NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Igazán szép tőled, hogy még a politikailag tőled távol állókhoz is így állsz, ám ez nem éppen alapvető kis hazánkban. Se a politikusoktól, se a politikával foglalkozó polgároktól.atapapa
A kultúrált közlekedés sem jellemző idehaza. Emiatt akkor tegyünk is a közlekedési morálra mindannyian?
peterk2005
Nyilván.

BTW én nem kenném ezt a politikusokra. A politikusok közülünk kerülnek ki és olyan hangszereken játszanak, amilyeneket hallani akarunk, mivel részben ez is a sikerük záloga.
És mivel az elmúlt 100 év a komcsi-náci, hazaáruló-magyarkodó kilengések mentén zajlott itthon, az ebben szocializálódott rétegek elsősorban ezen a síkon tekintenek a politikára. A politikusok csak ezeket a társadalmi reflexeket artikulálják, jobb esetben szalonképesen.

több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Távozik Goodfriend.
Családi okokból....
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Igazán szép tőled, hogy még a politikailag tőled távol állókhoz is így állsz, ám ez nem éppen alapvető kis hazánkban. Se a politikusoktól, se a politikával foglalkozó polgároktól.atapapa
A kultúrált közlekedés sem jellemző idehaza. Emiatt akkor tegyünk is a közlekedési morálra mindannyian?

Egyébként szerintem nem az emberek csináltak ezekből a jelzőkből olyan nagy cuccot, hanem a politika kapta fel és használta verbális fegyverként. Az emberekre ez csapódott le, és vált mára egy rossz reflex-szé. Amiről le lehet és le is kéne szokni, mert hamis (és ezért felesleges) érzelmi túl-töltést ad a döntéseinkhez, ezzel a jó döntések esélyét csökkentve. Valahol nem normális, hogy ha valaki eleget emlegeti a székelyeket, vagy állandóan mentében jár vagy kokárdát hord, attól "nemzeti" lehet függetlenül attól, hogy közben esetleg durván veszekszik az erdélyi magyar politikai, társadalmi szervezetek felével. És a fordítottja sem, hogy ha valaki beszól egy ilyen embernek, az meg "nemzetellenes". Márpedig ez a helyzet mostanság.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Igazán szép tőled, hogy még a politikailag tőled távol állókhoz is így állsz, ám ez nem éppen alapvető kis hazánkban.
Se a politikusoktól, se a politikával foglalkozó polgároktól.

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nincs olyan épeszű ember vagy politikai erő, aki szerint nem az ország érdeke a magas foglalkoztatottság, az alacsony bűnözés, az erős gazdaság, a termelékeny munkaerő, a hatékony oktatási rendszer, a korszerű egészségügy, stb.atapapa
Ezt értem, de a vita sosem ezeken a célokon van, hanem a hogyan-okon. 😊 Ezekre a konkrétumokra minden mai politikai erő is hatalmasakat bólint, amíg csak a cél megfogalmazásáról van szó. Aztán ha elkezdünk arról beszélni, hogy milyen is az a hatékony oktatási rendszer, akkor meg Jeruzsálem is közelebb van Makóhoz.

Számomra pl. ez a mostani központosított, felülről vezényelt alapszintű oktatáspolitika, vagy éppen a középszintű szakképzés-politika egy ultimate fail. Nehéz még jelzőt is találnom rá, hogy mennyire rossz iránynak gondolom. Ebből triviálisan következik persze, hogy _szerintem_ az országnak sem jó. De tudatosan megmaradok annál, hogy egyszerűen rossz megoldásnak nevezem, mert rossz felhangját érezném annak, ha úgy jelzőzném, hogy "nemzetietlen". (Ha "nemzeti" jelzőt a pozitívra értjük, akkor ez lenne az ellentettje körülbelül.) Ugyanazért, amiért pl. a vállalkozásomban sem "a cég érdekében" végzett munkának ill. a "cég érdeke ellen" végzettnek nevezem a munkatársaim által elvégzett munkát, hanem ha jónak tartom akkor jónak, ha rossznak tartom, akkor rossznak és kész.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Nem értetted meg a mondandóm lényegét....
Máshogy fogalmazva, számodra és számomra valószínűleg mást jelent a gyakorlatban az ország érdekei szerint tevékenykedni.peterk2005
De értem a lényegét, pontosan erre írtam, hogy a legfelsőbb célok közösek, viszont absztrakt formában jelennek meg és az odavezető utak differenciáltak.

Nincs olyan épeszű ember vagy politikai erő, aki szerint nem az ország érdeke a magas foglalkoztatottság, az alacsony bűnözés, az erős gazdaság, a termelékeny munkaerő, a hatékony oktatási rendszer, a korszerű egészségügy, stb.

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222
 m.hvg.hu/itthon/20150210_Schmidt_Amit_Orban_tett_minden_bejott

Bezzegország
több mint 10 éve
Ugye a topicban szó volt arról, hogy mindent el lehet adni a nemzeti dumával. Ami szerintem pont nem baj, elvileg a kormányzásnak a nemzet, az ország érdekeinek priorálása mentén kéne haladnia. atapapa
A nemzeti kormányzás kb. olyan fából vaskarika, mint az alma ízű almáspite. Csak akkor van értelme, ha azt feltételezed, hogy van nem alma ízű almáspite is, és döntöd el, hogy milyen az igazi alma íz.peterk2005
Mivel Magyarország eléggé nemzetállam, használhatom a nemzetet és az országot szinonimaként.
De ha téged ez zavar, hát legyen, nem a nemzet, hanem az ország érdekei mentén kéne az országot vezetni.
Csak mivel ez egy meglehetősen absztrakt cél, mindenki a saját értelmezése szerint találja meg az odavezető utat. Erre szokták mondani, hogy nincs nemzeti minimum.
A fenébe, már megint rossz szót használtam.atapapa
Nem értetted meg a mondandóm lényegét. A hangsúly nem a nemzeten, vagy országon van. Az "ország érdekei" mentén való politizálás ugyanúgy fából vaskarika, mint a "nemzeti" politizálás. Minden megválasztott politikai erő az ország érdekei mentén politizál - a saját nézőpontjából

Máshogy fogalmazva, számodra és számomra valószínűleg mást jelent a gyakorlatban az ország érdekei szerint tevékenykedni. Valószínűleg sok mindent amit te az érdekünknek tartasz én nem tartok annak (sőt esetlek kimondottan károsnak), És fordítva Te ugyanígy. Innentől elkezdhetünk egymással izmozni azon, hogy melyikünk véleménye az "igazi országérdek", de semmi értelme. Csak azt bizonyítjuk vele, hogy nem tudjuk elfogadni egymás különbözőségét.

A "nemzeti" jelző ettől még lehet adekvát. De nem a fenti értelemben. Ha egy politikai erő kiemelten zászlójára tűzi pl. a határon túli magyarok kérdését - ahogy a zöldek az energiapolitikát, a liberálisok a szabadságkérdést, a kereszténydemokraták az egyházak kérdését -, ilyen értelemben látom értelmét a jelzőnek. De ez egészen más, mint az, ahogy meghonosodott (kvázi a "hazáért dolgozó" vs "hazaáruló" jelzők szinonímájaként).

több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
 www.atv.hu/videok/video-20150208-keri-laszlo

Laci bácsi a dolgokrólAmadeus91
Utána Klári nénit is érdemes meghallgatni...
több mint 10 éve
 www.atv.hu/videok/video-20150208-keri-laszlo

Laci bácsi a dolgokról
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Viszont a másik oldalról nézve bár mindketten többszörös milliárdosok, viszont Simicska mivel nem visel tisztséget nem is tud megbukni, míg Orbánnak a miniszterelnöksége elveszíthető, és rámehet erre a torzsalkodásra.

több mint 10 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
Egy voks Orbánra.

Orbán bárkiből csinálhat Simicskát, de Simicska jóval nehezebben csinálhat bárkiből Orbánt.
több mint 10 éve
Ugye a topicban szó volt arról, hogy mindent el lehet adni a nemzeti dumával. Ami szerintem pont nem baj, elvileg a kormányzásnak a nemzet, az ország érdekeinek priorálása mentén kéne haladnia. atapapa
A nemzeti kormányzás kb. olyan fából vaskarika, mint az alma ízű almáspite. Csak akkor van értelme, ha azt feltételezed, hogy van nem alma ízű almáspite is, és döntöd el, hogy milyen az igazi alma íz.peterk2005
Mivel Magyarország eléggé nemzetállam, használhatom a nemzetet és az országot szinonimaként.
De ha téged ez zavar, hát legyen, nem a nemzet, hanem az ország érdekei mentén kéne az országot vezetni.

Csak mivel ez egy meglehetősen absztrakt cél, mindenki a saját értelmezése szerint találja meg az odavezető utat. Erre szokták mondani, hogy nincs nemzeti minimum.

A fenébe, már megint rossz szót használtam.

több mint 10 éve
A nemzeti kormányzás kb. olyan fából vaskarika, mint az alma ízű almáspite. Csak akkor van értelme, ha azt feltételezed, hogy van nem alma ízű almáspite is, és döntöd el, hogy milyen az igazi alma íz.

több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Most őszintén ti el tudtok képzelni erre a "piacra" még egy pártot? Én annak örültem a legjobban, hogy a sok kicsi lófütty párt eltűnt. Egy baloldali, egy jobboldali, egy szélsőjobb meg egy liberális kell, azt döntsék el az emberek nekik ki tetszik.NB2
Ennél nagyobb hülyeséget még nem olvastam ebben a topikban azt hiszem.Schleck
 hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sokNB2
Nem az volt hülyeség, hogy egyre kevesebb párt van. Az erre vonatkozó igény teljesen érthetetlen számomra.

több mint 10 éve
Most őszintén ti el tudtok képzelni erre a "piacra" még egy pártot? Én annak örültem a legjobban, hogy a sok kicsi lófütty párt eltűnt. Egy baloldali, egy jobboldali, egy szélsőjobb meg egy liberális kell, azt döntsék el az emberek nekik ki tetszik.NB2
Ez ízlés kérdése. Én kimondottan örülnék, ha szélesebb lenne a paletta, komoly pártokból. De ehhez meg kellene változnia a választási rendszernek is. Jelenleg a realitás az, hogy marad minden így, max. elmozdulnak pártok vagy egyesülnek.Gyurma Pappa
Nem feltétlenül a választási rendszertől függ ez.
Ha már Simicskánál tartunk, inkább pénz és politikailag mozgósítható tömegbázis kéne a több párthoz.

Ugye a topicban szó volt arról, hogy mindent el lehet adni a nemzeti dumával.
Ami szerintem pont nem baj, elvileg a kormányzásnak a nemzet, az ország érdekeinek priorálása mentén kéne haladnia.
A probléma az, hogy Orbán és csapata az önálló gondolatokra annyira nem éhes tömegbázisával bármiről képes elhitetni, hogy az a nemzet érdekeit szolgálja,
Ugyanígy egy jól bejáratott mechanizmussal bárkiből politikai leprást tudnak gyártani, amennyiben a döntésüket megkérdőjelezi.
Ahogy Bush-nak se volt elég patrióta az, aki megkérdőjelezte a döntéseit.

Nehéz ügy ez addig, amíg az emberek döntő többsége napi 2 percet se tájékozódik a világ dolgairól, és önálló következtetések levonására nincs energiája-igénye, mert van neki elég baja.

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
Ennél nagyobb hülyeséget még nem olvastam ebben a topikban azt hiszem.Schleck
 hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Ennél nagyobb hülyeséget még nem olvastam ebben a topikban azt hiszem.

több mint 10 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 586 — Poloska confirmed
Az ember meg vakargatja a fejét a szavazófülkében, hogy hogyan teljesítse állampolgársági kötelezettségét, úgy hogy ne hányja le saját magát, meg a lapot közben.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
Ez ízlés kérdése. Én kimondottan örülnék, ha szélesebb lenne a paletta, komoly pártokból. De ehhez meg kellene változnia a választási rendszernek is. Jelenleg a realitás az, hogy marad minden így, max. elmozdulnak pártok vagy egyesülnek.

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
Most őszintén ti el tudtok képzelni erre a "piacra" még egy pártot? Én annak örültem a legjobban, hogy a sok kicsi lófütty párt eltűnt. Egy baloldali, egy jobboldali, egy szélsőjobb meg egy liberális kell, azt döntsék el az emberek nekik ki tetszik.
több mint 10 éve
Olyan szinten sikerült - a Simicska médiának - a baloldal és a liberális kifejezéseket megkaraktergyilkolni, hogy esélytelen ezek nyilvános felvàllalásával bármit is nyerni. Ma a nemzeti attyaffy hazaffy az eladható.Amadeus91
Ez csak retorika. Kell némi tehetség, hogy egy alternatíva kitalálja a maga "nemzeti", "polgári", "NER" és hasonló vezényszavait, de azért ez egy szakma, megoldható. Baggio-nak viszont igaza van (és egyúttal neked is), ez az ország változatlanul Kádárokat akar a vezetésben látni, úgyhogy kell egy "jobb" Kádár is, ha Orbánt meg akarják verni. Persze a "jobb" relatív jelző, erősen függ attól is, hogy a jelenlegi mennyire merül alá a kakatoszba.

több mint 10 éve
Ez jó pont, de az igaziság kimerülhetne első lépésben akár abban is, hogy nem baloldali populista. Amit Jan írt, hogy sok ember kiábrándult már a fideszből, ugyanakkor nem is baloldali. Ha találnának hozzá megfelelő kirakatembereket eladható lenne, a jobboldaliság erős látszata is.sapka
Szerintem nem baloldaliságon vagy jobboldaliságon múlik - akár a fogalom eredeti, akár a nálunk használt értelmében -, hanem a hitelességen. Ezért nincs esélye Simicskának sem. Hiába van pénze, ő is egy Gyurcsány, bármilyen formációt is pénzelne, azt egyúttal önmagával kompromittálná is.

Ha már az alternatíva, akkor szerintem jelenleg új alternatívának csak a "baloldalon" van helye. Egyszerűen azért, mert az ürült ki. A Fidesztől elcsábítható szavazó nem "jobboldali", hanem egyszerűen pragmatikus, aki arra akar szavazni, akit kormányképesnek lát, és nem kompromittálta még magát. Színezettől függetlenül. Ahogy alig kilenc éve az MSZP még választást tudott nyerni, úgy tudna egy új erő is nyerni 4 év múlva, nyílt baloldalisággal is. Csak hitelesnek és kormányzóképesnek kell látszania. Jobboldalon ugyanerre jelenleg nincs hely, mert a Jobbik betölti ezt a helyet.peterk2005
Olyan szinten sikerült - a Simicska médiának - a baloldal és a liberális kifejezéseket megkaraktergyilkolni, hogy esélytelen ezek nyilvános felvàllalásával bármit is nyerni. Ma a nemzeti attyaffy hazaffy az eladható.
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 352 — no es importante
A probléma az, hogy a baloldal még mindig csak Kádárban tud gondolkodni, azt a szerepet pedig Orbán már betöltötte, míg az européerség ilyen-olyan okokból sehogy sem fekszik nekik, ahogy az országnak sem. A fidesz saját pályáján verte meg az mszp-t, miközben Gyurcsány csak segített a balliberális értelmiség (hitelességének) szétverésében. Zöld pártra meg az lmp-nél láthattuk, hogy mekkora igény van.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Ez jó pont, de az igaziság kimerülhetne első lépésben akár abban is, hogy nem baloldali populista. Amit Jan írt, hogy sok ember kiábrándult már a fideszből, ugyanakkor nem is baloldali. Ha találnának hozzá megfelelő kirakatembereket eladható lenne, a jobboldaliság erős látszata is.sapka
Szerintem nem baloldaliságon vagy jobboldaliságon múlik - akár a fogalom eredeti, akár a nálunk használt értelmében -, hanem a hitelességen. Ezért nincs esélye Simicskának sem. Hiába van pénze, ő is egy Gyurcsány, bármilyen formációt is pénzelne, azt egyúttal önmagával kompromittálná is.

Ha már az alternatíva, akkor szerintem jelenleg új alternatívának csak a "baloldalon" van helye. Egyszerűen azért, mert az ürült ki. A Fidesztől elcsábítható szavazó nem "jobboldali", hanem egyszerűen pragmatikus, aki arra akar szavazni, akit kormányképesnek lát, és nem kompromittálta még magát. Színezettől függetlenül. Ahogy alig kilenc éve az MSZP még választást tudott nyerni, úgy tudna egy új erő is nyerni 4 év múlva, nyílt baloldalisággal is. Csak hitelesnek és kormányzóképesnek kell látszania. Jobboldalon ugyanerre jelenleg nincs hely, mert a Jobbik betölti ezt a helyet.