Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Meg ilyen is:24.hu/kulfold/2021/08/20/afganisztan-menekultek-eu-felelem-kabul/
2015 óta az Európai Unióban Orbán Viktor pária lett, részben a menekültekkel és bevándorlással kapcsolatos szélsőjobboldali véleménye miatt. Az EU vezetőinek nagy része nem szívesen mutatkozik vele, de szinte minden olyan gyakorlatot és ötletet átvettek, amelyeket Orbán talált ki a menekültválság után.
több mint 4 éve
Ilyen is van:A magyar államalapítás ünnepének estéjén piros-fehér-zöld színekkel világítják meg a brassói városházát, és a város fölé magasló Cenk-tetőn a megyeszékhely román nevét (Brasov) kirajzoló óriásbetűket - jelentette be pénteken közösségi oldalán Brassó polgármesteri hivatala.
A közlemény szerint a város e gesztussal a brassói magyar közösségnek a város fejlődéséhez nyújtott sok évszázados hozzájárulását kívánja elismerni. A polgármesteri hivatal felidézte: Brassó nemcsak fontos gazdasági és kulturális központ volt, hanem a benne lakó három etnikum jó egyetértésének a mintavárosa is. Kitért arra, hogy a várost a bolgárszegi román, a bolonyai magyar és az óbrassói szász közösség alkotta.
A polgármesteri hivatal megemlítette: a magyar államalapítás ünnepe az erdélyi és bánsági magyarok, ezen belül pedig 23 ezres brassói magyar közösség számára is fontos esemény.
A több mint 250 ezer lakosú Brassóban a 2002-es népszámláláson 23 ezren, a 2011-esen már csak 16,5 ezren vallották magyarnak magukat. A barcasági magyar közösségnek tavaly először sem a brassói önkormányzati testületbe, sem a Brassó megyei tanácsba sem pedig a román parlamentbe nem sikerült bejuttatnia képviselőit. A várost tavaly október óta Allen Coliban, a kormánykoalícióban részt vevő Mentsétek meg Romániát (USR) párt politikusa irányítja.
több mint 4 éve
Ja, csak kérdeztem, hogy mizu?szabadpecs.hu/2021/08/karacsony-es-peterffy-egyeztet-szombaton-az-sem-kizart-hogy-dr-bodnar-lep-vissza-mellar-pedig-megiscsak-elindul/?fbclid=IwAR0y5HlXKo3UMpv23CAULi0MgRQOUI2QXPbKZLxHkXNd6hUKYFZQfqdMAbMde most a Nemes ígyse úgyse lett volna vszeg győztes, nem?
Nos. kezd vicces lenni a helyzet.
Nagyon úgy néz ki, hogy az Imi lehet kikapna, mert a Mellár túl népszerű, és sok lenne a protest el-se-megy-szavazni. Épp a Nyőgérit győzködik a városházán, hogy lépjen vissza az Imi.
Balázsra ráírtam, annyit írt vissza hogy "inkább most nem mondok semmit"
Gyurma Pappa
csebi
Balázs is ott van most

több mint 4 éve
Én tényleg próbáltam értelmezni a mai körmenetet, de azért pár dologtól élő kérdőjellé görbültem:Ha hagyományos augusztus 20 van akkor azt mondod unalmas történelem lecke, ha hip hop boyz van akkor meg az a baj. Szegény kormány próbál mindenhogy a kedvedben járni, de csak a hibákat keresed. Nem szép dolog 😊 😊 😊
1. Az alaptézist megvilágítaná nekem valaki hozzáértő? Ugye István volt az, aki leszámolt a pogányokkal, némi felnégyelés, egyebek. Ehhez képest sámándobbal vonulnak fel turult cibálva mindenféle emberek. Lemaradtam a felvonulás azon részéről, amikor a német lovagok berontottak közéjük és mindenkit szétszabdaltak?
2. Ha félmeztelen, festett felsőtestű férfiak a következő Pride során húznak maguk után egy turulszobrot, akkor az is rendben lesz? Vagy mi a határ, ami rendben van és ami nincs félmeztelenül kifestve vonulás terén?
3. A Kárpátia és az Ismerős Arcok nem értek rá, hogy Hip Hop Boyz és Kelemen Kabátban volt az aláfestő zene?
4. A huszárokat a múltba visszaszállító időgépet kitől és mennyiért lehet bérelni?
+1. A Road zenekarnak mi a f*sz szüksége volt arra, hogy ebben az égésben tevékeny részt vállaljanak?
somoskovig
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
szabadpecs.hu/2021/08/karacsony-es-peterffy-egyeztet-szombaton-az-sem-kizart-hogy-dr-bodnar-lep-vissza-mellar-pedig-megiscsak-elindul/?fbclid=IwAR0y5HlXKo3UMpv23CAULi0MgRQOUI2QXPbKZLxHkXNd6hUKYFZQfqdMAbMde most a Nemes ígyse úgyse lett volna vszeg győztes, nem?
Nos. kezd vicces lenni a helyzet.
Nagyon úgy néz ki, hogy az Imi lehet kikapna, mert a Mellár túl népszerű, és sok lenne a protest el-se-megy-szavazni. Épp a Nyőgérit győzködik a városházán, hogy lépjen vissza az Imi.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Én tényleg próbáltam értelmezni a mai körmenetet, de azért pár dologtól élő kérdőjellé görbültem:Látszik, hogy nem vagy elég képzett ideológiailag. Ha a Fidesz szervezi, akkor teljesen megfér egymás mellett a pogányság és szent királyunk, a keresztény magyar állam megalapítója. Ha nem a Fidesz szervezi, akkor hazaárulás.
1. Az alaptézist megvilágítaná nekem valaki hozzáértő? Ugye István volt az, aki leszámolt a pogányokkal, némi felnégyelés, egyebek. Ehhez képest sámándobbal vonulnak fel turult cibálva mindenféle emberek. Lemaradtam a felvonulás azon részéről, amikor a német lovagok berontottak közéjük és mindenkit szétszabdaltak?
2. Ha félmeztelen, festett felsőtestű férfiak a következő Pride során húznak maguk után egy turulszobrot, akkor az is rendben lesz? Vagy mi a határ, ami rendben van és ami nincs félmeztelenül kifestve vonulás terén?
3. A Kárpátia és az Ismerős Arcok nem értek rá, hogy Hip Hop Boyz és Kelemen Kabátban volt az aláfestő zene?
4. A huszárokat a múltba visszaszállító időgépet kitől és mennyiért lehet bérelni?
+1. A Road zenekarnak mi a f*sz szüksége volt arra, hogy ebben az égésben tevékeny részt vállaljanak?
somoskovig
több mint 4 éve
Privát vélemény, a részletekért túl sok mindent kéne elmagyarázni, ezt nem szeretném.Hát, én nem szeretem a Mellárt, de ennek az a fő oka, hogy én ismerem 😊Mi a baj vele?
Gyurma Pappa
nagylaza

több mint 4 éve
Hát, én nem szeretem a Mellárt, de ennek az a fő oka, hogy én ismerem 😊Mi a baj vele?
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Én tényleg próbáltam értelmezni a mai körmenetet, de azért pár dologtól élő kérdőjellé görbültem:1. Az alaptézist megvilágítaná nekem valaki hozzáértő? Ugye István volt az, aki leszámolt a pogányokkal, némi felnégyelés, egyebek. Ehhez képest sámándobbal vonulnak fel turult cibálva mindenféle emberek. Lemaradtam a felvonulás azon részéről, amikor a német lovagok berontottak közéjük és mindenkit szétszabdaltak?
több mint 4 éve
szabadpecs.hu/2021/08/karacsony-es-peterffy-egyeztet-szombaton-az-sem-kizart-hogy-dr-bodnar-lep-vissza-mellar-pedig-megiscsak-elindul/?fbclid=IwAR0y5HlXKo3UMpv23CAULi0MgRQOUI2QXPbKZLxHkXNd6hUKYFZQfqdMAbMNos. kezd vicces lenni a helyzet.

több mint 4 éve
A többi oké, de ezt nem értem. Milyen LMP országos visszaesésre gondolsz? Konszenzusos becslés volt, hogy az LMP országosan 4-7% között lesz, és ezt felül is teljesítették, történetük legtöbb szavazát kapták 2018-ban, több mint 400 ezret (7.1%) ,szóval nemhogy visszaestek, hanem erősödtek. Baranyában valóban alulteljesített az LMP ehhez képest (5,5%) de erről írtam (meg a politológusok), hogy ez volt a Mellár-hatás. Az LMP szavazók egy része átszavazatott rá. Meg a Jobbikosok egy része stb. (vagy én értettem félre amit írtál)A Jobbikot majdnem %-ra eltalálták, ezzel szemben a LMP felét kapta az egy héttel korábban mért szereplésének. Az LMP a vissza-nem-lépésekkel elég sokat vesztett országosan, és szerintem enélkül a Mellár nem nyer. Azt gondolom, ha a tömeges az szavazás lett volna, akkor a Jobbiknak is esnie kellett volna.
MC12
De ebben tévedhetetek, és az is lehet hogy ugyanarról beszélünk.

több mint 4 éve
A többi oké, de ezt nem értem. Milyen LMP országos visszaesésre gondolsz? Konszenzusos becslés volt, hogy az LMP országosan 4-7% között lesz, és ezt felül is teljesítették, történetük legtöbb szavazát kapták 2018-ban, több mint 400 ezret (7.1%) ,szóval nemhogy visszaestek, hanem erősödtek. Baranyában valóban alulteljesített az LMP ehhez képest (5,5%) de erről írtam (meg a politológusok), hogy ez volt a Mellár-hatás. Az LMP szavazók egy része átszavazatott rá. Meg a Jobbikosok egy része stb. (vagy én értettem félre amit írtál)Mivel engem idéztél így gondolom én okoskodom, ezért megpróbálom kibontani, hogy mire gondoltam amikor Mellár megpuccsolását írtam.Hát, ha akarod vedd magadra 😊 Úgy mindenkinek írtam.
MC12
Mellár pénzért ült be a Párbeszéd frakciójába - akiknek azért kellett Mellár, hogy legyen pénzük. Ugyanis nélküle nem volt meg az 5 fő - még a kölcsönzött szocival sem mert ugye Bősz kilépett - anélkül pedig, szia frkació, szia források, szia OV interpellálása. Szóval a Párbeszéd rohadt hálás lehet neki, mert nélküle nem tudná Szabó Tímea meg Tordai Bence basztatni különböző performanszok keretében Orbánt (hogy ez mennyiben hasznos és mennyiben elégíti ki inább Tímea és Bence exhibicionizmusát az más kérdés) MC12Ez tény, de ha ő nem, akkor valamelyik szoci átült volna, mellékkörülmény.
Hogy Mellár 18-ban a szerencse miatt győzött volna, meg mert a fidesz hülye helyben az hát finoman szólva maximum részben igaz 😊 De menjünk egy lépéssel hátrébb. Abban egyetértünk, hogy a fideszes képviselő gyatra volt, említésre se méltó. MC12Még egy héttel a választások előtt is fej-fej mellett mérték a két jelöltet, és Peti is jobban teljesített, mint várták (5%-kal kapott több szavazatot), a Mellár meg 7%-kal. Amit nagyon felülmértek, az az LMP volt (5,5%). Nem nehéz belátni, hogy LMP országos visszaesése nélkül nehéz lett volna nyernie.
'14-ben mindenki külön indult, az országosan és helyben igen jól ismert szoci Tóth Bertalan 16.700 szavazatot szerzett (jobbik 8700 lmp 4500 fidesz 18800) - kikapott.MC12A Berci jól ismert a helyben, a korrupciós ügyeivel együtt. A Csizi Peti verte meg. Az a Csizi Peti, akiről az egész város tudja, hogy az osztálypénzt is elitta. A Tóth Bertalan a városban olyan bélyeg, hogy a körzetében inkább beálltak a Mellár mögé, csak hogy még véletlenül se kelljen őt nézni a szavazó lapon.
Egyébként Cegléditől Hornig az összes politikai elemző konszenzusos abban, hogy egy integratív, kormányoldali/független szavazót megszólítani képes jelölt volt. (mondjuk nem pécsen élnek szóval lehet ők is csak okoskodnak 😉 - piszkálódás off)MC12Figy, én egy szóval nem írtam, hogy sok embernek tetszik-e vagy sem a Mellár, meg hogy mennyire népszerű az emberek között. Én arról írtam, hogy a pártok körében nem volt népszerű. Egyébként lehetősége még mindig van elindulni függetlenként, btw. Nem fog, de lehetősége van.
Hát, én nem szeretem a Mellárt, de ennek az a fő oka, hogy én ismerem 😊
azt fenntartom, hogy kurva ciki Karácsonynak, akivel pár napja még együtt kampányolt és lelkesen bíztatott mindenkit arra, hogy szavazzon Mellárra, se szó se beszéd leveszik a jelöltjét, ha tudott róla és úgy ment el kampányolni érte, akkor emberileg már alkalmas is miniszterelnöknek mondjuk a fideszben is, ha nem tudott, hát, arra nehéz mit mondaniazonnali.hu/cikk/20210308_kunhalmi-agnes-az-mszp-nem-szines-szagos-facebook-kampanyokat-csinal-hanem-a-penzet-adja-az-osszefogasnak
MC12
Van kérdésed? 😊
(Tudott róla)
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
azonnali.hu/cikk/20210308_kunhalmi-agnes-az-mszp-nem-szines-szagos-facebook-kampanyokat-csinal-hanem-a-penzet-adja-az-osszefogasnakElég jól sikerült "interjú" Kunhalmival, de nekem ez fog megmaradni belőle azt hiszem 😀 :
Gyurma Pappa
"Gyurcsány idején pártszakadás volt, most már csak egy-egy ember válik ki önök közül. Például Szanyi Tibor, aki új pártja, az ISZOMM élén nyíltan hangoztatja, hogy ők képviselik Horn Gyula örökségét. Mi a véleménye erről, mint egy másik Horn-örökös?"
Végre hitelesen képviselheti ő is magát. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mivel engem idéztél így gondolom én okoskodom, ezért megpróbálom kibontani, hogy mire gondoltam amikor Mellár megpuccsolását írtam.Hát, ha akarod vedd magadra 😊 Úgy mindenkinek írtam.
MC12
Mellár pénzért ült be a Párbeszéd frakciójába - akiknek azért kellett Mellár, hogy legyen pénzük. Ugyanis nélküle nem volt meg az 5 fő - még a kölcsönzött szocival sem mert ugye Bősz kilépett - anélkül pedig, szia frkació, szia források, szia OV interpellálása. Szóval a Párbeszéd rohadt hálás lehet neki, mert nélküle nem tudná Szabó Tímea meg Tordai Bence basztatni különböző performanszok keretében Orbánt (hogy ez mennyiben hasznos és mennyiben elégíti ki inább Tímea és Bence exhibicionizmusát az más kérdés) MC12Ez tény, de ha ő nem, akkor valamelyik szoci átült volna, mellékkörülmény.
Hogy Mellár 18-ban a szerencse miatt győzött volna, meg mert a fidesz hülye helyben az hát finoman szólva maximum részben igaz 😊 De menjünk egy lépéssel hátrébb. Abban egyetértünk, hogy a fideszes képviselő gyatra volt, említésre se méltó. MC12Még egy héttel a választások előtt is fej-fej mellett mérték a két jelöltet, és Peti is jobban teljesített, mint várták (5%-kal kapott több szavazatot), a Mellár meg 7%-kal. Amit nagyon felülmértek, az az LMP volt (5,5%). Nem nehéz belátni, hogy LMP országos visszaesése nélkül nehéz lett volna nyernie.
'14-ben mindenki külön indult, az országosan és helyben igen jól ismert szoci Tóth Bertalan 16.700 szavazatot szerzett (jobbik 8700 lmp 4500 fidesz 18800) - kikapott.MC12A Berci jól ismert a helyben, a korrupciós ügyeivel együtt. A Csizi Peti verte meg. Az a Csizi Peti, akiről az egész város tudja, hogy az osztálypénzt is elitta. A Tóth Bertalan a városban olyan bélyeg, hogy a körzetében inkább beálltak a Mellár mögé, csak hogy még véletlenül se kelljen őt nézni a szavazó lapon.
Egyébként Cegléditől Hornig az összes politikai elemző konszenzusos abban, hogy egy integratív, kormányoldali/független szavazót megszólítani képes jelölt volt. (mondjuk nem pécsen élnek szóval lehet ők is csak okoskodnak 😉 - piszkálódás off)MC12Figy, én egy szóval nem írtam, hogy sok embernek tetszik-e vagy sem a Mellár, meg hogy mennyire népszerű az emberek között. Én arról írtam, hogy a pártok körében nem volt népszerű. Egyébként lehetősége még mindig van elindulni függetlenként, btw. Nem fog, de lehetősége van.
Hát, én nem szeretem a Mellárt, de ennek az a fő oka, hogy én ismerem 😊
azt fenntartom, hogy kurva ciki Karácsonynak, akivel pár napja még együtt kampányolt és lelkesen bíztatott mindenkit arra, hogy szavazzon Mellárra, se szó se beszéd leveszik a jelöltjét, ha tudott róla és úgy ment el kampányolni érte, akkor emberileg már alkalmas is miniszterelnöknek mondjuk a fideszben is, ha nem tudott, hát, arra nehéz mit mondaniazonnali.hu/cikk/20210308_kunhalmi-agnes-az-mszp-nem-szines-szagos-facebook-kampanyokat-csinal-hanem-a-penzet-adja-az-osszefogasnak
MC12
Van kérdésed? 😊
(Tudott róla)

több mint 4 éve
Hát én meg innen a messzi észak-nyugatról, nem ismerve sem a helyi helyzetet, sem az országos ki mit pacsizott volna le sztorikat úgy vagyok vele, hogy ha így is meg úgy is biztos az ellenzéki győztelem, akkor nagy ívben lesz*rom, hogy a Párbeszédnek frakció alakítási gondjai lesznek, ha egy jobb, korrektebb jelölt nyer majd. Az ellenzék egyik problémája a hitelesség deficit. Amit helyben lehet elkezdeni felépíteni, országosan elég egyetlen jól kommunikáló, jól felépíthető arc is. De ha helyben kevés az olyan ember, aki köismert, nem játszotta el a renoméját, és emellé pénze és kedve is van a Fidesz helyi politikusi és "vállalkozói" serege ellen politizálni (ami helyben talán nehezebb is, mint országosan), úgy egyénit nyerni sokkal nehezebb, márpedig ezen múlik ebben a rendszerben a választás. Minden egyes emberrel, aki az előbbiekre hajlandó, és megfelel a szempontoknak, azzal csak nyer az adott oldal. És az ország is. (Abszolút nem bánnám, ha pl. Budapesten vért kellene izzadnia az ellenzéknek, hogy nyerjen, ha ennek az az oka, hogy jobbnál jobb, hiteles és nem korrumpálódott Fideszes jelölt áll ki velük szemben. Ezzel mi csak nyernénk.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mivel engem idéztél így gondolom én okoskodom, ezért megpróbálom kibontani, hogy mire gondoltam amikor Mellár megpuccsolását írtam.Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Akkor némi kontextus, csak hogy ha már mindenki kiokoskodta magát 😊 Mellárral dolgoztam az egyetemen, Csizi Peti (igen, ő is előkerül) 25 éve ismerem, az Imrével volt sok konfliktusom, majd egy ideje többször segített, Nemes Balázzsal hetente beszélünk, a városházát belülről ismerjük.
MC12
Tehát az, hogy az álfüggetlen, mindenki számára kellemetlen Mellárt leváltották egy helyben népszerű, párthoz hűséges katonára, sokkal logikusabb, mint amennyire elsőre tűnik.
Gyurma Pappa
Mellár pénzért ült be a Párbeszéd frakciójába - akiknek azért kellett Mellár, hogy legyen pénzük. Ugyanis nélküle nem volt meg az 5 fő - még a kölcsönzött szocival sem mert ugye Bősz kilépett - anélkül pedig, szia frkació, szia források, szia OV interpellálása. Szóval a Párbeszéd rohadt hálás lehet neki, mert nélküle nem tudná Szabó Tímea meg Tordai Bence basztatni különböző performanszok keretében Orbánt (hogy ez mennyiben hasznos és mennyiben elégíti ki inább Tímea és Bence exhibicionizmusát az más kérdés)
Hogy Mellár 18-ban a szerencse miatt győzött volna, meg mert a fidesz hülye helyben az hát finoman szólva maximum részben igaz 😊 De menjünk egy lépéssel hátrébb. Abban egyetértünk, hogy a fideszes képviselő gyatra volt, említésre se méltó.
'14-ben mindenki külön indult, az országosan és helyben igen jól ismert szoci Tóth Bertalan 16.700 szavazatot szerzett (jobbik 8700 lmp 4500 fidesz 18800) - kikapott.
'18-ban mindenki külön indult, Mellár begyűjtött 22 ezer szavazatot, (jobbik 7900, lmp 3000, Momentum + kutyák 2000, - fidesz 20.700) - győzött.
Tehát csak hogy egyételmű legyen, Mellár azért nyert '18-ban, mert begyűjtött a meglévő balos szavazatok mellé Jobbikos, LMP-s, és valószínűleg néhány függyetlen/fidesz árva szavazatot - úgy hogy 14-hez képest több valódi ellenzéki párt indult és a fidesz 10%-al több szavazatot szerzett(!!) - ha szerinted ez szerencse, akkor oké, ebben nem tudunk vitatkozni 😊 Egyébként Cegléditől Hornig az összes politikai elemző konszenzusos abban, hogy egy integratív, kormányoldali/független szavazót megszólítani képes jelölt volt. (mondjuk nem pécsen élnek szóval lehet ők is csak okoskodnak 😉 - piszkálódás off)
(legkésőbb itt egyébként elég nyilvánvaló, hogy Mellárnak van helyi népszerűsége - de ez egy örökzöld téma, szerinted nem az, nekem meg laknak rokonaim Kertvárosban akik meg kedvelik és rá is szavaztak annó, Tóth Bertalanra meg nem + itt egy helyi felmérés róla: thevip.hu/2021/05/03/republikon-messze-mellar-tamas-a-legnepszerubb-orszaggyulesi-kepviselojelolt-pecsen/ )
És ezt 18-ban pontosan tudták a szocik is, ezért is álltak kvázi mögé (nem indítottak jelöltet, pedig gondolom akkor is lett volna egy ügyvédje valakinek, stb.). Nagyjából tudni lehetett, hogy itt és most úgy lehet megverni a fideszt, hogy egy jobbról is, középről is elfogadható helyi embert kell indítani akire át tud szavazni a fentebbi réteg - és ezt meg is tették. (itt tanultak '14-hibájából, hiszen akkor is simán verhető lett volna a fidesz)
Na erre ma már nincs szükség. Ma ez a körzet- egyébként újra, hiszen '10 előtt is az volt" egy nagyjából tuti ellenzéki hely, mivel az elmúlt években az ellenzéki szavazó is be lett idomítva, hogy arra szavaz aki a lapon van, és ezt az LMP-s, jobbikos stb. szavazó nagyrészt meg is fogja tenni, tökmindegy, hogy Mellár, Te vagy én vagyunk azon a listán. De 18-ban ezt nem tették volna meg, ugyanaz a szoci jelölt aki most indul, elbukott volna, ugyanúgy ahogy elbukott Tóth is, mert egy pártlogós szoci megkapta volna a 16-18 ezer szavazatát, de egy darab független - jobbikos - lmp-s vagy fidesz árva szavazatot sem (a pécsi választó sem különbözik más városok választóitól). Tehát Mellár volt az egyik, aki kitaposta az utat, ami miatt ő ma kipöckölhető (vagy ahogy én fogalmaztam, megpuccsolható) - ez egyébként elég irónikus. (azt fenntartom, hogy kurva ciki Karácsonynak, akivel pár napja még együtt kampányolt és lelkesen bíztatott mindenkit arra, hogy szavazzon Mellárra, se szó se beszéd leveszik a jelöltjét, ha tudott róla és úgy ment el kampányolni érte, akkor emberileg már alkalmas is miniszterelnöknek mondjuk a fideszben is, ha nem tudott, hát, arra nehéz mit mondani)
több mint 4 éve
és mennyivel másabb, ha valaki nem Pestről mondja a frankót, hanem a dolgok mögé látÉrdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Akkor némi kontextus, csak hogy ha már mindenki kiokoskodta magát 😊 Mellárral dolgoztam az egyetemen, Csizi Peti (igen, ő is előkerül) 25 éve ismerem, az Imrével volt sok konfliktusom, majd egy ideje többször segített, Nemes Balázzsal hetente beszélünk, a városházát belülről ismerjük.
MC12
Mellár Tamást senki nem szereti. A Párbeszéd sem szereti, a MSZP sem szereti, de ami a legfontosabb, itt helyben sem szereti senki. Az, hogy Mellár nyerni tudott 2018-ban semmi másnak nem volt köszönhető, csak hogy kurva nagy szerencséje volt. Pedig a Csizi Petinél nem sok kevésbé népszerű ember van Pécsett, a legtöbb Fideszes is kisujj eltartva húzta oda mellé. És a vicces, hogy még így felülteljesített, de pechére Mellár is. Ennek a fő oka egyébként az volt, ha városban a LMP nagyon lejáratta magát.
A Mellár Tamás egy sertődött ex-Fidesznyik, akit senki nem akart meghallgatni, pedig ő annyira okos. Aztán a Parlamentben beült a Párbeszédhez,"mert annyira rendes ember"pénzért. Maradjunk annyiban, hogy túl sok könnyet sem a Párbeszéd, sem az MSZP nem ejtett, hogy Mellár nem lesz ogy képviselő.
Nemes Balázs egy jó srác a mindennapokban, dolgozik is egyébként elég sokat a rá bízott területen, de annyi karizma van benne, mint bármelyik2829 éves, kicsit kocka fiúban, aki nem mellékesen elitista, és egy-az-egyben megtestesíti azt az attitűdöt, ami miatt a Momentum sosem lesz erősebb párt. Tehát maradjunk annyiban, hogy ő nem fog itt képviselő helyet szerezni.
A DK Pécsett nem játszik igazán, nincs olyan helyi alapszervezet, aki mondd valami hasznosat, a Jobbik sem tényező a városban (főleg miután a legnagyobb helyi donorukat elvitte a NAV költségvetési csalásért, és azóta el is ítélte 😀 ), az LMP annak ellenére, hogy a Lóri itt van, teljesen vállalhatatlan kategória.
A helyi Fidesz gyenge, rendszeresen teljesítenek országos átlag alatt, most sem lesz másképp, főleg hogy hiába tolják a helyi revolver médiában, a város abszolút nem élhetetlen, sőt.
Bodnár Imre. Az Imi apja is már ismert pécsi ügyvéd volt, elismert büntetőjogászként dolgozott és tanított. Az Imit ez kevésbé érdekelte, cégjoggal, cég képviselettel jobban szeretett volna foglalkozni. Aztán amikor 2010-ben bukott a baloldal, gyorsan szétválasztották az irodát, így az Emese neve alatt mentek a "hétköznapi" ügyek, az Imi meg tovább próbálta igazgatni az MSZP közeli cégeket. Közben ahogy fogyott a zsé, úgy hullottak ki az egyéb ügyvédek mellőlük (nevek lényegtelenek, mivel nem politikai szereplők, így hagyom), de az Imi kitartott, és meg is lett az eredménye 2019-ben. Jól ismeri az egész helyi párt elitet, őt is jól ismerik Pécsett, tiszta szívből gyűlöli a Fideszt, főleg a helyi erőket, és mellékesen az átvilágításos ügyei hoztak eredményt, pl. leszalámizta az egyik legismertebb és legjobb utált pécsi ügyvédet (K. Mónika), amivel igencsak népszerű lett helyben.
Tehát az, hogy az álfüggetlen, mindenki számára kellemetlen Mellárt leváltották egy helyben népszerű, párthoz hűséges katonára, sokkal logikusabb, mint amennyire elsőre tűnik.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Akkor némi kontextus, csak hogy ha már mindenki kiokoskodta magát 😊 Mellárral dolgoztam az egyetemen, Csizi Peti (igen, ő is előkerül) 25 éve ismerem, az Imrével volt sok konfliktusom, majd egy ideje többször segített, Nemes Balázzsal hetente beszélünk, a városházát belülről ismerjük.
MC12
Mellár Tamást senki nem szereti. A Párbeszéd sem szereti, a MSZP sem szereti, de ami a legfontosabb, itt helyben sem szereti senki. Az, hogy Mellár nyerni tudott 2018-ban semmi másnak nem volt köszönhető, csak hogy kurva nagy szerencséje volt. Pedig a Csizi Petinél nem sok kevésbé népszerű ember van Pécsett, a legtöbb Fideszes is kisujj eltartva húzta oda mellé. És a vicces, hogy még így felülteljesített, de pechére Mellár is. Ennek a fő oka egyébként az volt, ha városban a LMP nagyon lejáratta magát.
A Mellár Tamás egy sertődött ex-Fidesznyik, akit senki nem akart meghallgatni, pedig ő annyira okos. Aztán a Parlamentben beült a Párbeszédhez,
Nemes Balázs egy jó srác a mindennapokban, dolgozik is egyébként elég sokat a rá bízott területen, de annyi karizma van benne, mint bármelyik
A DK Pécsett nem játszik igazán, nincs olyan helyi alapszervezet, aki mondd valami hasznosat, a Jobbik sem tényező a városban (főleg miután a legnagyobb helyi donorukat elvitte a NAV költségvetési csalásért, és azóta el is ítélte 😀 ), az LMP annak ellenére, hogy a Lóri itt van, teljesen vállalhatatlan kategória.
A helyi Fidesz gyenge, rendszeresen teljesítenek országos átlag alatt, most sem lesz másképp, főleg hogy hiába tolják a helyi revolver médiában, a város abszolút nem élhetetlen, sőt.
Bodnár Imre. Az Imi apja is már ismert pécsi ügyvéd volt, elismert büntetőjogászként dolgozott és tanított. Az Imit ez kevésbé érdekelte, cégjoggal, cég képviselettel jobban szeretett volna foglalkozni. Aztán amikor 2010-ben bukott a baloldal, gyorsan szétválasztották az irodát, így az Emese neve alatt mentek a "hétköznapi" ügyek, az Imi meg tovább próbálta igazgatni az MSZP közeli cégeket. Közben ahogy fogyott a zsé, úgy hullottak ki az egyéb ügyvédek mellőlük (nevek lényegtelenek, mivel nem politikai szereplők, így hagyom), de az Imi kitartott, és meg is lett az eredménye 2019-ben. Jól ismeri az egész helyi párt elitet, őt is jól ismerik Pécsett, tiszta szívből gyűlöli a Fideszt, főleg a helyi erőket, és mellékesen az átvilágításos ügyei hoztak eredményt, pl. leszalámizta az egyik legismertebb és legjobb utált pécsi ügyvédet (K. Mónika), amivel igencsak népszerű lett helyben.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Megint játszod a Sobri2-t?Megspórolom srácok (szívesen):Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Miért szavazzak ezekre a fidesszel szemben?
MC12
Amadeus
- mert nem Orbán
- akkor szavazz a Fideszre te Fideszbérenc
- mert a Fidesznél minden jobb
- mert itt 6 párt kormányozna ami konszenzuskényszert eredményezne nem egy személy döntene és ez jobb
(Az első pont szofisztikáltabb változata)
Ezekből a pontokból tetszőlegesen levezethető az összes többi, de az ellenzéki szavazók 96%-nak a fentebbi 4 pont bőven elég (ahogy ezek inverze a Fidesz szavazók ugyanekkora részének). Ne feledd, idehaza mindig valaki-valami ellen szavazol, sose valami mellett. És mindig a kisebbik rosszat kell választani meg ilyenek.
MC12
Nem kell valaki ellen szavazni, sőt annyira szívesen beallnék bármelyik part / koalíció mögé ha nem lenne mind suttyo.
Egyébként a 4 pontod se jó, nem Orbán miatt és nem is azért mert minden jobb. Hanem csak azért szavazok az ellenzékre mert valami más kell legyen.
Ha ez 1 parti vagy 6 parti leszarom, de a mostani rendszert váltani kell, kellett volna már legalább 4 éve. De a következőt is kell majd valószínűleg 4 év múlva.
több mint 4 éve
Ez egy a nagy átlagnál "jobb", "normálisabb" Fideszes polgármester. Nem vicc, tényleg "jobb" és "normálisabb" az átlagnál. És ő is megsértődik, hogy van aki kérdezni mer. És jellemtelennek gondolja, ha nem azt gondolja a világról amit "kellene". És persze tegezi az újságírót.Remélem, azért nem lepődtél meg nagyon 😉
24.hu/belfold/2021/08/19/dezsi-csaba-andras-ugytudjuk/
peterk2005
több mint 4 éve
Ez egy a nagy átlagnál "jobb", "normálisabb" Fideszes polgármester. Nem vicc, tényleg "jobb" és "normálisabb" az átlagnál. És ő is megsértődik, hogy van aki kérdezni mer. És jellemtelennek gondolja, ha nem azt gondolja a világról amit "kellene". És persze tegezi az újságírót.24.hu/belfold/2021/08/19/dezsi-csaba-andras-ugytudjuk/

több mint 4 éve
Megspórolom srácok (szívesen):Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Miért szavazzak ezekre a fidesszel szemben?
MC12
Amadeus
- mert nem Orbán
- akkor szavazz a Fideszre te Fideszbérenc
- mert a Fidesznél minden jobb
- mert itt 6 párt kormányozna ami konszenzuskényszert eredményezne nem egy személy döntene és ez jobb
(Az első pont szofisztikáltabb változata)
Ezekből a pontokból tetszőlegesen levezethető az összes többi, de az ellenzéki szavazók 96%-nak a fentebbi 4 pont bőven elég (ahogy ezek inverze a Fidesz szavazók ugyanekkora részének). Ne feledd, idehaza mindig valaki-valami ellen szavazol, sose valami mellett. És mindig a kisebbik rosszat kell választani meg ilyenek.
több mint 4 éve
Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Miért szavazzak ezekre a fidesszel szemben?
MC12
Amadeus
több mint 4 éve
Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Miért szavazzak ezekre a fidesszel szemben?
MC12
több mint 4 éve
Hát pedig így néz ki, fúrják egymást folyamatosan, kevés a fóka, sok az eszkimó. De Mellár elindulhat az MSZP támogatása nélkül is, és ha tényleg annyira népszerű, le is győzheti a noname jelöltjüket. (És akkor helyi suttyók legközelebb okosabbak lesznek, és nem kell várniuk egy kedves vezető bölcs eligazítására Pestről).Igen, az nem árt egy politikai szervezetnek ha van egy központi erő, és nem a 26. suttyó vidéki alapszervezet találja ki, hogy egy eddig sikeres és helyben népszerű megválasztott képviselő helyett egy no name ügyvédet indít, mert a helyi polgi a barátja és így akarja, ezért bezsarolta a központot 😉 de ha szerinted így néz ki a zemberek vitatkozása akkor nem szóltam 😊Érdekes lèpés Mellár megpuccsolása az MSZP által, helyette a pécsi polgi ügyvédjét indítják. Mivel a körzet szinte fix ellenzéki mandátum, ezért biztosan nem az döntött, hogy a másik esélyesebben győzi le a fideszt 😊 és mivel kvázi az MSZP és a párbeszéd egy párt (már amennyiben a párbeszédet egyáltalán pártnak tekintjük) így az MSZP megpuccsolta - saját magát 😊 de úgy is nézhetjük, hogy a miniszterelnök-jelölt annyira erős hogy a saját frakciótagját sem tudja megvédeni.Bárha lenne egy vezér, aki kijelöli, hogy ki indulhat és ki nem. Akkor legalább rend lenne és nem vitatkoznának állandóan a zemberek 😉
MC12
ender1112
MC12
Szerkesztette: ender1112