Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Okok úgy tiszta sor.Egy darab lakást, amiben èl az illető, én nem tekintek vagyonnak, sem vagyonelemnek, főleg ha hitelből vette és azt fizeti. Őket egyébként nem is kellene basztatni.Fogalmazzunk úgy, hogy az elit vagyona valóban (mondjuk a 100 millió fölötti pénzügyi vagyon, meg az ingatlanvagyon stb.) megérett a prog.adóra.budapesten mar azert nem annyira elit a 100 m feletti ingatlan vagyon, just sayin.
MC12
csebi
Ingatlanvagyon az, amikor van 1-2-3-x számú ingatlanod, ami ki van adva és szeded a hasznàt. Vagy megvetted befektetésnek és üresen áll, stb.
MC12
Megjegyzem, engem nem zavarna ha kapnék ingatlanadót a nyakamba, mert szívesen adnék bele többet a közösbe. Csak ne tegyünk úgy h elit vagyonom van, mert akkor lassan el kezdek felni h ha ikerdanik csinálnak egy ellen dinasztiát akkor beraknak engem is vallettai bürokratat 😊
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Posztmodern politikai kommunikáció.Amikor szar csapatnak szurkolsz, akkor vannak azok a játékosok akik a foshalmaz közepén próbálnak teljesíteni, küzdeni. Az ilyen játékos a szívedhez nő, ragaszkodsz hozzá akkor is mikor végül már jó a csapat és oda pedig már nem fér be és el kéne engedni. Nálam ez a játékos a Hadházy Ákos.Mondjuk a jo a csapat, azt nem tudom... Mar ha egy csapatra gondolunk.
Wester
Azert azon jot mosolyogtam amikor Magyar "senkivel nem dolgozunk egyutt aki az elmult 20 evben barmilyen politikai poziciot betoltott" Peter esemenyen megjelent a faszi aki 3-4 eve meg allamtitkar volt, de meg 2023-ban is vezeto szerepet toltott be a Magyar Honvédsegnel.
Duff
A valóságban (a 25 év alattiakat leszámítva), aki politizálni akart, politikával akart foglalkozni, abból akart pénzt keresni, az - az elmúlt 35 évben bármikor talált beszálási pontot (ahogy Hadházy is, MP is, stb.), vagyis a teljesen amatőrökön, világtalanokon és pár százaléknyi ténylegesen etikus emberen kívül (de az miért akarna pont most beszállni?) - már rég beszállt. És ha nem volt teljesen hülye, már valami eredményt is elért.
Ezért ez a mondása MP-nek politikailag teljesen jól hangzik, de teljesen ignorálható is.
Mondhatni, nem kell leragadni az apróságoknál, részleteknél, pláne ha egy maffiaállamot akar valaki meghaladni.
több mint 1 éve
Amikor szar csapatnak szurkolsz, akkor vannak azok a játékosok akik a foshalmaz közepén próbálnak teljesíteni, küzdeni. Az ilyen játékos a szívedhez nő, ragaszkodsz hozzá akkor is mikor végül már jó a csapat és oda pedig már nem fér be és el kéne engedni. Nálam ez a játékos a Hadházy Ákos.Mondjuk a jo a csapat, azt nem tudom... Mar ha egy csapatra gondolunk.
Wester
Azert azon jot mosolyogtam amikor Magyar "senkivel nem dolgozunk egyutt aki az elmult 20 evben barmilyen politikai poziciot betoltott" Peter esemenyen megjelent a faszi aki 3-4 eve meg allamtitkar volt, de meg 2023-ban is vezeto szerepet toltott be a Magyar Honvédsegnel.
több mint 1 éve
Pontosan. Tök mindegy mit mondd az értékbecslő a házamra, jelenleg 0-t ér, mert nem árulom.Egy darab lakást, amiben èl az illető, én nem tekintek vagyonnak, sem vagyonelemnek, főleg ha hitelből vette és azt fizeti. Őket egyébként nem is kellene basztatni.Fogalmazzunk úgy, hogy az elit vagyona valóban (mondjuk a 100 millió fölötti pénzügyi vagyon, meg az ingatlanvagyon stb.) megérett a prog.adóra.budapesten mar azert nem annyira elit a 100 m feletti ingatlan vagyon, just sayin.
MC12
csebi
Ingatlanvagyon az, amikor van 1-2-3-x számú ingatlanod, ami ki van adva és szeded a hasznàt. Vagy megvetted befektetésnek és üresen áll, stb.
MC12
De amikor az van, hogy Dániában, ahol megoldott az olcsó bérlakás, valahogy az emberek csak a jövedelmük 10%-át költik lakhatásra, itthon meg azon sírnak a bérbeadók, hogy mi lesz, ha olcsó bérlakások lesznek, én azért elgondolkodnék, hogy mi is lehet a probléma. Persze, lehet mutogatni majd a végleges jelentésben (Pogi oldalán kint van az előzetes), hogy bezzeg a finnek is sokat költenek, igenám, de ott meg nem építkeznek, szigorú építési szabályok vannak, és ott a saját tulajdon nagy %-ú, de így kevés albérlet maradt. Szóval komoly fundamentális különbségek vannak itt.
Na mindegy, ezen a témán sokat agyalok mostanában, hátha felkér valaki gazdasági miniszternek. Vagy csak egyszerűen mivel minket nagyban érint pl. a munkaerőpiacon a lakhatás költsége, lehet hogy fontos téma ez nálunk cégen belül is. A kettő közül valamelyik.

több mint 1 éve
Egy darab lakást, amiben èl az illető, én nem tekintek vagyonnak, sem vagyonelemnek, főleg ha hitelből vette és azt fizeti. Őket egyébként nem is kellene basztatni.Fogalmazzunk úgy, hogy az elit vagyona valóban (mondjuk a 100 millió fölötti pénzügyi vagyon, meg az ingatlanvagyon stb.) megérett a prog.adóra.budapesten mar azert nem annyira elit a 100 m feletti ingatlan vagyon, just sayin.
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Amikor szar csapatnak szurkolsz, akkor vannak azok a játékosok akik a foshalmaz közepén próbálnak teljesíteni, küzdeni. Az ilyen játékos a szívedhez nő, ragaszkodsz hozzá akkor is mikor végül már jó a csapat és oda pedig már nem fér be és el kéne engedni. Nálam ez a játékos a Hadházy Ákos.
Lesz ez még így se!
több mint 1 éve
Szerinted miért nem jött össze?Ha valahol adóemelést hajtanak végre és te a fasz rosszabbik végén állsz, akkor nem fogod igazságosnak tartani az adót. Egyéni szinten mindenki így éli meg.Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Hogyne lenne igazságos, pont erről írtam egy bekezdést 😊 kérdezz meg egy svédet, általában semmi bajuk nincs a több kulccsal, mert cserébe olyan szolgálatátási színvonalat kapnak az államtól, ami teljesen oké. Az északi-jóléti társadalmak ugye.
Nekem az a bajom az egésszel, hogy a szart akarják toldozgatni -foldozgatni és azzal nem lesz változás. Akár Fidesz, akár Tisza.
Oktatáshoz sem fognak érdemben nyúlni, az egészségügyhöz sem és az adópolitikához sem. Pedig ezekben mindegyikben nagyon nagymértékű változásra lenne szükség.
Bruce
A magyar állam évtizedes viszonylatban hazudta, hogy a több kulcs azért kell, mert így igazságos, a gazdagabbak így járulnak hozzà, hogy a szegényeknek jobb legyen. Csakhát közben az volt, hogy akiktől beszedték eleve nem érezték gazdagnak magukat - nem is voltak azok - aztán meg ha körbenéztél az országban, nem az derült ki, hogy az aktuális kormány a fentebbi célra költötte volna a pénzt. Sőt.
MC12
Ha társadalmi szinten nézed, akkor természetesen a több kulcsos adók igazságosabbak az egy kulcsoshoz képest, de ez két külön szint.
Nagyon nehéz lesz átnevelni a magyar embereket arra, hogy kicsit hosszabb távon is nézzenek, ne csak a "mai" nap számítson. Arra gondoltam, hogy majd a 2000-es években már egy olyan generáció fog következni, akik kicsit felül tudnak emelkedni ezen, de sajnos nem jött össze.
Bruce
több mint 1 éve
Én sem vitatkozni akarok. Inkább bánt a dolog, hogy eltelt a sok év, aztán romlik minden. Nem lesz nyugdíj, nem lesz egészségügy, az oktatás egy szar és az adórendszer is elavult.Nem vitatkozom veled, pont erre hegyeztem ki én is, hogy amennyi karrier politikusokkal akarja megoldani az oktatás/eü/szocellátás kérdést, addig sok reményt nem látok.De miféle érdeke lenne a Tiszának bevezetni olyan hosszú távú dolgot, amibe 4 év múlva belebuknának és újra jönne a Fidesz 2/3-ad.Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Nem akarom védeni a Tiszát, de ugye azt nem tudjuk, hogy ők mit fognak csinálni.
Nekem az a bajom az egésszel, hogy a szart akarják toldozgatni -foldozgatni és azzal nem lesz változás. Akár Fidesz, akár Tisza.
Oktatáshoz sem fognak érdemben nyúlni, az egészségügyhöz sem és az adópolitikához sem. Pedig ezekben mindegyikben nagyon nagymértékű változásra lenne szükség.
Bruce
Ha nem talál MP egy olyan oktatás és nem karrier politikust, aki tényleg ért is ehhez, akkor mindegy is.
Gyurma Pappa
A reformok általában hosszabb távra szólnak, de rövid távon fájhatnak és abba csak bukni lehet. A kisebb változásokkal el lehet lavírozni úgy, hogy a következő választáson ne bukjál, de olyannal, ami itt nálunk kellene ezeken a területeken, azokkal csak maguk alatt vágnák a fát.
Finnországot szokták hozni példaként, hogy már a világháború után kezdték el kidolgozni az új rendszerüket, de majdnem csak a 80-as években indult el az egész rendszer és az eredményeit nyilván még később látták. De ehhez azért nagyjából mindenkinek mögé kellett állnia politikai oldaltól függetlenül sok sok éven keresztül. Elképzelhető lenne ez nálunk? Az egyik oldal amit mond, a másik élből elutasítja.
Egy átfogó egészségügyi reform is sok sok évbe telne, aminek eredményei biztos hogy rövid távon nem lennének, akkor meg minek? Itt Szingapúrt lehet megemlíteni jó példaként.
Amúgy meg egyébként úgy mindent összevetve az Észt modellt kellene nekünk valahogy meghonosítani. Ott az oktatásban is és az egészségügyben és a nyugdíjrendszerben is meglehetősen sikeres reformokat hajtottak végre.
Nagyon remélem egyébként hogy a Tisza nem eképpen gondolkozik, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hiába jönnek ezek a hangzatos szólamok a részükről. Hiszem ha látom.
Bruce
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
Ha valahol adóemelést hajtanak végre és te a fasz rosszabbik végén állsz, akkor nem fogod igazságosnak tartani az adót. Egyéni szinten mindenki így éli meg.Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Hogyne lenne igazságos, pont erről írtam egy bekezdést 😊 kérdezz meg egy svédet, általában semmi bajuk nincs a több kulccsal, mert cserébe olyan szolgálatátási színvonalat kapnak az államtól, ami teljesen oké. Az északi-jóléti társadalmak ugye.
Bruce
A magyar állam évtizedes viszonylatban hazudta, hogy a több kulcs azért kell, mert így igazságos, a gazdagabbak így járulnak hozzà, hogy a szegényeknek jobb legyen. Csakhát közben az volt, hogy akiktől beszedték eleve nem érezték gazdagnak magukat - nem is voltak azok - aztán meg ha körbenéztél az országban, nem az derült ki, hogy az aktuális kormány a fentebbi célra költötte volna a pénzt. Sőt.
MC12
Ha társadalmi szinten nézed, akkor természetesen a több kulcsos adók igazságosabbak az egy kulcsoshoz képest, de ez két külön szint.
Nagyon nehéz lesz átnevelni a magyar embereket arra, hogy kicsit hosszabb távon is nézzenek, ne csak a "mai" nap számítson. Arra gondoltam, hogy majd a 2000-es években már egy olyan generáció fog következni, akik kicsit felül tudnak emelkedni ezen, de sajnos nem jött össze.
több mint 1 éve
Nem vitatkozom veled, pont erre hegyeztem ki én is, hogy amennyi karrier politikusokkal akarja megoldani az oktatás/eü/szocellátás kérdést, addig sok reményt nem látok.De miféle érdeke lenne a Tiszának bevezetni olyan hosszú távú dolgot, amibe 4 év múlva belebuknának és újra jönne a Fidesz 2/3-ad.Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Nem akarom védeni a Tiszát, de ugye azt nem tudjuk, hogy ők mit fognak csinálni.
Bruce
Ha nem talál MP egy olyan oktatás és nem karrier politikust, aki tényleg ért is ehhez, akkor mindegy is.
Gyurma Pappa
A reformok általában hosszabb távra szólnak, de rövid távon fájhatnak és abba csak bukni lehet. A kisebb változásokkal el lehet lavírozni úgy, hogy a következő választáson ne bukjál, de olyannal, ami itt nálunk kellene ezeken a területeken, azokkal csak maguk alatt vágnák a fát.
Finnországot szokták hozni példaként, hogy már a világháború után kezdték el kidolgozni az új rendszerüket, de majdnem csak a 80-as években indult el az egész rendszer és az eredményeit nyilván még később látták. De ehhez azért nagyjából mindenkinek mögé kellett állnia politikai oldaltól függetlenül sok sok éven keresztül. Elképzelhető lenne ez nálunk? Az egyik oldal amit mond, a másik élből elutasítja.
Egy átfogó egészségügyi reform is sok sok évbe telne, aminek eredményei biztos hogy rövid távon nem lennének, akkor meg minek? Itt Szingapúrt lehet megemlíteni jó példaként.
Amúgy meg egyébként úgy mindent összevetve az Észt modellt kellene nekünk valahogy meghonosítani. Ott az oktatásban is és az egészségügyben és a nyugdíjrendszerben is meglehetősen sikeres reformokat hajtottak végre.
Nagyon remélem egyébként hogy a Tisza nem eképpen gondolkozik, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hiába jönnek ezek a hangzatos szólamok a részükről. Hiszem ha látom.
Bruce

több mint 1 éve
Fogalmazzunk úgy, hogy az elit vagyona valóban (mondjuk a 100 millió fölötti pénzügyi vagyon, meg az ingatlanvagyon stb.) megérett a prog.adóra.budapesten mar azert nem annyira elit a 100 m feletti ingatlan vagyon, just sayin.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
De miféle érdeke lenne a Tiszának bevezetni olyan hosszú távú dolgot, amibe 4 év múlva belebuknának és újra jönne a Fidesz 2/3-ad.Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Nem akarom védeni a Tiszát, de ugye azt nem tudjuk, hogy ők mit fognak csinálni.
Bruce
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
Egyetértek. A tőke-jövedelmek adózása tekintetében, hát lenne hova fejlődni. Fogalmazzunk úgy, hogy az elit vagyona valóban (mondjuk a 100 millió fölötti pénzügyi vagyon, meg az ingatlanvagyon stb.) megérett a prog.adóra.marhára így van.És akkor ki kéne nyitni azt a kérdést is, hogy sok pénz e ma bruttó egy millió forint? Ami ugye 700 körüli nettó. Sok e annyira, hogy elkezdjük plusz adóval “büntetni”. Szerintem egy pesti albérletben, vagy hiteltörlesztésben levő, aki ennyit keres, marhára nem érzi, hogy ő gazdag lenne, és az lenne az igazságos, ha ő többet adózna.23-ban a felso 10% keresett brutto 920e HUF-ot.ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
Ennél még mindig hasznosabb politikailag, ha megemeli a kisker. adót, a bankadót, vagy kitalál valami új adót a nagykereskedőkre, akárkire, akik nyilván áthárítják a fogyasztóra, de optikailag sokkal jobb. Ez egyébként egy okos húzása volt a regnálónak, épp ma reggel hallgattam meg, hogy a szemét bankok emelték már tavaly is az utalási díjat (!!), most meg van pofájuk a csomagdíjat is emelni. Hát nem kényelmesebb így beszedni a pénzt?
MC12
a medián meg 530
tavaly Q4 adatok így hirtelen
a felő quartilis lehet még érdekes hogy mennyi értelme lehet feljebb menni
Negritis, a vajda
szerk.: es felso 7% keresett 1 M HUF-ot (szinten bruttoban).
csebi
MC12
VISZONT
Az osztalék adózása már egy másik kérdés. Ugyanis azért az valahol tényleg nonszensz, hogy aki kevés (2-3 millió) osztalékot vesz ki, és mondjuk alacsony béren tartja magát, nagyobb %-ot fizet be, mint aki 100 misit vesz ki (szocho plafon miatt). Meg úgy egyébként is, a lakáskiadás, az ingatlanértékesítés és még sorolhatnám az összes vagyoni típusú jövedelmet, igenis megérett a progresszív adózásra.
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Hogyne lenne igazságos, pont erről írtam egy bekezdést 😊 kérdezz meg egy svédet, általában semmi bajuk nincs a több kulccsal, mert cserébe olyan szolgálatátási színvonalat kapnak az államtól, ami teljesen oké. Az északi-jóléti társadalmak ugye.
Bruce
több mint 1 éve
Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke.Nem akarom védeni a Tiszát, de ugye azt nem tudjuk, hogy ők mit fognak csinálni.
Bruce

több mint 1 éve
Nyilván nem igazságos az adó soha sem. A családi kedvezmény is csak annak jó, akinek van gyereke. Nekem az a bajom az egésszel, hogy a szart akarják toldozgatni -foldozgatni és azzal nem lesz változás. Akár Fidesz, akár Tisza.
több mint 1 éve
marhára így van.És akkor ki kéne nyitni azt a kérdést is, hogy sok pénz e ma bruttó egy millió forint? Ami ugye 700 körüli nettó. Sok e annyira, hogy elkezdjük plusz adóval “büntetni”. Szerintem egy pesti albérletben, vagy hiteltörlesztésben levő, aki ennyit keres, marhára nem érzi, hogy ő gazdag lenne, és az lenne az igazságos, ha ő többet adózna.23-ban a felso 10% keresett brutto 920e HUF-ot.ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
Ennél még mindig hasznosabb politikailag, ha megemeli a kisker. adót, a bankadót, vagy kitalál valami új adót a nagykereskedőkre, akárkire, akik nyilván áthárítják a fogyasztóra, de optikailag sokkal jobb. Ez egyébként egy okos húzása volt a regnálónak, épp ma reggel hallgattam meg, hogy a szemét bankok emelték már tavaly is az utalási díjat (!!), most meg van pofájuk a csomagdíjat is emelni. Hát nem kényelmesebb így beszedni a pénzt?
MC12
a medián meg 530
Negritis, a vajda
csebi
MC12
VISZONT
Az osztalék adózása már egy másik kérdés. Ugyanis azért az valahol tényleg nonszensz, hogy aki kevés (2-3 millió) osztalékot vesz ki, és mondjuk alacsony béren tartja magát, nagyobb %-ot fizet be, mint aki 100 misit vesz ki (szocho plafon miatt). Meg úgy egyébként is, a lakáskiadás, az ingatlanértékesítés és még sorolhatnám az összes vagyoni típusú jövedelmet, igenis megérett a progresszív adózásra.

több mint 1 éve
jo de megint elerkezunk a tyuk es tojas esetehez. picit onbeteljesito ez az adorendszer, ami otthon van mert ket dolog latszik benne rovid- es hosszutavon is:És akkor ki kéne nyitni azt a kérdést is, hogy sok pénz e ma bruttó egy millió forint? Ami ugye 700 körüli nettó. Sok e annyira, hogy elkezdjük plusz adóval “büntetni”. Szerintem egy pesti albérletben, vagy hiteltörlesztésben levő, aki ennyit keres, marhára nem érzi, hogy ő gazdag lenne, és az lenne az igazságos, ha ő többet adózna.23-ban a felso 10% keresett brutto 920e HUF-ot.ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
MC12
a medián meg 530
Negritis, a vajda
csebi
MC12
1: szegenyedik az orszag (ne felejtsuk el, hogy a lakossag 50%-a keresett 400 brutott 23-ban, ez az 50%os kuszob 340 volt 22ben, aminel a 17% jol mutat, csak nem az inflacios szamok mellett).
2: nyilik az ollo a felso reteg es alsoreteg kozott (kozepreteget meg mar mauzóelumban mutogatjak Lenin elvtars mellett)
szoval mondhatjuk ezt, hogy nem mukodne otthon a rendszer bizonyos okok mellett, amik a felszinen igazak is lehetnek. csakhat ha nem nyulunk ehhez sem akkor jelen allas szerint a fenti tendencia nem all meg sot csak rosszabb lesz.
es akkor eljutunk az en vesszoparipamhoz, hogy nem csak adozasban kellene szemleletvaltas hanem az elet minden teruleten. nem varom el, hogy mkinek legyen olyan alapveto szolidaritaskepe mint nekem de az felhaborito, hogy te peldadban egy banki felsovezeto igy gondolkozik. vszeg ez nem is altalanos, mert nekem is van peldam, mondjuk epp bankbol az is: meg gyakornokoskodtam egy otthoni eleg specialis banknal, ahol a jogi igazgato eloadta 2008 kornyeken, hogy hat ha bevezetik az ingatlanadot akkor o mindent levisz a neverol, kipakoltatja az ingatlant, aztan majd inkasszozzak ot a budai emeletes hazaban. picit vitaba szalltam vele, hogy hat alapvetoen sztem ezzel nincs nagy baj, hogy bizonyos ertek felett ki lehessen vetni ingatlan adot, de nyilvan le akartam tolteni a gyakornoki idomet, jo referenciaval plusz akkor meg azt sem zartam ki, hogy a tokeseknek dolgozzak, hogy meg tobb tokejuk legyen, de aztan megvilagosodtam, hogy vannak ennel sokkal szebb szakmak is, mint az elesettek megsegitese pl.
aztan lehet csak a bankokban gondolkoznak igy 😊 de szamomra akkor is elkepeszto, hogy emberek keptelenek szamukra jelentektelen osszegrol lemondani, hogy mondjuk a legszegenyebb retegeknek tobb jusson (tudom ez elmelet, meg otthon ugyis mindent ellopnak, de akkor ez alapjan soha ne legyen semmilyen valtozas).
Szerkesztette: csebi
több mint 1 éve
index.hu/fomo/2025/02/17/dubaj-kerites-k.-zoltan-pesti-kozponti-keruleti-birosag-itelet-perbeszed/Tizennégy év után lezárult az elsőfokú bírósági eljárás a dubajozós kerítési ügy
BŰNÖS KERÍTÉS BŰNTETTÉBEN, EGY VÁD ALÓL AZONBAN FELMENTI A FÉRFIT. BÜNTETÉSÜL KÉT ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTE, AMINEK A VÉGREHAJTÁSÁT HÁROM ÉVRE FELFÜGGESZTI, VALAMINT 200 EZER FORINTOS PÉNZBÜNTETÉST IS KISZABOTT K. ZOLTÁNRA.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
És akkor ki kéne nyitni azt a kérdést is, hogy sok pénz e ma bruttó egy millió forint? Ami ugye 700 körüli nettó. Sok e annyira, hogy elkezdjük plusz adóval “büntetni”. Szerintem egy pesti albérletben, vagy hiteltörlesztésben levő, aki ennyit keres, marhára nem érzi, hogy ő gazdag lenne, és az lenne az igazságos, ha ő többet adózna.23-ban a felso 10% keresett brutto 920e HUF-ot.ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
MC12
a medián meg 530
Negritis, a vajda
csebi
több mint 1 éve
23-ban a felso 10% keresett brutto 920e HUF-ot.ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
MC12
a medián meg 530
Negritis, a vajda
Szerkesztette: csebi
több mint 1 éve
ugye a az átlag bruttó az 640kMondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
MC12
a medián meg 530
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Mondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.De fölötte meg mi értelme lenne? Már gazdaságilag. Ha pénzt akar beszedni egy kormány, és nem akar az ÁFA-hoz nyúlnia- nem akar -, akkor ezt a lépést persze, megteheti, de nagy politikai hiba lenne.
JéBé
több mint 1 éve
Mondjuk 2010-ben kb havi brutto 200k-nal volt a kulcs valtas, ami ma brutto 600 korul lenne. Oriasi hiba lenne ezt itt meghuzni szerintem.
több mint 1 éve
Mondjuk lehet nem ártana, ha része lenne az általános iskolai, de legalább a középiskolai oktatásnak valamennyi alap gazdasági képzés. Mert amíg 18-20-25 éves emberek nem tudják pl. rendesen a különbséget a bruttó és nettó bérük között, addig én nem is várok el komoly tudatosságot az adózás és hasonló dolgok terén...Mert ennyire fejlett az emberek jó része agyilag.Ugyanakkor a többkulcsos személyi jövedelemadó lenne ildomos, de úgy hogy az átlagjövedelem a legalacsonyabb kulcsba essen vagy legalábbis a nagyrésze oda essen és leginkább a 1,5 millió fölötti jövedelmeket sújtsa.Suranyi mondta meg a Partizanos interjuja alatt ha jol emlekszem, hogy azt mondta neki egy CIB Bankos nagyon magas beosztasu vezeto a valasztasok elott, hogy o azert nem fog az ellenzekre szavazni, mert azok biztos bevezetik a progressziv adozast es akkor neki x %-al tobb adot kell majd fizetni...
De ezeknek semmi esélye nincs.
Bruce
Feltetelezem egy CIB Bankban dolgozo felso vezeto nem kicsit keres jobban az atlagbernel, hanem ugy tippre akar a 10-20x-osat bonuszok meg minden faszom juttatas nelkul.
Na most amig az ilyen szinvonalon elo reteg egy resze is igy gondolkozik, ennyi szocialis erzekenyeg meg erzelmi intelligencia szorult bele, addig lehet itt varni a progressziv adozast.
Egyszeruen a magyar tarsadalom nagyjat szocialisan totalisan erzeketlen, onzo, egoista, soher emberek teszik ki, es ez az elmult 10-15 evben folyamatosan csak rosszabbodik.
Duff
Az nem számít neki, hogy 3 évente cserélik a segge alatt a legnagyobb méretű SUV-okat, tehát arra se kell költenie.
Igazából szerintem a pénze nagy részével nem csinál "semmit", csak még több pénzt vagy még több lakást vesz, aztán arra veri otthon magának.
Hacsak nem a pulyákat küldi valami flancos fizetős külföldi egyetemre.
Csak ha meg akkor is folyamat a pénz miatt nyíg, akkor sokat nem kell várni az ilyentől se, mert úgy hajlik a gerince ahogy épp a szél fúj.
Lúdas Solymi

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!