Politika

52 feliratkozó

2 hónapja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 928
Berosálok. Engem meglepett MP lépése, a nagymester meg előre látta. Majd Negritis véleményzi.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
2 hónapja
fake.id 2 225 — sixseveeeeeen
Kommenteken mondjuk meglepődtem, eléggé negatívak...remélem nem lesz visszakozás.
bogjosi
én nem. nem csak a hollán ernő utcának meg az ország értelmesebb részének kell őt elfogadnia. ezért nem jó se karikó (pfizer von der leyen ügynök), se krasznahorkai, se lovász, se a többi. ennek valami vállalható exsportolónak kell lennie, ott lesz a legkisebb közös nevező. nyilasi tibi?

what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
2 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 410
Egyébként szerény véleményem, hogy ez most kicsit elhamarkodott poszt, állásfoglalás volt MP-éktől...
Tegnap lett offisöl, hogy új kell, bejelenti, hogy várja a javaslatokat, majd 24 óra elteltével kiposztolja ezt.
Várhatott volna vele 3-4-5 napot, mert így full szarul fest a közvéleményben...

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
2 hónapja
Pep71 Green Bay Packers 3 896
Nah, meg is született az MP poszt Polgárról!
Kommenteken mondjuk meglepődtem, eléggé negatívak...remélem nem lesz visszakozás.
bogjosi
Bárándy fan viszont több van mint MTK ultra 😂
2 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 410
Nah, meg is született az MP poszt Polgárról!

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
2 hónapja
Nem hiszem, hogy lenne relevanciája, de a fórumról tuti én utálom legrégebb óta Schiffert, 1990 augusztusa óta.
Őszentsége Sobri Jóska
tehát ő volt a gimis osztálytársad, aki sosem bírta értelmesen megvédeni az igazát, csak hisztériázni bírt és neked ezért egyfolytában szívnod kellett a vérét? volt valami ilyen sztorid vagy ideje cavinton után nézzek

2 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 18 338 — beers & Packers
Nem tudom, mit agyaltok annyit fölöslegesen, Schiffer András már régen megmondta, ki lesz a KE: Rost Andrea. | Kiütést kapok a csávótól, de ebben speciel van logika. |
A magam részéről viszont annak örülnék, ha nem pártlistáról ejtőernyőzne valaki a Sándor-palotába.
nagylaza, főpohárnok
Nem hiszem, hogy lenne relevanciája, de a fórumról tuti én utálom legrégebb óta Schiffert, 1990 augusztusa óta.
Azt meg, hogy ki lesz az új KE, azt már akkor tudta MP, amikor először kommunikálta, hogy Sulyokot ki fogja baszni. És remélhetőleg volt annyi esze, hogy eddig nem tette ki a nyilvánosságba.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor tényleg te nyertél.🙂
Ebben egyáltalán nem vagyok biztos.
2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 769 — Chiefs GM
Pedig úgy tűnik vannak akik nagyon szeretnèk:

telex.hu/belfold/2026/07/19/polgar-judit-muveszek-tudosok-sportolok-koztarsasagi-elnok-level
dande2
Ugye már a házelnök kapcsán is volt a sötét paraszt lecserélése fehér királynőre, de egy Sulyok-Polgár váltásnál pláne illene. 😊
2 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 342 — #NoStress
Nem tudom, mit agyaltok annyit fölöslegesen, Schiffer András már régen megmondta, ki lesz a KE: Rost Andrea. | Kiütést kapok a csávótól, de ebben speciel van logika. |
A magam részéről viszont annak örülnék, ha nem pártlistáról ejtőernyőzne valaki a Sándor-palotába.
nagylaza, főpohárnok
Azt meg, hogy ki lesz az új KE, azt már akkor tudta MP, amikor először kommunikálta, hogy Sulyokot ki fogja baszni. És remélhetőleg volt annyi esze, hogy eddig nem tette ki a nyilvánosságba.

2 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 18 338 — beers & Packers
2 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund
Polgár Judit minden idők egyik legjobb sakkozója. Magasan a valaha volt legjobb női sakkozó a világon. Mindenhol elismerik, megbecsülik, könyveket írt, rengeteget tett a sakk népszerűsítéséért, oktatásért, edukacióért. Értelmesen, összeszedetten kommunikál, van humora, kiemelkedő az iq-ja, az eq-ja, több diplomája van, sok nyelven beszél, családja, gyerekei vannak, teljes, boldog életet él - lófaszt akarna ő KE lenni.
Őszentsége Sobri Jóska
Ahogy mondani szokták, egy kérdést megérhetne... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
2 hónapja
Polgár Judit minden idők egyik legjobb sakkozója. Magasan a valaha volt legjobb női sakkozó a világon. Mindenhol elismerik, megbecsülik, könyveket írt, rengeteget tett a sakk népszerűsítéséért, oktatásért, edukacióért. Értelmesen, összeszedetten kommunikál, van humora, kiemelkedő az iq-ja, az eq-ja, több diplomája van, sok nyelven beszél, családja, gyerekei vannak, teljes, boldog életet él - lófaszt akarna ő KE lenni.

2 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund

telex.hu/belfold/2026/07/19/polgar-judit-muveszek-tudosok-sportolok-koztarsasagi-elnok-level
dande2
Csunderlik telebeszélte a fejüket, ennyi... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
2 hónapja
szaba Buffalo Bills 13 293
Egyébként én is ezt mondtam, olyan ez, mint draft másnapján értékelni. Itt 2-3 év, mire érdemi képet kapunk, milyen irányba rakták az országot. Addig meg lehet beszélni részeredményekről, lesznek hibák, de érdemben azért nem rajzolódik ki komolyan, hogy milyen is ez a kormányzat.
szaba
Ne viccelj már?
Elszámoltatást igértek 2 hónapja és semmi, most meg nem szántják be a focit és nem is írják meg őszintén miért nem.

Én ekkorát még hatalomra került pártban nem csalódtam.
Toca
Végre egy ember, aki tud ironizálni.
2 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 49 099 — Így remélem megfelelek nektek.....

2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 21 010 — Vikings fan
Egyébként én is ezt mondtam, olyan ez, mint draft másnapján értékelni. Itt 2-3 év, mire érdemi képet kapunk, milyen irányba rakták az országot. Addig meg lehet beszélni részeredményekről, lesznek hibák, de érdemben azért nem rajzolódik ki komolyan, hogy milyen is ez a kormányzat.
szaba
Ne viccelj már?
Elszámoltatást igértek 2 hónapja és semmi, most meg nem szántják be a focit és nem is írják meg őszintén miért nem.

Én ekkorát még hatalomra került pártban nem csalódtam.
2 hónapja
Szerintem továbbra is Gulyás Gergő az ideális KE jelölt.
Jogász, okos, nem kompromittálódott, nem is hazudott, mivel terelt, hárított, csúsztatott, nem lopott (látvanyosan), nem játszotta a tipikus NER-kiskiralyt soha, ráadásul MP cimbije, és mivel a pozíció önmagaban szart se ér -most láttuk, hogy a ME illetve a Parlament úgy bassza ki, ahogy akarja pikk-pakk- politikailag telitalálat, nem szavazhat ellene a Fidesz-frakció se, idealis konszolidációs lépés lenne.
De persze nem ő lesz, hanem vagy Forsthoffer, vagy kerítenek valakit, aki a nagy nyilvánosság számára most ugyanúgy ismeretlen, "politikaszűz", mint a parlamenti tiszások voltak még egy éve.
Valami vidéki egyetem jogvégzett dékanja/rektora, akinek az apja jóban van MP nagybátyjával, vagy egy bíró, akit ismer MP anyja, vagy valami hasonló értelmes, lojális, de nem báb akárki, akinek a korábbi életéből nem jön elő semmi szarömlés.
Mert tulajdonképpen tökmindegy, hiszen maga a pozíció egy nagy nulla.

2 hónapja
szaba Buffalo Bills 13 293
2 hónapja
És mondom nem a pénz a lényeg, hanem ahogyan ezt az egész dolgot kezelték. És nem véletlenül kezelték így, hanem mert lófasz nem történt úgy, ahogy azt egy felelős államtitkárságban kellett volna. Ha pedig hozzá nem értés van, akkor tessék felmenteni a faszit mielőtt 16 évig ez is bebetonozza magát mindenféle pozikba. Ja, 16-ig már nem, mert 12-re fontos volt azonnal redukálni ezt, ennél fontosabb dolgot transzparensen nem is tehettek volna az első 2 hónapban.
topin
Államtitkárokra nincs időkorlat, elvileg 20 évig is lehet ugyanaz. Ogy-i kepviselőségnél van a 12 év, de 1) ez nem fog így maradni mert faszság, 2) nem csak ogy-i kepviselő lehet államtitkár. De ez csak megjegyzés.

Ami viszont érdemi, amit beboldoltam a szövegedben.
Erről két meglátasom van.
1) Teljesen igazad van. De nem is fog. Soha. Semmikor. Mert te az ideálishoz hasonlítod, de a valósag sosem ideális. Se egy családban, se egy házasságban, se egy barátságban, se a melóban, se a sportban, a politikában pedig pláne nem. És ezért nem is elvárható.
2) MP nem a Messiás. Nem egy szent ember, nem egy guru. Nem egy tisztalelkű idealista, nem egy önfeláldozó jóember. Nincs nála a Bölcsek köve, csak egy politikus. Egy gyarló, önérdekvezérelt, de legalabb okos és önreflexív (ha csak érdekből is, mindegy) politikus. Lehet az országnak hosszútavon nem jó vezető, de momentán a legjobb. Te érted a veszteségminimalizálás mit jelent, neked nem kell kifejtenem, hogy ez mit takar. Ezt kell elfogadnunk. Hogy jobb amik történnek mint az Orbán-rendszer, mintha az óellenzék sasszézott volna vissza, mintha valami félévente új garnitúra bohóckodna tízpárti koalícióban Hadházykkal, MZP-kkel, Kunhalmikkal, Toroczkaikkal, stb.
Szerintem ezt kell értékelni, türelemmel várni 1-2 évet, aztán ha majd akkoris aktuális amit írsz, es amiben most igazad van, -csak túl korai még ezt a verdiktet artikulálni-, majd lehet azzal jönni, amivel most jössz.
Addig meg tök felesleges, mert nem találkozik tömegigénnyel, nem alkalmas rá az időpont, csak feleslegesen tematizálsz valamit, aminek nem most van ideje.

2 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 303 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hohó, te búntényről, azaz jogszabályba ütköző cselekedetről, döntésekről írsz, amely nálam sem fér bele. Ez már bizonyított vagy csak feltételezés?

Nem szeretném, ha Bartus Lászlókká válnánk.....
csi77
Nyugi, úgy is ki fog derülni, hogy ő Kele, és csak trollkodik velünk. 😀
peterk2005 udvari bolond
rólad meg az ennyi erővel, hogy szőllősi, szabó laci vagy huth gergő vagy és nem véletlen seggfájsz itt kelére 🤫
fake.id
Langyos 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
rva 4 781 — Me for President!
 24.hu/fn/gazdasag/2026/07/16/audi-gyor-volkswagen-autoipar/
nah ez fasza lesz, ha tényleg igaz
NB2
tudom, hogy rettentő hatásvadász-leegyszerűsítő komment következik, de nehezen bírom megállni:
az Audi Hungária Zrt 2025-ös beszámolójában 9,5 milliárd EUR az árbevétel és 368 millió EUR (141 milliárd forint) az adózott eredmény, ami a gyakorlatban egyébként egyenlő az üzemi eredménnyel.
igen, ez egy termelő vállalat, nem értékesítő, így felmerül az egyik zsebem, másik zsebem sztori (hol mutatjuk ki a nyereséget, ugye) de na... nem vagyok benne biztos, hogy a győri gyárnak kellene veszélyben lennie.
ha igen, az csak a német szakszervezetek erőssége miatt lehet. és itt jön el a lényegi része a dolgoknak: nem a döntéshozók viszik csődbe az EU autóiparát, hanem a szakszervezetek.
rva
És ha sikeres, az meg a cégvezetés érdeme, I guess, a dolgozók ott sem voltak.

Nem, nem a szakszervezetek viszik csődbe Európa iparát. Ebbe bizony a a VW meg a többi német autógyártó rövidlátása és ostobasága masszívan benne van. Az történt, hogy nagy bölcsességükbe kivitték az összes gyártást Kínába. Ott most, hogy a kínaiak mennyire voltak etikusak vagy sem, az egy másik kérdés. De ha 100%-ban etikusak lettek volna, akkor is a gyártó sorokat a gépeket és a tudást is kivitték oda. Azok egy részét tuti ott rendelték meg, tehát a gyártógépek leírásait kiadták. Nem olyan nagyon bonyolult ez.

Azóta pedig hogy válaszol a német autógyártás: ja, költségcsökkentés, mi baj lehet. 0 innováció, csak égetik a pénzt teljesen felesleges projektekre.
...
Nem, nem a szakszervezetek viszik csődbe a német autóipart, hanem a rosszabbnál rosszabb döntései a Merkel-era gazdasági és politikai elitjének. Kína felemelkedés, Oroszország elszemtelenedése, mind-mind Merkel és a német ipar rövidlátó haszonmaximalizálásának KÖZVETLEN eredménye.

www.politico.eu/article/china-ev-pirate-ship-is-coming-for-western-carmakers-byd
Gyurma Pappa
én ezt egyébként hajlamos vagyok távolabbról nézni, mert a kínaiak akkor is lemásolják a technológiát, ha nem viszi oda az eu gyártó. ez csak idő kérdése lett volna, és ugyan itt lennénk, csak 10 évvel később. ezt a folyamatot csak elodázni lehet, nem megállítani. és nem is értek 101%-ban egyet azzal, hogy ok-okozati összefüggés van az odatelepülés és a siker között.
vannak olyan iparágak is, amiknek nem kellett kínába vinni a nyugati gyártónak a gyártósort ahhoz, hogy a kínai sikeres terméket állítson elő magától, ott van mondjuk a napelem ipar, vagy a kereskedelmi dróngyártás (DJI).

persze, lehet protekcionista az EU, és védheti a saját piacait meg a saját gyártóit, de az lenne az eredménye, mint a magyar narancsnak, kicsit savanyú is, kicsit kicsi is, de a miénk. WOW. megéri?

sajnálom, hogy eddig ültek a babérjaikon, de azzal nem értek egyet, hogy ezeket a babérokat meg kell védeni minden eszközzel. főleg nem az EU-nak.

a másik meg, hogy ugyan attól az EU-tól várjuk, hogy protekcionista legyen, aki sötétzölden a saját autóiparát nyírja ki azzal, hogy 20235-től 0% az emisszió? nem kellett volna ezt akkor valakinek átgondolni?

és ezeknek a tetejében ott van a Stellantis-nál is Olaszországban, meg a németeknél is a sok nagy szakszervezet, aki meg teljesen rugalmatlan. igen, voltak rossz döntések, igen, most fájni fog az átalakítás, de vagy ez, vagy mind mentek a mekibe hamburgert csomagolni.
2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 696 — Saturday Night Lights
Egy pár helyen láttam feldobni Polgár Judit nevét, gondolom mert múltkor MP-vel sakkozott és az emberek szeretnek kombinálni, de azért bedobnám itt, ki mennyire tartaná reális és/vagy jó jelöltnek?
StormST
Nekem tetszene. Reális is? Azt nem hiszem.
peterk2005 udvari bolond
Csunderlik Peti hatalmas kedvencem, de ekkora butaságot tőle még nem hallottam.
Azért egy államfőtől legyen már minimális elváras, hogy a sporton kívül valamelyik érdemi területhez (jog, közgazdaságtan, tudomány, kultúra, oktatás, eügy, szociál) magas szinten értsen.
Dzsokijuing
szerintem az a legfontosabb argumrntuma egy jelenlegi szereppel bíró államfőnek, hogy a lehető legmagasabb legyen az elfogadottsága és köztiszteletben álljon. teljesen indifferens követelmények ezek, mivel semmi szerepe nincs ezekben. legyen mögötte egy megfelelő tanácsadói háttér és hallgasson rájuk. szegény már meghalt, de benedek tibi tökéletes lett volna erre a szerepre. egyetértek a logikával, ahogy polgár juditnál kötött ki, a személlyel azonban nem, mert egy jól látható kisebbségnek nem felelne meg a személye. karikó is lehetne, de ő ugyanezen ok miatt esik ki nálam
fake.id
Azért gázos lenne, ha érkeznének a tv javaslatok, kegyelmi ügyek stb, és tudnánk, hogy az imádnivaló Judit csak azt írja alá, amit a tanácsadói elé tolnak, mert a témákhoz annyit ért, mint egy átlagember. Ennél azért legyen már komolyabban vehető az elnöki tisztség.
Főleg annak a tükrében, hogy ennek a rezsimnek tényleg kell a fék és ellensúly.
Dzsokijuing
Tehát akkor csak jogászprofesszor lehet a szemedben KE? Nem kötözködés, csak érdekelne...
StormST
Pont, hogy nem.
De a törvényjavaslatok tematikája legyen neki ismerős, egy-két terület pedig kiemelkedően.
Dzsokijuing
Ha lenne rendes jogköre a KE-nek, akkor egyetértenék, szerintem jelen helyzetben full mindegy mennyire ismerős neki egy tematika vagy egy-egy terület...
StormST
De a jelen helyzet már a ner utáni helyzet és most Göncz-Mádl-Sólyom-féle szerepfelfogásra van szükség, nem a Tollakra.
Nézd meg ezt a három nevet, aztán tedd mellé Polgár Juditot, nem egy súlycsoport.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
Hohó, te búntényről, azaz jogszabályba ütköző cselekedetről, döntésekről írsz, amely nálam sem fér bele. Ez már bizonyított vagy csak feltételezés?

csi77
peterk2005 udvari bolond
rólad meg az ennyi erővel, hogy szőllősi, szabó laci vagy huth gergő vagy és nem véletlen seggfájsz itt kelére 🤫

Szerkesztette: fake.id

2 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 303 — The only discipline that lasts, is self discipline

csi77

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 607 — Bears & Illinois fan
Üzenem azoknak az idealistáknak, akik azt gondolták, hogy a közéletben és a fociban lévő, minimum 36, de inkább 50-70 év uram-bátyám, komformista langyosfos felfogást, gondolkodást, problematikát (amellyet az utolsó 16 év még inkább felerősített, konzervált) egy tollvonással (vagy a fociban forrásmegvonással) egy csapásra sikerül megoldani egy olyan társaságnak, amely egy éve kb 4 főből állt - nyugadtan csukják be a mesekönyvet.....
csi77
Nem sikerült megérteni mi a probléma..Pedig elég sok karaktert pazaroltunk erre.
topin
De sikerült megértenem, csak nem (teljesen) értek egyet. Valahol igazad van, de kérdezem, egy évvel ezelőtt a Tisza mi volt?

Egy one man show-s reménysugár.

Olyan pályán kellett a jelöltjeit versenyeztetnie, ahol az egyik oldalon egy atlétika pálya nyílegyenes 100 méteres sík terepe, nekik meg egy folyton emelkedő, 3 méteres szúrós bozótos, rögökkel teli akadálypálya.

Ja és a csapat ideológiailag szedett-vedett, a jelentős részük 0 politikai tapasztalattal, kis túlzással ma is, ha nem is monopol, hanem max. oligopol a vezetés.

Nincsenek becsontosodott, elkorcsosult döntési mechanizmusok, mint a Fidesznél, ráadásul nekik nem csak kifelé kell figyelniük, mint a korábbiaknak, hanem befelé, mert itt a friendly fire is játszik, árgus szemekkel figyeli mindenki, minden mozdulatukat.

ÉS jönnek is a hibák, némelyike kisebb, könnyen kijavítható (törvényhozási anomáliák, személyi dolgok - Melléthei stb) és nagyobbak, mint ez utóbbi, mert ezt én hibának tartom, nem mutyinak. Egy éven belül javítható, most pedig kapkodva hoztak valami köztes, kevésbé szar megoldást.

A transzparenciában igazat adok neked, de egy év múlva, ha nem lesz rendezve, akkor lesz valóban igazad. A mostani szerződéseket is nyilvánosságra kell hozni, amelyekből a finanszírozás kiderül.

Rengeteg mindent kellene nekik most helyre hozni, eldönteni, felépített, megcsontosodott vagy berohadt rendszereket felszámolni, megfelelő politikai, igazgatási tapasztalat nélkül és nem megy tökéletesen gyorsan.
Amúgy, mit szólsz, a Fideszhez köthető köztársasági elnököt és az alkotmánybírákat stb. elzavarták vagy megregulázták, leállították a propagandista M1-et, leváltották a szarházi vezetőket stb, stb.
Annyi minden dolguk van, mintha egy hektáros dzsumbujt kis körömvágó ollókkal kellene megtisztítani. Majdnem akkora nyomás van rajtuk, mint az MDF-en volt 90-ben.
Szvsz a Tisza még kevésbé felkészült a kormányzásra, mint az MDF volt 90-ben vagy a Fidesz 98-ban.
Pár dolog nekem sem igazán tetszik, többet vagy mást vártam, de nekem az előzetes alap elvárásom az volt mindössze, hogy az évek óta köröm alatti tüskét húzzák ki. Ez teljesült.
Így hát, bár valahol megértelek, de csak kevésbé értek egyet veled. A foci kérdés csak a magyar ugar ismerős morajlása, amiben szerencsére semmi visszafordíthatatlan nem történt.
Hozzák haza a pénzeket, az Eu-tól és az oligarcháktól, én már elégedett leszek. Ha csattan a bilincs egy-két ember kezén, aki megérdemli, még inkább.
Ha viszont egy év múlva itt is elkezdődik az uram-bátyám rendszer, akkor szomorú és csalódott leszek….
csi77
Engem nem az érdekel hogy 1001 vagy 79 vagy 3 dolgot tettek eddig, mert nem az a lényeges. Hiszen ezt vállalták, erre kaptak felhatalmazást. A NER-nek sem volt minden lépése szar. Az érdekel, hogy mit edukálnak a társadalomban a döntések és pofázások kapcsán. Szerintem a transzparens dolgok miatti kiállásuk remek vezényszó, üti is ezt a kolompot MP mint a csuda. Éppen ezért nekem nem fér bele, hogy a vezényszavakkal szembemegy bármilyen döntés, mert az azt jelzi, hogy üres lózung és csak politikai haszonszerzésről szól. A társadalom pedig elfogadja ezt, sőt fel se fortyan rajta, mert hát mennyi minden mást meg jól csináltak. Ezzel pont nem történik semmiféle rendszerváltás, csak annyi történik hogy kevesebb rossz dolgot tesznek.

És lehet hogy te elégedett vagy kevesebb rossz dologgal, ami kétségkívül pazar dolog és ettől valamivel jobb lesz nekünk, de a társadalomban azt ülteti el, amit te is érzel meg peterk is. Vagyis azt, hogy jólvanezígy nem kell ezzel foglalkozni, mert másban meg kielégítően dolgozunk. Tehát attól mert neked ilyen mini elvárásaid vannak az nem jelenti azt hogy európai államban ennyi elegendő. Mert baromira nem elég, ha kattan a bilincs meg az oligarcháktól visszajön a pénz. Az egyéni kérdés hogy ettől te jobban alszol, ahogy én is. De a rendszer kialakítása, és annak edukálása a társadalom felé az fontosabb. Az integritás nem sérülhetne azzal, hogy szembe megyünk a véres zászlónkkal amit mindenfele hordozunk. Attól hogy bilincs kattan meg pénz visszajön még nem leszünk normálisan gondolkodó társadalom. Ahogy a köz.elnök leváltása is egy látvány dolog volt, mert semmi nem múlott ezen, csak ezzel lehetett nagyot mondani, mutatni az erőt. A fing aláírt volna mindent amúgy is.

És írtam korábban hibázni lehet, azzal semmi gond. Olyan dolgot tenni ami törvénybe ütközik szerintük, és amivel kampányolva elszámoltatnának másokat, azt meg nem szabad tenniük. Mégis ezt tették. És lehet mosakodni hogy ez nem sunnyogás, de akkor hol a piaci felmérés, a jogos elvárás hogy ezért a közpénzért ami éppen átalakult és elvesztette közpénz jellegét, kinek mit kell teljesíteni, milyen alapon lett ez ennyi és mi a megtérülése ami igazolja ennek elköltését? Ráadásul akiket érint azok is olyan szinten sunnyogva kommunikáltak, hogy az ember csak kapkodta a fejét a bennfentes körökben: "Megvan a deal", "nincs vész mehet minden tovább", "de király, többet nem mondhatok, de lehet ennyit se". Aki meg nem mozog ezekben a körökben és a foci se érdekli, ahhoz el sem jutott ez a dolog. Ilyet is láttunk már épp eleget 16 évig. Meg olyat is hogy át se vitte az ingerküszöböt egy bűntett. Közpénzt átláthatatlanul, titkolva a részleteket, felmérések és elvárások nélkül túlárazva odaadott egy olyan körnek, amiről mindenki tudja hogy ellopta a kurva anyját is az elmúlt időszakban. De hát ami jár az jár, mert még a végén tényleg meg kellene tisztulni. És lekapcsolhatjuk az MTV hírszolgáltatását, mert hazudtak a szemetek, meg felelőtlenül költötték a közpénzt, de ha mi tesszük ugyanazt akkor nincs itt látnivaló.

Én értem, ha titeket ez nem érdekel, mert x dologban meg hogy odabaszott, de ettől ebben a kérdésben pont ugyanazt követte el. Túlárazva, hasraütésszerűen mutyi alapon közpénzt éget el, hogy egy bizonyos kör kivegye belőle a részét. Ugyanaz a kör aki eddig is. MErt ez a pénz nem a megtisztulásra van elköltve, nema változásra költődik, hanem még kiszolgálja az utolsó koncra várókat. De egy word dokumentumról órákat pofázik a tévében/parlamentben. Itt meg akkor mivan? Leírtátok, értem. Nem számít ez, csak kis bibi, bakika, csepp a tengerben. Szerintem meg nem az, hanem a valóság. Amiket elvégzett az is a politikai haszonszerzésért volt, ahogy semmiféle tisztítótűz nincsen, hiszen akkor az mindenhova odaér. De ha nem ér oda, akkor sem sunnyog és nem átláthatatlan túlárazott pénzeket szór egy a jelek szerint MINDENKI szerint döglött lóra, ami ebben a formában nem tud maradni. És mondom nem a pénz a lényeg, hanem ahogyan ezt az egész dolgot kezelték. És nem véletlenül kezelték így, hanem mert lófasz nem történt úgy, ahogy azt egy felelős államtitkárságban kellett volna. Ha pedig hozzá nem értés van, akkor tessék felmenteni a faszit mielőtt 16 évig ez is bebetonozza magát mindenféle pozikba. Ja, 16-ig már nem, mert 12-re fontos volt azonnal redukálni ezt, ennél fontosabb dolgot transzparensen nem is tehettek volna az első 2 hónapban.
topin
Hohó, te bűntényről, azaz jogszabályba ütköző cselekedetről, döntésekről írsz, amely nálam sem fér bele. Ez már bizonyított vagy csak feltételezés?

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png