BOWLDOG ÚJ ÉVET! 18 órától NCAA playoff-tripla az Arena4-en!

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 127
Ezek szerint mások a tapasztalataink. Én a Nyírségben nőttem fél és több évig éltem Pesten is, de soha nem tapasztaltam akkora kultúrsokkot, amikor egyik térségből a másikba mentem. (Nyilván komoly különbségek vannak.) Olyan liberálissal viszont már vitatkoztam nem is rég, aki szentül meg volt győződve arról, hogy vidéken nincs kábeltévé és internet, így az ottani emberek csak Fidesz-propagandát látnak.

A magyar társadalom tényleg kádárista reflexek szerint működik, ez igaz, de ez az egész országra érvényes.

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
a Hír tv hiradója szerintem ma messze a legkiegyensúlyozottabb, legjobban szerkesztett. (A háttérműsorok már politikai beállítottságtól függően kedvelhetőek vagy utálhatóak) A híradóval nincs baj szvsz.
ozibozi
Lehet, ritkán nézek híreket (soha kb.), háttérműsort viszont szívesen néznék, de sajnos ebben a HírTV sem a legjobb, bár a Puzsér műsoron már egyszer-egyszer tudtam elgondolkodni. Megpróbálok majd aktívabban nézni egy-két hétig híreket és akkor meglátom.

több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Az átlag vidéki szavazó 2/3-a megveszi a lapot politikai szimpátiától függetlenül. Mást nem is tud tenni/venni a regionális jelleg miatt.
ozibozi
Országos napilapokat vidéken is lehet venni.

Ez most nem neked szól, de komolyan sokan azt hiszik, hogy a vidék az valami sötét mordor, ami technikailag és kulturálisan megragadt a nyolcvanas évek szintjén.
Kampman
20 évet éltem békés megyèben, maradjunk annyiban, hogy hízelgő a "nyolcvanas évek" a kommentedben. Mikszáth kibaszott országa ez egy updatelt Kádárral és 4 millió csóróval alaphangon. (Mielőtt még barki megtalál a hülyeségèvel: nem tehet róla mind a 4 millió ebben az orszàgban, köszöntem.)

Egyébként meg, figyeld meg: az lesz a vége, mint a Kádárnak, kiszédül a székből. Ebben a rendszerben benne van még 10 év, ha csak nem üt be megint egy külső gazdasági gebasz.
több mint 8 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Vidékiként (mondjuk pont onnan ahonnan Gyurma) egyértelműen úgy látom, hogy ezek az újságok amit az emberek elolvasnak. Mondhatnám, ha egyáltalán vesznek újságot (vagy neten megnyitnak), akkor ezeket veszik. Ez a legfontosabb, legjobban felhasználható támadási pont Vityáéknak.
Mordor? Igen az. És elemi érdeke a kormánynak hogy ezen a szinten is tartsa. Ami a borzasztó, hogy ehhez pont a vidék adja a bázist.
Mondjuk minden pestinek ajánlanék egy kis vidéki élménytúrát (nem, Biatorbágy nem vidék) mondjuk a Gyurma által emlegetett Szigetvár és környéke, Ormánság pont jó lesz. Mordor onnan, lehet egy világi élhető helynek fog tűnni.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 305
a Hír tv hiradója szerintem ma messze a legkiegyensúlyozottabb, legjobban szerkesztett. (A háttérműsorok már politikai beállítottságtól függően kedvelhetőek vagy utálhatóak) A híradóval nincs baj szvsz.
több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Ez most nem neked szól, de komolyan sokan azt hiszik, hogy a vidék az valami sötét mordor, ami technikailag és kulturálisan megragadt a nyolcvanas évek szintjén.
Kampman
Vidékiként mondom, hogy pedig sokszor rosszabb, mint Mordor. A megyei jogú városok még hagyján, de ugorj le egy Szigetvár szintű helyre, hogy már a falvakat ne is emlegessem. Mordornak legalább volt célja, itt csak a túlélésre játszó, sok helyen olyan szinten nem informálódnak másból csak a bulvárból, és olyan szinten nem látják át az összefüggéseket, hogy az már konkért kínszenvedés. De ne legyen mindenki politológus, értem én ezt, de a legegyszerűbb, legzsigeribb és általában legkevésbbé igaz üzeneteken kívül semmi nem jut el az emberekhez. Nem véletlen, nagyon nem véletlen, hogy a Fidesz ezeket a básytákat akarta megszerezni. Mi már kb. 15 éve vicclapnak hívjuk a Dunántúli Naplót, mégis számos ember ebből informálódik a világ dolgairól.

Összefoglalva nem az a lényeg, hogy mekkora része vagy milyen része a médiának a Fideszé, vagy hogy hány médiumot birtokol még a balosokhoz köthető érdekkör. A lényeg a minőségen van, hogy mit szereztek meg. A mozgosítás, a saját szavazók mozgatására leginkább alkalmas eszközöket zsebelték be, méghozzá elég arcátlan módon.

A tv-khez visszatérve: nem az a baj, hogy van egy balos meg egy jobbos tévé, hanem hogy nincs igazán független újságírás, nincs igazán mainstream tévében jó, objektív műsor politikai műsor. Bízok benne, hogy előbb-utóbb kialakul majd olyan hírcsatorna, amit szívesen nézek, kicsit bíztam benne, hogy HírTV a szakítás után tolódik ebbe az irányba, de sokkal jobb nem lett, csak most már mindnenki geci.

Minden média formát tekintve, talán még mindig az index a legjobb hírportál, talán a legtárgyilagosabb hírközlés ott van, persze a témaválasztások egy-egy nagyobb interjúnál vagy hosszabb beszámoló sorozatnál már sokkal elfogultabbak. A 444 sokszor vállalhatatlan, az origo ugye a másik irányba az, a hvg.hu szerintem nagyon igénytelen, az mno-n néha van érdekes cikk, de ők ugye vergődnek, hogy mit is kéne írni. (888, pestisracok stb. nem híroldalak)

Nem új dolog, de a magyar médiapiac trágya. Kicsi országra sok felület jut, emiatt túlságosan szétoszlik a reklámbevétel, és az állam (és közeli) pénzek pedig határtalanok, ezzel a piac nagyon nehezen (leginkább sehogy) nem tud versenyezni. Írtam már korábban, ha valakit tényleg érdekelne Magyarország "bekebelezése" a háttérhatalomból, könnyen meg tudna venni egy tv (lenne olyan tévé, amit még meg lehetne venni), újságot (ehhez semmi nem kell), netes portált (ez ugye kézenfekvő), bár rádiót nem ennyire egyszerű. És ha végtelen pénze van, akkor pedig ez könnyedén lehetne ellensúly. De ugye ezt már kifejtettem, hogy erről nincs szó.

Visszatérve a korábbi felvetéshez: igenis, a vidék sötétséggel teli, és őket a FIdesz kiválóan tudja "buborékban" tartani.

több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 095 — Lájkold a zsűrit!
Az átlag vidéki szavazó 2/3-a megveszi a lapot politikai szimpátiától függetlenül. Mást nem is tud tenni/venni a regionális jelleg miatt.
ozibozi

Kampman
Ha anyámból indulok ki, aki még nem is nyugger, hanem vidéki értelmiségi, ő is csak a baon.hu-t nyitja meg a hírportálok közül, híradót mondjuk néz kertévén köztévén egyaránt.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 296 — Ajmo Vatreni
Végülis kiegyensúlyozottabb a helyzet, mint a kétezres években, mikor mind a két nagy kereskedelmi tévé balos volt, most 1-1 😊
Kampman
Azért az nem teljesen lenne helytálló, hogy most van egy "jobbos".
Ha a te analógiádat nézem, akkor most van egy balos (ami volt is), meg egy valami, ami a jobboldalitól messzebb van, mint a balos.
több mint 8 éve
Vehetnének országos napilapot, de pl Szombathelyen a Vas Népe fog menni a regionális jellege miatt | és megszokásból is | ilyen nagy példányszámban. Egy országos ellenzéki lapot meg max eladnak pár 10ezer printben+ az internet.
több mint 8 éve
ozibozi

több mint 8 éve
Akkor kezdjünk barátkozni a gondolattal, hogy mindez most már hivatalosan is Orbán Viktor legjobb barátjának a kezében van:

Nemzeti Sport, Világgazdaság, Heves Megyei Hírlap, Új Dunántúli Napló, 24 óra, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Hírlap, Petőfi Népe, Vasárnap Reggel, Manager Magazin, VG.hu, Bama.hu, Beol.hu, Baon.hu, Heol.hu, Kemma.hu, Szoljon.hu, Sonline.hu, Teol.hu, Autómotor, Fanny, Hot!, Lakáskultúra, Bravo, Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Duol.hu, Feol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Zaol.hu, Veszprémi 7 nap, Zalaegerszegi 7 nap, Várpalotai Hírek és a Prémium Magazin.

És természetesen az Echo TV.

Szerintem simán elfért volna itt a Népszabadság is.
ozibozi
Azért a kormányellenes sajtó is igencsak jelentős. Másrészt, a közmédiát és a megyei napilapokat pl a rosseb se nézi/hallgatja/olvassa, azokkal nem fognak szavazókat szerezni/megtartani.
Kampman
Dehogynem, vidéki nyuggerek a Fidesz elsőszámú szavazóbázisa, az ő médiafogyasztási szokásaikat meg tökéletesen lefedi a köztévé és a helyi újság.
empty taxi
Ismerek egy csomó vidéki nyuggert, van közöttük sokféle (Fideszes, balos, Jobbikos, politikát leszaró), mind a kereskedelmi és/vagy bulvármédiát nézik. Ez egy ilyen hangzatos szólam a mindenkori ellenzék részéről, hogy jaj, a közmédia kormánypárti. Kurvára semmi jelentősége. Mondjuk a kilencvenes évek első felében még valóban volt, akkor tényleg milliók nézték az M1 híradóját, mert nem volt más, de ma már szó sincs erről.
Kampman
Mekkora szerencse, hogy a közelmúltban egyetlen kereskedelmi csatorna sem került fideszes kézbe, nem?😊
dankodavid
Végülis kiegyensúlyozottabb a helyzet, mint a kétezres években, mikor mind a két nagy kereskedelmi tévé balos volt, most 1-1 😊

több mint 8 éve
A politika --a bulvár lapoknál-- jelentősebb szerepet játszik a megyei lapoknál, amellyek 30-70.000 napi eladott példányszámban jelennek meg. Az átlag vidéki szavazó 2/3-a megveszi a lapot politikai szimpátiától függetlenül. Mást nem is tud tenni/venni a regionális jelleg miatt. Jelenleg 2 kivétellell az összes "1 kézben" van már, a másik kettő megvásárlása/kivéreztetése most folyik.
több mint 8 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Akkor kezdjünk barátkozni a gondolattal, hogy mindez most már hivatalosan is Orbán Viktor legjobb barátjának a kezében van:

Nemzeti Sport, Világgazdaság, Heves Megyei Hírlap, Új Dunántúli Napló, 24 óra, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Hírlap, Petőfi Népe, Vasárnap Reggel, Manager Magazin, VG.hu, Bama.hu, Beol.hu, Baon.hu, Heol.hu, Kemma.hu, Szoljon.hu, Sonline.hu, Teol.hu, Autómotor, Fanny, Hot!, Lakáskultúra, Bravo, Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Duol.hu, Feol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Zaol.hu, Veszprémi 7 nap, Zalaegerszegi 7 nap, Várpalotai Hírek és a Prémium Magazin.

ozibozi
Azért a kormányellenes sajtó is igencsak jelentős. Másrészt, a közmédiát és a megyei napilapokat pl a rosseb se nézi/hallgatja/olvassa, azokkal nem fognak szavazókat szerezni/megtartani.
Kampman
Dehogynem, vidéki nyuggerek a Fidesz elsőszámú szavazóbázisa, az ő médiafogyasztási szokásaikat meg tökéletesen lefedi a köztévé és a helyi újság.
empty taxi
Ismerek egy csomó vidéki nyuggert, van közöttük sokféle (Fideszes, balos, Jobbikos, politikát leszaró), mind a kereskedelmi és/vagy bulvármédiát nézik. Ez egy ilyen hangzatos szólam a mindenkori ellenzék részéről, hogy jaj, a közmédia kormánypárti. Kurvára semmi jelentősége. Mondjuk a kilencvenes évek első felében még valóban volt, akkor tényleg milliók nézték az M1 híradóját, mert nem volt más, de ma már szó sincs erről.
Kampman
Mekkora szerencse, hogy a közelmúltban egyetlen kereskedelmi csatorna sem került fideszes kézbe, nem?😊

Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve

ozibozi
Kampman
empty taxi

több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 936 — Cowboys fan

ozibozi
már a Bravo is?! azért remélem, a Szerelem, Szex, Gyengédség rovat még mindig él, az volt régen a legjobb része
több mint 8 éve

ozibozi
Kampman

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
több mint 8 éve

ozibozi

több mint 8 éve
Toca Minnesota Vikings 20 144 — Vikings fan
Az olimpiát akarók fő érve az volt, hogy a pénz nagy részét úgyis olyanokra fordítják, amiket olimpia nélkül is meg kell csinálni, pl. repülőtérre vezető gyorsforgalmi út. Olimpia nélkül azonnal belengetik, hogy most elhalasztják (a következő olimpiáig?). Sajnálatos, de mintha megdőlt volna az egyik fő "mellette" érv.
Büntibe került Budapest.
Tetszettek volna nem aláírni ennyien!
Tetszettek volna olyan forradalmat igényelni a vezetőinktől, hogy seperc alatt kiépülne az új államforma: az undemokratikus nepotizmus (nem ez a mostani félmegoldás, a demokratikus nepotizmus), ahol a nagyot álmodó vezető megmondaná, mi jó a népnek, még ha az képtelen is lenne az ekkora zsenialitás felismerésére (mondjuk nem is lenne szükség rá).
Atari
Fogadjunk, hogy meg lesz az a gyorsforgalmi ?
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 227 — #NoStress
...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottság
Sobri Jóska
Vancouverben volt népszavazás 😉
empty taxi
3-4 hónappal a döntés elött? 😉
Sobri Jóska
Jah.
2003 július 2.-án döntött a NOB, a népszavazás 2003. február 24-én volt.
empty taxi
Ők egy Pjöngcsang és egy Salzburg ellen mentek.
Mi egy Párizs, LA kombó ellen.
Tipikus "majdnem ugyanaz" kategória.
De mint írtam, ha olimpia témában kb. semmi nem történik itthon, akkor is max 5% sanszunk lett volna.
Ezt "aktuálpolitizálták" le nullára.
Sobri Jóska
Tehát szerinted ha valaki esélyesként megy az olimpiáért, akkor lehet népszavazást tartani, de ha esélytelenként, akkor nem kell, lehet csak simán felhatalmazás nélkül elverni pár 10 milliárdot az esélytelen pályázatra?
StormST
Kábé.
Két síkja van ennek az egésznek.
Az egyik, hogy eleve irreálisan kicsi az esélye egy sikeres magyar olimpiai pályázatnak, a másik, ha ezen bizonyos körülmények/történések/emberek csak rontanak, nem pedig javítanak.
Az első logikus végiggondolása után be se kellett volna adni egy olimpiai pályázatot.
De ha már beadtuk, akkor az aktuálpolitikai ellenszarkavarás csak ronthatott rajta.

több mint 8 éve

több mint 8 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
De ha én este elmegyek hozzád, és egy marék kutyaszart baszok a vacsora asztalod közepére, akkor gondolom azért lenne egy-két megjegyzésed mindentől függetlenül, nem? És gondolom, hogy az előző tények ismerete és elfogadása mellett is elvárnád, hogy ne csináljam többet...
Lecsó
😂 A buszon neznek hulyenek miattad 😀dd
több mint 8 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Nem.
Nem a nemtetszés miatt értelmetlen a valóságot nem akceptálni, hanem azért, mert az a valóság.
Sőt, harcolni is lehet ellene (kb. ennek a sikeres kivitelezését hívják fejlődésnek), de ahhoz, hogy valami ellen harcolni tudj, el kell fogadd annak létezését.
Pl.:
Ha a korrupció ellen tenni akarnál valamit, akkor ahhoz el kell fogadnod, hogy a korrupció létezik.
A létezése tényét és a létezése módját, mikéntjét egyaránt el kell fogadnod.
És ha ez megtörtént, akkor ezekhez igazíthatsz stratégiát ami alapján (több kevesebb sikerrel) harcolhatsz ellene.
De,
az nem számít, hogy kvázi kikéred magadnak, hogy hogy merészel egyáltalán létezni a korrupció, mivel az rossz dolog, nem szép dolog, és eleve igazságtalan, hogy létezik.
Gondolom érthető a különbség.
Sobri Jóska
Az első 2/3-al tökéletesen egyetértek. A harmadik bekezdésed viszont tipikus Sobri féle belemagyarázás.
Miért ne lehetne kikérni magadnak egy olyan dolgot, amit amúgy ismersz, elfogadod a létezését, de egy adott szinten nem tetszésedet nyilvánítod ki. Pl az emberek néha antiszociálisan viselkednek. Lopnak, gyilkolnak vagy csak simán gyökerek. Ez tény, te elfogadod, igazából nem harcolsz ellene minden pillanatban, és nem befolyásolja a mindennapjaidat. De ha én este elmegyek hozzád, és egy marék kutyaszart baszok a vacsora asztalod közepére, akkor gondolom azért lenne egy-két megjegyzésed mindentől függetlenül, nem? És gondolom, hogy az előző tények ismerete és elfogadása mellett is elvárnád, hogy ne csináljam többet...
Na kb ez itt a szitu. Az itt vitázók közül senki nem azt kéri ki, hogy hogy létezhet korrupció, hanem megfogalmaz egy elvárást, hogy de jó lenne, ha kevesebb lenne. Erre te jösz a bölcsességeddel, hogy miért nem fogadjátok el, hogy van és kész.
több mint 8 éve
StormST Denver Broncos 12 509 — SB 50 Champion @ Grund
...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottság
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Jah.
empty taxi
De mint írtam, ha olimpia témában kb. semmi nem történik itthon, akkor is max 5% sanszunk lett volna.
Sobri Jóska
Tehát szerinted ha valaki esélyesként megy az olimpiáért, akkor lehet népszavazást tartani, de ha esélytelenként, akkor nem kell, lehet csak simán felhatalmazás nélkül elverni pár 10 milliárdot az esélytelen pályázatra?

Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Jah.
empty taxi
Sobri Jóska
Ezen az elven minek indultunk.

Madden hates me.
több mint 8 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Az olimpiát akarók fő érve az volt, hogy a pénz nagy részét úgyis olyanokra fordítják, amiket olimpia nélkül is meg kell csinálni, pl. repülőtérre vezető gyorsforgalmi út. Olimpia nélkül azonnal belengetik, hogy most elhalasztják (a következő olimpiáig?). Sajnálatos, de mintha megdőlt volna az egyik fő "mellette" érv.
Büntibe került Budapest.
Tetszettek volna nem aláírni ennyien!
Tetszettek volna olyan forradalmat igényelni a vezetőinktől, hogy seperc alatt kiépülne az új államforma: az undemokratikus nepotizmus (nem ez a mostani félmegoldás, a demokratikus nepotizmus), ahol a nagyot álmodó vezető megmondaná, mi jó a népnek, még ha az képtelen is lenne az ekkora zsenialitás felismerésére (mondjuk nem is lenne szükség rá).

"Itt?? ... Mindenki!"