Kedves visszatérők: újra működik a regisztráció és az elfelejtett jelszó kiküldése

Politika

65 feliratkozó

16 napja
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 445
Elvileg este újraindul még egy turbina.
dugo93
Azért ez fejvakarós story... péntekre már -134es vizet mondanak ujra nálunk , 2-3 napra értem h az országnak jó és kell ,de azért ezek gépek anno arra lettek kitalálva h maxon pörgesd , az nem igazán tesz jót h felterhelsz maxra ..aztán napok alatt felére vissza .

Inn vízgyűjőjére péntek -szombat-vasárnap várnak megint kiadósabb esőket , az talán elhozhat egy jobb helyzetet.

A mondandóm viszont semmis , ha abból amit pénteken kommunikált h dolgoznak 3-4 alterntiv dolgon az illetékesek , valami tényleg sikerül , ezt várjuk ma nagyon meg az esőt...
16 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 506 — Saturday Night Lights
 telex.hu/gazdasag/2026/08/10/komonczi-zsolt-ausztralia-sydney-ingatlanfejlesztes-beruhazas
Tiszta lap, persze, ugyanúgy mutyizik, mint itthon.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
16 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 782
Elvileg este újraindul még egy turbina.

16 napja
rva 4 754 — Me for President!
kis kitekintés a mélyvízből:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/772401516_1028436183313965_1603539102981169032_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=596eb7&_nc_ohc=70tbyM2fPzIQ7kNvwEmTu5w&_nc_oc=AdqbtFszhUDrVZZyKx3hFtxN_4OyqAzqb618-sgB9AjKuuW-qJJcUExaRscJyIIV99w&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=0h8zDEOFhKZvORpLWWn08w&_nc_ss=7b20f&oh=00_AQFIWsS5XLI0X3oTnS7FO7XR6Dirj3c9NnTeAd0EChLF6A&oe=6A94FEF7
214 K vues · 5,3 K réactions | A történelem ismétli önmagát, de ilyen hamar? | Gulyás Balázs
A történelem ismétli önmagát, de ilyen hamar?

vótmá? 😀
16 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 18 190 — beers & Packers
Ha belegondolok, hány meg hány elnevezés született az Orbán-rendszer meghatározására, akkor attól tartok, MP-vel se lesz sokkal könnyebb dolgunk.🙂 Én annak örülnék a legjobban, ha egy ósdi, elcsépelt szó kifejezné a lényeget: demokrácia.
nagylaza, főpohárnok
Antall is megmondta, hogy lovat lehet váltani, rendszert nem.
deyell
Szegény, ha nem hal meg relatíve fiatalon, rengeteg találó mondással gazdagíthatta volna még a politikai emlékezetet, volt neki jó néhány.
Kampman
Ja. "Horthy Miklóst magyar hazafinak tartom, aki teljes joggal és erkölcsi alappal rendelkezhetett úgy, hogy hazai földben kíván nyugodni. Történelmi és politikai szerepének megítélése nemcsak a történészek feladata, a nemzeti történelem folytonosságában, a nemzet tudatában is tisztességgel kell elhelyezni." Köszönjük.
nagylaza, főpohárnok
Tartom amit mondtam, akkor is, ha mást gondolt Horthyról, mint amit te.
Kampman
Lelked rajta.
16 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 252 — zászló zászló szív
Amúgy MC, szerintem még az fogja eldönteni, hogy NER váltás történt-e, hogy miket határoztunk meg a NER alapvető működési elveinek. Ha azokban változás történik, akkor ez már másik rendszer, ha viszont a jelenlegi kormányzat működése ugyanazon alapelvek mentén történik, csak más arcokkal, akkor nem történt rendszerváltás. A választótörvényi példa egy jó a sok közül.
szaba
Pontosan, ezt akartam megfogalmazni hosszabban.
Gyurma Pappa
Három kiskorú gyerek mellett nekem az esszéírás nem fér bele, muszáj lényegretörően működni.
szaba
tudtommal Gyurmának 4 van 😊))
NB2
Egy hét nyaralás után mind örült, hogy a szobájába lehet. Kivéve az 5 évest, de az meg a nézte, hogy mit írok, és közben magyarázott a bátyja Minecraft tornyáról. Idill

16 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 982
Ha belegondolok, hány meg hány elnevezés született az Orbán-rendszer meghatározására, akkor attól tartok, MP-vel se lesz sokkal könnyebb dolgunk.🙂 Én annak örülnék a legjobban, ha egy ósdi, elcsépelt szó kifejezné a lényeget: demokrácia.
nagylaza, főpohárnok
deyell
Szegény, ha nem hal meg relatíve fiatalon, rengeteg találó mondással gazdagíthatta volna még a politikai emlékezetet, volt neki jó néhány.
Kampman
Ja. "Horthy Miklóst magyar hazafinak tartom, aki teljes joggal és erkölcsi alappal rendelkezhetett úgy, hogy hazai földben kíván nyugodni. Történelmi és politikai szerepének megítélése nemcsak a történészek feladata, a nemzeti történelem folytonosságában, a nemzet tudatában is tisztességgel kell elhelyezni." Köszönjük.
nagylaza, főpohárnok
Tartom amit mondtam, akkor is, ha mást gondolt Horthyról, mint amit te.
16 napja
fake.id 2 172 — sixseveeeeeen
nagylaza, főpohárnok
deyell
Kampman
nagylaza, főpohárnok
lehet ezen a gondolatmeneten világnézeti alapon reflexből felkúródni, de úgy is lehet érteni:
horthy a maga korlátolt és elfuserált módján tényleg az országnak akart jobbat, tehát lehet hazafinak nevezni. előbb legalábbis, mint a moszkvába menekülő vagy odavissza szaladgálókat, fenntartásom nekem is van ezzel, de ez egy olyan megengedő álláspont, amihez talán mindenkinek joga van nagyon kevés kivételtől eltekintve.
aztán a második mondat pedig nem feltétlenül rá vonatkozik a tisztesség részében, hanem az eljárás gondosságára, amiben kellő figyelemmel kell átgondolni horthy szerepét a magyar történelemben és annak megfelelően kell a nemzet tudatában tisztességgel elhelyezni mindannyiónknak és nem csak annyival elintézni a szerepét vagy személyét, amely valamely kánonnak megfelel.
azért is érdemes lenne ez, mert ha agyatlanul csak egyik vagy másik szélsőség személy értelmezése után megyünk, akkor sem egyenként sem társadalomként nem tanulunk semmit a múlt hibáiból és pontosan ugyanabba a hibába esünk, mint amibe a horthy rendszer politikusai és társadalma is esett

what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
16 napja
nagylaza, főpohárnok
deyell
Kampman
16 napja
Löfli Arizona Cardinals Kennesaw State Owls 24 460 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Amúgy MC, szerintem még az fogja eldönteni, hogy NER váltás történt-e, hogy miket határoztunk meg a NER alapvető működési elveinek. Ha azokban változás történik, akkor ez már másik rendszer, ha viszont a jelenlegi kormányzat működése ugyanazon alapelvek mentén történik, csak más arcokkal, akkor nem történt rendszerváltás. A választótörvényi példa egy jó a sok közül.
szaba
Gyurma Pappa
Három kiskorú gyerek mellett nekem az esszéírás nem fér bele, muszáj lényegretörően működni.
szaba
NB2
és erről Gyurma is tud?

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
16 napja
NB2 New England Patriots 29 744 — nabege2@yahoo.com
szaba
Gyurma Pappa
szaba
16 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 982
nagylaza, főpohárnok
deyell
16 napja
r.baggio New York Giants North Dakota State Bison 65 247 — no es importante
 index.hu/belfold/2026/08/09/gajdos-laszlo-miniszter-tisza-part-janza-benedek-gyaszhir-meghalt/

Fuhh… RIP
szaba
ő volt az a kerékpáros, akit elütött a másik sávba áttérő autós

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
16 napja
szaba Los Angeles Chargers 13 181
 index.hu/belfold/2026/08/09/gajdos-laszlo-miniszter-tisza-part-janza-benedek-gyaszhir-meghalt/

Fuhh… RIP
16 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 178 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerinted az USA jogállam?
peterk2005 udvari bolond
szerinted az EU alapszerződése szerint lehet olyan tagállam, ahol legalizálhatják a halálbüntetést?
fake.id
peterk2005 udvari bolond
beakadt a lemez?
fake.id
Mit vársz, ha kérdésre kérdéssel felelsz?
Őszentsége Sobri Jóska
nem várok semmit, ellenben én nem demonstráltam peterk-val szemben, hogy van álláspontom ebben a kérdésben. így rajtam is számon kérhető ennek a visszakérdezésnek az értelmetlensége, rajta viszont méginkább a kérdés demagógiája és párbeszéd kisiklató jellege
fake.id
Ha hozzászólsz, akkor van álláspontod. 😊 Az is álláspont, hogy nem határozottan A vagy B.
A kérdésem egyébként olyan volt mint Csebié és a tiéd is: hajánál előrángatott, ami csak látszólagos ellenérv a másik érveivel szemben. Azért tettem fel, hogy erre rámutassak. Nem volt kedvem másodszorra új kérdést keresni, bocs. 😊
peterk2005 udvari bolond
lehet, hogy van, de megtartottam és meg is tartom magamnak. nem szeretném senki idejét rabolni egy egoközpontú érvelési hibákkal teleszórt egymás mellett elbeszélés tovább generálásával, mint amit a kommenttársak nem tudom hány oldal óta művelnek.
én pedig azért tettem fel, hogy rámutassak, még ilyen céllal is teljesen indifferens szempontot hozol be. túlbeszéltük 🤗
fake.id
Pedig én kíváncsi lennék rá. De megértem, ha téged már a Colts camp köt le inkább. 😊
Ettől függetlenül, a legtöbb vita egoközpontú érvelési hibákkal teleszórt egymás mellett elbeszélés. Az ember így működik, elvétve fordul elő, hogy a homlokunkra csapunk, hogy jéé, tényleg.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
16 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 178 — The only discipline that lasts, is self discipline
Félreértés ne essék, én sem szerettem volna, hogy ez ilyen formában megvalósuljon, de azt gondolni, hogy itt a nagy jogászkodás közben elképesztő vagyonok felett diszponáló emberek majd szemlesütve hangyamód azonnal bevonulnak a börtönbe, számomra legalább annyira bicskanyitogató, mint a ner utolsó éveiben történt legalja események relativizálása (majd persze ugyanez az ember játssza ebben a topicban most meg az erkölcsi iránytűt, nincs is kényelmesebb szerep az örök outsidernél).r.baggio
Az utolsó mondatokra mi szükség van? Egyrészt nem is ismerjük egymást, másrészt miért is ne változhatna a véleményünk? Basszus, egy két éve kiugrott NER-es csinálta a rendszerváltásunkat. Egy olyan NER-es aki három éve még Lölőnél kuncsorgott állásért. És akárki akármit is mond, szerintem ez a kiugrott NER-es ma őszintén mást gondol a NER-ről, mint amit három éve gondolt, és nem csak a kisstílű bosszúvágya miatt. (MP sose volt az én típusom, most se az - nagyon nem - de közben tudom, mert családon belül is láttam, hogy meg lehet úgy is változni, hogy az ember marad egy akarnok mini Trump és mégis előnyére változik közben.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
16 napja
deyell Las Vegas Raiders 13 011 — Sworn to the Dark
nagylaza, főpohárnok

built for this shit

16 napja
nagylaza, főpohárnok
Nagy szavak. 😊 Legyünk pozitívak, hátha bejön.
De ha nem, akkor én azzal is megelégszem majd, ha négy évente ki lehet rúgni az aktuális hatalmi elitet úgy, hogy ne egy 70-30-as cserélgetés legyen, de rendszert se kellene hozzá váltani. 😊

16 napja
Az Orbán-rendszer főbűne nem az volt, hogy jogellenesen váltották le Bakát, hanem az, hogy konkrétan nem kormányoztak. Az Orbán-kormány egy uradalom volt, nem kormányzat, egy hatalomgyár, ahol a lojalitás, a félelem és az engedelmesség uralkodott. A kérdés az lesz, hogy Magyar-kormánya milyen irányba mozdul el. Sikerül-e teljesítmény alapon meghatározni az egyes minisztériumok helyét és helyzetét ahelyett, hogy a Magyar Péterhez való hűségük lenne a mérték.

Álláspontom szerint a rendszerváltást nem abban kell mérni, hogy miként váltják le (az egyébként ténylegesen becstelen és érdemtelen) Sulyok Tamást, hanem hogy Kapitány vagy Gajdos teljesítményét hogy fogja kiértékelni Magyar Péter. Lesz-e következménye annak, ha rosszul teljesít egy ágazat vagy elmaradnak fejlesztések, vagy magyar a nagymártoni szintű sunnyogás.

Ez fogja eldönteni, hogy lesz-e rendszerváltás vagy sem. Mindenki rá van pörögve a választási törvényre - joggal. De bármi is lesz abban leírva, ne legyen kétség, hogy a 2030-as választás a jelenlegi kormánypárt gond nélkül be fogja húzni. Hajlok arra, hogy egyetértsek ebben Lakner Zoltánnal: az emberek nem akarnak 4 évente forradalmat oda-vissza csinálgatni. Azt sem hiszem, hogy 16 évig hatalmon lesz a Tisza (főleg ugye a 8 éves korlát, ha marad, az is egy csavar), de ezt majd megkavarhatja az új választási rendszer, tényszerűen.Gyurma Pappa
Lackner érvének mondjuk ellentmond 1994, amikor úgy szavazták vissza a komcsikat, mint a huzat. Ettől függetlenül egyetértek veletek, szerintem is kicsi az esélye a 2030-as váltásnak, mert a '89-es rendszerváltást lényegében az értelmiségi elit csinálta a kisember feje fölött, most viszont a kisember váltott rendszert egy garázscéget bízva meg a levezénylésével.

(A NER nem kormányzása szerintem egyébként már következmény volt. A NER-nek valamikor volt víziója, volt jövőképe - egy harmadik utas, de nyugatos, polgári rendszer, a keleti kis tigrisek mintájára kinevelt saját "nemzeti burzsoáziával" - ami felé tettek is lépéseket. Csak aztán elég hamar - legkésőbb az O1G pillanatban - le is fordultak róla, mert valószínűleg még Orbán se gondolta annyira komolyan, amennyire a hatalom érdekelte őt. És attól a pillanattól kezdve, amikor ez eldőlt, eldőlt a végeredmény is. A szellemi háttér, a nyugatos polgári vízióval fokozatosan teret vesztett a hűbéri lakájsereg pedig teret nyert és kiteljesedett a "politikai kormányzásnak" csúfolt nettó hatalommegtartási játék.)

17 napja
szaba
Gyurma Pappa
szaba
mintha egy meglátás érvényessége gyerek nélkül is azon múlna, hogy hány karakterben vered ki magadnak milyen kurva zseniális koponya vagy egy amerikaifocis fórum politika topikjában lmao
fake.id
De hát azon múlik, bátyja!
szaba
már tudom legalább miért járok ide

17 napja
17 napja
szaba
Gyurma Pappa
szaba
mintha egy meglátás érvényessége gyerek nélkül is azon múlna, hogy hány karakterben vered ki magadnak milyen kurva zseniális koponya vagy egy amerikaifocis fórum politika topikjában lmao
fake.id
De hát azon múlik, bátyja!
17 napja
szaba
Gyurma Pappa
szaba

17 napja
szaba
Gyurma Pappa
17 napja
peterk2005 udvari bolond
szerinted az EU alapszerződése szerint lehet olyan tagállam, ahol legalizálhatják a halálbüntetést?
fake.id
peterk2005 udvari bolond
beakadt a lemez?
fake.id
Mit vársz, ha kérdésre kérdéssel felelsz?
Őszentsége Sobri Jóska
nem várok semmit, ellenben én nem demonstráltam peterk-val szemben, hogy van álláspontom ebben a kérdésben. így rajtam is számon kérhető ennek a visszakérdezésnek az értelmetlensége, rajta viszont méginkább a kérdés demagógiája és párbeszéd kisiklató jellege
fake.id
Ha hozzászólsz, akkor van álláspontod. 😊 Az is álláspont, hogy nem határozottan A vagy B.
A kérdésem egyébként olyan volt mint Csebié és a tiéd is: hajánál előrángatott, ami csak látszólagos ellenérv a másik érveivel szemben. Azért tettem fel, hogy erre rámutassak. Nem volt kedvem másodszorra új kérdést keresni, bocs. 😊
peterk2005 udvari bolond
lehet, hogy van, de megtartottam és meg is tartom magamnak. nem szeretném senki idejét rabolni egy egoközpontú érvelési hibákkal teleszórt egymás mellett elbeszélés tovább generálásával, mint amit a kommenttársak nem tudom hány oldal óta művelnek.
én pedig azért tettem fel, hogy rámutassak, még ilyen céllal is teljesen indifferens szempontot hozol be. túlbeszéltük 🤗