Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
Neked minek fejtsem ki? Te úgysem értesz vele egyet. Fölösleges. Ha Te úgy érzed, hogy ezek normális emberi dolgok, akkor nem hiszem hogy beszélgetned kell velem errőlBruceÉn azzal nem értek egyet, hogy az ember valaha is állattá válik. Erről nem fogsz meggyőzni egykönnyen, de attól még tényleg érdekel, hogy azok szerint, akik szerint az emberséget el lehet veszteni, hol a határ, mit kell tennie akárkinek, hogy állattá váljon.
Amúgy ha normális dolognak tartanám a késeléseket, nem tartanám szükségesnek azt, hogy zárják börtönbe az elkövetőket és tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében, kérdés, az állatnak nevezés kit és miben fékez meg.
több mint 12 éve
Neked minek fejtsem ki? Te úgysem értesz vele egyet. Fölösleges. Ha Te úgy érzed, hogy ezek normális emberi dolgok, akkor nem hiszem hogy beszélgetned kell velem erről
több mint 12 éve
Szerintem akkor is állatok voltak és örülök hogy valaki így leírja, ahogy van.Légyszíves fejtsd ki, miért is állatok azok akik késelnek. Mit kell tennie ahhoz valakinek, hogy elveszítse emberi státuszát?
Valamiért én szeretem az olyan véleményeket, amelyek az igazságot tartalmazzák. (lásd Gyurcsány elkúrtuk szösszenetét)
Nem általánosított, hanem ezekre az orkokra használta ezt a kifejezést, akik ilyet tettek. Meg is nevezi őket a cikkben.
De itt úgy látom a nagy liberális szövegek már jönnek és fölösleges is bármit írni.
Aki ilyet tett nem érdemel sajnálatot tőlem. És nem akarok félelemben élni, mert attól hogy még valakit nem érintett meg a dolog fizikálisan, attól még ott van a közelében és isten ne adja, hogy megérintse.
Bayerre visszatérve pedig, uszítson is, mert tenni kell ez ellen valamit, mert a nagy egyenlőség nem vezet jóra.
És nem vagyok jobbikos, se szélsőjobbos, se skinhead. De ezek ellen az esetek ellen már politikai szinten is fel kell lépni.
Bruce
több mint 12 éve
Szerintem akkor is állatok voltak és örülök hogy valaki így leírja, ahogy van.Valamiért én szeretem az olyan véleményeket, amelyek az igazságot tartalmazzák. (lásd Gyurcsány elkúrtuk szösszenetét)
Nem általánosított, hanem ezekre az orkokra használta ezt a kifejezést, akik ilyet tettek. Meg is nevezi őket a cikkben.
De itt úgy látom a nagy liberális szövegek már jönnek és fölösleges is bármit írni.
Aki ilyet tett nem érdemel sajnálatot tőlem. És nem akarok félelemben élni, mert attól hogy még valakit nem érintett meg a dolog fizikálisan, attól még ott van a közelében és isten ne adja, hogy megérintse.
Bayerre visszatérve pedig, uszítson is, mert tenni kell ez ellen valamit, mert a nagy egyenlőség nem vezet jóra.
És nem vagyok jobbikos, se szélsőjobbos, se skinhead. De ezek ellen az esetek ellen már politikai szinten is fel kell lépni.
több mint 12 éve
Szervezhetett volna erre is egy békemenetet... vagy mit..
több mint 12 éve
Nekem az a bajom, hogy mi az hogy nem lehet leírni az igazságot?Állatnak nevezni egy embert tényleg az alja, nem csak akkor, ha általánosít az ember, hanem egy konkrét tömeggyilkost sem nevezek egy napilap publicisztikájában állatnak, merthogy nem az. Az állat nem az, akitől félni kell és aki megszúrhat késsel, elég rossz reakció az ilyet kiírni az emberiségből és elszigetelni Bayer elképzelései által. A témában ajánlok egy évadnyi Oz-nézést, ott durva erőszakolók és gyilkosok vannak összezárva, semmit nem javulnak, mégis egy évad után rájössz, hogy nem feltétlen igazságos, amit művelnek velük.
Mert tényleg állatok, mert tényleg félni kell tőlük és bárkivel, ismétlem bárkivel megeshet hasonló eset.Bruce
Ha már annyira cigányozni akart, lehetett volna a finomabb nyelvezettel, destruktív elemnek vagy mittomén minek nevezni az egészet, nem mintha nem lett volna rasszista úgy, de akkor nem lett volna ekkora kirohanás, mert emberi nyelven dolgozott volna, de ő szeret uszítani, na.
több mint 12 éve
Ezt meg ahhoz, hogy Bayer mint újságíró mennyire korrekt:Erdős Virág versének néhány részletét is felhasználta Bayer Zsolt „Ki ne legyen?” című rasszista cikkének megírásához. Sőt, az ominózus írás címe is a mostanában nagyon népszerű, közéleti műveiről ismert költő versére utal. Erdős Virág kikéri magának és tiltakozik.Hát nincs elég rendes rasszista vers, vagy Kárpátia (EF, MCS, Ballagó Idők, stb) dalszöveg, hogy onnan idézzen, ahol komolyan is gondolják a rasszista baromságokat, és nem pedig ironikusan írnak a cigányozásról?
Tisztelt Szerkesztőség!
Kérem, hogy az alábbi szöveget legyenek szívesek NYÍLT LEVÉL formájában, VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL mind a lap NYOMTATOTT változatában, mind pedig az ONLINE felületen a lehető legrövidebb időn belül megjelentetni. Ha erre legkésőbb jövő hét végéig (tehát január 12-ig) nem kerül sor, akkor kénytelen leszek hitelrontás miatt PERT indítani a Magyar Hírlap ellen.
Jelzem, hogy az alábbi szöveg a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom internetes portálján ( www.commmunity.eu ) is nyilvánosságra kerül.
Jelzem továbbá, hogy ezen kérésemet ajánlott levél formájában is eljuttatom a Magyar Hírlap szerkesztőségébe.
“Tisztelt Szerkesztőség!
Tiltakozásomat fejezem ki azzal kapcsolatban, hogy szerzőjük, Bayer Zsolt a Magyar Hírlap 2013. január 5-én megjelent “Ki ne legyen?” című cikkében beidézett soraimat eredeti jelentésükből kiforgatva, a vers tényleges szellemiségével ellentétes indíttatású, gyűlöletkeltésre alkalmas és uszító jellegű kirohanásának alátámasztására használta fel. A cikk szerzőjének minden egyes kijelentésétől a lehető legteljesebb mértékben elhatárolódom.
Erdős Virág, költő”nepszava.com
több mint 12 éve
Nekem az a bajom, hogy mi az hogy nem lehet leírni az igazságot?Megeshet.
Mert tényleg állatok, mert tényleg félni kell tőlük és bárkivel, ismétlem bárkivel megeshet hasonló eset.Bruce
De miért nem arról írsz, vagy ír Bayer, hogy mindez az alkohol miatt történt?
Hogy az alkoholos befolyásoltság bizony beszűkíti a tudatot, és a neked tetsző szóhasználatnál maradva: kihozza az emberből az állatot.
Hogy az akoholt be kéne tiltani, és nem lehetne se árusítani, se fogyasztani.
Mert bizony mindnyájan példák százait tudjuk, hogy az alkohol hatására menyire eltűnnek a gátlások, és mennyire faszkalapul viselkedik rengeteg ember.
Miért nem arról szól ez az írás, hogy az alkohol előállítását, forgalmazását azonnal szabályopzni kéne, drasztikusan ráadásul?
Azért, mert egy ostoba általánosítás lenne.
Arról írni, hogy a történtek oka nem pár baromarcú baromsága, hanem a cigányokra (akik persze állatok), általánosan jellemző cselekedet meg nem ostoba általánosítás?
Ugyan miért nem ostoba általánosítás, egy rasszista pöcstől?
Mert tényleg állatok?
Ja, azok akik késeltek valóban kifordultak magukból és minősíthetetlenül viselkedtek.
Azért mert alkoholt fogyasztottak? Vagy azért mert cigányok? Esetleg mert nagyon kellett már hugyozniuk? Vagy mert orbitális faszok?
Melyik magyarázattal vagy beljebb?
Melyikből következik megvalósítható megoldás?
És még egy kérdés: minek általánosítani, ha a konkrét eset egyértelmű, faszkalapok viselkedtek faszkalap módjára mindenféle származásbéli felhangtól eltekintve?
több mint 12 éve
Nekem az a bajom, hogy mi az hogy nem lehet leírni az igazságot?Mert tényleg állatok, mert tényleg félni kell tőlük és bárkivel, ismétlem bárkivel megeshet hasonló eset.
több mint 12 éve
www.magyarhirlap.hu/ki-ne-legyenBruceNem bírom Bayert, pl. mert egy kurva nagy paraszt, de nem teljesen azt írja le, amit most rá akarnak kenni.
több mint 12 éve
Aljas hazugság az egész, nem vagytok tisztában a valós tényekkel. Gazdaságunk dübörög, gyors naszádként élen járunk, Európa minket irigyel a példás vezetőink miatt, akik megmutatták a világnak, hogy velünk nem érdemes ám tengelyt akasztani. Minden más aljas, kommunista, baloldali, liberális, bajnaista, gyurcsányista, német zöld, román nacionalista, romkocsmák homályában ténfergő drogos bróker vád.index.hu/gazdasag/2013/01/08/ipar/Igazából egész jó koncepció az is, ha pont annyival esik vissza a termelés, amennyi az amortizációja a szektornak, így legalább nem kell beruházni. Ha 10%-al csökken a termelés, minden 10. gépet le lehet kapcsolni (jó lesz alkatrésznek), az utolsó meg kapcsolja le a villanyt. Kori
Dübörög az ipar...StormST
több mint 12 éve
index.hu/gazdasag/2013/01/08/ipar/Igazából egész jó koncepció az is, ha pont annyival esik vissza a termelés, amennyi az amortizációja a szektornak, így legalább nem kell beruházni. Ha 10%-al csökken a termelés, minden 10. gépet le lehet kapcsolni (jó lesz alkatrésznek), az utolsó meg kapcsolja le a villanyt.
Dübörög az ipar...StormST

több mint 12 éve
index.hu/belfold/2013/01/08/eclipse_itelethez/Mit keres Oszkó Péter a Wizzair-ben?
Van kérdés?Gyurma Pappa
több mint 12 éve
sportgeza.hu/sport/futsal/2013/01/08/dunakeszi_szponzorpenzek/Rogán vajon nem akar nálunk kezdő QB lenni?

több mint 12 éve
Azért jó politikusnak lenni, mert nem kell emlékezni arra, amit korábban szó szerint mondtunk:poldi.blog.hu/2013/01/06/kalman_olgat_neztek_hulyenek_vagy_minket
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Hát a választókerületek objektívebbek most, mint voltak korábban, az amerikai példához elég hülyeség hasonlítani, ott a mai napig durván torz kerületek vannak kialakítva. Plusz annyira nem is tudhatjuk, hogy hol vannak ellenzéki bázisok, 2002-es/2006-os eredményekből nem igazán lehet kiindulni Jobbikkal/LMP-vel/Együtt 2014-el számolva. Szóval bár voltak manipulációk, ezt aztán nem tudom, hogy akadályozhatta volna meg bármilyen szervezet.Az egyfordulós rendszer toátl bevett és alkotmányos sokhelyütt, ez sem ütközik semmibe, nem tudom, mit tehetne ez ellen bármi/bárki.
Az NVB ami most átment, az ronda dolog, de természetesen nincs ez alkotmányosan szabályozva, hogy milyen hosszú időre és miként kinevezett emberek vezethetik a választási intézményeket. Ezt sem tudta volna még egy full MSZP-s AB sem elkaszálni, bár az már tényleg nem épp demokratikus megmozdulás.
Az eredményesség parlamenti választásokon nem szokott gond lenni, de igazából sokmindent amúgy sem befolyásolna sztem, ha megismételnék a köröket.
A hátárontúli szavazatokat is nehéz lett volna elkaszálni, magyar állampolgároknak adott választójogot, épp hogy jogkiterjesztésről beszélünk szűkítés helyett, nehezebb lenne ez ellen érvelni sztem, mint mellette, pláne, ha a regisztrációs megkötést túlzottan szigorú feltételnek állapították meg, akkor a lakhelyet meg szükségesnek megállapítani nehézkes lett volna.
A kopogtatócédulák helyetti tulajdonképpeni "indulhat akárki" felfogás szerintem előrelépés, midnenesetre alkotmányosan nehzen kritizálható. Más kérdés, hogy lehetne jobb előszűrő, de az fix, hogy ez jobb, mint a régi volt.
A kampányszabályozás az egyetlen, ami ellen komolyan vehető alkotmányjogi kritika jöhet, és tudomásom szerint jött is, bár ennek nagy részét szerintem meg fogják tudni oldani.
több mint 12 éve
"Ha valamiért 100-at akarunk kapni, de 200-at kérünk, akkor a 180-nak örülünk" esete áll fenn a regisztráció el nem fogadásával.Az első cikkben tévedés van, mert a kereskedelmi tévékben is lehet hirdetni, ezt is elkaszálta az AB, emlékeim szerint.
Itt szépen fel van sorolva, hogy mi az ami viszont gond nélkül átment az AB-n:
www.demokrata.neobase.hu/content/regisztráció-ellenzéki-győzelem-vagy-sz%C3%ADnjáték-volt-csupán
Aki nem akar túl sokat olvasni, annak egy másik cikkből röviden itt a lényeg:
"Az egyéni választókerületekben megszerezhető mandátumok arányának növelése, az egyfordulós rendszer (ami a kényszerszövetség vagy halál dilemmája elé állítja az ellenzéket), a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda tisztségviselőinek kétharmados, kilenc évre (előre három választásra) való kinevezése, a külhoni szavazatok ellenőrzésének lazasága, a nemzetközi megfigyelők beengedésének önkényes döntésre bízása és a többi – mind elég ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP az ő egymillió-párszázezer megingathatatlan törzsszavazójával ne kapjon egyharmadnál kevesebb mandátumot."
Innen: www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2013/01/04/mire-jo-falnak-menni-ha-anelkul-lehetSobri Jóska

több mint 12 éve
"Ha valamiért 100-at akarunk kapni, de 200-at kérünk, akkor a 180-nak örülünk" esete áll fenn a regisztráció el nem fogadásával.Itt szépen fel van sorolva, hogy mi az ami viszont gond nélkül átment az AB-n:
www.demokrata.neobase.hu/content/regisztráció-ellenzéki-győzelem-vagy-sz%C3%ADnjáték-volt-csupán
Aki nem akar túl sokat olvasni, annak egy másik cikkből röviden itt a lényeg:
"Az egyéni választókerületekben megszerezhető mandátumok arányának növelése, az egyfordulós rendszer (ami a kényszerszövetség vagy halál dilemmája elé állítja az ellenzéket), a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda tisztségviselőinek kétharmados, kilenc évre (előre három választásra) való kinevezése, a külhoni szavazatok ellenőrzésének lazasága, a nemzetközi megfigyelők beengedésének önkényes döntésre bízása és a többi – mind elég ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP az ő egymillió-párszázezer megingathatatlan törzsszavazójával ne kapjon egyharmadnál kevesebb mandátumot."
Innen: www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2013/01/04/mire-jo-falnak-menni-ha-anelkul-lehet
több mint 12 éve
(..)Sebaj, majd kitalálnak pár új adót.
Szóval a balhé megvolt, most figyeljünk inkább oda, hogy amint előkerül a Matolcsy MNB elnöksége, azonnal gyengül a forint, ráadásul nem lesznek bekötve a pénztárgépek, szóval 95 mrd biztos leves, stb. Szarban lesz a költségvetés, elég gyorsan.Gyurma Pappa
több mint 12 éve
index.hu/tech/mem/2013/01/04/gyurcsanyon_rohog_a_magyar_internet/Szerintem egyiket se, nyiss meg egy másik oldalt. Kb ennyit ér.
Én már nem is tudom, hogy ezen sírjak-e vagy nevessek...Boston
több mint 12 éve
index.hu/tech/mem/2013/01/04/gyurcsanyon_rohog_a_magyar_internet/Én már nem is tudom, hogy ezen sírjak-e vagy nevessek...
Do your job
több mint 12 éve
Részben atával értek egyet, abból a szempontból, hogy a regisztráció védhető. Az más kérdés, hogy szerintem tök felesleges, és igazából semmivel nagyobb politikai hasznot nem látok benne, mint ami a mostani választási rendszerben van. Egyszerűen úgy érzem, hogy mivel OV kimondta, meg kellett csinálni. Kizárt, hogy ezt nem látták előre.Szóval a balhé megvolt, most figyeljünk inkább oda, hogy amint előkerül a Matolcsy MNB elnöksége, azonnal gyengül a forint, ráadásul nem lesznek bekötve a pénztárgépek, szóval 95 mrd biztos leves, stb. Szarban lesz a költségvetés, elég gyorsan.