NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
2 133
56
01:47 CFB NAGYDÖNTŐ - Miami vs Indiana (tv: ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
méretre szabott zakó és pisztoly nem jó kombóéletemben nem láttam ennyi szarul szabott zakót egy felvételen.Már irtam 😊vizóékBedobta valaki a kertbe, épp készült bevinni a kapitányságra.Ezt mondom, hogy lesz neki, csak most majd meg is büntetik érte.A bűnözőnek tök mindegy hogy legális vagy nem, aki meg mondjuk a tanyáján a termését vagy portájÁt védi az most büntit fog kapni, mert tartani az is fog rendelettől függetlenül, mert muszáj.Oszt honnan tudják, hogy van neki, amíg nem használja?
ozibozi
Ha meg használnia kell, akkor csak jobb, ha volt mit, majd megbüntetik, mintha vasvillával, kaszával kellett volna ügyintéznie.
Ráadásul ha a saját tulajdonában vegzálják, akkor megáll az önvédelem illegálisan tartott gumilövedékes lőfegyverrel is, ahogy fahasábbal vagy kisbaltával egyaránt. Akkor már csak jobb a gumilövedék, amitől véletlenül nem pusztul meg a betolakodó.
Legfeljebb fizethet utólag bírságot.
De legalább lesz utólag.
Sobri Jóska
/nagyobb gond hogy fel is jelenthetik ha tudják hogy van neki, és mikor elveszik tőle mennek majd utána és marad a kiabálta meg a kasza./
ozibozi
"Nincs is késem."
A 90-es években a Váci utcán így mentek végig a márnemisemlékszemkik, hogy viszik leadni a talált fegyvereket. Látványos volt.
Sobri Jóska
briareos
Olvass lejjebb 😛
youtu.be/oTM9ICVANww
Rózsa Sándor (betyár)
Amadeus
több mint 5 éve
Így döntött a törvényhozás.Olyan alapon lesz elvéve, amilyen alapon meg lett adva. Ha majd az érdekében áll úgy fog dönteni a törvényhozás. Viktor lenne az első aki elvenné, ha úgy állna érdekében, e felől ne legyen kétséged.
Demokráciában mindig ez a jogalap.
De te se érted a mostani polémia lényegét.
Nem az általad feltett kérdésre kell nekem vagy Orbánnak vagy a Jobbiknak választ adni, hanem neked meg Gyurcsánynak kéne arra, hogy a meglévő szavazati jogot milyen alapon vegyük el a határontúli magyaroktól.
Ne azt taglald miért nem kéne, hogy legyen, mert van.
Azt mondd, miért vennéd el így megalázva, másodrendű állampolgárrá silányítva őket?
(És mint írtam, ha nem lenne, és rajtam múlna nálam is az lenne a kritérium, hogy magyar állampolgárság, magyar lakcím. Nálam a 20 éve USA-ban élő húgom se szavazhatna, pont a te logikád mentén. Mondjuk ő nem is szokott. De most nem ez a kérdés.)
Sobri Jóska
Kb. háromszor leírtam hogy miért venném el.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Meglepődsz ugyanazon indok miatt kéne korlázotni a szavazati jogukat amiért nem is kellett volna odaadni. Azért ezt nem bonyolult logikusan végig gondolnod, csak egyszerűbb szokásos Sobrisan végig támadni.Sobrira reagálva pedig: igazad van, a fidesszel ellentétben nem szabad különbséget tenni a külföldön élő magyarok között (mert nyilván a Fidesz csak azoknak a szavazóknak könnyíti meg levélszavazatokkal a dolgát akik 96%-ban rájuk szavaznak), így ne csak az erdélyiek ne szavazhassanak, vegyük el a többi külhonitól is olyan értelemben, hogy ne szavazhasson senki aki nem itt kapja a nyugdíját, vagy nem itt adózik. Jelenleg egy Romániában nyugdíjt kapó nyugdíjas is szavazhat ide, vagy egy Németországban vagy Romániában adózó munkavállaló is. Kérdem én milyen alapon?Így döntött a törvényhozás.
eaglesmcnabb
Nem az általad feltett kérdésre kell nekem vagy Orbánnak vagy a Jobbiknak választ adni, hanem neked meg Gyurcsánynak kéne arra, hogy a meglévő szavazati jogot milyen alapon vegyük el a határontúli magyaroktól.
Azt mondd, miért vennéd el így megalázva, másodrendű állampolgárrá silányítva őket?
(És mint írtam, ha nem lenne, és rajtam múlna nálam is az lenne a kritérium, hogy magyar állampolgárság, magyar lakcím. Nálam a 20 éve USA-ban élő húgom se szavazhatna, pont a te logikád mentén. Mondjuk ő nem is szokott. De most nem ez a kérdés.)
Sobri Jóska
Ez a másodrendű baromság amit írsz meg tipikus Fidesz fegyver. Nem lesz senki kevesebb ezáltal. Ahogy Jan is írta, legyen magyar címe és szavazhat.
több mint 5 éve
Nem kell a meglevő szavazati jogot elvenni, csak Mo.-i lakcímhez kellene kötni a szavazáson való részvételt. Így határon kívül élők nem veszítik el a szavazati jogukat, csak technikailag nem tudnak szavazni. (ez ilyen nagyon fideszes gondolatmenet, nem? 😊 ) A szavazati joguk így megmarad, és amint lesz Mo.-i lakcímük, -ami csak rajtuk múlik- azonnal élhetnek is vele. Mi ezzel a gond?Sobrira reagálva pedig: igazad van, a fidesszel ellentétben nem szabad különbséget tenni a külföldön élő magyarok között (mert nyilván a Fidesz csak azoknak a szavazóknak könnyíti meg levélszavazatokkal a dolgát akik 96%-ban rájuk szavaznak), így ne csak az erdélyiek ne szavazhassanak, vegyük el a többi külhonitól is olyan értelemben, hogy ne szavazhasson senki aki nem itt kapja a nyugdíját, vagy nem itt adózik. Jelenleg egy Romániában nyugdíjt kapó nyugdíjas is szavazhat ide, vagy egy Németországban vagy Romániában adózó munkavállaló is. Kérdem én milyen alapon?Így döntött a törvényhozás.
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
De a Story nagyon jóéletemben nem láttam ennyi szarul szabott zakót egy felvételen.Már irtam 😊vizóékBedobta valaki a kertbe, épp készült bevinni a kapitányságra.Ezt mondom, hogy lesz neki, csak most majd meg is büntetik érte.A bűnözőnek tök mindegy hogy legális vagy nem, aki meg mondjuk a tanyáján a termését vagy portájÁt védi az most büntit fog kapni, mert tartani az is fog rendelettől függetlenül, mert muszáj.Oszt honnan tudják, hogy van neki, amíg nem használja?
ozibozi
Ha meg használnia kell, akkor csak jobb, ha volt mit, majd megbüntetik, mintha vasvillával, kaszával kellett volna ügyintéznie.
Ráadásul ha a saját tulajdonában vegzálják, akkor megáll az önvédelem illegálisan tartott gumilövedékes lőfegyverrel is, ahogy fahasábbal vagy kisbaltával egyaránt. Akkor már csak jobb a gumilövedék, amitől véletlenül nem pusztul meg a betolakodó.
De legalább lesz utólag.
Sobri Jóska
/nagyobb gond hogy fel is jelenthetik ha tudják hogy van neki, és mikor elveszik tőle mennek majd utána és marad a kiabálta meg a kasza./
ozibozi
"Nincs is késem."
A 90-es években a Váci utcán így mentek végig a márnemisemlékszemkik, hogy viszik leadni a talált fegyvereket. Látványos volt.
Sobri Jóska
briareos
Olvass lejjebb 😛
youtu.be/oTM9ICVANww
Rózsa Sándor (betyár)
Amadeus
És tényleg az egyetlen volt akiől nem tudta megszerezni a helyét.
(Tropikána night clubb Galamb utca)
több mint 5 éve
életemben nem láttam ennyi szarul szabott zakót egy felvételen.Már irtam 😊vizóékBedobta valaki a kertbe, épp készült bevinni a kapitányságra.Ezt mondom, hogy lesz neki, csak most majd meg is büntetik érte.A bűnözőnek tök mindegy hogy legális vagy nem, aki meg mondjuk a tanyáján a termését vagy portájÁt védi az most büntit fog kapni, mert tartani az is fog rendelettől függetlenül, mert muszáj.Oszt honnan tudják, hogy van neki, amíg nem használja?
ozibozi
De legalább lesz utólag.
Sobri Jóska
ozibozi
"Nincs is késem."
Sobri Jóska
briareos
Olvass lejjebb 😛
youtu.be/oTM9ICVANww
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Már irtam 😊vizóékBedobta valaki a kertbe, épp készült bevinni a kapitányságra.Ezt mondom, hogy lesz neki, csak most majd meg is büntetik érte.A bűnözőnek tök mindegy hogy legális vagy nem, aki meg mondjuk a tanyáján a termését vagy portájÁt védi az most büntit fog kapni, mert tartani az is fog rendelettől függetlenül, mert muszáj.Oszt honnan tudják, hogy van neki, amíg nem használja?
ozibozi
De legalább lesz utólag.
Sobri Jóska
ozibozi
"Nincs is késem."
Sobri Jóska
briareos
Olvass lejjebb 😛
youtu.be/oTM9ICVANww
több mint 5 éve
vizóékBedobta valaki a kertbe, épp készült bevinni a kapitányságra.Ezt mondom, hogy lesz neki, csak most majd meg is büntetik érte.A bűnözőnek tök mindegy hogy legális vagy nem, aki meg mondjuk a tanyáján a termését vagy portájÁt védi az most büntit fog kapni, mert tartani az is fog rendelettől függetlenül, mert muszáj.Oszt honnan tudják, hogy van neki, amíg nem használja?
ozibozi
De legalább lesz utólag.
Sobri Jóska
ozibozi
"Nincs is késem."
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Sobrira reagálva pedig: igazad van, a fidesszel ellentétben nem szabad különbséget tenni a külföldön élő magyarok között (mert nyilván a Fidesz csak azoknak a szavazóknak könnyíti meg levélszavazatokkal a dolgát akik 96%-ban rájuk szavaznak), így ne csak az erdélyiek ne szavazhassanak, vegyük el a többi külhonitól is olyan értelemben, hogy ne szavazhasson senki aki nem itt kapja a nyugdíját, vagy nem itt adózik. Jelenleg egy Romániában nyugdíjt kapó nyugdíjas is szavazhat ide, vagy egy Németországban vagy Romániában adózó munkavállaló is. Kérdem én milyen alapon?Így döntött a törvényhozás.
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
fodballstadiont sem úgy építesz, hogy majd talán tíz év múlva lesz egy csapat, ami használja.itthon pedig de 😀
slowmotion
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nekem nem az ötlettel volt baj, hanem a megvalósítással. kötelezzük az országgyűlést, hogy más, olyan államok állampolgárainak tegye lehetővé a kettős állampolgárságot, ahol a kettős állampolgárság tartására egyébként nem volt törvényi lehetőség. ennek a törvénynek akkor lett volna szvsz ideje, amikor már megvannak a törvényi keretei a dolognak. fodballstadiont sem úgy építesz, hogy majd talán tíz év múlva lesz egy csapat, ami használja.Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerniNem sikerült volna ellenségképet generálni, ha a baloldal is beáll az állampolgársági ügy mellé. Meglehetett volna egy össznépi összefogás ebben a témában. Egy árkot be lehetett volna temetni a sok közül.
diverdoc
Kampman
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?ez így lófasz, de ha ez lett volna a szöveg, akkor kérdés nélkül elmegyek szavazni:
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy - miután a Kormány ebben a kérdésben tárgyalt és megállapodott a szomszédos államokkal - kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?
több mint 5 éve
Igen, akkor magyarázd el miért lett Vona is ellenségkép, mikor tudtommal 2004-ben a jobbik kezdeményezte az egészet.Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerniNem sikerült volna ellenségképet generálni, ha a baloldal is beáll az állampolgársági ügy mellé. Meglehetett volna egy össznépi összefogás ebben a témában. Egy árkot be lehetett volna temetni a sok közül.
diverdoc
Kampman
Sobrira reagálva pedig: igazad van, a fidesszel ellentétben nem szabad különbséget tenni a külföldön élő magyarok között (mert nyilván a Fidesz csak azoknak a szavazóknak könnyíti meg levélszavazatokkal a dolgát akik 96%-ban rájuk szavaznak), így ne csak az erdélyiek ne szavazhassanak, vegyük el a többi külhonitól is olyan értelemben, hogy ne szavazhasson senki aki nem itt kapja a nyugdíját, vagy nem itt adózik. Jelenleg egy Romániában nyugdíjt kapó nyugdíjas is szavazhat ide, vagy egy Németországban vagy Romániában adózó munkavállaló is. Kérdem én milyen alapon?
A kormánynak nincs bevétele, csupán az adófizetők pénzéből kormányoz, és azzal ruházod fel, hogy rendelkezzen az általad befizetett pénz felett. Ezáltal te is beláthatod, hogy az egész logika megbukik ha olyas valaki rendelkezik az általunk befizetett adó felett, aki más országban adózik. Egy ember ne szavazhasson már két helyre, nehogy már 1 seggel két lovat is meg lehessen ülni.
Semmi köze ennek az állampolgársághoz, nem tudom miért érvelsz azzal, hogy megfosztjuk a magyar állampolgárokat a szavazástól, almát hasonlítasz körtéhez. Ennyi erővel megkérdezném tőled, vagy Vityától, hogy miért nem oszt minden erdélyi öregnek nyugdíjat.
Az éves állami bevételek nagy része ÁFA-ból (4000 milliárd) SZJA-ból (2100 milliárd), jövedéki adóból (1200 milliárd), EU-s fejlesztési bevételből (2000 milliárd) és vállalkozások befizetéseiből (kb 1000 milliárd) jön össze.
Na most ezek közül a magyar állampolgárságú Jancsi bácsi a hegyeskői esztenáról aki leszavaz a fideszre melyikhez járul hozzá?
És a szemükben ki a hazaáruló? Nem ők akik az első lehetőséget meglovagolva kimennek külföldre, hanem én mert a Jobbikra szavazok, de nem hagyom el a hazámat, még akkor sem ha a racionális érvek mind amellett szólnak.
Más faszával verik a csalánt, mert nyilvánvalóan nem ők isszák meg a levét Németországban meg Svájcban, hanem én.
Pl. barátnőm szüleivel/nagyszüleivel minden egyes hazautazás után 2-3 napig azon megy a vita, hogy ők mennyire sajnálják, hogy nekünk itt Pesten ennyire kimossák a liberálisok az agyunkat. (És nem csak nálunk megy ez...)
A székely nép meg sajnos be kell látnom, hogy agymosott. Emiatt lassan nincs kedvem hazamenni, mert a szűk családomon kívül mindenhol konfliktus vár a politika miatt. Egyébként nem tudom, hogy ti milyen sűrűn jártok Erdélybe, de ha csak ritkán akkor elárulom, hogy ez az ottani magyarok kedvenc témája, emiatt az ember nem tudja kikerülni a témát. Annak meg semmi értelme hogy minden rokonommal/ismerősömmel haragban legyek.
végezetül itt hagyok egy idézetet, ami tökéletesen leírja az erdélyi magyarokat
"It`s easier to fool people than to convince them that they have been fooled."
Mark Twain
És részemről lezártam a témát.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Egyébként felmerül a kérdés mindenképpen ezzel kapcsolatban, hogy vajon nem haladtuk-e még eléggé a nemzetállamosdit már?Társadalmi forma szintjén ez nem kérdés, persze hogy meghaladtuk. Az érdekérvényesítésnek alig-alig akad olyan formája, ami így eredményesebb, mint más - integráltabb - formában lenne, hiszen jelenleg - hogy csak kettőt mondjak - akár gazdasági, akár migrációs ügyről van szó, nem elég, hogy Európán belül egymással is folyton "fozicunk", mindenki a maga pecsenyéjét akarja a legsültebbre, de még egyedül kell érdeket érvényesíteni a világpiacon is. A kínai nyomást pl. így direktben kapjuk, alig fog fel abból valamit Európa, és ilyen piciben **va gyengék vagyunk, hogy rivalizálni, védekezni tudjunk. Ugyanez igaz a migrációra is, addig van csak szerencsénk, amíg a nyugat hajlandó befogadni az érkezők 99%-át, akík így csak átutaznak rajtunk döntően. Ha netán lezárnának nyugaton, és ránk szakadna a dolog, meg lennénk lőve teljesen, és erőforrásaink, politikai erőnk is kevés lenne arra, hogy mondjuk közép-keleten legyünk képesek beavatkozni és mérsékelni a nyomást, amire Európának van ereje és csinálja is, még ha sz*rul is. Ha nekünk kellene Erdogant pénzelni, hogy tartsa fel a menetet, a fél fogára se lenne elég az a pénz amit kínálni tudnánk. Haverságból meg hiú ábránd, hiába látszanak olyan puszipajtásnak Orbánnal, amint pénzről és érdekekről lenne szó, úgy toljnának a fejünkre mint a huzat. Oroszország dettó. Erősebbek vagyunk ellenük is, ha nem egyedül vagyunk.
Amadeus
Szóval a nemzet fogalomnak valamikor nyilván le kell válnia az államról, ahogy az egyháznak is le kellett, mert idejétmúlt. Nyilván valamilyen föderális megoldás lesz a jövő, csak ehhez kell majd egy olyan politikai légkör, amikor kevésbé működik a nacionalista, bezárkózó retorika. Rövid távon ezt nem látom, inkább még erősödhet is, mielőtt eljutnánk addig.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Sokaknak nem kedvence itt a PS 😁Viszont az alàiràsokról szóló cikk szerintem mindenki szàmàra elfogadható.
Az utolsó bekezdés a politikai szereplők felsorolàsával is rendben van szvsz.
pestisracok.hu/osszegyult-az-egymillio-alairas-de-nem-dolhetnek-hatra-a-szekelyek-es-kisebbsegben-elo-magyar-honfitarsaink/
több mint 5 éve
Van ebben egy ipari mennyiségű túlkompenzálás azt gondolom. Én az itthon sváb szcénát, valamint a ht németekkel foglalkozó anyaországi németek egy részét ismerem (nem, nem az AFD-t), és tapasztalok én is hasonlót. Személy szerint azért ignorálom egy ideje a nemzetiségi programjainkat, mert sehol másutt nem találok annyi - " 2 sör után" - szalonnácit és fideszest, mint ott. Ami persze végtelenül szomorú, mert a nemzetiségi politikának az értékek megőrzéséről kellene szólnia, nem pedig erről a kényszeres rasszista benyalásról és kuncsorgásról. Sosem felejtem el, szerveztünk egy programot, amire jöttek a régió minden országából ht németek, valamint egy kisebb csapat az anyaországból. Csóró anyaországiak csak pislogtak, hogy mindenki "németebb" volt náluk. Az általam leírt negatív sváb jelenség címerállata pedig lehetne Brenner Kolomán. Katasztrófa bazmeg.Sok szállal kötődöm Erdélyhez. Sokat vagyok (most már inkább voltam) Székelyföldön. Szeretem. Támogatom. Autonomia peticiót értelemszerűen aláírtam. Minden olyan tevékenységet, ami a magyarság ottani megmaradását célozza és segíti elő támogatom. És látom az ottaniak viselkedését. Az az urológus vezető aki nálunk veri a mellét a magyarságára jelenleg nem akar velem mutatkozni nyilvános helyen Marosvásárhelyen, mert én ott "túl magyar és autónomia párti vagyok" mert olyanokkal vagyok akik ott kivánják a magyarságot megőrizni.diverdocNekem nincs erdélyi kötődésem, nem ismerem arrafelé a helyzetet (túl messze is vagyunk tőlük itt észak-nyugaton), viszont anyai ágon a családom felvidéki, és pár éve kvázi én is az lettem, a vállalkozásom egy része átköltözött Szlovákiába, és életvitelszerűen élek is bizonyos időszakokban a határ másik oldalán. Nekem is vannak hasonló élményeim. Hogy el van várva, hogy a vállalkozásba a magyart vegyem fel, akkor is, ha bénább szoftver fejlesztő, lustább és nem beszél németül/angolul. Meg az office-ban legyen minden tiritarka trikolór, különben nemisvagyokmagyar. Közben meg előfordul, hogy egy másik magyar tulajdonú céggel együtt indulunk egy pályázaton, és a másik cég magyar tulajdonosa kér meg arra, hogy ne az itteni magyar céggel vegyek részt a pályázatban, hanem az ottani szlovák nevű vállalkozásommal, mert kényelmetlen neki a magyar. És amikor mondom neki, hogy oké, de bukok rajta 10%-ot, a közös haszonból akkor kárpótoljuk a veszteséget, akkor pislogás van, hogy mégis mit akarok. Aztán meghívnak hétvégén ebédre, az asztal szó szerint magyar zászlóval van megterítve, és amikor a kezembe veszem a tányért és úgy eszem, szabadkozva, hogy nem szoktam hozzá, hogy zászlóról kajáljak, akkor rossz néven veszik, megsértődnek. De azon is, ha én hívom meg őket, és nálam fehér terítő van, és nincs kint a címer a szoba falán. Mert milyen magyar vagyok, hogy nincs kint.
De közben meg úgy gondolom, hogy egyrészt ez a kisebbség, másrészt ez nem nemzeti öntudati kérdés, hanem a szolidaritás hiányának kivetülése az ilyen magyar ügyekre is. Magyarok ők is teljes szívvel, csak ahogy itthon is, náluk is csak úgy lehet magyarnak lenni, ahogy ők élik meg, a másiké nem igazi. Nem is akarjuk megérteni a másikat, nem csak magyar ügyekben, de általában sem. Mindenki külön sütögeti a pecsenyéjét, a tanár nem tud összefogni a tanárral, orvos nem fog össze az orvossal, mérnök a mérnökkel, kisebbségi politikus a kisebbségi politikussal, hogy közösen védjék az érdekeiket. Magyar ügyekben se találjuk egymást. Ennek vége az, hogy a közös magyar érdekek védelme is elcsúszik a külön sütögetett pecsenyén. Elszoktunk - vagy sose tanultuk meg? - a szolidaritástól. Sajnos olyanok vagyunk - túl sokan -, hogy ha valaki megpróbál besorolni elénk a sávba akkor csakazértse, ha mégis sikerül akkor hőbörgünk, aztán ugyanazzal a lendülettel beállunk a tesco parkolóban a rokkant helyre. Tanulnunk kell még az összefogást, a szolidaritást sajnos.
peterk2005
Egyébként felmerül a kérdés mindenképpen ezzel kapcsolatban, hogy vajon nem haladtuk-e még eléggé a nemzetállamosdit már?
több mint 5 éve
de naiv vagy.Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerniNem sikerült volna ellenségképet generálni, ha a baloldal is beáll az állampolgársági ügy mellé. Meglehetett volna egy össznépi összefogás ebben a témában. Egy árkot be lehetett volna temetni a sok közül.
diverdoc
Kampman
több mint 5 éve
Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerniNem sikerült volna ellenségképet generálni, ha a baloldal is beáll az állampolgársági ügy mellé. Meglehetett volna egy össznépi összefogás ebben a témában. Egy árkot be lehetett volna temetni a sok közül.
diverdoc
több mint 5 éve
Sok szállal kötődöm Erdélyhez. Sokat vagyok (most már inkább voltam) Székelyföldön. Szeretem. Támogatom. Autonomia peticiót értelemszerűen aláírtam. Minden olyan tevékenységet, ami a magyarság ottani megmaradását célozza és segíti elő támogatom. És látom az ottaniak viselkedését. Az az urológus vezető aki nálunk veri a mellét a magyarságára jelenleg nem akar velem mutatkozni nyilvános helyen Marosvásárhelyen, mert én ott "túl magyar és autónomia párti vagyok" mert olyanokkal vagyok akik ott kivánják a magyarságot megőrizni.diverdocNekem nincs erdélyi kötődésem, nem ismerem arrafelé a helyzetet (túl messze is vagyunk tőlük itt észak-nyugaton), viszont anyai ágon a családom felvidéki, és pár éve kvázi én is az lettem, a vállalkozásom egy része átköltözött Szlovákiába, és életvitelszerűen élek is bizonyos időszakokban a határ másik oldalán. Nekem is vannak hasonló élményeim. Hogy el van várva, hogy a vállalkozásba a magyart vegyem fel, akkor is, ha bénább szoftver fejlesztő, lustább és nem beszél németül/angolul. Meg az office-ban legyen minden tiritarka trikolór, különben nemisvagyokmagyar. Közben meg előfordul, hogy egy másik magyar tulajdonú céggel együtt indulunk egy pályázaton, és a másik cég magyar tulajdonosa kér meg arra, hogy ne az itteni magyar céggel vegyek részt a pályázatban, hanem az ottani szlovák nevű vállalkozásommal, mert kényelmetlen neki a magyar. És amikor mondom neki, hogy oké, de bukok rajta 10%-ot, a közös haszonból akkor kárpótoljuk a veszteséget, akkor pislogás van, hogy mégis mit akarok. Aztán meghívnak hétvégén ebédre, az asztal szó szerint magyar zászlóval van megterítve, és amikor a kezembe veszem a tányért és úgy eszem, szabadkozva, hogy nem szoktam hozzá, hogy zászlóról kajáljak, akkor rossz néven veszik, megsértődnek. De azon is, ha én hívom meg őket, és nálam fehér terítő van, és nincs kint a címer a szoba falán. Mert milyen magyar vagyok, hogy nincs kint.
De közben meg úgy gondolom, hogy egyrészt ez a kisebbség, másrészt ez nem nemzeti öntudati kérdés, hanem a szolidaritás hiányának kivetülése az ilyen magyar ügyekre is. Magyarok ők is teljes szívvel, csak ahogy itthon is, náluk is csak úgy lehet magyarnak lenni, ahogy ők élik meg, a másiké nem igazi. Nem is akarjuk megérteni a másikat, nem csak magyar ügyekben, de általában sem. Mindenki külön sütögeti a pecsenyéjét, a tanár nem tud összefogni a tanárral, orvos nem fog össze az orvossal, mérnök a mérnökkel, kisebbségi politikus a kisebbségi politikussal, hogy közösen védjék az érdekeiket. Magyar ügyekben se találjuk egymást. Ennek vége az, hogy a közös magyar érdekek védelme is elcsúszik a külön sütögetett pecsenyén. Elszoktunk - vagy sose tanultuk meg? - a szolidaritástól. Sajnos olyanok vagyunk - túl sokan -, hogy ha valaki megpróbál besorolni elénk a sávba akkor csakazértse, ha mégis sikerül akkor hőbörgünk, aztán ugyanazzal a lendülettel beállunk a tesco parkolóban a rokkant helyre. Tanulnunk kell még az összefogást, a szolidaritást sajnos.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
4. pontod egy szavazattechnikai anomália, ami nem az ő hibájuk, és amiről szerintem mindenki ugyanezt gondolja oldalfüggetlenül, hogy ne legyen külföldön élő és külföldön élő között semmiféle különbözőség a szavazatuk leadhatóságában.Mindenki, beleértve a Fideszt is. Csak hát ugye a politikai szükségszerűség...
Sobri Jóska
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Semmi gondom nem lenne az erdélyi szavazatokkal ha:1 otthon is szavaznának a magyar pártokra és nem judetul HR, CV, MS lenne ahol a legkevesebben szavaznak a romániai választásokon. 2. Ha fontos a magyarságuk ezt kifejezik romániai fórumokon is (majd nézzétek meg az autonomia peticiót, szerintem felvidékről többen írják majd alá mint ők). 3. akik verik magukat magyarságukra az anyaországban, verjék Erdélyben is. 4. Az erdélyi szavazóra ugyanaz a szabály érvényesüljön, mint például egy Magyarországon adózó, életét nagyrészt Magyarországon leélő emberre, akinek családja is Magyarországon él, de pont a választás évében mondjuk Dubaiban dolgozik.Dehát nem kell egyetérteni vele.
Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerni (fogalmam sincs hogy jött össze csebi számolása, de nem valid sztem, hogy a fidesz az erdélyi szavazatokkal bukott volna) és tovább mélyíteni ezzel a magyarországi árkot.
Aljas húzás volt a Führertől a kétpólusú társadalmat exportálni Erdélybe, és a fidesz-MSZP polgárháborút egy RMDSZ-MPP belháborúvá klónozni. (borzasztó volt hallgatnom Szentegyházán Sebestyén mamát, azt az áldott nénit, ahogy halált kívánt a magyar szocialistákra). Epikus volt Szász Jenő örömködését látni a 2/3 megszerzése napján, már nem emlékszem melyik fideszes lakásán bulizott.
Szerencsétlen erdélyi magyarság egyébként egy bábú, amit tologatnak és akivel játszanak a politika színpadán. És a végén ők járnak rosszul. Orbánék szinte minden, a nagy magyarkodás és székely hadtestvérkedés álcája mögé rakott intézkedése a magyar diaszpora megszűnése irányába vezet. Ahogy székely kollégám mondja," persze hogy az a cél, hogy ide jöjjünk, de legalább a kis országon belül több lesz a magyar így, mig otthon így is-úgy is el fogunk fogyni". Ezen kívül egy rendkívül jó pénzszerzési lehetőség ez. Javaslom egyszer nézzétek meg a Sapientia Egyetemet mondjuk Marosvásárhelyen. Jó érzésű embernek hányingere lesz.
Sok szállal kötődöm Erdélyhez. Sokat vagyok (most már inkább voltam) Székelyföldön. Szeretem. Támogatom. Autonomia peticiót értelemszerűen aláírtam. Minden olyan tevékenységet, ami a magyarság ottani megmaradását célozza és segíti elő támogatom. És látom az ottaniak viselkedését. Az az urológus vezető aki nálunk veri a mellét a magyarságára jelenleg nem akar velem mutatkozni nyilvános helyen Marosvásárhelyen, mert én ott "túl magyar és autónomia párti vagyok" mert olyanokkal vagyok akik ott kivánják a magyarságot megőrizni. Azok akiket megtanítottam operálni, az akinek PhD címet brusztolok ki (rájuk mivel erdélyi magyarok más követelményrendszer vonatkozik, ez is wtf) mint a témavezetője, amikor legutóbb ott voltam megkértek, hogy a város bizonyos helyein ne mutatkozzunk együtt. Az a srác aki a magyarságért tüntetve csángó kultúrát ápolva vezeti pl az RMOGYKE-t.
aki éhezve, kuporgatja össze a pénzét, hogy Brüsszelig menjen a magyarságért
aki ha kell neki megy a rektornak
eurocom.wordpress.com/2019/05/16/felmillio-lejes-karteritest-kovetel-a-marosvasarhelyi-orvosi-perre-meno-rektora-adam-valeriantol-kronika/
nem tud az ottani magyaroktól szinte semmi támogatást kicsikarni. Neki már nincsenek fogai, mert annyiszor verték félholtra, de csinálja és küzd. A Marosvásárhelyi Egyetemen pedig megszűnt a magyar nyelvű képzés, mert nyamvadt aláírásokat nem tudtak odakaparni hadtestvéreink, akik viszont elvárják hogy a magyar választásokon szavazhassanak. Valérián (a csángó srác) mesélte, hogy az egyetem kapcsán az összes magyar oktatót, vezetőt megkereste, hogy együtt tiltakozzanak a magyar nyelvű képzés megszüntetése ellen. A Georghe (Gyorgye) egyedi rendszámú Gyurival az élen (aki büszkén mesélte, mennyire felemelő volt, hogy szavazhatott Magyarországon), elmehetnek a picsába. Ha majd a 4 pontom teljesül akkor támogatom a szavazati jogukat, de addig nem értek egyet vele.
diverdoc
Mivel ez a jog már meg van.
És ez a polémia nem is erről szól.
(Pláne nem arról, amivel próbálod összemosni. Hogy mennyire használja -ki- őket a hazai politika. Kihasználja, nyilvánvalóan, mint mindent és mindenkit.)
Az a kérdés, hogy támogatod e a szavazati joguk elvételét vagy sem.
Ha az lenne a kérdés, hogy megkapják e, akkor ez egy legitim érvrendszer, hogy miért ne kapjanak szavazati jogot.
De ha az a kérdés, hogy elvegyék e, abban teljesen irreleváns, amiket összeírtál.
(Az 1-3 pontod egy törvénybeiktathatatlan, jogilag kifejezhetetlen utólagos elvárás, a 4. pontod egy szavazattechnikai anomália, ami nem az ő hibájuk, és amiről szerintem mindenki ugyanezt gondolja oldalfüggetlenül, hogy ne legyen külföldön élő és külföldön élő között semmiféle különbözőség a szavazatuk leadhatóságában. De ehhez az érintetteknek az égvilágon semmi közük nincsen.)
több mint 5 éve
Semmi gondom nem lenne az erdélyi szavazatokkal ha:1 otthon is szavaznának a magyar pártokra és nem judetul HR, CV, MS lenne ahol a legkevesebben szavaznak a romániai választásokon. 2. Ha fontos a magyarságuk ezt kifejezik romániai fórumokon is (majd nézzétek meg az autonomia peticiót, szerintem felvidékről többen írják majd alá mint ők). 3. akik verik magukat magyarságukra az anyaországban, verjék Erdélyben is. 4. Az erdélyi szavazóra ugyanaz a szabály érvényesüljön, mint például egy Magyarországon adózó, életét nagyrészt Magyarországon leélő emberre, akinek családja is Magyarországon él, de pont a választás évében mondjuk Dubaiban dolgozik.Az eddigi polémiához: Ez a 2004-es állampolgársági dolog színtiszta politikai húzás volt. Két dologról szólt: ellenségképet generálni (Fidesz alap taktika) az erdélyieknek Gyurcsány és sleppje képében, és ezzel ottani szavazatokat nyerni (fogalmam sincs hogy jött össze csebi számolása, de nem valid sztem, hogy a fidesz az erdélyi szavazatokkal bukott volna) és tovább mélyíteni ezzel a magyarországi árkot.
Aljas húzás volt a Führertől a kétpólusú társadalmat exportálni Erdélybe, és a fidesz-MSZP polgárháborút egy RMDSZ-MPP belháborúvá klónozni. (borzasztó volt hallgatnom Szentegyházán Sebestyén mamát, azt az áldott nénit, ahogy halált kívánt a magyar szocialistákra). Epikus volt Szász Jenő örömködését látni a 2/3 megszerzése napján, már nem emlékszem melyik fideszes lakásán bulizott.
Szerencsétlen erdélyi magyarság egyébként egy bábú, amit tologatnak és akivel játszanak a politika színpadán. És a végén ők járnak rosszul. Orbánék szinte minden, a nagy magyarkodás és székely hadtestvérkedés álcája mögé rakott intézkedése a magyar diaszpora megszűnése irányába vezet. Ahogy székely kollégám mondja," persze hogy az a cél, hogy ide jöjjünk, de legalább a kis országon belül több lesz a magyar így, mig otthon így is-úgy is el fogunk fogyni". Ezen kívül egy rendkívül jó pénzszerzési lehetőség ez. Javaslom egyszer nézzétek meg a Sapientia Egyetemet mondjuk Marosvásárhelyen. Jó érzésű embernek hányingere lesz.
Sok szállal kötődöm Erdélyhez. Sokat vagyok (most már inkább voltam) Székelyföldön. Szeretem. Támogatom. Autonomia peticiót értelemszerűen aláírtam. Minden olyan tevékenységet, ami a magyarság ottani megmaradását célozza és segíti elő támogatom. És látom az ottaniak viselkedését. Az az urológus vezető aki nálunk veri a mellét a magyarságára jelenleg nem akar velem mutatkozni nyilvános helyen Marosvásárhelyen, mert én ott "túl magyar és autónomia párti vagyok" mert olyanokkal vagyok akik ott kivánják a magyarságot megőrizni. Azok akiket megtanítottam operálni, az akinek PhD címet brusztolok ki (rájuk mivel erdélyi magyarok más követelményrendszer vonatkozik, ez is wtf) mint a témavezetője, amikor legutóbb ott voltam megkértek, hogy a város bizonyos helyein ne mutatkozzunk együtt. Az a srác aki a magyarságért tüntetve csángó kultúrát ápolva vezeti pl az RMOGYKE-t.

aki éhezve, kuporgatja össze a pénzét, hogy Brüsszelig menjen a magyarságért

aki ha kell neki megy a rektornak
eurocom.wordpress.com/2019/05/16/felmillio-lejes-karteritest-kovetel-a-marosvasarhelyi-orvosi-perre-meno-rektora-adam-valeriantol-kronika/
nem tud az ottani magyaroktól szinte semmi támogatást kicsikarni. Neki már nincsenek fogai, mert annyiszor verték félholtra, de csinálja és küzd. A Marosvásárhelyi Egyetemen pedig megszűnt a magyar nyelvű képzés, mert nyamvadt aláírásokat nem tudtak odakaparni hadtestvéreink, akik viszont elvárják hogy a magyar választásokon szavazhassanak. Valérián (a csángó srác) mesélte, hogy az egyetem kapcsán az összes magyar oktatót, vezetőt megkereste, hogy együtt tiltakozzanak a magyar nyelvű képzés megszüntetése ellen. A Georghe (Gyorgye) egyedi rendszámú Gyurival az élen (aki büszkén mesélte, mennyire felemelő volt, hogy szavazhatott Magyarországon), elmehetnek a picsába. Ha majd a 4 pontom teljesül akkor támogatom a szavazati jogukat, de addig nem értek egyet vele.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Ha már kötekedünk legyünk pontosak 😀8 órával később ...m.origo.hu/gazdasag/20200506-egy-evvel-elhalasztja-a-bmw-a-debreceni-gyar-megnyitasat.htmlGondolom a print sajtóra, tévé, rádióra gondolt, nem egy ilyen valamire. 😉 majd lehozzák csak még nem kapták meg az itinert hozzá.www.portfolio.hu/uzlet/20200506/breking-elhalasztjak-a-bmw-magyar-gyaranak-epiteset-430256Írták róla. pl ,
Ezt a hírt a kormánymédia nem hozta még le, azon kívül mindenki!?!?!?!
nagir
pestisracok.hu/elhalasztja-a-debreceni-gyar-megepiteset-a-bmw/
Fattyu
ozibozi
Rózsa Sándor (betyár)
nagir
Az Origó 3 óra 46 perccel később hozta le a Magyar Nemzetre hivatkozva aki egy órával előbb rakták ki, mint az O.
A PS pedig kb1,5-2 óra hátrányban, a forrás pedig PORTFOLIO!!!.
Na de ez már tulzás részemről, bocsánat, többet foglalkoztam vele mint amennyit érdemelt.
Szerkesztette: Fattyu
több mint 5 éve
Éppen ez a koncepció a dolog mögött, hogy a lehető legszélesebb réteg szavazhasson, ám mégis kizárd azokat, akik csak visznek a közösből.Jól sejtem, hogy ezt a lécet te megugranád? 😊Régóta azt az álláspontot képviselem h az szavazhasson aki az elmúlt 4 év alatt befizetett legalább annyi SZJA-t, amennyit 24 havi minimálbér után kell.Csak egy kérdés:Pontosítsunk azért. Nem az állampolgárságukat akarják elvenni, hanem csak a szavazati jogot, abból is az általános szavazói jogot. Amire most is vonatkoznak korlátok (pl. egyénire csak állandó lakhellyel lehet szavazni, satöbbi).Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat. Múlt héten vitázott erről a Partizánban Schiffer és Bauer.
Kampman
Sobri Jóska
Egyébként lenne mit rendbe tenni a dologban, mert nem túl jó a szabályozás. Én valami olyasmit díjaznék, ami több ny.európai országban is van, hogy a külföldön élő állampolgárok direkt kisebbségi képviselőket tudnának beszavazni. Nekik is jobb lenne, mert ez, hogy országos listára szavaznak, csepp a tengerben, és semmi kézzelfoghatót nem ad azon a jóérzésen kívül, hogy ismét beszavaztuk Orbánt kétharmaddal. A dedikált képviselet többet adhatna, ha ezeknek a kisebbségi képviselőknek lennének bizonyos jogköreik, és úgy is lennének beszavazva, hogy a határon túli érdekeiket képviseljék. Azaz én kizárnám a - hazai - párt listát, párt támogatást, kisebbségi képviselő csak közülük lenne megválasztható, aki onnan is jön. Az országos listára viszont ne legyen hatásuk, mert közjogilag tényleg nehezen értelmezhető az, hogy most van. Ez nem "nemzeti kérdés", önkormányzatra se szavazhat olyan, aki nem az adott településen lakik, és ezt tök természetesnek vesszük, mert az is. Az országgyűlésben - ahol viszont van szerepe mindkettőnek - is szét kéne választani a kettőt. Szavazzon mindenki a "sajátjára". Az itthon lakó a "rendes" egyéni képviselőre és listára, a nem itthon lakó a kisebbségi képviselőre, aki közülük jön és direktben őket képviseli.
Mindegy, egyetértek én is azzal a véleménnyel, hogy ezt 2004-ben alaposan elkúrtuk (hozzátéve, hogy bár Gyurcsány volt a főbűnös, de én a kezdeményezőket is felelősnek gondolom, mert kvára rossz időpontban csinálták, és kvára belpolitikai célból, a külhoni magyarság csak egy eszköz volt számukra is). Bízom benne, hogy belátható időn belül ezt is rendbe lehet majd tenni, ahogy sok minden mást sem ártana.
peterk2005
Aki állampolgár, az miért ne szavazhatna?!
Mert nem Magyarországon él?
Vagy mert nem tetszik neked, hogy valószínűleg miként szavaz?
Ez az egyetlen lényegi kérdés. Kizárható e a magyar állampolgárok egy része a szavazásból, és miért?
A többi csak okoskodás és múltonrágódás.
Sobri Jóska
empty taxi
Valahányszor jön egy szavazójogot korlátozó javaslat, mindig arról szól, hogy a kiötlője még beleférjen a jogosultak körébe, de sokan mások már nem.
Pedig a te javaslatodat is lehetne tovább fejleszteni olyan szintre, hogy már neked se legyen jó. Mondjuk ne 24 havi minimálbérnek megfelelő összeget kelljen adózni, hanem egy sokkal magasabb összeget. Végül csak a Csányi-féle oligarcháknak maradna választójoga, és vissza is utaznánk kb. a rendi országgyűlések korába 😊
Kampman

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
de szavazati jog kiszélesítéséről van szóennél sokkal jobb lenne, ha az általános korhatár leszállításával szélesítenénk a demokráciát, felül pedig ugyanannyit vágnánkMiért nem inkább 27 és 35 között?
mindenki szavazhat 8 és 80 év közt,a azt hajrá..
sutianap
Nekem pont jó lenne, meg is tudnám ideologizálni, hogy miért lenne társadalmilag hasznos 😀
Kampman

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
ennél sokkal jobb lenne, ha az általános korhatár leszállításával szélesítenénk a demokráciát, felül pedig ugyanannyit vágnánkMiért nem inkább 27 és 35 között?
mindenki szavazhat 8 és 80 év közt,a azt hajrá..
sutianap
Nekem pont jó lenne, meg is tudnám ideologizálni, hogy miért lenne társadalmilag hasznos 😀