Politika
46 feliratkozó
4 hónapja
Sebii
3 538
dtvnews.hu/hirek/a-4ig-megvasarolja-a-pr-telecom-szazszazalekos-tulajdonreszetEz már a covid előtt is napirenden volt a Diginél.
NB2
4 hónapja
Mikey
18 754
m.hvg.hu/itthon/20240704_arpad-hid-baleset-ebxNocsak, nocsak.
szerk.: most látom hogy a másik topikban már ott van, sorry.
Szerkesztette: Mikey
4 hónapja
m.hvg.hu/itthon/20240704_Kubatov-Gabor-Magyar-Peter-egy-ripacs-a-Fidesztol-csak-ket-szazalekot-vitt-elVicces, amikor már nem képesek önreflexióra és a régi módszerek közben már nem működnek. Focistafeleség, ripacs, ez mind 1-2% plusz a Tiszának.
Indexes interjú, ki más a riporter, mint Rónai Egon 😊 (a válaszokat meg hagyjuk is)
kész
r.baggio
Szerkesztette: Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
deyell
11 702
m.hvg.hu/itthon/20240704_Kubatov-Gabor-Magyar-Peter-egy-ripacs-a-Fidesztol-csak-ket-szazalekot-vitt-elvolt már vele Kocsis Máté interjú is a választás előtt az indexen. jót röhögcséltek együtt mikor ekezték MP-t.
Indexes interjú, ki más a riporter, mint Rónai Egon 😊 (a válaszokat meg hagyjuk is)
kész
r.baggio
choose life
4 hónapja
Klaci79
22 221
Áh...ez (szerencsére) nem így működik...ha tehetné a kormány, talán a katonai irányítókat alkalmazná, de egy IATA vagy eurocontrol nagyot nézne, ha hirtelen így működne. Katonai irányítók, csak a katonai gépek, katonai légterek fölött diszponálnak. Teljesen más elkülönítési szabályok vannak (vertikálisan is meg szinteken nézve is), persze valószínűleg egy katonai irányító hamarabb átképezhető lenne (ha az angoltudás megvan) de itt rohadt komoly a külföldi befolyás. Mindent ők is fizetnek, tehát nem véletlen, hogy a HC csilliárdokat költ olyan dolgokra, hogy az ember el se hinné. Ma már a ferihegyi repülőteret ha akarnák nem is az irányítótoronyból irányítanák, már a fel és leszállásokat, gurulásokat stb) hanem egy igló utcai épületből, ahonnan csak kamérákon keresztül látnak mindent.Katonai légiirányítók esetleg?repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
24.hu/belfold/2024/07/03/hungarocontrol-repules-kesesek-osztrak-legiiranyitasi-vezeto-liebhart/
csebi
A különböző rendszereken meg lehet nézni, hogy ezeket a résidőket a gépek miért kapják és jelentős részük bizony magyar ATC slot, ami azt jelenti, hogy a cikk alapvetően igaz, ha nem is csak a HC a hibás, de mindenképp jelentős okozója a késéseknek.
Szóval igen, tényleg baj van a HC-nál, de szerintem a kormány dolgozik már a megoldáson. Ahogy a sztrájkot megtíltották, most majd megtíltják a felmondást is. Aztán már csak a betegállománnyal és a hazamenetellel kell valamit csinálni.
Klaci79
Azokat is lehet most már bárhova pakolni.
Vagy hát jönnek majd a szovjetek mint zsoldosok vagy gyorsan honosítva lesznek.
Lúdas Solymi
Szóval az óriási lóvékat a légitársaságok csak akkor adják, ha itt tuti képzett irányítók vannak, hamarabb jön az, hogy elkerlik a magyar légteret, ha van rá lehetőségük, vagy éppen már jönnek külföldiek a koszovói magaslégteret irányítani, ami jelenleg a hungarocontrol feladata. Szóval rövidtávon nem tudom mi lesz a megoldás, akik már elmentek nehezen lesznek pótolhatóak.
Szerkesztette: Klaci79
4 hónapja
Kemény munkával ez lett Viktorból, a Fideszből, a kezdődő demokráciánkból.repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
24.hu/belfold/2024/07/03/hungarocontrol-repules-kesesek-osztrak-legiiranyitasi-vezeto-liebhart/
csebi
A különböző rendszereken meg lehet nézni, hogy ezeket a résidőket a gépek miért kapják és jelentős részük bizony magyar ATC slot, ami azt jelenti, hogy a cikk alapvetően igaz, ha nem is csak a HC a hibás, de mindenképp jelentős okozója a késéseknek.
Szóval igen, tényleg baj van a HC-nál, de szerintem a kormány dolgozik már a megoldáson. Ahogy a sztrájkot megtíltották, most majd megtíltják a felmondást is. Aztán már csak a betegállománnyal és a hazamenetellel kell valamit csinálni.
Klaci79
4 hónapja
m.hvg.hu/itthon/20240704_Kubatov-Gabor-Magyar-Peter-egy-ripacs-a-Fidesztol-csak-ket-szazalekot-vitt-elIndexes interjú, ki más a riporter, mint Rónai Egon 😊 (a válaszokat meg hagyjuk is)
kész
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
4 hónapja
Lúdas Solymi
8 027
Katonai légiirányítók esetleg?repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
csebi
Klaci79
Azokat is lehet most már bárhova pakolni.
Vagy hát jönnek majd a szovjetek mint zsoldosok vagy gyorsan honosítva lesznek.
4 hónapja
Amadeus the Young
32 914
444.hu/2024/07/03/tortenelmi-csucsra-ertek-a-magyar-haztartasok-tartozasai?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2mAgr5kvoHe8jGV8QAyGa7ZR5VzlpNSr_29v2QlNoqVn7lKfUvuwLqlhk_aem_AU3g7Vz7f5M_zXPp4Px5Bgmeanwhile.
hesteg szemétbankok.
criminal lawyer or criminal lawyer?
4 hónapja
Tactful Cactus
13 880
A tanárának meg elismerés, hogy sikerült megtanítania írni.Az országra szégyen, hogy ilyen emberek még írogathatnak...A megafonos Trombitás Kristóf kommentjei saját oldalán. Még büszke is rá hogy a ti adótokon élősködik. pic.twitter.com/s3fiqzXSpi
— Hunique (@Skorpiooh) July 4, 2024
zacknorb
NB2
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
4 hónapja
Fontos_Vidra
1 483
Simicska szigligeti kertszomszédja újra akcióban.ezt el tudnád küldeni ajándékba lécci?
444.hu/2024/07/04/ok-segitettek-a-hatterbol-felepiteni-magyar-peter-30-szazalekot-hozo-kampanyat-es-orszagjarasat
Dzsokijuing
4 hónapja
Simicska szigligeti kertszomszédja újra akcióban.444.hu/2024/07/04/ok-segitettek-a-hatterbol-felepiteni-magyar-peter-30-szazalekot-hozo-kampanyat-es-orszagjarasat
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
Mondjuk én felfedezni vélek benne kurva sok iróniát, hogy aha, persze, a ti adótokból vagyunk (szerintük, és a hivatalos kommunikáció szerint nyilván nem), akkor játszunk is rá erre.Neten könnyű nagylegénynek lenni.A megafonos Trombitás Kristóf kommentjei saját oldalán. Még büszke is rá hogy a ti adótokon élősködik. pic.twitter.com/s3fiqzXSpi
zacknorb
Álljon ki az utcára és ott pofázzon, hogy "ez az autó is, ez az óra is, meg a pénzzel kitömött zsebem is a ti adótokból van".
Gyorsan futás lenne belőle.
kittli
4 hónapja
Mikey
18 754
Orbán arra utasította minisztereit, hogy vizsgálják meg, hogy hogyan lehetne kilépni a Nemzetközi BüntetőbíróságbólEU-s elnökként, zseniális. 😀😀😀
4 hónapja
Neten könnyű nagylegénynek lenni.A megafonos Trombitás Kristóf kommentjei saját oldalán. Még büszke is rá hogy a ti adótokon élősködik. pic.twitter.com/s3fiqzXSpi
zacknorb
Álljon ki az utcára és ott pofázzon, hogy "ez az autó is, ez az óra is, meg a pénzzel kitömött zsebem is a ti adótokból van".
Gyorsan futás lenne belőle.
4 hónapja
Klaci79
22 221
Ezt most meg is változtatták. FEAST teszt az, amivel mérik az irányítók képességeit. Ezen ha korábban megbuktál, nem jelentkezhettél többet. Most egyik kollégámtól hallom, hogy meg akarja próbálni újra, én is csodálkoztam, de már 3 év után ismételhetsz. Vagyis nyilván itt volt egy komoly könnyítés, mert nem biztos, hogy segít, de azért jól jön az időnként, ha már kipróbáltál valamit és tudod melyik része nem ment.meg a halallal ...repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
csebi
Klaci79
igen, van tavoli ismeros, aki ott dolgozik, es meseli, hogy nagyon kemeny utanpotlast talalni foleg ugye ha vki egyszer jelentkezik es nem megy at akkor soha tobbe nem jelentkezhet (talan egyedul, ha az angolbol bukott meg akkor johet ujrazni).
csebi
Egyébként a tapsztalt légiirányítók se piték...olyanok oktatják az újakat (nyilván az idő előrehaladtával egyre kevésbé) akik még Rigában tanulták a szakmát és hát nem feltétlenűl erősségük az angol. A fónia az persze megy, de az ilyen what do you want? 😀 dolgokat hallani a frekin. Szóval olyanokat is kivágnak, akik képességeik alapján jobbak, mint az oktatók, csak hát ezt a szakmát nagyon nem akarták higítani...most már muszáj lesz
4 hónapja
meg a halallal ...repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
csebi
Klaci79
igen, van tavoli ismeros, aki ott dolgozik, es meseli, hogy nagyon kemeny utanpotlast talalni foleg ugye ha vki egyszer jelentkezik es nem megy at akkor soha tobbe nem jelentkezhet (talan egyedul, ha az angolbol bukott meg akkor johet ujrazni).
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
4 hónapja
Klaci79
22 221
repteresek figyelmebe:Na ez a sztori ennek a hu.euronews.com/2021/07/27/megtiltottak-a-sztrajkot-a-magyar-legi-iranyitoknak hírnek a következménye. A HC-nál 2 évig képeznek egy irányítót, utána dolgozik egyedül, tehát azonnal nem tudják pótolni őket, márpedig európaszerte nagy igény van irányítókra. Úgy hallottam még Horvátországba is inkább mennek dolgozni, de főképp az eurocontol várja őket szeretettel. Jól képzett angolul beszélő, fiatal irányítók. Nagyon nem jön be nekik ez a vezetés (ezt csak közvetve hallottam).
csebi
4 hónapja
Az országra szégyen, hogy ilyen emberek még írogathatnak...A megafonos Trombitás Kristóf kommentjei saját oldalán. Még büszke is rá hogy a ti adótokon élősködik. pic.twitter.com/s3fiqzXSpi
zacknorb
4 hónapja
A megafonos Trombitás Kristóf kommentjei saját oldalán. Még büszke is rá hogy a ti adótokon élősködik. pic.twitter.com/s3fiqzXSpi
4 hónapja
telex.hu/gazdasag/2024/07/04/hungarocontrol-kese-fapados-legi-kozeledes-repules-iranyitas-mizeriarepteresek figyelmebe:Gondolom majd egyszer megunják aztán hoznak valami gyors intézkedést, egyezséget, hogy akkor másfele repüljenek a repülők, Szlovénia is lehet egy irány.
csebi
Egy újabb példa arra, hogy mennyire jó gazda az állam.
Vagy ez is Prüsszel hibája, mert nem jön a pénz?
Lúdas Solymi
Telex is lehozta gondolom kb ugyanazt.
Meglepő, ha vmi szar, abban nyakig benbe van az állam.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
4 hónapja
Lúdas Solymi
8 027
repteresek figyelmebe:Gondolom majd egyszer megunják aztán hoznak valami gyors intézkedést, egyezséget, hogy akkor másfele repüljenek a repülők, Szlovénia is lehet egy irány.
csebi
Egy újabb példa arra, hogy mennyire jó gazda az állam.
Vagy ez is Prüsszel hibája, mert nem jön a pénz?
4 hónapja
Amadeus the Young
32 914
Itt kell élned, hogy elhidd. 😀ez még magyar mércével is pofátlan
Duff
criminal lawyer or criminal lawyer?