Hiányposztok - AFC South

Folytatjuk sorozatunkat az AFC South taglalásával.

 

 

Houston Texans1. CB: Dunta Robinsonnak mindenképp szüksége van egy megfelelő társra és erre a szerepre Jacques Reeves nem nagyon alkalmas. Robinson esetleges újabb sérülésénél el kell kerülni az idei évben látott nem túl imponáló teljesítményt, ha pedig Robinson egészséges, lesz akkor biztosítani kell, hogy ne lehessen csak egyszerűen a másik oldalra passzolni és elkerülni őt.

2. WR: A Texans passzjátékával nincs baj, ott van a tight end Owen Daniels, André Johnson és Kevin Walter is. Ha a teljesítményüket nézzük nem mondható, hogy nagy szükség lenne az erősítésre, de Walter játékához inkább a slot pozíció illik, így egy új második számú WR érkezésével az ellenfél védelme nem összpontosíthatna nagyon csak az egyik játékosra, amiből a tavaly is liga első Johnson profitálhatna.

3. DT: Amobi Okoye második éve nem sikerült túl fényesre és Travis Johnson sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, valamint szerződése utolsó évébe lép. Az offseasonban már érkezett a Lionsból Shaun Cody, de szerintem ezen a poszton még mindig szükség van az erősítésre.

4. RB: Korábban megpróbálták megszerezni Cedric Bensont, de ez végül nem sikerült és Gary Kubiak mindenképp szeretne még egy erőfutót Steve Slaton mellé. Ezt a drafton próbálják majd megoldani és majd nem a hátsó körökben, de nagy valószínűséggel nem is az elsőben.

5. OL depth: A fal belseje jó munkát végzett a két tackle már nem annyira, de mindkét résznél kevés a megfelelő backup ezért a depth mélyítését fontos kérdésnek látom a Texansnál.

Indianapolis Colts1. WR: Sokan valószínűleg nem értenek majd egyet ezzel mondván a Coltsnak egyértelműen a védelmében vannak a nagyobb needek, de véleményem szerint Marvin Harrison megüresedett helyének a betöltése a legfontosabb. A Colts 1. körös választása ilyen szempontból ideális helyen van, mivel teljesítményük alapján sok 1. kör végére prognosztizált WR van az idei drafton.

2. DT: A Colts évről évre főleg UDFA defensive tackleökkel próbálja megoldani a szezont, de ez nem nagyon akar sikerülni, így épp itt lenne az ideje, hogy egy korai picket is áldozzanak erre a posztra.

3. MLB: Gary Brackett tavaly év végén megsérült és nem is tudott már visszatérni, helyettese nem nyújtott meggyőző teljesítményt és már másik csapatba is igazolt. A Colts védelmének nagyon fontos eleme a középső linebacker így itt elengedhetetlen az erősítés nem csak megfelelő cserejátékos hiánya miatt, hanem azért is, mert Brackett kérdéses egészsége mellett szerződése utolsó évébe is lép.

4. RB: Most már kétségtelen, hogy Addai egyedül nem képes ellátni a kezdő futó szerepkörét, ezért mindenképp szükség van egy kiegészítő RB igazolására. Erre a célra Rhodes esetleges újraigazolása ellenére is érdemes lenne egy draft picket áldozni.

5. S: Antoine Bethea Pro Bowl éve után sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott, Bob Sanders ismét huzamosabb időt töltött a pályán kívül és csak Melvin Bullitt van még a csapatban backupnak erre a posztra, így itt is elkél az erősítés különösen, ha a jövőre is hasonló sérüléshullám sújtja majd a Colts secondryt

Jacksonville Jaguars1. WR: Egyértelműen a legnagyobb szükség az erősítésre az elkapóknál van. A tavalyi két kezdő WR már nincs is a csapatnál és az eddigi cseréknek mindenképp szükségük van a segítségre, de a Jaguars első körös választása nincs túl jó helyen ebből a szempontból, ennek ellenére szerintem egy korai picket mindenképp erre a posztra kéne áldoznia a Jaguarsnak.

2. LB: A linebacker pozíció eddig se volt nagy erőssége a Jaguarsnak, de most Mike Peterson is elhagyta a csapatot. Szerintem a Jaguars védelmének nagy szüksége van egy igazi vezérre a linebacker sor közepén.

3. DT: Rob Meiernek nem sikerült teljesítményben is kezdővé előlépnie a Stroud trade után, Henderson sem lesz már fiatalabb és a jelenlegi backupok sem igazán jók, így a tavalyi DE erősítés után szerintem még idén is fontos D-line erősítése.

4. C: Brad Meester aláírt 4 évre, de a legutolsó két évben már több mint 10 meccset hagyott ki és fontos lenne elkerülni, hogy újra Dennis Norman álljon be centernek. Ez a kérdés az idei nagyon erős C class segítségével könnyen megoldható lehet.

5. OL depth: OT poszton érkezett az Eaglestől Tra Thomas, de a tavalyi sérülésekkel sújtott év után fontos megfelelő cserékről is gondoskodni a teljes fal tekintetében.

Tennessee Titans1. CB: A Titans nagyon jól felépített csapat és több vagy igazán fontos hiányposztokról nem igazán lehet beszélni, így nehéz is ezeket rangsorolni. Én elsőnek a CB posztot tettem. Cortland Finnegan helye biztos, de szüksége van egy új társa a már nem mai titán Harper helyett. Egy új érkező számára pont ideális a helyzet egy évig még biztosan tanulhat egy kisebb szerepkörben.

2. LB depth: Van három kezdő játékos a poszton, de mögöttük nincs igazi depth és a két szélső linebacker nem is fiatal már, így fontos kérdés lehet a kellő helyettesek biztosítása.

3. DL depth: A Titans nagy erénye volt, hogy a mély D-line depth segítségével nagyon jól működő rotációt tudott kialakítani, ennek a biztosítására szerintem idén is kell áldozni még a draft keretében, mert a két kezdő DE Kyle Vanden Bosch és Jevon Kearse is küzdött már sérülésekkel és az esetleges hosszabb kiesésük esetén már nem tudna olyan hatékonyan működni a rotáció. Illetve egy nagyobb darab DT is segítség lehetne Big Al távozása után.

4. WR: A bajnoktól érkezett Nate Washington, de még így sincs túl sok már bizonyító elkapó a Titans keretében így azért kell még az erősítés.

5. QB: Chris Simms távozott a Broncoshoz és bár Kerry Collins idén még visszatért, de már sokáig nem fog játszani, így majd biztosítani kell egy új backupot a franchise irányítója Vince Young mögött, ha ismét megsérülne vagy hullámvölgybe kerülne.