Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Nézd, alapvetően már nagyon régen nincs hagyományos értelemben kormányzás. A rendszer (minisztérium szakmai része, végrehajtás egyéb elemei) teszik a dolgukat, vannak is fejlesztések, de ezek minimálisak. A politikai része a kormányzatnak már jó ideje csak kommunikál, elsődleges dolgának azt látják, hogy tematizálják a közbeszédet. Ez alól a CEU ügy sem kivétel. Hány embert érint ez az ügy? Országosan 50e-t? Ebből mennyi volt előtte Fidesz szavazó?És ha nem kaszálná el? Abból Te milyen következtetést vonnál le?Meglepne ha így lenne, de meglássuk😊Szerintem az AB el fogja kaszálni, egyébként. Ezzel igazolva, hogy a magyar demokrácia áll (nyilvánvalóan Alaptörvény ellenes egy ilyen korlátozó jogszabály)
NB2
Gyurma Pappa
Mekkora esélyét látod ennek? Mármint az AB általi elkaszálásnak?
Vrij6
Viszont az ügy nemzetközi szempontból érdekes. Trump kormányzat határait tesztelni tudják vele, az EU szándékait tesztelni tudják vele.
Arra, hogy az AB elkaszálja, bőven 50% feletti esélyt látok, mert a javaslat egyértelműen problémás. Ezt a Fidesz is tudja.

több mint 8 éve
Orbán végtelenül gyáva, ha a CEU befolyásos haverjai tényleg fellépnek, akkor Viktorék szépen csendben kihátrálnak.Szerintem ez lesz. Holnap nagy csinadrattával elfogadják a törvényt, de ugye Ádernek is alá kell írni (azt hiszem max 30 nap), addig kiderül, mi lesz. Ha úgy alakul, hogy a Fidesznek visszavonulót kell fújni, Áder elküldi a törvényt az Alkotmánybírósághoz normakontrollra, ők elutasítják, és így lesz mire mutogatni. Akartuk mi, de nem jött össze. Viszont tiszteljük a demokrácia intézményeit. Jövő hónapban pedig lesz valami más. Mittudomén, kiderül, hogy Vonának az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta. Vonát internáltuk. Ő felel az egész incidensért.
Egyébként tisztelem a CEU-t, annak ellenére, hogy Sorost egy undorító alaknak tartom.
Szerkesztette: Kampman
több mint 8 éve
És ha nem kaszálná el? Abból Te milyen következtetést vonnál le?Meglepne ha így lenne, de meglássuk😊Szerintem az AB el fogja kaszálni, egyébként. Ezzel igazolva, hogy a magyar demokrácia áll (nyilvánvalóan Alaptörvény ellenes egy ilyen korlátozó jogszabály)
NB2
Gyurma Pappa
Mekkora esélyét látod ennek? Mármint az AB általi elkaszálásnak?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Meglepne ha így lenne, de meglássuk😊Szerintem az AB el fogja kaszálni, egyébként. Ezzel igazolva, hogy a magyar demokrácia áll (nyilvánvalóan Alaptörvény ellenes egy ilyen korlátozó jogszabály)
NB2

több mint 8 éve
Meglepne ha így lenne, de meglássuk😊Ezzel bizony el fognak menni a falig. Ez egy beföldön az ő bázisukat úgy sem igazán érintő téma, ellenben külföldön nagyon fontos. Tudni akarják, hol a határ szerintem.Mibe, hogy csak műhiszti az egész és minden marad a régiben?😊Már meg is szavazták a lex CEU sürgősségét.
NB2
Vrij6
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
Ezzel bizony el fognak menni a falig. Ez egy beföldön az ő bázisukat úgy sem igazán érintő téma, ellenben külföldön nagyon fontos. Tudni akarják, hol a határ szerintem.Mibe, hogy csak műhiszti az egész és minden marad a régiben?😊Már meg is szavazták a lex CEU sürgősségét.
NB2
Vrij6

több mint 8 éve
Mibe, hogy csak műhiszti az egész és minden marad a régiben?😊Már meg is szavazták a lex CEU sürgősségét.
NB2
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
444.hu/2017/04/03/kosa-lajosnak-fogalma-sem-volt-mirol-beszel-amikor-a-ceu-rol-nyilatkozott-a-kozradiobanTátott szájjal a faszerdőben.
több mint 8 éve
Mibe, hogy csak műhiszti az egész és minden marad a régiben?😊Nem erre utal, hogy Semjén javaslatára holnap áttolják egy nap alatt a törvényt...
NB2

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Mibe, hogy csak műhiszti az egész és minden marad a régiben?😊
több mint 8 éve
444.hu/2017/04/03/simicska-adam-esszel-a-csaladdal-viktor-teljes-coming-outot-nyomjuk-a-pereputtyodrolRemélem, hogy a kampányra tartogatnak mindent.
Látom, ahogy Lajos kiadja, kissé fátyolos, de mindenképp tekintélyt parancsoló hangom: "engedjétek szabadon az Ádámot" 😀
Gyurma Pappa
több mint 8 éve
Ponta már jelezte is hogy köszöni az ötletet:24.hu/belfold/2017/03/31/erdelyi-magyar-egyetemek-ellen-fordithatjak-orbanek-ceu-ellenes-javaslatat/
több mint 8 éve
dawyd728
4 043
Engem az érdekel, a turbo magyarok tisztában vannak-e azzal hány CEU-hoz hasonló magyar érdekeltségű külföldön(=Kárpát-medencében) működő egyetem van? Esetleg tudják-e azt, mit kockáztat OV ezzel? Román barátaink természetesen már dörzsölik a tenyerüket.Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
hát a leányzó rossz megafont akasztott le a polcról😀
ilyenkor én megkérdezném, hogy aki kint van, az tényleg tudja, hogy mi ellen tüntet?
NB2
Egy kis sorosozásért megéri pofánszarni a külhoni magyarjainkat is?
több mint 8 éve
444.hu/2017/04/03/simicska-adam-esszel-a-csaladdal-viktor-teljes-coming-outot-nyomjuk-a-pereputtyodrolLátom, ahogy Lajos kiadja, kissé fátyolos, de mindenképp tekintélyt parancsoló hangom: "engedjétek szabadon az Ádámot" 😀

több mint 8 éve
jajj Istenem...Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
ilyenkor én megkérdezném, hogy aki kint van, az tényleg tudja, hogy mi ellen tüntet?
NB2
A lényeglátásod irigylésre méltó.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 8 éve
Neked miért fáj ennyire egyébként, hogy egy (ténylegesen világszínvonalú, nem olyan m1-es) egyetemet politikai alapon ki akarnak csinálni, és ez ellen vannak, akik felemelik a hangjuk?Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
NB2
Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve
ugyan már, lehet, hogy ez olyan, mint a fesztiválkarszalagok gyűjtése a csuklón: amelyik tüntetésen részt vesz, arról ragaszt egy matricát a megafonra.Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
NB2
pár tüntetéssel később meg úgy fog kinézni a megafon, mint a padödősök sapkája anno.
több mint 8 éve
www.youtube.com/watch?v=luil_0Czd_QEsetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
NB2
több mint 8 éve
Nekem is van otthon 5 megafonom. Mindig azt viszem amelyik éppen illik a cipőmhöz.Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
NB2
több mint 8 éve
Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?galeria.index.hu/belfold/2017/04/02/tobb_ezres_tuntetes_a_ceu_mellett/10
Vrij6
több mint 8 éve
Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?Nézd, nem sokkal azután h hatalomra kerültek, 2010-ben v. 2011-ben akarták a szegedi egyetemet Horthyról elnevezni...
Melyik egyetemet kell majd a CEU után seggbeb*ni, ha eltakarítják őket innen? Csakhogy lássam a mintát.
Melyik egyetem lehet majd a következő?
Magyarország, 2017,politikai alapon, önkényesen basztatnak egy egyetemet. Egy egyetemet bazmeg.
Vrij6

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Esetleg volt valaki kint a CEU mellett tüntetni?Melyik egyetemet kell majd a CEU után seggbeb*ni, ha eltakarítják őket innen? Csakhogy lássam a mintát.
Melyik egyetem lehet majd a következő?
Magyarország, 2017,politikai alapon, önkényesen basztatnak egy egyetemet. Egy egyetemet bazmeg.
több mint 8 éve
444.hu/2017/04/02/ott-tartunk-hogy-mar-a-breitbarton-szelsojobboldalizzak-orbant😀 Ez olyan, mintha Horn Gyula kommunistázna egy jót 😊

több mint 8 éve
Gulyás Márton nem normális 😀 Legjobb rész a megérkezés a császár háza elé, zseniálisRég nevettem ilyen jót kinomban. (Hihetetlen, hogy egy határvadásznak volt csak humora)
www.youtube.com/watch?v=LySmyyiyMJ8&t=879s
Tito05
több mint 8 éve
Gulyás Márton nem normális 😀 Legjobb rész a megérkezés a császár háza elé, zseniális www.youtube.com/watch?v=LySmyyiyMJ8&t=879s