OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 233 — Chiefs GM
 sportgeza.hu/extremsport/2013/05/23/tiz_serpa_kutathatja_fel_eross_zsoltekat/

Még egyszer nekifutnak elméletileg.

Egyébként én azt gondolom, hogy végtelenül tisztelni kell minden embert, aki ennyi áldozatot hoz az álmáért, még akkor is ha ezt nehéz megérteni. Egyikünk sem tudja, hogy milyen mozgatórugó a hegymászás, de nem hiszem, hogy el lehet ítélni bárkit is azért, mert így élte az életét. A felesége sem véletlenül hegymászó, valószínűleg egy civil nem tudja megérteni ezeket a motivációkat.

Másrészt az a véleményem, hogy egy depressziós, széthullott, célok nélkül tengődő, otthon ülő apafigura semmivel sem lenne jobb a gyerekeinek. Márpedig aki ilyen szinten kötődik valamihez, az nem tudom, mennyire dolgozná fel ennek az életnek az elvesztését.

Számomra ő nem hős volt, meg semmi hasonló, csak egy ember, aki folyamatosan élte azt az életet, amire a lelke sarkallta. Ezért nem kell piedesztálra emelni, de a billentyűzet mögül megmondani, "hogy én biztosan máshogy csináltam volna", meg "nem gondolt a családjára", az szerintem rosszabb, mint az, hogy ő így élt, és így halt meg.

több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 358 — Vikings fan
Sok vélemény elhangzik pro kontra (nekem is megvan nagyjából már elmondtátok) de az egyetlen hiteles és autentikus az a feleségéé és Kiss Péter családjáé a többi részünkről csak teoretikus szószátyárkodás. Amit amit felesége elmond tessék meghallgatni abban van a lényeg és pont.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287dande
Jaj hagyjuk már ,mert muszáj neki nyilatkoznia ezért elmond valamit, most ha utálja a férjét mert apa nélkül nőnek fel a gyerekei akkor is ezt fogja mondani.
Ami a médiában megjelenik minden csak nem autentikus 😀
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 996 — no es importante
Sok vélemény elhangzik pro kontra (nekem is megvan nagyjából már elmondtátok) de az egyetlen hiteles és autentikus az a feleségéé és Kiss Péter családjáé a többi részünkről csak teoretikus szószátyárkodás. Amit amit felesége elmond tessék meghallgatni abban van a lényeg és pont.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287dande
mi a lényeg?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 537 — Így remélem megfelelek nektek.....

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287
több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 358 — Vikings fan
RIP nekik, de azért már kezd kicsit sok lenni hogy 2-3 napja a csapból is ez folyik. Volt egy ember akinek fontosabb volt egy szenvdélye mint a családja és annyira istenítve meg körülrajongva van, hogy ezzel tökéletes melegágyat csinálnak az én nem vagyok beteg csak muszáj megvalósítani önmagam szituációknak.
Lehet valaki zokon fogja venni, de aki olyan hülye hogy inkább levágatja a lábát, megcsonkítja saját magát csak azért hogy fent pusztuljon el egyedül, távol a szeretteitől úgy hogy tudja, hogy ők meg közbe halálra aggódják magukat, mert jaj mekkora hegyre másztam, az tőlem semmilyen nemű jó érzést ne várjon. Többször jelezte neki az élet , hogy állj...
Sobri gyönyörűen összefoglalta, de hogy a média még ilyen nagy hősi pátoszt akar emelni belőle, azt már kicsit nehezen veszi be a gyomrom.
több mint 12 éve
itthon nincs egy normális hegy se, szóval nehéz lenne erre "specializálódni", de hidd el, jó pénzért sokan bevállalnák (és nem hiszem, hogy a serpák egyedül azok, akik más cuccait cipelik...)

az biztos, hogy a szenvedély(betegség) ilyen jó promót még sosem kapott, a szerelmestörténeteket leszámítva persze

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci

Na, ezt vajon ki végezné el helyettük?
több mint 12 éve
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/sapka
Minden tiszteletem a serpáké, hiszen embertelen körülmények között végeznek szinte emberfeletti munkát!
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.laccoo74
van a másik oldal, ami meg azt mondja, hogy a serpáknak ez a munkájuk, és sok esetben ezt (mármint hogy rájuk vannak utalva), jól ki is használják
az igazság valahol megint a kettő között lesz

most épp a nagy önmegvalósítás korszakában vagyunk, egyre nehezebb kiemelkedni az "arctalan" tömegből, érthető tehát, hogy miért kapta fel a média ezt a dolgot, kinek ne imponálna, ha valaki olyat dolgot csinál haláláig, amit szeret?jjncaa
Ha nincs kereslet, akkor nincs kínálat sem!
Ha értek valamihez, amihez más nem, és másoknak szüksége van az általam birtokolt tudásra, és még kegyetlen veszélyeknek is vagyok közben kitéve, akkor fizessenek is meg érte!
Mondjuk, szerintem nem lehet nyugdíjas állás serpának lenni
több mint 12 éve
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/sapka
Minden tiszteletem a serpáké, hiszen embertelen körülmények között végeznek szinte emberfeletti munkát!
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.laccoo74
van a másik oldal, ami meg azt mondja, hogy a serpáknak ez a munkájuk, és sok esetben ezt (mármint hogy rájuk vannak utalva), jól ki is használják
az igazság valahol megint a kettő között lesz

most épp a nagy önmegvalósítás korszakában vagyunk, egyre nehezebb kiemelkedni az "arctalan" tömegből, érthető tehát, hogy miért kapta fel a média ezt a dolgot, kinek ne imponálna, ha valaki olyat dolgot csinál haláláig, amit szeret?

---
több mint 12 éve
 sport.hir24.hu/expedicio/2013/05/22/hivatalos-nincsenek-eletben-eross-zsoltek/

Ez a legfrissebb. 😕
több mint 12 éve
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.
több mint 12 éve
sapka Washington Commanders 6 662 — sapka
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
StormST Denver Broncos 12 742 — SB 50 Champion @ Grund
Nagyon sajnálom, ami történt Erőss Zsolttal és Kiss Péterrel, tragédia, ami elkerülhető lett volna, de egy szenvedélybeteget csak maga tudja eltéríteni a haláltól, de sokszor pont ő maga nem akarja...

Nagyon sajnálom Erőss családját, a két kisgyermekét, akik soha nem fogják megismerni apjukat, aki szerintem felelőtlen volt, a feleségével együtt. Én elhiszem, hogy nehéz az embernek feladnia a vágyait, de az élet kompromisszumokról szól, attól a pillanattól meg pláne, hogy nem csak magáért felelős az ember. Sok-sok példát lehet felhozni arra, hogy a kicsit-ebből-kicsit-abból a legrosszabb döntés lehet...

Végül pedig nagyon sajnálom Kiss Péter családját, akik nagyon fiatalon vesztettek el egy családtagot...

Sokan sok helyen véleményem szerint nem kezelik helyén ezt az egész történetet, mindkét irányba sok a kilengés. Én azt se gondolom, hogy hősként kell tekinteni rájuk, mert ezt én erős túlzásnak érzem egy ilyen sport művelőivel szemben, de azt azt se gondolom, hogy mindenféle utolsó embernek kell tartani Erősst (Kissről meg kb. semmit nem tudni).

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 464 — #NoStress
Én röviden úgy gondolom:
Minden szenvedélybetegség, függőség halálos.
Mindenkinek szíve joga függőnek lenni, azt csinál az életével amit csak akar.
Ha viszont ez kihat másokéra, ráadásul a családéra, akkor az elítélendő.
Legyen szó drogosról, alkoholistáról, hegymászóról, szerencsejátékosról, sportolóról, stb.
Viszont egy szenvedélybeteg vastagon szarik mások véleményére, ítéletére.
Megy a saját szenvedélye után, belső vágyai kielégítése az elsődleges prioritás számára.
És viseli is a következményeit.
A környezete meg issza a levét.

Én örülök, hogy a szüleim nem voltak szenvedélybetegek.

több mint 12 éve
 hvg.hu/itthon/20130523_Csaladi_napkozi_ovoda

Egyszerűen nem értem, hogy a családi napközi miért nem alkalmas arra, hogy megfelelő nevelést biztosítson az oda járó gyerekeknek?
Az a baj, hogy kis létszámban, nagyobb odafigyelés mellett pallérozódnak?
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 743 — capitaine du château de Vienne 1487
Addig tegye kockára az életét, amíg csak saját magáért kell felelősséget vállalnia!
Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!catattack
Nyilván tökéletesen alkalmazkodott az új lába a random napi teendőkhöz is. Végtelenül megrendített az eset, ismertem Zsoltot személyesen is, ahogy a tavaly elhunyt Horváth Tibit is. Nem egyszer voltak nálunk grillezni, amiket azért is szerettem, mert olyan áhítattal tudtak beszélni az expedícióikról, hogy tényleg át tudtam érezni, hogy miért csinálják.

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor számukra ezek a nyolcezres hegyek olyanok voltak, mint számunkra egy-egy vasárnap este ősszel. Ezt a szenvedélyt pedig kurvanehéz feladni, legyen bármilyen is a családi körülményed. Persze hátrahagyta a családját, de a felesége eléggé tudta, hogy mit vállal be vele, és szerintem ő is és Zsolt is érezték valahol mindig, hogy ennek a történetnek ez lesz a vége.shawnka
"Azt mondta a beszélő hegyek, elvitték az álmait túl,
Túllenne már mindenen, csak még kérnek tőle, Azok a hegyek

Azt mondta, nincs már ereje, elvitték az álmait túl,
Túszul vették kóbor lelkét, halált kérne, bizonyos, Azon a helyen

Hé, jobb ha nem beszélsz, jönnek majd, ahogy jő az éj,
A szavuk, mint a kés épp a szívig ér,
Te csak egy indián,
Te csak egy indián"
R.I.P.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
chvs 86
tavalyi interjú Mécs Lászlóval, Erőss korábbi társával, akivel aztán összekülönböztek, minden benne van
 hvg.hu/sport.extrem/20120612_Mecs_Laszlo_interjujjncaa
ez meg a válasz(elvileg)
több mint 12 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 661 — Tyrone Creek
Addig tegye kockára az életét, amíg csak saját magáért kell felelősséget vállalnia!
Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!catattack
Nyilván tökéletesen alkalmazkodott az új lába a random napi teendőkhöz is. Végtelenül megrendített az eset, ismertem Zsoltot személyesen is, ahogy a tavaly elhunyt Horváth Tibit is. Nem egyszer voltak nálunk grillezni, amiket azért is szerettem, mert olyan áhítattal tudtak beszélni az expedícióikról, hogy tényleg át tudtam érezni, hogy miért csinálják.

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor számukra ezek a nyolcezres hegyek olyanok voltak, mint számunkra egy-egy vasárnap este ősszel. Ezt a szenvedélyt pedig kurvanehéz feladni, legyen bármilyen is a családi körülményed. Persze hátrahagyta a családját, de a felesége eléggé tudta, hogy mit vállal be vele, és szerintem ő is és Zsolt is érezték valahol mindig, hogy ennek a történetnek ez lesz a vége.
több mint 12 éve
tavalyi interjú Mécs Lászlóval, Erőss korábbi társával, akivel aztán összekülönböztek, minden benne van
 hvg.hu/sport.extrem/20120612_Mecs_Laszlo_interju

---
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 449 — Cowboys fan
Azért ez így eléggé sarkítás. Az, hogy valaki veszélyes szakmát vagy hobbit űz, miért kellene kizárnia azt, hogy családot alapítson? Ennyi erővel a villanyszerelő se alapítson családot, mert a 220 veszélyes. A villanyszerelő tudja ezt, a felesége tudja ezt, attól még nem úgy áll neki az ember a szakmájának/hobbijának, hogy "minek alapítsak családot, hisz úgyis meghalok".
Ja, hogy mindenki meghal?dcsicsak
Nem sarkítás ez, maximum kicsit hevesre sikeredett, de ettől függetlenül egyet értek vele. Szerintem nem muszájból csinálta, nem a mindennapi betevőt szerezte ezzel, sőt...
Egy önző idióta, csak magára gondolt...catattack
senkinek nem kötelező veszélyes szakmát választani, ennyi erővel az afganisztáni katonák is önző férgek, mert mi az hogy családot alapítanak... elképesztő milyen reakciókat vált ki az emberek többségéből, hogy egy extrém sportoló, aki az álmait élte meghalt. Képzeljétek nem mindenkinek a töménytelen sorozatnézés, gyúrás, foci stb a hobbija, hanem vannak autóversenyző, ejtőernyős és még kismillió veszélyes hobbit űző emberek, akiknek jelentős része családos, így teljes az életük, nagy részük tisztában van a veszélyekkel, és a családjaik is(jó 4 éves gyerek nem biztos...).
Az, hogy ez hobbi vagy munka szinte mindegy, mert a legtöbb veszélyes szakmát űző biztosan el tudna helyezkedni máshol is, csak nekik ez az életük.
Ettől még persze szülői felelősségük van, én is elítélem valamennyire, de ezek a reakciók amiket olvastam, főleg az nso kommentek, bár ott a szellemi szint elég alacsony, de azért hogy ne legyen egy "nyugodjon békében" komment,egy sportóló halálának híre alatt, miközben ő jó hírét keltette a magyaroknak, az azért durva. Mondom nem hősként kell tisztelni, amiért nehéz helyzetbe hozta a családját, az eddigi teljesítményéért igenis kijár neki annyi tisztelet, hogy ne egy alkoholistával egy lapon említsék(szerintem több is, de ez a minimum).chvs
ne keverjük a szezont a fazonnal.
1. Afganisztánba aki kiment (de mondhatnám Koszovót is) az nem azért ment ki, mert ő a faszagyerek, hanem mert a többszörösét fizetik a katonai alapilletménynek. ezt egy köztisztviselő példájára vetítve úgy értheted meg, hogy nem csak tizenharmadik havi illetményt kapott, hanem tizennegyediket, tizenötödiket, és egészen így úgy a harmincadik havi körülig. fél éves turnus alatt megkeresel annyit, mint egyébként másfél-két év alatt, az akkor megéri?
2. főleg úgy, hogy ahova magyarok kimentek, oda elsődlegesen támogató funkcióra mentek, nem pedig harcoló alakulatnak. hányan haltak meg x turnus alatt? ketten vagy hárman? hány száz, vagy ezer katonából? ha mondjuk egy kétszáz fős turnust úgy helyeznének ki, hogy abból negyven-hatvan fő meghal, szerinted mennyien jelentkeznének önként?
3. ja, a katonákat ezért megfizették. keményen. olyat nem tudok, hogy valaki beírhatja-e foglalkozásnak azt, hogy 'hivatásos hegymászó', de hogy a 'hivatásos katona' az létező kategória, az tuti. E.Zs. vajon mennyit kapott az expedíciójaiért?
4. hány villanyszerelőről hallottál, akit halálos áramütés ért? ha van itthon mondjuk tízezer ilyen, akkor nappnta kb. ötről kellene hallani, nem? a 220 volt akkor veszélyes, ha hülye vagy a témához, és úgy nyúlsz hozzá.

+1: vissza az afganisztáni témához: a gyerekkori szomszédom hivatásos katona, évente egyszer-kétszer összefutunk. kiment, a pénzből családot alapítottak. a hazajövetelhez kivezényelték még egy váltásra. nehogy azt hidd, hogy önként és dalolva ment így, hogy volt egy cca egy éves kölke...
több mint 12 éve
azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.chvs
a hegymászásnak nagy problémája, hogy nem közvetíti a tévé a csúcstámadásokat, nyilván ha HD-ben követhetnénk valamelyik sportcsatornán az expedíciókat, akkor más lenne a megítélésük, de addig ők ezt csak és kizárólag magukért csinálják

én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyijjncaa
a 2. bekezdéssel egyetértek kb, bár számomra akik minimálbérből és kilátástalanságból vállalnak gyereket az jóval durvább, csak feltételezem, de gondolom ha ilyen költséges sportot űzött ilyen szinten, akkor a családja anyagi biztonsága megvan.
1. bekezdés: egyrészt egy szűk körben nyilván megkapja az elismerést, másrészt azért a sajtó beszél róla, tehát tágabb körökhöz is eljut a teljesítménye, tv-s szereplések stb, én pl láttam valami óriásplakátot amin ő volt, talán Columbia, ebből feltételezem, hogy komoly szponzorai voltak, tehát valószínűleg anyagi bevétele is volt neki a hegymászásból, haláláig pedig egyértelműen egy elismert sportember volt, ezek mind olyan dolgok amik a családjának is jók.chvs
a Margit-híd budai hídfőjénél is ott virított az arca, épp a könyvét a reklámozták (megítélésén amúgy elég sokat rontott az is, hogy nem egy társa halt meg vele közös expedíción...)

---
több mint 12 éve
chvs 86
azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.chvs
a hegymászásnak nagy problémája, hogy nem közvetíti a tévé a csúcstámadásokat, nyilván ha HD-ben követhetnénk valamelyik sportcsatornán az expedíciókat, akkor más lenne a megítélésük, de addig ők ezt csak és kizárólag magukért csinálják

én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyijjncaa
a 2. bekezdéssel egyetértek kb, bár számomra akik minimálbérből és kilátástalanságból vállalnak gyereket az jóval durvább, csak feltételezem, de gondolom ha ilyen költséges sportot űzött ilyen szinten, akkor a családja anyagi biztonsága megvan.
1. bekezdés: egyrészt egy szűk körben nyilván megkapja az elismerést, másrészt azért a sajtó beszél róla, tehát tágabb körökhöz is eljut a teljesítménye, tv-s szereplések stb, én pl láttam valami óriásplakátot amin ő volt, talán Columbia, ebből feltételezem, hogy komoly szponzorai voltak, tehát valószínűleg anyagi bevétele is volt neki a hegymászásból, haláláig pedig egyértelműen egy elismert sportember volt, ezek mind olyan dolgok amik a családjának is jók.
több mint 12 éve
catattack 3 520
Kapott már egy figyelmeztetést az élettől, amikor a lába sérült, már az akkori döntését sem értettem. Pontos infót nem tudok, hogy mennyire felelt volna meg az a láb a mindennapi életben, de ő kijelentette, hogy mászni akar és ehhez műláb kell!
több mint 12 éve

én próbálok adni sokszor a velem nem egyező véleményekre is, viszont itt nem tudok mást mondani, hogy érthetetlen, miért alapít valaki családot (vagy legalábbis miért akar gyereket nevelni), aki magának él... mindenki azt csinál az életével, amit akar, de ha valaki másért is felelős vagy, akkor ez nem így megy, ennyi

---
több mint 12 éve
chvs 86
azt nem vitatom, hogy önző. De szerintem ezek a gyűlölködő kommentek(itt nem olvastam ilyet, de baromi sok helyről hallom, pedig csak bele olvasgattam egy-két hír alá) részben az ilyen extrém sportolók, vagy más sikeres emberekkel szembeni irigység táplálja, és most végre mindenki megfogalmazhat egy jogos kritikát a családja miatt, és másról sem lehet hallani csak, arról, hogy mekkora szemét volt. Ez már a ló túlsó oldala véleményem szerint, bár olyan %-ban jönnek az ilyen kommentek, hogy lehet, hogy az én értékrendemmel van a baj, de akkor is szánalmasnak tartom, hogy egy sportembert aki komoly dolgokat vitt véghez, ennyire egyértelműen elítél a közvélemény.