Politika
46 feliratkozó
4 hónapja
Én rommá büntetném az összes autóst, aki nem áll meg, mert pontosan ez lesz a következménye, ami most is történt.Maximálisan faszságnak tartom.
gabokocka
Én pl. soha nem állok meg zebránál ha valami balfasz bambán ácsorog a járdán.
Pont azért, mert ha átengedném, akkor arra szocializálnám csak, hogy erre számítson és más is meg fog állni, és amikor egyszer nem, akkor ott is a baj.
Ettől még ha halad, elindul, lelép, akkor nyilván megállok, városban 20-30-ról pikk-pakk nullán van az autó, de inkább ne szokja meg, hogy övé az előny. Én így vigyázok rájuk.
Én azt büntetném, aki balesetet okoz, nem azt, aki nem áll meg mindig zebránál. A KRESZ se írja, hogy minden zebránál mindig meg kell állni, illetve aki mozdulatlanul áll, az nyilván lemondott az elsőbbségéről, akár autós, akár gyalogos. Ha meg beugrik eléd, akkor majd a szakértők eldöntik, hogy a megengedettnél gyorsabban mentél e, és féktávon belül történt e.
Amúgy LL Junior fia halt így meg, pár éve tele volt vele a média, hogy kisöreg minusz kettővel gurult asszem a Füredi úton, a kissrác meg leugrott az úttestre tizedmásodperc alatt. A gyerek anyját marasztalták el, a kisöreget nem. Ettől függetlenül megviselte a szitu, de nem tudott volna máshogy tenni, lassan ment, fékezett azonnal, de a gyerek féktávon belül szaladt be elé.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
4 hónapja
Nem írtam azt, hogy miattad tart itt, azt írtam, hogy miattunk.Tök jó, hogy végül a politika topikba került a sztori, mert igazából ebből is látszik miért tart itt ez az ország. Elvárjuk a politikusainktól, hogy minden fasza legyen, miközben mi magunk vagyunk, akik olyan társadalmat alkotunk, ahol teljesen normális a szabályok kerülgetése, relativizálása, kiskapuk keresése.Csak beszélgetek róla, direkt a másik oldalról megközelítve, mert érdekelt a véleményetek.
gabokocka
Igyekszem minden zebrát úgy megközelíteni hogy meg tudjak állni.
Tovább megyek: itt nálunk van pl. egy útszakasz, ahol a zebra mellett a járda is takarásban van (szóval nem látod ki áll ott, csak amikor már teljesen odaértél) és mindkét oldalt végig párhuzamosan parkoló autók vannak. Viszont sok gyerek van arra, általános suli is, óvoda is, játszótér is, minden amit eltudsz képzelni. Na azon az útszakaszon is tanulóként mentem utoljára 50-nel, azóta max. 30-cal, és nem érdekel kit tartok fel. Léptek is már ki elém, gyerekek is. De nem is lett baj sosem.
Szóval nem relativizálok, és nem miattam tart itt az ország,
Mikey
Úgy gondolom, hogy itt a fórumon a társadalom felső 10%-a ír kb, már ami a szellemi képességeket illeti.
Ha itt egy ilyen kérdésből vita tud kerekedni, ahol pontosan betűről betűre meg van határozva, mi a szabályos, akkor milyen lehetne egy diskurzus az alsó 10%-kal. No és ha ezt elképzeljük, akkor látható, miért tart itt ez az ország.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
4 hónapja
van itt Butapesten pár olyan utca, ami egyirányú, jobbra-balra 45 fokban parkolnak az autók, és kb egy szélesebb autónyi hely van na itt sosem hajtom meg, mert gyalogos is kiszédeleghet az autók között, aki lusta elmenni a járda végéig a zebrához, meg autók is kitolathatnak 45 fokban elém bármikor. nem is szeretem ezeket, szinte csak gurulok bennük.Tök jó, hogy végül a politika topikba került a sztori, mert igazából ebből is látszik miért tart itt ez az ország. Elvárjuk a politikusainktól, hogy minden fasza legyen, miközben mi magunk vagyunk, akik olyan társadalmat alkotunk, ahol teljesen normális a szabályok kerülgetése, relativizálása, kiskapuk keresése.Csak beszélgetek róla, direkt a másik oldalról megközelítve, mert érdekelt a véleményetek.
gabokocka
Tovább megyek: itt nálunk van pl. egy útszakasz, ahol a zebra mellett a járda is takarásban van (szóval nem látod ki áll ott, csak amikor már teljesen odaértél) és mindkét oldalt végig párhuzamosan parkoló autók vannak. Viszont sok gyerek van arra, általános suli is, óvoda is, játszótér is, minden amit eltudsz képzelni. Na azon az útszakaszon is tanulóként mentem utoljára 50-nel, azóta max. 30-cal, és nem érdekel kit tartok fel. Léptek is már ki elém, gyerekek is. De nem is lett baj sosem.
Mikey
4 hónapja
Azért ez az elsőbbségről való lemondás is nehéz ügy. Telizöldes lámpa, nekünk zöld, egyik autó egyszer csak lassít, bőszen villog a már kereszteződésben álló szemben lévőknek, hogy nosza kanyarodjatok be balra nagyívben, azok megteszik, mire ő még átslisszol a zöldön de mi (ti) többed magunkkal bent ragadunk a pirosban. Aki bent áll a kereszteződésben azok akkor is bekanyarodnak, ha amúgy már piros, szóval szerintem itt kár a gőzért.telilámpásban nem szoktam előzékenykedni, csak buszt engedek kanyarodni, és azt is csak úgy, ha nem kell állóra fékeznem, hanem mondjuk a lámpánál álló autók már nagyjából áthaladtak a kereszteződésen, én meg csak később és messzebbről érkezek, és gázelvétellel/gyenge motorfékkel tudok annyit lassulni, hogy beférjen előttem.
hehe és közben slow meg pont az ellenkezőjét írta le 😀 😀 😀
NB2
igyekszem megérteni a közlekedés rendszerét, és abban az is benne van, hogy telilámpásban eleve van egy üresjárat a zöld lámpák között, hogy ne engedjék a keresztező irányt a telilámpa miatt a kereszteződésben ragadt autókra, hanem azok be tudjanak kanyarodni előbb.
4 hónapja
Mikey
18 754
Tök jó, hogy végül a politika topikba került a sztori, mert igazából ebből is látszik miért tart itt ez az ország. Elvárjuk a politikusainktól, hogy minden fasza legyen, miközben mi magunk vagyunk, akik olyan társadalmat alkotunk, ahol teljesen normális a szabályok kerülgetése, relativizálása, kiskapuk keresése.Csak beszélgetek róla, direkt a másik oldalról megközelítve, mert érdekelt a véleményetek.
gabokocka
4 hónapja
Tök jó, hogy végül a politika topikba került a sztori, mert igazából ebből is látszik miért tart itt ez az ország. Elvárjuk a politikusainktól, hogy minden fasza legyen, miközben mi magunk vagyunk, akik olyan társadalmat alkotunk, ahol teljesen normális a szabályok kerülgetése, relativizálása, kiskapuk keresése.
4 hónapja
ozibozi
17 194
Kedvencem mikor bekeveredik valami falusi a belvàrosba, de lehet csak egy helyi friss jogosítványos is akár, (lényeg hogy rutintalan az adott helyzetben)na az biztos nem fog elütni senkit, mert minden qrva kereszteződésnél lelassítja a forgalmat, csinál az dugót mindjárt csúcsidőn kívül is, nem kell neki zebra sem hozzá hogy mindig megálljon, mert konkrétan fogalma sincs legtöbbnek a folyamatos vagy váltott jobb-kéz szabályról, a trolivezetéket sem érti/nézi, de bezzeg satut az tud fékezni ha kell, ha nem, mert defenzíven fingja sincs mi merre van, aztán meg majd magyaráz a követési távolságról pl a Dohány utcában meg a Wesselényiben. Fasza./pont tegnap qrt seggbe hátulról egy ilyet a
74-es troli, az utasok estek-keltek, utána majdnem meglincselték a faszit, még a
TroliSöfőr védte meg aznapi hősünket. /szerencsére megúszta mindenki.
4 hónapja
Mikey
18 754
Azt hogy kinőnek az aszfaltból, direkt használtam, mert lejjebb is az volt írva. 😊azért a "kinőnek az aszfaltból" az eléggé a valóságtól elrugaszkodott feltételezés. senki sem nő ki csak úgy az aszfaltból, valószínűleg már ott volt előtte is.Te mindig, minden esetben úgy közelíted meg hogy ha kinőnek az aszfaltból, akkor is megtudj állni? Persze gondolom itt a topikban mindenki.Igazatok van, de hol van leírva a cikkben hogy rendesen átsétáltak a zebrán?Zebráról beszélünk.
Ha kiszaladt a gyerek, anya meg utána, akkor mi van?
Nem tudjuk pontosan hogy történt.
Mikey
Úgy kell megközelíteni, hogy meg tudj állni.
Nem tudott megállni.
Nincs miről beszélni.
Kiszaladhattak, kinőhettek a földből, tök mindegy.
Akárhogy történt, zebrán nem tud nem a sofőr lenni a hibás.
gabokocka
Mikey
általában a megengedett legnagyobb sebesség betartása sokat segít. lakott területen belül eleve csak olyan helyen van 50-nél nagyobb (60, 70) megengedett sebesség, ahol csak lámpával védett gyalogos átkelőhelyek vannak.
mindenhol máshol körülnézve. bekanyarodásnál, utca végén is figyelve közlekedek. sőt, ha mondjuk egy labda átgurul az úton, akkor is fékezek, mert akkor olyan helyen is megjelenhet hirtelen gyalogos, ahol nekem van elsőbbségem, de mégsem akarom kilapítani.
továbbá célszerű már messzebbről szemügyre venni a környezetet, különös tekintettel a gyalogátkelőhelyekre és környékükre. célszerű utcák végénél figyelni még akkor is, ha nincs külön zebra, mert nem feltételezhetjük, hogy a gyalogos tudja, kivel szemben van elsőbbsége, és kivel szemben nincs.
amúgy elég sok zebra mellett van lámpa is, illetve kereszteződésekben is, az is segít a jobb észlelésben. de eleve ha nem jók a látási viszonyok (sötétedés, borult égbolt, szakadó eső stb), akkor óvatosabban közlekedek.
és ami a legfontosabb, célszerű több lépésre előre gondolkozni, ha látom, hogy előttem több autóval valahol gyalogos akar átkelni, akkor már elveszem a gázt vagy motorfékezek, mert arra számítok, hogy az előttem haladók is ismerik a kreszt és hajlandók is betartani, és akkor fékezni fognak.
annyira azért nem bonyolult üzem ez, a szekér kezelése odanézés nélkül is megy egy idő után, onnantól kezdve pedig csak a környezetet kell folyamatosan figyelni, és az ennek megfelelő reakciókat végrehajtani.
slowmotion
De amúgy nagyjából ilyen előrelátóan közlekedek én is minden nap.
4 hónapja
Azért ez az elsőbbségről való lemondás is nehéz ügy. Telizöldes lámpa, nekünk zöld, egyik autó egyszer csak lassít, bőszen villog a már kereszteződésben álló szemben lévőknek, hogy nosza kanyarodjatok be balra nagyívben, azok megteszik, mire ő még átslisszol a zöldön de mi (ti) többed magunkkal bent ragadunk a pirosban. Aki bent áll a kereszteződésben azok akkor is bekanyarodnak, ha amúgy már piros, szóval szerintem itt kár a gőzért.hehe és közben slow meg pont az ellenkezőjét írta le 😀 😀 😀
Szerkesztette: NB2
4 hónapja
Én a legnagyobb elsőbbségről való lemondó vagyok. 😀 Vagyis inkább elengedő. Szemben már villogok neki izomból, hogy kanyarodj be előttem, lassítok minimálisan és végre haladhatnak a mögötte levők is. Nekem is alis kell lassítanom.gyakran amúgy érdemes ilyeneket csinálni, mert 1, karma, 2, örülnék, ha mondjuk én sem szorulnék be a kereszteződésbe, 3, ha nagyon feltorlódik a sor, akkor kicsivel odébb akár az én haladásomra is visszahathat az egész (mert mondjuk lekanyarodnék balra, de végig áll a sor, és nekem is meg kell állnom az út közepén.
10ből 9x nagyon hálásak, én is örülök, de van az 1 amikor villogok és nem figyel, nem reagál és megyek tovább. Megfordult már a fejemben, hogy nem e okozok ezzel nagyobb bajt. Mert ilyenkor ha egymásnak mennénk én érezném magam szarul, meg hibásnak. Aztán ennek ellenére lehet, hogy KRESZ szerint Ő lenne a hibás.
Szóval nem tudom, hogy ez a kérdés, hogy jön az én előző bejegyzésemhez, de én szeretem amikor elengednek, szóval én támogatom ezt. 😀 Csak néha már látom, hogy a jó szívem fog a sírba vinni. 😀
Bébé
meg hát ilyenkor az ember tudja fényezni magát, hogy makroszinten is jól/jobban átlátja a közlekedés rendszerének összefüggéseit mint olyan.
4 hónapja
elsőbbségről bármikor lemondhatsz, csak tedd egyértelműen.Azt kellene megtanulni, hogy a közlekedés egy társasjáték, nem folyamat alá-fölé rendeltségi viszony. Többször volt már olyan, hogy csak azért nem okoztam kisebb balesetet mert a másik fél figyelt. És fordítva is volt már sokszor.Kicsit elkanyarodva az eredeti témától.
Bébé
Legegyszerűbb példa. Sok esetben hiába van nekem elsőbbségem, mégis lemondok róla, mert a másiknak is egyszerűbb, nekem is jobb, sokszor biztonságosabb is.
Most akkor ilyet sem szabad, mert hát nekem van elsőbbségem?
Mikey
4 hónapja
azért a "kinőnek az aszfaltból" az eléggé a valóságtól elrugaszkodott feltételezés. senki sem nő ki csak úgy az aszfaltból, valószínűleg már ott volt előtte is.Te mindig, minden esetben úgy közelíted meg hogy ha kinőnek az aszfaltból, akkor is megtudj állni? Persze gondolom itt a topikban mindenki.Igazatok van, de hol van leírva a cikkben hogy rendesen átsétáltak a zebrán?Zebráról beszélünk.
Mikey
Nem tudott megállni.
Nincs miről beszélni.
gabokocka
Mikey
általában a megengedett legnagyobb sebesség betartása sokat segít. lakott területen belül eleve csak olyan helyen van 50-nél nagyobb (60, 70) megengedett sebesség, ahol csak lámpával védett gyalogos átkelőhelyek vannak.
mindenhol máshol körülnézve. bekanyarodásnál, utca végén is figyelve közlekedek. sőt, ha mondjuk egy labda átgurul az úton, akkor is fékezek, mert akkor olyan helyen is megjelenhet hirtelen gyalogos, ahol nekem van elsőbbségem, de mégsem akarom kilapítani.
továbbá célszerű már messzebbről szemügyre venni a környezetet, különös tekintettel a gyalogátkelőhelyekre és környékükre. célszerű utcák végénél figyelni még akkor is, ha nincs külön zebra, mert nem feltételezhetjük, hogy a gyalogos tudja, kivel szemben van elsőbbsége, és kivel szemben nincs.
amúgy elég sok zebra mellett van lámpa is, illetve kereszteződésekben is, az is segít a jobb észlelésben. de eleve ha nem jók a látási viszonyok (sötétedés, borult égbolt, szakadó eső stb), akkor óvatosabban közlekedek.
és ami a legfontosabb, célszerű több lépésre előre gondolkozni, ha látom, hogy előttem több autóval valahol gyalogos akar átkelni, akkor már elveszem a gázt vagy motorfékezek, mert arra számítok, hogy az előttem haladók is ismerik a kreszt és hajlandók is betartani, és akkor fékezni fognak.
annyira azért nem bonyolult üzem ez, a szekér kezelése odanézés nélkül is megy egy idő után, onnantól kezdve pedig csak a környezetet kell folyamatosan figyelni, és az ennek megfelelő reakciókat végrehajtani.
4 hónapja
Kicsit elkanyarodva az eredeti témától.Én a legnagyobb elsőbbségről való lemondó vagyok. 😀 Vagyis inkább elengedő. Szemben már villogok neki izomból, hogy kanyarodj be előttem, lassítok minimálisan és végre haladhatnak a mögötte levők is. Nekem is alis kell lassítanom.
Legegyszerűbb példa. Sok esetben hiába van nekem elsőbbségem, mégis lemondok róla, mert a másiknak is egyszerűbb, nekem is jobb, sokszor biztonságosabb is.
Mikey
10ből 9x nagyon hálásak, én is örülök, de van az 1 amikor villogok és nem figyel, nem reagál és megyek tovább. Megfordult már a fejemben, hogy nem e okozok ezzel nagyobb bajt. Mert ilyenkor ha egymásnak mennénk én érezném magam szarul, meg hibásnak. Aztán ennek ellenére lehet, hogy KRESZ szerint Ő lenne a hibás.
Szóval nem tudom, hogy ez a kérdés, hogy jön az én előző bejegyzésemhez, de én szeretem amikor elengednek, szóval én támogatom ezt. 😀 Csak néha már látom, hogy a jó szívem fog a sírba vinni. 😀
4 hónapja
Mikey
18 754
Azt kellene megtanulni, hogy a közlekedés egy társasjáték, nem folyamat alá-fölé rendeltségi viszony. Többször volt már olyan, hogy csak azért nem okoztam kisebb balesetet mert a másik fél figyelt. És fordítva is volt már sokszor.Kicsit elkanyarodva az eredeti témától.
Bébé
4 hónapja
természetesen. amit megtehetek, azt meg is teszem, hogy ne tegyenek tepsibe az út szélén. de gyalogosként mindig kettőn áll a vásár.Mindemellett gyalogosként viazont érdemes saját érdekből mérlegelnigabo!és... nem!
Azért a forgalmi helyzet sokszor átírja a dolgot. Ahogy lentebb is írták, nem biztos, hogy jó dolog nyomni egy satut és ezzel több milliós anyagi kárt okozni, csakhogy a gyalogost átengedd. Én autózom is és gyalogolok is és mindig úgy járkálok, hogy ha lehet senki ne tartsak fel. Gyalogosként jóval lassabb vagyok mint autóval én annak a híve vagyok, hogy a gyorsabbat engedjük el.
Lehet utálni, de én nem minden gyalogosnak állok meg. Forgalmi helyzet adja. Én sem kívánom gyalogosként, hogy mindenki azonnal megálljon. Tudok várni 5 mp-cet amíg a 2 autó elmegy és nyugodt körülmények között - senkit nem feltartva - átmehessek a zebrán.
NB2
a forgalmi helyzet nem írja felül a dolgot. mármint sárgára váltó jelzőlámpánál lehet mérlegelni, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében átmész a lámpán, minden más esetben Te vagy a hülye, meg az, aki mögötted toszik betartani a követési távolságot és/vagy a sebességet.
városban ötvenről nagyon frankón le lehet fékezni, valószínűleg ezért is lett meghatározva 50 km/h-ban az alap városi sebesség, mert onnan az esetek túlnyomó részében meg tudsz állni.
ami a többit illeti, mindenki leszarja a többmilliós anyagi kár lehetőségét. de leginkább a bíró szarja le. a kresz kiválóan leszabályot dolgokat, de a közlekedés elsődleges prioritása az emberi élet védelme. autó-autó csattnál, pláne ráfutásosnál kisebb az esélye a súlyos-életveszélyes-halálos sérülésnek, mintha fékezés nélkül elbaszol valakit. és lehet arra fogni, hogy nem is tűnt úgy, hogy át akar menni valaki az úton - ha ott áll a sarkon, akkor úgy veszed, hogy nagy valószínűséggel át is akar kelni, és lassítasz. és csak akkor gyorsítasz, amikor már nem tud befeküdni a járműved alá. nem mérlegelsz. nem mérlegelhetsz.
ha a gyerekem ki is szaladna valaki elé az útra egy zebrán (nem fog, úgy vannak nevelve, de tegyük fel, hogy igen), és ő azzal védekezik, hogy azért nem lassított, mert nem tűntek úgy, hogy át akarnak kelni, akkor - nyilván képletesen, de lehet szó szerint is - együttérző bólogatás mellett leszakítom a karját, és azzal verem agyon, aztán letépem a fejét, és a gyomrába hugyozok. vagy a Tiedbe, ha történetesen Te vagy az. vagy ha a legjobb barátom, akkor az övébe. csak előtte elmondom neki, hogy én is szörnyen sajnálom.
ügyetlen lehetsz, hülye nem.
slowmotion
Eazzy
4 hónapja
Nem erre a szitura írom, mert a kanyar felül tudja írni simán a dolgokat meg gyerekektől nem is lehet elvárni, de szerintem ha felnőttet zebrán/úttesten elütnek ott Ő is benne van. Egy kis túlzással ha akarnának se tudnának elütni zebrán, mert úgy megyek át, hogy folyamat figyelem az autókat. Többször volt már, hogy megálltam a zebrán áthaladás közben, mert nem bíztam az autósban, hogy megáll. Vagy a belsőben megállt az autó, de a külsőben nem. És ez nem áldozathibáztatás, hanem felmérem, hogy én mennyit veszíthetek ezzel az egésszel. Ha elütnek sokra megyek majd azzal a kórházi ágyban vagy a koporsóban, hogy "de nekem volt elsőbbségem". (Másik ember gondolkodását sokkal nehezebb megváltoztatni, mint a sajátodat.) Legnagyobb közhely, de tényleg igaz, annak van elsőbbsége akinek megadják.
Másik amikor szürkületben, este ütnek el valaki úttesten/zebrán. Kinek van nehezebb dolga? 1,5 tonnás kivilágított, többnyire hangos jűrművet észrevenni vagy egy kivilágítatlan gyalogost.
Azt kellene megtanulni, hogy a közlekedés egy társasjáték, nem folyamat alá-fölé rendeltségi viszony. Többször volt már olyan, hogy csak azért nem okoztam kisebb balesetet mert a másik fél figyelt. És fordítva is volt már sokszor.
Ettől függetlenül én is simán tarkón lőném az ilyeneket. Meg a dudáló barmokat is. Valamint akik előbb fékeznek és utána indexelnek. Meg akik a körforgókat nem tudják normálisan használni és ezért van miattuk torlódás.
4 hónapja
lehet szoknyaban is volt. az is zavaro tenyezo.1) Minek ment oda a gyalogosHa megfelelő sebességgel mész a zebránál, nem kell nagyot ráfékezni. Gondolom jobbkezes utcánál megadod az elsőbbséget esőben is, akkor is, ha jönnek mögötted.Zebránál úgy kell menni, hogy megállsz, ha állnak az út szélén. Nincs féktávolság, nincs semmi. Meg kell állni, ha esetleg gyalogos léphet le. Pont. Nem 30-ra lassitani vagy 20-ra.Azért ehhez hozzátenném, hogy mindezt az útviszonyokhoz és a forgalomhoz illik igazítani, mert vizes úton nem fogok ráfékezni nagyot, nehogy megcsússzon a kocsi, vagy akkor se, ha jönnek mögöttem közel és nem lehetek biztos benne, hogy lesz ideje a mögöttem jövőnek reagálni egy erősebb fékezésre...
gabokocka
StormST
Baszki, tőlünk nyugatra miért képesek megállni az autósok a zebránál, nálunk meg miért esik nehezükre.
gabokocka
2) Volt-e rajta fényvisszaverő ruha
3) Intett, mielőtt lelépett?
4) Kész volt megköszönni, hogy elengedték?
5) Mi lesz szegény autóssal?
6) Egyébként jó ember, most ezért kell szenvednie
7) Ígéretes karrier törik ketté egy ilyen hiba miatt
8) Az autóban a kárt ki fogja megtéríteni?
9) A gyalogos miért nem figyelt az oszlopra?
Miért indul be RÖGTÖN az áldozathibáztatás és a relativizálás? Zebrát úgy közelítesz meg, hogy meg tudj állni. Mindig.
Valahogy a nemi erőszakoknál is ugyanez a retorika van.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
4 hónapja
Mikey
18 754
Te mindig, minden esetben úgy közelíted meg hogy ha kinőnek az aszfaltból, akkor is megtudj állni? Persze gondolom itt a topikban mindenki.Igazatok van, de hol van leírva a cikkben hogy rendesen átsétáltak a zebrán?Zebráról beszélünk.
Mikey
Nem tudott megállni.
Nincs miről beszélni.
gabokocka
4 hónapja
Lúdas Solymi
8 028
gabo!Van olyan h kovetesi tavolsag.
Azért a forgalmi helyzet sokszor átírja a dolgot. Ahogy lentebb is írták, nem biztos, hogy jó dolog nyomni egy satut és ezzel több milliós anyagi kárt okozni, csakhogy a gyalogost átengedd. Én autózom is és gyalogolok is és mindig úgy járkálok, hogy ha lehet senki ne tartsak fel. Gyalogosként jóval lassabb vagyok mint autóval én annak a híve vagyok, hogy a gyorsabbat engedjük el.
Lehet utálni, de én nem minden gyalogosnak állok meg. Forgalmi helyzet adja. Én sem kívánom gyalogosként, hogy mindenki azonnal megálljon. Tudok várni 5 mp-cet amíg a 2 autó elmegy és nyugodt körülmények között - senkit nem feltartva - átmehessek a zebrán.
NB2
4 hónapja
Lúdas Solymi
8 028
Igazatok van, de hol van leírva a cikkben hogy rendesen átsétáltak a zebrán?Autoskent nem csak az utat kell figyelned, hanem a kornyezeted is.
Mikey
Es igen, nezed a gyalogosokat is, foleg zebrak kornyeken.
4 hónapja
Mindemellett gyalogosként viazont érdemes saját érdekből mérlegelnigabo!és... nem!
NB2
a forgalmi helyzet nem írja felül a dolgot. mármint sárgára váltó jelzőlámpánál lehet mérlegelni, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében átmész a lámpán, minden más esetben Te vagy a hülye, meg az, aki mögötted toszik betartani a követési távolságot és/vagy a sebességet.
városban ötvenről nagyon frankón le lehet fékezni, valószínűleg ezért is lett meghatározva 50 km/h-ban az alap városi sebesség, mert onnan az esetek túlnyomó részében meg tudsz állni.
ami a többit illeti, mindenki leszarja a többmilliós anyagi kár lehetőségét. de leginkább a bíró szarja le. a kresz kiválóan leszabályot dolgokat, de a közlekedés elsődleges prioritása az emberi élet védelme. autó-autó csattnál, pláne ráfutásosnál kisebb az esélye a súlyos-életveszélyes-halálos sérülésnek, mintha fékezés nélkül elbaszol valakit. és lehet arra fogni, hogy nem is tűnt úgy, hogy át akar menni valaki az úton - ha ott áll a sarkon, akkor úgy veszed, hogy nagy valószínűséggel át is akar kelni, és lassítasz. és csak akkor gyorsítasz, amikor már nem tud befeküdni a járműved alá. nem mérlegelsz. nem mérlegelhetsz.
ha a gyerekem ki is szaladna valaki elé az útra egy zebrán (nem fog, úgy vannak nevelve, de tegyük fel, hogy igen), és ő azzal védekezik, hogy azért nem lassított, mert nem tűntek úgy, hogy át akarnak kelni, akkor - nyilván képletesen, de lehet szó szerint is - együttérző bólogatás mellett leszakítom a karját, és azzal verem agyon, aztán letépem a fejét, és a gyomrába hugyozok. vagy a Tiedbe, ha történetesen Te vagy az. vagy ha a legjobb barátom, akkor az övébe. csak előtte elmondom neki, hogy én is szörnyen sajnálom.
slowmotion
Don't talk the walk, Walk the talk!
4 hónapja
gabo!és... nem!
NB2
4 hónapja
Nem írja felül a forgalmi helyzet.Van egy KRESZ, abban le van írva, hogy kell megközelíteni a zebrát.
Nincs benne csúszós út, gyors autó, semmi ilyesmi.
Én rommá büntetném az összes autóst, aki nem áll meg, mert pontosan ez lesz a következménye, ami most is történt.
4 hónapja
gabo!Azért a forgalmi helyzet sokszor átírja a dolgot. Ahogy lentebb is írták, nem biztos, hogy jó dolog nyomni egy satut és ezzel több milliós anyagi kárt okozni, csakhogy a gyalogost átengedd. Én autózom is és gyalogolok is és mindig úgy járkálok, hogy ha lehet senki ne tartsak fel. Gyalogosként jóval lassabb vagyok mint autóval én annak a híve vagyok, hogy a gyorsabbat engedjük el.
4 hónapja
1) Minek ment oda a gyalogosHa megfelelő sebességgel mész a zebránál, nem kell nagyot ráfékezni. Gondolom jobbkezes utcánál megadod az elsőbbséget esőben is, akkor is, ha jönnek mögötted.Zebránál úgy kell menni, hogy megállsz, ha állnak az út szélén. Nincs féktávolság, nincs semmi. Meg kell állni, ha esetleg gyalogos léphet le. Pont. Nem 30-ra lassitani vagy 20-ra.Azért ehhez hozzátenném, hogy mindezt az útviszonyokhoz és a forgalomhoz illik igazítani, mert vizes úton nem fogok ráfékezni nagyot, nehogy megcsússzon a kocsi, vagy akkor se, ha jönnek mögöttem közel és nem lehetek biztos benne, hogy lesz ideje a mögöttem jövőnek reagálni egy erősebb fékezésre...
gabokocka
StormST
Baszki, tőlünk nyugatra miért képesek megállni az autósok a zebránál, nálunk meg miért esik nehezükre.
gabokocka
2) Volt-e rajta fényvisszaverő ruha
3) Intett, mielőtt lelépett?
4) Kész volt megköszönni, hogy elengedték?
5) Mi lesz szegény autóssal?
6) Egyébként jó ember, most ezért kell szenvednie
7) Ígéretes karrier törik ketté egy ilyen hiba miatt
8) Az autóban a kárt ki fogja megtéríteni?
9) A gyalogos miért nem figyelt az oszlopra?
Miért indul be RÖGTÖN az áldozathibáztatás és a relativizálás? Zebrát úgy közelítesz meg, hogy meg tudj állni. Mindig.
Valahogy a nemi erőszakoknál is ugyanez a retorika van.