Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Legalább gondolkodnak előre..

budapestujkorutja.hu/a-projektrol/milyen-valtozatokrol-mondhatok-velemenyt/

Bár attól mitől lesz körút ha ezt rábonbázzák az Üllői útra nem tudom

több mint 5 éve
Valaki mondja már el mert olyan fontos már eleve feltúrt és lealapozott építkezést gancsolni a Ligetben?

Plussz ez személyes vélemény, de mennyire proli már a szétbetonozott rakparton 3 méterre a Duna fölött lébecolni miközben az autók zajától és a szmogtol semmi chill érzése nincs az embernek... Fedjek be, dobjanak rá füvet és csá, vagy tiltsák ki az összes autót, szedjek fel a betont de ez így pont olyan mint az egész Karácsony polgisag: Semmire se jó látszat megoldás lozungokkal körbevéve
FLZOLI
Ez a politika.
Miért ne gáncsolna, ha módjában áll?
Sobri Jóska
Mit nyer vele mégis? A buckalako Városligeti csoves hippyk szimpatiáját? Mégis mi az a nagy érték a jelenlegi Ligetben ami annyira orizendo? A kátyúk, a kutyaszar, a komcsi maradványok, a lerobbant infrastruktúra?

Mondtam korábban, ott a Margitsziget mint ellenpélda, aki BP-i látja mi a különbség
FLZOLI
Én nem vagyok egy különösebben zöld beállítottságú, de menj ki Bécsbe, Párizsba, Prágába, de akár még Londonba is. Többször akkora zöldfelület van összességében a városon belül mindegyikben, mint amennyi Budapesten. Igaz Buda, a hegyek, és a Duna folyosó sokat segít (ha ezek nem lennének már most egy gázkamra lenne a város), de nagyjából minden zöld négyzetméter egy újabb levegővétel a városnak. A pesti oldalnak főleg. Szerintem az ilyesmit nem szabad úgy nézni, hogy most kutyagumi van-e ott, esetleg pocsolya, kátyú, hanem úgy, hogy a következő évtizedekben, ha pénzt tolunk bele, akkor mibe toljuk. A feltúrás és lealapozás is eltakarítható. Újabb betonkaszniba, vagy valamilyen zöld felületbe, legyen akármi is az. Szóval, ha csak a zöldek mondanák, még annyira nem zavarna, de a városközgazdászok, városmérnökök stb. többsége is a zöldterület növelése mellett van. Szóval, hacsak nem valami egészen különleges oka van - mittudomén várostörténelmi szempontból jelkép jellegű épület, aminek sehol máshol nincs értelme - amondó vagyok, a Deák téri gödröt is kibírtuk, és most van ott egy kis szabad tér, némi zöld terület, a színház meg jól elfér a parton is.

A Duna partot én sem értettem soha. Műegyetemista haverjaim is állandóan oda mentek ki napközben a lépcsőkre annak idején. Én semmi romantikát nem találtam benne. Igaz, én vidéki gyerek vagyok, nekem a természet azt jelenti, hogy ha körbenézek, emberi kéznek a nyomát is alig látom.
peterk2005
Egyetértünk, de a vonal festés továbbra sem zöld irány. A több biciklis sem, ha amugy megdoglik a város a szmogtol. Baszki zöld pártban dolgozott, nincs a fiók melyen egy dosszié valami kidolgozott tervekkel? Nyilván nem kell nagyot lépni elsőre, pláne ilyen Furjes féle szarháziakkal a sarokban, de tényleg semmi eredeti ötlet, kezdeményezés...
Futtasson fel szőlőt a Demszky féle zöld oszlopokra vagy a franc tudja. Vagy minden hétvégén vagy páros vagy páratlan rendszammal lehessen bemenni a belső kerületekbe. Tok mindegy, valamit

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 506 — The only discipline that lasts, is self discipline
még nagyobb durranást várok Trumptól, hiszen továbbra is valószínűnek tartom az ő győzelmét.
Klaci79
Mire alapozod? Szerintem evidens, hogy belebukik a járványbalfaszkodásba, ahogy kivétel nélkül minden demokratikus vezető. Mi alapján valószínűsíted?Sobri Jóska
Gondolom a 4 éve történtek miatt. Más miatt aligha.
peterk2005
És azóta nem történt semmi, ami ezen változtatna? Kötve hiszem.
Sobri Jóska
Egy csomó dolog történt, én sem hiszem, hogy megismétlődne a dolog. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem fog. De ez a mi véleményünk, másnak lehet más véleménye. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 506 — The only discipline that lasts, is self discipline
Valaki mondja már el mert olyan fontos már eleve feltúrt és lealapozott építkezést gancsolni a Ligetben?

Plussz ez személyes vélemény, de mennyire proli már a szétbetonozott rakparton 3 méterre a Duna fölött lébecolni miközben az autók zajától és a szmogtol semmi chill érzése nincs az embernek... Fedjek be, dobjanak rá füvet és csá, vagy tiltsák ki az összes autót, szedjek fel a betont de ez így pont olyan mint az egész Karácsony polgisag: Semmire se jó látszat megoldás lozungokkal körbevéve
FLZOLI
Ez a politika.
Sobri Jóska
Mit nyer vele mégis? A buckalako Városligeti csoves hippyk szimpatiáját? Mégis mi az a nagy érték a jelenlegi Ligetben ami annyira orizendo? A kátyúk, a kutyaszar, a komcsi maradványok, a lerobbant infrastruktúra?

Mondtam korábban, ott a Margitsziget mint ellenpélda, aki BP-i látja mi a különbség
FLZOLI
Én nem vagyok egy különösebben zöld beállítottságú, de menj ki Bécsbe, Párizsba, Prágába, de akár még Londonba is. Többször akkora zöldfelület van összességében a városon belül mindegyikben, mint amennyi Budapesten. Igaz Buda, a hegyek, és a Duna folyosó sokat segít (ha ezek nem lennének már most egy gázkamra lenne a város), de nagyjából minden zöld négyzetméter egy újabb levegővétel a városnak. A pesti oldalnak főleg. Szerintem az ilyesmit nem szabad úgy nézni, hogy most kutyagumi van-e ott, esetleg pocsolya, kátyú, hanem úgy, hogy a következő évtizedekben, ha pénzt tolunk bele, akkor mibe toljuk. A feltúrás és lealapozás is eltakarítható. Újabb betonkaszniba, vagy valamilyen zöld felületbe, legyen akármi is az. Szóval, ha csak a zöldek mondanák, még annyira nem zavarna, de a városközgazdászok, városmérnökök stb. többsége is a zöldterület növelése mellett van. Szóval, hacsak nem valami egészen különleges oka van - mittudomén várostörténelmi szempontból jelkép jellegű épület, aminek sehol máshol nincs értelme - amondó vagyok, a Deák téri gödröt is kibírtuk, és most van ott egy kis szabad tér, némi zöld terület, a színház meg jól elfér a parton is.

A Duna partos korzózást én sem értettem soha. Műegyetemista haverjaim is állandóan oda mentek ki napközben a lépcsőkre annak idején. Este meg megsétáltatni a csajt valamelyik parton. Én semmi romantikát nem találtam egyikben sem. Igaz, én vidéki gyerek vagyok, nekem a természet azt jelenti, hogy ha körbenézek, emberi kéznek a nyomát is alig látom. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve

FLZOLI
Ez a politika.
Sobri Jóska

FLZOLI
Azt nyeri, hogy Orbán egy geci, és egy ellenzéki ott tart be, ahol tud.
Ez megy oda-vissza, miért ne ez menne? 30 éve ez megy.
Sobri Jóska
Se gyomra, se gerince, se kapcsolatrendszere, se vezetői képessége egy ilyen harchoz. Biztos jó vége lesz, tényleg mi történne ha véletlen valami jót is csinálna amire mondhatja utólag, hogy igen, a kavarashoz nem volt gyomrom, de megcsináltam a...

Ja igen, a szmogba folytott városba pingaltam pár vonalat az aszfaltra és a járdára.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 593 — #NoStress

FLZOLI
Ez a politika.
Sobri Jóska

FLZOLI
Azt nyeri, hogy Orbán egy geci, és egy ellenzéki ott tart be, ahol tud.
Ez megy oda-vissza, miért ne ez menne? 30 éve ez megy.

több mint 5 éve

FLZOLI
Ez a politika.
Sobri Jóska

több mint 5 éve

FLZOLI
Ez a politika.

több mint 5 éve

több mint 5 éve
Ebben nincs semmi, sokszor igaz amit kreálnak, sokszor féligazság, sokszor teljesen légből kapott, ez része a játéknak. Nem szép része, de önmagában ezért nem szabadna cenzúrázgatni, ne szóljon bele egy magáncég a politikába ilyen direktben.
peterk2005
Ne számítson ha egy magáncég beleszól, ne legyen súlya, érdemi következménye, mert akkor az bizony túl nagy lehetőség a magáncégnek.
De amíg van lehetősége, addig bele is fog szólni egy magáncég a politikába.
És magunk közt szólva tegye is, ha teheti, amíg teheti, ha annyira hülyék, hogy nem szabályozzák le.

több mint 5 éve
még nagyobb durranást várok Trumptól, hiszen továbbra is valószínűnek tartom az ő győzelmét.
Klaci79
Mire alapozod? Szerintem evidens, hogy belebukik a járványbalfaszkodásba, ahogy kivétel nélkül minden demokratikus vezető. Mi alapján valószínűsíted?Sobri Jóska
peterk2005
És azóta nem történt semmi, ami ezen változtatna? Kötve hiszem.

több mint 5 éve
Klaci79

több mint 5 éve
Elolvastam a story-t, biztosan velem van a baj, de ez meglehetősen kevéskének tűnik.
Hány percedbe kerülne összedobni néhány ilyen levelet? 10? De lehet csak 5...
Közben viszont semmi bizonyíték nincs találkozóra, ilyesmire, csak e-mailek sorakoznak, amelyek állítólag elég kalandos úton jutottak el. Gondolom nem olvastad el a linkelt cikket, úgyhogy most nem hozom megint a business insider, valóban jogosnak tűnő felvetéseit. Az, hogy fényképek is vannak...lényegében bárkitől lehet már fényképeket lopni felhőből, de szerintem mindenki tudja, hogy néz ki a kicsi Biden, nem láttam olyan képet, hogy az apja tárgyalna bárkivel, hiába próbálják kizárólag a levelek alapján ezt sugallani.
Számomra eddig ez egy baromira gyenge próbálkozás, azt is mondanám, hogy még nagyobb durranást várok Trumptól, hiszen továbbra is valószínűnek tartom az ő győzelmét. Klaci79
Milyen nagyobb durranást vártál? A hard drive egy éve az FBI birtokában van, gondolod, hogy nem ők durrantottak volna ha bármi jogilag is elítélhetőt találnak? Ez szimpla lejáratás, ugyanolyan, mint 4 éve a Trump hangfelvételek a punci fogdosásról. Jogilag nulla, de lehet "ejnye-bejnye, de egy nagy rohadék"-ozni. Ez volt a cél, nem több. csak valamiért ez fönnakadt a twitteren. Az a kérdés igazán, hogy miért? Kezdek afelé hajlani, hogy arról lehet szó, hogy el akarják kerülni a 4 évvel ezelőtti Facebook / Cambridge Analytica féle botrányt (ahogy olvasom, tízezrével tiltottak le magukat feketének valló, Trump supporter fake accountokat is), és ez az ügy is fennakadt rajta.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Hmmm...
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump-biden-laptop-usa-elnokvalasztas-burisma.715653.html?fbclid=IwAR2kImDNYWYEJWjUis2UrgBCsJq9e3rGl4XlMt2Kg3iGTjpPwFJzIP32ZME

Na most ha az igaz, hogy eleve kamu a kiszivárogtatás, ráadásul erről az amerikai hírszerzés is tud, akkor az a minimum, hogy senki ne engedje terjedni.
A Trump fake news-ról is ezt mondom, de eléggé kilóg itt a lóláb...
Klaci79
Maga Joe vagy Hunter Biden sem allitja, hogy nem valosak az emailek es a kepek (mert kepbol is volt engeteg, szelfik es egyeb). Tegnap mar a Biden stab a "Joe nem is talalkozott ezzel az uzletemberrel" sztorirol atvaltott arra, hogy "nem zarjak ki a lehetoseget hogy megtortent a meeting".

Nyilvan most minden megint a csunya oroszok akcioja.

A tegnapi ukran emailek utan ma a kinai emailjeit hoztak nyilvanossagra a Postnal. Ezt is blokkolja a Twitter.
undisputedly
Nekem furcsa csak, hogy Trump csapata mindig talál itt-ott e-mail hegyeket az ellenfélről a választások előtt?
Klaci79
Mindenki mindig talál. 😊 Van aki alaptítványt, van aki feketén foglalkoztatott bejárónőt, van aki kurvákat, narkót, ha azt nem akkor harminc évesen egyetemistaként megkúrt nőt akit állítólag megerőszakoltak, vagy hasonló.

Ebben nincs semmi, sokszor igaz amit kreálnak, sokszor féligazság, sokszor teljesen légből kapott, ez része a játéknak. Nem szép része, de önmagában ezért nem szabadna cenzúrázgatni, ne szóljon bele egy magáncég a politikába ilyen direktben.

Amit nem tudok - ezért is írtam, hogy egyelőre nem mondok se A-t, se B-t - az az, hogy ebben a konkrét esetben mennyire "szaladt meg" a sztori gyártás. A "megszaladáson" azt értem, hogy a sztori mögötti sztori is elég "különleges". Már az a sztori, ahogy az a hard drive az újságnál végül kikötött. Az orosz / kínai módszerek elég hasonlóak, hasonló metodikával működnek. Lehetséges, hogy emiatt akadt fenn valami szűrő algoritmuson. Vagy algoritmust alkalmazó alkalmazotton. Vagy nem.

Amúgy Trump és a rep elit már régóta szajkózza, hogy kell egy saját csatorna, egy saját “konzervatív” platform, amit ők irányítanak! Mi van ezzel? Nincs rá pénz vagy félnek, hogy kevés lenne az érdeklődő, mert ilyet nem lehet politikai alapon csinálni?Klaci79
Fel van már osztva a média ilyen szempontból. CNN, Fox ésatöbbi. A piacaik is megvannak, és ott a méretek miatt még jól meg is élnek belőle. Ha olyan megosztottságra gondolsz, ami nálunk van - vagy Putyinnál, stb. - hogy szó szerint a párt sajtóközpontok írják az újságot / szerkesztik a TV műsort, az csak "egypárti" rendszerben működik, mert ezeknek a finanszírozását így vagy úgy, de közpénzből kell megoldani. Még Berlusconi is csak módjával volt képes a médiát így használni, pedig neki tényleg saját média birodalma volt / van, és anyagilag is bőven megengedhette magának. Amerikai méretekben ehhez nem Trumpnak kell lenni, hanem Bill Gates-nek vagy Murdochnak. Akik arra ugyan hajlandók, hogy demokrata / republikánus elhajlású csatornát csináljanak - feltéve, ha nyereséges is 😊 -, de abba sose mennének bele, hogy a párt központból kézzel irányítgassák őket. Szóval amíg nem Jeff Bezos indul valamelyik párt színében, ilyesmi aligha lesz. 😊 (És akkor is, Berlusconi esete mutatja, hogy annyira nem tud az se hatékony lenni, amíg két erős oldal van.)

több mint 5 éve

Klaci79
Mire alapozod?
Szerintem evidens, hogy belebukik a járványbalfaszkodásba, ahogy kivétel nélkül minden demokratikus vezető.
Mi alapján valószínűsíted?

több mint 5 éve
Pontosan, ahogy Sobri írja. Ezért nem hiszek az Nagy Elszámoltatásban és a Visszaszerezzük a NER vagyont mozgalomban. Senki nem fognak elvinni vezetőszáron, és ahogy 2002-ben is ez volt az egyik első szög a MSZP népszerűségébe, most is tönkre fogja tenni egy esetleges OV bukta után az akkori szivárvány koalíciót.
Gyurma Pappa
Nem értem miért gondoljátok, hogy OV kialakított egy rendszert, a következő garnitúra átveszi, és nekiállnak visszaalakítani egy számukra kedvezőtlenebbre?

A módszer ki van találva, fel van építve, be van vezetve, és működik. Simán át fogják venni, és futtatják tovább, csak a mostani kedvezményezettek lesznek szopóágon.

Ugyanúgy odamennek valamelyik mostani oligarchához, és felajánlják neki hogy átvesszük ezt és ezt és ezt a céget ennyiért - vagy maradhat nálad, de akkor jön egy törvénymódosítás, és nagyon keveset fog érni. Mégis mi lenne az, ami meggátolja a következő kormányzatot ebben? Semmi a világon. Ugyanolyan einstand majd újraosztás lesz.
Jan
KIhagyod a hatalomváltás faktort. A rendszeres rezsimváltásban nem az a beauty, hogy majd az újak erkölcsösebbek lesznek. Maga a vetésforgó az, aminek fékező hatása van. Először is évekig eltart, mire egy új rezsim "segge" elterpeszkedik. és ha utána belátható időn belül arra kell már fókuszálnia, hogy esetleg fel kell állnia, akkor sosem fog olyan kényelmesen ülni, mintha biztonságban érezné magát.

Tulajdonképpen ez a fékek és egyensúlyok rendszere ma a nyugati demokráciákban, nem az annyira nagyra becsült intézményrendszer. Utóbbi óhatatlanul sóhivatallá züllik, ahogy leáll a vetésforgó.

több mint 5 éve
rokaur 876
Wow, 538-nál Georgia is átbillent.... na, ha ez is megtörténne, akkor valóban 0 Trump esélye. Ezt 5.1%-kal nyerte ugye 4 éve..

fivethirtyeight.com/features/will-georgia-turn-blue/
 projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/georgia/

Quinnipiac poll (Georgia/Ohio a két legszorosabb állam - a jelenlegi előrejelzések alapján)

poll.qu.edu/georgia/release-detail?ReleaseID=3679
Igor
2016-ban Hillarynak a választás napján volt kb. 87% esélye.
Kikaphat persze Trump, de 2016 után végképp elvesztette nálam a hitelességet minden kutató.
Kampman
Ezt a kört már lefutottuk egy-kétszer.. és a 538 speciel 29%-ra adta Trumpot. 😊 (és ugye úgy kezdtem, "ha ez is megtörténne...")
 www.buzzfeednews.com/article/jsvine/2016-election-forecast-grades

Illetve Georgia-t +4% Trumpra adták (ami ugye 5.1% lett), és egyetlen pollban sem vezetett soha Hillary...
 projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/georgia/

Plusz, elvileg egy csomó pollster változtatott a metodikájukon..
 fivethirtyeight.com/features/what-pollsters-have-changed-since-2016-and-what-still-worries-them-about-2020/

Benne van a pakliban, hogy még mindig vannak a bujkáló Trump-szavazó (szerintem ennek a mértéke kisebb mint 4 éve) - ez az egyetlen ok ami miatt elvileg lehet izgalom - de szerintem a logikus konkluzio az, hogy idén illene kevésbé tévedniük Trump alálövését illetően + ettől függetlenül az abszolút számok tekintetében, csomó state pollban 3-5-7%-kal jobban áll Biden mint Hillary.
Igor
meglatjuk, 4 eve se szivesen hangoztattam, hogy ra szavaznek most plane nem allnek ki nyiltan 😊
Mindenesetre ennek a valasztasnak az esetleges megnyerese kivancsi leszek mennyire jon le gyozelemnek a demokrataknak ha meg lesz par evig covid... mert azzal legyunk tisztaban, ha Obama lett volna az elnok se maradt volna otthon egy amerikai se...
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 833
undisputedly
Klaci79
undisputedly
Klaci79
USA-ben nem tudom, hogy van ez a szabalyozas, de nem veletlen, hogy csak amerikai politikai cenzurat tolnak, az EU igencsak kemenyen seggberakna oket, mar elnezest a kifejezesert.
undisputedly
Elolvastam a story-t, biztosan velem van a baj, de ez meglehetősen kevéskének tűnik.
Hány percedbe kerülne összedobni néhány ilyen levelet? 10? De lehet csak 5...
Közben viszont semmi bizonyíték nincs találkozóra, ilyesmire, csak e-mailek sorakoznak, amelyek állítólag elég kalandos úton jutottak el. Gondolom nem olvastad el a linkelt cikket, úgyhogy most nem hozom megint a business insider, valóban jogosnak tűnő felvetéseit. Az, hogy fényképek is vannak...lényegében bárkitől lehet már fényképeket lopni felhőből, de szerintem mindenki tudja, hogy néz ki a kicsi Biden, nem láttam olyan képet, hogy az apja tárgyalna bárkivel, hiába próbálják kizárólag a levelek alapján ezt sugallani.
Számomra eddig ez egy baromira gyenge próbálkozás, azt is mondanám, hogy még nagyobb durranást várok Trumptól, hiszen továbbra is valószínűnek tartom az ő győzelmét.

Állítólag a FB és a twitter is kért valami konkrét dolgot, ami elég bután hangzik, mivel ők nem bíróság, ugyanakkor valóban ha erről az ügyről kiderül, hogy hazugság, elég sokat mosakodhatnának ezek a cikkek.
Ettől függetlenül rengeteg Trump bejegyzést, vagy követőinek bejegyzését olvasom nap, mint nap, így találkoztam ezzel a hírrel is...ott tehát terjed, utána átmenni a NYP-ra már csak egy mozdulat.
több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Wow, 538-nál Georgia is átbillent.... na, ha ez is megtörténne, akkor valóban 0 Trump esélye. Ezt 5.1%-kal nyerte ugye 4 éve..

Quinnipiac poll (Georgia/Ohio a két legszorosabb állam - a jelenlegi előrejelzések alapján)

Igor
Kikaphat persze Trump, de 2016 után végképp elvesztette nálam a hitelességet minden kutató.
Kampman
Ezt a kört már lefutottuk egy-kétszer.. és a 538 speciel 29%-ra adta Trumpot. 😊 (és ugye úgy kezdtem, "ha ez is megtörténne...")
 www.buzzfeednews.com/article/jsvine/2016-election-forecast-grades

Illetve Georgia-t +4% Trumpra adták (ami ugye 5.1% lett), és egyetlen pollban sem vezetett soha Hillary...
 projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/georgia/

Plusz, elvileg egy csomó pollster változtatott a metodikájukon..
 fivethirtyeight.com/features/what-pollsters-have-changed-since-2016-and-what-still-worries-them-about-2020/

Benne van a pakliban, hogy még mindig vannak a bujkáló Trump-szavazó (szerintem ennek a mértéke kisebb mint 4 éve) - ez az egyetlen ok ami miatt elvileg lehet izgalom - de szerintem a logikus konkluzio az, hogy idén illene kevésbé tévedniük Trump alálövését illetően + ettől függetlenül az abszolút számok tekintetében, csomó state pollban 3-5-7%-kal jobban áll Biden mint Hillary.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 24.hu/belfold/2020/10/15/palinkas-jozsef-uj-vilag-neppart-kormanyfojelolt-nagyinterju/amp/
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 399

Igor

több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 789 — SuperBowl Champions 2013/2014
Na, a big tech cenzura teljesen beindult.

A NY Post kozolt egy sztorit arrol, hogy Hunter Biden (Joe Biden fia) laptopjarol megszereztek kepeket es emaileket, amik az ukran energia orias ukran vezetojetol jottek Biden fianak, es amiben tobbek kozott megkoszoni a talalkozot Joe Bidennel, illetve keri Huntert, hogy vesse latba a befolyasad az oket "zsarolo" ukran politikusok ellen.

Ugyan Joe korabban azt mondta sosem beszelt a fiaval az ukran uzleti tevekenysegerol, es most kiderult hazudott, nem ez az erdekes a sztoriban, hiszen ez ismet csak kozvetlen bizonyitek arra, hogy Biden a poziciojat kihasznalva tomette a fiat penzzel. Ugye a fia kb. 1-2 evvel azelott a tartalekosok kozul azert lett elbocsatva mert lebukott krakkel(?), de ennek ellenere, minden uzleti tapasztalat nelkul, a vilag tuloldalan kapott egy management pozit,pont abban az orszagban ahol a kormany az oroszok elleni haboru miatt fuggott az amerikai penzektol, azoktol a penzektol amit Biden felugyelt nagyreszt.

Ezt kb. eddig is tudtuk, nincs benne semmi erdekes es uj. Persze kiderult, hogy Joe hazudott, de melyik politikus nem hazudik?

Viszont, a twitter felfuggesztette a NY Post fiokjat es torolte a cikket es a ra mutato barmilyen linket. Sem nyilvanosan, sem privat uzenetben nem lehet megosztani a sztorit.

A facebook szinten. Arra hivatkoznak, hogy hat ez sulyos allitas, fact chekelni kell. Az elmult 4 evben 50 leak fake sztori volt arrol, hogy Trump orosz kem, egyiket se akartak fact checkelni.

Full cenzura. Meg az oroszoknal sincs ilyen, csak Kinaban meg Koreaban b+. Az egy dolog, hogy a Republikanusok arrol irnak, hogy ez egy "smoking gun", aka buntetougyekben hasznalatos kifejezessel elve, donto bizonyitek, mert igazabol nem az. Hiszen eddig is tudtuk mindezt kb. Azt nem,hogy Biden talalkozott is az energiatarsasag vezetojevel, de azt igen, hogy a fia mit csinalt ott.

Viszont az, hogy full cenzurat vezetnek be es felfuggesztik az Allamok egyik legnagyobb lapjat, a hirt pedig nem lehet megosztani, se privatban, se baratok kozott, peldatlan.
undisputedly
Hmmm...
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump-biden-laptop-usa-elnokvalasztas-burisma.715653.html?fbclid=IwAR2kImDNYWYEJWjUis2UrgBCsJq9e3rGl4XlMt2Kg3iGTjpPwFJzIP32ZME

Na most ha az igaz, hogy eleve kamu a kiszivárogtatás, ráadásul erről az amerikai hírszerzés is tud, akkor az a minimum, hogy senki ne engedje terjedni.
Klaci79
Maga Joe vagy Hunter Biden sem allitja, hogy nem valosak az emailek es a kepek (mert kepbol is volt engeteg, szelfik es egyeb). Tegnap mar a Biden stab a "Joe nem is talalkozott ezzel az uzletemberrel" sztorirol atvaltott arra, hogy "nem zarjak ki a lehetoseget hogy megtortent a meeting".

A tegnapi ukran emailek utan ma a kinai emailjeit hoztak nyilvanossagra a Postnal. Ezt is blokkolja a Twitter.
undisputedly
Nekem furcsa csak, hogy Trump csapata mindig talál itt-ott e-mail hegyeket az ellenfélről a választások előtt?

Amúgy Trump és a rep elit már régóta szajkózza, hogy kell egy saját csatorna, egy saját “konzervatív” platform, amit ők irányítanak! Mi van ezzel? Nincs rá pénz vagy félnek, hogy kevés lenne az érdeklődő, mert ilyet nem lehet politikai alapon csinálni?
Klaci79
Olvasd el a sztorit. Nem a valasztasok elott talaltak. Honapok ota tudnak rola, de most adtak ki, mert ilyenkor szol a legnagyobat, illetve mire elkeszulnek a hivatalos vedekezessel Bidenek, mar keso, mert kozel a valasztas.

A Twitter monopol helyzetben van. Hiaba csinalnak egy masik platformot, ha at is megy par millio republikanus, mit ernek vele? Nem oket kell meggyozni arrol, hogy szavazzanak rajuk.

Amugy USA-ban nem tudom van-e jogi precedns, de pl az EU-ban volt olyan EU Birosagi dontes, hogy azt talalta a testulet, egy privat hajokikoto nem mondhatja azt, hogy a konkurens ceg hajoit nem engedi be, mivel nelkulozhetetlen infrastruktura, es igy a felette gyakorolt tulajdonjogra kulonleges korlatozasok ervenyesek.

Ezt csak azert mondom, mert sokak fejeben az el, hogy ha valami a tied, vagy valaki tulajdona, akkor azt csinal vele amit akar, leven az o uzlete. Nos ez nem igy van. Ha dominans piaci helyzetben vagy, es az infrastrukturad megkerulhetetlen, akkor rengeteg korlatozas ervenyes rad. Ilyen nelkulozhetetlen infrastruktura lehet az EUB szerint pl a Twitter es Facebook is.

USA-ben nem tudom, hogy van ez a szabalyozas, de nem veletlen, hogy csak amerikai politikai cenzurat tolnak, az EU igencsak kemenyen seggberakna oket, mar elnezest a kifejezesert.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 833
Na, a big tech cenzura teljesen beindult.

A NY Post kozolt egy sztorit arrol, hogy Hunter Biden (Joe Biden fia) laptopjarol megszereztek kepeket es emaileket, amik az ukran energia orias ukran vezetojetol jottek Biden fianak, es amiben tobbek kozott megkoszoni a talalkozot Joe Bidennel, illetve keri Huntert, hogy vesse latba a befolyasad az oket "zsarolo" ukran politikusok ellen.

Ugyan Joe korabban azt mondta sosem beszelt a fiaval az ukran uzleti tevekenysegerol, es most kiderult hazudott, nem ez az erdekes a sztoriban, hiszen ez ismet csak kozvetlen bizonyitek arra, hogy Biden a poziciojat kihasznalva tomette a fiat penzzel. Ugye a fia kb. 1-2 evvel azelott a tartalekosok kozul azert lett elbocsatva mert lebukott krakkel(?), de ennek ellenere, minden uzleti tapasztalat nelkul, a vilag tuloldalan kapott egy management pozit,pont abban az orszagban ahol a kormany az oroszok elleni haboru miatt fuggott az amerikai penzektol, azoktol a penzektol amit Biden felugyelt nagyreszt.

Ezt kb. eddig is tudtuk, nincs benne semmi erdekes es uj. Persze kiderult, hogy Joe hazudott, de melyik politikus nem hazudik?

Viszont, a twitter felfuggesztette a NY Post fiokjat es torolte a cikket es a ra mutato barmilyen linket. Sem nyilvanosan, sem privat uzenetben nem lehet megosztani a sztorit.

A facebook szinten. Arra hivatkoznak, hogy hat ez sulyos allitas, fact chekelni kell. Az elmult 4 evben 50 leak fake sztori volt arrol, hogy Trump orosz kem, egyiket se akartak fact checkelni.

Full cenzura. Meg az oroszoknal sincs ilyen, csak Kinaban meg Koreaban b+. Az egy dolog, hogy a Republikanusok arrol irnak, hogy ez egy "smoking gun", aka buntetougyekben hasznalatos kifejezessel elve, donto bizonyitek, mert igazabol nem az. Hiszen eddig is tudtuk mindezt kb. Azt nem,hogy Biden talalkozott is az energiatarsasag vezetojevel, de azt igen, hogy a fia mit csinalt ott.

Viszont az, hogy full cenzurat vezetnek be es felfuggesztik az Allamok egyik legnagyobb lapjat, a hirt pedig nem lehet megosztani, se privatban, se baratok kozott, peldatlan.
undisputedly
Hmmm...

Klaci79

undisputedly

Amúgy Trump és a rep elit már régóta szajkózza, hogy kell egy saját csatorna, egy saját “konzervatív” platform, amit ők irányítanak! Mi van ezzel? Nincs rá pénz vagy félnek, hogy kevés lenne az érdeklődő, mert ilyet nem lehet politikai alapon csinálni?

Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 500 — Steelers fan
Pontosan, ahogy Sobri írja. Ezért nem hiszek az Nagy Elszámoltatásban és a Visszaszerezzük a NER vagyont mozgalomban. Senki nem fognak elvinni vezetőszáron, és ahogy 2002-ben is ez volt az egyik első szög a MSZP népszerűségébe, most is tönkre fogja tenni egy esetleges OV bukta után az akkori szivárvány koalíciót.
Gyurma Pappa
Nem értem miért gondoljátok, hogy OV kialakított egy rendszert, a következő garnitúra átveszi, és nekiállnak visszaalakítani egy számukra kedvezőtlenebbre?

A módszer ki van találva, fel van építve, be van vezetve, és működik. Simán át fogják venni, és futtatják tovább, csak a mostani kedvezményezettek lesznek szopóágon.

Ugyanúgy odamennek valamelyik mostani oligarchához, és felajánlják neki hogy átvesszük ezt és ezt és ezt a céget ennyiért - vagy maradhat nálad, de akkor jön egy törvénymódosítás, és nagyon keveset fog érni. Mégis mi lenne az, ami meggátolja a következő kormányzatot ebben? Semmi a világon. Ugyanolyan einstand majd újraosztás lesz.
Jan
Nem alakítják vissza, nyilván, használják ők is.
De nem ugyanúgy, és nem lesz ugyanolyan einstand, mivel nem egy ember jól szervezett rendszere fog működni, hanem egymással hadakozó, egymást szopató "szövetségesek", mint anno az mszp-szdsz csörték idején, csak még kaotikusabban.
Orbán innovációja -bármennyire is kevéssé innovatív valójában- a kurva erős centralizáció, felülrőlvezéreltség, mondhatni a sajátjai közötti diktatórikus ügymenet. Erre kedve is van, képessége is. És erre sose lesz képes egy ezerfelé húzó, ezerféle érdeket kiszolgáló ellenzéki moslékkoalíció.
Sobri Jóska
Azért a pénz össze tudott már fogni egymástól erősen különböző embereket. 😊

Másrészt, gondolj vissza mennyi mindenre mondták már hogy sosem fog megtörténni:
-az ellenzék sosem lesz képes 1 közös jelöltet állítani (megtörtént)
-a jobbikos szavazók sosem fognak dk-s jelöltre szavazni (megtörtént)
stb...
stb...

Biztos lehetsz benne, ha arról lesz szó, hogy hogyan fosszák ki a NER-eseket, és azt hogyan tegyék sajátjaik zsebébe, akkor csodálatos kompromisszumok fognak születni, és nagy boldog egyetértés lesz - egy darabig. Aztán majd persze összevesznek a koncon, de addig biztosan átcsoportosítanak egy elég nagy gazdasági potenciált.