Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
És ha egy ilyen patkány a te zsebedben kezd el turkálni? Ha elkezd fotókat, iratokat lobogtatni a te cégedről, mint egy bűnöző, tolvaj cégháló részét képező cégről?Sobri Jóska
Rém egyszerű Jóska. Nekem ugyan ilyen birtokom nincs, de ha bárki bármit lefotózna amim van, és elkezdené mutogatni, akkor megmutatnám neki az adóbevallásomat. Mert én a pénzemet megkerestem, és leadóztam, mindenem abból van. Még annak is utána kutathatnak, hogy valamelyik rokonom ül-e valami önkormányzatban, ahol én valamilyen munkát vállaltam volna. Nyugodtan, mert nem fognak ilyent találni. Egyszerűen azért, mert nem volt ilyen példa.
Szóval Orbán papának nem történt semmi baja. Mutassa be az adóbevallását, oszt rendben van.

A háromgyerekes barátom családjára rárontottak a nav-nyomozók egy Hadházy-féle ügyben, ahol annyi volt a barátom "bűne", hogy egy romalapítvány alvállalkozójának volt az alvállalkozója egy minden politikát vagy mutyit nélkülöző kisértékű részfeladatban, és vitték még a gyerek laptopját és mobilját is.
Aztán persze kiderült, hogy még az eredeti romaalapítvány is mindent törvényesen csinált, csak korábban elhajtották Hadházyt amikor olyan dologról adatigényelt tőlük egy másik ügy miatt, aminek nem ők voltak az adatgazdái, mire a "patkány" őket is feljelentette, mert miért ne, azt mondta a barátomnak, -aki megkereste, ha már így felbaszták az agyát, és rákérdezett, hogy honnan vette, hogy az ő cégének pármilliós grafikai melója valami korrupciós ügy része-, hogy "sehonnan, majd a hatóság szétválogatja."Sobri Jóska
Elkezdtem ezt a szakaszt olvasni, de annál a pontnál, hogy Hadházy kezdeményezésére a NAV rárontott valakire, ott félrenyeltem az éppen szürcsölgetett kávémat a röhögéstől. 😀 Teljesen életszerű történet. Pont úgy imerjük a NAV-ot, amelyik egy ellenzéki képviselő szavára rohan és rárepül bárkire. 😀 Felteszem Orbán apuka is már remegve néz ki az ablakon, hogy mikor érkezik a NAV fekete autója. 😀 😀

Miközben évek óta buzog a korrupció ellen, tudsz mondani bármilyen valós ügyet, amit kitúrt?Sobri Jóska
Ő egy politikus, nem ügyész. Neki nem bizonyítani kell, hanem a visszaélés gyanúját jelezni. Namost, ha szerinted nem volt még egy sztori sem, amiben reálisan felmerülhetett visszaélés gyanúja, akkor ebben az országban mindenki a becsület lovagja. 😀 Beleértve az a felsorolni se lehet, rengeteg ilyen meg olyan embert, innen meg onnan, akiket ebben a topicban simán lekorruptazunk, te is, én is, más is, zokszó nélkül és törvényes bizonyíték nélkül. Szóval mi is a kérdés?

(Egyébként én azért is csípem Hadházy-t, mert nem nézi, hogy hol van és kire ront rá, amikor valahol szagot fog. Kezdte ugye még fideszes képviselőként a trafik ügyekkel. Mindig profi, mindig igaza van? Dehogy. Néha ökörként megy előre. De ki nem.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
 444.hu/2021/09/21/hadhazy-akos-bement-a-hirtv-be-es-varatlanul-elorantotta-a-hatvanpusztai-birtokrol-keszitett-fotojat

😀
Vrij6
Sokan nem bírják Hadházy-t, de én csípem. Ő legalább egy becsületes barom. 😀
peterk2005
szerintem is kellenek a hadházy-juhász féle tenyérbemászó faszkalapok hogy működhessenk a "fékek ellensúlyok" része a demokrációnak
igenis legyen 1-2 olyan patkány aki megmutatja hogy milyen visszaélések és bűnök vannak
Negritis
Nem is értem hogy juthattunk el odáig, hogy valaki szerint káros/idegesítő, amit csinálnak. Csak annak a pár embernek kéne így látnia őket, akiket lelepleznek, vagy szentül kötődnek a fidesz szektához.
dancogo
Az előbb irtam le mitől káros illetve ártalmas.
Felkészületlen, pontatlan, kurva sokat vélelmez, a gombhoz keresi a kabátot, és eleve nonszensz, hogy az egyik magánember a másik magánember zsebében turkáljon.
Illetve a politikai céljai vezérlik.
A lentebb írt történetben a barátomnak semmi köze a Fideszhez, nem is rájuk szavaz szerintem, a Hadházy által feljelentett romaalapítvány lehetett valahogy valami fideszeshez gyengébben becsatornázva, és ennyi, illetve a személyessértettsége elég volt Hadházynak a vádaskodáshoz, feljelentéshez egy EU-s projekt kapcsán, amiben meg az is lehet, hogy pénzt tettek zsebre, de nem a romák vagy az alvállalkozók szintjén, ezt kivizsgálták.

Az a gond, te is azt hiszed, hogy vannak a makulátlan ellenzékiek és a full bűnös, korrupt fideszesek, de a gazdaság ennel sokkal összetettebb.
Pl. Az én cégem régebben csinált egy önkormányzati rendezvényt egy fideszes vezetésű önkormányzatnak, nyilván ismerettség miatt, de korrupció nélkül. (Szarban hagyták őket, mondták mennyi van, mit akarnak, meg tudom e ennyiből oldani, ennyi volt benne benne a "mutyi".) Jó rendezvény kellett olcsón, gyorsan, beugrósként, és alig volt rá pénz, szóltak, mi megcsináltuk. De egy helyi Hadházy-szerű házmestermentalitású faszkalap nekiállt pampogni, hogy drága, túlárazott, és nem volt közbeszerzés (nem is kell, ha nincs rá idő) mire az ellenzéki mszp-s képviselők lecsaptak erre a lehetőségre, bekértek egy csomó piaci árajánlatot, hogy képben legyenek, és megállapították, hogy a velünk kötött szerződés biza iparági standerdek alapján kimondottan olcsó, a rövid határidő miatt törvényesen maradt ki a közbeszerzés, és maga a rendezvény teljesen szerződésszerűen valósult meg és szakmailag megfelelő volt, hisz ők is ott voltak, látták is a saját szemükkel.

De ez a helyi faszkalap csak nyüzsgött, és feljelentette a cégemet.
Aminek az lett a következménye, hogy pár év múlva mehettünk a bíróságra a polgármesterrel, de az akkor már a korábbi mszp-s képviselő volt, aki kivizsgálta évekkel korábban, és el is mondta, hogy ez egy teljesen kóser sztori volt, ahol a cég beugrása mentette meg a rendezvényt, hogy minden teljesen okés és ezt még akkor ellenzéki képviselőként is kivizsgálta, most is utólag polgármesterként, nem érte kár az önkorit, sőt, és két tárgyalás után le is zárták az egészet.
A helyi hülye meg ugyanúgy zsizseg tovább, mert hülye ahhoz, hogy valamire vigye és a mások zsebében turkálás az egyetlen amihez "ért". Meg persze lehet előbb-utóbb talál valamit.
Csak addig kurva idegesítő, hogy az indokolatlan hülyeségei mások idejét, forrásait érintik.

Hátha így megérted, hogy mi a gond Hadházyval, a Hadházy-félékkel.
Fingjuk nincs a valóságról, olyanok mint egy részeg önjelölt vadnyugati pisztolyhős, aki pörög és lő minden irányba, de a legtöbbször csak a tehenekben, lovakban vagy a kocsma berendezésében tesz kárt teljesen haszontalan módon.
Sobri Jóska
ittisvan egyijen "főjelentlek" seggombóc, az összes szomszédot felnyomta mindenhun, most már a második körnér jár, a szomszédok szomszédainál - a nyuggerklubba má fonják a kötelet

ijene - KVH, hát mi a helyzet a szerves hulladék tárolással ???? geficken szerves? ekk SZÁRVÁS, nah jaaa a trágya, itte, deha lejön a lomb beásom a fák alá. Eeez ekkora?? mennyi ez?? zwei stücken, talicskáva. Na jó megyek a faszomba. Nah várgyá, kivót?! Anonim. Látod nem kapsz kávét a kurvaanyádat, Jóska dobbcsakát a mérnökúr portájára a ganét, mennyémágecimennyéé

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
 444.hu/2021/09/21/hadhazy-akos-bement-a-hirtv-be-es-varatlanul-elorantotta-a-hatvanpusztai-birtokrol-keszitett-fotojat

😀
Vrij6
peterk2005
szerintem is kellenek a hadházy-juhász féle tenyérbemászó faszkalapok hogy működhessenk a "fékek ellensúlyok" része a demokrációnak
igenis legyen 1-2 olyan patkány aki megmutatja hogy milyen visszaélések és bűnök vannak
Negritis
Nem is értem hogy juthattunk el odáig, hogy valaki szerint káros/idegesítő, amit csinálnak. Csak annak a pár embernek kéne így látnia őket, akiket lelepleznek, vagy szentül kötődnek a fidesz szektához.
dancogo
Felkészületlen, pontatlan, kurva sokat vélelmez, a gombhoz keresi a kabátot, és eleve nonszensz, hogy az egyik magánember a másik magánember zsebében turkáljon.
A lentebb írt történetben a barátomnak semmi köze a Fideszhez, nem is rájuk szavaz szerintem, a Hadházy által feljelentett romaalapítvány lehetett valahogy valami fideszeshez gyengébben becsatornázva, és ennyi, illetve a személyessértettsége elég volt Hadházynak a vádaskodáshoz, feljelentéshez egy EU-s projekt kapcsán, amiben meg az is lehet, hogy pénzt tettek zsebre, de nem a romák vagy az alvállalkozók szintjén, ezt kivizsgálták.

Az a gond, te is azt hiszed, hogy vannak a makulátlan ellenzékiek és a full bűnös, korrupt fideszesek, de a gazdaság ennel sokkal összetettebb.
Pl. Az én cégem régebben csinált egy önkormányzati rendezvényt egy fideszes vezetésű önkormányzatnak, nyilván ismerettség miatt, de korrupció nélkül. (Szarban hagyták őket, mondták mennyi van, mit akarnak, meg tudom e ennyiből oldani, ennyi volt benne benne a "mutyi".) Jó rendezvény kellett olcsón, gyorsan, beugrósként, és alig volt rá pénz, szóltak, mi megcsináltuk. De egy helyi Hadházy-szerű házmestermentalitású faszkalap nekiállt pampogni, hogy drága, túlárazott, és nem volt közbeszerzés (nem is kell, ha nincs rá idő) mire az ellenzéki mszp-s képviselők lecsaptak erre a lehetőségre, bekértek egy csomó piaci árajánlatot, hogy képben legyenek, és megállapították, hogy a velünk kötött szerződés biza iparági standerdek alapján kimondottan olcsó, a rövid határidő miatt törvényesen maradt ki a közbeszerzés, és maga a rendezvény teljesen szerződésszerűen valósult meg és szakmailag megfelelő volt, hisz ők is ott voltak, látták is a saját szemükkel.

Aminek az lett a következménye, hogy pár év múlva mehettünk a bíróságra a polgármesterrel, de az akkor már a korábbi mszp-s képviselő volt, aki kivizsgálta évekkel korábban, és el is mondta, hogy ez egy teljesen kóser sztori volt, ahol a cég beugrása mentette meg a rendezvényt, hogy minden teljesen okés és ezt még akkor ellenzéki képviselőként is kivizsgálta, most is utólag polgármesterként, nem érte kár az önkorit, sőt, és két tárgyalás után le is zárták az egészet.
A helyi hülye meg ugyanúgy zsizseg tovább, mert hülye ahhoz, hogy valamire vigye és a mások zsebében turkálás az egyetlen amihez "ért". Meg persze lehet előbb-utóbb talál valamit.
Csak addig kurva idegesítő, hogy az indokolatlan hülyeségei mások idejét, forrásait érintik.

Fingjuk nincs a valóságról, olyanok mint egy részeg önjelölt vadnyugati pisztolyhős, aki pörög és lő minden irányba, de a legtöbbször csak a tehenekben, lovakban vagy a kocsma berendezésében tesz kárt teljesen haszontalan módon.
Sobri Jóska
De amit leírtál példákat, okés hogy te tudod a részleteket meg mi hogy volt, de én ha csak külsősként ezeket látnám amiket leírtál szerintem is jogos lenne a vizsgálódás. Nekem is szúrná a szemem ha közbeszerzés kiírása nélkül egy kormányközeli cég szervezne rendezvényt a határidő előtt 1 nappal, vagy ha kérésemre nem közölnek adatot jogszerűen. Érdekes módon ez szinte csak azokat zavarja meg azok háborognak akik félnek hogy talál valamit, mert tudják hogy sárosak.
Érdekes módon az én cégemhez egyik sem jött még, de ha akarna felőlem jöjjön, meg tegyen fel olyan képet amit akar, mert tudom hogy az utolsó papírig mindent tisztességesen csinálok. A kormányhoz közeli cégek meg nyilván nem, csak nem tetszik hogy el akarják venni az ingyenpénzt amiért ők sem dolgoztak meg, csak ingyen az ölükbe hullott, mert àllambácsi ismerősei. És ez nem csak a Fideszre igaz, nekem mindegy ki lenne hatalmon, ugyanúgy zavarna ha ilyen szemtelen, módon ellopnának mindent, és ha valaki meg akarja nézni hogy honnan van az a sok pénz, akkor csak bambán tudnak nézni.
kapitnono
Én nem vagyok kormányközeli cég azért, mert egy volt kollega egy önkori kabinetjében melózik. Dolgoztam én párhuzamosan mszp-s településnek is, meg fideszesnek is, nekem nincsenek ilyen dolgokban előítéleteim. 😊
Azt meg kívülállóként, külsősként is illik tudni, hogy mik a közbeszerzés kiírásának kritériumai, illetve, hogy mikor nem lehet kiírni, persze annak, aki ilyen dolgok miatt fel akar bárkit jelentgetni. (Sok eset van amikor tilos vagy lehetetlen közbeszerzést kiírni, de most ebbe ne menjünk bele. Csak egy példa a köztévé és a Fábry show, egyedi előadóművészet.)

De ha ettől el is vonatkoztatunk, akkoris érthetetlen miért kéne bárkinek egy másik ember (aki nem politikus, nem közszereplő, nem bűnöző, stb.) zsebében turkálnia.
Nekem is mindegy ki van hatalmon, és jöhetnek vizsgálódni, mert törvényesen működöm, pont ezért zavarna ha valaki olyan szart akarna rámkenni, amit nem is én szartam.
Nem hiszem, hogy téged ne zavarna ha egy ilyen Hadházy féle faszkalap buzgárkodása miatt reflektorfénybe kerülnél, és csak basznák el az idődet, pénzedet haszontalanul, rajtadütne valami erőszakszervezet, az üzleti partnereid húznák a szájukat, hogy "nem zörög a haraszt...", stb.

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Most akkor Jakab homofób, Hadházy becsületes barom, Lázár meg népszerűbb 30 női nyugdíjas körében mint Orbán.
Szép nap volt...😉
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
 444.hu/2021/09/21/orban-viktor-egri-nyugdijasok-kozott-szeretett-volna-lubickolni-a-nepszerusegben-de-varatlanul-felbukkant-lazar-janos
ha ma csak egy videót nézel meg...ez legyen ez 😀

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív
 444.hu/2021/09/21/a-mi-hazank-politikusa-feljelentest-tett-mert-a-pecs-pride-ra-szulok-kivittek-a-gyerekeiket

Inkább nézzetek nácikat, mint hogy a Hadházyt boncolgatjátok.
Gyurma Pappa
De ez nem ugyanaz?
Az egyik ember beleugat a másik életébe, döntéseibe, a, a zsebében turkál, beleártja magát más dolgába, és teszi ezt mindenféle primér haszon nélkül, kárt okoz, keveri a szart.
Ahelyett, hogy a saját dolgaival törődne.
Én rühellem az ilyen faszokat, akikben ott lapul egy házmester és egy önkéntesrendőr szerelemgyereke.
Sobri Jóska
Ja, én pont leszarom a Hadházyt. Ő szerintem egy szelep, akit azért hagynak működni, hogy az erre érzékeny embereknek legyen kivel egyetérteni. Jókat röhögök amikor cicaharcol valakivel, tök vicces FB csaták, a megérkező támogató és ellenező kommentelőkkel együtt.

De nácikkal azok veszélyesek, és most kaptak egy náci törvényt, Ez a baj.

több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 109 — WHO DAT!!!!

😀
Vrij6
peterk2005
Negritis
dancogo

Sobri Jóska
De amit leírtál példákat, okés hogy te tudod a részleteket meg mi hogy volt, de én ha csak külsősként ezeket látnám amiket leírtál szerintem is jogos lenne a vizsgálódás. Nekem is szúrná a szemem ha közbeszerzés kiírása nélkül egy kormányközeli cég szervezne rendezvényt a határidő előtt 1 nappal, vagy ha kérésemre nem közölnek adatot jogszerűen. Érdekes módon ez szinte csak azokat zavarja meg azok háborognak akik félnek hogy talál valamit, mert tudják hogy sárosak.
Érdekes módon az én cégemhez egyik sem jött még, de ha akarna felőlem jöjjön, meg tegyen fel olyan képet amit akar, mert tudom hogy az utolsó papírig mindent tisztességesen csinálok. A kormányhoz közeli cégek meg nyilván nem, csak nem tetszik hogy el akarják venni az ingyenpénzt amiért ők sem dolgoztak meg, csak ingyen az ölükbe hullott, mert àllambácsi ismerősei. És ez nem csak a Fideszre igaz, nekem mindegy ki lenne hatalmon, ugyanúgy zavarna ha ilyen szemtelen, módon ellopnának mindent, és ha valaki meg akarja nézni hogy honnan van az a sok pénz, akkor csak bambán tudnak nézni.

több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 648 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Azért az vicc lesz, ha egy ilyen inkompetens bagázs lenyomja a végtelen pénzzel garázdálkodó neonáci szószban kereszttel kavargató narancs bagázst.

2021-ben csak egy középkori szinten működő országban lehet megoldhatatlan feladat egy pár 100e főre tervezett online választás informatikai részét összerakni. Adatbáziskezelő, egy dokumentum tároló, front-end és mondjuk egy blockchain alapú rendszer és kész. Ha nem tudnak a skálázással foglalkozni akkor berakják az egészet felhőbe és terhelés alapján fizetik.

több mint 4 éve
 444.hu/2021/09/21/a-mi-hazank-politikusa-feljelentest-tett-mert-a-pecs-pride-ra-szulok-kivittek-a-gyerekeiket

Inkább nézzetek nácikat, mint hogy a Hadházyt boncolgatjátok.
Gyurma Pappa
De ez nem ugyanaz?
Az egyik ember beleugat a másik életébe, döntéseibe, a, a zsebében turkál, beleártja magát más dolgába, és teszi ezt mindenféle primér haszon nélkül, kárt okoz, keveri a szart.
Ahelyett, hogy a saját dolgaival törődne.
Én rühellem az ilyen faszokat, akikben ott lapul egy házmester és egy önkéntesrendőr szerelemgyereke.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív

Inkább nézzetek nácikat, mint hogy a Hadházyt boncolgatjátok. Nevetnék, de sajnos ez Magyarországon történik épp.

De örülök, hogy kiállnak a fényre.

dazedprod.blob.core.windows.net/dazed-prod/1200/1/1201078.gif" class="embed">

Egyébként a jogszabály szerint a szülő dolga, hogy miként neveli a gyereket.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Mondjuk az tényleg nevetséges h ennyire nincs lehetőség még csak időpontot sem foglalni az online részen. Tegnap óta nezem rendszeresen és sehol egy szabad időpont.
Egyrészt remelem h tényleg azért mert ennyi valódi személy van aki időpontot befoglalt de másrészt ezt a kapacitást ennyire alul tervezni … pedig már állítólag duplaztak a létszámot.
csebi
ugyanezzel a problémával találkoztam most, mind be van telve
Heisman
elvileg vannak új szabad időpontok
Negritis
Igen köszi végre sikerult

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Sobri:
a hatósági működést összekevered ezeknek a dolgoknak a bejelentésével
nem hadházy vitte el a haverod gyerekének a gépét hanem a hatóság, lehet hogy őket kéne elővenni érte? jah bocs azt mégse lehet
Negritis
Ha érkezik a hatósághoz egy bejelentés, azt ki kell vizsgálja. Ez teljesen rendbenlévő.
De minek olyat bejelenteni, ami nem törvénytelen?
Ezért kezdtem azzal a kérdéssel, hogy oké, most szimpatizálsz ezzel a fasszal, amíg neked nem tetsző embereket basztat, de ha a te saját céged, amelyik mondjuk egy alvallálkozó alvállalkozójaként valami basic informatikai munkát végezne piaci áron kerülne a célkeresztbe miatta, akkor is hasznos hülyének tartanád?

és igen nem fekete az egyxik és fehér a másik oldal, mind2 oldalnak megvannak a sáros ügyei, elő is kell szedni az összeset
Negritis
Én arra utaltam, hogy a legtöbb ügy nem sáros, és nem is patyolat, hanem életszerű.
De miért kéne az egyik embernek a másik ember zsebében turkálnia?!
Ez olyan, mintha itt a fórumon valaki beírná, hogy csőtörése volt, jött a szerelő és zsebbe 40ért megcsinálta, hurrá. Valaki meg feljelentené, hogy megkárosították a költségvetést.
Egyrészt nyilván, ha nem volt számla, másrészt mi köze hozzá, mi haszna belőle?!
És a legtöbb hadházy féle "ügy" ilyen. Hogy a baromnak kevés az infója, és mindenhova mutyit, korrupciót vízionál, amióta kihagyták a szekszárdi trafikosztásból.
Lehet Tóth Csaba akármennyire tenyérbemászó, de ezzel a gyáras ügyével mi a probléma? Semmi köze semmi politikai dologhoz, annyit benne a truváj, hogy nem a saját nevére vásárolt, hanem a cégére.
Mint egy céges autó, ingatlan, nagyértékű berendezés, stb. esetén.
Mi ebben a korrupt?

az hogy a mutyis melódat feldobták mert hogy nem volt közbeszerzés szerintem önmagában nem gond
hogy utána politikai ügy lett belőle és amiatt szívtál az inkább a gond, de persze megint nem a hibát látod a rendszerben

a korrupciós bejelentéseket ki kell vizsgálni és annak megfelelően eljárni .
Negritis
De nem volt mutyis meló, pont ezt írtam. 😊
Ha van egy rendezvényre két hét (mert március 15-e az március 15-én van, és ha kilép a szerződött partnered február végén, akkor nem írhatsz ki közbeszerzést, nem várhatsz 1 hónapot a közbeszerzés lefolytatására, meg még egyet az esetleges fellebbezésre, és majd megtartod május végén a március 15-t, ezért van a közbeszerzési törvényben a "kivételek" passzus, és ezért kellett így csinálnia az önkorinak), és van egy cég, akit ismersz, már dolgozott neked, megfelelő minőségben, van kapacitása, és hajlandó beugrani azonnalra (ráadásul nem felárért, hanem mondjuk azért a 3 millióért ami van így "gyorsba", mittudomén milyen polgármesteri keretből azonnalra lehívható, egy olyan melóra, amire ha árajánlatokat kérsz, akkor 6-12 millió között kapsz kizárólag, ahogy ez történt is az mszp-s képviselő vizsgálata során), és ezt egy harmadik fél, egy kvázi hülye "feldobja", akkor az nyilván gond, de persze vizsgálják ki, csak egy bírósági ügy az viszi a pénzt, az időt, és semmi eredménnyel nem kecsegtet, hiszen nem történt se törvénytelenség, se károkozás, se mutyi, politikailag a két oldal azonos platformon van, vagyis még politikai ügy se lett belőle, ezt félreolvastad.
Egyetlen helyi Hadházy magánakciója volt, amivel valójában semmi haszonra nem tett szert, és csak kárt okozott mindenkinek.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 945 — The Mathematician
Sobri:
a hatósági működést összekevered ezeknek a dolgoknak a bejelentésével
nem hadházy vitte el a haverod gyerekének a gépét hanem a hatóság, lehet hogy őket kéne elővenni érte? jah bocs azt mégse lehet

és igen nem fekete az egyxik és fehér a másik oldal, mind2 oldalnak megvannak a sáros ügyei, elő is kell szedni az összeset

az hogy a mutyis melódat feldobták mert hogy nem volt közbeszerzés szerintem önmagában nem gond
hogy utána politikai ügy lett belőle és amiatt szívtál az inkább a gond, de persze megint nem a hibát látod a rendszerben

a korrupciós bejelentéseket ki kell vizsgálni és annak megfelelően eljárni .

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve

😀
Vrij6
peterk2005
Negritis
dancogo

több mint 4 éve

😀
Vrij6
peterk2005
Negritis
És ha egy ilyen patkány a te zsebedben kezd el turkálni?
Ha elkezd fotókat, iratokat lobogtatni a te cégedről, mint egy bűnöző, tolvaj cégháló részét képező cégről?
A háromgyerekes barátom családjára rárontottak a nav-nyomozók egy Hadházy-féle ügyben, ahol annyi volt a barátom "bűne", hogy egy romalapítvány alvállalkozójának volt az alvállalkozója egy minden politikát vagy mutyit nélkülöző kisértékű részfeladatban, és vitték még a gyerek laptopját és mobilját is.
Aztán persze kiderült, hogy még az eredeti romaalapítvány is mindent törvényesen csinált, csak korábban elhajtották Hadházyt amikor olyan dologról adatigényelt tőlük egy másik ügy miatt, aminek nem ők voltak az adatgazdái, mire a "patkány" őket is feljelentette, mert miért ne, azt mondta a barátomnak, -aki megkereste, ha már így felbaszták az agyát, és rákérdezett, hogy honnan vette, hogy az ő cégének pármilliós grafikai melója valami korrupciós ügy része-, hogy "sehonnan, majd a hatóság szétválogatja."
Végülis szétválogatta, csak Hadházy nyughatatlan egója, okozott jópár kellemetlen percet egy csomó embernek.
Tipikusan az a fajta tenyérbemászó faszkalap, aki ha már önerőből nem tud sikeres lenni, akkor próbálja ezt mások besározása által.

Miközben évek óta buzog a korrupció ellen, tudsz mondani bármilyen valós ügyet, amit kitúrt? Tóth Csabáról azt túrta ki, hogy van egy piaci alapon vett gyára az egyik piaci alapú cégének? És ezt interpretálta korrupcióként a ZuglóTV- ben? Ács többre ment sima újságíróként.
Mintha mondjuk rólam az lenne a nagy leleplezése, hogy vettem 6 éve egy lakást 11 millióért, ami most már 30-t ér, és ezt eladva haszonra tettem szert.
Hadházy a haszontalan, ártalmas buzgómócsing mintapéldánya, a megtestesült komcsi házmester, egy megkeseredett kártékony balfasz, aki a legtöbbször bele se gondol a tettei, kijelentései következményeibe.

több mint 4 éve
Mondjuk az tényleg nevetséges h ennyire nincs lehetőség még csak időpontot sem foglalni az online részen. Tegnap óta nezem rendszeresen és sehol egy szabad időpont.
Egyrészt remelem h tényleg azért mert ennyi valódi személy van aki időpontot befoglalt de másrészt ezt a kapacitást ennyire alul tervezni … pedig már állítólag duplaztak a létszámot.
csebi
Heisman
elvileg vannak új szabad időpontok

több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 475 — "Montoya por favor!"
csebi

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve

😀
Vrij6
peterk2005
Negritis
dancogo
ez ugyanaz mint amikor az évi 25ezret kereső amerikai fel van háborodva hogy az 1millió feletti részét egy fizetésnek megadóztatják
a "mi lenne ha én járnék így" eset

több mint 4 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 470 — Big Penix Energy

😀
Vrij6
peterk2005
Negritis
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
nemtom, számomra az volt a szombati fiaskó után az első érdemi infó, hogy már a pénteki tesztterhelésen is összeomlott állítólag a rendszer, asszem egy informatikus szoftverfejlesztő nyilatkozott "bár nem hálózati szakértőként" - hű, most nem tudom, pontosan hol, de balos oldalon, - hogy sanszosan alultervezett lett a rendszer (a spórolás valszeg)...ugyanez vonatkozik az állami szektorra is....amely informatikus pár százererért megy el dolgozni valakinek, az vagy alulképzett, vagy balfallosz....az állami szektor jórészt ilyen, de vannak kivételek ott is........nekem kb. 15 évvel ezelőtt egy pénzügyi szféra szereplőjének (nagybank biztosítótársaságának) IT középvezetője mesélte (akkor millió feletti havi gázsi+a jutalékok mellett, ami nagyjából éves +3 hó volt), hogy volt olyan szoftver-fejlesztője, aki tőle többet keresett......
nem vitaként, diskurzusként. 😀
Gaius
Akkor a diskurzus kedvéért. 😊 Én informatikus vagyok, ez a szakmám. Nem szóltam hozzá ehhez az esethez eddig, mert nem tudok róla eleget, úgy meg minek. Te ha szóba jött, akkor: a rendszer lehetett simán alul tervezett, ez mindig egy lehetőség. Sőt elárulom, sokszor direkt alul is tervezik. 😊 Mert üzletileg jobban megéri lenyelni az első órák rohamának következményeként egy néhány órás, esetleg fél-egy napos kiesést, mint betervezni egy olyan terhelésre, ami a rendszert mindössze az első órákban éri majd, aztán utána soha. (Skálázhatóság is van persze a világon, de nem minden méretben / esetben éri meg skálázhatóra tervezni sem.)

A kezdeti leállást aztán persze le kell kommunikálni. A piacon is (elnézést kérünk, satöbbi), a politikában is (az ellenfél a bűnös, satöbbi). Itt is ez történt. Lekommunikálták nagyjából ugyanúgy, ahogy a kormány kommunikálta le tavasszal például az oltásra regisztráló oldal lehalását, vagy az oltási igazolvány kiadására szánt mobil alkalmazás működésképtelenségét. Itt most a kormány a ludas, a covid oldalaknál meg egy rosszindulatú "ellenség" (soros?) volt szerintük a háttérben. Ez már csak így megy.

Namost, hogy mikor miért hal le egy rendszer, azt kívülről nehéz megítélni, azt az üzemeltetők tudják, mások csak ebből vagy abból következtethetnek. Én is. Annak idején ránéztem a covid oldalra is, és most ránézert erre az előválasztásosra is. Namost, a coviddal kapcsolatos rendszerek valami botrányos minőségű oldalak / appok voltak az elején. Értsd, informatika szakon első félévben egyes jár érte. Hogy miért, ki döntött így, azt nem tudom, csak az eredményt látva minősítem (azóta javítva lettek egyébként). Ez az előválasztásos oldal fejlesztői szemmel ránézésre rendben van. Lehet, hogy kis pénzből csinálták, de ez meg van csinálva relative rendesen. Ha leakadt, akkor nem azért, mert egy "sz*r". Másrészt a várható terhelést tekintve a covid regisztrációs oldalnál illetve appnál a "célközönség" mérete (azok, akik a hírt meghallva potenciálisan az első órákban megpróbálták volna használni) sokkal nagyobb volt, mint ennél az előválasztásosnál. A covidosnál simán el tudom képzelni, hogy mindenféle DOS támadás nélkül is le tudott halni, egyszerűen a látogatók nagy száma miatt (akár százezres, több százezres érdeklődés is lehetett az első órákban). Itt kevésbé tűnik ez valószínűnek. Lehet persze, hogy én becsülöm alá, de néhány ezernél szerintem nem lehetett több valódi, szavazni akaró érdeklődő. Az meg nem az a szám, amivel egy akár nem túl robosztusra tervezett oldalt is le lehetne akasztani. Azaz, ha rá kéne böknöm, hogy melyiknél valószínűbb, hogy szándékos DOS támadással akarták kiakasztani a rendszert, akkor inkább az utóbbira - az előválasztásosra - böknék rá. Nem állítom persze, hogy így volt, csak annyit, hogy ennél a látogatói szám és a megírt rendszer minősége alapján tudom feltételezni, hogy a "normál" üzemet bírhatta volna. A covidosnál nem, annál eleve feltételeztem, hogy le fog halni. (Annyira, hogy annak idején a topicban előre be is írtam, hogy most menj, mert valószínűleg fél óra és nem fog működni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve

😀
Vrij6
peterk2005

több mint 4 éve

😀
Vrij6

több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 023 — Слава Україні! Героям слава!

😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 370 — Ajmo Vatreni
Nah megindult a nagy ígérgetés...
Persze a kötvénykibocsátásokról tuti nem beszélt őfelsége!
NB2
Milyen ígérgetés? Ha arra gondolsz, ami ma Orbán bejelentett az nem ígérgetés, az választási osztogatás a kettő között hatalmas különbség van 😊 az ígérgetés, hogy HA rám szavazol ÉS nyerek AKKOR megduplázom a családi pótlékot meg lesz alapjövedelem. De a választások előtt kiosztani durván 1000 milliárdot az nem ígéret, az kézzel fogható tény lesz. Kérdés, hogy ennyiből meg lehet e venni a bizonytalanokat.
MC12
pontosan....
mivel feltételhez lett kötve (5,5%), ha az teljesül, be lesz tartva.
Negatív megközelítésben: durva szavazatvásárlás.
Pozitív megközelítésben: visszajuttatni a családoknak némi korábban korábban viselt plusz terhet. (vs. lopás-politika)
Más megközelítésben: OV ezt a Világgazdaság fórumán adta elő anno pár hónapja. Ahol nem Józsibácsi, Marinéni ült, hanem a magyar gazdaság szereplőinek java része. S, ha most eltekintünk Vargától, Matolcsytól.......a magángazdaság nagyfejei is ott voltak. OV ott vállalta ezt az ígéretet (persze politikus, azok után pár perccel talán, hogy azt mondta, nem lehet választási költségvetés), amúgy érdemes megnézni......az alapvetően nem belpolitikai beszéd volt. Még csak nem is a gazdasági aspektus volt túlnyomó sztem, hanem a geopolitikai kitekintés középtávú perspektívában.
Gaius
Egészen biztosan fizetni fog, különben nem ígérte volna meg. Az politikailag nagyon szarul jönne ki, hogy felfuttat egy ilyet, aztán azt mondja, hogy bocs emberek, mégsem jár a pénz.
Most már biztosan tudja és valószínűleg az első, akkor még ígéret pillanatában is tudta, hogy meglesz az az 5.5%.