Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív
csak belepofádzósilag, széljegyzetként, mert az ún. "vitában" nem kívánok részt venni (korábban megpróbáltam, terméketlen lett, a konzekvenciát levontam)
a tegnapi előválasztási fiaskó/"túlzottan nagy siker" kapcsán:

1. sokatmondó, mind maga a jelenség, mind a kommunikációja

2. sokatmondó az ellenzéki szavazók reakciója

3 a következtetést az ellenzéki szavazóknak kell levonniuk

pont.

PS: "Attól még, hogy homokba dugod a fejed, seggbe baxnak." egy ex nagyon jó ismerőstől
Gaius
Figy: egyrészt teljesen igazad van, hogy tök szarul és össze-vissza kommunikáltak. De ha abból vonnánk le a következtetést, hogy az egyes IT rendszerek hogy működnek ebben az országban, akkor a 2018-as választás, a teljesen COVID statisztika és az oltási rendszer hihetősége is mind-mind kukában végezné, nem beszélve a nemzeti konzultációnak nevezett elemi második osztályos szöveges feladatról vagy akár úgy általában a közigazgatás elektronikus rendszereiről.

Szóval még ha a kommunikációt kritizáljuk is (bár ezt sem csinálta jobban a kormány egyszer sem, de ugye ha valami szar, akkor pont nem másolni kéne), a jelenség maga nagyon nem egyedi, sőt nem is igazán kirívó.

Csak úgy, széljegyzet.
Gyurma Pappa
a tisztelet jeleként, mert azért régóta olvasgatok itt, s persze, senkit nem ismerek személyesen, de respect van Feléd is, GyurmaPappa
nemtom, számomra az volt a szombati fiaskó után az első érdemi infó, hogy már a pénteki tesztterhelésen is összeomlott állítólag a rendszer, asszem egy informatikus szoftverfejlesztő nyilatkozott "bár nem hálózati szakértőként" - hű, most nem tudom, pontosan hol, de balos oldalon, - hogy sanszosan alultervezett lett a rendszer (a spórolás valszeg)...ugyanez vonatkozik az állami szektorra is....amely informatikus pár százererért megy el dolgozni valakinek, az vagy alulképzett, vagy balfallosz....az állami szektor jórészt ilyen, de vannak kivételek ott is........nekem kb. 15 évvel ezelőtt egy pénzügyi szféra szereplőjének (nagybank biztosítótársaságának) IT középvezetője mesélte (akkor millió feletti havi gázsi+a jutalékok mellett, ami nagyjából éves +3 hó volt), hogy volt olyan szoftver-fejlesztője, aki tőle többet keresett......

a kommunikációban én spec bármikor elismertem, s elismerem, hogy a baloldal - alapvetően - professzionálisabb, ügyesebb, szofisztikáltabb.....közvetett (a recipiens fél részéről internalizálódó, ill. arra képes) üzenetküldések keverése a mantrákkal.....zseniális valahol......csak a politika több a kommunikációnál..... amikor meg bekopogtat a valóság, akkor vannak bajok.....ez volt a hétvége valahol....

nem vitaként, diskurzusként. 😀
Gaius
A fentiekkel nem is tudok vitatkozni

Annnyi csak, hogy sajnos ebben a posztigazság világban a politika egyre inkább csak kommunikáció, egyre kevesebbet számít a "policy" és egyre többet a történet.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nah megindult a nagy ígérgetés...
Persze a kötvénykibocsátásokról tuti nem beszélt őfelsége!
NB2
Milyen ígérgetés? Ha arra gondolsz, ami ma Orbán bejelentett az nem ígérgetés, az választási osztogatás a kettő között hatalmas különbség van 😊 az ígérgetés, hogy HA rám szavazol ÉS nyerek AKKOR megduplázom a családi pótlékot meg lesz alapjövedelem. De a választások előtt kiosztani durván 1000 milliárdot az nem ígéret, az kézzel fogható tény lesz. Kérdés, hogy ennyiből meg lehet e venni a bizonytalanokat.
MC12
pontosan....
mivel feltételhez lett kötve (5,5%), ha az teljesül, be lesz tartva.
Negatív megközelítésben: durva szavazatvásárlás.
Pozitív megközelítésben: visszajuttatni a családoknak némi korábban korábban viselt plusz terhet. (vs. lopás-politika)
Más megközelítésben: OV ezt a Világgazdaság fórumán adta elő anno pár hónapja. Ahol nem Józsibácsi, Marinéni ült, hanem a magyar gazdaság szereplőinek java része. S, ha most eltekintünk Vargától, Matolcsytól.......a magángazdaság nagyfejei is ott voltak. OV ott vállalta ezt az ígéretet (persze politikus, azok után pár perccel talán, hogy azt mondta, nem lehet választási költségvetés), amúgy érdemes megnézni......az alapvetően nem belpolitikai beszéd volt. Még csak nem is a gazdasági aspektus volt túlnyomó sztem, hanem a geopolitikai kitekintés középtávú perspektívában.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
csak belepofádzósilag, széljegyzetként, mert az ún. "vitában" nem kívánok részt venni (korábban megpróbáltam, terméketlen lett, a konzekvenciát levontam)

pont.

PS: "Attól még, hogy homokba dugod a fejed, seggbe baxnak." egy ex nagyon jó ismerőstől
Gaius
Figy: egyrészt teljesen igazad van, hogy tök szarul és össze-vissza kommunikáltak. De ha abból vonnánk le a következtetést, hogy az egyes IT rendszerek hogy működnek ebben az országban, akkor a 2018-as választás, a teljesen COVID statisztika és az oltási rendszer hihetősége is mind-mind kukában végezné, nem beszélve a nemzeti konzultációnak nevezett elemi második osztályos szöveges feladatról vagy akár úgy általában a közigazgatás elektronikus rendszereiről.

Szóval még ha a kommunikációt kritizáljuk is (bár ezt sem csinálta jobban a kormány egyszer sem, de ugye ha valami szar, akkor pont nem másolni kéne), a jelenség maga nagyon nem egyedi, sőt nem is igazán kirívó.

Csak úgy, széljegyzet.
Gyurma Pappa
a tisztelet jeleként, mert azért régóta olvasgatok itt, s persze, senkit nem ismerek személyesen, de respect van Feléd is, GyurmaPappa
nemtom, számomra az volt a szombati fiaskó után az első érdemi infó, hogy már a pénteki tesztterhelésen is összeomlott állítólag a rendszer, asszem egy informatikus szoftverfejlesztő nyilatkozott "bár nem hálózati szakértőként" - hű, most nem tudom, pontosan hol, de balos oldalon, - hogy sanszosan alultervezett lett a rendszer (a spórolás valszeg)...ugyanez vonatkozik az állami szektorra is....amely informatikus pár százererért megy el dolgozni valakinek, az vagy alulképzett, vagy balfallosz....az állami szektor jórészt ilyen, de vannak kivételek ott is........nekem kb. 15 évvel ezelőtt egy pénzügyi szféra szereplőjének (nagybank biztosítótársaságának) IT középvezetője mesélte (akkor millió feletti havi gázsi+a jutalékok mellett, ami nagyjából éves +3 hó volt), hogy volt olyan szoftver-fejlesztője, aki tőle többet keresett......

a kommunikációban én spec bármikor elismertem, s elismerem, hogy a baloldal - alapvetően - professzionálisabb, ügyesebb, szofisztikáltabb.....közvetett (a recipiens fél részéről internalizálódó, ill. arra képes) üzenetküldések keverése a mantrákkal.....zseniális valahol......csak a politika több a kommunikációnál..... amikor meg bekopogtat a valóság, akkor vannak bajok.....ez volt a hétvége valahol....

nem vitaként, diskurzusként. 😀
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
NB2
Milyen ígérgetés? Ha arra gondolsz, ami ma Orbán bejelentett az nem ígérgetés, az választási osztogatás a kettő között hatalmas különbség van 😊 az ígérgetés, hogy HA rám szavazol ÉS nyerek AKKOR megduplázom a családi pótlékot meg lesz alapjövedelem. De a választások előtt kiosztani durván 1000 milliárdot az nem ígéret, az kézzel fogható tény lesz. Kérdés, hogy ennyiből meg lehet e venni a bizonytalanokat.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 370 — Ajmo Vatreni
 index.hu/kulfold/2021/09/20/oroszorszag-valasztasi-csalas-szavazolap-parlament-putyin/

Lehet mar volt. En naivan azt gondoltam, hogy ennel azert centralizaltabb modon csaljak el. Ez a felmosorongy meg kartondoboz eleg amator 😀
undisputedly
Valószínúleg alapvetően úgy is megy, ahogy gondolod. Aztán van egy-két túlmozgásos választókerületi csinovnyik, akinek ilyen óriási ötletei vannak.
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 673 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 index.hu/kulfold/2021/09/20/oroszorszag-valasztasi-csalas-szavazolap-parlament-putyin/

Lehet mar volt. En naivan azt gondoltam, hogy ennel azert centralizaltabb modon csaljak el. Ez a felmosorongy meg kartondoboz eleg amator 😀
undisputedly
Ha egyszer ennyi is elég, minek erőltessék meg magukat?
Egyébként meg:

444.hu/2021/09/20/a-google-es-az-apple-lettek-a-vilag-avosai
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 823 — SuperBowl Champions 2013/2014

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 27 744 — nabege2@yahoo.com
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
 www.kihivott.hu/telefonszam/0614433191

nemtom miért hívtak innen, de a telefon azt írta hogy possible scam, szóval nem vettem fel 😀
Negritis
A hozzászólások alapján: Momentum.
nagylaza
jaja, ez a Fegyőr-féle performansz lesz. de előtte kaptam már hívást a Cseh Katikától is (azt sem hallgattam végig), ő hat másodpercig bírta.
több mint 4 éve

pont.

Gaius

Csak úgy, széljegyzet.

több mint 4 éve
 24.hu/kultura/2021/09/20/gulyas-marton-interju-partizan-politika-orban-viktor-elovalasztas/

Hiánypótló interjú Marcival

több mint 4 éve
Törölt felhasználó

pont.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 945 — The Mathematician

nemtom miért hívtak innen, de a telefon azt írta hogy possible scam, szóval nem vettem fel 😀
Negritis
nagylaza
jaja, azért is raktam be

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers

Negritis
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
Valóban képes rá. Szertintem az a különbség, hogy az általad említettek belső ötletek voltak, a gender/LMBTQ téma viszont -hozzáteszem hogy sajnos- a nemzetközi "baloldal" témája. Nem lehet lecsavarni, egyszerűen reagálni kell rá.
Lecsó
Miért sajnos? Nagyon is időszerű, hogy a 21. század húszas éveiben ez fontos társadalmi kérdés legyen. A kilencszázas évek fordulóján az volt a társadalmi többség véleménye, hogy a nők agya alkalmatlan arra, hogy felelős döntéseket hozzon, szükségük van egy férfira, annak döntéseire, mint egy gyereknek. Ilyen vélemények "tudományos komolysággal" elhangzottak a parlamentben ..... és többségük volt. Az akkori feminista mozgolódások pontosan olyan "koraiak" voltak a maguk idejében, és a baloldal (ami nem baloldal, hanem liberálisok, mert ez liberális téma nem szocdem / konzervatív) akkoriban "sajnos" felkapta. Bő ötmillió nő szerintem ma egységesen azt mondja, hogy jól tették, még többet és még hamarabb kellett volna.

Az más kérdés, hogy - mint minden fontos téma körül - ekörül is van egy politikai hiszti, és vannak ilyen meg olyan szélsőséges irányzatok, őrültek, marhák is. De általánosságban az LMBTQ mozgalom, mint globális mozgalom kurvára nem szélsőséges, nem őrült, nem marhaság.

Azzal meg nem lehet mit csinálni, ha az egyik választási szereplő ebből választási stratégiai húzást csinál. Akkor reagálni kell rá. Az ellenzék feladata, hogy erre jól reagáljon. És őszintén azt gondolom, hogy a migráns témával ellentétben, amire 2018-ban nem nagyon lehetett jól reagálni, az LMBTQ témára lehet. Ha az ellenzék nem jól tematizálja vissza, ha hagyja hogy a Fidesz álszent, hamis "családvédő" retorikája uralja a témát, akkor az az ellenzék hibája, és nem az LMBTQ-é.
peterk2005
Azért sajnos, mert felülnek ennek az identitáspolitikai "heccelésnek." Sokkal fontosabb, vagy úgy mondom inkább hogy fajsúlyosabb témákkal kellene ugyanilyen vehemenciával foglalkozni. Akkor nem érezné úgy a detroiti proletár, hogy őt egy ingatlanspekuláns milliárdos tudja a legjobban képviselni.
Lecsó
Hogy Trump miért nyert és hogy itthon mi a szitu a témával, az inkább két külön beszélgetésbe illene, mindenesetre én ezzel kapcsolatban azon az általános állásponton vagyok, hogy ha fontosnak gondolok bizonyos értékeket, akkor azokat nem szezonálisan gondolom annak. Persze az is igaz, hogy mindennek megvan a helye, nem rontok bele egy névnapot ünneplő társaságba azzal, hogy beszéljünk a helyes gyereknevelésről, ha valamelyik szülő rákurjant a kölkére. 😊 De ez a fideszes homofób törvény, és főleg annak a z ilyen szintű, szégyenérzet nélküli nyomatása a médiában szerintem igenis megkívánja, hogy az ellenzék is kiemelten foglalkozzon vele. Ezzel - lásd felmérések - egyébként lehet is, a magyar lakosság nagyobbik része nem homofób. Csinálják jól és kész. Ha kommunikálni sem tudják úgy, hogy elfogadható legyen, akkor hogyan feltételezzem, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor tényleges cselekedetekben majd jobban fogják? Számomra igenis jelzés értékű, hogy pl. a Jobbik megszavazta ezt a sz*rt. Nem örülök neki.
peterk2005
Nemzetközi baloldalt írtam, vagy írhattam volna baloldali gondolkodást, narraítívát, akármit. Hogy a magyar (ál)baloldal mire reagál, az egyrészt a saját sutaságából, másrészt a fidesz közbeszéd tematizáló potenciáljából ered. Nyilván futnak az események után, mert megfelelő platformok nélkül sokkal kisebb az esélyük a tematizálásra. De hogy máshol, ahol ez nem így van, és kiegyenlítettebb pálya, ott is a BLM/LMBTQ/XYZ mozgalmak felkarolása a baloldal lényegi mondanivalója, az szomorú. Nem azt mondom, hogy ezekkel nem kell foglalkozni, csak azt, hogy ezeket kontextusba is lehetne helyezni, összefüggéseiben tárgyalni, és nem identitáspolitizálni, mert azon csak bukni lehet.
Hogy Trump miért nyert ott, és mi a szitu itthon, az bizonyos nézőpontból teljesen más tészta, de van olyan nézőpont is, amiből meg teljesen ugyanaz a tészta. Véleményem szerint a baloldalnak ezt a második tésztát kellene gyúrni.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 945 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Bár értelmes, normális embernek tűnik MZP, ez már hanyadik ilyen faszsága?!
Nyilván jót akar, meg nem rasszista, de ez kb ugyanaz, mint amikor a jobbikos faszfej akarta a zsidókat listázni az országgyűlésben.

444.hu/2021/09/17/marki-zay-peter-nem-ordogtol-valo-statisztikat-vezetni-arrol-hogy-ki-a-cigany-es-ki-a-nem-cigany

"Márki-Zay előadta azt az ötletét is, hogy „abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány”. Szerinte ez azért működne, mert az Egyesült Államokban is lehet tudni, hogy milyen származású tanulóból mennyi van, „és ez azért nagyon jó, mert onnantól kezdve segíteni sem lehet, ha nincs statisztika”. A pozitív diszkrimináció feltételének is azt tartja, hogy legyen nyilvántartás, mert akkor lehet segíteni rajtuk."
Sobri Jóska
Az (is) a baj ezzel, hogy vannak ilyen listák. A nemzetiségét rögzítik mindenkinek népszámláláskor. És kutatási célokból meg is lehet igényelni ilyen listákat, ez tudomásom szerint nem törvénybe ütköző. (A rendőrségek, iskolák nem listázhatnak de azok ne is listázzanak.) Szerintem is jót akar, de le kéne állítani. Eddig azon a véleményen voltam, hogy tudja mist csinál, és tudja, hogy abba amibe eddig beleállt, abban nyugodtan beleállhat, ha felkapja a kormánypárti sajtó, ha nem. De most jött el az a pillanat, hogy kezdem úgy gondolni, hogy biza mégsem tudja, hogy mit csinál.

(Amúgy érezhetően van nála egy USA imádat, gondolom azért, mert éveket élt ott. De olyan naívan, kritika nélkül tud az amerika dolgok nagyszerűségéről beszélni, hogy elgondolkodtam már, hogy vajon milyen burokban élhetett ott kint?)
peterk2005
Az segélyezési rendszerünk már pre-Fidesz előtt is a listákra épült, vagy egy basic adatbázis ismerettel leszűrhető volt! Most az a problémás, hogy ezt kimondja valaki, vagy hogy nem így szeretnéd hallani?clbass
Az a problémás, hogy úgy szállt bele egy témába, hogy nem látom, hogy hasznot tudna belőle kivenni. A segélyezési rendszerünk, az oktatási rendszerünk ma is "listáz", legfeljebb nem hivatalosan. A lenyúlt pénzeket nem lehetne azzal csökkenteni, ha előírják, hogy csak roma lehet a célzott, mert majd akkor nem kovács guszti hajléktalan nevére lopják el, hanem orbánguszti hajléktalan nevére. Ha már beleszállt, akkor szállt volna bele valami olyan témával - például roma parlament megújítása, lungodrom "rendbetétele" ésatöbbi -, az is felkavarná a vizet, kapna eleget, de annak lehetne haszna. A listázással nem javulna semmi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 474
egy elképesztően színpatikus cigány származású kollégám
clbass
Úgy érted: tisztára gyógyszerész?
nagylaza
Nem! Úgy értettem, hogy Gyógy-szer-ész... Nagyon mentségem nincs 😊 Kapkodás, figyelmetlenség, telefon, néhány sör/bor...
Annyi mindenesetre rég biztos, hogy se nem szín patikus, se nem szimpatikus nem leszel már soha, így ezen akár túl is léphetünk... 😉
clbass

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
clbass
nagylaza
Nem! Úgy értettem, hogy Gyógy-szer-ész... Nagyon mentségem nincs 😊 Kapkodás, figyelmetlenség, telefon, néhány sör/bor...

Szerkesztette: clbass
több mint 4 éve
clbass
több mint 4 éve
Most az a problémás, hogy ezt kimondja valaki, vagy hogy nem így szeretnéd hallani?
clbass
Az a problémás, hogy ez cigányozás.
Rasszizmus.
Lehet, hogy MZP szándékai szerint pozitívan diszkriminálna, de alapvetően az lenne az antirasszizmus lényege, hogy ember-ember. Mindegy, hogy fehér, fekete, cigány, zsidó, arab, román, norvég, csak ember.
Ezeket a témákat nagyon nem érzi MZP, ahogy a fideszes melegeket buzizza vagy comingoutoltatja Orbán Gáspárt, vagy ez a cigányok listázásosdija mind ezt bizonyítják.
Sobri Jóska
Tedd meg a kedvemért, hogy elolvasod a hsz-omat néhánnyal lejjebb.
nagylaza
Ha egy buta ember, aki emellett cigány listázni akar, akkor MZP cigánylistája már nem is rasszizmus? De.
Sobri Jóska
Elég érzékenynek tartom magam, ha rasszizmus a téma, de ezt semmiképpen sem sorolom abba a kategóriába. Értelmes és legitim vitát lehet folytatni arról, hogy mennyire jó az ötlet, milyen előnyei és hátrányai, veszélyei vannak/lehetnek a "listázásnak". (Nagyon fontos kérdés például - sok egyéb mellett -, hogy a szenzitív adatokhoz ki, milyen feltételekkel juthat hozzá + mire használhatja fel azokat.) Elképzelhető, hogy a végén az sül ki az egészből: hagyjuk a francba... Magát az elképzelést azonban nem kellene azzal diszkreditálni, hogy "rasszista". Mivel: nem az. Ellenkezőleg.
nagylaza
Szerinted.
Szerintem meg mindenféle származási alapú megkülönböztetés, listázás, a származás összeírása és később felhasználása bármire az maga a rasszizmus. Nem csak a huhogás a stadionban, vagy a köcsögcigányozás.
És az is, ha "jó céllal", "segítő szándékkal" történik. Mert ha egy cigányembert a származása miatt egy nemcigány fölé emelsz, az is rasszizmus, származási alapú megkülönböztetés. Mondjuk Nigériában vgy Malawiban bizonyára több rasszista inzultus ér fehér embert, mint feketét, míg Csehországban vagy Angliában meg több feketét, mint fehéret.
El kéne engedni azt, hogy embereknél olyan dolgokkal foglalkoznak, amiről nem tehetnek, pl. a származásukkal.
Egy cigányt ne basztasson senki azért, mert cigány, de ne is kivételezzen vele senki azért, mert cigány.
Mint mondtam: ember- ember.

Ezek szerint akkor ebben nem fogunk egyetérteni, végülis a te gyomrod beveszi a Jobbikot is, elhiszed, hogy náciból is lesz néppártos, szerinted már ők se homofóbok vagy rasszisták, és ezt onnan lehet leginkább tudni, hogy ők mondják. Nem mindegyik, nem mindig, de ha kicsúszik, előkerül valami friss náci dolog, elnézést kell kérni, és ennyi, hiszen a legtöbb embernél az O1G úgyis erősebb, mint egy kis szalonzsidózás, szaloncigányozás, a melegellenes törvény megszavazása meg csak ravasz politikai húzás volt amúgyis, nem?
Azt nem gondolják komolyan, ahogy persze a Fidesznél sem (hisz úgyis náluk van a legtöbb meleg, ezt is MZP-től tudjuk), csak mindenki nagyon rafkós.
Bár egy rakat magyar (LMBTQ) ember rábaszik amiatt, hogy a Parlament elfogadott egy náci, homofób törvényt uszkve 80 százalékos támogatottsággal, de szarni rá, ez csak a szavazatmaximalizálás miatt kell. Semmi komoly, no para.

Te toleránsabb vagy, Jobbikkal is, MZP-vel is, az ellenzéki attitűdöd felülírja az emberit, ez van.
Én tapló vagyok, nulla toleranciával ezügyben, ennyi történik.
Sobri Jóska
Amit leírtál - meglehetősen zavarosan, nem mentesen a személyeskedéstől - visszavezethető arra a kérdésre, hogy diszkrimináció-e a pozitív diszkrimináció. Szerinted az is rasszizmus, ha valakit előnyben kívánnak részesíteni a származása, az ebből fakadó hátrányai miatt. Szerintem viszont ezt faszság rasszizmusnak nevezni (már bocs, de ilyen érvekkel a szélsőjobb legszéle szokott előjönni). Arról viszont napestig lehet polemizálni (elárulom, nekem sincs kiforrott álláspontom), hogy a pozitív diszkrimináció alkalmazása mikor és mennyiben helyénvaló. Ha egyáltalán...
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Most az a problémás, hogy ezt kimondja valaki, vagy hogy nem így szeretnéd hallani?
clbass
Rasszizmus.
Lehet, hogy MZP szándékai szerint pozitívan diszkriminálna, de alapvetően az lenne az antirasszizmus lényege, hogy ember-ember. Mindegy, hogy fehér, fekete, cigány, zsidó, arab, román, norvég, csak ember.
Ezeket a témákat nagyon nem érzi MZP, ahogy a fideszes melegeket buzizza vagy comingoutoltatja Orbán Gáspárt, vagy ez a cigányok listázásosdija mind ezt bizonyítják.
Sobri Jóska
nagylaza
Ha egy buta ember, aki emellett cigány listázni akar, akkor MZP cigánylistája már nem is rasszizmus? De.
Sobri Jóska
Elég érzékenynek tartom magam, ha rasszizmus a téma, de ezt semmiképpen sem sorolom abba a kategóriába. Értelmes és legitim vitát lehet folytatni arról, hogy mennyire jó az ötlet, milyen előnyei és hátrányai, veszélyei vannak/lehetnek a "listázásnak". (Nagyon fontos kérdés például - sok egyéb mellett -, hogy a szenzitív adatokhoz ki, milyen feltételekkel juthat hozzá + mire használhatja fel azokat.) Elképzelhető, hogy a végén az sül ki az egészből: hagyjuk a francba... Magát az elképzelést azonban nem kellene azzal diszkreditálni, hogy "rasszista". Mivel: nem az. Ellenkezőleg.
nagylaza
Tizenöt éve volt egy elképesztően színpatikus cigány származású kollégám aki vázolta az akkori kedvezményeit:
Hátrányos helyzet+szürkehályog+hallássérülés+fiatalkori bónusz. Mindezt 8 osztály mellett. Többet keresett akkor, mint én bármikor amíg munka mellett le nem diplomáztam. Már akkor többet mint a most 15 éve pályán lévő angoltanár-könyvtáros, diplomás feleségem.
(22 éve tinitus-os, bal fülére 70%-ban halláskárosult, Crohn beteg fórumtárs! Peace!)
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
És melyik miniszterelnök jelöltre fogsz szavazni? Mert olyan lapot is adnak. Nem veszed el vagy üresen hagyod?
samu09
Nem kötelező arra is szavazni.
Amúgy szerinted áprilisban nem lesz olyan, hogy valaki egyéniben fideszes jelölt, listán ellenzék, vagy fordítva?
Szerintem biztos lesz jónéhány.
Sobri Jóska
Ha üresen hagyod majd a számláló biztos behuzza. Tuti szavaztál valakire nem ertem miért nem mondod el mikor te közvélemény kutatsz erről.
samu09
Még nem voltam.
Ha majd megyek lefotózom, aztán linkelem. 😉
De én nem vagyok ellenzéki szavazó, de Hadházyt rühellem, és örömmel szavazok ellene, ha már ilyen lehetőségem adódott.

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
clbass
Rasszizmus.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
nyugi sobri fasiszta, csak várjá míg rájön a kecskebaszózás...

A szápáccsàg fogalma tágas mer az atlantika kétfelén is legalább kétféle van, az egyik szabadság, hogy bármikor bárkit lelőhess azonnal, ha a sajátodba vagy, a másik szabaccsák, hogy bármikor befényképezhesss a végbeledbe, azt kivetíthessed mindenkinek. Így konfrontálódik a territoriális agresszió meg az öncélú magamutagtós, az egyik avíttos dagadókeblű romantik honfi, a másik kicsit kifordította a világegyetemet.
Szóva jueszéjbe minden bűnügyi hírben bemondják a rasszt, aztán minden statisztikában is, így elborult rasszista csökevények mind, de csak 2035ig, mer akkor a white people bezuhan 50% alá, na akkor meg azér fogják bemondani.

Sose felejtsd, mindig legyen nálad fényképező....

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 474
És melyik miniszterelnök jelöltre fogsz szavazni? Mert olyan lapot is adnak. Nem veszed el vagy üresen hagyod?
samu09
Nem kötelező arra is szavazni.
Amúgy szerinted áprilisban nem lesz olyan, hogy valaki egyéniben fideszes jelölt, listán ellenzék, vagy fordítva?
Szerintem biztos lesz jónéhány.
Sobri Jóska
Ha üresen hagyod majd a számláló biztos behuzza. Tuti szavaztál valakire nem ertem miért nem mondod el mikor te közvélemény kutatsz erről.
samu09
Nem olyan egyszerű azért, mert elvileg sok párt képes kéne, hogy legyen megfigyelőket meg számlálókat küldeni a körzetekbe, így egy ilyen látványos csalás aligha kivitelezhető, pláne mondjuk egy fővárosi kerületben, ahol szerintem még a Párbeszéd-szintű mikropártok is jelen lesznek ilyen téren.