Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 4 981 — situational football
Azt hiszem, hogy érdekes és multaságos pár nap elé nézünk. 😀 xrace77
és az egyszeri embernek (már amelyik volt olyan ostoba, hogy nem fújt minden nyílásába purhabot, és így beszökött a küszöb alatt a politika az életébe) ebből mégis mi jó származhat?

csak mert én ebben semmi "mulatságosat" nem érzékelek

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222
Hát, akkor hivatalosan is: Hajrá Lajos! Mehet a bibós polgárháború.
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Én megértem a távozókat! Aki hozzászokott, hogy a hatalom seggét nyalja és ezért busásan megfizetik, az nehezen fog tudni valódi cikkeket írni, valódi problémákkal.Klaci79
Miből gondolod hogy Simicska meghirdetett háborúja a valódi problémákról való foglalkozásban csapódna le?

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 352 — no es importante
Mindig megdöbbent és erősen elgondolkoztat, mikor cégvezetők, milliárdos vállalkozók, NFL tulajdonosok ilyen gyerekes módon képesek viselkedni...baggio
megdöbbensz, hogy ők is emberek ?gabtsi
azon döbbenek meg, hogy nincs mellettük legalább egy bizalmi személy, aki azt mondja, hogy "ezt ne" vagy valami ilyesmi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
Mindig megdöbbent és erősen elgondolkoztat, mikor cégvezetők, milliárdos vállalkozók, NFL tulajdonosok ilyen gyerekes módon képesek viselkedni...baggio
Mert megengedhetik. 0 megfelelési kényszerük van általában, így azt csinálnak, amit akarnak. Ők meg ezt akarnak. Semmi meglepő nincs ebben szvsz. (Az én milliárdos ügyfelem azért járkált be az irodánkba, mindenféle indokkal, hogy vegyen az alkalmazottaim kekszeiből)

több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
megdöbbensz, hogy ők is emberek ?

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
 index.hu/belfold/2015/02/06/simicska_lajos_orban_egy_geci/

minden idők interjúja.gabtsi
 www.hir24.hu/belfold/2015/02/06/simicska-lajos-kinyirnak-lelonek-elut-egy-auto/

Itt van szó Zsoltiról isGyurma Pappa
ez még minden időkebb 😀

több mint 10 éve
xrace77 Denver Broncos 4 625
Azt hiszem, hogy érdekes és multaságos pár nap elé nézünk. 😀

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 352 — no es importante
Mindig megdöbbent és erősen elgondolkoztat, mikor cégvezetők, milliárdos vállalkozók, NFL tulajdonosok ilyen gyerekes módon képesek viselkedni...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve

minden idők interjúja.gabtsi
 www.hir24.hu/belfold/2015/02/06/simicska-lajos-kinyirnak-lelonek-elut-egy-auto/

Itt van szó Zsoltiról is

több mint 10 éve

minden idők interjúja.

több mint 10 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
Mindig röhögök Zsolti fiún, hogy el sem tudja képzelni a hiteles, tényszerű újságírást.

u.i.: én popcorn helyett héjas mogyoróval készülök 😊

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
 magyarhirlap.hu/cikk/16646/Bayer_Zsolt_Tenyleg

Nyilván a "spontán" lemondást 25 perccel követve Zsolti már oldalas publit közöl (aki egyébként két hete vallotta be, hogy egy igazi kurva).

Amadeus: készülhetünk még pár doboz popcornnal, de a kávé még ráér 😊

több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 695
Én megértem a távozókat! Aki hozzászokott, hogy a hatalom seggét nyalja és ezért busásan megfizetik, az nehezen fog tudni valódi cikkeket írni, valódi problémákkal. A mai amúgy is töketlen ellenzéket szapulni, meg elmúltnyolcévezni mesterien tudtak, most eljött az idő, amikor a piacról kell megélni...várom a folytatást...
több mint 10 éve
"A lemondások többsége nem vág mellbe, viszont Liszkay Gáboron meglepődtem, benne csalódtam emiatt" - mondta Simicska. Arra a kérdésre, mihez kezd azzal, hogy egyedül maradt a médiaháborúban, azt válaszolta: szó sincs arról, hogy egyedül maradt volna. "Amíg én vagyok, minden van, folytatom tovább a harcot, és kibaszok mindenkit" - utalt a távozókra, és arra, hogy lehetnek még személyi változások, ha a médiacsoportnál dolgozók nem akarnak részt venni vele a háborúban.

több mint 10 éve
 www.origo.hu/itthon/20150206-lemondott-a-simicska-mediabirodalom-vezerkara.html

Mondtam vagy mondtam?Gyurma Pappa
De akkor min lepődött meg most Simicska?berger90
Semmin. Ő csak teszi, amit tenni kell.

több mint 10 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960

Mondtam vagy mondtam?Gyurma Pappa
De akkor min lepődött meg most Simicska?

Mindig jövőre
több mint 10 éve

Mondtam vagy mondtam?

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kiemeltem hol sántít amit mondasz. Aki ilyen kérdésekben dönt, és akit eképp képvisel, nem fog lemondani, se kisebb se nagyobb semmiről. Nem életszerű. A valóságot is figyelembe véve (és nem egy ideális világra optimalizálva) az atomenergia a jövő. És a biztonság alatt azt is értettem, hogy az így keletkezett nukleáris hulladékot üzembiztosan ki kell vonni a forgalomból. Ami tizedannyira se nehéz, mint amennyire próbálják feltüntetni.
Szibéria kurva nagy, elfér ott az összes nukleáris hulladék még párszáz évig, addig, míg nem alakul ki technológia, hogy belelőjjék a Napba, vagy ki a világűrbe mondjuk.Sobri Jóska
Ebben a gondolatmenetben pedig az sántít, hogy a jelenlegi helyzetből vetítesz ki projekciókat a jövőre nézve. Addig teljesen rendben van, hogy ez nem egy ideális világ és a valóságot is figyelembe kell venni. De ebből csak annyi következik, hogy akkor váltunk csak energiaforrást, ha az gazdaságilag is megéri. Jelenleg ezért égetünk el még ennyi - Lecsó szavaival élve - fosszilis szart is. Mert van benne 100+ évnyi K&F, ami olcsóbbá teszi, mint a többit. És ugyanezért járunk benzinüzemű autóval is, a robbanómotorban is százszor annyi K&F van, mint a jelenlegi alternatívákban.

Az atomenergia ma már alig olcsóbb, mint a megújuló források némelyike. A legújabb napenergia-erőművek költséghatékonysága már szinte eléri az atomét. Az atomnak igazából egyetlen előnye van már csak: a 7/24 üzem. Nem tudjuk megfelelő mennyiségben és hatékonysággal tárolni az elektromos energiát pillanatnyilag. Ez egyrészt nagy gátat jelent, ugyanakkor évtizedekre előre nagy merészség kijelenteni, hogy nem lesz más megoldás, mint Szibériában elásni a radioaktív hulladékanyagot. Te szeretsz pókerezni, szeretsz esélyekben és százalékokban gondolkodni. Nos, ha én ma fogadnék, akkor látva a technológiai fejlődést - és ezzel a különböző megújuló forrásokból származó energiaköltségek drasztikusan eső tendenciáját - egész biztosan nem az atomra tennék. Azt nem tudom, hogy 20 éves távlatban vagy 50 éves távlatban kéne fogadnom, de az biztos, hogy nem is 100 évben. És akkor még nem is vettem figyelembe az egyik jövőbeli lehetségesen nagyon fontos faktort: az atomenergia nem állítható elő "kicsiben" (kisközösségi, otthoni léptékben), míg egy csomó megújuló energiaforrás fajta (nap, szél, geoterm, stb.) igen. Márpedig az energiabiztonság másik pillére a jövőben az integráció (hálózatba kötöttség) mellett a decentralizáltság lehet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Ma volt egy erdekes beszelgetes a jazzy a energiarol
Hat a trend az pont nem az atom sokkal inkabb a megujuló de mi ebben is különlegesek vagyunk.Janek
Pedig az atom a jövő, csak biztonságosabb formában.Sobri Jóska
Az atomenergia biztonságos, bármennyire is furcsán hangzik. Mint ahogy a repülés is az a közlekedésben.
Persze ha erőművi baleset van, vagy lezuhan egy gép, akkor más az érzése az embernek, de ettől ez még így van.
Az más kérdés, hogy mennyire költséghatékony, mennyi szemetet termelünk vele a világra, és maga a technológia mennyire elavult. És itt most nem arra gondolok, hogy új vagy régi egy erőmű.
Én is úgy gondolom, hogy az emberiségnek a jövő iránt érzett felelősségből is inkább a megújuló energiaforrások felé kellene fordulnia, még ha ez kisebb-nagyobb lemondással is jár. Egyszerűen azért, mert nincs másik környezet, amire ezt a mostanit lecserélhetnénk, ha ez már élhetetlen lett.Lecsó
Kiemeltem hol sántít amit mondasz.
Aki ilyen kérdésekben dönt, és akit eképp képvisel, nem fog lemondani, se kisebb se nagyobb semmiről. Nem életszerű.
A valóságot is figyelembe véve (és nem egy ideális világra optimalizálva) az atomenergia a jövő.
És a biztonság alatt azt is értettem, hogy az így keletkezett nukleáris hulladékot üzembiztosan ki kell vonni a forgalomból. Ami tizedannyira se nehéz, mint amennyire próbálják feltüntetni.
Szibéria kurva nagy, elfér ott az összes nukleáris hulladék még párszáz évig, addig, míg nem alakul ki technológia, hogy belelőjjék a Napba, vagy ki a világűrbe mondjuk.Sobri Jóska
Nem sántít itt semmi. Valószínűleg félre érthető voltam.
A lemondást arra értettem, hogy ami jobb, az nagyon sokszor drágább, és/vagy kevesebb van belőle. Az új dolgok elterjedését sokszor pont az emberek önzése, gyarlósága akadályozza leginkább. Az emberiségnek kompromisszumot kellene kötnie nagyon sok dologban, de mivel ez a világ közel sem ideális, nincsenek illúzióim. Ha holnap azt mondaná egy jótündér, hogy reggelre lecseréli az összes energiaforrást környezetbarát megoldásra, amitől a föld +500 évig élhető lesz, de cserébe mindenkinek 5%-kal kevesebbet kell fogyasztania, elhajtanánk a picsába.

Gépészként tanultam energetikát, és bár azóta nem a szakmában dolgozom, de valamennyire még emlékszem rá. Az atomenergia elég macerás dolog, ha minden aspektusból megvizsgáljuk. De még mindig jobb, mint a fosszilis szarok elégetése. Először azokat kellene kiváltani.
Persze csodát az új technológiáktól sem lehet várni. Egy hibrid vagy elektromos autóban pl 10-szer annyi akkumulátor van, mint egy hagyományosban. Több veszélyes hulladék, több haszontalan teher, stb...Megint egy kompromisszum.
Viszont valamerre mozdulni kell, mert amerre ma megy a világ, az úgy tűnik, hogy zsákutca.

Ezt a Szibériát meg űrbe kilövést inkább nem kommentálom. 😊
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 641 — Apu ökölbeszorított keze
Hat a trend az pont nem az atom sokkal inkabb a megujuló de mi ebben is különlegesek vagyunk.Janek
Az atomenergia biztonságos, bármennyire is furcsán hangzik. Mint ahogy a repülés is az a közlekedésben.
Persze ha erőművi baleset van, vagy lezuhan egy gép, akkor más az érzése az embernek, de ettől ez még így van.
Az más kérdés, hogy mennyire költséghatékony, mennyi szemetet termelünk vele a világra, és maga a technológia mennyire elavult. És itt most nem arra gondolok, hogy új vagy régi egy erőmű.
Én is úgy gondolom, hogy az emberiségnek a jövő iránt érzett felelősségből is inkább a megújuló energiaforrások felé kellene fordulnia, még ha ez kisebb-nagyobb lemondással is jár. Egyszerűen azért, mert nincs másik környezet, amire ezt a mostanit lecserélhetnénk, ha ez már élhetetlen lett.Lecsó
Aki ilyen kérdésekben dönt, és akit eképp képvisel, nem fog lemondani, se kisebb se nagyobb semmiről. Nem életszerű.
A valóságot is figyelembe véve (és nem egy ideális világra optimalizálva) az atomenergia a jövő.
És a biztonság alatt azt is értettem, hogy az így keletkezett nukleáris hulladékot üzembiztosan ki kell vonni a forgalomból. Ami tizedannyira se nehéz, mint amennyire próbálják feltüntetni.
Persze mert ami nem látszik az nincs is.
Ássuk el és nem lesz gond.
Igazad lehet így kell gondolkodni előre a szép új világba.
Nem üzlet mondhatod és bizony a kapitalisták szarnak a világra ...pedig pont,hogy a fejlett nyugaton már senki nem tervez atomerőművet építeni pedig lehet jobban értenek a gazdasághoz mint a mi szeretett vezetőink mindegy épp milyen színű mezben is futkorásznak .

érdekelne miről is kéne lemondani annak aki atom helyett mondjuk szél,nap víz erőműveket létesít?

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Szibéria kurva nagy, elfér ott az összes nukleáris hulladék még párszáz évig, addig, míg nem alakul ki technológia, hogy belelőjjék a Napba, vagy ki a világűrbe mondjuk.

több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 641 — Apu ökölbeszorított keze
Tehát nem ez a jövő.
Az atom a múlt ,drága borzasztóan terheli a környezetet még ha nincs is baleset .(ugye 40-50 ev utan kimerül azt a szemetet is el kell helyezni vhol plusz egy kicsit költséges a bontás is...)
Az a mi esetünkben pedig külön érdekes,hogy nincs rá kereslet hisz a jelenlegi kapacitas bőven elég,szállitó halozat sincs hozzá,bezarni a jelenlegi asványi erőműveket pedig nem fogjak...
Mi vagyunk akik a múltat építjuk kölcsönből feleslegesen.

több mint 10 éve
Fúziós erőművet mindenkinek! 😊
több mint 10 éve
Én is úgy gondolom, hogy az emberiségnek a jövő iránt érzett felelősségből is inkább a megújuló energiaforrások felé kellene fordulnia, még ha ez kisebb-nagyobb lemondással is jár. Egyszerűen azért, mert nincs másik környezet, amire ezt a mostanit lecserélhetnénk, ha ez már élhetetlen lett.