Politika

64 feliratkozó

1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 27 269 — Cowboys fan
 hvg.hu/itthon/20260113_szolo-utca-15-kiskoru-sertettet-azonositott-az-ugyeszseg

nem arról volt szó, hogy nincs kiskorú érintett???
NB2
tudom, hogy ez ilyenkor pusztába kiáltott szó, de tuzsonbence, rohadjál meg!

basszameg a minimum lenne, hogy ez a sz@rházi most azonnal lemond, de ennél nyilvánvalóbban nem lehet már lebuknia orbánéknak sem
r.baggio
Akkor még nem volt kiskorú sértett, most már van
resistance is futile
most éppen Zsolti bácsi nincs (még), de áprilisra az is lesz
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 558 — The only discipline that lasts, is self discipline

NB2

basszameg a minimum lenne, hogy ez a sz@rházi most azonnal lemond, de ennél nyilvánvalóbban nem lehet már lebuknia orbánéknak sem
r.baggio
Már le kellett volna mondania, amikor a megbízásának átvétele előtt (jóhiszeműen az átvétel után percekkel) már elkészített jelentést lobogtatott. Függetlenül attól, hogy mi volt abban a jelentésben.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520

NB2

r.baggio
Akkor még nem volt kiskorú sértett, most már van
1 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 850 — no es importante

NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 062 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

NB2
Az nem lehet, hogy hazudtak! Aljas lejáratókampány, belzebúb-vád!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 542 — zászló zászló szív

NB2
kár hogy nincs 😡 reakció, most nyomtam volna

1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 175 — nabege2@yahoo.com

1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 723

*Forrás: Vidéki prókátor
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
Azért ha bukik a NER, akkor Balog Z-t meg lehet dicsérni, a nagyját ő maga, meg a hozzá csapódó KDNP csürhe intézi.

hvg.hu/360/20260113_szolo-utcai-botrany-juhasz-peter-pal-mit-tudott-az-orban-kormany?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaAPSuu1leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeQ3B9TXKUk423e3vLzVwmjeJVsP9MULPMg3LreIyRiGtIR3ujSNU0krqlGco_aem_wQI7-BTRC9jLtZppszKYSA#mkc5uwr2u5qq65jxrm
somoskovig
 www.reddit.com/r/hungary/s/dvNxPrDpiF

Soltész ne sokat bajlódjon a kampányolással

Szerkesztette: resistance is futile
1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 180 — Chiefs GM
Azért ha bukik a NER, akkor Balog Z-t meg lehet dicsérni, a nagyját ő maga, meg a hozzá csapódó KDNP csürhe intézi.

hvg.hu/360/20260113_szolo-utcai-botrany-juhasz-peter-pal-mit-tudott-az-orban-kormany?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaAPSuu1leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeQ3B9TXKUk423e3vLzVwmjeJVsP9MULPMg3LreIyRiGtIR3ujSNU0krqlGco_aem_wQI7-BTRC9jLtZppszKYSA#mkc5uwr2u5qq65jxrm

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 233 — Saturday Night Lights
Ééés amikor mindenki elmondta a saját érveit, akkor jön Sobri Jóska, kiforgatja azt amit a vele vitázók mondanak, és azzal a felkiáltással, hogy a valóság nem olyan egyszerűen működik, hogy majd én megmondom, hogy mi legyen ... jól megmondja, hogy mi az igaz. 😀 😀
peterk2005 udvari bolond
Posztmodern.
Őszentsége Sobri Jóska
A posztmodern nem relativizál (az ember pszichológiai és szociális berendezése kb. a letelepedés óta változatlan), hanem a felhordott és kiüresedett eszmék nyelvét és ezáltal a tartalmát próbálja újra összerakni, hogy ami értékes, megmaradjon. A sok kihulló értéktelen tűzijátéka persze elfedi a látványt, hála a közösségi médiának, de ettől még ez nyelvi és értéktartalmi kérdés.
A buddhizmus pedig NEM vallás, a praxis az alap, a hit szerepe elhanyagolható, de ebbe a körbe ne menjünk bele 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress
Ééés amikor mindenki elmondta a saját érveit, akkor jön Sobri Jóska, kiforgatja azt amit a vele vitázók mondanak, és azzal a felkiáltással, hogy a valóság nem olyan egyszerűen működik, hogy majd én megmondom, hogy mi legyen ... jól megmondja, hogy mi az igaz. 😀 😀
peterk2005 udvari bolond
Posztmodern.

1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 558 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Na és akkor a szenvedélybetegség párhuzamot lezárván -amit peterk2005 hozott be, és Gyurma Pappa elég pontosan megvilágított és közérthetően kifejtett- visszakanyarodva a politikára -ahol az az állításom, hogy egy politikai hívő hitét nem lehet észérvekkel elvenni- eljutunk oda, hogy lehet magas lóról kijelentgetni, hogy ne legyünk megértőek a nyugdíjas rokonokkal és régi barátokkal, akik vagy agyhalottak és ezért, vagy hívők, és akkor meg azért szavaznak a Fideszre, de jottányit se jutottunk előrébb annál, hogy mindenki magán tud változtatni (akár önreflexíven, akár trauma hatására), és senkit se lehet erővel eltéríteni a politikai választásától.
Seaz orbánhívőt, se a tiszaszektást.

De ez nem azt jelenti, hogy a megértés hibás attitűd, hanem azt, hogy a valóság nem olyan egyszerűen működik, hogy majd én megmondom, hogy a rokon vagy a barát kire szavazzon, mert ha nem, akkor baszódjon meg.
És ha el is vonatkoztatunk attól, hogy tágabb perspektívából nézve nem azon múlik egy társadalom vagy szűkebb közösség jóléte, hogy Fidesz vagy Tisza (legalábbis a jelenlegi és eljövendő oligarchák, rendszerkihasználók közösségétől eltekintve) kormányzat menedzseli Magyarország államvezetését, akkor visszaérkezünk oda, hogy kinek mi a fontos, mik a prioritások.
És akinek a politikum fontosabb, mint a nyugdíjas rokonai, régi barátai - az az ő dolga.
Akinek meg fordítva - az is.
És amíg csak kamu "tudom, de nem mondom" meglátások hangzanak el érdemi kommunikáció helyett, addig így is marad.
Majd ez is "jusson eszébe" annak, akinek az nyújt vigaszt, vagy szerez örömöt, amikor "szopja a brét", és nem érti, hogy miként került az a bré a szájába, és miért nem arra fókuszál, hogy kiköpje, hanem arra, hogy telesírhassa a nyomorával a környezetét.

A buddhizmus szerint az hozza el a harmóniát, ha az ember nem vágyik olyanra, amire semmi szüksége valójában, de még Assisi Szent Ferenc imája is úgy szól, hogy
"Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet,
És adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."
Én egyik vallásnak se vagyok nagy híve, de mindkét nézőponttal tudok azonosulni.
Így jól elvagyok a nyugdíjas rokonaimmal és a régi barátaimmal. Még a Fidesz-szavazókkal is.

1 hónapja
Ha soha nem adnám fel, hogy a szenvedély beteg családtagomat megpróbáljam visszarántani az életbe - az is nagyon gyakran "reménytelen" -, úgy ezt sem adnám fel. Csak úgy kell csinálni, hogy lehetőleg ne legyen bántó.
peterk2005 udvari bolond
Pedig pont szenvedélybetegségnél nem lehet senkit se "meggyőzni", vagy visszarántani.
Vagy eléri magától a mélypontját, és elindul felfelé, segítséget kér, rehabra, terápiába, 12 lépéses programba megy, és megtanulja kezelni a betegségét, vagy csak zuhan, amíg a korház, börtön, temető hármas valamelyikét el nem éri. Te rángathatod, ez nem így működik. Csak "ápoló", támogató tudsz lenni, nem proaktív cselekvő.
Ahol hatással lehetsz proaktív érvekkel, azok az opportunisták, akiknek nem hitük, hanem érdekeik vannak. De a hitéből se tudsz senkit se kidumálni. Se régi barátot, se nyugdíjas rokont.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha így is lenne, akkor sem tudnád előre eldönteni, hogy ki milyen fázisban van, mert senki nem tudja előre megmondani - szakember sem -, hogy ki lesz képes kijönni szenvedély betegségből vagy vakhitből. Próbálkozni tudsz aztán vagy sikerül vagy nem. Aztán ezt megfogalmazhatod magadnak ahogy akarod. Ha úgy tetszik akkor arra fogod, hogy magától fordult meg és te csak a hóna alá nyúltál, vagy pedig addig noszogattad, amíg el nem tudtad vinni a fordulat határig. Én az utóbbi magyarázatot tartom a magaménak, de előfordulhat, hogy esete válogatja.

1 hónapja
Ha soha nem adnám fel, hogy a szenvedély beteg családtagomat megpróbáljam visszarántani az életbe - az is nagyon gyakran "reménytelen" -, úgy ezt sem adnám fel. Csak úgy kell csinálni, hogy lehetőleg ne legyen bántó.
peterk2005 udvari bolond
Pedig pont szenvedélybetegségnél nem lehet senkit se "meggyőzni", vagy visszarántani.
Vagy eléri magától a mélypontját, és elindul felfelé, segítséget kér, rehabra, terápiába, 12 lépéses programba megy, és megtanulja kezelni a betegségét, vagy csak zuhan, amíg a korház, börtön, temető hármas valamelyikét el nem éri. Te rángathatod, ez nem így működik. Csak "ápoló", támogató tudsz lenni, nem proaktív cselekvő.
Ahol hatással lehetsz proaktív érvekkel, azok az opportunisták, akiknek nem hitük, hanem érdekeik vannak. De a hitéből se tudsz senkit se kidumálni. Se régi barátot, se nyugdíjas rokont.
Őszentsége Sobri Jóska
ez nálam ott bukik meg bukik meg, hogy a függőség neurokémiai kényszer, amig a politikai hit viszont társas és narratív konstrukció..
Josszi
A mai pszichológiai fősodor szerint a függőség egy biopszichoszociális folyamat, ahol agyi változások, tanulási mechanizmusok és élettörténeti-társas tényezők kölcsönhatása hozza létre a kényszeres használatot.

Tesztelték patkányokon, hetekig adtak nekik kokaint, de még sem váltak függővé. Máté Gábor az egyik véglet, aki azt állítja, hogy döntően pszichológiai okok vannak a függés mögött, a klasszikus, XX. század végi orvoslás a másik, amely szerint csak vegyi folyamat.

Mai tudásunk szerint a függőség egy tanult, agyban rögzült kényszeres viselkedésminta, amelyet biológiai sérülékenység, pszichés dinamika és szociális helyzet együtt tart fenn.

Ezért is hatékonyabb pszichológus kezelése mellett az elvonó,és így lehetséges olyan "csoda", hogy valaki magától meggyógyul valamilyen függőségtől.

Sobri azért is von párhuzamot (szerintem), mert egyes kutatások igazolják, hogy a vallás (és itt most az orbánizmus ilyen) erősen mutat hasonló jegyeket, mint a szerhasználat. Ezért is van az, hogy a megtérés sok drogosnak segít, mert az egyik dopamin forrást egy másikra cserélik.

Én amikor drogfüggőknek segítettem a reintegrációban, sokszor vettem azt észre, hogy akik együttműködnek a terápián, könnyebben maradnak tiszták. Akkor még nem tanultam pszichológiát, de azóta az egyetem visszaigazolást adott erről.

Szóval a párhuzam helytálló, pár kissé kisarkított, és szerintem a Fidesz szavazóinak is csak max 10-15%-a pszichésen függő, 30-40% opportunista, még egy 10-20% aki protest okokból szavaz a Fideszre (mocskos kommunisták miatt), a maradék meg azért Fidesz törzs szavazó, mert nem elég tájékozott, és nem is feltétlenül ismer mást.

1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 434
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
ez nálam ott bukik meg bukik meg, hogy a függőség neurokémiai kényszer, amig a politikai hit viszont társas és narratív konstrukció..

¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond

1 hónapja
majd jusson azok eszébe akik a fidesz szavazó nyugdíjas családtagokkal, meg a régi barátom hát csak ne álljon már közénk a politika témában megértőek hogy az ilyen ostoba ismerősek miatt szopjuk majd a brét tovább
Josszi
Jó, majd eszembe jut.
Addigis érdekelne, hogy mi a te megoldási javaslatod?
Nyugdíjas családtag felkoncolása régi barát ignorálása? Vagy fordítva?
Persze a megbékélésés és a deeszkaláció jegyében.
Őszentsége Sobri Jóska
azt kiderítetted, hogy neki nincs
neked van?
rva
Én maradok megértő és asszertív a Fideszre szavazó nyugdíjas családtagokkal és régi barátokkal, és nem áll közénk a politika.
A pszichológia egyik alapvetése, hogy senkin nem tudsz változtatni, csak magadon, és ha ezt belátod sokkal nyugodtabb, harmonikusabb, hasznosabb életet élhetsz.
Őszentsége Sobri Jóska
"A pszichológia egyik alapvetése, hogy senkin nem tudsz változtatni, csak magadon,"
Ez mondjuk hülyeség, de jól hangzik, az kétségtelen 😉
ender1112
Mert?
Változtatni hiába akarsz te valaki máson, ha ő nem látja be vagy akar változni, te akár fejen is állhatsz, akkor sem fog változni.

De nem is a te felelősséged mások boldogulása.

Korunk egyik nagy félreértése, hogy a saját boldogságunkon kívül bármi másra is van közvetlen hatásunk. Még a gyermekeink boldogsága sem a mi felelősségünk. Az ő esetükben pl. a biztonságot kell megadni minden téren (fizikai, érzelmi, anyagi), de a boldogságuk az ő dolguk, nekik kell megtanulni pl. jól érezni magukat.

Felszabadító ennek a felismerése.

Persze, lehet hatni a környezetre példamutatással, tanítással, de azok integrálása, hasznosítása sem a mi dolgunk már.
Gyurma Pappa
Kicsit messze szaladtunk szerintem a fától 😊

Én maradnék a politikai meggyőződésnél. Szerintem mindenki meggyőzhető. A "nem látja be, vagy nem akar" nem egy elrendeltetett adottság / helyzet, hanem egy aktiális állapot. A meggyőzés pedig arról szól, hogy az ember megtalálja-e azt az dolgot, amivel az az állapot elbillenthető. A legfanatikusabb, legelborultabb szekta hívők között is akadnak sokan, akik valamiért megtérnek. Úgy, hogy előtte elképzelhetetlennek tűnt.

A legtöbb idős ember úgy nem győzhető meg, hogy leülök vele és megpróbálom "észhez téríteni", lökve elé a "bizonyítékaimat". Főleg nem olyan dolgokban amikben félelmeknek, érzelmeknek is fontos szerepük van. Még kevésbé, ha idegből történik. De óvatosan, érdeklődve, beszélgetve szerintem lehet. Sőt, én ezt kötelességemnek is érzem. Ha soha nem adnám fel, hogy a szenvedély beteg családtagomat megpróbáljam visszarántani az életbe - az is nagyon gyakran "reménytelen" -, úgy ezt sem adnám fel. Csak úgy kell csinálni, hogy lehetőleg ne legyen bántó.

1 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 689 — Víí veeer dö cseempjönsz.
Látványosan kötekedni szeretnél. De mindegy, válaszolok.

"(=életben van, biztonságban, jólétben)"
A 'szeretet' szó kihagyása az érdekes, tekintve azt, hogy valszeg az lenne a legfontosabb a gyerek boldogsága érdekében; de ahogy gondolod.ender1112
Mert ez alap. A feltétel nélküli szeretetnek nincs köze a feladataimhoz. Egyébként két hsz-szel ezelőtt írtam az érzelmi biztonságot, ami a szeretve levést jelenti.

"Ha valaki akarta ellenére változik, az régen baj, az önreflexió hiányának jele."
Mi van? A teljes gyerekkorodban az akaratod ellenére alakul a személyiséged, és mire felnőttként eljutsz oda, hogy esetleg változtatni akarj ezen, akkor sem tudod magad kivonni a környezeted hatása alól teljesen.
ender1112
Persze, ha változtatjuk a témát, akkor sosem lesz igazam, tény. Előtte a fideszes rokonokról volt szó, most a gyerekekről. Oké.

" ha valakinek ártottam vele, akkor változtatok, MAGAMON. Ennyit tehetek."
Meg akinek esetleg ártottál, megpróbálhatod valamilyen módon jóvá tenni; szóval tehetsz többet, mint hogy csak magaddal foglalkozol 😉
ender1112
Amikor valamit tettem, akkor meggyőződésem volt, hogy jól csinálom, amit csinálok. Tévedtem, beláttam, máshogy csináltam, mert figyelembe vettem a másik érzelmeit, reakciót, és ezért változtattam a viselkedésemen. Tehát változtatattam azon amin tudtam (=magamon), hogy a másik érzelmi szükségleteit figyelembe véve jobb legyen a helyzet. Próbálkozhattam volna meggyőzni a másikat, hogy örüljön annak, ami nem tetszik neki, de ez kevésbé lett volna hatékony.

Remélem sikerült közelebb hozni a megértésemet a világról.
Gyurma Pappa
1. Gondoltad, hogy alap, de mégis kihagytad, ellentétben a biztonsággal pl, ami nyilván nem alap. Jóvanakkó.
2. Te írtál nekem a gyerekeidről először, de nyilván én változtattam a témán. Másodszor is jóvannakkó.
3 .Vagy meggyőzés helyett bocsánatot kérhetsz, ami nagy valószínűséggel pozitívan változtatja meg az adott személyt valamilyen mértékben (ez nem ér egy 'jóvanakkó'-rt 😀).
4. "Kötekedés", "megértés a világról": nem talált.
1 hónapja
Látványosan kötekedni szeretnél. De mindegy, válaszolok.

A 'szeretet' szó kihagyása az érdekes, tekintve azt, hogy valszeg az lenne a legfontosabb a gyerek boldogsága érdekében; de ahogy gondolod.ender1112
Mert ez alap. A feltétel nélküli szeretetnek nincs köze a feladataimhoz. Egyébként két hsz-szel ezelőtt írtam az érzelmi biztonságot, ami a szeretve levést jelenti.

"Ha valaki akarta ellenére változik, az régen baj, az önreflexió hiányának jele."
Mi van? A teljes gyerekkorodban az akaratod ellenére alakul a személyiséged, és mire felnőttként eljutsz oda, hogy esetleg változtatni akarj ezen, akkor sem tudod magad kivonni a környezeted hatása alól teljesen.
ender1112
Persze, ha változtatjuk a témát, akkor sosem lesz igazam, tény. Előtte a fideszes rokonokról volt szó, most a gyerekekről. Oké.

Meg akinek esetleg ártottál, megpróbálhatod valamilyen módon jóvá tenni; szóval tehetsz többet, mint hogy csak magaddal foglalkozol 😉
ender1112
Amikor valamit tettem, akkor meggyőződésem volt, hogy jól csinálom, amit csinálok. Tévedtem, beláttam, máshogy csináltam, mert figyelembe vettem a másik érzelmeit, reakciót, és ezért változtattam a viselkedésemen. Tehát változtatattam azon amin tudtam (=magamon), hogy a másik érzelmi szükségleteit figyelembe véve jobb legyen a helyzet. Próbálkozhattam volna meggyőzni a másikat, hogy örüljön annak, ami nem tetszik neki, de ez kevésbé lett volna hatékony.

Remélem sikerült közelebb hozni a megértésemet a világról.

1 hónapja
majd jusson azok eszébe akik a fidesz szavazó nyugdíjas családtagokkal, meg a régi barátom hát csak ne álljon már közénk a politika témában megértőek hogy az ilyen ostoba ismerősek miatt szopjuk majd a brét tovább
Josszi
Jó, majd eszembe jut.
Őszentsége Sobri Jóska
neked van?
rva
Én maradok megértő és asszertív a Fideszre szavazó nyugdíjas családtagokkal és régi barátokkal, és nem áll közénk a politika.
A pszichológia egyik alapvetése, hogy senkin nem tudsz változtatni, csak magadon, és ha ezt belátod sokkal nyugodtabb, harmonikusabb, hasznosabb életet élhetsz.
Őszentsége Sobri Jóska
"A pszichológia egyik alapvetése, hogy senkin nem tudsz változtatni, csak magadon,"
ender1112
Mert?
Változtatni hiába akarsz te valaki máson, ha ő nem látja be vagy akar változni, te akár fejen is állhatsz, akkor sem fog változni.

Korunk egyik nagy félreértése, hogy a saját boldogságunkon kívül bármi másra is van közvetlen hatásunk. Még a gyermekeink boldogsága sem a mi felelősségünk. Az ő esetükben pl. a biztonságot kell megadni minden téren (fizikai, érzelmi, anyagi), de a boldogságuk az ő dolguk, nekik kell megtanulni pl. jól érezni magukat.

Persze, lehet hatni a környezetre példamutatással, tanítással, de azok integrálása, hasznosítása sem a mi dolgunk már.
Gyurma Pappa
Mindenki változik a különböző interakciók hatására, az is, aki nem akar. A kérdés csupán annyi, hogy mennyit és hogyan.
A felelősség egy másik kérdés, azt mindenki úgy nézi, ahogy akarja. (Mondjuk a szülői felelősség eltörlése érdekes gondolkodásmód.)
ender1112
ki mondta ezt, hogy nincs szülői felelősség? A gyerekem boldogsága nem az én felelősségem. A boldogulása (=életben van, biztonságban, jólétben) az a szülő felelőssége továbbra is. Hogy miként éli meg, az már az ő dolga. Irányt mutatni lehet és kell, de ha azt nem fogadja el, azzal neki lesz baja. Én ennyit tehetek.

Az eleje amit írsz, az meg semmit nem jelent. Ha valaki akarta ellenére változik, az régen baj, az önreflexió hiányának jele. Ha valamire valahogy reagálok, azt próbálom megérteni, és ha valakinek ártottam vele, akkor változtatok, MAGAMON. Ennyit tehetek.
Gyurma Pappa
A 'szeretet' szó kihagyása az érdekes, tekintve azt, hogy valszeg az lenne a legfontosabb a gyerek boldogsága érdekében; de ahogy gondolod.
1 hónapja
Josszi
Jó, majd eszembe jut.
Őszentsége Sobri Jóska
neked van?
rva
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
Mert?

Gyurma Pappa
Mindenki változik a különböző interakciók hatására, az is, aki nem akar. A kérdés csupán annyi, hogy mennyit és hogyan.
A felelősség egy másik kérdés, azt mindenki úgy nézi, ahogy akarja. (Mondjuk a szülői felelősség eltörlése érdekes gondolkodásmód.)
ender1112
ki mondta ezt, hogy nincs szülői felelősség? A gyerekem boldogsága nem az én felelősségem. A boldogulása (=életben van, biztonságban, jólétben) az a szülő felelőssége továbbra is. Hogy miként éli meg, az már az ő dolga. Irányt mutatni lehet és kell, de ha azt nem fogadja el, azzal neki lesz baja. Én ennyit tehetek.

Az eleje amit írsz, az meg semmit nem jelent. Ha valaki akarta ellenére változik, az régen baj, az önreflexió hiányának jele. Ha valamire valahogy reagálok, azt próbálom megérteni, és ha valakinek ártottam vele, akkor változtatok, MAGAMON. Ennyit tehetek.

1 hónapja
Josszi
Jó, majd eszembe jut.
Őszentsége Sobri Jóska
neked van?
rva
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
Mert?

Gyurma Pappa

Szerkesztette: ender1112
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 233 — Saturday Night Lights
Josszi
Jó, majd eszembe jut.
Őszentsége Sobri Jóska
neked van?
rva
Őszentsége Sobri Jóska
ugyanmár, te asszertív? 😀 max gyáva vagy konfrontálódni irl
Josszi
azért ezt nem mondanám 😊
eaglesmcnabb
Van erre speciális kifejezés, az asszergív.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)