Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
"Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikacseszheti az akciótervét, ha PMÁP kivándorol máshova
És akkor a sokadik redflag, hogy miért nem akarok soha magyar állampapírt venni.
Hanni
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_Hosok-tere-taxis-tuntetes-kepek-ebxAz általam legjobban rühellt csoport kb.
ööö, miért is a BKK székház?
maffiózó gecik
Negritis, a vajda
Bárhol vagyok, még a város másik végéről is az éjszaka közepén inkább éjszakai busszal megyek haza, ha tehetem, minthogy egy forintom is ezeknél landoljon. Nem azért, mert ne tudnám megengedni magamnak, h alkalomadtán taxizzak, de olyan jó lenne, ha eltűnne ez a suttyó, hiéna nép.
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxAzért kíváncsi vagyok, hogy mi történt?
Én úgy tudtam, hogy meg se hívták, de azt hittem ennél jobban akar nyalni...
StormST
zinedine5
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_Hosok-tere-taxis-tuntetes-kepek-ebxNaplopó adócsalók gyülekezete taxisnak álcázva.
ööö, miért is a BKK székház?
maffiózó gecik
Negritis, a vajda
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_Hosok-tere-taxis-tuntetes-kepek-ebxööö, miért is a BKK székház?
maffiózó gecik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Jaja. Irni-olvasni meg nem kell tudni. Elég ha az x-et megtanulja.Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.Harcos fiatalokra van szükség, nem diplomás pöcsökre.
Sebii
kittli
Aki ennél többet tud, az elmegy pénzt keresni. Ha diplomás, ha nem.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 1 éve
Jóbarátom magyar-filozófia szakos diplomával gipszkartonozott egy 3 évet hollandiában, tavaly hazajött és éppen ácsként dolgozik. Közben meg írogatja a verseit a tetőn.Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.Ausztriába, Németországba, Hollandiába....
Sebii
zemanla
több mint 1 éve
Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.Harcos fiatalokra van szükség, nem diplomás pöcsökre.
Sebii
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.Ausztriába, Németországba, Hollandiába....
Sebii

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 1 éve
Ez a döntés tök jól rezonál a szavazótáborral, a sok semmirekellő diplomás helyett akik csak melegedni járnak az irodába, végre elmennek majd RENDES munkát végezni az emberek.
több mint 1 éve
Akadémiai Dolgozók Fóruma: "ÁTVERT EGYETEMEK, ÁTVERT DIÁKOK: A MAGYAR FELSŐOKTATÁS- ÉS TUDOMÁNYPOLITIKA LEGÚJABB KUDARCA
Az alulfinanszírozott, marginalizált magyar oktatási és tudományos szférát csapja arcul a kudarcos hazai oktatás- és tudománypolitika legújabb átgondolatlan, szakmaiatlan intézkedése: a 2025 őszén kezdődő tanévtől még inkább elsorvasztják a már most is küszködő felsőoktatási intézményeket. 2025-től kezdve gyakorlatilag az összes hazai egyetemen hirtelen és jelentősen csökkentik az állami finanszírozású felsőoktatási helyek számát. A magyar kormány – az egészségügyhöz, a szociális szférához és számos más kulcsfontosságú állami szférához hasonlóan – egyre inkább kivonul a felsőoktatásból is.
Lényegében az összes olyan egyetem, amelynek végzősei a magyar tudomány és a magyar tudományos intézmények sikereihez, az ország és a lakosság gyarapodásához vagy a technikai innovációhoz járulhatnának hozzá, hallgatói létszámcsökkenést szenved el 2025-től.
Az egy év alatti időszakra tervezett egyetemi férőhelycsökkenés a demográfiai trendeknél lényegesen nagyobb. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Magyarországon a 25–34 éves korosztályban a diplomások száma már most is a második legalacsonyabb az egész EU-ban.
A felháborító szakpolitikai döntés tehát sok fiatalt gyakorlatilag kizár a felsőoktatásból, vagy eladósodásra kényszeríti őket, mert ki kell fizetniük az önköltséges képzést: ha egyáltalán van arra lehetőségük és hajlandóságuk, hogy ilyen magyarországi képzésre jelentkezzenek. Csak jómódú családok vállalhatják a fizetős képzés anyagi terheit, hiszen az egyetemi oktatás még tandíj nélkül is nagy áldozatot követel a magas albérleti és megélhetési költségek mellett.
Az egyik legnagyobb vesztes az ország legnagyobb és a nemzetközi rangsorokban egyik legjobb magyar egyeteme, az ELTE: idén 19%-kal kevesebb államilag támogatott képzési helyet kap, mint 2024-ben. De a legtöbb alapítványi egyetem sem jár jól, náluk is csökken az állami finanszírozású helyek száma. Ne feledjük: a legtöbb alapítványi egyetem nem kapott vagyont, kizárólag állami forrásokból él, és még EU-s támogatásokhoz sem jut a magyar kormány szégyenteljes politikája és az ebből következő EU-s szankciók miatt. Csak a Budapesti Corvinus Egyetem – amely 2025-ben 48% százalékos csökkenést szenved el az állami finanszírozású helyek számában – kapott nagy vagyont, jelentős részvényportfóliót.
Magyarország gazdasága és a hazai tudomány jövője a képzett szakemberek és kutatók számán múlik. Számos volt MTA-kutatóhálózati intézet, központ néptelenedik el, sok helyen nincs elég doktorandusz, nincs elég fiatal kutató.
A már most is siralmas állapotban lévő egyetemi infrastruktúrák fenntartása még nehezebb lesz – különösen igaz ez az ELTE-re mint nem alapítványi egyetemre, amelyet az utóbbi években folyamatosan véreztet ki a fenntartója, a magyar állam és az aktuális, általában gyors ütemben megbukó illetékes miniszter (most éppen Hankó Balázs).
Szinte biztos, hogy oktatói elbocsátások várhatók több egyetemen. Egyetemi karok, képzések vannak veszélyben: már látjuk azt is, hogy mi történt pl. a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol 2025-ben számos eddig sikeres képzést szüntetnek meg.
Az egyetlen számottevő nyertes a káderképző Nemzeti Közszolgálati Egyetem (+11% állami finanszírozású férőhely). Az NKE egyik feladata, hogy a többi hazai tanárképző egyetemhez képest alacsonyabb szinten és követelmények mellett, akkreditáció hiányában is átvegye a középiskolai tanárok képzését.
Az egyetemeknek okozott súlyos pénzügyi nehézség önmagában is megbocsáthatatlan szakpolitikai vétség. De a tét sokkal nagyobb: az oktatói és kutatói, a vállalati és államigazgatási szakemberek utánpótlása, azaz az ország jövője kerül veszélybe.
Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szolidaritását fejezi ki a becsapott és út szélén hagyott egyetemi kollégákkal, a jövőjüktől megfosztott magyar diákokkal, és arra biztatja az érettségiző fiatalokat, az egyetemi hallgatókat, oktatókat, az összes jelenlegi és reménybeli egyetemi polgárt, hogy használjanak ki minden érdekérvényesítő fórumot, és próbáljanak meg küzdeni a tragikus hazai tudománypolitikai és felsőoktatási folyamatok megfordítása érdekében."
Az aláhúzottakra tekintettel kérdezném költői jelleggel a T. akadémiai dolgozókat, hogy az elmúlt 14 és fél évben melyik mozit nézték. Ezek már joghallgató koromban is adott körülmények voltak, 10 évvel ezelőtt.
több mint 1 éve
bingó.Legyen neked szerencsés 😀 Én a visszaváltós csövesre hamarabb bíznék rá egy zsák dobozt, mint ezekre a férgekre a családom pénzét. És most nem az ilyen légbőlkapott alusisakos faszságokra gondolok, hogy "dE MivAn ha jÖn aZ ÁlLamCSőD?!?!?", hanem csak simán arra, hogy ez a telefosott tejesszatyor nagymarci kitalálja holnap (nyilván nem Ő tudom), hogy akkor az időelőtti visszaváltás 50%ba kerül, hacsak nem lakásvásárlásra akarod használni. Én személy szerint nyugodtabban alszok ETF-ekben."Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
És akkor a sokadik redflag, hogy miért nem akarok soha magyar állampapírt venni.
Hanni
nagylaza, főpohárnok
Hanni
Megbízhatatlan adós kezébe nem adunk pénzt. Tök mindegy mennyit, meg mit ígér.
több mint 1 éve
Legyen neked szerencsés 😀 Én a visszaváltós csövesre hamarabb bíznék rá egy zsák dobozt, mint ezekre a férgekre a családom pénzét. És most nem az ilyen légbőlkapott alusisakos faszságokra gondolok, hogy "dE MivAn ha jÖn aZ ÁlLamCSőD?!?!?", hanem csak simán arra, hogy ez a telefosott tejesszatyor nagymarci kitalálja holnap (nyilván nem Ő tudom), hogy akkor az időelőtti visszaváltás 50%ba kerül, hacsak nem lakásvásárlásra akarod használni. Én személy szerint nyugodtabban alszok ETF-ekben."Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
Hanni
nagylaza, főpohárnok
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxAzért kíváncsi vagyok, hogy mi történt?
StormST
több mint 1 éve
De. Zoomon. 😊hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxNem Rogán képviseli a magyar államot ? 😀
StormST
bobi0092
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxNem Rogán képviseli a magyar államot ? 😀
StormST
több mint 1 éve
Az ember úgy is lehet bűnös, hogy nem is tud róla.Nekem nincs, akkor én szart érek?te csak onnan tudtad meg? sztem itt bki megmondta volna neked."Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
Hanni
nagylaza, főpohárnok
csebi
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Nekem nincs, akkor én szart érek?te csak onnan tudtad meg? sztem itt bki megmondta volna neked."Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
Hanni
nagylaza, főpohárnok
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
te csak onnan tudtad meg? sztem itt bki megmondta volna neked."Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
Hanni
nagylaza, főpohárnok
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
"Van egy akcióterv a prémium állampapírokkal kapcsolatban." - marcikaSegíts: miért nem? Nekem ugyanis van. (És a Partizánon rendezett beszélgetésből - Pogátsa Zoltán, Simor András, Szabó Balázs - azt is megtudhattam, hogy ezzel a felső 10 százalékba tartozom.)
Hanni
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxMink nem úgy táncolunk, ahogy mások fütyülnek. Jöjjön Trump úr ide, ha akar valamit.
StormST
vpi
"Nem nézünk Bruce Willist, míg Dörner György nem léphet fel a Broadwayn."
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 1 éve
köszönöm a neve nincs fideszes politikusoknak akiket random dobál fel a facebook, hogy megtudhattam, hogy Nagy ferónak születésnapja van.2025 év zenekarának frontemberéről ezt nem tudni?!!?!?!?
gamerkr
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxMink nem úgy táncolunk, ahogy mások fütyülnek. Jöjjön Trump úr ide, ha akar valamit.
StormST
több mint 1 éve
hvg.hu/itthon/20250115_trump-beiktatas-orban-nem-megy-el-ebxÉn úgy tudtam, hogy meg se hívták, de azt hittem ennél jobban akar nyalni...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!