Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
nem is mondtam hogy releváns, eleve az én "buborékom"ról van szóA szavazói tábor jellemzően idősekből áll, a társadalom pedig amúgy is öregszik.Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani."millenial" ismerőseim között nagyot megy mzp amúgy
nagylaza
Negritis
Sajnos nem sokat számít az amúgy is minimális szavazói fegyelemmel rendelkező millenialok preferenciája.
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ha online még lehet majd szavazni, én is rá fogok.Nem veszek részt az előválasztáson. Valószínűleg őt húznám be.Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani.Illetve ő az egyetlen, aki nem az elmúlt 30 év standard okádék politikusi attitűdjét hozza, akiről legalább hihető lehet, hogy nem ugyanannak a körnek egy tagja.
nagylaza
De a fentiek szerint te nem őt ikszelted.
Sobri Jóska
nagylaza
Bár az egyáltalán nem tetszik, hogy összebútorozott a többiekkel.
Egyébként 2022-ben is egy MKKP szavazat néz ki nekem leginkább.
több mint 4 éve
A szavazói tábor jellemzően idősekből áll, a társadalom pedig amúgy is öregszik.Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani."millenial" ismerőseim között nagyot megy mzp amúgy
nagylaza
Negritis
Sajnos nem sokat számít az amúgy is minimális szavazói fegyelemmel rendelkező millenialok preferenciája.
több mint 4 éve
Nem veszek részt az előválasztáson. Valószínűleg őt húznám be.Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani.Illetve ő az egyetlen, aki nem az elmúlt 30 év standard okádék politikusi attitűdjét hozza, akiről legalább hihető lehet, hogy nem ugyanannak a körnek egy tagja.
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Dobrev - FGyA bunyó vanwww.youtube.com/watch?v=mWtSXNBox7c
Amadeus
itt?
több mint 4 éve
Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani.Illetve ő az egyetlen, aki nem az elmúlt 30 év standard okádék politikusi attitűdjét hozza, akiről legalább hihető lehet, hogy nem ugyanannak a körnek egy tagja.
nagylaza
több mint 4 éve
Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani."millenial" ismerőseim között nagyot megy mzp amúgy
nagylaza
több mint 4 éve
1. De az is kapitalizmus, ha nagyot álmodsz, és elfoglalod/meghackeled az államot, kormányzatot. Ugyanaz nagyban.1. Semmi baj nem lenne (ettől működik a kapitalizmus), ha valóban egy vállalkozó szemléletű ember járna el így, és a kifejezést nem kellene idézőjelbe tenned. Mészáros azonban csak egy ócska kis stróman, annak is a legalja. A lopásra, a pofátlanságra, a gátlástalanságra értettem a kérdést: soha nem elég?!Nem szeretném, ha elkerülné a topik figyelmét. Az, hogy vérforraló, nem kifejezés. Soha nem elég, bazmeg?!Soha.
nagylaza
Ez egy szemléletmód, nem fog megváltozni magától, külső hatások nelkül.
Egy Bill Gates, Al Capone vagy Jeff Bezos miért nem elégedett meg mondjuk 1 milliárd dollárral? Vagy kettővel? Mindent megkaphat az ember annyiért is, vagyis ez nem a pénz személyes felhasználhatóságáról szól.
Ez rendszerépítés, hatalomtechnika, lehetőségkiaknázás, minden "vállalkozó szemléletű" ember így jár el.
Naívitás az értetlenkedésed.
Csak érdekességképpen tegyél el jópár ilyen ügyet, cikket, aztán amikor majd kormányváltás lesz, utána nézzük meg hány ilyet vesznek elő. Szerintem legeljebb átveszik az üzletet, vagy kitalálnak sajátot, ötös metrót, szegedi repteret, ésatöbbi.
Így működik a világ, pláne itt a Balkánon.
És fun fact: Dobrev annyira vezet az előválasztáson egyelőre, hogy lehet nem is lesz második forduló. 😉
A Kötöttfogásban tegnap 8-2 arányt mondtak. 8 Dobrevnek, 2 a másik négynek az eddig leadott szavazatok aránya.
Sobri Jóska
2. Magyar György pedig azt mondta, hogy a személyesen leadott szavazatokat elzárva és lezárva tartják, csak a végén dolgozzák fel. Legfeljebb az online szavazásról szivároghattak ki infók, de az általad idézett arányt akkor is erős kétségekkel fogadom.
nagylaza
2. Az arányt a Kötöttfogásban mondta Dévényi, forrást nem jelölt meg, valóban durvának tűnik, dehát ez egy "magánszavazás", mint egy TV szimpátiaszavazása vagy egy multi elégedettségmérő kérdőíve. Egy hét múlva úgyis kiderül.
több mint 4 éve
Amúgy én MZP szereplésére leszek nagyon kíváncsi (és nem elsősorban Sobri fórumtárs szavazata miatt). Viszonylag sok ismerősom van, aki őt ikszelte be, pedig egyikük se jobboldali. Hanem: MZP-hez hasonlóan úgy gondolják, hogy a bizonytalanokat és a Fideszből kiábrándultakat egy jobboldali (ráadásul vidéki) miniszterelnök-jelölt tudja a leginkább megszólítani.
több mint 4 éve
1. Semmi baj nem lenne (ettől működik a kapitalizmus), ha valóban egy vállalkozó szemléletű ember járna el így, és a kifejezést nem kellene idézőjelbe tenned. Mészáros azonban csak egy ócska kis stróman, annak is a legalja. A lopásra, a pofátlanságra, a gátlástalanságra értettem a kérdést: soha nem elég?!Nem szeretném, ha elkerülné a topik figyelmét. Az, hogy vérforraló, nem kifejezés. Soha nem elég, bazmeg?!Soha.
nagylaza
Egy Bill Gates, Al Capone vagy Jeff Bezos miért nem elégedett meg mondjuk 1 milliárd dollárral? Vagy kettővel? Mindent megkaphat az ember annyiért is, vagyis ez nem a pénz személyes felhasználhatóságáról szól.
Ez rendszerépítés, hatalomtechnika, lehetőségkiaknázás, minden "vállalkozó szemléletű" ember így jár el.
Csak érdekességképpen tegyél el jópár ilyen ügyet, cikket, aztán amikor majd kormányváltás lesz, utána nézzük meg hány ilyet vesznek elő. Szerintem legeljebb átveszik az üzletet, vagy kitalálnak sajátot, ötös metrót, szegedi repteret, ésatöbbi.
És fun fact: Dobrev annyira vezet az előválasztáson egyelőre, hogy lehet nem is lesz második forduló. 😉
A Kötöttfogásban tegnap 8-2 arányt mondtak. 8 Dobrevnek, 2 a másik négynek az eddig leadott szavazatok aránya.
Sobri Jóska
2. Magyar György pedig azt mondta, hogy a személyesen leadott szavazatokat elzárva és lezárva tartják, csak a végén dolgozzák fel. Legfeljebb az online szavazásról szivároghattak ki infók, de az általad idézett arányt akkor is erős kétségekkel fogadom.
több mint 4 éve
Ha láttad stúdióvetítésen mondjuk a Bosszúállók: Végjátek című filmjét a premier előtt fél évvel, akkor nem sokat gondolkozol azon, ha később a mozikban is szembesülsz azzal, hogy meghal az Acélember.És fun fact: Dobrev annyira vezet az előválasztáson egyelőre, hogy lehet nem is lesz második forduló. 😉Ha ez valóban így van, az legalábbis érdekes és elgondolkodtató.
Sobri Jóska
Tudom, tudom, te már hónapokkal ezelőtt beírtad, hogy le van zsírozva a háttérben, hogy Klára asszony lesz az ellenzék miniszterelnökjelöltje. 😀
De akkor meg azért elgondolkodtató...
warr_b
Persze, átvághatják, forgathatnak hozzá pár új jelenetet, de érdekesnek nem fogod tartani és meglepődni sem fogsz.
Az érdekel ki
több mint 4 éve
Dobrev - FGyA bunyó van
több mint 4 éve
És fun fact: Dobrev annyira vezet az előválasztáson egyelőre, hogy lehet nem is lesz második forduló. 😉Ha ez valóban így van, az legalábbis érdekes és elgondolkodtató.
Sobri Jóska
Tudom, tudom, te már hónapokkal ezelőtt beírtad, hogy le van zsírozva a háttérben, hogy Klára asszony lesz az ellenzék miniszterelnökjelöltje. 😀
De akkor meg azért elgondolkodtató...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Nem szeretném, ha elkerülné a topik figyelmét. Az, hogy vérforraló, nem kifejezés. Soha nem elég, bazmeg?!Soha.
nagylaza
több mint 4 éve
Nem szeretném, ha elkerülné a topik figyelmét. Az, hogy vérforraló, nem kifejezés. Soha nem elég, bazmeg?!Közlekedési szakemberek sem akartak hinni a fülüknek, amikor a Kelenföld és Ferencváros pályaudvar közötti vasúti vágányok bővítését közel 338 milliárdért nyerte el a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt. A nyertes ajánlat olyannyira túlzónak tűnik, hogy egy nagyságrenddel alacsonyabb lehet a munkák valós értéke: a téma érzékenysége miatt név nélkül nyilatkozó szakértők úgy gondolták, egy ilyen munka ára valahol 30-50 milliárd forint lehet legfeljebb.
A költség nagyságrendjét jól mutatja, hogy a Portfolio.hu számításai szerint 2019-ben a teljes vasúti rendszer fenntartására 346 milliárd forintot költött a magyar állam, amiben benne volt a pályahálózat fenntartásának és fejlesztésének költsége mellett a diákok és nyugdíjasok utazási kedvezményeinek az ára, ahogy az új vonatok beszerzésének költségei is.
(...)
Az abszolút számokat nézve megdöbbentő, hogy a Déli Körvasút építési költségei olyan óriásprojektekkel mutatnak közelítőleg egyezést, mint a bécsi főpályaudvar vagy a malmői városi vasúti alagút.
g7.hu/kozelet/20210924/becsben-fopalyaudvar-is-kijott-annyibol-mint-amennyiert-budapesten-meszaros-lorinc-par-kilometer-vasutat-fejleszt/
több mint 4 éve
Ismét kevesebben lettünkTe nem mennél el abból az országból, ahol a meleg tesódat egyaránt basztatja az állam, a kormányzat a homofób törvénykezésével és még a legkorrektebb ellenzéki miniszterelnök is lebuzizza?
Szenzációs hírrel kezdődött a nap: Orbán Ráhel és a férje, Tiborcz István a spanyolországi Marbellába költözött. Legidősebb gyerekük már a tanévet is ott kezdte el. Ráhel egy Instagram-bejegyzésben tudatta követőivel, hogy elhagyják Magyarországot. Vajon távozásuk fél évvel a választások előtt nem tűnik-e majd sokak szemében afféle elmenekülésnek?
Mindenesetre tovább színesíti a hírt, hogy a brit Guardian csupán pár hónapja, május 20-án cikket közölt az alábbi címmel: A united nations of crime: how Marbella became a magnet for gangsters. A cikkből kiderül, hogy Marbella a szervezett bűnözés nemzetközi központja, ahol a legtöbb bűnügyi csoport jelen van. A terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem spanyol hírszerző központja szerint Marbellában 59 ország mintegy 113 bűnöző csoportja tevékenykedik.
Ez megnyugtató, Ráhel és István hazaérkezett.
ozibozi
több mint 4 éve
Gondoltam bepofátlankodok online 1 órával az időpontom előtt. Várakoztam 6 percet, aztán a videochat része volt kb 20 sec. Ment minden flottul.
több mint 4 éve
Mondjuk egy hónappal a bemutató előtt, amikor még nyilván nincs is moziműsor az adott időszakra, Kálomista rinyálásán kívül honnan is lehet pontosan tudni, hogy mit vágtak hozzá és mit nem a hálózatok?Hogy a rákba ne lenne. A mozik 6-12 hónapra előre tudják, hogy mikor-mit-hol-melyik teremben fognak bemutatni. Vannak betervezett buffer idősávok/termek, főleg a kisköltségvetésű/fesztiválszezonos filmek miatt, ahol a forgalmazó ad pénzt arra, hogy bemutassanak egy-egy díjra szánt filmet. Azért is vicces a rinyálása, mert ő ezt már régen tudhatta vagy tudnia kellett volna, hogy pl. a Dűnével szemben nincs az az Isten (még OV sem), hogy premier teremben mást vetítsenek. Főleg úgy, hogy a Bond film második hete megy.
somoskovig
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
444.hu/2021/09/21/a-mi-hazank-politikusa-feljelentest-tett-mert-a-pecs-pride-ra-szulok-kivittek-a-gyerekeikettehát a gyerekek védelmében jelentsük fel a szülőket, mert a gyerekben a bácsiszerető bácsik nagyobb kárt tesznek, mintha apát-anyát rabosítják. értem.
Inkább nézzetek nácikat, mint hogy a Hadházyt boncolgatjátok. Nevetnék, de sajnos ez Magyarországon történik épp.
De örülök, hogy kiállnak a fényre.
dazedprod.blob.core.windows.net/dazed-prod/1200/1/1201078.gif" class="embed">
Egyébként a jogszabály szerint a szülő dolga, hogy miként neveli a gyereket.
Gyurma Pappa
remélem, ez a barom marad politikus (igaz kevésbé sikeres), úgy kevesebb kárt okoz, mintha valami fontos dologgal kellene foglalkoznia
több mint 4 éve
Mondjuk egy hónappal a bemutató előtt, amikor még nyilván nincs is moziműsor az adott időszakra, Kálomista rinyálásán kívül honnan is lehet pontosan tudni, hogy mit vágtak hozzá és mit nem a hálózatok?Pontosan ennyit kellett volna itt is tennie a hálózatoknak. Hozzávágni egy rakat kis termet meg elbaszott időpontot aztán csókolom, akkor is hisztizne, de akkor vissza lehetne vágni, hogy, ugyankérem, adtunk - mittomén - 14 termet meg 36 vetítési időpontot, pontosan annyit, amennyit bármilyen más magyar filmnek is adtunk, adnánk. De sajnos az érdeklődés kicsi a premier sok stb. Ez védhető. De egyáltalán nem, vagy 1-2 termben délelőtt leadni, ez nehezen védhető és könnyen lehet a "szemét Karácsonyista hálózatok nem akarják bemutatni a filmet" narratívát mögé rakni.Csak az elmúlt 10 évből kezdjük el sorolni, hogy hány olyan magyar filmet mutatott be a cinema city vagy a Corvin, ami trailer alapján is mocsokszar volt és pénzügyi bukta lett? 😊azok jelentős része volt úgy hogy kis teremben ment és elbaszott időpontban
MC12
ez a felvetése jogos amúgy kálomistának
viszont ő nagytermet akar sok vetítéssel, prémium időpontban
nah arra viszont pont szar megjelenést választott mert ott vannak betáblázva a mozik
gondolom veri a mellét hogy márpedig ez megér mindent, de pénzt nem akar mögé tolni (ahogy gyurma is említi)
de az origonak is jól jön mert lehet karácsonyozni, gyurcsányozni meg sorosozni
Negritis
Ha a Kálomista nagy termet akar, sok premier időponttal akkor vegye meg, ha nem akarja megvenni akkor meg csináljon jó filmet. Itt ugye se sok pénz, se jó film - valószínűleg - nincs, szóval a helyében a fentebbi dealt próbálnám kiütni a rendszerből 😀
MC12
több mint 4 éve
Tanácsköztársaság velős volt, de legalább rövid 😊a tanácsköztársaságot én nem biztos hogy beleszámolnám, mert nagy vonalakban annyit nem számítottSzerintem a '46 és '89 közötti szakaszt is legalább két részre lehet osztani.Monarchia - Tanácsköztársaság - Horthy - Szocializmus - Demokratikus valami - NER.A következő világháború/államcsőd után szerintem jó esély van egy gyökeres változásra.ténylegesen volt 10 rendszerváltás?
A 20. század kezdete óta volt nálunk vagy 10 rendszerváltás, még ha a nagy részük nem is szült stabil struktúrákat.
Kampman
drasztikusból sztem max 3, könyedebb volt még pár
Negritis
Szerintem itt voltak számottevő rendszerbeli különbségek.
Lecsó
warr_b
a kommunizmus alatt sztem nem volt "drasztikus" váltás, ott mondom hogy soft volt
ahogy sztem a monarchia és a horthy korszak is egy lazább átmenet volt
a 89-10 közötti neolib időszakot ha kivágod akkor vityáék kb szervesen folytatják a kádári ökörrokséget
de valszeg én látom rosszul a dolgokat
Negritis
Azért szerintem a Kun Béla/Rákosi féle ÁVH-s vonulat nagyon nem volt egykutya a (késő-)Kádár-rendszerrel.

több mint 4 éve
a tanácsköztársaságot én nem biztos hogy beleszámolnám, mert nagy vonalakban annyit nem számítottSzerintem a '46 és '89 közötti szakaszt is legalább két részre lehet osztani.Monarchia - Tanácsköztársaság - Horthy - Szocializmus - Demokratikus valami - NER.A következő világháború/államcsőd után szerintem jó esély van egy gyökeres változásra.ténylegesen volt 10 rendszerváltás?
A 20. század kezdete óta volt nálunk vagy 10 rendszerváltás, még ha a nagy részük nem is szült stabil struktúrákat.
Kampman
Negritis
Lecsó
warr_b
a kommunizmus alatt sztem nem volt "drasztikus" váltás, ott mondom hogy soft volt
ahogy sztem a monarchia és a horthy korszak is egy lazább átmenet volt
a 89-10 közötti neolib időszakot ha kivágod akkor vityáék kb szervesen folytatják a kádári ö
de valszeg én látom rosszul a dolgokat
több mint 4 éve
Szerintem a '46 és '89 közötti szakaszt is legalább két részre lehet osztani.Monarchia - Tanácsköztársaság - Horthy - Szocializmus - Demokratikus valami - NER.A következő világháború/államcsőd után szerintem jó esély van egy gyökeres változásra.ténylegesen volt 10 rendszerváltás?
Kampman
Negritis
Lecsó

több mint 4 éve
Monarchia - Tanácsköztársaság - Horthy - Szocializmus - Demokratikus valami - NER.A következő világháború/államcsőd után szerintem jó esély van egy gyökeres változásra.ténylegesen volt 10 rendszerváltás?
Kampman
Negritis
több mint 4 éve
telex.hu/gazdasag/2021/09/24/tizszeresen-tularazott-lehet-szakertok-szerint-a-meszaros-lorinc-fele-del-pesti-vasuti-fejlesztesMészáros Lőrinc cége, a V-Híd kilométerenként 62 milliárd forintért fejlesztheti a Kelenföld és Ferencvárosi közötti vasúti szakaszt. Hét kilométer 338 milliárd forintért, ez drágább, mint amennyibe a francia TGV vagy a Malmö alatti svéd alagút kerül, és itt Dél-Pestről van szó.Megnyugtat a gondolat, hogy cserébe nem is fog határidőre elkészülni, és még szar is lesz.
(...)
A G7 most utánaszámolt a költségeknek, amit név nélküli szakértők a cikkben elképesztően túlárazottnak neveznek, szerintük egy ilyen munka ára valahol 30-50 milliárd forint lehet legfeljebb, amihez képest nagyjából tízszeres, egy nagyságrendnyi a Mészáros-féle győztes ajánlat.
A nagyságrendet mutatja, hogy 2019-ben a teljes magyar vasúti rendszer fenntartására 346 milliárd forintot költött a magyar állam, lényegében annyit, amennyit most egy hét kilométeres szakaszra akarnak kifizetni.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May