Heti körkép - NFC East, 8. hét

Csonka héten vagyunk túl az NFC Eastben, a 4-ből csak 2 csapat lépett pályára.

 

Dallas Cowboys

Újabb elkeserítő vereség, ezúttal a Jacksonville intézte el a Texas Stadiumban a Dallast. Ami némileg meglepő (és a legelkeserítőbb), hogy ezúttal a defense-ben volt a nagyobb káosz, pedig Romo kidőlésével nyilván mindenki a támadóktól várta a csődöt. Kitna 4 eladott labdája ellenére vállalható teljesítményt nyújtott, az interceptionök inkább az elkapók hibáiból születtek. Ennek ellenére Austin, Witten és Bryant is szép statisztikákat hozott össze. A futójátékot teljesen kivégezte a Jaguars, Jones és Barber is tabszolút hatástalan volt. A támadófal Kitnát megfelelően védeni tudta, a run support viszont ahogy az előbb említettekből leszűrhető már, pocsék volt. A védelemre áttérve, elég ránéznünk a Jacksonville offense statisztikáira. Garrard tökéletes meccset zárt (ugyan ratingben nem, de ahhoz nagyon közeli), egyáltalán nem tudta megzavarni a texasi passrush, Mike Sims-Walker pedig teljesen megőrjítette a secondary-t. Nem csak a passz, a futás ellen is súlytalan volt a defense, Maurice Jones-Drew akkor gyalogolt (rohant) át a védelmen amikor akart. A special team átlagos teljesítményt nyújtott, bár ezen a meccsen ezt vehetjük pozitívumnak is. Minden jel arra mutat hogy teljesen szétesett már ez a csapat, kinéz egy top 5-ös draftpick év végén Jerry Joneséknak.

 

New York Giants

Jobban nem is alakulhatott volna a Giants bye weekje, egyeduralkodóak a csoportban.

 

Philadelphia Eagles

Michael Vick és DeSean Jackson újra a fedélzeten, szükség is lesz rájuk Manningék ellen.

 

Washington Redskins

Elsőre meglepő lehet az eredmény, de jócskán benne volt a pakliban hogy a detroiti oroszlánbarlangból vereséggel távoznak Shanahanék. McNabb ismét szolid teljesítményt nyújtott, bár néha úgy tűnik mintha az egyébként megfelelő OL védelem alól lépne ki, hogy saját magát hozza nehéz helyzetbe. Sikerült is egy sérülést összeszednie a veterán irányítónak, a helyére lépő Rex Grossman pedig ahogy várható volt, nem váltotta meg a világot. A célpontok közül Santana Moss és Anthony Armstrong emelkedett ki. A futójátékról minden elárul hogy McNabb hozta a legtöbb yardot a konyhára ebben a kategóriában is, Ryan Torain sérülése miatt a második félidőben Keiland Williams próbálkozott, némileg több sikerrel mint társa az első játékrészben. A támadófalnak meggyűlt a baja a detroiti D-line-nal, ahogy várni lehetett, Ndamukong Suh és társai rendszeresen zavart okoztak McNabb és később Grossman körül. A futójáték sikertelensége sokatmondó, de az igazsághoz hozzátartozik hogy próbálkozhatott volna többször ilyen téren a Skins. A defense az utolsó negyedig tartotta magát, aztán láthatóan elfáradtak, és a Stafford-Johnson párosra nem volt ellenszer. A kulcs a Deangelo Hall-CJ párharc volt, míg az első félidőben Hallnak sikerült feltartóztatnia Johnsont (egy interceptiont is szerzett), addig a második játékrészből az elkapó jött ki győztesen. A pass rush sem volt mindig megfelelő, Staffordnak így sikerült egy szép teljesítménnyel visszatérnie sérüléséből. Pozitívum viszont Albert Haynesworth újfent jó játéka, az elmúlt egy hónapban igazán összekapta magát a “100 milliós ember.” A special team szereplése felemás volt, Brandon Banks fickándozott visszahordóként (egy KR TD is összejött), de a detroiti returnök is hasonlóan veszélyesek voltak, rendszeresen kényelmetlen helyzetből kezdhetett el védekezni a Skins.

 

Előretekintés

A Giants a Seahawks otthonába látogat. Elsőre simának is tűnhet a meccs, de a Qwest Field mint tudjuk, megváltoztathatja az erőviszonyokat. Az Eagles a Coltsot fogadja, Reidéknek volt idejük rápihenni Manning alakulatára, érdekes lesz azért hogy Vick milyen formában tér vissza, illetve hogy a hazai secondary mit kezd a Colts támadófegyvereivel. A Cowboys a múlt héten a Jetset idegenben nullázó Packers otthonába látogat, ez az utazás sem kecsegtet sok jóval Phillipsék számára. A Redskins pihenőhéten lesz.

 

Borsik Tamás (Tomeee)