USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 1 éve
Ezért vicces olvasni, hogy Free Palestine, mert tudni lehet, hogy ha önálló állam létrejönne, az csak egy újabb arab diktatúra lenne. Ezért aztán érdemes szurkolni 😀Eléggé burokban élsz, ha azt gondolod, hogy abban az országban, ahol nem tud 10 kilométert szabadon arrébb menni 400.000 civil, majd lemegy egy szabad választás befolyás nélkül több millió résztvevővel.nem lehet hogy a kettő között kéne megoldást találni?Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol.A Hamasz megsemmisítésével nem lesz béke.A Hamasz megmaradásával sem lesz béke. Vagyis nincs semmilyen béke opció, azaz háború van. Háború esetén mindenki igyekszik a saját veszteségeit minimalizálni, akár az ellenség civiljei veszteségeinek "kárára". Mert ők nem elsősorban civilek, hanem elsősorban ellenség. Teljesen illogikus módon várjátok azt Izraeltől, hogy ne így cselekedjen, ehhez képest nem instant lőttek át 30.000 rakétát belebombázva Gázát a tengerbe, hanem hagynak időt a kiürítésre, szórólapoznak előtte, stb. Úgy, hogy ebben az esetben ők a megtámadott fél.
És nem fogom tudni megmondani, hogy mi lenne a megoldás, mert akkor épp a béke Nobel díjamat venném át, azt viszont már láttuk, hogy ez nem működik. Így csak ezressével fognak nőni a halottak mindkét oldalon ami biztosan nem fogja segíteni a helyzet konszolidálását.
Tarsi
somoskovig
mondjuk elérni valahogy hogy palesztina 20 év után megint tudjon választani? főleg hogy látványosan van valami ellenzék szerűség
az hogy mi a logikus háborús szempontból és mi az ami morálisan elfogadható az két különböző dolog
de ugyanúgy ahogy az usa, oroszok ne bombázzanak iskolákat mer a kurva anyjukat, ez izraelre is vonatkozik
azért ez minimum barokkos túlzás idő/infrastruktúra ... mind hiányzott
elég sokan jelezték hogy ez így nonszensz
de persze nem az a cél hogy elérjenek valamit, hanem hogy pusztítsanak
aztán ha a hamasz megint csinál valamit akkor meg pisligonak hogy wtf
Negritis, a vajda
Kevés idő alatt azt érted, hogy 3 napja lejárt az eredeti határidő és még mindig nem mentek be?
somoskovig
több mint 1 éve
Eléggé burokban élsz, ha azt gondolod, hogy abban az országban, ahol nem tud 10 kilométert szabadon arrébb menni 400.000 civil, majd lemegy egy szabad választás befolyás nélkül több millió résztvevővel.nem lehet hogy a kettő között kéne megoldást találni?Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol.A Hamasz megsemmisítésével nem lesz béke.A Hamasz megmaradásával sem lesz béke. Vagyis nincs semmilyen béke opció, azaz háború van. Háború esetén mindenki igyekszik a saját veszteségeit minimalizálni, akár az ellenség civiljei veszteségeinek "kárára". Mert ők nem elsősorban civilek, hanem elsősorban ellenség. Teljesen illogikus módon várjátok azt Izraeltől, hogy ne így cselekedjen, ehhez képest nem instant lőttek át 30.000 rakétát belebombázva Gázát a tengerbe, hanem hagynak időt a kiürítésre, szórólapoznak előtte, stb. Úgy, hogy ebben az esetben ők a megtámadott fél.
És nem fogom tudni megmondani, hogy mi lenne a megoldás, mert akkor épp a béke Nobel díjamat venném át, azt viszont már láttuk, hogy ez nem működik. Így csak ezressével fognak nőni a halottak mindkét oldalon ami biztosan nem fogja segíteni a helyzet konszolidálását.
Tarsi
somoskovig
mondjuk elérni valahogy hogy palesztina 20 év után megint tudjon választani? főleg hogy látványosan van valami ellenzék szerűség
az hogy mi a logikus háborús szempontból és mi az ami morálisan elfogadható az két különböző dolog
de ugyanúgy ahogy az usa, oroszok ne bombázzanak iskolákat mer a kurva anyjukat, ez izraelre is vonatkozik
Negritis, a vajda
Kevés idő alatt azt érted, hogy 3 napja lejárt az eredeti határidő és még mindig nem mentek be?
több mint 1 éve
Nem hallgattam még egyiket sem, de persze majd tervezem. Addig is:www.youtube.com/watch?v=mqGIJx1G6ak
www.youtube.com/watch?v=OMgzOkcsKcM
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 1 éve
nem lehet hogy a kettő között kéne megoldást találni?Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol.A Hamasz megsemmisítésével nem lesz béke.A Hamasz megmaradásával sem lesz béke. Vagyis nincs semmilyen béke opció, azaz háború van. Háború esetén mindenki igyekszik a saját veszteségeit minimalizálni, akár az ellenség civiljei veszteségeinek "kárára". Mert ők nem elsősorban civilek, hanem elsősorban ellenség. Teljesen illogikus módon várjátok azt Izraeltől, hogy ne így cselekedjen, ehhez képest nem instant lőttek át 30.000 rakétát belebombázva Gázát a tengerbe, hanem hagynak időt a kiürítésre, szórólapoznak előtte, stb. Úgy, hogy ebben az esetben ők a megtámadott fél.
Tarsi
somoskovig
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol.Izrael a jelen helyzetben nem konszolidál, hanem igyekszik kiiktatni a Hamász támadó potenciálját.
Tarsi
A gázai palesztin vezetők pontosan tudták, hogy egy ilyen akció után mi vár rájuk, ezért külön megrendítő a mit sem sejtő civilek szenvedése és halála.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol.A Hamasz megsemmisítésével nem lesz béke. A Hamasz megmaradásával sem lesz béke. Vagyis nincs semmilyen béke opció, azaz háború van. Háború esetén mindenki igyekszik a saját veszteségeit minimalizálni, akár az ellenség civiljei veszteségeinek "kárára". Mert ők nem elsősorban civilek, hanem elsősorban ellenség. Teljesen illogikus módon várjátok azt Izraeltől, hogy ne így cselekedjen, ehhez képest nem instant lőttek át 30.000 rakétát belebombázva Gázát a tengerbe, hanem hagynak időt a kiürítésre, szórólapoznak előtte, stb. Úgy, hogy ebben az esetben ők a megtámadott fél.
Tarsi
több mint 1 éve
Tarsi
1 247
Akik azt hangoztatják, hogy a hamasz megsemmisítésével ott béke lesz, tőlük kérdezném, hogy hogy sikerült mindez az usának a tálibokkal, az alkaidával, az iszlám állammal... Gondolom azokon a területeken már szeretet és béke honol. És nem fogom tudni megmondani, hogy mi lenne a megoldás, mert akkor épp a béke Nobel díjamat venném át, azt viszont már láttuk, hogy ez nem működik. Így csak ezressével fognak nőni a halottak mindkét oldalon ami biztosan nem fogja segíteni a helyzet konszolidálását.
több mint 1 éve
Az más, nem kellene összekeverni a kettőt. Egy dolog tudni, hogy az ellenség felfegyverkezett az évek alatt egy támadásra, és egy másik dolog, tudni, hogy pontosan hol és mikor támad.. Pláne, ha egy Netanjahu a főnök.Lol bazmeg, ha kiszurtak hogy a verfaszba jott at tobb mint ezer terrorista allig felfegyverkezve a hataron? Határ alatt ne hegyeshalom melletti soronpora gondoljunk mar...Kiszúrják, nyilván, de utána le kellene bombázni a rakétákat, de akkor meg jönnek a békéért aggódó jóemberek és politikusok, és elítélik nyomban az izraeliek népirtását 😀De szerencsére egyelőre egyik sem történt meg.ez így van, mindkettő állítás igazSzerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
gabokocka
Spigo
Amúgy én azt nem értem, ott a világ legjobb titkosszolgálata, csilliárdos hadserege, és 10 km-re a határtól 7000 rakétát halmoztak fel? Mi a retkes faszomat csinálnak ezek, ezt még rogán tóniék is kiszúrták volna, pedig az nagy szó.
gabokocka
ender1112
gabokocka
több mint 1 éve
Lol bazmeg, ha kiszurtak hogy a verfaszba jott at tobb mint ezer terrorista allig felfegyverkezve a hataron? Határ alatt ne hegyeshalom melletti soronpora gondoljunk mar...Kiszúrják, nyilván, de utána le kellene bombázni a rakétákat, de akkor meg jönnek a békéért aggódó jóemberek és politikusok, és elítélik nyomban az izraeliek népirtását 😀De szerencsére egyelőre egyik sem történt meg.ez így van, mindkettő állítás igazSzerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
gabokocka
Spigo
Amúgy én azt nem értem, ott a világ legjobb titkosszolgálata, csilliárdos hadserege, és 10 km-re a határtól 7000 rakétát halmoztak fel? Mi a retkes faszomat csinálnak ezek, ezt még rogán tóniék is kiszúrták volna, pedig az nagy szó.
gabokocka
ender1112
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Kiszúrják, nyilván, de utána le kellene bombázni a rakétákat, de akkor meg jönnek a békéért aggódó jóemberek és politikusok, és elítélik nyomban az izraeliek népirtását 😀De szerencsére egyelőre egyik sem történt meg.ez így van, mindkettő állítás igazSzerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
gabokocka
Spigo
gabokocka
Szerkesztette: ender1112
több mint 1 éve
De szerencsére egyelőre egyik sem történt meg.ez így van, mindkettő állítás igazSzerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
gabokocka
Spigo
több mint 1 éve
ez így van, mindkettő állítás igazSzerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
gabokocka
több mint 1 éve
Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....Ha meg palesztín gyereked kórházban/iskolában, te meg nem a rakétázásra.
Spigo
több mint 1 éve
Amadeus the Young
32 915
Iróniát Szlovénia mellett találod.az ukránok nem gyilkoltak civilek közé telepített fegyverekkel orosz civileket orosz földön. Ez egy kurva nagy difi.Tehát ha az indíték más, akkor lehet gyilkolni? Érdekes felvetés.
Egyébként meg úgy fest, hogy nem a büdös zsidók bombázták le, hanem a béke vallásának pakisztáni elvtársai, a kórház mögötti temetőből (!) indított rakétával.
Amadeus von Dollárbaloldal
Igen, ezt már megtárgyaltuk, hogy jelen állás szerint az iszlám dzsihád nevű terrorista csoport indította a rakétát, ami felrobbant a kürháznál.
De Izrael (vagy ahogy te hívod őket büdös zsidók) egyből utánajárt, hogy nem ők voltak, ergo szerintük se célszerű kórházakat bombázni...
gabokocka
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 1 éve
az ukránok nem gyilkoltak civilek közé telepített fegyverekkel orosz civileket orosz földön. Ez egy kurva nagy difi.Tehát ha az indíték más, akkor lehet gyilkolni? Érdekes felvetés.
Egyébként meg úgy fest, hogy nem a büdös zsidók bombázták le, hanem a béke vallásának pakisztáni elvtársai, a kórház mögötti temetőből (!) indított rakétával.
Igen, ezt már megtárgyaltuk, hogy jelen állás szerint az iszlám dzsihád nevű terrorista csoport indította a rakétát, ami felrobbant a kürháznál.
De Izrael (vagy ahogy te hívod őket büdös zsidók) egyből utánajárt, hogy nem ők voltak, ergo szerintük se célszerű kórházakat bombázni...
több mint 1 éve
én megoldást nem tudok erre mondani, mert nem értek hozzá eléggé, de itt sztem eleve maximum 1-2 ember és ők is inkább csöndbe vannaka hamast el kell takarítani.... lesz hamas 2.0twitter.com/helenachumphrey/status/1713747777195307130tehát akkor van egy szörnyű terrorcselekmény és ne legyen következménye? Vagy ezt nem értem most.Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....napokban linkeltem az interjút amiben a szüleit elvesztő férfi kéri hogy ne legyen háború
Spigo
Negritis, a vajda
Igen, a ne legyen háború lenne a legjobb, de éppen háború van
Spigo
a hamasz-t el kell takarítani, de amit most csinálnak az nem megoldás
ha nem is lesz hamasz, lesz hamasz 2.0
Negritis, a vajda
hogy kell eltakarítani hogy ne legyen 2.0?
hogy kell megoldani, hogy a mostani hamas ne legyen?
Spigo
ami most történik az nem lesz megoldás
kivéve ha eljutnak az atomig, akkor meg mind1
több mint 1 éve
a hamast el kell takarítani.... lesz hamas 2.0twitter.com/helenachumphrey/status/1713747777195307130tehát akkor van egy szörnyű terrorcselekmény és ne legyen következménye? Vagy ezt nem értem most.Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....napokban linkeltem az interjút amiben a szüleit elvesztő férfi kéri hogy ne legyen háború
Spigo
Negritis, a vajda
Spigo
Negritis, a vajda
hogy kell eltakarítani hogy ne legyen 2.0?
hogy kell megoldani, hogy a mostani hamas ne legyen?
több mint 1 éve
A hospital in Ashkelon, Israel is hit by rockets fired by Hamas on October 8th.a hamas támadásokat itt is meg úgy összességében aki számít elítélte
Silence.
A hospital in Gaza is hit on October 17th.
When those rockets might be Israeli - worldwide outrage and condemnation.
When it turns out they might actually be Palestinian - silence.
annyi minden gennyedék dolgot csináltak hogy nehéz volt számon tartani
de nem én mondom azt hogy okés egy korházat/iskolát lebombázni vagy akár csak eltalálni
hanem ti
több mint 1 éve
twitter.com/helenachumphrey/status/1713747777195307130tehát akkor van egy szörnyű terrorcselekmény és ne legyen következménye? Vagy ezt nem értem most.Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....napokban linkeltem az interjút amiben a szüleit elvesztő férfi kéri hogy ne legyen háború
Spigo
Negritis, a vajda
Spigo
több mint 1 éve
tehát akkor van egy szörnyű terrorcselekmény és ne legyen következménye? Vagy ezt nem értem most.Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....napokban linkeltem az interjút amiben a szüleit elvesztő férfi kéri hogy ne legyen háború
Spigo
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Szerintem, ha izraeli lennél és lenne egy 20 éves fiad, aki katona, nem a szárazföldi offenzívára szavaznál....napokban linkeltem az interjút amiben a szüleit elvesztő férfi kéri hogy ne legyen háború
Spigo
több mint 1 éve
Amadeus the Young
32 915
A hospital in Ashkelon, Israel is hit by rockets fired by Hamas on October 8th.Silence.
A hospital in Gaza is hit on October 17th.
When those rockets might be Israeli - worldwide outrage and condemnation.
When it turns out they might actually be Palestinian - silence.
több mint 1 éve
Fontos_Vidra
1 483
olvashatatlan ez a topic tényleg.szárazföldi offenzíva? tényleg? haljon meg sok izraeli katona, hogy egyel kevesebb civil a palesztinok közül?
szóval odamennek faszkodni a szomszédba, majd a saját lakosságukat használják pajzsnak, de az izraelieknek kell tojáshéjon járniuk?
persze, oda fog veszni sok civil, de amikor egy kórház is kb csak pajzsnak van ott, akkor ez megtörténik. azért a kórház is tiltakozott a költözés ellen, ha igazán fontos lett volna az emberek élete, akkor evakuálnak. nem lehetetlen küldetés.
ja és én nem utálom egyik népet se, de az akcióknak vannak következményei és a
Szerkesztette: Fontos_Vidra
több mint 1 éve
Amadeus the Young
32 915
az ukránok nem gyilkoltak civilek közé telepített fegyverekkel orosz civileket orosz földön. Ez egy kurva nagy difi.Nem, nyilván fel kell számolni, de oly módon hogy a lehető legkisebb legyen a civil áldozatok száma. Annak meg nem az a módja, hogy az égből lebombázod (és szerencsére a többségében egyelőre így is jár el az izraeli hadsereg). Egyértelmű számomra, hogy elkerülhetetlen a szárazföldi offenzíva, ahol lehet majd épületről épületre haladni a gerillaharcmodort folytató terroristákkal...akkor hagyjuk, hogy a kórházba telepített fegyverekkel gyilkoljanak meg minket a jövőben is.Ha egy fegyverraktár van a kórház mellett, akkor bizony azt nem bombázod le, már ha civilizáltnak és különbnek tartod magad a terroristáknál. Fegyverhasználatnál is az első, amit megtanítanak, hogy ne csak a célt nézd, hanem azt is mi van mögötte. A rendőrök sem lövöldöznek a nyílt utcán ész nélkül, hiába látják az elkövetőt, ha azzal veszélybe sodornak ártatlanokat. Akkor más módszert kell keresni. Nyilván a terroristák gecik és minden ilyen helyre tárolnak be cuccokat...Nem kell szuper raketa nagy rombolashoz, eleg egy fasza fegyverraktarat vagy robbanoszereket eltalni vmi szarral es reoulhet az egbe az egeszEddig nem az volt a mondás, hogy pont ezeket kellene kiszedni, és nem a civil célpontokat bombázni? Ha a kórház tele van pakolva fegyverrel meg bombával, akkor nem szabad oda se lőni?
gabokocka
somoskovig
gabokocka
S lőn, a jogállami megoldás.
De akkor szerinted a ruszkik teljesen legitim módon bombaznak iskolakat, ha az udvaron fegyverek vannak?
gabokocka