andree

Arizona Cardinals

andree
Lakhely
Szeged
Utoljára láttuk
6 órája
Regisztrált
több mint 11 éve
Fórum hozzászólások
1 652


Utolsó 10 fórum hozzászólás

4 napja
andree Arizona Cardinals 1 652
 telex.hu/belfold/2023/11/29/valasztasi-rendszer-listas-szavazas-budapest-mi-hazank-fidesz-ellenzeki-kozos-lista

amugy en eskuszom, hogy van vmi Fidesz-DK heti munkacsoport ules, ahol megbeszelik, hogy az aktualis tortenesek fenyeben mi tortenjen a magyar politikaban, lehet MC szakertokent jelen is van.
mert ez a modositas legrosszabbkor jott a Momentumnak, es nem veletlen, hogy eppen most. nyilvan a Fidesznek jo, bar azert ugy gondolom, hogy akarhogy csurik-csavarjak Karacsony nyerni fog, esetleg nem lesz annyira nagy a tobbseg.
viszont a DK rohadt ugyesen egybol reagalt, hogy akkor mi megis osszefogunk Budapesten, ha ez megjon, es ott all a Momentum, akinek a vezetoje mondott vmit, ami nem zarna ki a ket part osszefogasat, de hat a media nem igy vette at, amugyis azzal volt tele egy honapja folyamatosan a sajto, hogy a DK a hazugsag, Momentum az igazsag, es az igazsag nem kozoskodik a hazugsaggal. most meg kenytelenek lesznek megis kozoskodni, mert hat a Momentum szavazoi bazisa a leginkabb osszefogas parti. ez van, amikor olyan uzeneteket kezdesz nyomni, ami nem illik bele a szavazoid profiljaba. vagy ezt mar 2022. aprilis 4-en kellett volna kezdeni, hogy legyen eleg idod 'atnevelni' oket vagy bele sem kellett volna kezdeni. de nem most, oktoberben, a kampany legelejen. igy jar egy part, ha nincs igazi koncepcioja, es azt sem tudni, hogy ki a vezetoje.
csebi
Anna önként mészárolta le magát, adjuk meg neki.
Amadeus von Dollárbaloldal
 24.hu/belfold/2023/11/29/nyirati-klara-baja-polgarmester-momentum-donath-anna-dk/#

A Momentumbol biztosan kicsinalta magat sztem.
csebi
Ami mondjuk vállalható dolog. A nyilatkozatokat elnézve, remek úton haladnak a DK-tól pár önkormányzati meg képviselői helyet kikönyörgő törpepárt irányába. Ha párt szinten rámennének rendesen az EU parlamenti választásra, akkor lenne esélyük, hogy ne csússzanak be Feri farzsebébe, de láthatóan ehhez nagyon kevesek. Donáth Anna szép lassan kikopik a pártból és majd eldönti, hogy megy okosakat mondani Vona meg Schiffer mellé(amiben amúgy jó lenne), vagy megalakítja a 14. ellenzéki pártot(amihez meg kevés). Annyiból jó, hogy megüresedik még egy hely a töketlen ellenzéki mezőnyben, amit majd betölthet valami tehetségesebb banda a jövőben. A Momentum sok fiatal szavazatot szívhatna fel, de nem éltek a lehetőségeikkel.

A DK szavazók is elégedettek lehetnek. Meg lesz a 15-20%, ők maradnak az örökös "kihívó", lehet tovább sírni az üzenőfalakon a diktatúra miatt, a KKP is elindul a 10% irányába, szóval rájuk lehet majd olvasni a Fidesz 2/3-át. Szóval alapvetően mindenki örülhet, főleg ha van valami ismerőse külföldön, aki tud segíteni albit találni.

Szerkesztette: andree
16 napja
andree Arizona Cardinals 1 652
mindenki megnyugodhat, elindult a nemzetikonzultációs kérdőívek kiküldése!!!

 telex.hu/belfold/2023/11/17/elindult-a-szuverenitasunk-vedelmerol-szolo-nemzeti-konzultacio
bogjosi
Na még 11* lehülyézzük "Brüsszelt". Ha ezek után se küldenek pénzt, nem is értem mit tehetne még a kormány. #nulla felett #tízalatt #petiörök
18 napja
andree Arizona Cardinals 1 652
 index.hu/belfold/2023/11/15/torvenyjavaslat-orvosi-vizsgalat-munkahely-semjen-zsolt-jogszabaly-munkavallalo-munkaltato/

Hmm hmm
warr_b
Jó nagy baromság. Amúgy nem volt egy nagy valami a vizsgálat, de akkor is legalább valamiféle szűrővizsgálat (volt) olyan embereknél akiknek a többsége csak akkor lát orvost, ha már valami gond van. Vérnyomás, vércukor egyáltalán nem gond ha kétévente meg volt mérve. Becsületesebb orvosoknál volt hallás vizsgálat és némi érdeklődés is a krónikusabb panaszok felől. Egy egészségügyi építőkocka, ami az államnak ingyen volt, eltartott komolyabb mennyiségű orvost, és talán megelőzött pár olyan esetet, ahol a munkavállaló hosszútávra kiesik a termelésből egy nem kezelt kisebb probléma miatt. Nem találok vállalható indokot azon kívül, hogy a kínaiak írták a kívánságlistára pár hete.
29 napja
andree Arizona Cardinals 1 652
ahogy azt isten elrendelte a keresztény konzervatív kormány megvalósítja

 qubit.hu/2023/11/03/ami-a-nemek-kozotti-egyenlotlenseget-illeti-a-magyar-noknel-csak-a-roman-nok-vannak-rosszabb-helyzetben-az-eu-ban
Negritis, a vajda
Sajnos kevés kvótanő van nálunk vezető pozícióban, a nehéz fizikai munkát végzők között viszont nemcsak még rosszabb az arány, de azt még a feministák se szokták számon kérni.
Kampman
Uhh a kedvencem. Ez egy szalmabáb érvelés. Ezen argumentum ott hibázik, hogy a nők által abszolút képesek fizikai munkát végezni, azonban ezt kutatások igazolják, hogy akkor is kevesebbet keresnek, ha ugyanúgy végzik azt. Sőt, klasszikusan női munkák (nővérek) esetében is a férfiak többet keresnek, hiába van többségben a női dolgozók számossága.

Aki szerint vannak csak férfiak által végezhető munkák, az nem ismerte az öreg anyám, szerinte nem volt ilyen. Azóta elite női erőemelőkkel és crosfitterekkel edzek együtt. Ott van különbség, de kevés olyan munka van, ahol 120 vagy 180 kgos guggolás közti különbség döntene.

Gender roles are dead.
Gyurma Pappa
Nem gondolom, hogy a nők ne lennének képesek nehéz fizikai munkára, az én nagyanyám is kifejezetten mindent maga csinált, nagyapám halála után legalábbis mindenképpen, de előtte is sokat.

De a feminista kvótaaktivistákat sosem ez izgatja, hanem, hogy hány do-nothing irodai pozíciót lehetne kiharcolni a közszférában, meg multicégek diversity osztályain.
Kampman
Amúgy a vita mind a két oldalán rettentően beszűkült az érvrendszer. Ugye az egyik oldalon ott az általad is említett kvóta kívánalom a jól fizető helyekre, de a másik oldal meg úgy csinál, mintha a nőknél nem lenne munkásosztály. Mindig építőmunkásokat meg karbantartókat mutogatnak, hogy tessék lehet ezt is csinálni, de valahogy kimaradnak a varrónők, takarítók, mosónők, stb.

Dolgoztam már építkezésen és varrodában is. Előbbi rohadt veszélyes meg nehéz munka, de pl. a varrodában is nagy műanyag profilokra varrtak zsákokat, ajtószöveteket, nevetségesen magas napi normával, megállás nélkül. Minden biztonsági szerkezet leszedve, hogy oda lehessen nyomorgatni a profilt. Mindenki ínhüvely gyulladásos pár év után, ha rávarrtál egy csatot az ujjadra, akkor természetesen a dokinál konyhai baleset, stb. Pont ugyan az a szopás mint a vasiparban-építőiparban. Volt barátnőm anyukája disznótelepen takarított, mindenét szétmarták a vegyszerek, szó szerint beleőrült a folyamatos viszketésbe. A telepen a disznóknál is nagy rész nők foglalkoztak az állatokkal. Annyi a különbség, hogy mindenki minimálbérér nyomta, míg az építőiparban azért volt egy hármas szorzó ehhez képest. Nyilván a magas kockázatot ki kell fizetni, de akkor is.
A gyerekvállalás jó diplomával is szívás. Ha látni, nevelni is akarod a gyereket, akkor brutálisan beszűkülnek a lehetőségeid.

Úgy érzem rettentően félremegy ez az egész vita. Nevetségesen marginális csoportok helyzetét nézegeti jobbról-balról a két fél, miközben azon kéne ügyködni, hogy minden társadalmi osztály helyzetét nagyjából egyensúlyban tartsuk. Ha azon pörgünk, hogy kinek milyen sérelmei vannak, nagy általánosságban kinek nagyobb szívás az élete, vagy arról akarjuk meggyőzni a másikat, hogy a nő nem is különbözik annyira a férfitól, akkor kizárólag a lényegről nem beszélünk, és egy valóban fontos kérdés nem lesz több, mint egy újabb sablonos talking point a végtelen és haszontalan identitás politikai viták mocsarában.
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Aztakurva 😀 azt hittem, hogy a melegszarig benyalásnak a KDNP-s politikusok a mesterei de ez….idén Ungáré a dij 😊


„Ha megnézzük a többi ellenzékit, azt látjuk, hogy vannak szobafestő-mázolók, meg van Chagall – utóbbi Gyurcsány. Tetszik, vagy sem. Képes lehet összehozni egy választáson esélyes konglomerátumot. Persze vezetni nem vezetheti már az országot. Olyan ez, mint az ígéret földje, meg Mózes. Az ő útja addig tart, oda ő már nem léphet be” – mondta Ungár, hozzátéve, hogy emiatt Dobrev Klárát sokkal alkalmasabbnak tartja a kormányzásra.”
MC12
Olyan alaposan kevés dolgot pusztítottak el Magyarországon, mint azt aminek az LMP indult. Jobbról-balról szántja sóval András és Peti.

Anna meg továbbra is tökéletes választópolgárt játszik politikai cselekvő helyett. A mozdulatlanná merevedett momentum árnyszobra a KKP felé baktató szavazóinak ír szerelmeslevelet normális program helyett.

Én az egészből csak annyit remélek, hogy a Fidesznél már annyi kávét kérnek, hogy nem csak nekem lesz gyomorfekélyem.
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Azt azért ne felejtsük el, hogy Tusk emberileg van megbántva OV által. És ugyan a politika pragmatikus és oppurtunista műfaj, de csak egy bizonyos határig (ez a határ persze mindenkinél más, de létezik). Ha Tusk ki tud baszni Orbánnal akkor ki fog. Ez pedig nagy különbség lesz az eddigiekhez képest.

Egyébként racionálisan nyilván nem feltétlenül érdeke Tusknak teljesen elengedni a magyar kapcsolatot, egy backup vétó-partner mindig jó, és hát a PO se az a ma született bárány finoman szólva, de mondom, szerintem simán fölülírja a racionalitást ebben a konkrét viszonyban az érzelem.

Fico meg szóra se érdemes. Kétlem, hogy OV vagy a szűkebb környezetében lenne bárki, aki egy lyukas két forintost adna Fico szavára. Szlovákia nem Lengyelország, ha csak eszükbe jutna pattogni, simán lecsavarják őket.
MC12
Pontosan. Ehhez még hozzáteszem Szijjártó nemrég adott interjúját:
Mi nagyon szurkolunk a lengyel testvéreinknek, szurkolunk a kormányzó pártnak, hogy megnyerje a választást
 magyarnemzet.hu/kulfold/2023/10/teljesen-nyiltan-fenyegettem-meg-oket-2
vpi már írta, Tusk tavaly március 15-én az ellenzék rendezvényén mondott beszédet:
 telex.hu/valasztas-2022/2022/03/15/donald-tusk-lengyelorszag-ellenzek-kormanyvaltas
Nem is értem, hogyan lehet kérdés, miért örül a magyar ellenzék. A Fidesz ugyanúgy elkötelezte magát a PiS mellett, ahogyan Fico mellett. A lengyel kormányváltásnak azonban (ha tényleg bekövetkezik) lényegesen nagyobb a súlya. Orbán pozíciói tovább gyengülnek az amúgy is betegeskedő V4-ben.
nagylaza, főpohárnok
Szerintem ezzel a V4-nek lefőtt a kávé.
A lengyelek és a csehek összefognak a balti államokkal, és velük tök jól el lesznek majd.
A magyar-szlovák partnerség meg.... ezt csak elég erős jelzőkkel lehetne illetni.
Go Vikings!
Átalakítják és beveszik helyettünk Romániát...
Lúdas Solymi
A lényeg az, hogy Magyarországnak nem marad haver, akivel összeállhatna.
Az, hogy Szlovákia az egyszem lehetőség, az ország, amelynek a Fidesz szavazók szerint egy oldalra elfér a történelme, és nem is tartanak igazi országnak, és ez a Szlovákia lesz OV egyetlen szövetségese az EU-ban (már amikor majd nem szúrják hátba), na ez a kemény, nem a kád sarka.
Go Vikings!
Biztos vagyok benne, hogy az FSZB fog még szervezni pár arab robbantást és balhét Európában, hogy befusson az EP-be az orbánista vonat.
Amadeus von Dollárbaloldal
Az igazi tragédia szerintem az, hogy nem kevés konzervatív siker született az utóbbi időben, de valahogy egyik felálló kormány se töri össze magát OV barátságáért. Pedig a sikerük fő kulcsa a magyar kormány kommunikációjának fontos sarokköve. Egy kicsit kevésbé radikális image-el és okosabb külpolitikával, most rengeteg előnyt harcolhatnának ki az országnak, helyette azért küzdünk, hogy legalább azt megkapjuk ami alapból járna nekünk, ráadásul elköteleztük magunkat Trump sikere mellett úgy, hogy még előválasztás se volt.

Szerkesztette: andree
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
There are multiple reports that Hezbollah Forces have crossed the Lebanon 🇱🇧 border into Israel 🇮🇱 as well as a large scale drone attack.
Zsellér de Vrij
Akkor ennyit a tegnap megbeszelt esszerusegrol.
Blevi
ellenkezőleg, ez kurvára meg van tervezve - mindenki épp Gáza körül zónát épít, 3 napig kergették az "öngyilkos kommandót", közbe evakuáltak egy védett zónát, amibe épp betelepül a hadsereg - ezt megvárva indul csak el északról (hopp evakualjak a libanoni usa nagykövetséget)
Gróf de sutianap
szóval a Hezbollah tomahawkokat akat a seggébe. hát... állítólag nem tesz jót az egészségnek.
slowmotion
hogyha ijen egyszerű lenne

a két szervezet közül a Hezbollah a nagyobb, gyakorlatilag irányítja Bejrútot, közvetlen kapcsolatata van a szír hadsereggel és a forradalmi gárdával - kb.3x akkora katonailag, mint a Hamas, az százezres nagyságrend, és skudjaik vannak

most a lefőtt a káve, tik mentetek elöl, most meg jövünk mi fázis van - ezt úgy csinálták, hogy se egyiptom, se szíria, mégis kétfrontos állas alakult ki
Gróf de sutianap
Najó, de mi a mesterterv? Hogy két fronton támadnak, győznek, kiirtják a zsidókat, elfoglalják a szent Jeruzsálemet, megszüntetik Izraelt mint államot, és mindeközben ehhez senkinek nem lesz egy szava sem? Nem látszik jó tervnek.
Jan
Nekem az a tippem, hogy megölnek egy csomó izraelit, remekül szórakoznak, az izraeli válasz meg elég sérelemalapot teremt még egy generációnyi terrorizmusra. Ezeknek a szervezeteknek a vezetése engem nem szabadságharcosokra emlékeztet, hanem politikai szervezetekre, amiknek legalább olyan fontos a hatalom megszerzése és megtartása, mint a cél amiért létrejöttek.
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Most akkor jól értem, egyedül az a megoldás, hogy meg kell ölni minden palesztint, mert ha egy is marad, radikalizálódni fog előbb-utóbb?
Reméljük az elhozza a várva várt békét.
vpi
A morális szempontokat félretéve Te milyen más megoldást látsz?
somoskovig
Fogni az egesz teruletet vonalzoval kettevalasztani. Vonaltol eszakra Izrael, delre Palesztina, nemzetkozi bekefenntartok garmadaja mindket orszagban. Nyilvan eselytelen, de jobban hangzik, mint kiirtani egy nepet...
gabokocka
Ez se új gondolat. Mikor a West Wing utolsó két évadában Sorkin elengedte a gyeplőt és utat talált a sorozatba a naiv idealizmus, | pont egy ilyen megoldással hozzák el a térség békéjét, előtte 1 nap alatt megmentik a social security rendszert, majd megalapul a kétpárti kormány | . Kb hasonló szinten reális a dolog.

Amíg nekünk elég turistaként elmenni a szent helyre, mások meg halomra ölik egymást a birtoklásáért, sajnos megérteni se tudjuk ezt az egész barbárságot. Sajnos több száz év társadalmi és eszmei fejlődése hiányzik a megoldáshoz. Amin gondolkodnunk kéne, hogy miként segíthetnénk ezt, hogy legalább az unokáink lássanak előremutató jeleket. A társadalmak vegyítése eddig nem nagyon mutat sikereket, kockázatokat annál inkább, míg a globális piac és érdekek is rengeteget ártottak ennek. Én még mindig bízok benne, hogy egyszer ott is jön egy generáció, aki jobban szeret jókat zabálni, piálni meg sorozatokat nézni, mint életét adni a szent ügyért, de sajnos eddig csak részsikerek vannak. Ha időnként visszalövünk 1-1 régiót a középkorba az sokat nem segít, bár én személy szerint nyugodtabb vagyok mikor a középkori eszmék között élő emberek kardokkal meg hajítógépekkel játszanak, nem Ak-val lőnek meg uránt dúsítanak. Az Iráni nők engedetlenségi mozgalma nekem az évtized legpozitívabb eseménye volt. Ezeket kéne bátorítani és talán lesz némi esély.

*A West Wing részt spoilerbe tettem, ha valaki nem látta volna, bár az uccsó két évadot én külön kezelem a sorozattól.
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Ugye ugye, milyen kibaszott arany életünk van alapvetően ebben a tyúkszaros közép-európai posványban, minket csak az a geci Brüsszel meg a vén fasz Soros támad...
warr_b
Mondjuk az nem tetszik, hogy mikor megkérdezik hallottál-e valami hírt a háborúról, akkor vissza kell kérdezni, hogy melyikről.
1 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Közben befejeztem a BG3 végigjátszást. Igazából hetek óta a végén voltam, de csak ma vettem rá magam, hogy véget vessek neki. A megjelenés után kivettem 4 napot és kb 6 napig megállás nélkül toltam(Azért volt a közepén egy szocializációs, családlátogatós nap). A felnőttkori gamer életem legszebb időszaka volt. Utoljára kamasz koromban csúsztam bele így játékba. Sajnos meló mellett nagyon szar pár órákat játszani vele. Tényleg olyan játék amiben el akar merülni az ember.

Senki ne féljen tőle, normal nehézségen egyáltalán nem nehéz, és ami a legfontosabb, nincs tökéletes végigjátszás, csak egy történet amit végigviszel. Tényleg a te történeted. Kenterbe veri az összes Telltale játékot ebben.

Ami érdekes, hogy agyaltam mit is kéne játszani egy ekkora játék után, és képtelen voltam mást tenni, elkezdtem újra egy teljesen más karakterrel és más társakkal. Megdöbbentő, hogy 120 óra után ugyan azt az izgalmat érzem mint mikor elkezdtem augusztus elején. Soha egyetlen játék se tudta ezt, pedig EA-t is beleszámolva negyedszer játszom ACT1-et. A második act szerintem a videójátéktörténet egyik legjobban összerakott fejezete, és a játék egésze is a legszűkebb elitben van. Bízom benne, hogy a Witcher 3 után ez is egy jó érv lesz a nagy stúdiók felé, hogy érdemes igényes nagyszabású single player játékokba fektetni az erőforrásokat.
andree
Szia!

Dex buildnek, vagy két fegyveres melee buildnek látted értelmét?

Köszi szépen előre is
Helmut a kint felejtett 40-es tábla
Sajnos egyiket se próbáltam. Első végigjátszásomban pact of the blade archfey warlock voltam(Gale Shadowhearth, Lae'zel). Ott dexre építettem volna a melee részét, de meglepetésemre megkapta a hexblade charisma alapú támadási módosítóját, így végül nem volt rá szükség. A két fegyverrel nem próbálkoztam. A pajzs sok ac, a végén valami 23-24 környéki ac-m volt közepes páncélban. A második karakterem Drow Vengance Paladin(Karlach, Astarion, Will) ott meg erő alapú a meele a támadás. Utóbbi banda amúgy nagyon op a játék elején. Normalon nem nagyon volt még csata, ami előtt pozícionálnom kellett volna az embereket. Na nem rollolok abszurd rosszul, straightforward minden csata(Act 1 végén vagyok).
andree
Köszi szépen.

Én most teszteltem a Rogue Tradert (Béta), zseniális lesz. És, ha már Owlcat, szerintem tegyél egy próbát a Pathfinderrel. Kingmakert engedd el , az beteg, az csak extrémeknek, de a Wraith of the Reighous az valami csodálatos.

Én nem szeretem eddig annyira a Baldurs Gatet, és pont ugyanazért, amiért a Div or Sin I óta semmit, amit a "Larina" csinál. Hiába a gyönyörű látvány, hiába dinamikus a harc a környezeti sajátosságok miatt (lásd push attack-ok), hiába a jól megírt, csodálatos kerettörténet, ugyanaz a companion recept, mindenki elbaszott, de nem sok emberit, vagy igazán drámait érzek bennük. Bár itt tényleg végre vannak nagy pillanataik. Willt, és Karlachot szeretem nagyon. Viszont ugyanúgy azt érzem, hogy a harcrendszer recseg ropog. Nincsenek team featek...ne már!
Azt hittem, hogy utóbbi megváltozik a D&D-vel, de sajnos nem, ezt is rettenetesnek érzem. Egyszerűen nem igaz, hogy mindenből lehet jó buildet építeni. Amit mondasz Vengence Paladin Zariel Tiefling+ Fighter, kétkezes vagy . Vengence Zariel Paladin + Warlock, vagy Sorcerer, vagy Oathbreaker & Gael Necromata, Karlach Boltthrower mindent elpusztít. Ehhez hozzájön, hogy a Larian sohasem tudott AI-t írni.
De a story (act 3 ig, mert ott vagyok) tényleg csodás., és sokaknak ez a lényeg.

Én következőnek a Pathfinder WotR-t ajánlom. Hogy immáron bugless, az valami csodálatos. Van benne egy sötét drámai, kúrvanyomasztó aura. Act 2-3 megfullaszt, utána oldódik a sötétség, és a reménytelenség. A csaták szemetek, Owlcat azért a Pétervári egyetem terméke, jobban tudnak AI-t írni.
A companionok valójában vagy meg akarják haladni magukat, vagy nem, és ez a konfliktusuk alapja.

Ember a máglyán megégetett koduslány minden idők companionja, dehát ott van Arueshalae meséje, és az egyetlen feledhetetlen Areelu Vorlesh .

A mítikus utak- teljesen másképpen megélik el ugyanazt a történetet. Az Angyal az hősi powermetal, az Azata az ilyen marvel superheros vonal, a Demon az nyer erő, A Swarm az egy elpusztul világban magányos bolyongás. A Trickster meg olyan szinten tolja fullban a trollkodást, hogy a szupernyomasztó történetet egyszerűen egy végtelen trollkodássá változtatja.

Ehhez hozzátartozik, hogy a Pathfinder harcrendszere azért eléggé rendben van, az egy másik kávéház, hiába az azonosak D&D 3.5 gyökerek.

Meleg szívvel ajánlom, de mondom jön a RTrader Warhammer 40.000 Király lesz.

Jó kalandozást
Helmut a kint felejtett 40-es tábla
Kingmakerben van vagy 30-40 órám. Valszeg a közeljövőben valamikor be is fejezem. A legjobb CRPG-nek tartom BG 2 óta. Már vagy 1 éve megvettem a WotR-t, egyik haverom is nagyon dicsérte. Azt is mindenképpen ki fogom próbálni. Főleg, hogy bg 3 redditen olvastam, hogy van egy gombbal buffoló mod. Kingmakerben elképesztően unalmas felrakni 10+ erősítést a forntlinera, aztán meg végigrohanni a terepen mielőtt lepörög a sok cucc. Amúgy a térképen mászkálós kalandozós része 10/10. Nekem totál BG 1 emlékeket hozott elő.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

7 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
De azért ha most balosok vernék Viktorékat, az tetszene?
NB2
De vártam már 😄
Amadeus von Dollárbaloldal
Nekem amúgy tetszene, most rossz vagyok?
Mikey
Igazából bármilyen politikust lehetne ütni. Az egész világon.
Nemes samu09
Egyébként ez nagyon igaz.
Mikey
A Sanna Marin fanclub nem lájkolja ezt 😊
warr_b
Őt is lehet ütni, de csak ha kéri.

Nagy kedvencem, kb. szembement az összes politikus casting sémával. Meg is ijedtek a finnek, gyorsan választottak helyette egy politikusfejűt.
Dzsokijuing
Sokaknak Sanna miatt szorul össze a szíve, ha Finnországra gondolnak, nekem a politikai klíma legalább ennyire kéne, és sajnos legalább ennyire fantasy kategória. 1%-on belül három párt, bukott a "hatalom" mégse lángol Helsinki, nem foglaltak hidat, nem követelnek újraszámolást. Lehet küzdeni egy sokpárti koalícióért, hogy aztán 1-2 képviselős többséggel lehessen valódi politikusi tevékenységet végezni. Igen, olyat ami túlmutat az ostoba politikai üzenetek ismételgetésénél meg a kordonbontásnál. Kormánynak, ellenzéknek bőven van feladata, folyamatos kényszer a kommunikáció és a kompromisszum. Sajnos ehhez nem csak megfelelő politikusok kellenek, hanem normális társadalom, egy alap műveltségi, tájékozottsági szint és valamennyi empátia. Szóval bármelyikőtöknek szívesen átengedem a Marint, ha a finn demokrácia és társadalom felé vezető útnak legalább az ötödét megtesszük az életem során.
7 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Most valahogy előbb kérjük meg a társadalom szolidárisabb felét
andree
A társadalmi szolidaritást a Kádár-rendszer gyökerestől és visszavonhatatlanul kiirtotta. Vége. Valami totális kataklizma kellene, hogy szervesen újra kialakulhasson, de ezt nem látom jönni.
Kampman
Amúgy a középosztály átrendeződése súlyosan mélyíti ezt a problémát is. Sok értelmiségi szakma a középosztály aljára csúszott, míg a vállalkozó csőszerelő, festő, burkoló néha a középosztály tetejét "támadja". A gond ezzel az, hogy ez a társadalmi csoport hozza magával a szokásos berögződéseit, a kultúra iránti érdektelenséget, a kicsinyességet, és a szolidaritás totális hiányát. Természetesen ez ebben a formában nem nulla összegű játék, nem sajnálom a pénz senkitől, sőt jó lenne ha mindenkinek több lenne, de jelenleg a realitás az, hogy a tanár, kutató, könyvtáros, stb gyűjt 1 évet a burkoló tiszta 10-15 órányi munkájára. Ebben a formában kár várni a nagy társadalmi változást, ráadásul hosszútávon totálisan kiszolgáltatja a kultúrát is az állami lélegeztetőgépnek, mert ez a réteg jellemzően sokkal kevesebbet költ nyomtatott(vagy online) sajtóra, rendezvényekre, vagy éppen valamely civil szervezet támogatására. Tudom általánosítok, de sajnos ezek a tapasztalataim.
több mint 8 éve
andree Arizona Cardinals 1 652
A kritikákban sok igazság van a dolog profizmusát tekintve, de szerintem magyar nyelven nem éri meg elmenni ebbe az irányba. A 2 évvel ezelőtti adásban bizonyítottátok, hogy megfelelő körülmények között össze tudtok hozni egy kifejezetten profi adást, de önző módon sokkal jobban örülök a fél-amatőr megoldásnak.

Aki élőben fent marad a draftra, annak úgy is meg van nyitva 3 big board, 2-3 fórum topic, kb 5 helyen olvashat azonnali szakértői kritikákat, szóval én a magyar közvetítéstől azt várom, hogy szórakoztasson hajnalban. Ezt ebben a belterjes, inside joke-okkal telepakolt, laza formában tökéletesen megkapom, szóval ez úton is köszönöm a belefektetett időt. Tudom milyen szar egy két napig írt cikk után megkapni összesen 2 kommentet, hogy "jó írás volt köszi!", szóval maximális respect a beletett munkáért és remélem jövőre is össze tudjátok hozni az adást.

Amit észrevételként megemlítenék, hogy volt 1-2 ember, aki az orra alatt, halkan motyogott. Ha közben nézitek vissza az adást, akkor érdemes lenne cserénél mondani neki, hogy hangosabban beszéljen, mert kifejezetten zavaró tud lenni a dolog. Az tényleg sajnálatos, hogy nem lehetséges a technikai főpróba, mert második napra elég jól összeállt az egész, és az egy kifejezetten gördülékeny adás volt.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 652
Én korántsem ezt mondtam, látom nem érted. Pont hogy az általános felvilágosítás olyan gyerekhez is eljuttat információkat akik meg nem értek meg rá annak hasznos befogadására.
davemayer
most akkor döntsük már el hogy eljut hozzájuk minden infó vagy sem?
ha nem akkor nem az lenne jó ha először egy hozzáértő szakember beszélne a dolgokról?
Negritis
Aki akarja az internet és a "hasznos" barátai által ugyis tájékozodik, aki meg nem azt hagyják békén.

Ha megérett rá a gyerek akkor fordulhat szakemberhez, legkésőbb 18 eves kora után biztosan.

Egyénenként ha van valakinek kérdése az fordulhasson szakemberhez, amennyiben érett a tartalom befogadásara. De mindenkit egy bizonyos ponton (ami korai) felvilágositani nem jó.
davemayer
Mi az, hogy 18 éves kora után biztosan? Nekünk anno már általános iskolában is volt több felvilágosítás. (Mondjuk nekem pont gáz volt, mert a mi sulinkban egyszer apum csinálta. 😀) Igen, mi net nélküli nemzedék is már 8-10 évesen láttunk pornót, Ökm-et, stb. Most egy gyerek az internet segítségével már simán egy öklözőspornó oldalon van 3 kattintás után. Az iskolai felvilágosítás célja nem az, hogy bevezesse a gyereket a szexualitás világába, hanem hogy helyére tegye a random szerzett fals ismereteket. Pont az a felvilágosítás célja, hogy ne ujjazza meg egymást két kislány a suli udvarán(megtörtént eset), mert látták valahol, hogy van ilyen. Nyilván elsődlegesen a szülők feladata ezt tenni, de erre sok szülő teljesen alkalmatlan. Szerintem fontos az ilyen jellegű szakmai munka az iskolákban, és igen ha egy gyerek feltesz egy homoszexuálisokkal kapcsolatos kérdést, akkor lehessen rá normálisan válaszolni. Ne kelljen öncenzúra meg a következményektől rettegés, mert a felvilágosítást adó célja elsődlegesen az, hogy ne akassza fel magát a gyerek 15 évesen, nem az, hogy Viktor megint választást nyerjen.
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 652
1/1 hátránya, hogy nem csak egy játékost szerzel, hanem egy egész szakértőbrigádot is a topicodba.

Szerkesztette: andree
8 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
 24.hu/kulfold/2023/04/01/orban-viktor-magyar-kormany-nemet-toke-magyar-piac-kiszoritas-spiegel/

Ebbű baj lesz more
Amadeus von Dollárbaloldal
Egyrészt valahol mellette vagyok, hogy ahol lehet próbáljuk visszaszorítani a külföldre történő vagyonkiáramlást és inkább a magyar cégeket hozzuk pozícióba, viszont a probléma az, hogy itt csak egyetlen kis szűk elit jár jól.
Mondhatnánk azt, hogy ez csak addig fog menni, amíg biztosítva lesz, hogy az ország gazdasága erős lábakon álljon és utána majd diverzifikálni fogják a vagyont, de ilyen meg csak a mesékben létezik.

Másik probléma meg az, hogy az ilyen akciók miatt komolyabban cégek már nem biztos, hogy befektetnek bizonyos ágazatokba.
Lúdas Solymi
Ezt egészen addig gondoltam így amíg nem dolgoztam magyar cégeknél. Kb. az összes olyan haverom aki szereti a munkahelyét, külföldi vállalatoknál dolgozik. Totál más mindset, vezetési struktúra és hozzáállás.

A magyar cégeknél állandó ügyeskedést, lenézést, filléreskedést, és nulla jövőbe fektetett tőkét látok. Tökéletesen utánozzák a kormány filozófiáját. Rettegnek emberekbe fektetni, lehajolnak minden apróért, és ellopnak mindent amit nagyjából biztonságosan el lehet.

Évekig hangoztattam én is, hogy nem kell külföldi multiknak kiszolgáltatni a gazdaságunk, de bazze a mélyére nézve a dolognak, nem látom mivel járnánk rosszabbul, ha a félművelt, adócsaló, kapzsi vállalkozórétegünk helyett külföldi cégek lennének.

Szerkesztette: andree
29 napja
andree Arizona Cardinals 1 652
ahogy azt isten elrendelte a keresztény konzervatív kormány megvalósítja

 qubit.hu/2023/11/03/ami-a-nemek-kozotti-egyenlotlenseget-illeti-a-magyar-noknel-csak-a-roman-nok-vannak-rosszabb-helyzetben-az-eu-ban
Negritis, a vajda
Sajnos kevés kvótanő van nálunk vezető pozícióban, a nehéz fizikai munkát végzők között viszont nemcsak még rosszabb az arány, de azt még a feministák se szokták számon kérni.
Kampman
Uhh a kedvencem. Ez egy szalmabáb érvelés. Ezen argumentum ott hibázik, hogy a nők által abszolút képesek fizikai munkát végezni, azonban ezt kutatások igazolják, hogy akkor is kevesebbet keresnek, ha ugyanúgy végzik azt. Sőt, klasszikusan női munkák (nővérek) esetében is a férfiak többet keresnek, hiába van többségben a női dolgozók számossága.

Aki szerint vannak csak férfiak által végezhető munkák, az nem ismerte az öreg anyám, szerinte nem volt ilyen. Azóta elite női erőemelőkkel és crosfitterekkel edzek együtt. Ott van különbség, de kevés olyan munka van, ahol 120 vagy 180 kgos guggolás közti különbség döntene.

Gender roles are dead.
Gyurma Pappa
Nem gondolom, hogy a nők ne lennének képesek nehéz fizikai munkára, az én nagyanyám is kifejezetten mindent maga csinált, nagyapám halála után legalábbis mindenképpen, de előtte is sokat.

De a feminista kvótaaktivistákat sosem ez izgatja, hanem, hogy hány do-nothing irodai pozíciót lehetne kiharcolni a közszférában, meg multicégek diversity osztályain.
Kampman
Amúgy a vita mind a két oldalán rettentően beszűkült az érvrendszer. Ugye az egyik oldalon ott az általad is említett kvóta kívánalom a jól fizető helyekre, de a másik oldal meg úgy csinál, mintha a nőknél nem lenne munkásosztály. Mindig építőmunkásokat meg karbantartókat mutogatnak, hogy tessék lehet ezt is csinálni, de valahogy kimaradnak a varrónők, takarítók, mosónők, stb.

Dolgoztam már építkezésen és varrodában is. Előbbi rohadt veszélyes meg nehéz munka, de pl. a varrodában is nagy műanyag profilokra varrtak zsákokat, ajtószöveteket, nevetségesen magas napi normával, megállás nélkül. Minden biztonsági szerkezet leszedve, hogy oda lehessen nyomorgatni a profilt. Mindenki ínhüvely gyulladásos pár év után, ha rávarrtál egy csatot az ujjadra, akkor természetesen a dokinál konyhai baleset, stb. Pont ugyan az a szopás mint a vasiparban-építőiparban. Volt barátnőm anyukája disznótelepen takarított, mindenét szétmarták a vegyszerek, szó szerint beleőrült a folyamatos viszketésbe. A telepen a disznóknál is nagy rész nők foglalkoztak az állatokkal. Annyi a különbség, hogy mindenki minimálbérér nyomta, míg az építőiparban azért volt egy hármas szorzó ehhez képest. Nyilván a magas kockázatot ki kell fizetni, de akkor is.
A gyerekvállalás jó diplomával is szívás. Ha látni, nevelni is akarod a gyereket, akkor brutálisan beszűkülnek a lehetőségeid.

Úgy érzem rettentően félremegy ez az egész vita. Nevetségesen marginális csoportok helyzetét nézegeti jobbról-balról a két fél, miközben azon kéne ügyködni, hogy minden társadalmi osztály helyzetét nagyjából egyensúlyban tartsuk. Ha azon pörgünk, hogy kinek milyen sérelmei vannak, nagy általánosságban kinek nagyobb szívás az élete, vagy arról akarjuk meggyőzni a másikat, hogy a nő nem is különbözik annyira a férfitól, akkor kizárólag a lényegről nem beszélünk, és egy valóban fontos kérdés nem lesz több, mint egy újabb sablonos talking point a végtelen és haszontalan identitás politikai viták mocsarában.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 652
Engem elkapott a depi 😕
Belül éreztem hogy el fog jönni egy ilyen világ, de kb 20-30 évvel később.
Erre már most lehet hogy télen megfagyunk, teljesen kiszámíthatatlan minden.
Ki tud még mászni ebből európa, a világ? Hány év kell amíg valamennyire normalizálódik a helyzet?
Gondolom sokan érzik ugyanezt.
Na megyek kibicajozom magamból ezt a szart...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?
Komolyan mondom nem bánom hogy 50+ vagyok...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Mit értesz normalizálódás alatt?
gabokocka
Azért érthető a keserűség. Volt egy időszak, amikor annyira nem volt semmi para, hogy a végére a legfőbb problémánk már az lett, hogy hány színesbőrű szereplő van a Netflix sorozatokban, most meg egymás után jön a járvány, háború a szomszédban, energiaválság, amit 10 év alatt másztunk felfelé életszínvonalban nagyjából 4 hónap alatt tűnik el. A szárazsággal, a klímaváltozással, az ebből következő várható népvándorlási hullámmal, a Covid feltámadásával és a többi szarsággal csak azért nem foglalkozunk, mert már nincs rá erőnk. Volt egy nagyon kényelmes évtizedünk. Mivel a 2008-as válság alatt baromi jól éltem, mondhatom nekem 2 nyugodt évtizedem volt. lényegében a teljes felnőttkorom. Most megbolondultak az oroszok, annak tapsolunk, hogy fegyverkezik Németország, Kína és az egész Ázsiai régió bármikor belefoshat a világba, az USA(Mint legnagyobb nyugati szuperhatalom és viszonyítási alap) társadalma és demokráciája hanyatlik. A politikusoktól már el se várjuk, hogy irányítsák az országot, annak tapsolunk milyen módszerrel tudják épp maguk felé fordítani a közvéleményt.

Tényleg kicsit sok ez mostanság. Én mondjuk nem vagyok elkeseredve, erre számítottam az utóbbi évek tendenciái alapján, de elhiszem, hogy ez sokakat megborít. Megszoktuk, hogy van egy szilárd alap, amire rá tudjuk építeni az életünk szorgalmunk és tehetségünk alapján, most meg egy csomó tőlünk független tényezőnek vagyunk részben vagy teljesen kiszolgáltatva.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 652
Szerintem a fidesz nem attól van előnyben, hogy egyszerű üzenetei vannak, mert ezek maximum az egyszerű embereknek jók, náluk pedig nagy többségben van már eleve a kormánypártnak.
Abban van baszott nagy előnyük, hogy bármennyi pénz rendelkezésükre áll és ki is használják pofátlanul.
A fidesz és az állam pénzeinek határa már lassan évtizede eltűnt, ez ebben a kampányban különösen szembetűnő. Ettől még nagyjából ugyanannyi szavazója lehet a két oldalnak, kérdéses a külföldi szavazatok száma és a mozgósítás, bár ebben szintén a kormánypárt felé lejt a pálya.
Különösebben nem tartok ettől a választástól, már Varga is megmondta, hogy a választások után irányt kell váltani, vagyis jön majd a szopás...bár tuti a fidesz szavazók szeretik, ha fideszes politikus jelenti be.
Egyébként ha így folytatjuk az orosz-ukrán háború kapcsán, a lengyelek annyira elfordulnak majd tőlünk, hogy a 7-es cikkely is jöhet Magyarország ellen.
De azért is várnak még érdekességek, mert most a háború kapcsán már sok értelmesebb ember elfordult a Fidesztől, ha nem is szavaznak az ellenzékre, de érdekessé teheti a számokat.
Klaci79
Azért ne becsüld alá mennyien vannak ezek az emberek. Mikor még otthonról dolgoztam és csak barátokkal, rokonokkal találkoztam volt egy totál torz képem a világról és az emberekről. Sőt, ennek csúcsán még olyat is mondtam, hogy a legtöbb butának tűnő ember egyáltalán nem hülye, csak olyan környezetben élte az életét, ami a lehető legkevesebbet hozta ki belőle. Nos, így 7 emberek között töltött év után, azt kell mondanom, az átlag ember rettentő hülye(Nem azért mert a Fideszre szavaz, még mielőtt valaki...).

Ezek az egyszerű embereknek szánt üzenetek iszonyatosan jól működnek. Alapvetően apolitikus embereket látok hisztérikusan visítani meg hergelni egymást a megafonos, köztévés félinformációkkal és hazugságokkal. Vidéki embereknél különösen jól működik ez. Én alapvetően soha nem voltam közélet iránt átlagosnál jobban érdeklődő ember. Nem szerettem soha a Fideszt, zavartak a dolgaik, meg alapból nem az én világnézetem, de nem tartottam rosszabbnak annál ami előtte volt. Ez 2015 környékén változott, amikor úgy döntöttek kormányzás helyett inkább elpusztítják a társadalmat. Az akkor elindított és kényelmes 2/3-ot hozó folyamatot nem hogy lezárták volna, de még feljebb tekerték az egészet. Egyszerűen nem tudom hová fog ez kifutni. Annyi konszolidáció történt, hogy Orbánt alt right hősből visszaimage-elték nyugis Kádárpapába, de a gépezet mögötte pörög, egyre elképesztőbb dolgokat kihozva az emberekből. Nyilván hatalomtechnikai szempontból sikeres, vidéken tarolni fognak, lehozzák ezt a választást is(ha nem is 2/3-al), de mi lesz a következő mélység ameddig lemennek még egy győzelemért? Mert amit csinálnak egy rakás szar. A következő ciklusban várhatóan még szarabbul állnak majd a választási évben. Konkrétan agyalok, hogy le kéne lépni, mert egyszerűen olyan dolgokat hallok nap mint nap átlag emberektől, amit elképzelni se tudtam volna korábban.

Szóval összefoglalva. szerintem a Fidesz egyszerű üzenetekre építő hisztériakeltése alapvetően megmentett egy mocskos gyenge kampányt. A világ pénzét elszórták végül miniszterségért nem induló jelöltek lejáratására, sokáig fogást se tudtak találni MZP-n a Gyurcsány embere maszlagon kívül, aztán lementek a lehető legprimitívebb szintre és szerintem ezzel húzzák be végül az egészet. Sok politikailag passzív embert látok, aki valszeg alapból csak Fideszre szavazna, de el se ment volna választani, ha esik az eső, meg kell javítani a locsolót vagy másnapos, de most úgy várják a választást, mintha háborúba vonulnának. Valljuk be MZP naponta dobálta nekik fel a labdákat. Várható volt, hogy lecsapják, de azért szar nézni, hogy továbbra is ez a magyar választás lényege. Viták, elképzelések, elvek nélkül neki a másiknak. Igazából az előválasztás a sok kis helyi kötődésű vitával volt olyan politikai esemény, ami értékelhető volt az utóbbi években, a többin már jó lenne túl lenni.

Szerkesztette: andree
6 hónapja
andree Arizona Cardinals 1 652
Ezek mind önmaga okozta sebek, és sokkal rosszabbak, mint az 1990-es években. És ez még rosszabb lesz Oroszország számára, sokkal rosszabb. Ez a fejlemény Putyinnak, oligarcháinak és fasiszta, de ugyancsak meghiúsult "Russzkij Mir" lázálmuknak köszönhető.
Zsellértelkes Vrij
Nyilván, de azon kívül, hogy basszamegputyinakurvaanyját!!, miért jó ez nekünk? Mármint akár neked, akár nekem, akár Magyarországnak? Jobb lesz ettől a világ?
Vagy van ennek a jövőre nézve valami megnyugtató kimenetele, ami a fentiekből következik?
Őszentsége Sobri Jóska
Már hogy ne lenne. 1 év alatt meghalt vagy 3-400 ezer ember Putyin hülyesége miatt. Simán jobb hely lesz a világpolitika nélküle. Magyarként talán annak örülhetek, hogy a körülmények szép lassan rákényszerítik a kormányt, hogy keressen alternatív lehetőségeket, és többet fektessen a megújuló energiaforrásokba. Nyilván éveket késtünk, ahogy Paks 2-vel is vagy egy fél évtizeddel el vagyunk csúszva. Sajnos ez a leggyengébb kormány Európában, de ennyi talán kijöhet az egészből pozitívumként.

Európai polgárként meg annak örülhetek, hogy a közösség nem nézte ölbe tett kézzel egy ország bekebelezését. Hatalmas áldozatokat vállalva támogatták azt, felfogva, hogy ez a hosszútávú érdekük. Amennyire opportunista hatalomgyártás lett a politika, az ember azt hitte volna a könnyebbik utat választják, és szarnak rá mi lesz később. Nekem személyesen meg annyi az örömöm, hogy nem tudott tovább terjeszkedni egy olyan rendszer amiben képtelen lennék létezni. Az egész orosz világ és ahogy kinéz Putyin társadalma iszonnyal tölt el, ha csak rágondolok. Évekig azt néztem, hogy építik a marketingjét ennek. Medve hátán lovagoló Putyin mémért rajongtak a nyugati fiatalok, a radikális pártok FSB pénzből konvertálják oroszimádóvá az intellektuálisan védtelen embereket, és alt rightos megmondóemberek is Putyin Oroszországában látják a woke vírus ellenszerét. Szerencsére ez az egész pár nap alatt ment a kukába, mert mint kiderült az átlag nyugati fiatalt jobban zavarja, ha látótávolságban van egy háború, mint ez a sok mondvacsinált baromság.

Szerkesztette: andree