Politika
64 feliratkozó
1 hónapja
Kövér Laca “Peter Magyar”-ozza Magyar Pétert. Az megadja az alaphangot az előttünk álló pár évre, fasza lesz.www.reddit.com/r/hungary/s/Uzcv6ATGxT
Szerkesztette: vpi
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/01/10/tisza-part-domain-biztos-valasztas-weboldal-fidesz-kampany-szlogenMekkora troll! 😀
Illetve mennyire nyomorult, kontraszelektált amatőrök maradtak már csak a Fideszben, ha ennyi eszük se volt?
1 hónapja
telex.hu/kulfold/2026/01/09/lengyelorszag-magyar-nagykovet-menedekMár a haveri lengyel elnökben sem bíznak, mint a demokrácia őrében 😊
Külügy: „Lengyelországban válságban van a jogállam, számos ember politikai alapú üldöztetésnek van kitéve. Magyarországon a politikai üldöztetést elszenvedő emberek az európai uniós jogszabályokkal összhangban kapnak menekültstátuszt.”
De bájos 😄
Hogy aggódnak mások jogállamisága miatt.
warr_b
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
A Kádár rendszer megbukott szerinted?Akkormeg mi ez, ha nem korrekció?Döntsük el, hogy miről beszélünk. Eddig rendszereket hasonlítottunk össze. A rendszerekkel kapcsolatban tartom a véleményem. A két rendszer más, más logikával működött, más időkben. Hadd ne ismételjem meg amit már leírtam.Szerinted.Mit és hogyan? A kádár rendszer a gulyáskommunizmussal élte túl olyan sokáig. Amit nem a nyugdíjasokra épített - fontosak ők is, mert sokan vannak, de építeni rájuk nem lehet -, hanem a kis maszekra, a gebinesre, a zöldségesre, a közértesre, és egy olyan szociális / jóléti rendszerre, ami jobb volt, mint a korábbi időké. A NER éppen utóbbi csoportokat vesztette, veszti el, és közben képtelen fenntartani / javítgatni a jóléti rendszereket. Lölővel, hatvanpusztával, stb., nem lehet. És mivel ez utóbbi - a lenyúlás - az egésznek a motorja, ettől NER a NER, korrigálni se képes rajta.Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Szerintem meg ahogy a Kádár-éra is lemenedzselte, túlélte, profitált a saját "leváltásából", és szépen áttranszformálódott 20 év alatt a NER-be, pozíciókkal, státuszokkal, olajpénzekkel, privatizált vagyonokkal, stb., ugyanezt Orbánék miért ne tudnák megtenni?
Legfeljebb a feketét majd fehérnek hívják.
Őszentsége Sobri Jóska
Az, hogy a NER elit képes lesz átmenteni a státuszát a NER bukása után időkre, az nem kérdés. Persze. Az, aki majd alkalmazkodni tud az új rendszerhez.
peterk2005 udvari bolond
Ez a bukás szerinted?
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
telex.hu/kulfold/2026/01/09/lengyelorszag-magyar-nagykovet-menedekKülügy: „Lengyelországban válságban van a jogállam, számos ember politikai alapú üldöztetésnek van kitéve. Magyarországon a politikai üldöztetést elszenvedő emberek az európai uniós jogszabályokkal összhangban kapnak menekültstátuszt.”
De bájos 😄
Hogy aggódnak mások jogállamisága miatt.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Akkormeg mi ez, ha nem korrekció?Döntsük el, hogy miről beszélünk. Eddig rendszereket hasonlítottunk össze. A rendszerekkel kapcsolatban tartom a véleményem. A két rendszer más, más logikával működött, más időkben. Hadd ne ismételjem meg amit már leírtam.Szerinted.Mit és hogyan? A kádár rendszer a gulyáskommunizmussal élte túl olyan sokáig. Amit nem a nyugdíjasokra épített - fontosak ők is, mert sokan vannak, de építeni rájuk nem lehet -, hanem a kis maszekra, a gebinesre, a zöldségesre, a közértesre, és egy olyan szociális / jóléti rendszerre, ami jobb volt, mint a korábbi időké. A NER éppen utóbbi csoportokat vesztette, veszti el, és közben képtelen fenntartani / javítgatni a jóléti rendszereket. Lölővel, hatvanpusztával, stb., nem lehet. És mivel ez utóbbi - a lenyúlás - az egésznek a motorja, ettől NER a NER, korrigálni se képes rajta.Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Szerintem meg ahogy a Kádár-éra is lemenedzselte, túlélte, profitált a saját "leváltásából", és szépen áttranszformálódott 20 év alatt a NER-be, pozíciókkal, státuszokkal, olajpénzekkel, privatizált vagyonokkal, stb., ugyanezt Orbánék miért ne tudnák megtenni?
Őszentsége Sobri Jóska
Az, hogy a NER elit képes lesz átmenteni a státuszát a NER bukása után időkre, az nem kérdés. Persze. Az, aki majd alkalmazkodni tud az új rendszerhez.
peterk2005 udvari bolond
Ez a bukás szerinted?
1 hónapja
Döntsük el, hogy miről beszélünk. Eddig rendszereket hasonlítottunk össze. A rendszerekkel kapcsolatban tartom a véleményem. A két rendszer más, más logikával működött, más időkben. Hadd ne ismételjem meg amit már leírtam.Szerinted.Mit és hogyan? A kádár rendszer a gulyáskommunizmussal élte túl olyan sokáig. Amit nem a nyugdíjasokra épített - fontosak ők is, mert sokan vannak, de építeni rájuk nem lehet -, hanem a kis maszekra, a gebinesre, a zöldségesre, a közértesre, és egy olyan szociális / jóléti rendszerre, ami jobb volt, mint a korábbi időké. A NER éppen utóbbi csoportokat vesztette, veszti el, és közben képtelen fenntartani / javítgatni a jóléti rendszereket. Lölővel, hatvanpusztával, stb., nem lehet. És mivel ez utóbbi - a lenyúlás - az egésznek a motorja, ettől NER a NER, korrigálni se képes rajta.Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Szerinted.Mit és hogyan? A kádár rendszer a gulyáskommunizmussal élte túl olyan sokáig. Amit nem a nyugdíjasokra épített - fontosak ők is, mert sokan vannak, de építeni rájuk nem lehet -, hanem a kis maszekra, a gebinesre, a zöldségesre, a közértesre, és egy olyan szociális / jóléti rendszerre, ami jobb volt, mint a korábbi időké. A NER éppen utóbbi csoportokat vesztette, veszti el, és közben képtelen fenntartani / javítgatni a jóléti rendszereket. Lölővel, hatvanpusztával, stb., nem lehet. És mivel ez utóbbi - a lenyúlás - az egésznek a motorja, ettől NER a NER, korrigálni se képes rajta.Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Mit és hogyan? A kádár rendszer a gulyáskommunizmussal élte túl olyan sokáig. Amit nem a nyugdíjasokra épített - fontosak ők is, mert sokan vannak, de építeni rájuk nem lehet -, hanem a kis maszekra, a gebinesre, a zöldségesre, a közértesre, és egy olyan szociális / jóléti rendszerre, ami jobb volt, mint a korábbi időké. A NER éppen utóbbi csoportokat vesztette, veszti el, és közben képtelen fenntartani / javítgatni a jóléti rendszereket. Lölővel, hatvanpusztával, stb., nem lehet. És mivel ez utóbbi - a lenyúlás - az egésznek a motorja, ettől NER a NER, korrigálni se képes rajta.Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

1 hónapja
Ezért kell korrigálni.Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Más a kettő. És más a korszak is.Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak.Pedig ha úgy nézed, hogy a NER az a Kádár-rendszer átmentett, konszolidált túlélése, akkor bizony nem elkerülhetetlen. Legfeljebb ismét át lesz cimkézve, kicsit finomhangolva, aztán megy tovább más néven.
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
A személyes tapasztalatom a környezetemben nekem is hasonló. Idősek körében is, pedig én falun lakom. Viszont olvastam, hogy amikor konkrét körzeteket mérnek, akkor független intézeteknél is rendszeresen 3-5%-al jobbak a fidesz számai, mint az országosak. Lehet, hogy van valami jelenség, ami kijön akkor, ha egy körzetben mérnek 1000 főt, de országos 1000-es mintán nem látszik. Persze ez sem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes körzetben így van, de inkább jellemző a mérésekre, mint nem.ezt én is érzem hallom, de az ellenkezője is szembejön, anyósom mostanában sajnos sokat fordul meg kórházban 2-3 napokra és váltott szobatársnőkkel hozza össze a sors, és 70+ hölgy volt mindegyik, egy fidesz szavazó sem akadt köztük, és nem voltak ostobák hogy a 13.havi meg 14 (havi lol) pénznek bedöljenek,igaz nem falusi településeken élnek hanem mind a 4 vagy 5 kis vagy nagyvárosból való volt (Eger, Miskolc, Salgótarján )Érezhető, hogy kezd alábbhagyni sokakban a lelkesedés, a környezetemben is látom és magamon is érzem. Töményen kaptuk a politikát ebben 1-1,5 évben és azt érzem, hogy emberek egy kicsit belevasultak. Sok ismerősöm Tisza szigetes, nagy volt a lelkesedés, de aztán mintha valami megtört volna. Nem azt mondják, hogy nem hisznek már benne, hanem egyszerűen látják azt mely sötétséget a kistelepüléseket járva, amitől teljesen elmegy az élet kedvük. Érzékelik a kettősséget a kis falukban, mert sokan mondják bassza meg a fidess a sok geciskedest, de OV nem hibás semmiben, O az isten, neki semmi köze nincs a fidesshez. Ez az amit az évek alatt kurva jól kialakítottak, nem a migráns meg háború, hanem a párt és a kormányfő szétválasztása.De mitől ilyen magabiztosak a fideszesek jelenleg?attól, hogy ezerszám vannak falusi polgármesterek, gazdák, kisebbségi vezetők a zsebükben, akik az alattvalóikat odahajtják az urna elé a választás napján, és ezzel eldöntik, hogy a kisvárosi központú/sokfalvas választókerületekben nem nyerhet a Tisza, pedig ilyen választókerületben is kellene győzniük ahhoz, hogy megnyerjék a választást. plusz még valami szexvideót is terveznek nyilvánosságra hozni MP-ről a választás előtt egykét héttel, amitől azt várják, hogy sokakat eltántorítanak attól, hogy a Tiszára szavazzanak. akiket én ismerek minisztériumi dolgozók, ők mondták, hogy volt egy fél év, amikor paráztak, de most már teljes nyugalom van a minisztériumban a fejeseknél.
Korábban volt itt írva, hogy Orbán is nagyon nyugodtnak tűnik, tegnap Gulyás is elég magas lóról beszélt folyamatosan és lehet folytatni a sort.
A közvéleménykutatások 2025 dec 20-án 49% Tisza - 37% Fidesz -re állnak a politico szerint (2021 dec 20-án Fidesz 48 - Összefogás 46 volt)
A polymarket-en:
következő miniszterelnök 55% Magyar Péter - 45 Orbán Viktor
választás győztese 60% Tisza - 38% Fidesz
Ezek már azért elég nagy előnyt mutatnak és ennek ellenére mégis a magabiztosság látszik.
Így attól tartok, hogy azok a pletykák, amiket az alkotmányos puccs-ról mondanak, egyre inkább képben lehetnek, ami nekem azt vetíti előre, hogy 2026-ban kurva nagy bajok lesznek
Bruce
deyell
KB23
Josszi
Nagyon nem könnyű egy bejáratott, teljes üzemben működő autoriter rendszert kicsapni, ha a nemzetközi környezet se igazán kedvez hozzá. Számomra kész csoda, hogy országosan ennyire stabilan képes vezetni a tisza, akkor is, ha a végén áprilisban nem lesz ennyi, vagy akár meg is fordul. Így is durva, hogy egy alig másfél éves párt, gyakorlatilag közösségi finanszírozásból erre képes.
Ja, és mindez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a NER bukása elkerülhetetlen. Egyrészt ezek a rendszerek nem öngyógyítóak. A túlélési ösztönük nagyon erős, de korrigálni nem tudnak. Másrészt a társadalmi átalakulás már megkezdőtött és megállíthatatlan. A NER 55 éves kor alatt már kisebbségben van, 40 éves kor alatt gyakorlatilag szitok szó. Ezek a folyamatok visszafordíthatatlanok.

1 hónapja
Elég nagy jégtáblák úsznak a Duna jegén, a végén még befagy, lehet királyt koronázunk a hétvégén! 😀én megyek körbehúgyozni a széleket csak szólj
Nomac
¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
ezt én is érzem hallom, de az ellenkezője is szembejön, anyósom mostanában sajnos sokat fordul meg kórházban 2-3 napokra és váltott szobatársnőkkel hozza össze a sors, és 70+ hölgy volt mindegyik, egy fidesz szavazó sem akadt köztük, és nem voltak ostobák hogy a 13.havi meg 14 (havi lol) pénznek bedöljenek,igaz nem falusi településeken élnek hanem mind a 4 vagy 5 kis vagy nagyvárosból való volt (Eger, Miskolc, Salgótarján )Érezhető, hogy kezd alábbhagyni sokakban a lelkesedés, a környezetemben is látom és magamon is érzem. Töményen kaptuk a politikát ebben 1-1,5 évben és azt érzem, hogy emberek egy kicsit belevasultak. Sok ismerősöm Tisza szigetes, nagy volt a lelkesedés, de aztán mintha valami megtört volna. Nem azt mondják, hogy nem hisznek már benne, hanem egyszerűen látják azt mely sötétséget a kistelepüléseket járva, amitől teljesen elmegy az élet kedvük. Érzékelik a kettősséget a kis falukban, mert sokan mondják bassza meg a fidess a sok geciskedest, de OV nem hibás semmiben, O az isten, neki semmi köze nincs a fidesshez. Ez az amit az évek alatt kurva jól kialakítottak, nem a migráns meg háború, hanem a párt és a kormányfő szétválasztása.De mitől ilyen magabiztosak a fideszesek jelenleg?attól, hogy ezerszám vannak falusi polgármesterek, gazdák, kisebbségi vezetők a zsebükben, akik az alattvalóikat odahajtják az urna elé a választás napján, és ezzel eldöntik, hogy a kisvárosi központú/sokfalvas választókerületekben nem nyerhet a Tisza, pedig ilyen választókerületben is kellene győzniük ahhoz, hogy megnyerjék a választást. plusz még valami szexvideót is terveznek nyilvánosságra hozni MP-ről a választás előtt egykét héttel, amitől azt várják, hogy sokakat eltántorítanak attól, hogy a Tiszára szavazzanak. akiket én ismerek minisztériumi dolgozók, ők mondták, hogy volt egy fél év, amikor paráztak, de most már teljes nyugalom van a minisztériumban a fejeseknél.
Korábban volt itt írva, hogy Orbán is nagyon nyugodtnak tűnik, tegnap Gulyás is elég magas lóról beszélt folyamatosan és lehet folytatni a sort.
A közvéleménykutatások 2025 dec 20-án 49% Tisza - 37% Fidesz -re állnak a politico szerint (2021 dec 20-án Fidesz 48 - Összefogás 46 volt)
A polymarket-en:
Ezek már azért elég nagy előnyt mutatnak és ennek ellenére mégis a magabiztosság látszik.
Így attól tartok, hogy azok a pletykák, amiket az alkotmányos puccs-ról mondanak, egyre inkább képben lehetnek, ami nekem azt vetíti előre, hogy 2026-ban kurva nagy bajok lesznek
Bruce
deyell
KB23
¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
Elég nagy jégtáblák úsznak a Duna jegén, a végén még befagy, lehet királyt koronázunk a hétvégén! 😀Max Rogant, Viktorhoz kell meg egy hét -10 fokkal minimum 😊
Nomac
1 hónapja
Elég nagy jégtáblák úsznak a Duna jegén, a végén még befagy, lehet királyt koronázunk a hétvégén! 😀
1 hónapja
Nekem is, de a sülysápi is kurvajó | (+ nyilván amelyiket én csinálom az is. 😀) |Nekem a Durándás a kedvencemEzeknek a nagy része trolloldal.
Itt valami troll atvette az admin jogokat vagy ekkora az agyhalal?😀
JéBé
Sjoelleer van de Vrij
zacknorb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
Deák Dániel: Ne játsszuk el, hogy közgazdászok vagyunk!
Kele János: Én nem játszom el, én tényleg az vagyok.
Poloska vagyok.
1 hónapja
Az eresz szexvideónak számít? Mert Szájer lemondott.akkor rosszul emlékeztem 😊megnyerteEdit: eddig minden politikus, akiről kampányban szexvideó került elő megnyerte a választást itthon.Borkai?
resistance is futile
Negritis, a vajda
resistance is futile
Negritis, a vajda
Mondjuk, utána visszatért gondolkodóként.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
dawyd728
4 123
De mitől ilyen magabiztosak a fideszesek jelenleg?A százalékok azt jelentik, h a mai helyzetből 20 alkalomból 11x Tisza és 9x Fidesz.
A polymarket-en:
Bruce
A kormány kezében még mindig ott az osztogatás.
Ez egyáltalán nem különbség főleg nem Tisza számára megnyugtató..
1 hónapja
Ezeknek a nagy része trolloldal.
Itt valami troll atvette az admin jogokat vagy ekkora az agyhalal?😀
JéBé
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Deák Dániel: ne játsszuk azt, hogy közgazdászok vagyunk – Kele János: én nem játszom, én az vagyokmazochistáknak van videó is:
www.youtube.com/watch?v=IHrNapC7Yas