti, hogy a tökéletes megváltót várom 15 éve. Épp ellenkezőleg. Azért maradtam távol az MP hypetól, mert úgy látom vagy egy réteg aki mindenáron rá akarja vetíteni az álmait az aktuális megváltóra. Azt belátom, tévedtem vele kapcsolatban. Sokkal hatásosabban mozgósít mint amire számítottam, és valóban egész értelmesen építgeti a mozgalmát. Ettől én még maradok a kutyáknál, de MP tényleg lehet egy katalizátor a rendszerváltásban.

Amúgy én a Fidesz bedőlését úgy láttam reálisnak, hogy szép lassan erodálódik a rendszer(Ez amúgy zajlik. Egészen elképesztő hibákat követnek el, gyengébbnél gyengébb alakok kerülnek fontos pozíciókba, eddig elképzelhetetlen kommunikációs zsákutcákba manőverezik magukat. Az országot évtizedekre szétcseszték, és ezt most már egyre kevesebb eszközük van letakargatni), közben egyre több régi politikai erő(UP féle LMP, MSZP, DK, stb) süllyed el, és gyengíti ezzel a nert. Közben a folyamatosan romló társadalmi helyzet egyre több embert ösztökél arra, hogy tegyen valamit. Új mozgalmak jelennek meg, illetve a már meglévő NERtől függetlenek egyre erősödnek, később párttá alakulva és szövetkezve bedöntik a megöregedő és elfáradó rendszert. A brutális méretű kegyelmi botrány utáni civil tüntetés, a Kutyák népszerűségének növekedése, a DK esése, A Momentum, Párbeszéd, LMP, Jobbik lenullázódása nekem azt mutatta ez is alakulgat, de be kell látnom ebben az országban ez akár évtizedes folyamat is lehetne, és sokkal racionálisabb forgatókönyv, hogy jön valaki, aki azt ígéri összetákol valami hasonlót, Rogánok meg Lőrincek nélkül, és az emberek mögé állnak.

Nem fogok sírni, ha összejön az utóbbi forgatókönyv, csak kicsit olyan érzésem lesz, mint amikor a rendszerváltásról beszélünk: Félmunka. Vén hülyék elzavarva, de az emberek maradtak, és várják a nyugati jólétet, lehetőleg hétfőtől, a rezsicsökkentés meg természetesen maradjon.
27 napja
andree Arizona Cardinals 1 668
2/11 Max Melton
3/2 Trey Benson
3/7 Isaiah Adams
3/18 Tip Reiman
3/27 Elijah Jones

Ez nekem nagyon nem tetszik. A Benson picket imádom. Melton reach olyan korán, Adams belefér, bár lett volna elérhető nála jobb opció is. Reiman egy wtf pick, mert TE húzást nem vízionáltam. Igaz hogy van benne potenciál, mert nagyon jó atléta a termetéhez képest, de igazán szükség nem volt rá.
Jones meg ugyan olyan posztra jött, ahová kell az ember, de miért pont ő? Nála sokkal jobbak vannak még mindig bent.
shagi0206
Idén egy percet nem láttam senkiből a drafton, így a reach nem reach szeretem nem szeretem tényezőt félretéve nagyjából okénak tűnnek a választások. Egy kb tök üres csapatba húzogatunk meglehetősen sok pickel. Ilyenkor vagy teljes BPA tűnik logikusnak, vagy összerakunk valami olyasmit amit a HC szeretne nagyjából követve a boardunkat. Az első 3 pick totál jónak tűnik. A játékosok és a posztok is totál rendben vannak, bár nem biztos, hogy a CB run be volt tervezve mikor letrade-eltünk 43-ra.

Látom a törekvést, hogy olyan offense legyen mint amit megálmodtak az edzők, bár blokkoló TE kicsit erősnek tűnik a második napon. Ez az amit tuti FA-ról vagy sokadik körből oldok meg. A többi nekem rendben van, bár a védelembe nem tudunk annyi embert hozni, hogy elégnek tűnjön. Nem tudom hogy nézett ki a big board, de szívesen láttam volna inkább arra borulni a mérleg nyelvét. A trade-ek tetszenek. Ezek a 3-5. körös grade-ek max arra jók, hogy fórumon visongjunk, szívesen látok minél több golyót a tárban, ha már random lövöldözünk(Csak találjunk el több védőt).
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Ettől még el kell ismerni, hogy a faszi már eddig is bravúros politikai teljesítményt tett le az asztalra. Hasonlóra még senki nem volt képes az elmúlt 34 évben. Lehet hozni példákat (a Jobbik 2009-ből, esetleg LMP, aztán Momentum, MZP), de egyik áttörés sem ilyen rövid idő alatt és nem ekkora intenzitással történt.
nagylaza, főpohárnok
2009 elején a Jobbikot 2-3%-ra mérték, a radikális jobb kb. konstansan ezen a szinten állt 2002 óta.
Ebből lett nyárra egy 15%-os EP-választási eredmény.
Őket a gyurcsányi megszorítások (kicsit tágabb értelemben a 2008-as válsággal a neolib kapitalizmusból végleg kiábránduló vidéki MSZP-sek dühe) meg a februári Cozma-gyilkosság emelte be az EP-be szerintem.
Kampman
A Cozma gyilkosság, ahol fél ország vért akart, aztán valaki bedobta, hogy egy szerb hadúr jönne megbüntetni a gyilkosokat, és mindenki megnyugodott, hogy el lesz intézve az ügy. Az arc valószínűleg benne volt a top 50 szar emberben a világon, de minden magánhadseregéről szóló videó kommentfala tele volt könyörgő magyarokkal, hogy induljon el és vágjon rendet. Tanulságos volt...
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Fenntartom a tévedés jogát, sőt remélem nincs igazam, de továbbra is úgy érzem, hogy továbbra is abban bízik mindenki, hogy meg tudjuk spórolni azokat a keserves éveket amíg felépül valami. Megtaláltuk az új szuperfegyvert, amivel túlorbánkodjuk az Orbánt, aztán majd lesz valahogy. Ha meg lenne fáradva az öreg, akkor működhetne a dolog, de én ezt nem látom. A választási realitás az, hogy meg kell nyerni egy csomó egyéni körzetet ahhoz, hogy ne legyen 2/3. Ehhez valami alternatívát kéne mutatni, jobb ajánlatot adni mint a Fidesz. Ennek semmi köze a jobb vagy baloldalisághoz. Szerintem nem ezen múlik. MZP is érdekesnek tűnt, rá szavaztam az előválasztáson, de aztán rögtön megjelent egy olyan szakértői listával, hogy az ember legszívesebben el se ment volna szavazni. Letagadhatatlan, hogy MP megragadta az emberek fantáziáját, sokkal több van benne, mint pl. én személyesen gondoltam, de eddig minden konkrét kérdésre annyit mondott nem vagyok szakpolitikus, de kéne strukturális átalakítás, meg Finnország. Fasza! Ezt nagyjából mindenki elmondta Donáthtól Dobrevig. Nagyon kéne valami tényleges áttekinthető, megítélhető, terv, névsor, roadmap, mert ez így csak egy jól időzítő csávó, aki fürdőzik a népszerűségben.
2 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Amugy, Magyart mi inditotta el ezen az uton? Levaltottak a feleseget, akivel mint kiderult, nem is elt boldog hazassagban, raadasul mar elvaltak. Mi volt a trigger pont?
undisputedly
Hát, a magyar ellenzéki politika egy akkora piaci rés, hogy a Voyager még mindig nincs elég messze, hogy teljesen lefotózza. Közepesen tehetségtelen emberek pattognak 1.5-2 millió egyre reménytelenebb választó között. Ha valami összejön, biztos pénz, nulla felelősséggel párosítva. Lassan már azt is megtapsolják, ha be se mész dolgozni a parlamentbe. Kati és Judit kegyes kedvükben voltak, és nyitottak neki egy féregjáratot az édenbe, ő meg töltögeti a teret. Alapvetően ügyesen csinálja. Hamarosan eléri a kritikus tömeget, utána már csak időnként fel kell olvasni az Átlátszó mellékletet és hozzátenni, hogy én ilyet nem csinálnék. Annyi előnye volt, hogy megtudtuk, hogy Tóni lop, jövő héten talán azzal sokkol minket, hogy Szilárd egészségtelenül táplálkozik, Zsolt pedig puskával járja az erdőt és aranyos állatokra lövöldöz.
2 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
A 23. megváltó a várhatóan 1-2%os egyszemélyes pártjával kiválóan elterelte a Fidesz elleni közhangulatot a kegyelmi ügy után. Most van a bulvár szakasz, majd jönnek hamarosan a csörték az többi "ellenzékivel". Celebpolitika meg csodavárás, építkezés és normális folyamatok nélkül.

Ez az ellenzék pont olyan mint a tiltelő középszar pókerjátékos, aki bukik pár nagy potot, aztán agy nélkül tologatja be a pénzt, mert nem látja, hogy lehetne ezt kis darabokban normálisan visszagrindelni.

Szerkesztette: andree
2 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Pár hónapja nem láttam Öt-öt, Hont mindig síkhülye volt, Konok mindig krakéler, de -kérdem attól, aki követi ezt a műsort, hogy- a Schiffer-Ceglédi párosnak mikor ment el teljesen az esze?
Mert amit az MKKP kapcsán mondtak, megspékelve a "jön a harmadik világháború" szerű faszágaikkal, abból nem lehet másra következtetni.
Őszentsége Sobri Jóska
Én is feladtam a harmadik-negyedik Schiffer rész után. A Holland választás után benyögte, hogy a Covid és háború miatt nyert Wilders. Legalább akkor Konok megemlítette, hogy némi köze volt hozzá a bevándorlásnak, meg annak, hogy épp Hamasz párti tüntetők özönlötték el Európa utcáit. De ugye Schiffer nünükéje a Covid meg a hagyjuk nyerni Putyinékat, szóval emiatt történt és kész. Én itt el is engedtem, hátha marad valami pozitív emlékem is erről a faszról.

Ceglédi használhatatlan mióta kiderült a Momentumos kalandja. Először csak túlkompenzált, aztán rácsatlakozott Hontra. Először csak a nemi szervére, de később erre az általam elképzelt ellenzéki közéletet kritizálom dologra is rákapott. Igazából én szívesen hallgatom utóbbi kritikáját, de szép lassan teljesen elszakadtak a valóságtól. Csak arról szól az egész, hogy Hont elmondhassa időnként, hogy "Most már ki kell mondani, nem érdekel ki sértődik meg, de rajtam kívül mindenki hülye". Aztán az ember csak néz bután, hogy épp valami olyasmit kritizálnak ami meg se történt. Pl mikor elkezdett szakadozni a Fidesz népszerűsége az infláció csúcsán, minden komolyabb ellenzéki lap megírta, hogy semmit se erősödött ettől az ellenzék. Az ötben meg arról röhögcséltek, hogy ki kell ábrándítaniuk az ellenzéki közvéleményt, ettől még nem erősödtek az ellenzéki pártok, bármit is ír a vágy-vezérelt sajtó. Schiffer visszataszító gúnyos vigyora azóta is itt él a fejemben. Szánalmas társulat.
2 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Most először gondolkodtam el komolyan azon, hogy listán a kutyákra fogok szavazni. Ezért szedik szét magukat, semmi kétség.
nagylaza, főpohárnok
Hasonló. Igazából rettegek attól, hogy az utóbbi hetek eseményei összerántják annyira az ellenzéki tábort, hogy váratlanul sok DK-s és Momentumos képviselőt küldenek az EP-be. Ez pedig tökéletes lendületet adhat még egy 1/3-os kampánynak. Nyilván nem lesz megváltó a viccpárt, de egy váratlanul jó KKP szereplés talán felrázná egy kicsit az ellenzéki közeget, de sajnos ez is elúszni látszik. Alapból elég csöndesek voltak mostanság, pedig ők állnak a legközelebb ahhoz a civil szférához, ami igencsak pezsgett mostanság, bár tekintve az ügy jellegét a humort se lett volna túl szerencsés belekeverni. Az önmegsemmisítő gombot meg nem tudom, hogy sikerült benyomni. Talán annyi, hogy ők is érzik, hogy most tényleg van miért menniük.
3 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
Hát, amennyiben folyton folyvást azt hangsúlyozzátok, hogy Gyurcsány a NER része
vpi
Úgy mondanám, hogy egyfajta önkéntelen tartóoszlopa.
Nyilván Feri sosem gondolna így magára.
Kampman
Önkétlen? 😂 Remelem csak viccelsz.
Toca
Hát ő ilyen fura kis patkány, ami végigfut 4 év alatt a labirintuson, megeszi a sajtot, aztán Viktor kedves kis félmosollyal visszahelyezi a startmezőre. A labirintus világát nézve a kis patkány is sikeres.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
De azért ha most balosok vernék Viktorékat, az tetszene?
NB2
De vártam már 😄
Amadeus von Dollárbaloldal
Nekem amúgy tetszene, most rossz vagyok?
Mikey
Igazából bármilyen politikust lehetne ütni. Az egész világon.
Nemes samu09
Egyébként ez nagyon igaz.
Mikey
A Sanna Marin fanclub nem lájkolja ezt 😊
warr_b
Őt is lehet ütni, de csak ha kéri.

Nagy kedvencem, kb. szembement az összes politikus casting sémával. Meg is ijedtek a finnek, gyorsan választottak helyette egy politikusfejűt.
Dzsokijuing
Sokaknak Sanna miatt szorul össze a szíve, ha Finnországra gondolnak, nekem a politikai klíma legalább ennyire kéne, és sajnos legalább ennyire fantasy kategória. 1%-on belül három párt, bukott a "hatalom" mégse lángol Helsinki, nem foglaltak hidat, nem követelnek újraszámolást. Lehet küzdeni egy sokpárti koalícióért, hogy aztán 1-2 képviselős többséggel lehessen valódi politikusi tevékenységet végezni. Igen, olyat ami túlmutat az ostoba politikai üzenetek ismételgetésénél meg a kordonbontásnál. Kormánynak, ellenzéknek bőven van feladata, folyamatos kényszer a kommunikáció és a kompromisszum. Sajnos ehhez nem csak megfelelő politikusok kellenek, hanem normális társadalom, egy alap műveltségi, tájékozottsági szint és valamennyi empátia. Szóval bármelyikőtöknek szívesen átengedem a Marint, ha a finn demokrácia és társadalom felé vezető útnak legalább az ötödét megtesszük az életem során.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
Most valahogy előbb kérjük meg a társadalom szolidárisabb felét
andree
A társadalmi szolidaritást a Kádár-rendszer gyökerestől és visszavonhatatlanul kiirtotta. Vége. Valami totális kataklizma kellene, hogy szervesen újra kialakulhasson, de ezt nem látom jönni.
Kampman
Amúgy a középosztály átrendeződése súlyosan mélyíti ezt a problémát is. Sok értelmiségi szakma a középosztály aljára csúszott, míg a vállalkozó csőszerelő, festő, burkoló néha a középosztály tetejét "támadja". A gond ezzel az, hogy ez a társadalmi csoport hozza magával a szokásos berögződéseit, a kultúra iránti érdektelenséget, a kicsinyességet, és a szolidaritás totális hiányát. Természetesen ez ebben a formában nem nulla összegű játék, nem sajnálom a pénz senkitől, sőt jó lenne ha mindenkinek több lenne, de jelenleg a realitás az, hogy a tanár, kutató, könyvtáros, stb gyűjt 1 évet a burkoló tiszta 10-15 órányi munkájára. Ebben a formában kár várni a nagy társadalmi változást, ráadásul hosszútávon totálisan kiszolgáltatja a kultúrát is az állami lélegeztetőgépnek, mert ez a réteg jellemzően sokkal kevesebbet költ nyomtatott(vagy online) sajtóra, rendezvényekre, vagy éppen valamely civil szervezet támogatására. Tudom általánosítok, de sajnos ezek a tapasztalataim.
több mint 9 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
A kritikákban sok igazság van a dolog profizmusát tekintve, de szerintem magyar nyelven nem éri meg elmenni ebbe az irányba. A 2 évvel ezelőtti adásban bizonyítottátok, hogy megfelelő körülmények között össze tudtok hozni egy kifejezetten profi adást, de önző módon sokkal jobban örülök a fél-amatőr megoldásnak.

Aki élőben fent marad a draftra, annak úgy is meg van nyitva 3 big board, 2-3 fórum topic, kb 5 helyen olvashat azonnali szakértői kritikákat, szóval én a magyar közvetítéstől azt várom, hogy szórakoztasson hajnalban. Ezt ebben a belterjes, inside joke-okkal telepakolt, laza formában tökéletesen megkapom, szóval ez úton is köszönöm a belefektetett időt. Tudom milyen szar egy két napig írt cikk után megkapni összesen 2 kommentet, hogy "jó írás volt köszi!", szóval maximális respect a beletett munkáért és remélem jövőre is össze tudjátok hozni az adást.

Amit észrevételként megemlítenék, hogy volt 1-2 ember, aki az orra alatt, halkan motyogott. Ha közben nézitek vissza az adást, akkor érdemes lenne cserénél mondani neki, hogy hangosabban beszéljen, mert kifejezetten zavaró tud lenni a dolog. Az tényleg sajnálatos, hogy nem lehetséges a technikai főpróba, mert második napra elég jól összeállt az egész, és az egy kifejezetten gördülékeny adás volt.
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
Én korántsem ezt mondtam, látom nem érted. Pont hogy az általános felvilágosítás olyan gyerekhez is eljuttat információkat akik meg nem értek meg rá annak hasznos befogadására.
davemayer
most akkor döntsük már el hogy eljut hozzájuk minden infó vagy sem?
ha nem akkor nem az lenne jó ha először egy hozzáértő szakember beszélne a dolgokról?
Negritis
Aki akarja az internet és a "hasznos" barátai által ugyis tájékozodik, aki meg nem azt hagyják békén.

Ha megérett rá a gyerek akkor fordulhat szakemberhez, legkésőbb 18 eves kora után biztosan.

Egyénenként ha van valakinek kérdése az fordulhasson szakemberhez, amennyiben érett a tartalom befogadásara. De mindenkit egy bizonyos ponton (ami korai) felvilágositani nem jó.
davemayer
Mi az, hogy 18 éves kora után biztosan? Nekünk anno már általános iskolában is volt több felvilágosítás. (Mondjuk nekem pont gáz volt, mert a mi sulinkban egyszer apum csinálta. 😀) Igen, mi net nélküli nemzedék is már 8-10 évesen láttunk pornót, Ökm-et, stb. Most egy gyerek az internet segítségével már simán egy öklözőspornó oldalon van 3 kattintás után. Az iskolai felvilágosítás célja nem az, hogy bevezesse a gyereket a szexualitás világába, hanem hogy helyére tegye a random szerzett fals ismereteket. Pont az a felvilágosítás célja, hogy ne ujjazza meg egymást két kislány a suli udvarán(megtörtént eset), mert látták valahol, hogy van ilyen. Nyilván elsődlegesen a szülők feladata ezt tenni, de erre sok szülő teljesen alkalmatlan. Szerintem fontos az ilyen jellegű szakmai munka az iskolákban, és igen ha egy gyerek feltesz egy homoszexuálisokkal kapcsolatos kérdést, akkor lehessen rá normálisan válaszolni. Ne kelljen öncenzúra meg a következményektől rettegés, mert a felvilágosítást adó célja elsődlegesen az, hogy ne akassza fel magát a gyerek 15 évesen, nem az, hogy Viktor megint választást nyerjen.
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
1/1 hátránya, hogy nem csak egy játékost szerzel, hanem egy egész szakértőbrigádot is a topicodba.

Szerkesztette: andree
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
 24.hu/kulfold/2023/04/01/orban-viktor-magyar-kormany-nemet-toke-magyar-piac-kiszoritas-spiegel/

Ebbű baj lesz more
Amadeus von Dollárbaloldal
Egyrészt valahol mellette vagyok, hogy ahol lehet próbáljuk visszaszorítani a külföldre történő vagyonkiáramlást és inkább a magyar cégeket hozzuk pozícióba, viszont a probléma az, hogy itt csak egyetlen kis szűk elit jár jól.
Mondhatnánk azt, hogy ez csak addig fog menni, amíg biztosítva lesz, hogy az ország gazdasága erős lábakon álljon és utána majd diverzifikálni fogják a vagyont, de ilyen meg csak a mesékben létezik.

Másik probléma meg az, hogy az ilyen akciók miatt komolyabban cégek már nem biztos, hogy befektetnek bizonyos ágazatokba.
Lúdas Solymi
Ezt egészen addig gondoltam így amíg nem dolgoztam magyar cégeknél. Kb. az összes olyan haverom aki szereti a munkahelyét, külföldi vállalatoknál dolgozik. Totál más mindset, vezetési struktúra és hozzáállás.

A magyar cégeknél állandó ügyeskedést, lenézést, filléreskedést, és nulla jövőbe fektetett tőkét látok. Tökéletesen utánozzák a kormány filozófiáját. Rettegnek emberekbe fektetni, lehajolnak minden apróért, és ellopnak mindent amit nagyjából biztonságosan el lehet.

Évekig hangoztattam én is, hogy nem kell külföldi multiknak kiszolgáltatni a gazdaságunk, de bazze a mélyére nézve a dolognak, nem látom mivel járnánk rosszabbul, ha a félművelt, adócsaló, kapzsi vállalkozórétegünk helyett külföldi cégek lennének.

Szerkesztette: andree
6 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 668
ahogy azt isten elrendelte a keresztény konzervatív kormány megvalósítja

 qubit.hu/2023/11/03/ami-a-nemek-kozotti-egyenlotlenseget-illeti-a-magyar-noknel-csak-a-roman-nok-vannak-rosszabb-helyzetben-az-eu-ban
Negritis, a vajda
Sajnos kevés kvótanő van nálunk vezető pozícióban, a nehéz fizikai munkát végzők között viszont nemcsak még rosszabb az arány, de azt még a feministák se szokták számon kérni.
Kampman
Uhh a kedvencem. Ez egy szalmabáb érvelés. Ezen argumentum ott hibázik, hogy a nők által abszolút képesek fizikai munkát végezni, azonban ezt kutatások igazolják, hogy akkor is kevesebbet keresnek, ha ugyanúgy végzik azt. Sőt, klasszikusan női munkák (nővérek) esetében is a férfiak többet keresnek, hiába van többségben a női dolgozók számossága.

Aki szerint vannak csak férfiak által végezhető munkák, az nem ismerte az öreg anyám, szerinte nem volt ilyen. Azóta elite női erőemelőkkel és crosfitterekkel edzek együtt. Ott van különbség, de kevés olyan munka van, ahol 120 vagy 180 kgos guggolás közti különbség döntene.

Gender roles are dead.
Gyurma Pappa
Nem gondolom, hogy a nők ne lennének képesek nehéz fizikai munkára, az én nagyanyám is kifejezetten mindent maga csinált, nagyapám halála után legalábbis mindenképpen, de előtte is sokat.

De a feminista kvótaaktivistákat sosem ez izgatja, hanem, hogy hány do-nothing irodai pozíciót lehetne kiharcolni a közszférában, meg multicégek diversity osztályain.
Kampman
Amúgy a vita mind a két oldalán rettentően beszűkült az érvrendszer. Ugye az egyik oldalon ott az általad is említett kvóta kívánalom a jól fizető helyekre, de a másik oldal meg úgy csinál, mintha a nőknél nem lenne munkásosztály. Mindig építőmunkásokat meg karbantartókat mutogatnak, hogy tessék lehet ezt is csinálni, de valahogy kimaradnak a varrónők, takarítók, mosónők, stb.

Dolgoztam már építkezésen és varrodában is. Előbbi rohadt veszélyes meg nehéz munka, de pl. a varrodában is nagy műanyag profilokra varrtak zsákokat, ajtószöveteket, nevetségesen magas napi normával, megállás nélkül. Minden biztonsági szerkezet leszedve, hogy oda lehessen nyomorgatni a profilt. Mindenki ínhüvely gyulladásos pár év után, ha rávarrtál egy csatot az ujjadra, akkor természetesen a dokinál konyhai baleset, stb. Pont ugyan az a szopás mint a vasiparban-építőiparban. Volt barátnőm anyukája disznótelepen takarított, mindenét szétmarták a vegyszerek, szó szerint beleőrült a folyamatos viszketésbe. A telepen a disznóknál is nagy rész nők foglalkoztak az állatokkal. Annyi a különbség, hogy mindenki minimálbérér nyomta, míg az építőiparban azért volt egy hármas szorzó ehhez képest. Nyilván a magas kockázatot ki kell fizetni, de akkor is.
A gyerekvállalás jó diplomával is szívás. Ha látni, nevelni is akarod a gyereket, akkor brutálisan beszűkülnek a lehetőségeid.

Úgy érzem rettentően félremegy ez az egész vita. Nevetségesen marginális csoportok helyzetét nézegeti jobbról-balról a két fél, miközben azon kéne ügyködni, hogy minden társadalmi osztály helyzetét nagyjából egyensúlyban tartsuk. Ha azon pörgünk, hogy kinek milyen sérelmei vannak, nagy általánosságban kinek nagyobb szívás az élete, vagy arról akarjuk meggyőzni a másikat, hogy a nő nem is különbözik annyira a férfitól, akkor kizárólag a lényegről nem beszélünk, és egy valóban fontos kérdés nem lesz több, mint egy újabb sablonos talking point a végtelen és haszontalan identitás politikai viták mocsarában.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
Engem elkapott a depi 😕
Belül éreztem hogy el fog jönni egy ilyen világ, de kb 20-30 évvel később.
Erre már most lehet hogy télen megfagyunk, teljesen kiszámíthatatlan minden.
Ki tud még mászni ebből európa, a világ? Hány év kell amíg valamennyire normalizálódik a helyzet?
Gondolom sokan érzik ugyanezt.
Na megyek kibicajozom magamból ezt a szart...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?
Komolyan mondom nem bánom hogy 50+ vagyok...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Mit értesz normalizálódás alatt?
gabokocka
Azért érthető a keserűség. Volt egy időszak, amikor annyira nem volt semmi para, hogy a végére a legfőbb problémánk már az lett, hogy hány színesbőrű szereplő van a Netflix sorozatokban, most meg egymás után jön a járvány, háború a szomszédban, energiaválság, amit 10 év alatt másztunk felfelé életszínvonalban nagyjából 4 hónap alatt tűnik el. A szárazsággal, a klímaváltozással, az ebből következő várható népvándorlási hullámmal, a Covid feltámadásával és a többi szarsággal csak azért nem foglalkozunk, mert már nincs rá erőnk. Volt egy nagyon kényelmes évtizedünk. Mivel a 2008-as válság alatt baromi jól éltem, mondhatom nekem 2 nyugodt évtizedem volt. lényegében a teljes felnőttkorom. Most megbolondultak az oroszok, annak tapsolunk, hogy fegyverkezik Németország, Kína és az egész Ázsiai régió bármikor belefoshat a világba, az USA(Mint legnagyobb nyugati szuperhatalom és viszonyítási alap) társadalma és demokráciája hanyatlik. A politikusoktól már el se várjuk, hogy irányítsák az országot, annak tapsolunk milyen módszerrel tudják épp maguk felé fordítani a közvéleményt.

Tényleg kicsit sok ez mostanság. Én mondjuk nem vagyok elkeseredve, erre számítottam az utóbbi évek tendenciái alapján, de elhiszem, hogy ez sokakat megborít. Megszoktuk, hogy van egy szilárd alap, amire rá tudjuk építeni az életünk szorgalmunk és tehetségünk alapján, most meg egy csomó tőlünk független tényezőnek vagyunk részben vagy teljesen kiszolgáltatva.
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
Szerintem a fidesz nem attól van előnyben, hogy egyszerű üzenetei vannak, mert ezek maximum az egyszerű embereknek jók, náluk pedig nagy többségben van már eleve a kormánypártnak.
Abban van baszott nagy előnyük, hogy bármennyi pénz rendelkezésükre áll és ki is használják pofátlanul.
A fidesz és az állam pénzeinek határa már lassan évtizede eltűnt, ez ebben a kampányban különösen szembetűnő. Ettől még nagyjából ugyanannyi szavazója lehet a két oldalnak, kérdéses a külföldi szavazatok száma és a mozgósítás, bár ebben szintén a kormánypárt felé lejt a pálya.
Különösebben nem tartok ettől a választástól, már Varga is megmondta, hogy a választások után irányt kell váltani, vagyis jön majd a szopás...bár tuti a fidesz szavazók szeretik, ha fideszes politikus jelenti be.
Egyébként ha így folytatjuk az orosz-ukrán háború kapcsán, a lengyelek annyira elfordulnak majd tőlünk, hogy a 7-es cikkely is jöhet Magyarország ellen.
De azért is várnak még érdekességek, mert most a háború kapcsán már sok értelmesebb ember elfordult a Fidesztől, ha nem is szavaznak az ellenzékre, de érdekessé teheti a számokat.
Klaci79
Azért ne becsüld alá mennyien vannak ezek az emberek. Mikor még otthonról dolgoztam és csak barátokkal, rokonokkal találkoztam volt egy totál torz képem a világról és az emberekről. Sőt, ennek csúcsán még olyat is mondtam, hogy a legtöbb butának tűnő ember egyáltalán nem hülye, csak olyan környezetben élte az életét, ami a lehető legkevesebbet hozta ki belőle. Nos, így 7 emberek között töltött év után, azt kell mondanom, az átlag ember rettentő hülye(Nem azért mert a Fideszre szavaz, még mielőtt valaki...).

Ezek az egyszerű embereknek szánt üzenetek iszonyatosan jól működnek. Alapvetően apolitikus embereket látok hisztérikusan visítani meg hergelni egymást a megafonos, köztévés félinformációkkal és hazugságokkal. Vidéki embereknél különösen jól működik ez. Én alapvetően soha nem voltam közélet iránt átlagosnál jobban érdeklődő ember. Nem szerettem soha a Fideszt, zavartak a dolgaik, meg alapból nem az én világnézetem, de nem tartottam rosszabbnak annál ami előtte volt. Ez 2015 környékén változott, amikor úgy döntöttek kormányzás helyett inkább elpusztítják a társadalmat. Az akkor elindított és kényelmes 2/3-ot hozó folyamatot nem hogy lezárták volna, de még feljebb tekerték az egészet. Egyszerűen nem tudom hová fog ez kifutni. Annyi konszolidáció történt, hogy Orbánt alt right hősből visszaimage-elték nyugis Kádárpapába, de a gépezet mögötte pörög, egyre elképesztőbb dolgokat kihozva az emberekből. Nyilván hatalomtechnikai szempontból sikeres, vidéken tarolni fognak, lehozzák ezt a választást is(ha nem is 2/3-al), de mi lesz a következő mélység ameddig lemennek még egy győzelemért? Mert amit csinálnak egy rakás szar. A következő ciklusban várhatóan még szarabbul állnak majd a választási évben. Konkrétan agyalok, hogy le kéne lépni, mert egyszerűen olyan dolgokat hallok nap mint nap átlag emberektől, amit elképzelni se tudtam volna korábban.

Szóval összefoglalva. szerintem a Fidesz egyszerű üzenetekre építő hisztériakeltése alapvetően megmentett egy mocskos gyenge kampányt. A világ pénzét elszórták végül miniszterségért nem induló jelöltek lejáratására, sokáig fogást se tudtak találni MZP-n a Gyurcsány embere maszlagon kívül, aztán lementek a lehető legprimitívebb szintre és szerintem ezzel húzzák be végül az egészet. Sok politikailag passzív embert látok, aki valszeg alapból csak Fideszre szavazna, de el se ment volna választani, ha esik az eső, meg kell javítani a locsolót vagy másnapos, de most úgy várják a választást, mintha háborúba vonulnának. Valljuk be MZP naponta dobálta nekik fel a labdákat. Várható volt, hogy lecsapják, de azért szar nézni, hogy továbbra is ez a magyar választás lényege. Viták, elképzelések, elvek nélkül neki a másiknak. Igazából az előválasztás a sok kis helyi kötődésű vitával volt olyan politikai esemény, ami értékelhető volt az utóbbi években, a többin már jó lenne túl lenni.

Szerkesztette: andree
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 668
Ezek mind önmaga okozta sebek, és sokkal rosszabbak, mint az 1990-es években. És ez még rosszabb lesz Oroszország számára, sokkal rosszabb. Ez a fejlemény Putyinnak, oligarcháinak és fasiszta, de ugyancsak meghiúsult "Russzkij Mir" lázálmuknak köszönhető.
Zsellértelkes Vrij
Nyilván, de azon kívül, hogy basszamegputyinakurvaanyját!!, miért jó ez nekünk? Mármint akár neked, akár nekem, akár Magyarországnak? Jobb lesz ettől a világ?
Vagy van ennek a jövőre nézve valami megnyugtató kimenetele, ami a fentiekből következik?
Őszentsége Sobri Jóska
Már hogy ne lenne. 1 év alatt meghalt vagy 3-400 ezer ember Putyin hülyesége miatt. Simán jobb hely lesz a világpolitika nélküle. Magyarként talán annak örülhetek, hogy a körülmények szép lassan rákényszerítik a kormányt, hogy keressen alternatív lehetőségeket, és többet fektessen a megújuló energiaforrásokba. Nyilván éveket késtünk, ahogy Paks 2-vel is vagy egy fél évtizeddel el vagyunk csúszva. Sajnos ez a leggyengébb kormány Európában, de ennyi talán kijöhet az egészből pozitívumként.

Európai polgárként meg annak örülhetek, hogy a közösség nem nézte ölbe tett kézzel egy ország bekebelezését. Hatalmas áldozatokat vállalva támogatták azt, felfogva, hogy ez a hosszútávú érdekük. Amennyire opportunista hatalomgyártás lett a politika, az ember azt hitte volna a könnyebbik utat választják, és szarnak rá mi lesz később. Nekem személyesen meg annyi az örömöm, hogy nem tudott tovább terjeszkedni egy olyan rendszer amiben képtelen lennék létezni. Az egész orosz világ és ahogy kinéz Putyin társadalma iszonnyal tölt el, ha csak rágondolok. Évekig azt néztem, hogy építik a marketingjét ennek. Medve hátán lovagoló Putyin mémért rajongtak a nyugati fiatalok, a radikális pártok FSB pénzből konvertálják oroszimádóvá az intellektuálisan védtelen embereket, és alt rightos megmondóemberek is Putyin Oroszországában látják a woke vírus ellenszerét. Szerencsére ez az egész pár nap alatt ment a kukába, mert mint kiderült az átlag nyugati fiatalt jobban zavarja, ha látótávolságban van egy háború, mint ez a sok mondvacsinált baromság.

Szerkesztette: andree