Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Ok, lehet, csak azzal meg átcsúszna a baloldalra. De akkor ezek szerint lehetséges hogy aki meleg az nem lehet konzervatív jobboldali? Nincs olyan meleg aki attól hogy buzi még hisz a társadalmi értékekben, esetleg konzervatív nézeteket vall? Nem vagyok melegpárti, nagyon nem, de ha ez így van akkor ez így nem helyes.Egyébként igen, igazad van így hajnalban mégegyszer átgondolva 😊 (akkor megspórolva hosszú hszt😛) éppen lehetséges akár életgyakorlatában is jobban megynyilvánulhat a keresztyénség, mint egy heteroéban, de akkor valószínűleg önmagát korlátozza vagy szorítja keretek közé meleg mivoltában. S azt elrendezi Istennel s önmagával.Ezért írtam direkt nagybetűvel azt hogy gondolkodású, mert azt tudom hogy "papíron" ellenkezik a bibliával, de attól még az értékrendje lehet azonos a valláséval fundamentálisan.Kicsit off de válaszolok azért , nem flamet akarok elindítani tényt közlök 😉 Elviekben mindent lehet 😊 és a keresztyénségben van is ilyen irányú megengedettség, de valójában a két dolog nem fér meg egymással. Isten igéje szerint a homoszexuális életmód gyakorlása és különösen annak nyílt megélése propagálása bűn. Nem nagyobb mint a lopás vagy a hazugság de nem is kisebb ugyan úgy az. Amiből meg lehet térni, lehet változni (most ne kezdjünk ezen vitatkozni, hogy tehet róla vagy sem ismétlem tényt közlök😉) annyiban talán lehet némi "engedmény" hogy aki ezt "nem veri nagy dobra" és csendben éli az életét esetleg küzd ellene s még ha el is bukik benne, kaphat felmentést ha szívében bánkódik emiatt. Ugyanúgy mint minden bűnös. De aki nyíltan ezzel él másokat erre "biztatva" ingerelve semmiképp.„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.”Ez maximálisan igy van, hiszen ezt a konzervativ oldal tűzte a zászlajára.
Esterházy Péter
ozibozi
Amúgy szerintetek ha korábban coming outol hogy "konzervatív vagyok, keresztény és meleg" akkor is vége a politikai karrierjének? Most így a 21.században is? Nem lehet valaki keresztény GONDOLKODÁSÚ és meleg?
davemayer
On
dande
davemayer
A coming outtal kapcsolatban (ezt nem olvastam el rendesen) a Fideszben pl ezt biztos nem lehetne meglépni, mindjárt a Momentumban találhatná magát akik megmutatják mennyire elfogadóak 😛
dande
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Egyébként igen, igazad van így hajnalban mégegyszer átgondolva 😊 (akkor megspórolva hosszú hszt😛) éppen lehetséges akár életgyakorlatában is jobban megynyilvánulhat a keresztyénség, mint egy heteroéban, de akkor valószínűleg önmagát korlátozza vagy szorítja keretek közé meleg mivoltában. S azt elrendezi Istennel s önmagával.Ezért írtam direkt nagybetűvel azt hogy gondolkodású, mert azt tudom hogy "papíron" ellenkezik a bibliával, de attól még az értékrendje lehet azonos a valláséval fundamentálisan.Kicsit off de válaszolok azért , nem flamet akarok elindítani tényt közlök 😉 Elviekben mindent lehet 😊 és a keresztyénségben van is ilyen irányú megengedettség, de valójában a két dolog nem fér meg egymással. Isten igéje szerint a homoszexuális életmód gyakorlása és különösen annak nyílt megélése propagálása bűn. Nem nagyobb mint a lopás vagy a hazugság de nem is kisebb ugyan úgy az. Amiből meg lehet térni, lehet változni (most ne kezdjünk ezen vitatkozni, hogy tehet róla vagy sem ismétlem tényt közlök😉) annyiban talán lehet némi "engedmény" hogy aki ezt "nem veri nagy dobra" és csendben éli az életét esetleg küzd ellene s még ha el is bukik benne, kaphat felmentést ha szívében bánkódik emiatt. Ugyanúgy mint minden bűnös. De aki nyíltan ezzel él másokat erre "biztatva" ingerelve semmiképp.„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.”Ez maximálisan igy van, hiszen ezt a konzervativ oldal tűzte a zászlajára.
Esterházy Péter
ozibozi
Amúgy szerintetek ha korábban coming outol hogy "konzervatív vagyok, keresztény és meleg" akkor is vége a politikai karrierjének? Most így a 21.században is? Nem lehet valaki keresztény GONDOLKODÁSÚ és meleg?
davemayer
On
dande
davemayer
A coming outtal kapcsolatban (ezt nem olvastam el rendesen) a Fideszben pl ezt biztos nem lehetne meglépni, mindjárt a Momentumban találhatná magát akik megmutatják mennyire elfogadóak 😛
Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Ezért írtam direkt nagybetűvel azt hogy gondolkodású, mert azt tudom hogy "papíron" ellenkezik a bibliával, de attól még az értékrendje lehet azonos a valláséval fundamentálisan.Kicsit off de válaszolok azért , nem flamet akarok elindítani tényt közlök 😉 Elviekben mindent lehet 😊 és a keresztyénségben van is ilyen irányú megengedettség, de valójában a két dolog nem fér meg egymással. Isten igéje szerint a homoszexuális életmód gyakorlása és különösen annak nyílt megélése propagálása bűn. Nem nagyobb mint a lopás vagy a hazugság de nem is kisebb ugyan úgy az. Amiből meg lehet térni, lehet változni (most ne kezdjünk ezen vitatkozni, hogy tehet róla vagy sem ismétlem tényt közlök😉) annyiban talán lehet némi "engedmény" hogy aki ezt "nem veri nagy dobra" és csendben éli az életét esetleg küzd ellene s még ha el is bukik benne, kaphat felmentést ha szívében bánkódik emiatt. Ugyanúgy mint minden bűnös. De aki nyíltan ezzel él másokat erre "biztatva" ingerelve semmiképp.„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.”Ez maximálisan igy van, hiszen ezt a konzervativ oldal tűzte a zászlajára.
Esterházy Péter
ozibozi
davemayer
On
dande
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
444.hu/2020/12/03/soha-nem-lesz-vege-lengyelorszagban-korozott-csalo-szervezhette-a-brusszeli-szexpartitManzheley... A Hír Tv-nek arról beszélt, hogy házkutatási parancs nélkül törtek rájuk a rendőrök, akik Szájer Józsefen kívül senkinél nem kerestek drogot.
Most akkor tényleg nem igaz, hogy az ereszcsatornán menekült, ha már a lakásban -ahol ez a fószer is volt- igazoltatták, és rögtön drogot kerestek nála? Csak nem mentek utána a bulizók az ereszen, hogy tudják, hogy mit kerestek Szájernél, ha épp menekülőben volt Brüsszel vadregényes utcácskáiban.
Lehet, hogy ürgebőrbe vart békaemberek léptek akcióba, mikor megtudták, hogy Szájer is ott lesz a partin, vagy egy beépített meleg békaember csalta eleve oda, és geci módon még azt se várták meg, hogy legalább az első meneten túl legyen, azon melegében rárontottak, és persze biztos ami biztos, vittek magukkal valami cuccost is? Mondjuk szar meló lehet ha hetero vagy és az a feladatod, hogy épülj be a brüsszeli chemsexes melegorgiázó közösségbe. Donnie Brasco se vállalta volna.
És miért nem hallottam még olyanról, hogy akinél drogot találnak (iratokat meg nem), azt nem viszik azonnal drogtesztre, Szájert meg még úgy se vitték, hogy ő kérte, állítólag?
Rendőrrel nem beszéltem erről, de nem automatizmus drogtesztet csináltatni olyannal, akinél drog van? Vagy ez csak a filmeken van így, és ha a delikvens csak kicsit hasonlít Walter Whitera, akkor nem pazarolják erre az adófizetők pénzét?
Lehet, hogy az agyhalott Demeter sámánként bedelírálta, hogyha nem is gázkamrának se nem Soros György, és nem pont a magyarok zsidósítása, de valami lelkes szolgálat egy teljes kémtanfolyam "Célszemély kompromitálása" kurzusának minden fejezetét egyszerre felhasználva csinált a rabbinak kinéző Szájerből Dániel Zoltánt?
Az nem lenne azért jó, ha az egészből végül nem lenne más, mint egy jó combos és varacskos buzizás, meg egy csomó ellentmondásos információ.
Igaz, már Márki-Zay is elbüszkélkedett a Fidesz melegeinek ismeretével nem olyan régen, és végtére is a kormányellenes, ellenzéki proliknak, agyhalottaknak is jár egy kis buzizás, gyűlölködés, nem lehet ez csak a fideszszavazók privilégiuma, de ez eddig tiltott terep volt, de bármi megtörténhet ha az igények és a lehetőségek ilyeténképpen találkoznak.
több mint 5 éve
Vagyis Szájer pont azért jó keresztény, mert "nem veri nagy dobra" és csak csendben, magában bánkódik emiatt, titokban éli meg homoszexualitását, nem propagálja, tehát még a keresztény vallás alapján helyesen is cselekszik, amikor lapít a bűneiről, és megoldja kettesben a gyóntatójával vagy az istenével, a szektájától függően.Akkor a világnézeti topicban reagálok 😉
Csodás vallás a keresztény, végülis kétezer évük volt kidolgozni az összes kiskaput, mentséget, magyarázatot és kommunikációs panelt.
Ehhez képest a Fidesznek csak 10(30) éve volt, nem várható el tőlük ilyen profi képmutatás és álszentség, nem csoda, ha bele-bele hibáznak.
És leszögezhető az is, hogy mivel minél jobban lapít a keresztény bűnös, annál jobb keresztény, így a Fidesz tényleg keresztény párt.
Sose gondoltam volna, hogy Orbán pragmatizmusa így találkozik a hétköznapok vallási agyhalálával és abban gyökeredző tömegigényével.
Ismét nőtt a szememben.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Vagyis Szájer pont azért jó keresztény, mert "nem veri nagy dobra" és csak csendben, magában bánkódik emiatt, titokban éli meg homoszexualitását, nem propagálja, tehát még a keresztény vallás alapján helyesen is cselekszik, amikor lapít a bűneiről, és megoldja kettesben a gyóntatójával vagy az istenével, a szektájától függően.Csodás vallás a keresztény, végülis kétezer évük volt kidolgozni az összes kiskaput, mentséget, magyarázatot és kommunikációs panelt.
Ehhez képest a Fidesznek csak 10(30) éve volt, nem várható el tőlük ilyen profi képmutatás és álszentség, nem csoda, ha bele-bele hibáznak.
És leszögezhető az is, hogy mivel minél jobban lapít a keresztény bűnös, annál jobb keresztény, így a Fidesz tényleg keresztény párt.
Sose gondoltam volna, hogy Orbán pragmatizmusa így találkozik a hétköznapok vallási agyhalálával és abban gyökeredző tömegigényével.
Ismét nőtt a szememben.
több mint 5 éve
Kicsit off de válaszolok azért , nem flamet akarok elindítani tényt közlök 😉 Elviekben mindent lehet 😊 és a keresztyénségben van is ilyen irányú megengedettség, de valójában a két dolog nem fér meg egymással. Isten igéje szerint a homoszexuális életmód gyakorlása és különösen annak nyílt megélése propagálása bűn. Nem nagyobb mint a lopás vagy a hazugság de nem is kisebb ugyan úgy az. Amiből meg lehet térni, lehet változni (most ne kezdjünk ezen vitatkozni, hogy tehet róla vagy sem ismétlem tényt közlök😉) annyiban talán lehet némi "engedmény" hogy aki ezt "nem veri nagy dobra" és csendben éli az életét esetleg küzd ellene s még ha el is bukik benne, kaphat felmentést ha szívében bánkódik emiatt. Ugyanúgy mint minden bűnös. De aki nyíltan ezzel él másokat erre "biztatva" ingerelve semmiképp.„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.”Ez maximálisan igy van, hiszen ezt a konzervativ oldal tűzte a zászlajára.
Esterházy Péter
ozibozi
davemayer
On
Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Amúgy szerintetek ha korábban coming outol hogy "konzervatív vagyok, keresztény és meleg" akkor is vége a politikai karrierjének? Most így a 21.században is? Nem lehet valaki keresztény GONDOLKODÁSÚ és meleg?A Fideszben nem.
davemayer
Ugyanis felesleges, hogy vállalja a melegségét.
Hozni nem hoz szavazatot, de könnyen vihet.
Úgyis kérdezhetném, hogy minek meleg a Fideszbe?
Illetve a kereszténység nem gondolkodás(mód), hanem hitrendszer.
Ami nyilván befolyásolja a gondolkodást, de eleve annyi benne az ellentmondás, ami gondolkodva nem feloldható, csak hit által elfogadható.
több mint 5 éve
„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.”Ez maximálisan igy van, hiszen ezt a konzervativ oldal tűzte a zászlajára.
Esterházy Péter
ozibozi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
„Konzervatív politikus nőügye nagyobb botrányt kavar, mint szociálliberálisé. És nem azért, mert velök a sajtó gerinctelenül elnéző volna; mást kérünk számon itt és ott, mert másfelé nagyképűek vagy durván szólva másfelé hazudnak. Ha »Isten, haza, család« – akkor nagyot szól egy félrekúrás.” Esterházy Péter
több mint 5 éve
Az MTVA botrány után ezúttal egy másik közmédiás szervezeti egységről, az MTI-ről ír a Szabad Európa. A lap a nemzeti hírügynökségnél dolgozó egykori és jelenlegi informátorokra hivatkozva egyebek mellett azt állítja, hogy arra kötelezték az újságírókat, hogy az Origótól vegyenek át híreket media1.hu/2020/12/03/novekvo-hircenzurarol-szivarogtattak-az-mti-munkatarsai/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=novekvo-hircenzurarol-szivarogtattak-az-mti-munkatarsai
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Egyetértek azzal amit írtál alapvetően, ha nektek ez rosszkor van vagy előbb vagy kicsit később kellene, DEA Gyurcsány alatt az én szobatársam fideszes matricájú kocsival járt dolgozni és kiment tüntetni és üvöltötte, hogy Gyurcsány takarodj! Következmények nélkül. Most ezt még elképzelni is röhejes lenne..Itt mondjuk a kommunikáció a rossz ebben egyetértek.Megkérdezhetem, hogy te hol dolgozol? Gondolom nem állami szférában. Ha nem vagy érintett nap mint nap ebben az undorító rendszerben, amit ezek kiépítettek itt, akkor úgy könnyű mondani, hogy nem érdemes vele foglalkozni..Lopni szinte minden politikus fog, kiváltképpen a karrierpolitikusok, akik (Fletó szavaival) mehetnének autófényezőnek, ha nem létezne politika. A politikában a korrupció ugyanolyan elkerülhetetlen szakmai ártalom, mint a birkózóknál a karfiolfül. A mértékeken lehet vitatkozni, de aki nekem azzal kampányol, hogy az ellenfele korrupt, de ő majd nem lesz az, arról máris tudom, hogy hazudik (ami amúgy is egy másik alaptulajdonsága a politikusoknak).Ha nem zavar, hogy törvényt sért akkor ne zavarjon ha lop, ne zavarjon ha a rendőrökkel elvitet valakit és hasonlók.Igen, kb. ez a mérce. Felnőtt emberek kölcsönös beleegyezéssel azt csinálnak egymással amit akarnak.ne legyen pedó. legalábbis remélem h a nem érdekel kivel kefél az azért felnőttekre vonatkozikŐszintén szerinted, hogy egy EP képviselő egy illegális meleg orgiában vesz részt bedrogozva amivel legalább 2 törvényt sért, majd úgy próbál lelépni, hogy a drogot nem dobja ki a táskájából nem felháborító ?Oké, akkor az értékítéletem szerintA pozíciójára gondoltam (azzal kefél, akivel akar, de ne hozza ilyen helyzetbe az országot, blablabla).Csak a játék kedvéért! Az alábbi mondatban kinek melyik pont veri ki a biztosítékot:Itt most az 1-es pont (ami potenciálisan kiverheti a biztosítékot, mire vonatkozik?
Szájer József, Magyarország európa-parlamenti képviselője (1) - megsértve a pandémia elleni védekezés előírásait (2) - részt vett egy homoszexuális szexpartin (3), ahol menekülés közben(4) a rendőrök drogot (5) találtak a táskájában.
Szokol
Arra, hogy megsértette az előírásokat vagy hogy EP-képviselő? 😀
Kampman
Szokol
1: nem érdekel, hogy egy EP-képviselő kivel kefél
2: nem érdekel, ha megsérti az előírást, az egész covid-hisztit egy túlméretezett hisztériának tartom
3: lásd 1-es pont
4: az, hogy menekülni kényszerül, nyilván ciki, de nem felháborító
5: nem érdekel, hogy ki mit fogyaszt
Kampman
Mi lenne az ami megüti a felháborodási mércéd?
Milyen igényeid vannak a politikusainkkal szemben?
Toca
briareos
Kábítószerrel személy szerint sosem éltem, de nem érdekel, ha valaki ezt teszi (nyilván megint csak alap, hogy gyerekeket ne keverjen bele).
Politikusokkal szemben pedig nincsen semmilyen igényem.
Gimnáziumi történelemtanárom szerint kétféle ember megy politikusnak: az egyik aki már annyira sikeres más, pl. gazdasági területen, hogy nem tud magával mit kezdeni, ezért szeretne történelmet csinálni (akkor még nem volt sehol Trump, de ő egyértelműen ez a kategória). De ez a kisebbség. A többség egyszerűen csak közpénzek fölött szeretne rendelkezni, amihez persze kell ideológiát találni, de az már csak a választóknak szól, a politikus nem veszi komolyan.
Kampman
Szerintem azért érdemes igényt támasztani az emberek felé, mert különben belesüppedünk mi is a mocsokba.
Toca
A rendőrökkel való elvitetés egy másik téma, az ugyanis nem egy elkerülhetetlen része a társadalomnak. Nyilván az ilyet én is felháborítónak tartom.
A politikával kapcsolatban szerintem nem szabad idealista igényeket támasztani. Hazugság, nepotizmus és korrupció mindig lesz, akárki lesz hatalmon. Magyarország külföldnek való kitettsége (így egy magyar politikus mozgástere) nem fog változni nemhogy a közeljövőben, de valószínűleg hosszú távon sem. Nyilván szélsőséges idióták kezébe nem szabad kormányzást adni (Thürmerék, Mihazánk), de egyébként nem érdemes érzelmileg belevonódni az aktuálpolitikába. Hacsak az ember nem anyagilag érintett - pl. valamelyik slepphez tartozik - akkor nem érdemes felülni a hergelésnek, a provokálásnak, ráharapni a gumicsontokra és magunkból kikelve hőbörögni a közösségi médiában vagy az utcán/orvosnál/munkahelyen, hogy de rohadék ez az Orbán/Gyurcsány/Karácsony. A saját életünket kell úgy alakítani, hogy ne függjünk teljes mértékben egy politikus éppen aktuális simlijétől.
Kampman
A mai aktuális dolog ezzel kapcsolatban ami miatt épp kiakadtam (bár semmi meglepő nincs benne persze, csak a szokásos): Ezen a héten tesztelik az államigazgatásban dolgozókat. Önkéntes alapon. Nálunk az itt dolgozó 22 emberből öten jelentkeztek. Ma értekezletet tartott a főnököm amin gyakorlatilag meg lettek zsarolva azok az emberek akik nem akartak elmenni a tesztre, hogy nagyon meg lesznek szívatva, ha nem vállalják, még nekem is kötelezővé tették, akinek hivatalos papírja van róla, hogy kigyógyult, Mindent így intéznek itt, de persze ne vonódjunk bele érzelmileg a politikába, ok.
Szesze
Monduk az a 17 ember ha ingyen van a teszt miért nem tud elmenni? Főleg ha még felső igény is van rá ?
Toca
Szesze
Ne is haragudj de az a rész amit meghagytam a nagyon nevetséges
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ennek a nyomorúságos évnek egyetlen üdítően bizarr politikai botrányának margójára:blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Nem tudományfilozófus vagyok (bölcsész) hanem természettudós. Az űrbe kilőtt Tesla nem phenomenon (legfeljebb az ufonak, aki arra jár) , és még csak nem is technológiai lépés. De javaslom nézd meg a Kano módszertant, és a matematikáját, szerintem tetszeni fog. Kifejezetten sokat használják termékfejlesztésre. Abban megtalálod a lineárist is, amit keresel. 😊Én azt mondom, hogy tudományfilozófiailag nem érdemes magát, a technológiai fejlődést önmagában, a felhasználói, emberi hasznossága nélkül vizsgálni, ez ad mélységet, teret az értelmezéseknek, következtetéseknek.Nem kell a hit and run. Szerintem ezeket meg lehet dumálni. Már múltkor jeleztem, hogy értem a természettudományos érdeklődésed. Majdnem jó mert felül határos, de csak akkor lineáris, ha az egyes pontokhoz húzott érintő iránytangenseit vizsgálod. (bennfentes poén) 😀Csak a technológia nem lineáris! A technológiai görbe 3 különböző eloszlástípuson megy át. Legalább 4-5 terület robbanás előtt áll.Ez már tán tudományfilozófiai kérdés, es eképp nem is egzakt, és az aktuális jelenben minden topicban off, és mégcsak -kivételesen- nem is vitázni szeretnék, de az én nézőpontom szerint bizony lineáris, ráadasul felül határos, és még zéroösszegű is, ha a végén "magunkra robbantjuk" a bolygót, akár szó szerint, de ha csak képletesen vesszük, akkor pszichológiai, szociológiai értelemben. És mivel szerintem nincs önmagában, emberi minőségi fejlődés nélkül technológiai fejlődés, ezért bár sokféle (nem lineáris) emelkedő szakasz lehetséges, de végülis lineárisan stagnál, vagy ha nem kétdimenziós függvényen nézzük, akkor egy szűk, zárt gömbben egy pontszerű "vibrálás" az egész technológiai fejlődés, ahol a gömb sugarát az emberi természet jelöli ki.
Helmut Zimmer
És tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, úgyhogy öncenzúra ON, és nem is folytatom. 😊
Sobri Jóska
Nagyon egyszerűen közelítve, Ha a befektetett erőforrás az független változó az ebből születő úJ stabil innovációk a függő változó, akkor egy kb S görbét képzelj el, DE. Az első fázisban valójában egy természeti jelenség, vagy folyamat (phenomenon) stabil megértéséről, leképzéséről beszélünk nem technológiáról. Ez a fázis még modellezhető diszkrét és folytonos eloszlással is. Iterál valójában-ebben az is benne van, hogy bizonyos iparágakban van véletlenszerű felfedezés (ez a fordított mechanizmus). A Pataki féle megközelítés szerint lassan emelkedik (ez teljes tévedés) . Az áttörésig valójában iterál, és lehet negatív a meredeksége, mivel egy előrelépés az (minor breakthrough) lehet azonnal cáfol korábban stabilnak vélt innovációt. Ez azt is jelentheti, hogy akárcsak egy Wagner Within folyamat esetén a görbe megelőző pontjait idővel degradálja. Az áttöréstől kezdődik a második fázis. a második meredeken emelkedő fázis. Itt matematikailag leírható hatásmechanizmust ismerjük. A kvantumvilággal kapcsolatban az a szerencsénk, hogy matematikailag a lényeget 1928-ig sikerült leírni, tehát úgy tudunk kvantumszámítógépet alkotni, hogy nincs egyesített elmélet, és nem értjük, hogy mi történik. A technológia ennek ellenére fejlődik gőzerővel.
A harmadik az ellaposodó kihaló fázis. Erről kegyeleti okokból nem írok. 😀
Helmut Zimmer
Én élvezem az angol wc-t, a hűtőszekrényt, az internetet, az atomenergiát, de ha az ezeket eredményező fejlődés oda vezet, ha az ezekhez szükségszerűen kapcsolódó "egyebek" azt indukálják, hogy az átlagos boldogságszint, komfortszint nem nő érdemben, akkor a szumma nem lesz egy nagy szám.
Önmagában mondjuk egy autó nem értékelhető, fontos, hogy legyen vele hovamenni, miért menni, hasznosan menni.
Ha az űrbe kilőtt Tesla leparkol az Io-n, akkor pont annyi haszna van ott, mint a mellette lévő sziklatömbnek.
Ha ezek az emberi, hasznossági szempontok is belekerülnek a képletbe, akkor ez egy lineáris fejlődés úgy, hogy ami jön a réven, az szinte mind megy is a vámon. Persze a révésznek hasznos, de globálisan a jelenlegi formájában kevés.
Persze megeshet, hogy ez 100-1000 év múlva átbillen, de szerintem nem. De ez csak prognózis, amibe az emberi természetet is beteszem, ami kvázi egy végső nullával való szorzás.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Én azt mondom, hogy tudományfilozófiailag nem érdemes magát, a technológiai fejlődést önmagában, a felhasználói, emberi hasznossága nélkül vizsgálni, ez ad mélységet, teret az értelmezéseknek, következtetéseknek.Nem kell a hit and run. Szerintem ezeket meg lehet dumálni. Már múltkor jeleztem, hogy értem a természettudományos érdeklődésed. Majdnem jó mert felül határos, de csak akkor lineáris, ha az egyes pontokhoz húzott érintő iránytangenseit vizsgálod. (bennfentes poén) 😀Csak a technológia nem lineáris! A technológiai görbe 3 különböző eloszlástípuson megy át. Legalább 4-5 terület robbanás előtt áll.Ez már tán tudományfilozófiai kérdés, es eképp nem is egzakt, és az aktuális jelenben minden topicban off, és mégcsak -kivételesen- nem is vitázni szeretnék, de az én nézőpontom szerint bizony lineáris, ráadasul felül határos, és még zéroösszegű is, ha a végén "magunkra robbantjuk" a bolygót, akár szó szerint, de ha csak képletesen vesszük, akkor pszichológiai, szociológiai értelemben. És mivel szerintem nincs önmagában, emberi minőségi fejlődés nélkül technológiai fejlődés, ezért bár sokféle (nem lineáris) emelkedő szakasz lehetséges, de végülis lineárisan stagnál, vagy ha nem kétdimenziós függvényen nézzük, akkor egy szűk, zárt gömbben egy pontszerű "vibrálás" az egész technológiai fejlődés, ahol a gömb sugarát az emberi természet jelöli ki.
Helmut Zimmer
És tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, úgyhogy öncenzúra ON, és nem is folytatom. 😊
Sobri Jóska
Nagyon egyszerűen közelítve, Ha a befektetett erőforrás az független változó az ebből születő úJ stabil innovációk a függő változó, akkor egy kb S görbét képzelj el, DE. Az első fázisban valójában egy természeti jelenség, vagy folyamat (phenomenon) stabil megértéséről, leképzéséről beszélünk nem technológiáról. Ez a fázis még modellezhető diszkrét és folytonos eloszlással is. Iterál valójában-ebben az is benne van, hogy bizonyos iparágakban van véletlenszerű felfedezés (ez a fordított mechanizmus). A Pataki féle megközelítés szerint lassan emelkedik (ez teljes tévedés) . Az áttörésig valójában iterál, és lehet negatív a meredeksége, mivel egy előrelépés az (minor breakthrough) lehet azonnal cáfol korábban stabilnak vélt innovációt. Ez azt is jelentheti, hogy akárcsak egy Wagner Within folyamat esetén a görbe megelőző pontjait idővel degradálja. Az áttöréstől kezdődik a második fázis. a második meredeken emelkedő fázis. Itt matematikailag leírható hatásmechanizmust ismerjük. A kvantumvilággal kapcsolatban az a szerencsénk, hogy matematikailag a lényeget 1928-ig sikerült leírni, tehát úgy tudunk kvantumszámítógépet alkotni, hogy nincs egyesített elmélet, és nem értjük, hogy mi történik. A technológia ennek ellenére fejlődik gőzerővel.
Helmut Zimmer
Én élvezem az angol wc-t, a hűtőszekrényt, az internetet, az atomenergiát, de ha az ezeket eredményező fejlődés oda vezet, ha az ezekhez szükségszerűen kapcsolódó "egyebek" azt indukálják, hogy az átlagos boldogságszint, komfortszint nem nő érdemben, akkor a szumma nem lesz egy nagy szám.
Önmagában mondjuk egy autó nem értékelhető, fontos, hogy legyen vele hovamenni, miért menni, hasznosan menni.
Ha az űrbe kilőtt Tesla leparkol az Io-n, akkor pont annyi haszna van ott, mint a mellette lévő sziklatömbnek.
Ha ezek az emberi, hasznossági szempontok is belekerülnek a képletbe, akkor ez egy lineáris fejlődés úgy, hogy ami jön a réven, az szinte mind megy is a vámon. Persze a révésznek hasznos, de globálisan a jelenlegi formájában kevés.
Persze megeshet, hogy ez 100-1000 év múlva átbillen, de szerintem nem. De ez csak prognózis, amibe az emberi természetet is beteszem, ami kvázi egy végső nullával való szorzás.
több mint 5 éve
Nem erre gondoltam.direkt ilyen embereket tesz pozíciókba. ezek megtesznek bármit, mivel a lojalitásuk a túlélésük záloga.Mégegyszer mondom: ha hagyta magát kompromitálni, az sokkal nagyobb baj, mint ha hülye volt. Én sokkal boldogabb lennék, ha az ereszcsatorna lenne a truestoryOrbán felelőssége sem kicsi, ha ilyen szinten támadható embereket tesz fontos pozíciókba. Ezen sem kéne átsiklani.
Gyurma Pappa
Jan
Azt hiszem Marci videójában volt az idézet: "Pintér páncélszekrénye tartja hatalomban Orbánt".
itt a többségnek fogva van a töke.
Amadeus
Egy brüsszeli ilyen szintű vezető elég fontos poszt, aki sokat tud segíteni Orbánnak. Odaküldhetne valakit, aki elvégzi a melót és -legalábbis komoly ügyekkel- nem támadható. Erre odatesz egy olyan embert, akiről tudja hogy olyan dolgai vannak, ami ha kiderül, védhetetlen.
Most ez, hogy ilyen támadási felületet adott, és mellesleg körberöhögik világszinten, ez neki jó?
Ilyenekből azért látszik, hogy az igazi nagypályások között nem annyira okos, mint ahogy szeretik előadni itthon. Nem az első eset, hogy eu-s dolgokban látványosan elmatekozza magát.
több mint 5 éve
Ebben igazad van, de az eredeti állítás a baloldalt támogatókról szólt, én úgy vettem, hogy ebben az esetben inkább a médiaszemélyiségekről és pártonkívüli értelmiségekről van szó, nem magáról a pártról.Elhiszem neked, hogy konkrétan csak Hajóst tudod megemlíteni, a tény viszont az, hogy a 2010-es választás idején már nem Fletó volt a miniszterelnök. Előtte ugyanis - igaz, később a kelleténél - lemondott. Ha nem táncolnak ki sokan mögüle, akkor nyilván marad a helyén. Aztán kénytelen volt új pártot alapítani, mert az MSZP-ben annyira elfogyott körülötte a levegő.Kibaszott nagy különbség van pl az egykori a baloldalt támogatók között, akik azonnal kitáncoltak gyurcsók mögül, amikor az vállalhatatlanná vált.Nem sokan táncoltak ki mögüle sem.
ozibozi
Konkrétan Hajós Andrást tudnám említeni, aki a Hír tévében beolvasta, hogy Fletónak le kéne mondania, kapott is érte a táborától. De mást nem nagyon.
A szavazótábora persze durván megcsappant.
Kampman
Ettől még: Go Pack Go!😊
nagylaza
több mint 5 éve
Nem egészen. Az MSZP akkor még a legerősebb ellenzéki pártnak számított.Az MSZP fogyott el körötte, nem a levegő.Elhiszem neked, hogy konkrétan csak Hajóst tudod megemlíteni, a tény viszont az, hogy a 2010-es választás idején már nem Fletó volt a miniszterelnök. Előtte ugyanis - igaz, később a kelleténél - lemondott. Ha nem táncolnak ki sokan mögüle, akkor nyilván marad a helyén. Aztán kénytelen volt új pártot alapítani, mert az MSZP-ben annyira elfogyott körülötte a levegő.Kibaszott nagy különbség van pl az egykori a baloldalt támogatók között, akik azonnal kitáncoltak gyurcsók mögül, amikor az vállalhatatlanná vált.Nem sokan táncoltak ki mögüle sem.
ozibozi
Konkrétan Hajós Andrást tudnám említeni, aki a Hír tévében beolvasta, hogy Fletónak le kéne mondania, kapott is érte a táborától. De mást nem nagyon.
Kampman
nagylaza
Azért Gyurcsány nem hülye.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Az MSZP fogyott el körötte, nem a levegő.Elhiszem neked, hogy konkrétan csak Hajóst tudod megemlíteni, a tény viszont az, hogy a 2010-es választás idején már nem Fletó volt a miniszterelnök. Előtte ugyanis - igaz, később a kelleténél - lemondott. Ha nem táncolnak ki sokan mögüle, akkor nyilván marad a helyén. Aztán kénytelen volt új pártot alapítani, mert az MSZP-ben annyira elfogyott körülötte a levegő.Kibaszott nagy különbség van pl az egykori a baloldalt támogatók között, akik azonnal kitáncoltak gyurcsók mögül, amikor az vállalhatatlanná vált.Nem sokan táncoltak ki mögüle sem.
ozibozi
Kampman
nagylaza
Azért Gyurcsány nem hülye.
több mint 5 éve
Elhiszem neked, hogy konkrétan csak Hajóst tudod megemlíteni, a tény viszont az, hogy a 2010-es választás idején már nem Fletó volt a miniszterelnök. Előtte ugyanis - igaz, később a kelleténél - lemondott. Ha nem táncolnak ki sokan mögüle, akkor nyilván marad a helyén. Aztán kénytelen volt új pártot alapítani, mert az MSZP-ben annyira elfogyott körülötte a levegő.Kibaszott nagy különbség van pl az egykori a baloldalt támogatók között, akik azonnal kitáncoltak gyurcsók mögül, amikor az vállalhatatlanná vált.Nem sokan táncoltak ki mögüle sem.
ozibozi
Kampman
több mint 5 éve
direkt ilyen embereket tesz pozíciókba. ezek megtesznek bármit, mivel a lojalitásuk a túlélésük záloga.Mégegyszer mondom: ha hagyta magát kompromitálni, az sokkal nagyobb baj, mint ha hülye volt. Én sokkal boldogabb lennék, ha az ereszcsatorna lenne a truestoryOrbán felelőssége sem kicsi, ha ilyen szinten támadható embereket tesz fontos pozíciókba. Ezen sem kéne átsiklani.
Gyurma Pappa
Jan
Azt hiszem Marci videójában volt az idézet: "Pintér páncélszekrénye tartja hatalomban Orbánt".
itt a többségnek fogva van a töke.
több mint 5 éve
Nem kell a hit and run. Szerintem ezeket meg lehet dumálni. Már múltkor jeleztem, hogy értem a természettudományos érdeklődésed. Majdnem jó mert felül határos, de csak akkor lineáris, ha az egyes pontokhoz húzott érintő iránytangenseit vizsgálod. (bennfentes poén) 😀Csak a technológia nem lineáris! A technológiai görbe 3 különböző eloszlástípuson megy át. Legalább 4-5 terület robbanás előtt áll.Ez már tán tudományfilozófiai kérdés, es eképp nem is egzakt, és az aktuális jelenben minden topicban off, és mégcsak -kivételesen- nem is vitázni szeretnék, de az én nézőpontom szerint bizony lineáris, ráadasul felül határos, és még zéroösszegű is, ha a végén "magunkra robbantjuk" a bolygót, akár szó szerint, de ha csak képletesen vesszük, akkor pszichológiai, szociológiai értelemben. És mivel szerintem nincs önmagában, emberi minőségi fejlődés nélkül technológiai fejlődés, ezért bár sokféle (nem lineáris) emelkedő szakasz lehetséges, de végülis lineárisan stagnál, vagy ha nem kétdimenziós függvényen nézzük, akkor egy szűk, zárt gömbben egy pontszerű "vibrálás" az egész technológiai fejlődés, ahol a gömb sugarát az emberi természet jelöli ki.
Helmut Zimmer
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Mégegyszer mondom: ha hagyta magát kompromitálni, az sokkal nagyobb baj, mint ha hülye volt. Én sokkal boldogabb lennék, ha az ereszcsatorna lenne a truestoryOrbán felelőssége sem kicsi, ha ilyen szinten támadható embereket tesz fontos pozíciókba. Ezen sem kéne átsiklani.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Meglepő fordulat, hogy azok ott a túloldalon erősebbek és okosabbak mint, mint a szittya magyar legény, erre aztán nem lehetett számítani... Nyilván nem úgy van kitalálva az unió, hogy a nagy nyugati országoknak rossz lehessen, ha a keleti végeken 1-2 túlvezérelt paprikajancsinak elgurul a gyógyszere.www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201203/breking-keszek-feladni-a-lengyelek-a-koltsegvetesi-vetojukat-460294?fbclid=IwAR23AAwiE30xKLKtST1PPZqnZfU-6ECIafepj7WWHVd1-1SFHbyKpFHcE3oEzért utazott oda OV h lebeszelje erről.
ezt csak így itthagyom.
Gyurma Pappa
csebi