Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421
Tesómat tegnap este felhívta egy kormányközeli közvéleménykutató cég, tele irányított kérdésekkel, pl mit szól az ukrán támogatással készített Dinasztia videóhoz.

De volt egy érdekes kérdés is ami egy választási kampány intézkedést is előre vetíthet: szavazna-e a fideszre ha az Szja-t 9 százalékra csökkentenék.
atapapa
Régóta az asztalon van, hogy egy számjegyű legyen, de a mértékéből fakadóan nehezen látom, hogy egy lépésben megcsinálják. Ugye kb. 4000 milliárd nagyságrendileg az szja bevétel, 15-ről 9-re az majdnem felezés, durván 1500 milliárd mínusz, annyi nincs csak erre az egy dologra. Azt el tudom képzelni, hogy 3 lépésben 4-500 milliárdjával, 2%-onként csökkentik, idén, jövő év január 1-el, meg megígérik, hogy 27 jan1-el bemegy 10% alá. Ezt még a költségvetés is tudná kezelni. (most a többi hatást ne nézzük)

Családi adókedvezmény duplázás, szja csökkentés, nyugdíjemelés, gondolom lesz majd fegyverpénz stb. as usual lenne, ha megcsinálnák. So 2005-6 vibe.
MC12
ÁFA csökkentés bizonyos termékekre?
Sztem az SZJA csökkentés főleg lépcsőzetesen nem üt eleget, kell még vmi.

Engem amúgy azóta nem hívtak a közvélemény kutatók mióta be nyögtem h nagyon helyes h büntetést kapott az ország a menekültügyi szabályozása miatt. Pedig még regisztráltam is ahol mondtak, előtte meg 2-3 havonta kerestek, most már szart sem erek…
csebi
Abban igaza van a kormánynak, hogy idehaza bármilyen ÁFA-csökkentést benyelnek a vállalkozók, és nemigazán látszódna a hatás, plusz, az már szerintem külföldi hitellel se férne bele.

Jó az szja, ha mellé teszik az összes többit, kommunikációban fel van építve, koherens az eddigi mondandóval stb. Hogy aztán ez milyen lyukat üt a 27es, 28as éven, hát, az màr ugye annak a kormánynak a dolga.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 356 — Saturday Night Lights
Kurva jó kis beszédet mondott MP, volt benne minden, ami kell, semmi, ami nem kell, szólt mindenkihez, sejtetett mindent, de bármiféle konkrétum nélkül, viszont volt benne minden, migráció, egészségügy, oktatás, KATA, elszámoltatás, béke, ez már a végtelen posztmodern populizmus, úgy döntöttek ha ez kell Orbán ellen, ha ez kell a fideszesek/nem szavazók átcsalogatásához, akkor legyen ez.
Őszentsége Sobri Jóska
Kiváncsi vagyok, mi lesz az az elképesztő politikai akció, amit tavaszra időzít. Többnek tűnik, mint egy sima országjárás.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 907 — no es importante
Hadházy csak igazolja Sobri szavait

m.hvg.hu/itthon/20250216_Hadhazy-kemenyen-kritizalta-Ruszin-Szendit-es-a-Tiszat-Magyar-Peter-nem-maradt-ados-a-valasszal

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 865 — The Mathematician
 24.hu/belfold/2025/02/16/gyermekvedelmi-tuntetes-hosok-tere-kegyelmi-botrany-pottyondy-edina/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555
Tesómat tegnap este felhívta egy kormányközeli közvéleménykutató cég, tele irányított kérdésekkel, pl mit szól az ukrán támogatással készített Dinasztia videóhoz.

De volt egy érdekes kérdés is ami egy választási kampány intézkedést is előre vetíthet: szavazna-e a fideszre ha az Szja-t 9 százalékra csökkentenék.
atapapa
Régóta az asztalon van, hogy egy számjegyű legyen, de a mértékéből fakadóan nehezen látom, hogy egy lépésben megcsinálják. Ugye kb. 4000 milliárd nagyságrendileg az szja bevétel, 15-ről 9-re az majdnem felezés, durván 1500 milliárd mínusz, annyi nincs csak erre az egy dologra. Azt el tudom képzelni, hogy 3 lépésben 4-500 milliárdjával, 2%-onként csökkentik, idén, jövő év január 1-el, meg megígérik, hogy 27 jan1-el bemegy 10% alá. Ezt még a költségvetés is tudná kezelni. (most a többi hatást ne nézzük)

Családi adókedvezmény duplázás, szja csökkentés, nyugdíjemelés, gondolom lesz majd fegyverpénz stb. as usual lenne, ha megcsinálnák. So 2005-6 vibe.
MC12
a tetejébe nem oldana meg semmit.
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 996

atapapa

MC12

Engem amúgy azóta nem hívtak a közvélemény kutatók mióta be nyögtem h nagyon helyes h büntetést kapott az ország a menekültügyi szabályozása miatt. Pedig még regisztráltam is ahol mondtak, előtte meg 2-3 havonta kerestek, most már szart sem erek…
csebi
Engem szoktak hívni, bár én mindig olyan választ adok, ami Fidesz ellenes.
Lehet azért, mert egyszer rájuk szavaztam, a Feri ellen.

Igazából sokszor mondanám nekik, hogy felesleges végigmenni a kérdéseken, mert akármit akar a kormány, nem érdekel.
Ha az ördöggel kellene szövetségre lépni, azt is megtenném, csak tűnne el az egész bagázs.
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 855 — Lucas Scott

atapapa

MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 677 — farkas.l.zoltan@gmail.com

atapapa

MC12
Ne vicceljünk már, sehol sincs erre pénz. Már így is szedik a védelmi pénzt mindegyik nagy cégtől amelyik nem NER kitartott ennyit nem tudnak csak hitelből összeszedni. Bár ezt is kinezem belőlük

több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421

atapapa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 408 — #neverpunt

több mint 1 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 588 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kurva jó kis beszédet mondott MP, volt benne minden, ami kell, semmi, ami nem kell, szólt mindenkihez, sejtetett mindent, de bármiféle konkrétum nélkül, viszont volt benne minden, migráció, egészségügy, oktatás, KATA, elszámoltatás, béke, ez már a végtelen posztmodern populizmus, úgy döntöttek ha ez kell Orbán ellen, ha ez kell a fideszesek/nem szavazók átcsalogatásához, akkor legyen ez.
Őszentsége Sobri Jóska
Ugyanez volt az első reakcióm nekem is miután meghallgattam.

Még nem tudom egyébként teljesen eldönteni, hogy hova tegyem MP-t (azon vacillálok, hogy vajon inkább egy fiatal Trump vagy fiatal Orbán), de abban egyre biztosabb vagyok, hogy elképesztő érzéke van a "néplélek" megérintéséhez. Ez született képesség, mert olyanoknak is megvan, akiknek kurvára semmi közük a "néphez". Mint pl. Trump. Vagy éppen MP, akinek Orbánnál is kevesebb köze van hozzá, mégis remekül érzi valamiért. A "nép" persze idézőjelben van téve, valójában a tömegekről van szó, azokról a dolgokról amire nagy tömegek rezonálnak. Lehet akár úgy is értelmezni, hogy MP a next gen magyar politkus-influenszer.

Én nagyon más típusú ember vagyok mint ezek, ezért nehéz értenem, hogy mindez miért működik. De azt látom, hogy ezek még a gyengeségeiket is képesek erősségekké formálni. Márky-Zay-n például - aki számomra emberileg sokkal szimpatikusabb, mint MP - minden gyengeségét, negatívumát alaposan leverték. Neki nincs meg ez a képessége. MP-n nem tudnak fogást találni. Asszonyról hangfelvételt készít? Telefont dunába dob? Jól elbassza a jubileumi Partizános interjúját? Aztán sértődötten fb komment háborúba bocsájtkozik másodrendű emberkékkel tök fölöslegesen? Lepörög róla, nem érdekel senkit. Nem értem, de látom, hogy működik. Az a vicc, hogy még nálam is, mert engem se igazán érdekel, hogy mit csinált az asszonnyal. 😊 Pedig azért egy titkos hangfelvétel a volt feleségemről nálam kurvára a biztosíték kicsapós kategória. 😊 És mégis.

Ja, és láthatóan elképesztően vastag a bőre és nagy a munkabírása. Ebbe amit ő leművelt - és vele leművelt a Fidesz karaktergyilok gyár - százból száz ember belerokkanna. Ő meg egyre erősebbnek tűnik. Nem tudom, hogy ezt meddig lehet bírni, lehet, hogy egyszer csak úgy fog összecsuklani mint a rongy, de egyelőre semmi jelét nem mutatja ennek.

(Egyébként még mindig azt gondolom, hogy elsősorban nem MP-n és a Tisza-n múlik, hogy lesz-e kormányváltás jövőre. Most is azt gondolom, hogy túl vagyunk már azon a ponton, ahol egy ilyen hatalmat amit a NER kiépített kívülről le lehetne győzni, bármilyen jó képességekkel is. Ezeknek a rezsimeknek a ledöntéséhez maga a rezsim is kell. El kell rohadnia annyira, hogy magát buktassa meg. Nem tudom eldönteni, hogy van-e már annyira elrohadt állapotban a NER, hogy megbuktassa önmagát.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 865 — The Mathematician
 24.hu/kulfold/2025/02/14/dwelt-rheinmetall-orban-viktor-angela-merkel/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
cartman023 Indianapolis Colts 996
Az igazi öngól.

444.hu/2025/02/15/a-fidesz-azzal-tamadja-magyar-petert-hogy-fideszes-volt
KB23
Már aki tud gondolkozni, úgye.
A többinek meg mindegy is, mert bonyolultabb, mint a mosolygós szmájlis plakátkapmány, így nem értik.
több mint 1 éve
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 612
Az igazi öngól.

444.hu/2025/02/15/a-fidesz-azzal-tamadja-magyar-petert-hogy-fideszes-volt
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 305 — #NoStress

több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 059
 24.hu/belfold/2025/02/14/battonya-romanok-ingatlanvasarlas-egyutteles-telepulesfejlesztes-riport/

egy szép folyamat betetőzése. Emlékszem 20 évvel ezelőtt gyerekkoromban még Békésben ment erről a susmus, hogy a hót csóró cigányfalvakba költöznek befele románok. Méhkerék, Elek, Okány, meg ilyenek. Azóta Békés megyéből elment 100.000,- ember, jellemzően velem egyidősek vagy az én szüleim - mai 50-60 - generációja.

Ezen kéne elgondolkodni. Amíg öntik a lóvét a HT magyarokba - nem sajnálom tőlük mielőtt még - addig a határvidéket felvásárolják a külföldiek.

"Magyar"ország.
Amadeus the Young
A rajkai szlovák ingatlanvásárlásokról is mennek már a pletykák jó egy évtizede minimum.
Kampman
Azok tények
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 724
 24.hu/belfold/2025/02/14/battonya-romanok-ingatlanvasarlas-egyutteles-telepulesfejlesztes-riport/

egy szép folyamat betetőzése. Emlékszem 20 évvel ezelőtt gyerekkoromban még Békésben ment erről a susmus, hogy a hót csóró cigányfalvakba költöznek befele románok. Méhkerék, Elek, Okány, meg ilyenek. Azóta Békés megyéből elment 100.000,- ember, jellemzően velem egyidősek vagy az én szüleim - mai 50-60 - generációja.

Ezen kéne elgondolkodni. Amíg öntik a lóvét a HT magyarokba - nem sajnálom tőlük mielőtt még - addig a határvidéket felvásárolják a külföldiek.

"Magyar"ország.
Amadeus the Young
A rajkai szlovák ingatlanvásárlásokról is mennek már a pletykák jó egy évtizede minimum.

több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 445 — Így remélem megfelelek nektek.....
Magyarul ha rajtunk múlik soha napján lesz euró mèg nem nyerèszkedtünk elèggè 😡😡😡😵‍💫

index.hu/gazdasag/2025/02/14/virag-barnabas-mnb-euro-forint-inflacio-elelmiszer-tej-etolaj/
több mint 1 éve
Jaj Berci! 😕

vpi
Nagykövet lesz Chilében?

Feb.tag a MVM-ben?

Nehéz kérdések ezek.

MCC?

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 554 — Patriot
Jaj Berci! 😕

Szerkesztette: vpi
több mint 1 éve

"Magyar"ország.
több mint 1 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 157 — je suis poloska
Kommenteket érdemes elolvasni, szegény MH-s ember nem értik, miért az önkormányzatot szidja most, amikor az államnak kellett volna rendet tenni. Felmerül hogy a keleti tőke miért jó, a nyugati miért nem. 😀
Azt érzem a kommenteket olvasva, mintha itt több lenne a fény, mint egy Fideszes kommentfalon.
Nomac
Utána ki is mentek szemetet szedni, mondjuk ez MP-nek is eszébe juthatott volna, mert nagy ziccer.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 452 — Ajmo Vatreni
“Ha ez így megy tovább, és Brüsszel nem változtat, akkor az Európai Uniónak kampó.“ mondja ezt az az ember aki mindenkinél többet tesz azért, hogy Európa minél gyengébb legyen és minél szarabb, rosszkedvűbb hely legyen.
Szívem szerint mondanám, hogy akkor lépj ki te fasz, de én maradni akarok, a kettő együtt meg nem megy.

Amúgy most már reális veszély az Eu-n kívüli létünk, vagy megint túlreagálom ahogy a topiktársak mindig rámutatnak, ha nyígok? Vagy ez a 9D sakkjátszma része?
Azt tudja valaki melyik EU országba a legkönnyebb állampolgárságot kapni? Just in case… asking for a friend.
vpi
Túlreagálás.
Támogatottsága sincsen (70%+ EU párti itthon), külpolitikailag sincs semmi értelme (addig vagyunk tényezők más országoknak ameddig tagok vagyunk), gazdaságilag is kampó lenne.
bobi0092
Annyit azért vpi védelmében -ha egyáltalán szüksége lenne rá-, hogy itt mi mindannyian logikusan próbálunk gondolkodni, de azért nekem egyre többször az a véleményem, hogy egyre sűrűbben és egyre inkább meztelen a király. Szóval az, hogy nincs értelme, az egyre kevésbé tűnik nekem érvnek.
több mint 1 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 759
“Ha ez így megy tovább, és Brüsszel nem változtat, akkor az Európai Uniónak kampó.“ mondja ezt az az ember aki mindenkinél többet tesz azért, hogy Európa minél gyengébb legyen és minél szarabb, rosszkedvűbb hely legyen.
Szívem szerint mondanám, hogy akkor lépj ki te fasz, de én maradni akarok, a kettő együtt meg nem megy.

Amúgy most már reális veszély az Eu-n kívüli létünk, vagy megint túlreagálom ahogy a topiktársak mindig rámutatnak, ha nyígok? Vagy ez a 9D sakkjátszma része?
Azt tudja valaki melyik EU országba a legkönnyebb állampolgárságot kapni? Just in case… asking for a friend.
vpi
Túlreagálás.
Támogatottsága sincsen (70%+ EU párti itthon), külpolitikailag sincs semmi értelme (addig vagyunk tényezők más országoknak ameddig tagok vagyunk), gazdaságilag is kampó lenne.

Szerkesztette: bobi0092
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 554 — Patriot