Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 452 — Ajmo Vatreni
 444.hu/2025/01/15/a-nezopont-intezet-felszolitotta-a-transparency-t-hogy-ne-publikalja-tobbet-a-korrupcios-indexet

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A vizsgálat során azt találták, hogy „a Transparency szakmailag vitatható, egyoldalú, elfogult módszertannal dolgozik”.
petey
Sámuel eltévedt a nagyvilágban.
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 307 — #NoStress
Nem főleg arra gondoltam, hogy hogyan viselkednek amikor netalántán beülök melléjük, vagy, hogy lehúznak-e. Azt leszarom, bár ha összehasonlítod más szakmákkal, hogy melyiknek hány százaléka próbál meg átverni, lehúzni, szerintem ők toronymagasan vezetnének.
Duff
Mivel hívom a taxit kb. amióta mobilom van, ezért taxiscéggel mentem/megyek, így bizton állíthatom, hogy még sose vertek át, vagy próbáltak meg. Megy az óra, és ugyanakkora távolságokra ugyanakkora összeg jött/jön ki.
Boltnál is.
Nem tudom te miért gondolod így, és bármelyik szakmával hasonlítom össze amivel sok tapasztalatom volt, egyiknél se tapasztaltam 1-2 egyedi esettől eltekintve, hogy át akarna verni, le akarna húzni, legyen az kereskedő, szolgáltató, akármi. Értem én, hogy ez részedről a "kisember dödögése", de tulzónak tartom, pedig mindig Magyarországon éltem, és szinte minden ágazatból "használok", mert se autószerelő, se duguláselhárító, se culáger, stb. nem vagyok, és nem kontárkodok bele más szakmájába, inkább kifizetem, de néhány szakmafüggetlen agyhalottól eltekintve nem tudnék ilyen általánosítást tenni, és előítéletesnek érzem amit írsz.

Hanem arról, hogy ők azok a társadalmi réteg, akik mindig minden törvény/jogszabály alól kibúvót keresnek, nyavalyognak, keresztbe tesznek mindenkinek, szarnak mindenkire stb. Legyen szó KATAról, Lánchídról, Uberről stb...
Duff
Már bocs, de ez az önérdekérvényesítés lényege. Egy normális demokráciában minden kisebb társadalmi egység igyekszik kiállni magáért, aztán vagy át tudja ütni a nagyobb többségen az akaratát, vagy nem. De ha sikerül, az nehogy már hibaként vagy bűnként legyen kommunikálva, inkább azok a bénák vagy ügyetlenebbek, akiknek ez nem sikerül. Pl. a tanárok is igyekezhetnének, és ha kellően hatékonyan érvényesítenének önérdeket (mint a román tanárok tették), akkor rájuk is haragudnál, hogy basznak érettségiztetni vagy tanítani?
Miért lenne a taxis kivétel az alól, hogy megsüvegelendő, ha egy csoport kiáll magáért?

És akkor a közlekedési kultúrájukról nem is beszéltem, aki rendszeresen vezet, szerintem bőven tapasztalja, hogy mikre gondolok (agresszív bunkó vezetési stílus, buszsávból ki-be vágás, ott parkolok/várakozok tilosban ahol én akarok, mert ki-ha én nem stb.) És ez nem 98% vs 2%.
Duff
Rendszeresen vezetek, amit írsz annak a megítélése erősen szubjektív, de nekem nincs ilyen általánosítható tapasztalatom. Mindenféle taxis van, ahogy mindenféle nem hivatásos sofőr is, vagy biciklis, gyalogos. Az általánositásod ezen eleme is tulzó, elfogult és hibás.

De másabb. Az egyiket nem választja az ember, hanem így születik, viszont az egy tudatos döntés, hogy az ember taxisnak áll e. Ha pedig így döntött akkor ennek a döntésének az a következménye, hogy egy olyan csoportba került be ami tele van az itt leírt magukat felsőbbrendünek képzelő, agresszív bunkó parasztokkal.
Tarsi
Nem ez volt az analógiám, hanem az a metodika, hogy valaki néhány egyedi esetből általánosít egy nagyobb csoportra. Mivel nem igaz az, hogy ez a csoport tele lenne bunkó parasztokkal, ahogy a cipőbolti eladókra vagy az ügyfelszolgálatosokra se igaz általánosságban. Mind között van tapló is, kedves is, hozzáértő is, bamba is, beleszarós is, és így tovább.

több mint 1 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 297 — Csodabogár
 444.hu/2025/01/15/a-nezopont-intezet-felszolitotta-a-transparency-t-hogy-ne-publikalja-tobbet-a-korrupcios-indexet

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A vizsgálat során azt találták, hogy „a Transparency szakmailag vitatható, egyoldalú, elfogult módszertannal dolgozik”.

több mint 1 éve
Duff Seattle Seahawks 3 449
 hvg.hu/itthon/20250115_Hosok-tere-taxis-tuntetes-kepek-ebx

ööö, miért is a BKK székház?
maffiózó gecik
Negritis, a vajda
Az általam legjobban rühellt csoport kb.

Bárhol vagyok, még a város másik végéről is az éjszaka közepén inkább éjszakai busszal megyek haza, ha tehetem, minthogy egy forintom is ezeknél landoljon. Nem azért, mert ne tudnám megengedni magamnak, h alkalomadtán taxizzak, de olyan jó lenne, ha eltűnne ez a suttyó, hiéna nép.
Duff
Újabb suttyó általánosítás.
Sajnálom a rossz tapasztalataidat, hogy így traumatizáltak, de egy egész szakma összes emberet így összemosni, az semmivel se másabb, mint cigányozni, zsidózni, buzizni.
Én egy időben napi szinten taxiztam, volt legalább vagy 500 utam, és sokkal több jó tapasztalatom van, mint rossz. Mondjuk 98 százalék a 2-vel szemben. Ez is tipikusan olyan dolog, hogy kettőn áll a vásár.
Ugye tudod mi a közös az eddigi összes taxival történő utazásodban?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem főleg arra gondoltam, hogy hogyan viselkednek amikor netalántán beülök melléjük, vagy, hogy lehúznak-e. Azt leszarom, bár ha összehasonlítod más szakmákkal, hogy melyiknek hány százaléka próbál meg átverni, lehúzni, szerintem ők toronymagasan vezetnének.

Hanem arról, hogy ők azok a társadalmi réteg, akik mindig minden törvény/jogszabály alól kibúvót keresnek, nyavalyognak, keresztbe tesznek mindenkinek, szarnak mindenkire stb. Legyen szó KATAról, Lánchídról, Uberről stb...

És akkor a közlekedési kultúrájukról nem is beszéltem, aki rendszeresen vezet, szerintem bőven tapasztalja, hogy mikre gondolok (agresszív bunkó vezetési stílus, buszsávból ki-be vágás, ott parkolok/várakozok tilosban ahol én akarok, mert ki-ha én nem stb.) És ez nem 98% vs 2%.
Duff
folyamatosan taxizok pesten elmult 15 évben egy rossz tapasztalatom nem volt. Tény, VIP ügyfél vagyok city taxinál, csak velük megyek még reptérről is. Soha semmi para, kulturált autók, normális sofőrök.
Hiénák, boltosok stb persze más kategoria
Kúrfürst briareos
Pont ezt írtam, hogy nem főleg erre gondoltam, hanem a kollektív hozzáállásukra a gazdasági/szociális/jogi környezethez, és az azzal kapcsolatos viselkedésük.

Pl. Drágábban visznek ki a 13. kerületből a reptérre, mint egy havi BKK bérlet (!), és akkor az adómentesség miatt tüntetnek. Az ember esze megáll. De nyilván egy VIP ügyfélnek lehet ezt magyarázni... 😀

Még régebben egy 10 perces út 5-10e Ft között volt, de a faszi a főúton ahol 70-es tábla volt, 45-el ment, hogy a Priusa gyakorlatilag ne fogyasszon semmit.
több mint 1 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 727

maffiózó gecik
Negritis, a vajda

Bárhol vagyok, még a város másik végéről is az éjszaka közepén inkább éjszakai busszal megyek haza, ha tehetem, minthogy egy forintom is ezeknél landoljon. Nem azért, mert ne tudnám megengedni magamnak, h alkalomadtán taxizzak, de olyan jó lenne, ha eltűnne ez a suttyó, hiéna nép.
Duff
Sajnálom a rossz tapasztalataidat, hogy így traumatizáltak, de egy egész szakma összes emberet így összemosni, az semmivel se másabb, mint cigányozni, zsidózni, buzizni.
Én egy időben napi szinten taxiztam, volt legalább vagy 500 utam, és sokkal több jó tapasztalatom van, mint rossz. Mondjuk 98 százalék a 2-vel szemben. Ez is tipikusan olyan dolog, hogy kettőn áll a vásár.
Őszentsége Sobri Jóska
De másabb. Az egyiket nem választja az ember, hanem így születik, viszont az egy tudatos döntés, hogy az ember taxisnak áll e. Ha pedig így döntött akkor ennek a döntésének az a következménye, hogy egy olyan csoportba került be ami tele van az itt leírt magukat felsőbbrendünek képzelő, agresszív bunkó parasztokkal. Úgy közlekednek, mintha csak ők lennének az utakon, rájuk nem vonatkoznának a szabályok. Nem 2%-uk, hanem sokkal sokkal nagyobb részük.
több mint 1 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

maffiózó gecik
Negritis, a vajda

Duff
Őszentsége Sobri Jóska

Duff
folyamatosan taxizok pesten elmult 15 évben egy rossz tapasztalatom nem volt. Tény, VIP ügyfél vagyok city taxinál, csak velük megyek még reptérről is. Soha semmi para, kulturált autók, normális sofőrök.
Hiénák, boltosok stb persze más kategoria

több mint 1 éve

maffiózó gecik
Negritis, a vajda

Duff
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 439
Nem tudom h óhajtanak-e vonzó állampapírt piacra dobni, de ma miután dolgához nem értő Marcika kijelentette h van taktika, gyorsan piacra dobtak egy ugyanúgy 6.5%os fixMÁP sorozatot (idő előtt).
Beki
Ez jó.🙂 Nem láttam.
nagylaza, főpohárnok
 www.portfolio.hu/befektetes/20250115/maris-jon-az-uj-fixmap-mutatjuk-a-friss-kamatokat-734905
Az ÁKK tájékoztatása szerint az új 2028/Q12 Fix Magyar Állampapír értékesítési korlátja 250 millió forint, így egy forgalmazó legfeljebb ekkora mennyiséget értékesíthet egy befektetőnek a termékből.

Úgy tudjuk, az ÁKK azért döntött az új sorozat kibocsátása mellett (erre a negyedévre ez a második), hogy ezzel párhuzamosan meg tudják emelni a FixMÁP eddigi 50 milliós értékesítési korlátját 250 millióra.

Vélhetően tehát növelni kívánják a mozgásterét azoknak a befektetőknek, akik esetleg a PMÁP helyett másik állampapírt vásárolnának.
Big "taktikánk van minden esetre" Marcika 😀 és ez a bohóc miniszter
több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 381 — beers & Packers
Nem tudom h óhajtanak-e vonzó állampapírt piacra dobni, de ma miután dolgához nem értő Marcika kijelentette h van taktika, gyorsan piacra dobtak egy ugyanúgy 6.5%os fixMÁP sorozatot (idő előtt).
Beki
Ez jó.🙂 Nem láttam.
több mint 1 éve
Tudom, hogy csak lúzerek vacakolnak állampapírral, de nekem ez jutott. Az idén esedékes, 20 százalékot közelítő kamatok azért nem jönnek rosszul.
nagylaza, főpohárnok
Egyáltalán nem. Félre ne érts, én nem degradálom vagy nézem le azt aki, állampapírba rak, sőt bárcsak a magyar társadalom nagy része lenne olyan vagyoni helyzetben/pénzügyi tudatosságban, hogy ezt megtehesse. Csak szimplán amig van számomra megnyugtatóbb, megfelelőbb alternatíva, mindig azt fogom választani. Olyan pedig nincs, hogy egy értelmes ember hülye legyen valamihez. Maximum bele kell tenni néhány óra effortot az utánanézésbe 😊
Hanni
Vagyok annyira értelmes, hogy felmérjem, mihez vagyok hülye.🙂
több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 439
"Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcika
És akkor a sokadik redflag, hogy miért nem akarok soha magyar állampapírt venni.
Hanni
cseszheti az akciótervét, ha PMÁP kivándorol máshova
Beki
Az a nagy kérdés, hogy szeretnék-e, ha a kamatpénzek (legalábbis jelentős részük) maradnának állampapírban, vagy máshova akarják becsatornázni a lóvét. Az előbbi könnyebben megoldhatónak tűnik, ebben az esetben viszont sürgősen jönnie kell egy új, a körülményekhez képest vonzó állampapírnak.
(...) ez a telefosott tejesszatyor nagymarci kitalálja holnap (nyilván nem Ő tudom), hogy akkor az időelőtti visszaváltás 50%ba kerül, hacsak nem lakásvásárlásra akarod használni. Én személy szerint nyugodtabban alszok ETF-ekben.
Hanni
Felkészültem rá, hogy az állam bármikor drasztikusan megemelheti a visszaváltási százalékot (még akkor is, ha nem tartom valószínűnek, hogy megteszi). Ennek megfelelően választottam különböző lejáratú papírokat.
Az ETF-ekkel két bajom van: 1. nem tiszta számomra, hogy mennyire tőkevédett, 2. ennél sokkal nagyobb gond, hogy meghaladja a képességeimet, hülye vagyok hozzá.
Tudom, hogy csak lúzerek vacakolnak állampapírral, de nekem ez jutott. Az idén esedékes, 20 százalékot közelítő kamatok azért nem jönnek rosszul.
nagylaza, főpohárnok

Szerkesztette: Beki
több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 657 — Poloska confirmed
nagylaza, főpohárnok
Egyáltalán nem. Félre ne érts, én nem degradálom vagy nézem le azt aki, állampapírba rak, sőt bárcsak a magyar társadalom nagy része lenne olyan vagyoni helyzetben/pénzügyi tudatosságban, hogy ezt megtehesse. Csak szimplán amig van számomra megnyugtatóbb, megfelelőbb alternatíva, mindig azt fogom választani. Olyan pedig nincs, hogy egy értelmes ember hülye legyen valamihez. Maximum bele kell tenni néhány óra effortot az utánanézésbe 😊
több mint 1 éve
És akkor a sokadik redflag, hogy miért nem akarok soha magyar állampapírt venni.
Hanni
Beki
Az a nagy kérdés, hogy szeretnék-e, ha a kamatpénzek (legalábbis jelentős részük) maradnának állampapírban, vagy máshova akarják becsatornázni a lóvét. Az előbbi könnyebben megoldhatónak tűnik, ebben az esetben viszont sürgősen jönnie kell egy új, a körülményekhez képest vonzó állampapírnak.
(...) ez a telefosott tejesszatyor nagymarci kitalálja holnap (nyilván nem Ő tudom), hogy akkor az időelőtti visszaváltás 50%ba kerül, hacsak nem lakásvásárlásra akarod használni. Én személy szerint nyugodtabban alszok ETF-ekben.
Hanni
Felkészültem rá, hogy az állam bármikor drasztikusan megemelheti a visszaváltási százalékot (még akkor is, ha nem tartom valószínűnek, hogy megteszi). Ennek megfelelően választottam különböző lejáratú papírokat.
Az ETF-ekkel két bajom van: 1. nem tiszta számomra, hogy mennyire tőkevédett, 2. ennél sokkal nagyobb gond, hogy meghaladja a képességeimet, hülye vagyok hozzá.
több mint 1 éve
fake.id 1 727 — tush push aficionado

maffiózó gecik
Negritis, a vajda
mert a taxisok felügyelő szerve a bkk
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 307 — #NoStress

maffiózó gecik
Negritis, a vajda

Duff

több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 391 — Cowboys fan
Az aláhúzottakra tekintettel kérdezném költői jelleggel a T. akadémiai dolgozókat, hogy az elmúlt 14 és fél évben melyik mozit nézték. Ezek már joghallgató koromban is adott körülmények voltak, 10 évvel ezelőtt.
Amadeus the Young
Majd este írok erre, de telefonon nincs kedvem pötyögni, meg leginkább javítani
több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 439

Hanni
több mint 1 éve

maffiózó gecik
Negritis, a vajda

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 998
 hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebx

Én úgy tudtam, hogy meg se hívták, de azt hittem ennél jobban akar nyalni...
StormST
Azért kíváncsi vagyok, hogy mi történt?
zinedine5
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/494422151_1248229610639448_5864048105013487933_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx430x381&ctp=s430x381&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=w-mzwrDyA-QQ7kNvwF7tBob&_nc_oc=AdkLmP4rXnhG0XxmXms1jrNu4gjxinD2lRYScjBboJr8mrlflskrvu_xKMh7vfbvBDU&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=nlV0p1DnrToqPCwx1Tzifg&_nc_ss=8&oh=00_AfybXSCI1hGW0tBHx0tMS_EjOtCzrCe_5c3TVeum5TDbtQ&oe=69BD20BF
Káncz Csaba geopolitikai jegyzetei
A mai délután kétségtelenül legnagyobb talánya, hogy a hatvanpusztai maharadzsa miért nem megy el Trump beiktatására, ha oda meghívója van?! Hiszen ezen rugózott hetek óta a kormánypropaganda is......
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 064

maffiózó gecik
Negritis, a vajda
Naplopó adócsalók gyülekezete taxisnak álcázva.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 868 — The Mathematician

maffiózó gecik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.
Sebii
Harcos fiatalokra van szükség, nem diplomás pöcsökre.
kittli
Jaja. Irni-olvasni meg nem kell tudni. Elég ha az x-et megtanulja.
Aki ennél többet tud, az elmegy pénzt keresni. Ha diplomás, ha nem.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 1 éve
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 964
Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.
Sebii
Ausztriába, Németországba, Hollandiába....
zemanla
Jóbarátom magyar-filozófia szakos diplomával gipszkartonozott egy 3 évet hollandiában, tavaly hazajött és éppen ácsként dolgozik. Közben meg írogatja a verseit a tetőn.
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 848 — Steelers fan
Sebii
Harcos fiatalokra van szükség, nem diplomás pöcsökre.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
Sebii
Ausztriába, Németországba, Hollandiába....

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞