Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
...Még nem olvastam egy érvet, ami nálam azért az örökbefogadás lehetősége felé tolná el a választ.
davemayer
Amikor egy 18-20-22 éves fiatal bajba kerül, akkor kihez mehet összeszedni magát? Nem elsősorban anyagi jellegű bajra gondolok, de arra is.
Ilyenkor az ember a szüleihez fordul, oda megy vissza. Optimális esetben ott van egy olyan érzelmi kapocs ami pótolhatatlan. És ez esetben mindegy, hogy azok heterók vagy sem.
több mint 5 éve
Házasság helyett legyenek fenekesek ....
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
1. Nem lehet polgári esküvőjük sem.Ha valami az egyház felől ered akkor az már csak úgy működhet mint ahogy a vallásosak / egyház gondolják?Nem lett támadó, de vitatnám hogy miben mondok ellent magammal.
Ha igen melyik vallás szerint?
Én mint nem hívő akkor már igazából ne is kössek házasságot vagy el kéne válnom amíg nem leszek vallásos?
Tudom túlzásba estem, de vallásra mutogatni egy nem vallási kérdésben csak mert onnan ered szerintem gyenge érv.
Másik, azt mondod, hogy nincsennek durván megkülönböztetve a melegek, majd másik hozzászólásodban azt mondod jogilag megoldható rengeteg dolog ilyen olyan jogi megoldásokkal. Persze mindenki másnak alapból jár, akkor hogy nem all fent a megkülönböztetés ?
Harmadik, azt mondod, hogy társadalmilag rossz mert nem nemzenek gyereket. Ez igaz.
Viszont társadalmilag hasznosak lennének, pont azzal, hogy mások gyermekeit nevelnék ( és nem melegnek ), de ebben vannak akadályoztatva. Ez is furcsa hozzáállás.
Mellesleg, ha azért mert társadalmilag nem hasznosak már kirekeszted őket.
Egyébként értem amit mondasz, meg örülök, hogy tök értelmes érveket hozol fel. csak arra próbáltam utalni, hogy egy-két hsz-ben magadnak mondasz ellent.
Remelem nem lett támadó a hangnem.
Toca
Leirtam hogy a gyermek örökbefogadás kérdését meg kell vizsgálni, azt hiszem ha elolvasod újra azt a részt leírtam miért, most nem tenném meg újra.
Nem rekesztem ki a társadalomból a melegeket, az örökbefogadásból jelenleg igen. Mondhatod hogy ez kirekesztő, valószínűleg igazad is van, mindenesetre én ezt (leírtam miért) így gondolom helyesnek.
Az volt az indok a bejegyzett élettarsi kapcsolat helyett házasság kérdésben hogy nem örökölhetnek egymás után, erre reagáltam hogy ugyan ez a jogositvány nem ruház fel ezzel (ezek szerint) de azért akinek ilyen igénye van meg tudja oldani. Tegyük már fel a kérdést, hogy ez tényleg ekkora probléma? Azt hiszem hogy ha ez hátrányos megkülönböztetés is, biztosan nem akkora mértékű amit egy felelősen gondolkodó meleg pár ne tudna megoldani, feldolgozni - mondhatnám úgy is, hogy milyen jó ha ott tartunk hogy csak ezért kell már csak szegényeket sajnálni, végrendelet kell, a rohadt életbe 😊
Nem tudom mennyire lett megengedő az egyház, de én úgy tudom egyházi házasságot csak bérmált hívő tehet (vegyesházasságnál nem tzdom mik a szabályok ennyire nem vagyok otthon a témában). Emellett polgári esküvője bárkinek lehet, és ezzel együtt bejegyzett élettársi viszonya is. Én kérdeztem hogy van-e nagy különbség a kettő között de nem jött válasz, csak az öröklés és az hogy az egyik fél vér szerinti gyermekét a másik nem kapja meg alanyi jogon. Erre a megoldás egyszerű, ezt egy törvényi változtatással el lehetne érni, ez nem ütközik semmibe, nem hiszem hogy túlzott ellenállás lenne ebbe az irányba (ha bizonyítottan együtt nevelik miért ne nevelhetné a másik tovább).
Ami feloldja ezt a harcot az szerintem az hogy ha olyan törvényi szabályozást hoz létre hogy a bejegyzett élettársi viszony szinte egyenértékű legyen a polgári házassággal, de mégsem legyen az. Ezzel várhatóan az egyház is megbékélne és pár plusz jogi procedúra elvégzése után jórészt a melegek is megkapják azokat a jogosítványokat amikre elsősorban vágynak + az örökbefogadást meg kell vizsgálni.
Viszont ha a házasságra mint cimkére szükségük van azt nem hiszem hogy megkapják.
davemayer
2. Az örökbefogadásnak nagyon komoly procedúrája és feltételrendszere van. Nem biztos, hogy a meleg pár másik tagja is megfelel neki, amennyiben "tovább kell nevelnie" a kölköt. Értelemszerűen külön eljárás kell rá, külön hülyeségekkel.
3. Nem dolog, hogy megkapd. Másrészt amennyiben vérszerinti a gyerek, akkor ott jó eséllyel van egy másik vérszerinti szülő/vérszerinti rokon (nagymutter, nagybácsi,i tak dalse), mint törvényes képviseleti jogot és szülői felügyeletet gyakorló/gyakorolni képes személy (extrém eseteket leszámítva), ergo nem is jöhet képbe a meleg pár másik tagja, aki "megkapja a gyereket".
Az egyház véleménye nem értem miért szempont egy szekularizált országban.
több mint 5 éve
Ha valami az egyház felől ered akkor az már csak úgy működhet mint ahogy a vallásosak / egyház gondolják?Nem lett támadó, de vitatnám hogy miben mondok ellent magammal.
Ha igen melyik vallás szerint?
Én mint nem hívő akkor már igazából ne is kössek házasságot vagy el kéne válnom amíg nem leszek vallásos?
Tudom túlzásba estem, de vallásra mutogatni egy nem vallási kérdésben csak mert onnan ered szerintem gyenge érv.
Másik, azt mondod, hogy nincsennek durván megkülönböztetve a melegek, majd másik hozzászólásodban azt mondod jogilag megoldható rengeteg dolog ilyen olyan jogi megoldásokkal. Persze mindenki másnak alapból jár, akkor hogy nem all fent a megkülönböztetés ?
Harmadik, azt mondod, hogy társadalmilag rossz mert nem nemzenek gyereket. Ez igaz.
Viszont társadalmilag hasznosak lennének, pont azzal, hogy mások gyermekeit nevelnék ( és nem melegnek ), de ebben vannak akadályoztatva. Ez is furcsa hozzáállás.
Egyébként értem amit mondasz, meg örülök, hogy tök értelmes érveket hozol fel. csak arra próbáltam utalni, hogy egy-két hsz-ben magadnak mondasz ellent.
Toca
Leirtam hogy a gyermek örökbefogadás kérdését meg kell vizsgálni, azt hiszem ha elolvasod újra azt a részt leírtam miért, most nem tenném meg újra.
Nem rekesztem ki a társadalomból a melegeket, az örökbefogadásból jelenleg igen. Mondhatod hogy ez kirekesztő, valószínűleg igazad is van, mindenesetre én ezt (leírtam miért) így gondolom helyesnek.
Az volt az indok a bejegyzett élettarsi kapcsolat helyett házasság kérdésben hogy nem örökölhetnek egymás után, erre reagáltam hogy ugyan ez a jogositvány nem ruház fel ezzel (ezek szerint) de azért akinek ilyen igénye van meg tudja oldani. Tegyük már fel a kérdést, hogy ez tényleg ekkora probléma? Azt hiszem hogy ha ez hátrányos megkülönböztetés is, biztosan nem akkora mértékű amit egy felelősen gondolkodó meleg pár ne tudna megoldani, feldolgozni - mondhatnám úgy is, hogy milyen jó ha ott tartunk hogy csak ezért kell már csak szegényeket sajnálni, végrendelet kell, a rohadt életbe 😊
Nem tudom mennyire lett megengedő az egyház, de én úgy tudom egyházi házasságot csak bérmált hívő tehet (vegyesházasságnál nem tzdom mik a szabályok ennyire nem vagyok otthon a témában). Emellett polgári esküvője bárkinek lehet, és ezzel együtt bejegyzett élettársi viszonya is. Én kérdeztem hogy van-e nagy különbség a kettő között de nem jött válasz, csak az öröklés és az hogy az egyik fél vér szerinti gyermekét a másik nem kapja meg alanyi jogon. Erre a megoldás egyszerű, ezt egy törvényi változtatással el lehetne érni, ez nem ütközik semmibe, nem hiszem hogy túlzott ellenállás lenne ebbe az irányba (ha bizonyítottan együtt nevelik miért ne nevelhetné a másik tovább).
Ami feloldja ezt a harcot az szerintem az hogy ha olyan törvényi szabályozást hoz létre hogy a bejegyzett élettársi viszony szinte egyenértékű legyen a polgári házassággal, de mégsem legyen az. Ezzel várhatóan az egyház is megbékélne és pár plusz jogi procedúra elvégzése után jórészt a melegek is megkapják azokat a jogosítványokat amikre elsősorban vágynak + az örökbefogadást meg kell vizsgálni.
Viszont ha a házasságra mint cimkére szükségük van azt nem hiszem hogy megkapják.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ha valami az egyház felől ered akkor az már csak úgy működhet mint ahogy a vallásosak / egyház gondolják?Ha igen melyik vallás szerint?
több mint 5 éve
Nehogy már ebbe a skatulyába próbáld meg beletuszkolni ezt.Mert bármennyire is tökéletes - nem az - a jogi környezet, akkor is lesznek olyan élethelyzetek, amelyekre a jogalkalmazó sem tud felkészülni. Nem életszerű, hogy úgy ülj autóba, hogy előtte végrendelkezz.Igen, de ha eljutottál a bejegyzett élettarsi kapcsolat szintjére a pároddal és rájöttök hogy csak jogi úton oldható meg az öröklés de nem csináltok végrendeletet, akkor a kialakult helyzetért ki a felelős?Meleg pasi vagy.Ok de az öröklés jogilag elérhetőNincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
1. A svájci frank most 330, nem 310.
2. Bármilyen információ eljut bárkihez, de nincs beletolva az arcába, mint amikor még csak M1 meg Népszabadság volt. Olyannyira így van, hogy még azok az információk is eljuthatnak az emberekhez, amik nem is a valóságról szólnak, a gyíkemberes, laposföldes konteóktól a vírusszkeptikus gödényeken, lenkeieken át a Nyugati Fény-es agyhalálokig.
Te is tudsz mindent amit akarsz, Biri néni Böszményszörcsögön is. Bármilyen fórumon olvasok bármit, hsz.-t, kontentet, észrevételt, sehol se valós igény, hogy "több infót adjatok, nincs elég". Mindenki mindent tud, sőt jobban tud.
3. Az ellenzéki oldalon tényleg csak Gyurcsány van, és most Dobrevnek hívják. Még egy darabig élhetsz tagadásban, annál kellemetlenebb lesz a rádöbbenés, hogy más érdemi kihívója nem lesz Orbánnak 22-ben. Egyébként kedves asszony, nem is hiszem, hogy lenne most nála elfogadottabb ember az ellenzéki oldalon.
4. Fidesz szavazóként: nem tetszik, hogy mit nyer Mészáros (vagyis Orbán saját magától), hanem leszarom, és logikusnak tartom. Hisz pont ezért került hatalomba, hogy pénzt kereshessen, nem azért, hogy úthálózatot fejlesszen vagy közoktatást korszerűsítsen. Attól függetlenül, hogy szerinted mi lenne a dolga.
Ha én elmennék egy céget vezetni, ami nem az enyém, nekem is az lenne az elsődleges prioritás, hogy minél többet keressek, és nyilván úgy tudnám ezt maximalizálni, ha minél tovább tudom megtartani az állásomat és minél profitábilisabb vagyok a cégnek. De a politikában mást takar a profitabilitás, és az állásmegtartás.
6. Nem csak az önkormányzatok kivéreztetésével foglalkozik a kormány. Foglalkoznak a melegek basztatásával, a stadionok fejlesztésével, Brüsszel betérdeltetésével, a migránsok elleni ádáz küzdelemmel, illetve a klientúra jóllakatásával egyaránt. Egy kormányzat sokrétű, nem csak egy dologgal van elfoglalva.
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
Egyébként ennyi? Nem örökölhetnek és ez az az ok ami miatt ők elnyomottnak érzik magukat? Azért ahonnan indult ez az egész már komoly előrelépés hogy csak ennyi a baj.
davemayer
Amadeus
davemayer
30 éves.
Szereted aférjedetélettársadat.
Beülsz a kocsiba.
Szembejönnek, 220.
Szétkenődik az agyad a műszerfalon.
Végrendelet nem volt. Miért is lett volna?
Ki örököl?
Anyád a panelben.
Amadeus
Ott a megoldás a helyzet megoldására, ha valaki nem él vele idő előtt az már az ő problémája.
davemayer
Elég szomorú, hogy külön kell végrendelkezni.
Amit te írsz a tipikus "minek ment oda" mentalitás.
Amadeus
Mi köze van a "minek ment oda" mentalitásnak ahhoz hogy minden lehetőség adott ahhoz hogy megoldja az adott problémát HA őt ez kellő képpen foglalkoztatja. Lehet hogy szomorú hogy külön kell rendelkezni, de azért nem is tartom megoldhatatlan feladatnak, szerintem te se állítsd be így.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Mert bármennyire is tökéletes - nem az - a jogi környezet, akkor is lesznek olyan élethelyzetek, amelyekre a jogalkalmazó sem tud felkészülni. Nem életszerű, hogy úgy ülj autóba, hogy előtte végrendelkezz.Igen, de ha eljutottál a bejegyzett élettarsi kapcsolat szintjére a pároddal és rájöttök hogy csak jogi úton oldható meg az öröklés de nem csináltok végrendeletet, akkor a kialakult helyzetért ki a felelős?Meleg pasi vagy.Ok de az öröklés jogilag elérhetőNincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
2. Bármilyen információ eljut bárkihez, de nincs beletolva az arcába, mint amikor még csak M1 meg Népszabadság volt. Olyannyira így van, hogy még azok az információk is eljuthatnak az emberekhez, amik nem is a valóságról szólnak, a gyíkemberes, laposföldes konteóktól a vírusszkeptikus gödényeken, lenkeieken át a Nyugati Fény-es agyhalálokig.
Te is tudsz mindent amit akarsz, Biri néni Böszményszörcsögön is. Bármilyen fórumon olvasok bármit, hsz.-t, kontentet, észrevételt, sehol se valós igény, hogy "több infót adjatok, nincs elég". Mindenki mindent tud, sőt jobban tud.
3. Az ellenzéki oldalon tényleg csak Gyurcsány van, és most Dobrevnek hívják. Még egy darabig élhetsz tagadásban, annál kellemetlenebb lesz a rádöbbenés, hogy más érdemi kihívója nem lesz Orbánnak 22-ben. Egyébként kedves asszony, nem is hiszem, hogy lenne most nála elfogadottabb ember az ellenzéki oldalon.
4. Fidesz szavazóként: nem tetszik, hogy mit nyer Mészáros (vagyis Orbán saját magától), hanem leszarom, és logikusnak tartom. Hisz pont ezért került hatalomba, hogy pénzt kereshessen, nem azért, hogy úthálózatot fejlesszen vagy közoktatást korszerűsítsen. Attól függetlenül, hogy szerinted mi lenne a dolga.
Ha én elmennék egy céget vezetni, ami nem az enyém, nekem is az lenne az elsődleges prioritás, hogy minél többet keressek, és nyilván úgy tudnám ezt maximalizálni, ha minél tovább tudom megtartani az állásomat és minél profitábilisabb vagyok a cégnek. De a politikában mást takar a profitabilitás, és az állásmegtartás.
6. Nem csak az önkormányzatok kivéreztetésével foglalkozik a kormány. Foglalkoznak a melegek basztatásával, a stadionok fejlesztésével, Brüsszel betérdeltetésével, a migránsok elleni ádáz küzdelemmel, illetve a klientúra jóllakatásával egyaránt. Egy kormányzat sokrétű, nem csak egy dologgal van elfoglalva.
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
Egyébként ennyi? Nem örökölhetnek és ez az az ok ami miatt ők elnyomottnak érzik magukat? Azért ahonnan indult ez az egész már komoly előrelépés hogy csak ennyi a baj.
davemayer
Amadeus
davemayer
30 éves.
Beülsz a kocsiba.
Szembejönnek, 220.
Ki örököl?
Anyád a panelben.
Amadeus
Ott a megoldás a helyzet megoldására, ha valaki nem él vele idő előtt az már az ő problémája.
davemayer
Elég szomorú, hogy külön kell végrendelkezni.
Amit te írsz a tipikus "minek ment oda" mentalitás.
több mint 5 éve
Igen, de ha eljutottál a bejegyzett élettarsi kapcsolat szintjére a pároddal és rájöttök hogy csak jogi úton oldható meg az öröklés de nem csináltok végrendeletet, akkor a kialakult helyzetért ki a felelős?Meleg pasi vagy.Ok de az öröklés jogilag elérhetőNincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
davemayer
Amadeus
davemayer
30 éves.
Beülsz a kocsiba.
Szembejönnek, 220.
Ki örököl?
Anyád a panelben.
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Meleg pasi vagy.Ok de az öröklés jogilag elérhetőNincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
davemayer
Amadeus
davemayer
30 éves.
Szereted a
Beülsz a kocsiba.
Szembejönnek, 220.
Ki örököl?
Anyád a panelben.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 5 éve
Ok de az öröklés jogilag elérhetőNincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
davemayer
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nincs öröklés, nincs illetékmentes ajándékozás, nincs közös gyerek (így pl a gyerek sem örökölhet azon meleg szülője után, aki papíron nem fogadta örökbe - lásd single örökbefogadás problémája - stb.Mármint az egyik meleg a másik után? Azt hittem az élettársi kapcsolatban ez is benne van, ezt nem tudtam.nem örökölhet elvilegMost komolyan Mo-n hogy vannak basztatva a melegek?! Azért mert nem házasodhatnak (bejegyzett élettarsi lehet mar ha jól emlekszem) vagy mert nem fogadhatnak örökbe (gyerekük attól még lehet)? Élhetik világukat ahogy akarják, senki sem kergeti őket vasvillával, csak az van nekik megtiltva ami a saját beállítottságukból adódóan amúgy sem lehetne, ugyanis egyházi házasság férfi és nő között köttetik.Fidesz szavazóként egyetértesz a melegek basztatásával?...Pár észrevétel a pontjaidhoz:
Klaci79
Sobri Jóska
igen vagy nem?
Amadeus
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
hát de hiába egyházi eredetű az esküvő, ma már a polgári szertartás a teljes jogú, továbba a szükséges és elégséges feltétel ahhoz, hogy a polgári jellegű nyilvántartásba felvezessék. legalábbis ebben a koszfészekben mindenképpen.Azért én ezen nem húznám fel ennyire magamat a helyedben, bár az tény hogy arról nehezen tudnál meggyőzni hogy a "házasságnak lófasz köze van a valláshoz" - nem tartom magam vallásosnak, de azért na...szóval csak a hetero keresztények házasodhassanak ugye?Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
ilyen alapon héra áldása nélkül ne lehessen senkinek esküvője mer ugye a római kereszténység is a rómából ered ami meg előtte a görögöktől
és hogy meleg házasság volt-e nem tudom, de a melegeket nem igazán vetették ki akkoriban
Negritis
Pont erre próbáltam eredetileg finoman utalni, hogy azért általánossagban már túl vagyunk sztem azon hogy "basztatják" meg "kivetik" a melegeket a társadalomból.
Mi a komoly különbség a polgári esküvő és a bejegyzett élettarsi kapcsolat között?
davemayer
jelenleg nincs jogegyenlőségük, ergo meg vannak különböztetve
Negritis
davemayer
a házasságnak lófasz köze van a valláshoz ezt próbálom elmagyarázni az eleje óta
HÁZasság, ergo azt mutatja hogy a 2 ember összeköti az életét és együtt él a házukban (lakás és sokszor ugye nem is feltétlen minden nap, de azt most hagyjuk)
csak a kretén homofóbok hivatkoznak arra hogy a vallásnak köze van ehhez
egyházi esküvő az adott egyház dolga
de a polgári esküvő esetében nem látok értelmes akadályt a melegek házasságához
de láthatóan te se tudsz érvet felhozni ellene szóval én itt be is fejezem a faszba
Negritis
Nem hiszem hogy a történelem folyamán volt a házasság és utána jött a vallás. Inkább úgy mondanám hogy a történelem folyamán mindig is voltak emberek akik bármilyen úton-módon összekötötték az életüket, de abban eléggé biztos vagyok hogy ezt elsődlegesen vallási alapon tették és nem az állam számára nyilatkoztatták ki azt. Ha jól tudom sokáig "csak" egyházi esküvő volt eleve, egy házasság volt, és ezt a formát ültették át az állam igazgatásba (de ha rosszul gondolom cáfoljatok meg, nem vagyok se történész sem teológus). És ha ez igaz akkor a házasság mint intézmény igenis vallási eredetű, más élettársi kapcsolatot állami engedéllyel köthessen aki akar, de házasságot ne.
davemayer
csináljon egyházi esküvőt aki akar, mindenki úgy veri el a pénzét, ahogy akarja (feltéve, hogy az egyház hajlandó összeadni szíve választottjával), de szakadjunk már le erről.
több mint 5 éve
Ok, de azért én megpendíteném azt is, hogy kell az hogy többet fogadjon el a társadalom a 4 falnál? Nem tartom magam homofóbnak, beszélgetéseim melegekkel nem jutottak el arra a szintre hogy ez felvetődjön de én úgy érzem hogy a társadalom szempontjából az egészséges gondolkodás az az hogy "elfogadom hogy ti ilyenek vagytok, és ne érjen titeket személyes hátrány de ne tegyünk úgy mintha ez teljesen rendben levő és reklámozandó dolog lenne". Lehet hogy most lesz akit ezzel megbántok, de nálam egy ilyen kapcsolat ha a társadalom szemszögéből nézem egy "biológiai" zsákutca. Ebből adódóan el kell fogadni hogy ha valaki ilyen beállítottsággal születik de képmutatás azt propagálni hogy ez a társadalom szempontjából teljesen egyenértékű egy hetero kapcsolattal. Kiemelem hogy itt nem személyes, egyéni értékekről beszélek, hanem pusztán biologiai alapon a társadalom szemszögéből nézve.Életszerű példa😊Ne csak azt nézzétek, hogy apa-apa/anya-anya milyen szülő, hanem hogy viszonyulna hozzá a többi szülő. Azért egy 3-4 éves gyerek ha azt látja, hogy apa-apa/anya-anya pusziszkodik és ő is ezt a példát követi az oviban, nem biztos, hogy a másik szülő olyan simán fogadná ha az ő kisfiát szájon csókolta egy másik fiú.Ilyen szélsőséges ovis példákat inkább nem is vettem figyelembe mert azért általánosságban biztos nem ez lenne a jellemző.
De kétségtelen tény, nem fekete és fehér a történet, de ha engem kérdeznem én sem szívesen engedném az örökbefogadást.
NB2
davemayer
De szent meggyőződésem, hogy még jelenleg nagyon nagy a társadalomban a melegek elutasítása. 4falat már elfogadják, de ennél többet tényleg csak egy kis szűk réteg. Legyen bármilyen politikai beállítottságú.
NB2
Sajnálom ha bárkit megbántok ezzel de nekem ez a véleményem.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
1. Egy vita nem feltétlenül a meggyőzésről szól, én például azért is szeretek vitatkozni, mert kíváncsi vagyok arra, hogy egy-egy az én gondolatomtól eltérő személy hogyan látja a világot, ez szélesíti a látókört.1. Szerintem egyet szögezzünk le, nem értünk egyet és nem fogjuk egymást meggyőzni. Minden szomszédos államot mélyen érintett a 2008-as válság. De nem csak a szomszédosakat, az egész világot. És szerencsére lett megoldás, persze nem a mi megoldásunk: a jegybankok elkezdtek pénz nyomtatni. USA-ban pl 700 Milliárd dollárt öntöttek a piacokra, így a pénzügyi válság mire a fidesz kormány jött, kb véget is ért, bár a reálgazdaságban még voltak problémák.Klaci791. Ha van egy medence amiben fehér cápák úsznak, megvagdoslak Téged, és belöklek a medencébe, akkor jós vagy ostoba vagyok, ha azt mondom meg fognak enni?
Ha volt egy politikusi gárda,(DK-MSZP tagjai) akik egyszer már az államcsőd szélére rugdosták az országot, a szar gazdaságpolitikájukkal (igen volt válság, de a környező országoknak mégse kellett rekordmagas jegyanki alapkamatot csinálni, meg az IMF-hez rohanni, hogy ne dőljön be az ország, hogy csak ezt említsem) plusz alapvető szerepük volt a társadalom polarizálásban (amiben a másik oldal is lelkes résztvevő volt), akkor jós vagy ostoba vagyok, ha azt mondom talán nem kéne mégegyszer odaengedni őket? Szerény véleményem szerint a korai LMP, a kezdeti Momentum meg a Jobbik normálisabb részének összeállása lehetett volna egy opció, amire jóérzéssel talán lehetett volna szavazni. Ez még négy év Orbán lett volna 22-ben? Igen, de az MSZP-P tuti eltűnik a süllyessztőben a DK meg bekaranténozta volna magár 10-15% körül. Szerintem a fentebbi hármas simán jó lett volna 25% körülre. És akkor van négy év erre építeni. Na, mindegy ez már.
Én amúgy sok fejlődést látok a mikro környezetemben is, pedig a legtöbb barátom a piaci szektorban dolgozik, de ennek a látása nyilván sokmindentől függ.
2. Abban egyetértünk, hogy a Bagi-Nacsa páros nagyon kellemetlen volt, 2 perc után kikapcsoltam a szekunder szégyen miatt. Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minőségi különbség van a milliárdok és 100 milliárdok ellopása között. Nincs, egyetlen különbség van, hogy aki csak milliárdokat lopott annak nem volt lehetősége 100 milliárdokat lopni, mert a szoci rendszer az volt, hogy sokan lopjunk milliárdot és senki ne lopjon 100-at, a fideszé ennek az ellentettje 😊
3. Én nem látok más jelentős politika csináló személyt. Hadházy a partvonalra szorult és szerintem a listán se lesz a Szerencsi választási nyilatkozatai miatt, Jakab Péter egy második vonalas személy, ahogy az egész MSZP vezetőség is, nincsenek karakterei az ellenzéknek- Gyurcsányon, a nején és Karácsonyon kívül (csak neki meg pártja nincs). A Momentumosok lehetnek - 10 év múlva ha megérik, most Feri simán lejátsza őket a pályáról, az LMP-nek már mindegy, a vezetőik még négy évre pályáznak és ennyi. Szomorú ez egyébként.
4. Hol írtam olyat, hogy tetszik nekik? Idéznéd? Azt írtam, hogy leszarják. Az nem ugyanaz. De elárulom, amikor az MSZP alatt loptak a politikusok, a magyar emberek azt is leszarták - amíg tudtak új Suzukit meg lapos tévét venni. Idehaza történelmileg úgy alakult, hogy egy marginális kissebbség kivételével a korrupció nem egy bűnős, borzasztó dolog, hanem az élet része, nem kell rá büszkéne lenni, de különösebben nem is érzi a többség szarul magát tőle. Lopjon csak, amíg nekem is jut valami. Ez így volt Kádár alatt és még régebben és még régebben....Téged zavar ez rendben van, ez a normális.
Amúgy elvileg, a demokráciánk fejlődése eljut majd arra a szintre, amikor ez nem lesz így, ne felejtsük el, hogy fiatal demokrácia vagyunk mindössze 30 éves, nézd meg Amerika hogy nézett ki a függetlenségük után 30 évvel az 1820-as években, vagy akár az 1880-as években, de Anglia se a demokrácia csúcsa a 19. században. Nem lehet több száz éve demokratikus fejlődését 30 év alatt megcsinálni, ahhoz több száz év kell.
5. Sokszor nézek Kósa videókat mert szórakoztató. Jobb mint a legtöbb stand-upos. A Hadházy-t nem szeretem nézni mert szegényt nem arra találták ki, hogy szerepeljen, Ő egy szakértő-típus legjobb esetben is egy szakmai államtitkár de ennyi. Neki nem kéne szerepleni mert nem tud. Nem tud beszélni, rosszul öltözködik stb. Ez megintcsak bejön egy marginális kisebbségnek, de választást nem nyersz vele. Amit mond, azt nem neki kéne mondania, de neki kellene felkészítenie azt a személyt, aki el is tudja mondani. Ebből szintén látszik az ellenzéki oldal bántó káder-hiánya. (amúgy ez a fideszben is így van, csak ott van pénz stylistra . már akinek van rá igénye)
6. Te elnézőbb vagy az ellenzékkel, én nem, ez nem baj, máshogy gondoljuk. Az önkorik szopatása egy politikai fegyver de különösebb tét nélkül. Mi maradt az önkormányzatoknál (a budapestit kivéve, ahol a tömegközelekedés működtetése valóban szopás)? Az iskolák nem, a kórházak nem, a legtöbb tényleges jogkör és engedélyezés a kormányhivataloknál van, kis túlzással a polgik arra vannak, hogy szalagot vágjanak át ha meghívják őket, meg átadják a városi díszpolgári címeket. A valós döntések (beruházások, fejlesztések stb.) már nem náluk vannak.
7. Helyesen teszed, ez egy értelmes döntés. Szintén ritka idehaza 😊
MC12
Veled ellentétben viszont nem gondolom, hogy az államcsőd szélén lett volna az ország. Ez a fidesz mantrája, de egyértelműen cáfolható. Államcsőd ugyanis nincs egy olyan országban, ahol az eladósodottság 80% körül van. Ott van államcsőd, ha egy állam nem tudja időben törleszteni az adósságát. Volt ilyen? Én nem emlékszem nálunk ilyenre. Fel sem merült. Argentínában volt, de végül ők is megmenekültek. Az IMF hitel számomra nem egy ördögtől való dolog volt, jó kis MOL részvényeket lehetett venni (Orbánék ezt is jól tették, ezt bárcsak megirhatnám Sobrinak is, akitől elnézést, hogy neki nem válaszoltam még). A boldog békeidők, amikor 187 Ft volt egy USA dollár és nem 296, mint most...még hogy államcsőd 😀 Sokkal olcsóbb volt USA-ba menni, mint tavaly...
Ettől még persze nem kormányoztak jól Gyurcsányék, mert túlköltötték magukat, pl repülőtér eladásból érkezett pénz, hogy 20%-os maradhasson az ÁFA. Meg sok egyéb példa. De ilyeneket Te is tudsz, nem sorolom.
Ehhez képest Orbánék egy igazán boldog békeidőt kormányozhattak végig. 0-1%-os hitelek, a baráti jegybank szinte ingyen adja a pénzt a baráti vállalkozásoknak, állampapírban 1000 Milliárdok folynak be (ezt is amúgy jól csinálják, bár kissé túl drága), letelepedési kötvények milliárdjai, magánnyugdíjpénztár elvett 3000 Milliárdja, EU források. Most mégis hol tartunk? Nem kétlem, hogy kellett néhány új stadion, de miből tartjuk ezeket fenn? Remek, hogy épülnek vidéken állítólag kórházi épületek, csak az orvosokat, ápolókat nem becsülték meg ideáig. Most sem tudom, hogy mennyire elégedettek. De itt Pest Megyében még az egészségházba, kihalásos alapon lehet bejutni fülészetre. Na de nem is folytatom, mert nem lesz munícióm a következő írásodra. De a legnagyobb bajom, hogy 3 2/3 és egy csomó megoldatlan strukturális dolog.
2. Ebben abszolút nem értünk egyet. Nem látok sok szociális milliárdost. Nem látom, hogy több magángépekkel közlekedett volna, vagy hasonló Adriai balhéi lettek volna.
És szerintem igenis van különbség. MErt bár mindkettőnek börtönben volna a helye, de azok a 100 milliárdok nagyon fognak hiányozni a fejlesztési forrásokból, az ország költségvetéséből, ha már nem jönnek a kohéziós források.
És akkor én nem is beszéltem a fidesz kormány piti tolvajairól, akik vadászházat, meg hasonlókat húztak csak fel. Lehetett volna a szocik után menni és kideríteni, de valamiért nem tették. Akkor ezt is a fejükre olvasnám.
3. Nem tudom ki lesz...1.5 év előválasztás stb. Nem érdekel most annyira az egész. Épp azt mondhatnám, hogy jelenleg jobban érdekel a Covid legyőzése, vagy az SB, mint, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje 1,5 év múlva.
Sőt, szeretném megélni, hogy Magyarországon 2-4 évente keljen politikával foglalkozni és nem folyamatosan háborúzni.
4. Legyen így, jussunk el oda. Együtt sörözhetünk és elmélkedhetünk 30 év borzalmas kormányairól.
5. Ezt is megbeszéltük. Mondjuk engem is szórakoztatnának ezek a videók, csak a politikai cinizmust nem szeretem. Mégiscsak van 1-2-3 millió ember, akik nem rájuk szavaztak....
6. Sajnálom, hogy van ilyen szopatás. El kellene dönteni, hogy milyen rendszert akarunk. Ha nem kell önkori, akkor döntsön a kormány mindenről. De szerintem jobb lett volna ez a rendszer így ahogy van. Kicsinyes politikai bosszú ez, amitől nem lesz jó kedvem 😕
7. És most örülök, hogy felvettem a Fiesta bort, mert szégyellem magam, hogy politizálok ahelyett, hogy egy jó Oregon-Iowa State meccset nézzek!!
Klaci79
2. De bizony államcsőd szélén álltunk, ezt nem én mondom, hanem Simor András az MNB elnöke a válság alatt:
"A jegybank 2008-as előre vetítései szerint a kötvénykibocsátás elmaradása már decemberben az állam fizetésképtelenségét jelentette volna, a kincstárjegy-kibocsátás elmaradása hamarabb vezetett volna államcsődhöz - mondta Simor András
A jegybank elnöke emlékeztetett rá: a hitelmegállapodás megkötésének időpontjában a kilátások rendkívül bizonytalanok voltak. Rámutatott: az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) októberben sem forintban, sem devizában nem tudott kötvényt kibocsátani.
"Várható volt, hogy rövidebb lejáratú állampapírokat sem tud majd kibocsátani, és ez októberben be is következett" - tette hozzá."
Ezért kellett hitelt felvenni, hogy ez ne történjen meg.
"Simor András rámutatott: a megállapodás aláírása után, 2008 végére az árfolyam stabilizálódott, a hosszú lejáratú állampapírhozamok visszatértek a szeptemberi szintekre."
De Király Júlia az MNB akkori alelnöke is írta a könyvében - A tornádó oldalszele, nagyon javaslom elolvasni mindenkinek akit érdekel ez a topic - hogy technikailag napokra voltunk az államcsődtől. Ez egy egy szimpla tény.
Az pedig egy balos toposz, hogy itt 2010-ben egy válság utáni országot vett át fidesz, ez egyszerűen gazdaságilag nem igaz. Idehaza kb 2012-2013-ra csengett le a válság mind gazdasági mind társadalmi részről, addig itt kármentés és klientúra kiépítés folyt. Abban viszont igazad van, hogy 2013 és 2020 között egy brutális konjunktúra volt ami egy válságba torkollott, pont mint 2000 és 2008 között. Nagyjából a szoci kormánynak is 6 bőséges éve volt világgazdasági szempontból és a fidesznek is. Aztán hogy ezt ki hogyan használta, az meghaladja egy komment kereteit vagy nagyon leegyszerűsíti, de a keretek ezek.
Tudod mióta van idehaza 0-1% körüli alapkamat? Megnéztem, 2015. március - 1.95%, 2009 -2013 között bőven 5-9 között mozgott. A boldog békeidejük 2014 után kezdődött, amikor az EKB rájött, hogy itt bizony nem a megszorítás lesz a megoldás, hanem a pénznyomás. Addig ugyanis az EU abban hitt, hogy fiskális fegyelem kell emlékezzünk a görög-válságra. Utána valóban pénzeső volt. Egyetértünk abban, hogy ennek a rezsimnek nagy hibája, hogy a 2/3-ad mellett nem csinálta meg a nagy struktúrális átalakításokat (habár szerintem ez nem 2/3-ad függő dolog feltétlenül, a szociknak azért nem ment, mert az szdsz nélkül nem volt többségük, koalíciós kormányzás ugye..).
2. Khm..Puch László? Boldvai? Leisztinger? Veres? Dunai György? Nekik is megvannak a maguk milliárdosai, abban igazad van, hogy ők legalább nem vágtak fel ezzel, a mostaniak meg ebben is gátlástalanabbak, 2.0 😊
3. Legyen így.
4. Paradox módon ha nem kapnak ki az önkori választáson ennyire, akkor szerintem be is szántották volna. De mostmár nem lehet, mert túl átlátszó.
5. Remélem a Fiesta Bowl-t vetted fel, és nem egy Fiesta bort mert azt nagyon nagyon nem javaslom kinyitásra 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Tényleg, ebben a kérdésben a te véleményed igen releváns, kérlek fejtsd ki bővebben, esetleg egy kis történeti áttekintéssel.Még én is azt mondom, hogy polgárilag mehetne az azonos neműek házassága. Ezzel egy baj van. Onnantól már nagyon vékony az-az elválasztó vonal, hogy lehessen egyházi házasság kötés vagy sem. Ha mondjuk, jön egy olyan kormány, ott a kísértés, hogy kötelezze erre az egyhâzakat, mondjuk nem utasíthatják vissza, ha jön egy ilyen kérés, mert micsoda diszkrimináció. Illetve elōsegíthet egy belső lazulási folyamatot az egyházon belül. Mondjuk ez utóbbira Mo.n talán jelen pillanatban még kevés az esély.szóval csak a hetero keresztények házasodhassanak ugye?Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
ilyen alapon héra áldása nélkül ne lehessen senkinek esküvője mer ugye a római kereszténység is a rómából ered ami meg előtte a görögöktől
és hogy meleg házasság volt-e nem tudom, de a melegeket nem igazán vetették ki akkoriban
Negritis
Pont erre próbáltam eredetileg finoman utalni, hogy azért általánossagban már túl vagyunk sztem azon hogy "basztatják" meg "kivetik" a melegeket a társadalomból.
Mi a komoly különbség a polgári esküvő és a bejegyzett élettarsi kapcsolat között?
davemayer
Negritis
davemayer
a házasságnak lófasz köze van a valláshoz ezt próbálom elmagyarázni az eleje óta
HÁZasság, ergo azt mutatja hogy a 2 ember összeköti az életét és együtt él a házukban (lakás és sokszor ugye nem is feltétlen minden nap, de azt most hagyjuk)
de láthatóan te se tudsz érvet felhozni ellene szóval én itt be is fejezem a faszba
Negritis
dande
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Életszerű példa😊Ne csak azt nézzétek, hogy apa-apa/anya-anya milyen szülő, hanem hogy viszonyulna hozzá a többi szülő. Azért egy 3-4 éves gyerek ha azt látja, hogy apa-apa/anya-anya pusziszkodik és ő is ezt a példát követi az oviban, nem biztos, hogy a másik szülő olyan simán fogadná ha az ő kisfiát szájon csókolta egy másik fiú.Ilyen szélsőséges ovis példákat inkább nem is vettem figyelembe mert azért általánosságban biztos nem ez lenne a jellemző.
De kétségtelen tény, nem fekete és fehér a történet, de ha engem kérdeznem én sem szívesen engedném az örökbefogadást.
NB2
davemayer
De szent meggyőződésem, hogy még jelenleg nagyon nagy a társadalomban a melegek elutasítása. 4falat már elfogadják, de ennél többet tényleg csak egy kis szűk réteg. Legyen bármilyen politikai beállítottságú.
több mint 5 éve
Azért én ezen nem húznám fel ennyire magamat a helyedben, bár az tény hogy arról nehezen tudnál meggyőzni hogy a "házasságnak lófasz köze van a valláshoz" - nem tartom magam vallásosnak, de azért na...szóval csak a hetero keresztények házasodhassanak ugye?Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
Nem hiszem hogy a történelem folyamán volt a házasság és utána jött a vallás. Inkább úgy mondanám hogy a történelem folyamán mindig is voltak emberek akik bármilyen úton-módon összekötötték az életüket, de abban eléggé biztos vagyok hogy ezt elsődlegesen vallási alapon tették és nem az állam számára nyilatkoztatták ki azt. Ha jól tudom sokáig "csak" egyházi esküvő volt eleve, egy házasság volt, és ezt a formát ültették át az állam igazgatásba (de ha rosszul gondolom cáfoljatok meg, nem vagyok se történész sem teológus). És ha ez igaz akkor a házasság mint intézmény igenis vallási eredetű, más élettársi kapcsolatot állami engedéllyel köthessen aki akar, de házasságot ne.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Még én is azt mondom, hogy polgárilag mehetne az azonos neműek házassága. Ezzel egy baj van. Onnantól már nagyon vékony az-az elválasztó vonal, hogy lehessen egyházi házasság kötés vagy sem. Ha mondjuk, jön egy olyan kormány, ott a kísértés, hogy kötelezze erre az egyhâzakat, mondjuk nem utasíthatják vissza, ha jön egy ilyen kérés, mert micsoda diszkrimináció. Illetve elōsegíthet egy belső lazulási folyamatot az egyházon belül. Mondjuk ez utóbbira Mo.n talán jelen pillanatban még kevés az esély.szóval csak a hetero keresztények házasodhassanak ugye?Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
több mint 5 éve
szóval csak a hetero keresztények házasodhassanak ugye?Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 5 éve
Ne csak azt nézzétek, hogy apa-apa/anya-anya milyen szülő, hanem hogy viszonyulna hozzá a többi szülő. Azért egy 3-4 éves gyerek ha azt látja, hogy apa-apa/anya-anya pusziszkodik és ő is ezt a példát követi az oviban, nem biztos, hogy a másik szülő olyan simán fogadná ha az ő kisfiát szájon csókolta egy másik fiú.Ilyen szélsőséges ovis példákat inkább nem is vettem figyelembe mert azért általánosságban biztos nem ez lenne a jellemző.
NB2
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ne csak azt nézzétek, hogy apa-apa/anya-anya milyen szülő, hanem hogy viszonyulna hozzá a többi szülő. Azért egy 3-4 éves gyerek ha azt látja, hogy apa-apa/anya-anya pusziszkodik és ő is ezt a példát követi az oviban, nem biztos, hogy a másik szülő olyan simán fogadná ha az ő kisfiát szájon csókolta egy másik fiú.De kétségtelen tény, nem fekete és fehér a történet, de ha engem kérdeznem én sem szívesen engedném az örökbefogadást.
több mint 5 éve
Vallási szempontból a házasság szó miatt igenis van különbség, és ha megoldhatatlan jogi problémákat nem okoz szerintem jó az hogy a házasság megmarad heteronak. Melegek meg éljenek boldogan együtt de házasság nélkül.ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nem vágom tesa, mert nem vagyok tesa.Tesó vicc amit írszA legutolsó otthoni munkahelyemen találkoztam olyannal aki intézetben nevelkedett + a rokonságban van olyan aki intézetes gyereket vett ki magához hogy felnevelje úgyhogy valamennyire képben vagyok hidd el.Neharagudj tesó de te nem tudod miről vakersz.Nem, én azt az elvet vallom hogy vagy csak férfi-nő együtt fogadhasson örökbe, vagy ha egy anya úgy érzi hogy ő szeretne a sajátja mellé akkor neki lehessen. De egyedülálló vagy meleg pár ne fogadjon örökbe, preferálni kell mindkét nem részvételét a gyermek nevelésben, de a nőét feltétlenül.tudtommal az ókori görögországban és rómában is volt házasság ráadásul a homoszexualitást se vetették meg ...Ok, csak tudod a házasság mint intézmény az vallási eredetű, és az a vallás azt az "életmódot" amiben a melegek élnek nem tartja helyesnek, és emiatt záratnak ki ebből. De ha amúgy sem jelent szinte semmit, akkor miért is lenne baj ha nem házasodhatnak? Kvázi a polgári házasságra (nem ismerem a viszonyokat így lehet rossz a következtetésem, de nem lehet nagy különbség a bejegyzett élettársi kapcsolat és a polgári házasságkötés között) most is van lehetőségük, az állam előtt összeköthetik az életüket, csak az egyház előtt nem lehet - mondom, az előtt az egyház előtt aki (papíron) nem nézi jó szemmel ezt a fajta "viselkedést".Ha ügyvéd altal hitelesített vegrendelet van, amiben ő a kedvezményezett a mindenkori örökös helyett akkor sem örökölhet? Jogi úton ezt azért meg lehet oldani.davemayerJavítottam, mert az orokösödés rész hülyeség volt abban amit írtam. Örökölhet, de ahogy írod is, ezt egy végrendelet ill szerződés is megoldja, ehhez sem házasság, sem bejegyzett kapcsolat nem kell. Szerintem a házasság éppen arról szól elsősorban, ami a bejegyzett kapcsolatban nem lehetséges, de kinek mi a főztje.
Mindenesetre ez is egy olyan dolog, amit azért csinálunk, mertbaszki, nehogymá. Semmi haszna / következménye azon kívül, hogy egy kisebbség úgy érezze, hogy kib*szik vele a többség, a többségnek meg az az egyébként szintén kisebbségi része, aki ettől jól érzi magát, az meg verhesse a mellét, hogy deakkoris. Ennyi a hatása, mert a fizetése ettől se több, se kevesebb nem lesz senkinek, nem ettől lesznek vagy nem lesznek melegek a filmekben, és az érintett párok is megoldják, hogy gyereket neveljenek, ha akarják. Csak így négy plusz kört kell futniuk. Pont mint a lengyel abortusz törvény. Az se ment meg egy gyereket se, mert aki el akarja vetetni, az el is veteti. Csak annyit értek el vele, hogy lett egy jelentősebb abortusz turizmus a környező országokba, a "nagyonlengyel" meg verheti a mellét, hogy demegcsináltuk. Ennek aztán sok értelme van.
peterk2005
Én alapvetően egyetértek azzal hogy egyházi hásasságuk ne lehessen illetve hogy ne fogadhassanak örökbe. Ebből a szempontból én eleve azt sem támogatom hogy gyermeket neveljenek (leirtam már hogy miért), de azt megtiltani nem lehet hogy valakinek lehessen saját gyermeke, és nem is szabad.
davemayer
a gyereknevelés meg nem azon múlik hogy a szülőknek mi a nemi beállítottsága hanem hogy hogyan állnak hozzá a gyerekneveléshez
a te elved alapján SENKI ne fogadhasson örökbe és .
milyen már az ha valakit nem a saját szülei nevelnek fel? menjen szépen intézetbe aztán az utcára
Negritis
Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.
davemayer
Na figyú mondom a frankót (tapasztalat)
Csótány egy hely az intézet.
Gáz ha nincs senkid és egyedül csövezel egy kóterban.
Mindenkinek szüksége van szülői szeretetre mert anélkül nagyon szar lesz a szitú.
Egyáltalán nem para ha egy meleg pár vagy egyedülálló csóka vagy csaje fogad örökbe ha szeret.
De persze lehet nem hinni a tesónak de általában azok beszélnek ilyeneket akik egy percet nem töltöttek család nélkül.
VvAlekosz
Plusz mivel jelenleg külföldön élek egyedül így a család nélkül töltött perceket is kipipálhatom szerintem... bár te tudod
davemayer
Külföldön vagyok 20 30 40 éves fejjel.
Meg van ismerős aki intézeti.Meg van aki vett ki onnan gyereket.
Így én akkor már tudom a frankót.....bla bla bla.
Hol van ez ahhoz ha 4 -7 vagy 10 évesen bekerülsz és végig szenveded a dolgokat a kóterba.Mikor kisgyerekként nincs kihez odabújni megölelni segítséget kérni csak az erőszak és szomorúság van. Míg be nem töltöd a 18-at.
Mert az mese hogy az intézet milyen jó és szép.
Persze vannak jó dolgok jó fej nevelő tanárok olykor jó kaják meg gyorsan megtanulod megvédeni magadat plusz barátokat is szerzel.
De ezt ne akard már bemesélni magadnak hogy egy gyereknek jobb odabent mint egy szerető akár egyedülálló anyával apával vagy két apával vagy két anyával.Mert igencsak kinevetteted magadat.És ezt csak olyanoknak tudod beadni akik nem intézetben nőtek fel.
Vágod tesa
VvAlekosz
Pontosan tisztaban vagyok ezekkel és egyszer sem írtam azt, hogy inkább maradjon intezetis a gyerek, annyit irtam hogy örökbefogadásnál én is azt preferálnám hogy hetero párok vagy anyák fogadjanak örökbe. De mint ahogy már irtam, érdemes a kérdést jobban megvizsgálni.
Viszont ha továbbra is szeretnéd hogy valaszoljak is a mondandódra válts valami normális hangnemre mert ez itt nem divik, vágod bratyesz?!
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
ha nincs különbség akkor miért zavarna ha lenne rá lehetőségük?Most, 2021ben kivetik őket?Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.azért hogy a házasság független a vallástól, szóval azt az évet hozni hogy a keresztény vallás miatt nem lehet polgári esküvője egy meleg párnak igen csak gyenge érv
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Tesó vicc amit írszA legutolsó otthoni munkahelyemen találkoztam olyannal aki intézetben nevelkedett + a rokonságban van olyan aki intézetes gyereket vett ki magához hogy felnevelje úgyhogy valamennyire képben vagyok hidd el.Neharagudj tesó de te nem tudod miről vakersz.Nem, én azt az elvet vallom hogy vagy csak férfi-nő együtt fogadhasson örökbe, vagy ha egy anya úgy érzi hogy ő szeretne a sajátja mellé akkor neki lehessen. De egyedülálló vagy meleg pár ne fogadjon örökbe, preferálni kell mindkét nem részvételét a gyermek nevelésben, de a nőét feltétlenül.tudtommal az ókori görögországban és rómában is volt házasság ráadásul a homoszexualitást se vetették meg ...Ok, csak tudod a házasság mint intézmény az vallási eredetű, és az a vallás azt az "életmódot" amiben a melegek élnek nem tartja helyesnek, és emiatt záratnak ki ebből. De ha amúgy sem jelent szinte semmit, akkor miért is lenne baj ha nem házasodhatnak? Kvázi a polgári házasságra (nem ismerem a viszonyokat így lehet rossz a következtetésem, de nem lehet nagy különbség a bejegyzett élettársi kapcsolat és a polgári házasságkötés között) most is van lehetőségük, az állam előtt összeköthetik az életüket, csak az egyház előtt nem lehet - mondom, az előtt az egyház előtt aki (papíron) nem nézi jó szemmel ezt a fajta "viselkedést".Ha ügyvéd altal hitelesített vegrendelet van, amiben ő a kedvezményezett a mindenkori örökös helyett akkor sem örökölhet? Jogi úton ezt azért meg lehet oldani.davemayerJavítottam, mert az orokösödés rész hülyeség volt abban amit írtam. Örökölhet, de ahogy írod is, ezt egy végrendelet ill szerződés is megoldja, ehhez sem házasság, sem bejegyzett kapcsolat nem kell. Szerintem a házasság éppen arról szól elsősorban, ami a bejegyzett kapcsolatban nem lehetséges, de kinek mi a főztje.
Mindenesetre ez is egy olyan dolog, amit azért csinálunk, mertbaszki, nehogymá. Semmi haszna / következménye azon kívül, hogy egy kisebbség úgy érezze, hogy kib*szik vele a többség, a többségnek meg az az egyébként szintén kisebbségi része, aki ettől jól érzi magát, az meg verhesse a mellét, hogy deakkoris. Ennyi a hatása, mert a fizetése ettől se több, se kevesebb nem lesz senkinek, nem ettől lesznek vagy nem lesznek melegek a filmekben, és az érintett párok is megoldják, hogy gyereket neveljenek, ha akarják. Csak így négy plusz kört kell futniuk. Pont mint a lengyel abortusz törvény. Az se ment meg egy gyereket se, mert aki el akarja vetetni, az el is veteti. Csak annyit értek el vele, hogy lett egy jelentősebb abortusz turizmus a környező országokba, a "nagyonlengyel" meg verheti a mellét, hogy demegcsináltuk. Ennek aztán sok értelme van.
peterk2005
Én alapvetően egyetértek azzal hogy egyházi hásasságuk ne lehessen illetve hogy ne fogadhassanak örökbe. Ebből a szempontból én eleve azt sem támogatom hogy gyermeket neveljenek (leirtam már hogy miért), de azt megtiltani nem lehet hogy valakinek lehessen saját gyermeke, és nem is szabad.
davemayer
a gyereknevelés meg nem azon múlik hogy a szülőknek mi a nemi beállítottsága hanem hogy hogyan állnak hozzá a gyerekneveléshez
a te elved alapján SENKI ne fogadhasson örökbe és .
milyen már az ha valakit nem a saját szülei nevelnek fel? menjen szépen intézetbe aztán az utcára
Negritis
Azt hogy a rómaiakat minek hoztad fel nem értem, nem vagyok expert de nem hinném hogy a már keresztény római birodalomban lett volna meleg házasság.
davemayer
Na figyú mondom a frankót (tapasztalat)
Csótány egy hely az intézet.
Gáz ha nincs senkid és egyedül csövezel egy kóterban.
Mindenkinek szüksége van szülői szeretetre mert anélkül nagyon szar lesz a szitú.
Egyáltalán nem para ha egy meleg pár vagy egyedülálló csóka vagy csaje fogad örökbe ha szeret.
De persze lehet nem hinni a tesónak de általában azok beszélnek ilyeneket akik egy percet nem töltöttek család nélkül.
VvAlekosz
Plusz mivel jelenleg külföldön élek egyedül így a család nélkül töltött perceket is kipipálhatom szerintem... bár te tudod
davemayer
Külföldön vagyok 20 30 40 éves fejjel.
Meg van ismerős aki intézeti.Meg van aki vett ki onnan gyereket.
Így én akkor már tudom a frankót.....bla bla bla.
Hol van ez ahhoz ha 4 -7 vagy 10 évesen bekerülsz és végig szenveded a dolgokat a kóterba.Mikor kisgyerekként nincs kihez odabújni megölelni segítséget kérni csak az erőszak és szomorúság van. Míg be nem töltöd a 18-at.
Mert az mese hogy az intézet milyen jó és szép.
Persze vannak jó dolgok jó fej nevelő tanárok olykor jó kaják meg gyorsan megtanulod megvédeni magadat plusz barátokat is szerzel.
De ezt ne akard már bemesélni magadnak hogy egy gyereknek jobb odabent mint egy szerető akár egyedülálló anyával apával vagy két apával vagy két anyával.Mert igencsak kinevetteted magadat.És ezt csak olyanoknak tudod beadni akik nem intézetben nőtek fel.
Vágod tesa