NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

51 feliratkozó

11 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 415 — zászló zászló szív
Höhh, kimentünk délután ebben a kiváló őszi időben Nagymarosra, erre ki jött szembe a Duna-parton? Maga Petiminiszer a feleségével, meg a felesége (iker?)testvére a pasijával (legalábbis majdnem tök egyformán nézett ki a két nő, nem tudom tényleg testvérek-e 😁)
warr_b
én 1 hete Menczerrel együtt pisáltam a Dunakeszi mol kúton
Josszi
Akkor ez egy ilyen hét, Veszprémben a Navra ott kávézott ahol én is
Gyurma Pappa
Miről dumaltatok?
csebi
Nem az én anyagi lehetőségeim szintje dumálni vele. Én a gyerekkel raktam fakirakóst a sarokban.

11 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 5 256
Höhh, kimentünk délután ebben a kiváló őszi időben Nagymarosra, erre ki jött szembe a Duna-parton? Maga Petiminiszer a feleségével, meg a felesége (iker?)testvére a pasijával (legalábbis majdnem tök egyformán nézett ki a két nő, nem tudom tényleg testvérek-e 😁)
warr_b
Josszi
Respekt hogy tudtal nem ra celozni.
JéBé
ah csak magamban dörmögtem hogy vége van kicsi

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
11 hónapja
na, mindenki nyugodjon le a 3,14csába, lesz sziget aszonta Geri:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1411430800345587&set=a.447302586758418

"Levelet kaptam ma a Szigettől és Gerendai Károlytól, amelyben összefoglalták, hogy mit tudnak vállalni a fesztivál megrendezésével kapcsolatban.

Ez érdemben nem tér el attól az előterjesztésemtől, amiről tegnap tárgyalt a közgyűlés. A frakciók mai reakciói alapján ugyanakkor immár látszik a többség az új hatósági szerződés mögött, ez pedig tartalmilag pótolja a közgyűlési mandátumadást.

Úgy tekintem tehát, hogy már csak jogi formalitás a Sziget jövőjének biztosítása, így rendkívüli közgyűlésre nincs szükség, a novemberi rendes ülésen ezt a feladatot abszolválni tudjuk. Addig is a jövő évi Sziget szervezése elkezdődhet."

11 hónapja
JéBé Green Bay Packers 8 378
warr_b
Josszi
Respekt hogy tudtal nem ra celozni.
11 hónapja
warr_b Washington Commanders 31 461 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
nem köpted le?
Löfli
Jó lett volna, sőt a Dunába is szívesen bevágtam volna, csak macerás lett volna elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mi volt ez 😄
warr_b
Semmi szelfie v autogram?
csebi
Na, minek nézel engem.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
11 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 890 — Lucas Scott
warr_b
Josszi
Gyurma Pappa
Miről dumaltatok?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
11 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 419 — #NoStress
"Az elmúlt három évben 1 milliárd forintot fizetett a fővárosi önkormányzatnak különböző jogcímeken, de évi 200 millió forint plusz iparűzési bevétele is keletkezett a városnak. A GKI évi 32,4 milliárdos bevétel kieséssel számolt."

nepszava.hu/3299461_sziget-fesztival-fovaros-budapest
StormST
Ja, ha felszorozzák a Szigetre jövő látogatókat a neten általam is megtalált átlagos költéssel, akkor ez jön ki nekem is. Csak ezt semmi nem támasztja alá, hogy 1) tényleg ennyit költ 2) hogy ez teljesen kiesik a Sziget nélkül.

Semmi bajom nincs a Szigettel, az álszent hisztivel és azzal a mártírkodással van bajom, amit a Gerendai előad. Egy másodpercig sem sajnálom, a Fesztivál meg 2010 eleje óta élvezhetetlen számomra, 8 különböző évben voltam legalább 1 napot, Volton is jártam stb. De közelről ismerve az iparágat, igen szánalmasnak látom ezt a vergődést. És ismerve a Gerndait, a felét sem hiszem el, annak amit olvasok.
Gyurma Pappa
A Sziget nagyon okosan meg volt csinálva minden évben nullásra, és jellemzően a vendéglátásban keletkeztették meg a nyereséget. Csak a COVID óta iszonyatosan elszálltak a zenekari és egyéb költségek, így már nem áll meg a matek. Sajnos olyan fesztiválokkal és line-upokkal kell versenyezni, akiket nagy létszámban a magyar közönség nem tud megfizetni, a nyugat-európaiak meg kezdenek elmaradozni.

Glastonbury 380 font (5 nap), Nova Rock 280 EUR (3 nap, csak rock/metal), Tomorrowland 280 EUR (2x3 nap, csak elektronikus, napijegy 140 EUR), NOS Lisszabon 200 EUR (3 nap), Sziget 350 EUR (6 nap). Amíg az elmaradó fesztiválok miatt a zenekari árak nem kezdenek csökkenni (márpedig amíg tudtak teli arénákat csinálni, addig nem fognak), elég kényszerpályán mozognak a fesztiválok.

Gerendai meg persze nagy májer, de nem tökhülye ahhoz, amit csinál. Én nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy merre van tovább a Szigetnek, még ha én se voltam már évek óta, és már nagyon nem én vagyok a célközönség.
somoskovig
Ez igy nagyjából kerek, de én évekig dolgoztam a Sziget Kft-vel még a kétezres években, és volt annyi rálátásom, van annyi ismerettségem még most is, hogy kissé árnyalnám a képet. Már akkor is az volt a koncepció leegyszerűsítve, hogy maga a fesztivál legyen nullszaldó, az (extra)profit a kapcsolt vállalkozásokon keresztül a vendeglátáson keletkezzen, ami pont így működött is. Nem hülyék Gerendaiék, te is kb. ezt írod.
De a gond az, hogy a nullszaldót se lehetett volna már akkor se hozni -mondjuk úgy- erős politikai hátszél nélkül.
Tehát ha összességében nézzük az egészet, akkor nagyon megérte csinálni, ha vendéglátás nélkül, akkor nem.
És ez a "nem" változott mostanra "nagyon nem"-re egyrészt a covid es annak következményei miatt (ezt kifejtetted), másrészt a politikai hátszél szélcsenddé szelidülése miatt. Kicserélődtek a fővárosi (kormányzati) potentátok, akiknek érdeke fűződött ahhoz/elhitték, hogy a Sziget "mindenkinek jó".
És ebben a jelenlegi helyzetben a Sziget már nem olyan fontos, nem kapja meg azt a segedelmet amitől természetes a megléte. Hiszen piaci alapon (vendéglátás nélkül) vagy elgagyisodik vagy masszív bukó. Valójában egy tipik 90-es évekbeli metodikájú biznisz volt mindig is, ami őskövületként tovább tudott élni még több évtizedet.
Szóval én azt gondolom a folytatás nem kulturális vagy politikai kérdés, hanem színtiszta gazdasági. Ha ezt össze tudják bindzsizni, akkor lesz akinek megéri, és lesz Sziget, ha nem, akkor szépen elmúlik.

11 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 415 — zászló zászló szív
warr_b
Josszi

11 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 890 — Lucas Scott
warr_b
nem köpted le?
Löfli
Jó lett volna, sőt a Dunába is szívesen bevágtam volna, csak macerás lett volna elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mi volt ez 😄
warr_b
Semmi szelfie v autogram?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
11 hónapja
warr_b

11 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 760
 republikon.hu/media/168055/Havi-elemzes_2510.pdf
Az a vicces, hogy persze soha ne higgy a felméréseknek, de erős a pszichológiája. Aki szavazatmegosztásra játszik, | mint pl. én | annak számítani fog, hogy a célegyenesben 2-3 vagy 4-5% áll a pártja mellett.
Dzsokijuing
Nagyobb a valós hibahatár, mint ahány százalékot mutat a kicsiknek…az átlagos valós hibahatár olyan 15-20% itthon a nyilvános kutatásokban (nem 3).

Teljesen mindegy, hogy bármelyik szerint a kutya 2-4 vagy 7% szinte mindig jobban megéri a dk-kutya-mi hazánk hármasra szavazni, ha szavazatot akar valaki optimalizálni, az ezen gondolkodóknak, mint a Tiszára/Fideszre. De ezt már többen levezettük többször.

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
11 hónapja
ozibozi New York Giants 22 346
Zebegényben betiltották a Helloween ünnepeket, semmilyen tökfaragás vagy hasonló jellegű rendezvény, mulatság tilos. Nem fér bele a keresztény konzervatív értékekbe amit a polgármester is képvisel.

Szerkesztette: ozibozi
11 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 61 026 — The Mathematician
warr_b
nem köpted le?
Löfli
warr_b
megértik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
11 hónapja
warr_b Washington Commanders 31 461 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
nem köpted le?
Löfli

11 hónapja
Löfli Arizona Cardinals Marshall Thundering Herd 24 617 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
warr_b
nem köpted le?

"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
11 hónapja

11 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 752 — Saturday Night Lights
"Az elmúlt három évben 1 milliárd forintot fizetett a fővárosi önkormányzatnak különböző jogcímeken, de évi 200 millió forint plusz iparűzési bevétele is keletkezett a városnak. A GKI évi 32,4 milliárdos bevétel kieséssel számolt."

StormST
Ja, ha felszorozzák a Szigetre jövő látogatókat a neten általam is megtalált átlagos költéssel, akkor ez jön ki nekem is. Csak ezt semmi nem támasztja alá, hogy 1) tényleg ennyit költ 2) hogy ez teljesen kiesik a Sziget nélkül.

Semmi bajom nincs a Szigettel, az álszent hisztivel és azzal a mártírkodással van bajom, amit a Gerendai előad. Egy másodpercig sem sajnálom, a Fesztivál meg 2010 eleje óta élvezhetetlen számomra, 8 különböző évben voltam legalább 1 napot, Volton is jártam stb. De közelről ismerve az iparágat, igen szánalmasnak látom ezt a vergődést. És ismerve a Gerndait, a felét sem hiszem el, annak amit olvasok.
Gyurma Pappa
A Sziget nagyon okosan meg volt csinálva minden évben nullásra, és jellemzően a vendéglátásban keletkeztették meg a nyereséget. Csak a COVID óta iszonyatosan elszálltak a zenekari és egyéb költségek, így már nem áll meg a matek. Sajnos olyan fesztiválokkal és line-upokkal kell versenyezni, akiket nagy létszámban a magyar közönség nem tud megfizetni, a nyugat-európaiak meg kezdenek elmaradozni.

Glastonbury 380 font (5 nap), Nova Rock 280 EUR (3 nap, csak rock/metal), Tomorrowland 280 EUR (2x3 nap, csak elektronikus, napijegy 140 EUR), NOS Lisszabon 200 EUR (3 nap), Sziget 350 EUR (6 nap). Amíg az elmaradó fesztiválok miatt a zenekari árak nem kezdenek csökkenni (márpedig amíg tudtak teli arénákat csinálni, addig nem fognak), elég kényszerpályán mozognak a fesztiválok.

Gerendai meg persze nagy májer, de nem tökhülye ahhoz, amit csinál. Én nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy merre van tovább a Szigetnek, még ha én se voltam már évek óta, és már nagyon nem én vagyok a célközönség.
somoskovig
Ezt Kadar tok jol elmondta hogy eloadokkal nem tudnak nem is akarnak versenyezni az nem fogja bevonzani a nyugat europai berletest mert 3 het kulonbseggel megtudja nezni otthon is. Az uj tulaj ezt az iranyt forszirozta, nem is mukodott. Ok abban latjak a Sziget hosszu tavu sikeret hogy egy egeszen egyedi fesztival es kultur elmenyt biztositanak, nem koncertet. En latom ebben a raciot aztan majd eldol hogy penzugyileg tud e mukodni.
JéBé
Igen, csak akkor egy szarabb line-upra kellene ugyanannyi pénzt elkérni, mint egy erős fellépősorra Nyugat-Európában, úgy, hogy közben most már a Szigeten lenni egy hétig sem a kimondottan olcsó kategória (főleg ha ide kell utazni, szállást bérelni, stb.). Ehhez nagyon erős koncepciót kell összerakni az egyéb programok terén. Egyébként pont ez a "lélek" veszett ki a Szigetből, mióta megvették a külföldi befektetők.
somoskovig
A Sziget már régóta az idegenszívűeké, cserébe GDP-ben mérhető az itthagyott pénz.
Btw, kalaplengetés MP-nek, ekkora személyes politikai tőkekovácsolást rég láttam.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
11 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 752 — Saturday Night Lights
 republikon.hu/media/168055/Havi-elemzes_2510.pdf
Az a vicces, hogy persze soha ne higgy a felméréseknek, de erős a pszichológiája. Aki szavazatmegosztásra játszik, | mint pl. én | annak számítani fog, hogy a célegyenesben 2-3 vagy 4-5% áll a pártja mellett.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
11 hónapja
FLZOLI Denver Broncos 12 794 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Szigethez: nézzétek már meg a beszámolóját mielőtt megvették és mióta megvették. Ez az egész fesztivál egy masszív bukó (kv. Gerendai barátai és üzletfelei), valószínűleg mindig is az volt, csak a papír sokat elbírt a felvásárlás előtt. És most állam (önkormányzat) bácsi jön és megmenti. Crony capitalism Hungarian edition...
Gyurma Pappa
Gondolom ha a teljes céghálót néznénk nem ez lenne a helyzet...

11 hónapja
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 956 — Salus populi suprema lex esto
Lakner:
A repülőrajt irama fokozódik. Valamihez mindenképpen közelebb vagyunk: ha nem a fordulóponthoz, akkor a nullához.

“Az idei év harmadik negyedévében már 3 százalék fölötti GDP-növekedés várható, a negyedik negyedévben már 4 százalékos is lehet a növekedés.”
(Nagy Márton, 2025. március 31.)

“2025 harmadik és negyedik negyedévben a magyar gazdaság éves alapon 1–2 százalék körüli GDP-bővülést érhet el, így az év egészét tekintve 1 százalékos GDP-bővülés várható.”
(NGM-közlemény, 2025. július 30.)

“Egy évvel ezelőtt is bíztunk abban, hogy a béke és a német gazdaság beindítja a növekedést. Ez most is így van – csak most már közelebb vagyunk ehhez a fordulóponthoz.”
(Nagy Márton, 2025. október 28.)

“A szomszédunkban zajló háború elhúzódása, az EU rendkívül kedvezőtlen vámmegállapodása és Brüsszel háborúpárti politikája gátolja a gazdaság növekedését.”
(NGM-közlemény, 2025. október 30.)
zacknorb
szánalmas... nem túl jól öregedett ez a március 31-i nyilatkozat....
11 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 25 690 — Egy ember vagyok tesó meg egy bankkártya
Lakner:
A repülőrajt irama fokozódik. Valamihez mindenképpen közelebb vagyunk: ha nem a fordulóponthoz, akkor a nullához.

“Az idei év harmadik negyedévében már 3 százalék fölötti GDP-növekedés várható, a negyedik negyedévben már 4 százalékos is lehet a növekedés.”
(Nagy Márton, 2025. március 31.)

“2025 harmadik és negyedik negyedévben a magyar gazdaság éves alapon 1–2 százalék körüli GDP-bővülést érhet el, így az év egészét tekintve 1 százalékos GDP-bővülés várható.”
(NGM-közlemény, 2025. július 30.)

“Egy évvel ezelőtt is bíztunk abban, hogy a béke és a német gazdaság beindítja a növekedést. Ez most is így van – csak most már közelebb vagyunk ehhez a fordulóponthoz.”
(Nagy Márton, 2025. október 28.)

“A szomszédunkban zajló háború elhúzódása, az EU rendkívül kedvezőtlen vámmegállapodása és Brüsszel háborúpárti politikája gátolja a gazdaság növekedését.”
(NGM-közlemény, 2025. október 30.)
11 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 7 028
KG szerint ez a tegnapi előterjesztés (ami amúgy igaz, csak a Tiszáé, amit ő nem terjesztett elő) és elég erről novemberben szavazni (tegnap még vagy tegnap vagy soha volt a szavazás).
11 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 785 — Chiefs GM

StormST

Gyurma Pappa

somoskovig
Ezt Kadar tok jol elmondta hogy eloadokkal nem tudnak nem is akarnak versenyezni az nem fogja bevonzani a nyugat europai berletest mert 3 het kulonbseggel megtudja nezni otthon is. Az uj tulaj ezt az iranyt forszirozta, nem is mukodott. Ok abban latjak a Sziget hosszu tavu sikeret hogy egy egeszen egyedi fesztival es kultur elmenyt biztositanak, nem koncertet. En latom ebben a raciot aztan majd eldol hogy penzugyileg tud e mukodni.
JéBé
Igen, csak akkor egy szarabb line-upra kellene ugyanannyi pénzt elkérni, mint egy erős fellépősorra Nyugat-Európában, úgy, hogy közben most már a Szigeten lenni egy hétig sem a kimondottan olcsó kategória (főleg ha ide kell utazni, szállást bérelni, stb.). Ehhez nagyon erős koncepciót kell összerakni az egyéb programok terén. Egyébként pont ez a "lélek" veszett ki a Szigetből, mióta megvették a külföldi befektetők.
11 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 49 302 — Így remélem megfelelek nektek.....
Egyszerre kèt helyen: Tisza sziget a Dunán, kèsz a reklám 🙂
11 hónapja
JéBé Green Bay Packers 8 378

StormST

Gyurma Pappa

somoskovig