Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
 m.hvg.hu/vilag/20210818_Visszavarjak_a_kormany_katonait_a_talibok

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én megpróbáltam.
Kérlek te is próbáld meg, és linkelj egy 2021-es felmérést arról, hogy az emberek úgy élik meg, hogy rosszabbul élnek, mint 10 éve.
Köszi.
Sobri Jóska
Nem linkelek, mert nem állítottam ilyent.
peterk2005
Vagy elég annyi - rengeteg felmérés van erről -, hogy a lakosság 60%-a életszínvonalát tekintve nem él jobban / rosszabbul él, mint a 2011 környékén, a válság után?
peterk2005
Egy neurológiai kivizsgálást javaslok demencia, feledékenység, memóriazavar témakörben.
Sobri Jóska
Én meg egy nyelvtanórát. (Mutasd meg, hogy hol van a mondatomban az a mondatrész, hogy "az emberek úgy élik meg".)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 084
Most a felmérések szerint úgy érzékelik az emberek, hogy jobban élnek mint 10 éve. Nyilván nem mindenki, de a nagy (egyébként csóró) tömegek mindenképp. Sobri Jóska
Légy szíves mutass egy ilyen felmérést. Ne 2019-ből, hanem 2021-ből, amiben már a covid hatás is benne van.
peterk2005
Tessék.
Nem kormánypárti.
Aztán fikázhatod, hogy miért szar, és miért nem az van benne, ami benne van, vagy szakértsd meg, hogy mi a gond a felmérés statisztikái metodikájával, esetleg csak értelmezd félre:
 library.fes.de/pdf-files/bueros/budapest/17914.pdf
De nekem az, hogy pl. a túl magas megélhetési költségek a 8 általánost illetve kevesebbet végzettek körében pl. csak 17%-ban szerepelnek fő problémaként, vagy a 6.,7.,8. ábrák eléggé egyértelműek, ezek nem egy magát csórónak képzelő, szarul élő, jövőkép nélküli embercsoport adatainak tűnnek.
Vagy keress mást, és vezesd félre magadat, hogy a csóró milliók is úgy látják és képzelik a dolgokat, ahogy te és a gazdag tízezrek.
Sobri Jóska
Ebben egy szó nincs arról, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy hogyan élnek most a 10 évvel ezelőttihez képest. Erről volt szó. Ez a felmérés simán arról szól, hogy milyennek látják a 10 éves jövőjüket. Ez egy egészen más témájú, és szociológiájú felmérés. A 6.,7.,8. ábrák is erről szólnak. Namost, ez mondhatni természetes. Nagyon nagy és hosszú távú krízisnek kell lennie valahol, hogy az emberek 10 éves távlatban ne javulást reméljenek. (Még a 2008-as válság mélypontján se volt ettől markánsan eltérő vélemény.) Ezek a felmérések ott nagyon rosszak, ahol krónikus krízishelyzet van hosszabb ideig (polgárháborús helyzet, végét járó, hosszabb ideje lejtőn menetelő és egyre agresszívabb autoriter rendszerek, stb.). Egyébként tipikusan kb így néz ki egy átlagos jövőkép, a különbségek is inkább korcsoportokban jelentkeznek, mint társadalmi csoportokban. A fiatalok társadalm státuszuktól függetlenül optimistábbak, a középkorúak félúton, az idősek pedig pesszimistábbak. Ha jól élnek ténylegesen, ha nem.

A jelenre vonatkozó érzések inkább a probléma térképen láthatók szerintem. Mit neveznek meg top problémának az országban jelenleg. Nos, a felmérés nem azt támasztja alá, hogy a csóró milliók olyan remeknek látnák a helyzetüket. Idézem: "A megélhetés magas költségeit említették a legtöbben. A megkérdezettek 55 százaléka nevezte meg ezt a problémát. Az alacsony fizetések ügye ettől nem sokkal maradt el, ezt a problémát 52 százalék említette meg. Az egészségügy helyzete fért még fel a dobogóra (42%).
A negyedik helyen – az első három problémától jócskán leszakadva – az egyenlőtlenségek kérdése áll: ezt már
kevesebb mint a válaszadók harmada választotta (29%). A megkérdezettek több mint ötöde (23%) nevezte meg az alacsony nyugdíjak problémáját. Ezt a korrupció (16%), a munkáltatóknak való kiszolgáltatottság (14%) és az oktatás (13%) témái követik."
Azaz, az öt legnagyobb megnevezett problémából négy gazdasági jellegű volt. És ebben nincs különbség fideszes és ellenzéki szavazó között, mindegyik ezt az ötöt nevezte meg. Csak annyi volt a különbség, hogy az ellenzéknél az első kettő (magas költségek, alacsony fizetések) sorredje más, mint a bizonytalanoknál ill fideszeseknél.

Hogy mennyire kiemelkedően ezek a fontos szempontok az is mutatja, hogy a napi politikát uraló kérdések (migráció, kivándorlás, korrupció. demokrácia deficit és hasonlók) messze lemaradva vannak a fenti kiemelt öt-het probléma után. Itt mutatkozik meg a kormánypárti vs ellenzéki, mert ez a lista már teljesen más a két csoportban (migráció fontos kormánypártiaknál, ellenzéknél kevésbé, korrupció fontos ellenzéknél, nem fontos kormánypártnál ésatöbbi). Ha a napi politikai / közéleti narratívát uraló kérdések ilyen hátul viaskodnak egymással egy listán, miközben az öt legfontosabb problémából 4 gazdasági, és abból is az első kettő kiugróan a bérek és a megélhetési költségek, az bizony nem azt jelzi, hogy a pógár boldog és elégedett a pénztárcájával.

Szóval az van, hogy az ilyen felméréseket is úgy látszik, hogy a saját valóságunkban olvassuk, és mivel az más, ezért mást is olvasunk ki ezért belőlük.
peterk2005
Én megpróbáltam.
Kérlek te is próbáld meg, és linkelj egy 2021-es felmérést arról, hogy az emberek úgy élik meg, hogy rosszabbul élnek, mint 10 éve.
Köszi.
Sobri Jóska
Mennyivel viccesebb lett volna, ha ezt emeled ki😀
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 750 — #NoStress
Én megpróbáltam.
Köszi.
Sobri Jóska
peterk2005
Vagy elég annyi - rengeteg felmérés van erről -, hogy a lakosság 60%-a életszínvonalát tekintve nem él jobban / rosszabbul él, mint a 2011 környékén, a válság után?
peterk2005
Egy neurológiai kivizsgálást javaslok demencia, feledékenység, memóriazavar témakörben.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én megpróbáltam.
Köszi.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 705
Hiába a rendelet, elvette a Balaton-partot a szántódiaktól a Balaland luxustelep

444.hu/2021/08/18/hiaba-a-rendelet-elvette-a-balaton-partot-a-szantodiaktol-a-balaland-luxustelep
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 474
Ha az a kérdés, hogy mikor érjük el a legalját, akkor azt mondom: soha.
A Magyar Nemzet már jövőbe is lát - múlt időben írtak egy szeptemberi konferenciáról
 magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-magyar-nemzet-mar-jovobe-is-lat-mult-idoben-irtak-egy-szeptemberi-konferenciarol-241010
nagylaza
Vannak ennek szép hagyományai, a 444 is előre megírta Novák Katalin olaszországi beszédének a negatív fogadtatását.
Kampman
Erről lemaradtam. Tudsz linket esetleg?
nagylaza
 www.pecsma.hu/csemege/ugy-irt-novak-katalin-beszederol-444-hogy-beszed-meg-el-sem-hangzott/

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
A Magyar Nemzet már jövőbe is lát - múlt időben írtak egy szeptemberi konferenciáról
 magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-magyar-nemzet-mar-jovobe-is-lat-mult-idoben-irtak-egy-szeptemberi-konferenciarol-241010
nagylaza
Vannak ennek szép hagyományai, a 444 is előre megírta Novák Katalin olaszországi beszédének a negatív fogadtatását.
Kampman
Erről lemaradtam. Tudsz linket esetleg?
Megvan:
 444.hu/2019/03/30/novak-katalin-migransozasa-meg-az-olasz-kereszteny-konzervativoknak-is-sok-volt
Nem teljesen ugyanaz...
Vagy mégis? Novák Katalin szerint utólag átírták a cikket.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 474
nagylaza

Szerkesztette: Kampman

több mint 4 éve
több mint 4 éve
Mondjuk ezek kb annyira reálisak, mint megkérdezni az átlagembert, hogy szeretne-e másfélszer annyit keresni. Nyilván szeretne.
warr_b
Én nem szeretnék. Az már túl sok lenne.
nagylaza
Lölö, te vagy az? 😀
warr_b
Neki semmi sem sok.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 750 — #NoStress
Most a felmérések szerint úgy érzékelik az emberek, hogy jobban élnek mint 10 éve. Nyilván nem mindenki, de a nagy (egyébként csóró) tömegek mindenképp. Sobri Jóska
Légy szíves mutass egy ilyen felmérést. Ne 2019-ből, hanem 2021-ből, amiben már a covid hatás is benne van.
peterk2005
Tessék.
Nem kormánypárti.
Aztán fikázhatod, hogy miért szar, és miért nem az van benne, ami benne van, vagy szakértsd meg, hogy mi a gond a felmérés statisztikái metodikájával, esetleg csak értelmezd félre:
De nekem az, hogy pl. a túl magas megélhetési költségek a 8 általánost illetve kevesebbet végzettek körében pl. csak 17%-ban szerepelnek fő problémaként, vagy a 6.,7.,8. ábrák eléggé egyértelműek, ezek nem egy magát csórónak képzelő, szarul élő, jövőkép nélküli embercsoport adatainak tűnnek.
Vagy keress mást, és vezesd félre magadat, hogy a csóró milliók is úgy látják és képzelik a dolgokat, ahogy te és a gazdag tízezrek.
Sobri Jóska
Ebben egy szó nincs arról, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy hogyan élnek most a 10 évvel ezelőttihez képest. Erről volt szó. Ez a felmérés simán arról szól, hogy milyennek látják a 10 éves jövőjüket. Ez egy egészen más témájú, és szociológiájú felmérés. A 6.,7.,8. ábrák is erről szólnak. Namost, ez mondhatni természetes. Nagyon nagy és hosszú távú krízisnek kell lennie valahol, hogy az emberek 10 éves távlatban ne javulást reméljenek. (Még a 2008-as válság mélypontján se volt ettől markánsan eltérő vélemény.) Ezek a felmérések ott nagyon rosszak, ahol krónikus krízishelyzet van hosszabb ideig (polgárháborús helyzet, végét járó, hosszabb ideje lejtőn menetelő és egyre agresszívabb autoriter rendszerek, stb.). Egyébként tipikusan kb így néz ki egy átlagos jövőkép, a különbségek is inkább korcsoportokban jelentkeznek, mint társadalmi csoportokban. A fiatalok társadalm státuszuktól függetlenül optimistábbak, a középkorúak félúton, az idősek pedig pesszimistábbak. Ha jól élnek ténylegesen, ha nem.

A jelenre vonatkozó érzések inkább a probléma térképen láthatók szerintem. Mit neveznek meg top problémának az országban jelenleg. Nos, a felmérés nem azt támasztja alá, hogy a csóró milliók olyan remeknek látnák a helyzetüket. Idézem: "A megélhetés magas költségeit említették a legtöbben. A megkérdezettek 55 százaléka nevezte meg ezt a problémát. Az alacsony fizetések ügye ettől nem sokkal maradt el, ezt a problémát 52 százalék említette meg. Az egészségügy helyzete fért még fel a dobogóra (42%).
A negyedik helyen – az első három problémától jócskán leszakadva – az egyenlőtlenségek kérdése áll: ezt már
kevesebb mint a válaszadók harmada választotta (29%). A megkérdezettek több mint ötöde (23%) nevezte meg az alacsony nyugdíjak problémáját. Ezt a korrupció (16%), a munkáltatóknak való kiszolgáltatottság (14%) és az oktatás (13%) témái követik."
Azaz, az öt legnagyobb megnevezett problémából négy gazdasági jellegű volt. És ebben nincs különbség fideszes és ellenzéki szavazó között, mindegyik ezt az ötöt nevezte meg. Csak annyi volt a különbség, hogy az ellenzéknél az első kettő (magas költségek, alacsony fizetések) sorredje más, mint a bizonytalanoknál ill fideszeseknél.

Hogy mennyire kiemelkedően ezek a fontos szempontok az is mutatja, hogy a napi politikát uraló kérdések (migráció, kivándorlás, korrupció. demokrácia deficit és hasonlók) messze lemaradva vannak a fenti kiemelt öt-het probléma után. Itt mutatkozik meg a kormánypárti vs ellenzéki, mert ez a lista már teljesen más a két csoportban (migráció fontos kormánypártiaknál, ellenzéknél kevésbé, korrupció fontos ellenzéknél, nem fontos kormánypártnál ésatöbbi). Ha a napi politikai / közéleti narratívát uraló kérdések ilyen hátul viaskodnak egymással egy listán, miközben az öt legfontosabb problémából 4 gazdasági, és abból is az első kettő kiugróan a bérek és a megélhetési költségek, az bizony nem azt jelzi, hogy a pógár boldog és elégedett a pénztárcájával.

Szóval az van, hogy az ilyen felméréseket is úgy látszik, hogy a saját valóságunkban olvassuk, és mivel az más, ezért mást is olvasunk ki ezért belőlük.
peterk2005
Én megpróbáltam.
Köszi.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 463 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mondjuk ezek kb annyira reálisak, mint megkérdezni az átlagembert, hogy szeretne-e másfélszer annyit keresni. Nyilván szeretne.
warr_b
nagylaza
Lölö, te vagy az? 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
warr_b
több mint 4 éve
Mondjuk ezek kb annyira reálisak, mint megkérdezni az átlagembert, hogy szeretne-e másfélszer annyit keresni. Nyilván szeretne. Az emberek jelentős része kevesli a fizetését és drágának tart csomó mindent, függetlenül a tényleges anyagi helyzetétől.
warr_b
Általánosságban igaz. De például a median felmérése 2018-ban ezt hozta ki az öt legsúlyosabb problémának. Nem lehet 1-1-ben összevetni, mert a kérdéseken is múlik (itt a "szegénység" értelmezése más lehet, mint a másik felmérés "megélhetési költségek" vagy "fizetések" értelmezése), de azért na. 2018-ban egy erőteljes világ-konjunktúrális szakasz 8. évében jártunk. Most másfél éves gazdasági és fizikai csiki-csuki után vagyunk, és azért azt ne mondd, hogy nem látszik a válaszokon. (Számomra már az is sokat mondó, hogy 2021-ben, másfél év ilyen covid időszak után a megélhetési költségek és a fizetések megelőzik az egészségügy helyzetét, miközben 2018-ban nézd hol állt az egészségügy. Mennyire lett fontos a megélhetés és a fizetések, ha a coviddal agyonütött egészségügy is kisebb probléma, mint 3 éve volt?)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
peterk2005
Szerintem nem szabad beleesni abba a hibába, hogy eltagadjuk ami van, csak mert politikailag jobb lenne ha nem lenne. Volt az elmúlt években/évtizedben egy jelentős átlagos reálbér növekedés. Ezt még azok is elismerik, akik konkrétan politikai ellenfelei OV-nak. Lásd pl a nemrég linkelt Karácsony-Pogátsa beszélgetést. Hogy ez azokban a csoportokban volt igazán látványos, akik tudják artikulálni a hangjukat, akik "látszanak" és azokban alacsony, akik meg nem, az más tészta, az a fidesz perverz, de mindenképpen hatásos társadalompolitkája, és nem mellesleg az általad sorolt bajok fő okozója.
Lecsó
Nem tagadok én el semmit. Valóban van egy (több) társadalmi csoport, ami ténylegesen, valóságosan is jobb életszínvonalon él, mint 10 éve. Ez politikailag is fontos csoport a kormánypártnak, ide irányulnak a költései is. Én mindössze annyit mondok, hogy ez nem a sokat hangoztatott középosztály, hanem annak csak egy szűk felső-középső szelete, miközben a középosztály helyzete nem javult. Sőt, egy vaskos szelete csúszik ki abból.

Az artikulációval, hangerővel kapcsolatban meg azt gondolom, hogy miközben igaz, hogy azoknak a hangja jóval erősebb, akik a "jól jártunk" csoportba tartoznak, aközben ez elsősorban abban játszik szerepet, hogy a lobby képességük jobb. Azért (is) élnek jobban, mert ez a képességük megvan a többi csoporthoz viszonyítva. Ebben számít igazán a hangerő. Az egész társadalmat nézve viszont egy nevetségesen kevés 19 ezer forintos nyugdíjösszeg is tud döntő lenni, ha egy olyan csoportot érint, ami nagy. Akkor is, ha lényegében semmilyen hangjuk és lobby erejük nincs. (Nem véletlen, hogy megy is nekik a 13. havi nyugdíj ugye. Kérdés, hogy az őket leginkább sújtó / érintő covid mit üt ezen visszafelé. Nem is feltétlenül az, hogy elkapják, hanem pl. ők azok, akik úgy járnak orvoshoz, ahogy mi boltba. Ők észreveszik, ha egy traumatológiai osztályt valahol bezárnak, és 2 hónapig nem kapnak kezelést, vagy utazniuk kell 30+ kilométert. Mi nem. De ez téma-idegen, nem ragozom. A gazdasági, életszínvonallak kapcsolatos "életérzésekről" van/volt most szó.)

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 463 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mondjuk ezek kb annyira reálisak, mint megkérdezni az átlagembert, hogy szeretne-e másfélszer annyit keresni. Nyilván szeretne. Az emberek jelentős része kevesli a fizetését és drágának tart csomó mindent, függetlenül a tényleges anyagi helyzetétől.

több mint 4 éve
peterk2005
Tessék.
Nem kormánypárti.
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
peterk2005
Szerintem nem szabad beleesni abba a hibába, hogy eltagadjuk ami van, csak mert politikailag jobb lenne ha nem lenne. Volt az elmúlt években/évtizedben egy jelentős átlagos reálbér növekedés. Ezt még azok is elismerik, akik konkrétan politikai ellenfelei OV-nak. Lásd pl a nemrég linkelt Karácsony-Pogátsa beszélgetést. Hogy ez azokban a csoportokban volt igazán látványos, akik tudják artikulálni a hangjukat, akik "látszanak" és azokban alacsony, akik meg nem, az más tészta, az a fidesz perverz, de mindenképpen hatásos társadalompolitkája, és nem mellesleg az általad sorolt bajok fő okozója.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 858
 24.hu/belfold/2021/08/18/elovalasztas-karacsony-gyurcsany-jobbik-momentum-ellenzek/

Jó cikk. És nagyjából tételesen cáfolja, hogy Gyurcsány csak valami dísz vagy mellékszereplő lenne ellenzéki oldalon. Nem, fő alakítója a folyamatoknak es meghatározó szereplője. Ez egyébként nem baj, mivel szerintem Feri egy kiváló politkus a szó 21.századi értelmében ès óriási hiba őt leírni - ahogy ezt az ellenzéki szavazók finnyásabb része teszi.

És egyben nagyon jól leírja, hogy karácsony pontosan mit is fog tenni, ha ő lesz a miniszerelnök. Megköszöni es aláírja amit a dk-jobbik frakció eldönt - és majd ültet fàt, meg avat parkot. Szóval Karácsony bárminemű integritásáról vagy vezetői lehetőségéről ennyit. Lehet dísz a fentebbi két frakció sapkàjàn. Ennek elég erős bemutatása ahogy eltolta a Jobbikot a dk felé. (Nem érdekel hogy az MSZP volt, ő a miniszerelnök jelöltjük, az ő felelőssége ami történik, ha ennyit nem tud átütni akkor menjen vissza elemzőnek)

Az lmp megmenekült, a momentum szerintem pedig az elmúlt évek legnagyobb politikai csalódása. Lmp szintű bukta. Nagy kérdés, hogy 26ra fel tudnak e - akarnak e - ebből állni, és tudnak önálló arcélt mutatni, vagy beolvadnak a nagy közös ellenzéki masszába, és 40évre megvan az a 10 momentumos arc akit nézni fogunk 😊
MC12
Már megbocsáss, de hogyne lenne alakítója az ellenzéki összefogásnak, amikor a legnagyobb, vagy a majdnem legnagyobb ellenzéki párt vezetője?
A politika már csak ilyen. A fidesz időben lépett és lenyomta az összes jobboldali pártot, miközben az mszp szépen szétforgácsolódott. A Fidesszel ellentétben képtelen voltak váltani és leszámolni a belső ellenzékükkel, pláne olyan embert kinevelni, akivel nem süllyednek el, amikor Fletó elkezdte gründolni a saját szervezetét.
Kg-nak azért örülnék, mint m.elnök, mert nem hagyná magát befolyásolni sem a dk sem a jobbik oldaláról. Mondom ezt pusztán csak azért, mert ha bármelyik párt nagyon a maga képére akarná az összefogást alakítani, abból baromi gyorsan lehetne óriási bukta. És még Gyurcsány is tudja, ha most az összefogással kormányt alakíthatnak, de aztán gyors bukta lesz, az ő életében már sosem jöhet el olyan pillanat, hogy miniszteri bársonyszékben találja magát.
Bár egyébként szerintem Jakab lehet a befutó, talán ő tud ezzel a párizsi politikával a legtöbb embert maga köré gyűjteni és ez kellhet a kormányváltáshoz is. Karácsony hiába kevésbé megosztó, most el kell vinni a bizonytalanokat az urnákhoz és ez Jakabnak jobban mehet. Aztán ki tudja mi sül ki egy DK-Jobbik paktumból.
Egyébként ami a visszalépéseket illeti 100%-ban támogatom. Túl kevés az erőforrás ahhoz, hogy minden párt minden körzetben induljon. Kevés körzetre kell az erőforrásokat koncentrálni, aztán ha valaki még el tud indulni saját vagy valamilyen más párt költségén, akkor hajrá!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 858
 nepszava.hu/3129398_esze-agaban-sincs-kifizetni-a-kormanynak-a-budapesti-tomegkozlekedes-normativajat-tarlos-persze-idoben-megkapta

Milyen korrektek a srácok, nem? Ez vár mindenkire, aki rosszul szavaz. Hogy szarnának sűnt...
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 374
 24.hu/belfold/2021/08/18/elovalasztas-karacsony-gyurcsany-jobbik-momentum-ellenzek/

Jó cikk. És nagyjából tételesen cáfolja, hogy Gyurcsány csak valami dísz vagy mellékszereplő lenne ellenzéki oldalon. Nem, fő alakítója a folyamatoknak es meghatározó szereplője. Ez egyébként nem baj, mivel szerintem Feri egy kiváló politkus a szó 21.századi értelmében ès óriási hiba őt leírni - ahogy ezt az ellenzéki szavazók finnyásabb része teszi.

És egyben nagyon jól leírja, hogy karácsony pontosan mit is fog tenni, ha ő lesz a miniszerelnök. Megköszöni es aláírja amit a dk-jobbik frakció eldönt - és majd ültet fàt, meg avat parkot. Szóval Karácsony bárminemű integritásáról vagy vezetői lehetőségéről ennyit. Lehet dísz a fentebbi két frakció sapkàjàn. Ennek elég erős bemutatása ahogy eltolta a Jobbikot a dk felé. (Nem érdekel hogy az MSZP volt, ő a miniszerelnök jelöltjük, az ő felelőssége ami történik, ha ennyit nem tud átütni akkor menjen vissza elemzőnek)

Az lmp megmenekült, a momentum szerintem pedig az elmúlt évek legnagyobb politikai csalódása. Lmp szintű bukta. Nagy kérdés, hogy 26ra fel tudnak e - akarnak e - ebből állni, és tudnak önálló arcélt mutatni, vagy beolvadnak a nagy közös ellenzéki masszába, és 40évre megvan az a 10 momentumos arc akit nézni fogunk 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 023 — Слава Україні! Героям слава!
Hát ez is egy pazar sztori
 m.hvg.hu/itthon/20210817_bme_nek_kollegium
r.baggio
"Majd kapnak egy SMS-t, hogy feküdjenek át egy másik ágyba."

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 933 — Így remélem megfelelek nektek.....
r.baggio
Ez már csak azért is nagyon szomorú (sok-sok minden mellett) mert pont most ott lennének a kvázi üresen álló szállodai szobák. Tudom az nem oly olcsó, de meg lehetne egyezni, és egy kicsit a turizmust is segíteni. De hát az ész.... meg az érdekek...

BTW a fiam lehet, hogy ott lesz a repülőtéren a pápát fogadó csapatba, mert az ő sulijukat (katolikus suli) jelölték ki erre..........

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
r.baggio
Ha tudom, hogy ez így megy, már rengeteg helyre és rendezvényre elzarándokoltam volna 😆