MNF beharangozó - 11. hét

2016. november 21., 15:21

Viva Mexico!

MNF beharangozó - 11. hét


Oakland Raiders - Houston Texans

2016. november 22., 2:30, Estadio Azteca, Mexikóváros (TV: Sport2, ÉLŐ)

Kettő, a csoportja élén tanyázó együttes játssza a 11. játékhét hétfő esti rangadóját. Az AFC Déli csoportját 1,5 meccs előnnyel vezető Houston Texans a múlt héten Jacksonville-ben győzött. Az AFC Nyugati divízióját 0,5 meccsel vezető Oakland Raiders bye weekről érkezik, előtte jó formában voltak, 3 meccses győzelmi szériában vannak Jack Del Rio fiai.
A fosztogatóknál kérdéses Amari Cooper (WR, hát), Rodney Hudson (C, térd), Stacy McGee (DT, boka), Latavius Murray (RB, boka), Kelechi Osemele (G/T, térd) és Sean Smith (CB, váll) szereplése. Bill O'Brien nem számíthat ma Alfred Blue (RB, vádli), Jonathan Grimes (RB, betegség) és Jaelen Strong (WR, boka) játékára, kérdéses besorolást kapott Will Fuller (WR, térd), Vince Wilfork (NT, ágyék) és Jay Prosch (FB, térdhajlító), utóbbi szinte biztos, hogy játszik ma, de egyébként is többségében be fognak öltözni a kérdéses státuszú játékosok mindkét csapatban.

A futóknál lett mára nagyon vékony a Texans, Lamar Miller ugyan korrektül megoldja a feature back szerepkört 2016-ban, de mögüle sorra hullanak ki a játékosok. A Raiders védelme összességében nem egy acélos egység, futással és passzal is lehet ellenük haladni. A passz elleni védekezésük legnagyobb rákfenéje, hogy nem érnek oda időben az ellenfél QB-jához, így az elmúlt hetekben javuló formát mutató secondary továbbra is kiszolgáltatott. Ráadásul a Houston támadófala korrektül összeállt így a szezon közepére akár futás akár passzblokkolásról beszélünk. Emiatt kínos kiváltképp Brock Osweiler pontatlansága, elvégre a fal megvédi, a DeAndre Hopkins, Will Fuller, C.J. Fiedorowicz hármas pedig elfogadható célpontkínálatot nyújt neki. A labda túloldalán adott egy ligaelit támadósor Derek Carr vezetésével. A harmadéves irányító már-már MVP-kandidáns évet fut, Amari Cooper és Michael Crabtree személyében klasszis szélső elkapói vannak. Persze nem működne az egész a liga egyik legjobb támadófala nélkül, akik futásblokkolásban is kiválók, ez meglátszik a Latavius Murray - DeAndre Washington - Jalen Richard trió átlagán. A vendégek védelme passz ellen elég jó, a másodvédelem úgyis kitűnő szezont fut, hogy JJ Watt hiányában azért a pass rush nem az igazi. A front7 gyengesége futás ellen még inkább visszaüt, Bill Musgrave támadókoordinátor pedig bemutatta már ebben a szezonban, hogy elég sok csapat torkán le tudja tömni a futást.
A mérkőzés fontos mozzanata, hogy 11 év után tér vissza az NFL Mexikóvárosba. Célja a ligának évente egy meccset idehozni a továbbiakban. Jó választásnak tűnik egyébként ez a 2 csapat, elvégre Mexikóban hagyományosan a kaliforniai és a texasi csapatoknak van a legnagyobb szurkolói bázisa (a Pittsburgh Steelers mellett). Magán a meccsen sok futásra lehet számítani, alapvetően a Raiders tűnik az esélyesnek, ezt jelzi az is, hogy Las Vegasban 6 pontos favoritnak tartják őket.