Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 515 — I like the Texans, I like who we are
És melyik miniszterelnök jelöltre fogsz szavazni? Mert olyan lapot is adnak. Nem veszed el vagy üresen hagyod?
samu09
Nem kötelező arra is szavazni.
Amúgy szerinted áprilisban nem lesz olyan, hogy valaki egyéniben fideszes jelölt, listán ellenzék, vagy fordítva?
Szerintem biztos lesz jónéhány.
Sobri Jóska
Ha üresen hagyod majd a számláló biztos behuzza. Tuti szavaztál valakire nem ertem miért nem mondod el mikor te közvélemény kutatsz erről.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
Most az a problémás, hogy ezt kimondja valaki, vagy hogy nem így szeretnéd hallani?
clbass
Az a problémás, hogy ez cigányozás.
Rasszizmus.
Lehet, hogy MZP szándékai szerint pozitívan diszkriminálna, de alapvetően az lenne az antirasszizmus lényege, hogy ember-ember. Mindegy, hogy fehér, fekete, cigány, zsidó, arab, román, norvég, csak ember.
Ezeket a témákat nagyon nem érzi MZP, ahogy a fideszes melegeket buzizza vagy comingoutoltatja Orbán Gáspárt, vagy ez a cigányok listázásosdija mind ezt bizonyítják.
Sobri Jóska
Tedd meg a kedvemért, hogy elolvasod a hsz-omat néhánnyal lejjebb.
nagylaza
Ha egy buta ember, aki emellett cigány listázni akar, akkor MZP cigánylistája már nem is rasszizmus? De.
Sobri Jóska
Elég érzékenynek tartom magam, ha rasszizmus a téma, de ezt semmiképpen sem sorolom abba a kategóriába. Értelmes és legitim vitát lehet folytatni arról, hogy mennyire jó az ötlet, milyen előnyei és hátrányai, veszélyei vannak/lehetnek a "listázásnak". (Nagyon fontos kérdés például - sok egyéb mellett -, hogy a szenzitív adatokhoz ki, milyen feltételekkel juthat hozzá + mire használhatja fel azokat.) Elképzelhető, hogy a végén az sül ki az egészből: hagyjuk a francba... Magát az elképzelést azonban nem kellene azzal diszkreditálni, hogy "rasszista". Mivel: nem az. Ellenkezőleg.
nagylaza
Szerinted.
Szerintem meg mindenféle származási alapú megkülönböztetés, listázás, a származás összeírása és később felhasználása bármire az maga a rasszizmus. Nem csak a huhogás a stadionban, vagy a köcsögcigányozás.
És az is, ha "jó céllal", "segítő szándékkal" történik. Mert ha egy cigányembert a származása miatt egy nemcigány fölé emelsz, az is rasszizmus, származási alapú megkülönböztetés. Mondjuk Nigériában vgy Malawiban bizonyára több rasszista inzultus ér fehér embert, mint feketét, míg Csehországban vagy Angliában meg több feketét, mint fehéret.
El kéne engedni azt, hogy embereknél olyan dolgokkal foglalkoznak, amiről nem tehetnek, pl. a származásukkal.
Egy cigányt ne basztasson senki azért, mert cigány, de ne is kivételezzen vele senki azért, mert cigány.
Mint mondtam: ember- ember.

Ezek szerint akkor ebben nem fogunk egyetérteni, végülis a te gyomrod beveszi a Jobbikot is, elhiszed, hogy náciból is lesz néppártos, szerinted már ők se homofóbok vagy rasszisták, és ezt onnan lehet leginkább tudni, hogy ők mondják. Nem mindegyik, nem mindig, de ha kicsúszik, előkerül valami friss náci dolog, elnézést kell kérni, és ennyi, hiszen a legtöbb embernél az O1G úgyis erősebb, mint egy kis szalonzsidózás, szaloncigányozás, a melegellenes törvény megszavazása meg csak ravasz politikai húzás volt amúgyis, nem?
Azt nem gondolják komolyan, ahogy persze a Fidesznél sem (hisz úgyis náluk van a legtöbb meleg, ezt is MZP-től tudjuk), csak mindenki nagyon rafkós.
Bár egy rakat magyar (LMBTQ) ember rábaszik amiatt, hogy a Parlament elfogadott egy náci, homofób törvényt uszkve 80 százalékos támogatottsággal, de szarni rá, ez csak a szavazatmaximalizálás miatt kell. Semmi komoly, no para.

Te toleránsabb vagy, Jobbikkal is, MZP-vel is, az ellenzéki attitűdöd felülírja az emberit, ez van.
Én tapló vagyok, nulla toleranciával ezügyben, ennyi történik.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
Most az a problémás, hogy ezt kimondja valaki, vagy hogy nem így szeretnéd hallani?
clbass
Rasszizmus.
Lehet, hogy MZP szándékai szerint pozitívan diszkriminálna, de alapvetően az lenne az antirasszizmus lényege, hogy ember-ember. Mindegy, hogy fehér, fekete, cigány, zsidó, arab, román, norvég, csak ember.
Ezeket a témákat nagyon nem érzi MZP, ahogy a fideszes melegeket buzizza vagy comingoutoltatja Orbán Gáspárt, vagy ez a cigányok listázásosdija mind ezt bizonyítják.
Sobri Jóska
nagylaza
Ha egy buta ember, aki emellett cigány listázni akar, akkor MZP cigánylistája már nem is rasszizmus? De.
Sobri Jóska
Elég érzékenynek tartom magam, ha rasszizmus a téma, de ezt semmiképpen sem sorolom abba a kategóriába. Értelmes és legitim vitát lehet folytatni arról, hogy mennyire jó az ötlet, milyen előnyei és hátrányai, veszélyei vannak/lehetnek a "listázásnak". (Nagyon fontos kérdés például - sok egyéb mellett -, hogy a szenzitív adatokhoz ki, milyen feltételekkel juthat hozzá + mire használhatja fel azokat.) Elképzelhető, hogy a végén az sül ki az egészből: hagyjuk a francba... Magát az elképzelést azonban nem kellene azzal diszkreditálni, hogy "rasszista". Mivel: nem az. Ellenkezőleg.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
A világ vicce. Mióta készülnek erre? (Mármint az ellenzék.) Nem gondoltak rá, hogy a Fidesz ott tesz keresztbe, ahol tud? Azért ezt már mégse feltételezték?
Egyre durvább: elszállhattak az eddig leadott szavazatok az előválasztáson
 www.atv.hu/belfold/20210918-egyre-durvabb-elszallhattak-az-eddig-leadott-szavazatok-az-elovalasztason/hirkereso
nagylaza
Ezeknek tényleg senki nem tanított politikai kommunikációt, krízis kommunikációt meg végképp nem….elszálHATTAK.

Alapvetés, hogy ilyen helyzetben nem állunk ki olyan információval amiben nem vagyunk biztosak, mert azonkívül hogy kétséget ébresztünk a saját szavazóinkban, hogy megvan e a szavazatuk vagy sem, alapvetően ássuk alá a szervezők szakmai felkészültségét és teremtünk bizonytalanságot.
Szombat este 7 órakor rohadtul nem kiváncsi senki feltételezésekre, ráadásul esélyed sincs, hogy a következő hírciklusban javíts a helyzeteden mert csak az éjszakai van, az meg senkit nem érdekel. (Plusz mivel semmi nem derül ki vagy egy hétig legalább az eredményekről, így a lőtéri kutyát se érdekli ma este 7kor, hogy vajon elszálhattak e a szavazatok)

Ha nem mond semmit, es holnap reggel 8kor kiadnak egy közleményt hogy elszállt minden és aki szavazott annak újra kell, az oké, nyűgösek lesznek kicsit a szavazók, de mivel most az elkötelezettek voksolnak, ez nem akkor gond. De lebegtetni, hogy most kell vagy nem, ez egyszerűen amatőr. Van egy tippem, hogy ez a Magyar szokásos one man show-ja. Képtelen megülni a picsáján, neki mindig mondania KELL valamit ha kell ha nem 😊 ha ezzel bizonytalanságot kelt, hát istenem nemi annál jobb, ismét tudta bizonyítani önmaga fontosságát. És tudott nyilatkozni a Hit (!!!!!) rádiónak.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
clbass
Rasszizmus.
Sobri Jóska
nagylaza

több mint 4 éve
A világ vicce. Mióta készülnek erre? (Mármint az ellenzék.) Nem gondoltak rá, hogy a Fidesz ott tesz keresztbe, ahol tud? Azért ezt már mégse feltételezték?
Egyre durvább: elszállhattak az eddig leadott szavazatok az előválasztáson
 www.atv.hu/belfold/20210918-egyre-durvabb-elszallhattak-az-eddig-leadott-szavazatok-az-elovalasztason/hirkereso
több mint 4 éve
clbass
Rasszizmus.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
clbass
Rasszizmus.
Sobri Jóska
Egyetértek! Pont ezen az alapon szeretnék én is kivételezett segélyezési ellátásban részesülni! Mert az ember, az ember!
több mint 4 éve
clbass
Rasszizmus.

több mint 4 éve
Bár értelmes, normális embernek tűnik MZP, ez már hanyadik ilyen faszsága?!
Nyilván jót akar, meg nem rasszista, de ez kb ugyanaz, mint amikor a jobbikos faszfej akarta a zsidókat listázni az országgyűlésben.

444.hu/2021/09/17/marki-zay-peter-nem-ordogtol-valo-statisztikat-vezetni-arrol-hogy-ki-a-cigany-es-ki-a-nem-cigany

"Márki-Zay előadta azt az ötletét is, hogy „abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány”. Szerinte ez azért működne, mert az Egyesült Államokban is lehet tudni, hogy milyen származású tanulóból mennyi van, „és ez azért nagyon jó, mert onnantól kezdve segíteni sem lehet, ha nincs statisztika”. A pozitív diszkrimináció feltételének is azt tartja, hogy legyen nyilvántartás, mert akkor lehet segíteni rajtuk."
Sobri Jóska
Az (is) a baj ezzel, hogy vannak ilyen listák. A nemzetiségét rögzítik mindenkinek népszámláláskor. És kutatási célokból meg is lehet igényelni ilyen listákat, ez tudomásom szerint nem törvénybe ütköző. (A rendőrségek, iskolák nem listázhatnak de azok ne is listázzanak.) Szerintem is jót akar, de le kéne állítani. Eddig azon a véleményen voltam, hogy tudja mist csinál, és tudja, hogy abba amibe eddig beleállt, abban nyugodtan beleállhat, ha felkapja a kormánypárti sajtó, ha nem. De most jött el az a pillanat, hogy kezdem úgy gondolni, hogy biza mégsem tudja, hogy mit csinál.

(Amúgy érezhetően van nála egy USA imádat, gondolom azért, mert éveket élt ott. De olyan naívan, kritika nélkül tud az amerika dolgok nagyszerűségéről beszélni, hogy elgondolkodtam már, hogy vajon milyen burokban élhetett ott kint?)
peterk2005
A segélyezési rendszerünk már pre-Fidesz előtt is a listákra épült, vagy egy basic adatbázis ismerettel leszűrhető volt!
több mint 4 éve
Mindeközben Pécsen Pride mini! Én Acsáig jutottam ma szüreti felvonulásra, mert kislányom ovistársa is részt vett az eseményen. Táncoltak, szórakoztak. Jelentem mindenki kedves, elfogadó volt, még a pálinkát, bort is szívéjesen szervírozták, pedig úgy kerültünk egy zárt faluba, hogy még az életükben nem láttak minket!
clbass
A belvárosban voltam ma délután, egyszer csak az utcán sétálva meghallottam a "Ria-Ria Hungária" kórust, meglepődtem, hogy idáig elhallatszanak a PMFC ultrák a stadionból, csak fél perc múlva, a "Mocskos buzik" rigmusnál esett le, hogy miről van szó.
Kampman
Szélsőségek! Szélségek mindenek fölött…
több mint 4 éve
És melyik miniszterelnök jelöltre fogsz szavazni? Mert olyan lapot is adnak. Nem veszed el vagy üresen hagyod?
samu09
Nem kötelező arra is szavazni.
Amúgy szerinted áprilisban nem lesz olyan, hogy valaki egyéniben fideszes jelölt, listán ellenzék, vagy fordítva?
Szerintem biztos lesz jónéhány.

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 474
Mindeközben Pécsen Pride mini! Én Acsáig jutottam ma szüreti felvonulásra, mert kislányom ovistársa is részt vett az eseményen. Táncoltak, szórakoztak. Jelentem mindenki kedves, elfogadó volt, még a pálinkát, bort is szívéjesen szervírozták, pedig úgy kerültünk egy zárt faluba, hogy még az életükben nem láttak minket!
clbass
A belvárosban voltam ma délután, egyszer csak az utcán sétálva meghallottam a "Ria-Ria Hungária" kórust, meglepődtem, hogy idáig elhallatszanak a PMFC ultrák a stadionból, csak fél perc múlva, a "Mocskos buzik" rigmusnál esett le, hogy miről van szó.

több mint 4 éve
Nyilván jót akar, meg nem rasszista, de ez kb ugyanaz, mint amikor a jobbikos faszfej akarta a zsidókat listázni az országgyűlésben.

444.hu/2021/09/17/marki-zay-peter-nem-ordogtol-valo-statisztikat-vezetni-arrol-hogy-ki-a-cigany-es-ki-a-nem-cigany

"Márki-Zay előadta azt az ötletét is, hogy „abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány”. Szerinte ez azért működne, mert az Egyesült Államokban is lehet tudni, hogy milyen származású tanulóból mennyi van, „és ez azért nagyon jó, mert onnantól kezdve segíteni sem lehet, ha nincs statisztika”. A pozitív diszkrimináció feltételének is azt tartja, hogy legyen nyilvántartás, mert akkor lehet segíteni rajtuk."
Sobri Jóska
Az (is) a baj ezzel, hogy vannak ilyen listák. A nemzetiségét rögzítik mindenkinek népszámláláskor. És kutatási célokból meg is lehet igényelni ilyen listákat, ez tudomásom szerint nem törvénybe ütköző. (A rendőrségek, iskolák nem listázhatnak de azok ne is listázzanak.) Szerintem is jót akar, de le kéne állítani. Eddig azon a véleményen voltam, hogy tudja mist csinál, és tudja, hogy abba amibe eddig beleállt, abban nyugodtan beleállhat, ha felkapja a kormánypárti sajtó, ha nem. De most jött el az a pillanat, hogy kezdem úgy gondolni, hogy biza mégsem tudja, hogy mit csinál.

(Amúgy érezhetően van nála egy USA imádat, gondolom azért, mert éveket élt ott. De olyan naívan, kritika nélkül tud az amerika dolgok nagyszerűségéről beszélni, hogy elgondolkodtam már, hogy vajon milyen burokban élhetett ott kint?)
peterk2005
Nem eszik annyira forrón a kását. Több mint tíz évvel ezelőtt (a származását tekintve roma) Kállai Ernő kisebbségi ombudsman és Jóri András adatvédelmi biztos közösen javasolt hasonlót. A kiindulási pont az volt, hogy az ÁSZ megállapítása szerint a romáknak megítélt támogatásoknak legfeljebb csak 10 százaléka jut el a címzettekhez.
Dr. Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa és dr. Jóri András adatvédelmi biztos az etnikai adatkezeléssel kapcsolatos szabályok újragondolására tesz javaslatot. A két ombudsman által kidolgozott ajánlás kiemelt célja, hogy a törvényi kiskapuk „bezárásával" elősegítse a nemzeti és etnikai kisebbségek alkotmányos jogainak teljes körű megvalósulását.
Nyilván senki nem fogja elolvasni, de azért itt a link:
 www.kisebbsegiombudsman.hu/data/files/158627216.pdf
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline

Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív
A Karácsony-kampány viszont abszolút nem tudott eddig felnőni a feladathoz, rossz pozicionálás, rossz döntések, rossz helyzetértékelés, borzasztó és széttartó kommunikáció, kapkodás. Valószínűleg tényleg elhitték, hogy itt Duna jegén megválasztás lesz meg pajzsra emelés és diadalmenet 😊 aztán beköszönt a valóság.
MC12
Tök érdekes, hogy a véleménybuborékod mennyire befolyásolja, hogy mit hogyan látsz.

3 oldallal korábban írta meg a Sobri, hogy az elmúlt egy-két hónapban mennyit javult Karácsony megjelenése, média személyisége sokat fejlődött.

Téged nagyon mélyen bántottak meg valahol a budapesti liberális értelmiségiek, ha még Dobrev pusztítóan ostoba kampányát is jobbnak látod 😊
Gyurma Pappa
Erre a lefegyverző, tényekkel alátámasztott érvelésre nem voltam felkészülve - you win 😊
MC12
Ha az alapállításod nem tartalmaz egyetlen tényekkel alátámasztott érvelést sem, akkor ezt visszafelé miért várod el? 😊
Klaci79
biztos a ben shapiro iskolába járt 😀
Negritis
Ne zsidózz!!!!
Kampman
Hangosan felröhögtem, köszönöm

több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 042 — Csodabogár
 telex.hu/kult/2021/09/18/a-freeszfe-melle-allt-a-vidnyaszkyek-altal-lelkesedve-vart-sztarrendezo

Eloel, nesze egy csicskalángos

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott

Sobri Jóska
Épp írni akartam h még nincs fideszes jelölt de már most sikerült egy jot ciganyozni …

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” - írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.
Klaci79
Ugyanaz a titkos, eltökélt tömeg lesz, akik az oltási honlapokat is betámadták pár hónapja, kódnevük: felhasználók.
Sobri Jóska
Jah én is erre gondoltam...mondjuk, ha az állam nem tudja megoldani, az ellenzék miért tudná.
Azt nem értem amúgy, hogy ha már odamegy a szavazó, akkor miért kell a net hozzá. Nem csak leadom a szavazatomat, aztán majd összeszámolják amikor akarják?
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 515 — I like the Texans, I like who we are
Hallottam Tóth Csabát a Klubrádióban telefonon nyilatkozni, nem szívesen engedte szóhoz jutni Hadházy Ákost, aki szintén vonalban volt. Kinyílt a bicska a zsebemben.
nagylaza
Hadházy féléktől mentsen meg a Jóisten. Ezt a klassszik hülyét akkor is megverted a slozin ha nem volt ép okod rá, csak mert előbb-utóbb úgyis megérdemli. 😉
ozibozi
Érdekel, miért írtad ezt. Megindokolnád?
nagylaza
Ez az agresszív proli mentalitás (megverem, mert csak, legfeljebb utólag megideologizálom) az egyik legmérgezőbb dolog, ami rosszá teszi a társadalmat. Nem csak a magyart, úgy általában.
Kampman
Ettől függetlenül Hadházynál tenyérbemászóbb, haszontalanabb, irritálóbb, mitugrász faszkalap politikust én se tudnék most mondani. Kb. mint Juhász Péter, csak humor nélkül, vagy Kálloy karaktere az Üvegtigrisben. Nekem minden Hadházy megnyilvánulásnál az ugrik be.
Megyek is előválasztani Tóth Csabára, itt Zuglóban egyéniben úgyse rúg labdába a Fidesz, vagyis ez most az "igazi" egyéni ogy-i képviselőválasztás.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” - írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.
Klaci79
Ugyanaz a titkos, eltökélt tömeg lesz, akik az oltási honlapokat is betámadták pár hónapja, kódnevük: felhasználók.

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
több mint 4 éve
Hallottam Tóth Csabát a Klubrádióban telefonon nyilatkozni, nem szívesen engedte szóhoz jutni Hadházy Ákost, aki szintén vonalban volt. Kinyílt a bicska a zsebemben.
nagylaza
Hadházy féléktől mentsen meg a Jóisten. Ezt a klassszik hülyét akkor is megverted a slozin ha nem volt ép okod rá, csak mert előbb-utóbb úgyis megérdemli. 😉
ozibozi
Érdekel, miért írtad ezt. Megindokolnád?
nagylaza
Ez az agresszív proli mentalitás (megverem, mert csak, legfeljebb utólag megideologizálom) az egyik legmérgezőbb dolog, ami rosszá teszi a társadalmat. Nem csak a magyart, úgy általában.
Kampman
Ettől függetlenül Hadházynál tenyérbemászóbb, haszontalanabb, irritálóbb, mitugrász faszkalap politikust én se tudnék most mondani. Kb. mint Juhász Péter, csak humor nélkül, vagy Kálloy karaktere az Üvegtigrisben. Nekem minden Hadházy megnyilvánulásnál az ugrik be.
Megyek is előválasztani Tóth Csabára, itt Zuglóban egyéniben úgyse rúg labdába a Fidesz, vagyis ez most az "igazi" egyéni ogy-i képviselőválasztás.