NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

ZERO_L

New England Patriots

ZERO_L
Utoljára láttuk
21 órája
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
3 916


"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/Utolsó 10 fórum hozzászólás

21 órája
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
It is gonna be a fun night
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Zero!

Pedig ha nézed a tendenciát, egyre nehezebb sztár irányítót találni, úgy kell nekivágni az évnek, hogy hátha most minden klappol és akkor esetleg lehet SB, ha az irányítód nem nagyon kuka, mondjuk hoz egy átlagos teljesítményt.
NB2
Köztünk igazából annyi a vélemény különbség, hogy te bravúrokat vársz el a QB-tól, én meg azt, hogy ne kelljen ilyen atletikus bravúrokat bemutatnia, hanem használja ki a rendszer adta lehetőségeket. Solymi
Én azt látom, hogy a rendszer egy idieg el tud vinni téged. De a döntő pillanatban kell egy Brady, aki átlátja 70-edjére is a védelmi sémát, kell egy Mahomes aki a fű alól is emberhez passzolja vagy Josh Allen/Herbert(?) aki lábujjhegyről dob 50yardot többnyire pontosan és lehetne mondani Rodgers balra nézek és jobbra dobok 35 yardot megmozdulásait.
Mind1 mi, de kell az extra irányító fronton mert más különben piszok nehéz egy gyűrűt nyerni közepes QB-val.
Ez nem azt jelenti, hogy Heroball-t kell játszani, majd a QB úgy is megoldja (lsd Colts-Luck), hanem igen legyen egy stabil játékrendszer, de ha az nem működik, akkor bizony kell az x-faktor az irányítódtól, hogy át tudjon lendíteni a nehézségeken. Szerintem ez a siker kulcsa O# oldalon.

(és igen vannak a nagyon ritka esetek mikor az atom D# annyira összeáll hogy nem kell elit QB teljesitmény, SEA, DEN, de ez megint mondom kivétel, nekünk is voltak bika védelmeink, de ha nincs Brady nincs ennyi gyűrű, ezt kár lenne tagadni)

Én is azt érzem, hogy nehezebb manapság frQBra lelni, de most sokkal nyitottabbak az edzők, régen kevésbé voltak elfogadottak a Jackson, Hurts féle irányítókkal, szóval valamilyen szinten meg akkor mégse, mert nagyobb a merítés.
Nagyon nehéz kérdés, hogy most jobb-e vagy 15 éve.
Lehet mi azért érezzük nehéznek mert nekünk pont nincs most 😊

De inkább váltsunk 2-3 évente irányítót mint leakadjunk egy Cousins félénél, aki x meccsenként elhiteti mindenkivel, hogy akár vele is simán lehetne nyerni, ha Foles meg kisManning tudott akkor Kirk kapitánynak is összejöhet, aztán általában a PO-ban jön a kijózaító pofon
(lsd még anno Dalton és a Bengals, Tannehill és a Titans most, de rengeteg példa lenne még)


És értem hogy most egyszerű mindent az Ofalra fogni, mert tényleg botrány az egység és evidens hogy mennyire megkönnyítené egy legalább konzisztensen közepes szintet tudó OL.
Csak én meg azt érzem, hogy mindig találunk kifogásokat. Most Ofal, ha jövőre összeállnak, akkor nem lesz normális elkapó mert Meyers szépen odaáll a kasszához, meg hát nincs WR1 hát így képtelenség irányítani...
Szóval eltelik majd így négy év és csak a kifogások fognak gyülni és lehet azt mondani hogy megint előre szaladtam, de itt vagyunk lassan a második éve után és mindig nem tudunk mit mondani róla csak a kifogások vannak, 2-3 jó meccse volt, de ez kb mindenkinek van, akinek ennyire fogják a kezét és kimondottan jó védekező egységgel van megtámogatva.

Nézzük már meg mondjuk pl Herbert mit csinált, neki sem volt mindig jó Ofala, volt hogy neve nincs játékoskkal is tudott 300yardokat összehozni.
Oké, hogy más stílusú játékosok, de Jonesnál komolyan milyen fejlődésben tudunk bízni?
Jobb döntés képesség és védelmi olvasás és ezeket olyan szinten el tudja majd sajátítani, hogy kompenzálni tudja az atletikus hiányosságait? Én leginkább ebben kételkedem."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
topin
Ez a PO-ba jutás a cél kb annyira komolyan vehető mint a “megnyerni a köv meccset”...
Lehet te szeretnél egy treadmill csapatnak szurkolni én köszi inkább kihagynám, mert annál kevés rosszabb van.

A célnak egyértelműen a SB-nak kell lenni. Azt nem tudod úgy megtenni ha csak beesel a PO-ba. Ha már szeretsz statisztikával jönni érdemes megnézni mik a kiemeltek és nem kiemeltek SB-ba jutási aránya.

Azt meg nem lehet (nagyon-nagyon nehéz) értelmes QB teljesítménnyel elérni. Szintén meg lehet nézni a számokat nagy mintán.
Szóval igen, ha valaki nem elég jó akkor időben váltani kell és nem szenvedni vele mert az megint baromi ritka jelenség hogy valaki egyszer x év után meg tanul irányítani. Josh Allen összehozta ezt most mindenki jön a “várjunk 3-4 évig”-el. A többségnél bőven elég 2 év. És Jonesban már prospectként is az nem tetszett, hogy egyszerűen nincs upsideja. Nincs olyan tulajdonsága ami ha összeáll/komolyan fejlődik benne akkor top10-15s QB lesz. Max annyiban, ha egyszer elkezdi becsukott szemmel is olvasni a védelmeket... Ez megint nem tudom mennyire reális elvárás.


Az meg a világ vicce, ha azt akarod bemesélni itt, hogy edzésen olyan kurva jó Meki, de mi csak altatunk, majd ha fasza lesz az Ofal, akkor top10es irányító lesz.
Igen, szerintem is látják miket dob edzésen, pontosan ezért nem dobatunk vele annyit meg olyat, mert (még?) kevés a srác. Te bízhatsz benne, hogy egyszer elkezdi látni a számokat, szíved joga, de az hogy egy top15ben választott irányítónál a második évében még mindig ott tartunk, hogy “jól játszott = nem baszta el” az ciki.

És plz hagyjuk ezt a szar Ofal mögött nem lehet passzolni dumát. Nem 20 yardos bombákról beszélek, rendszer szinten meg lehet oldani hogy egy bizonyos szintig elpalástold az OL hiányosságát, csak ehhez akkor lehet Jones nem elég jo.
(Pl no-huddle miért kopott ki a játékunkból, csapat vagy a qb limitált ehhez?)
Amikor nem volt szar Ofal akkor se passzoltattuk, mert éppen fújt a szembeszél, bibis volt Jones fülcimpája, terhes volt a császárpingvinje... Kifogás az mindig van.

A válasz pedig ennél sokkal egyszerűbb: azért játszuk ezt a stílust mert ezzel van a legtöbb esélyünk nyerni. Nem az általad fr. QB potenciálnak tartott irányítóval, nem, neki az a feladat hogy ne bassza el.
De ahogy hátrányba kerülünk máris bajban vagyunk a gameplannel... ha ez nem elég kritika Jones “edzés teljesítményére”, “fejlődésére” akkor komolyan nem tudom mi.

De oké, kussoljunk csak a második éve van. De akkor mikor van az a pont, ahol már reálisan meg lehet ítélni a játékost, hogy benne ennyi van? Ha harmadik évében is ugyan ez lesz, akkor már esetleg meg lehet pendíteni Zappe nevét vagy komolyan meg kell várni a negyedik év végét?
Csak azért kérdezem, mert ez a “nyugi, ez is a terv része” szöveg egy ideig tartható fenn, aztán ha Zappe kijátszaná 1 év múlva a kezdőből utána nagyon kínos lesz, ezzel magyarázni.


És igen lehet BB megint mindenkinél a legokosabb lesz és majd system QBval faszrahúzza a ligát x éven belül, de sajnos legnagyobb bánatunkra ő sem mindenható és az ameriaki foci sajnos egyre jobban tolódik el a QB jelentősége felé. Ezt a fajta trendet nem látom hogyan tudná kompenzálni.
ZERO_L
A PO a cél minden csapatnak, az SB meg azoknak, ahol nyitva az ablak. Ez azért nem olyan sűrűn van egy csapat életében. És ha bejutva a PO-ba már bármi lehet, lásd tavalyi Bengals, vagy a 2007-es Giants, vagy a Sasok. Persze a stat azt mutatja, hogy nem kiemeltként kisebb az esély jóval, és Bradyvel sem voltunk túl acélosak WC körben, de ez tök normális.

És az hogy nálad csak az SB a siker az a te problémád.

Az a felvetésed, hogy azért nem dobatunk vele olyat, mert edzésen is kevés, azért nem állja meg a helyét, mert ilyet dobattunk vele, amíg működött a fal. Ez is volt a stáb kritikája, hogy eltolódott a vertikális játék felé túlságosan.

Zappe nevét nem tudom miért kellene megpendíteni, amikor jelenleg egy backup szint. Minden adata és a játéka is ezt mutatta, amint valós NFL helyzetbe került.

Ha hátrányba vagyunk, akkor nem Jones miatt van baj, hanem mert a mélységi passzjátékunk kialakulásához nincs elég idő. Anélkül meg nehéz mélyre menni és futni az eredmény után.

De mondom, nem velem vitatkozol. Orlovsky, Lazar, Kyles, Thompson, Giardi és még Bedard is hozza az elemzéseket és határozottan kijelentik, hogy aki szerint Jones a fék, az vakon van. Nem én túlzok, ott vannak a tweetekben.

Szóval lehet mégis neked kellene átértékelned vagy az elvárásaidat, vagy elfogadni hogy nem jól látod. Ez kb ugyanaz a szint, mint a Brady kiégett, vagy a minden évben leírt na most már vége, látom rajta, manningnél is ugyanez volt típusú éleslátások, amik a körülményeket nem vették figyelembe, csak az adott teljesítményt.

Kicsit kevésbé akarjunk okosak lenni, főleg mikor szart se tudunk róla. Az elvárásaid meg nincsenek köszönő viszonyban a valósággal, mert jelenleg ez nem egy QB barát rendszer és fal.

Hozok két adatot:

15-12-es mérleg, 5160 passzolt yard, 58%-os sikeresség, 30TD, 21INT és 76 PasserRating
14-10-es mérleg 5187 passzolt yard, 86%-os sikeresség, 26TD, 20INT és 89,3 PasserRating

Az első Josh Allen, a második Jones a karrierjük ezen pontján.

És az ilyen szurkolói türelmetlenséget elkövető franchiseok dagonyáznak a posványba évtizedekig, mert idő kell a rendszerekhez, ha azokat változtatják.

Persze lehet ezt úgy is, hogy mindent a QB valaga alá tesznek és a talentum egyből utat tör magának, csak ez a kisebb százalék. Elenyészően kisebb.

És az, hogy te mit nézel szívesen a playoffba, pffff...azért egy NFL franchise csak nem szurkolói nézetek alapján épül majd.
topin
Egy szóval nem mondtam, hogy CSAK a SB győzelem jelent nekem sikert.

Ha általad képzelt vélemények ellen viaskodsz, akkor tényleg könnyű mindenkit hülyének titulálni...
Javasolnám az értő olvasást, ahelyett hogy az ellenvélemény láttán elöntené a fejedet a “laposföldes” vörös köd.

Azt mondtam hogy végső célnak ezt kell tekinteni. És ehhez kell évek alatt eredményeket elérni, hogy közelebb jussunk ehhez. Én az elmúlt 2 évben nem sok ilyet látok főleg nem O# terén.

Hozhatod a szakikat, nagyon jó hogy adott playben milyen remekül megoldotta (volna) Jones az adott játékot (csak éppen erősen befújt a északnyugati szél...). Akkor én is fordítok egyet, a szakértők nem velem vitatkoznak hanem az edző stábbal. Mi jelenleg a felfogás az irányítóval kapcsolatban? Ne bassza el. Ezt talán kár lenne vitatni. Szóval még mindig nem bíznak benne, hogy képes extrát hozni a győzelem érdekében. Ez az edzők véleménye, nem az enyém...
Lehet erre mondani, hogy majd ha jó lesz Ofal meg jó elkapók lesznek, szélcsendben, mekkora király lesz Jones csak ez meg a Garoppolo, Cousins, Goff szint, amire én köszönöm nem vagyok kiváncsi. Ahogy mondtam ha neked elég az ha csak a PO-ba bejut a csapat mondván “ott bármi megtörténhet”, “a lottót is előbb utóbb megnyeri valaki”.
Lelked rajta, a számokon/ statisztikán ennyit rugózó embertől nem ezt várná az emeber, de hát nem ez lenne az első ilyen eset.

Lehet türelmetlen vagyok Jonesszal, ezt aláírom. De az hogy Josh Allennel példálozol jól mutatja, már erősen kapálózol az érvelés közben és bármibe belekapaszkodsz, hogy az igazadat bizonyítsd. Segítek, Josh Allen karrieríve egy A-N-O-M-Á-L-I-A, fel lehet hozni “bezzeg” példának, de ugyan olyan gyenge lábokán áll mint a “PO-ba csak be kell jutni ott bármi lehet” érvek.
Ilyen alapon mondhatnám, hogy a sok posványban dagonyázó franchise isten tudja miért pazarol évről évre első körös picket QB-ra mikor 6. körben is találhat HOF-ert.
De mondjuk azt hogy 3. körtöl lefelé és máris sokkal több példát fogsz találni mint arra hogy liga bottom QB-ból hogy lesz valaki 3. évére legit top5 QB nem csak egy évre...

Vagy szerinted Josh Rosen, Geno Smith, Nick Foles, Sam Darnold és még lehetne sorolni mert a lista igen hosszú, is mind a “ilyen szurkolói türelmetlenség” szomorú áldozatai?

Komolyan kérdezem, hogy szerinted mi a plafon Jonesnál...
Én nem látom, hogy ő miben tudna fejlődni. Mert atletikus nem lesz, nincs erős karja, marad az ami a fejében van. Valahogy nem látom, hogy ő majd futball IQ-ban lenyomja a mezőny 90%-t, de jelenleg ez az egyetlen, amiben lehet bízni.
Kiélezett szitukba nemigen került, abban a kevés ilyen szituban felemásan teljesített, szóval még a cluthságát se tudtuk megítélni.
És ezt az edzők sem tudják mert edzésen ezt nem tudod rekreálni a szitut.
Én attól tartok, hogy majd akkor esik le mindenkinek hogy ő nagyon kevés a végső cél eléréséhez, amikor pont ott leszünk abban a bizonyos ajtóban, és lehet az lesz az egyetlen esélyünk. (lsd Garoppolo 49ers).

Szerintem azzal hosszútávon nem jár jól egy franchise sem, ha olyan QB-ja van, akit a rendszer, az első számú WR tesz nagyá és nem fordítva. Jelenleg ez nálunk abszolút igaz és semmi jelét nem lehet látni, hogy egy Josh Allen-i pálfordulás bekövetkezzen.
Te hihetsz benne, meg a “minden egy nagyon okos terv része”, de én már kinőttem a mesékből.
ZERO_L
Remélem nem probléma, ha beleszólok.

Lehet, hogy 2 év alatt úgy tűnik, hogy nem történt semmilyen jelentős fejlődés, de én ezt kétlem illetve nem így látom. Nagy mértékben változott az edzői stáb, volt elvándorlás is, amit és ahogy lehetett, azt megoldotta a stáb. Lehet, hogy nem tökéletesen, de megtörtént. Ugyanez igaz a playhívásokra, a rendszerre, ami sokkal NFL komfortabb vagy kompatibilisebb lett, értsd, sokkal több játékos jöhet szóba akár igazolásnál, akár draftnál.
A lehetőségek szerint hoztak skill playereket is, akikkel jó esetben 2-4 évre meg van oldva az adott poszt, legalább egy átlagos szinten.

Josh Allen lehet anomália, de itt is a lényeg az, hogy mit lát a stáb és mennyi időt adnak a játékosnak fejlődésre és hogy megfelelően építik-e fel köré a csapatot, játékokat. Hányszor felmerült az a kérdés, hogy vajon Brady hogyan szerepelt volna egy másik csapatnál.
Vagy ott van Daniel Jones akinél folyamatosan kiemelik, hogy a sok változás miatt egyszerűen lehetetlenség volt értékelni a valós teljesítményét, hogy elkötelezze-e magát mellette a csapat vagy sem.
Nézd meg Derek Carrt mennyire hullámzó a teljesítménye évről-évre, játékstílustól függően.
Vagy ott Carson Wentz aki szintén hullámzó mint a fene, mentálisan is.
Dak Prescott?

Hozzájuk képest egy Cousins vagy Garoppoló nyeremény, mert egy jól menedzselt csapatban, ahol az edzők és a rendszer nem vár el tőle pluszt, akkor nem fogják elveszteni neked a meccset és én szerintem ez a lényeg.
Sokan a pluszt várják a QB-tól, hogy előrelendítse a csapatot, miközben nem feltétlenül neki kellene ezt megtenni. Adjál mellé megfelelő skill játékosokat: Jefferson, Deebo, Chase, stb. és egyből hozzák ők amit kell, a QB feladata ekkor az, hogy ne rontsa el és így a többi játékos is felhúzza őt.

Nézd meg Jonest az egyetemen, ott is kiemelik, hogy a skill playerek húzták fel az ő játékát is, miközben ő is hozzátette a magát.

Illetve számomra az is plusz, hogyha nem rontja el, mert ez azt is takarja, hogy kiélezett szituációban, amikor nagy a nyomás, akkor is teljesít. Ismerős valahonnan? De ezt te is írtad. Másik az, hogy ha nem kell a clutchságát bizonyítani és nyer a csapat, akkor végülis jó, nem?

PO-ba csak be kell jutni mantra...2007,2011: Giants.

És elővenném megint a korábbi dolgokat: Hányszor, de hányszor volt az hosszú éveken át, hogy Brady csak egy systemQB és a rendszer teszi naggyá.
Miközben ez valahol igaz is, hisz ezalatt az idő alatt a rendszer megadta neki a lehetőséget, hogy tökélyre fejlessze a védelmek olvasását, hogy rögződjenek a playek, hogy tudjon bízni a rendszerben és akkor amikor kell, hozza a clutch playeket.
Mert amikor nagy volt a nyomás, sokszor ő is összezuhant, de megvolt benne az a képesség, hogy fel tudott állni belőle. Ez nem olyan látványos képesség mint Wilson szaladgálásai, Mahomes vagy Allen atletikussága, de ugyanúgy kell a nyeréshez és építhetsz erre, nem csak a karerőre is atletikusságra.


Köztünk igazából annyi a vélemény különbség, hogy te bravúrokat vársz el a QB-tól, én meg azt, hogy ne kelljen ilyen atletikus bravúrokat bemutatnia, hanem használja ki a rendszer adta lehetőségeket.

De ha már a zsebben jól mozog, jól olvassa a védelmet és lábon is meg tudja hosszabbítani a playt, amit megtett elégszer, nekem elég.
Ha meglesz a bizodalma a falban, akkor meg majd jönnek a nagy játékok is, mint ahogy láttuk a Vikes ellen vagy akár tavaly is.
Lúdas Solymi
Amúgy tényleg nem értem, hogy még mindig miért csak anomáliákba kapszkodtok bele... Persze, ha annyit fejlődik mint Josh Allen, ha megtanul majd olvasni mint Brady, Giants is nyert SB-t nem kiemelkedő QB-val... stbstb
Így tényleg nincs értelme vitázni mert ennyi erővel minden negyedik kísérletes puntot fel lehetne hozni mint dilettáns edzői döntés hisz volt már jó pár 4&10+ helyzet az NFL-ben amit first downra hoztak.


Mindenre van ellenpélda 100 éves viszonylatban, de legyen utóbbi 20 év, elég sok mindenre volt példa, ezeket nem nagy dolog kiemelni. Viszont a realitást nem ártana számításba venni (kicsit nagy mintán megnézni ezeket az eseményeket). A szomorú igazság az hogy az esetek nagyon nagy százalékában ha egy QB az első 2-3 évében nem mutatja meg mit tud akkor ő bizony az NFL-ben nem lesz több mint game-manager vagy backup or ordas nagy bust.
Lehet Jones lesz a kivétel mert itt meglesz a kellő táptalaj, de ez megint mondom wishfull thinking, mint az hogy majd BB megoldja. Sajnos ez sem mindig jön össze."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
5 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
topin
Ez a PO-ba jutás a cél kb annyira komolyan vehető mint a “megnyerni a köv meccset”...
Lehet te szeretnél egy treadmill csapatnak szurkolni én köszi inkább kihagynám, mert annál kevés rosszabb van.

A célnak egyértelműen a SB-nak kell lenni. Azt nem tudod úgy megtenni ha csak beesel a PO-ba. Ha már szeretsz statisztikával jönni érdemes megnézni mik a kiemeltek és nem kiemeltek SB-ba jutási aránya.

Azt meg nem lehet (nagyon-nagyon nehéz) értelmes QB teljesítménnyel elérni. Szintén meg lehet nézni a számokat nagy mintán.
Szóval igen, ha valaki nem elég jó akkor időben váltani kell és nem szenvedni vele mert az megint baromi ritka jelenség hogy valaki egyszer x év után meg tanul irányítani. Josh Allen összehozta ezt most mindenki jön a “várjunk 3-4 évig”-el. A többségnél bőven elég 2 év. És Jonesban már prospectként is az nem tetszett, hogy egyszerűen nincs upsideja. Nincs olyan tulajdonsága ami ha összeáll/komolyan fejlődik benne akkor top10-15s QB lesz. Max annyiban, ha egyszer elkezdi becsukott szemmel is olvasni a védelmeket... Ez megint nem tudom mennyire reális elvárás.


Az meg a világ vicce, ha azt akarod bemesélni itt, hogy edzésen olyan kurva jó Meki, de mi csak altatunk, majd ha fasza lesz az Ofal, akkor top10es irányító lesz.
Igen, szerintem is látják miket dob edzésen, pontosan ezért nem dobatunk vele annyit meg olyat, mert (még?) kevés a srác. Te bízhatsz benne, hogy egyszer elkezdi látni a számokat, szíved joga, de az hogy egy top15ben választott irányítónál a második évében még mindig ott tartunk, hogy “jól játszott = nem baszta el” az ciki.

És plz hagyjuk ezt a szar Ofal mögött nem lehet passzolni dumát. Nem 20 yardos bombákról beszélek, rendszer szinten meg lehet oldani hogy egy bizonyos szintig elpalástold az OL hiányosságát, csak ehhez akkor lehet Jones nem elég jo.
(Pl no-huddle miért kopott ki a játékunkból, csapat vagy a qb limitált ehhez?)
Amikor nem volt szar Ofal akkor se passzoltattuk, mert éppen fújt a szembeszél, bibis volt Jones fülcimpája, terhes volt a császárpingvinje... Kifogás az mindig van.

A válasz pedig ennél sokkal egyszerűbb: azért játszuk ezt a stílust mert ezzel van a legtöbb esélyünk nyerni. Nem az általad fr. QB potenciálnak tartott irányítóval, nem, neki az a feladat hogy ne bassza el.
De ahogy hátrányba kerülünk máris bajban vagyunk a gameplannel... ha ez nem elég kritika Jones “edzés teljesítményére”, “fejlődésére” akkor komolyan nem tudom mi.

De oké, kussoljunk csak a második éve van. De akkor mikor van az a pont, ahol már reálisan meg lehet ítélni a játékost, hogy benne ennyi van? Ha harmadik évében is ugyan ez lesz, akkor már esetleg meg lehet pendíteni Zappe nevét vagy komolyan meg kell várni a negyedik év végét?
Csak azért kérdezem, mert ez a “nyugi, ez is a terv része” szöveg egy ideig tartható fenn, aztán ha Zappe kijátszaná 1 év múlva a kezdőből utána nagyon kínos lesz, ezzel magyarázni.


És igen lehet BB megint mindenkinél a legokosabb lesz és majd system QBval faszrahúzza a ligát x éven belül, de sajnos legnagyobb bánatunkra ő sem mindenható és az ameriaki foci sajnos egyre jobban tolódik el a QB jelentősége felé. Ezt a fajta trendet nem látom hogyan tudná kompenzálni.
ZERO_L
A PO a cél minden csapatnak, az SB meg azoknak, ahol nyitva az ablak. Ez azért nem olyan sűrűn van egy csapat életében. És ha bejutva a PO-ba már bármi lehet, lásd tavalyi Bengals, vagy a 2007-es Giants, vagy a Sasok. Persze a stat azt mutatja, hogy nem kiemeltként kisebb az esély jóval, és Bradyvel sem voltunk túl acélosak WC körben, de ez tök normális.

És az hogy nálad csak az SB a siker az a te problémád.

Az a felvetésed, hogy azért nem dobatunk vele olyat, mert edzésen is kevés, azért nem állja meg a helyét, mert ilyet dobattunk vele, amíg működött a fal. Ez is volt a stáb kritikája, hogy eltolódott a vertikális játék felé túlságosan.

Zappe nevét nem tudom miért kellene megpendíteni, amikor jelenleg egy backup szint. Minden adata és a játéka is ezt mutatta, amint valós NFL helyzetbe került.

Ha hátrányba vagyunk, akkor nem Jones miatt van baj, hanem mert a mélységi passzjátékunk kialakulásához nincs elég idő. Anélkül meg nehéz mélyre menni és futni az eredmény után.

De mondom, nem velem vitatkozol. Orlovsky, Lazar, Kyles, Thompson, Giardi és még Bedard is hozza az elemzéseket és határozottan kijelentik, hogy aki szerint Jones a fék, az vakon van. Nem én túlzok, ott vannak a tweetekben.

Szóval lehet mégis neked kellene átértékelned vagy az elvárásaidat, vagy elfogadni hogy nem jól látod. Ez kb ugyanaz a szint, mint a Brady kiégett, vagy a minden évben leírt na most már vége, látom rajta, manningnél is ugyanez volt típusú éleslátások, amik a körülményeket nem vették figyelembe, csak az adott teljesítményt.

Kicsit kevésbé akarjunk okosak lenni, főleg mikor szart se tudunk róla. Az elvárásaid meg nincsenek köszönő viszonyban a valósággal, mert jelenleg ez nem egy QB barát rendszer és fal.

Hozok két adatot:

15-12-es mérleg, 5160 passzolt yard, 58%-os sikeresség, 30TD, 21INT és 76 PasserRating
14-10-es mérleg 5187 passzolt yard, 86%-os sikeresség, 26TD, 20INT és 89,3 PasserRating

Az első Josh Allen, a második Jones a karrierjük ezen pontján.

És az ilyen szurkolói türelmetlenséget elkövető franchiseok dagonyáznak a posványba évtizedekig, mert idő kell a rendszerekhez, ha azokat változtatják.

Persze lehet ezt úgy is, hogy mindent a QB valaga alá tesznek és a talentum egyből utat tör magának, csak ez a kisebb százalék. Elenyészően kisebb.

És az, hogy te mit nézel szívesen a playoffba, pffff...azért egy NFL franchise csak nem szurkolói nézetek alapján épül majd.
topin
Egy szóval nem mondtam, hogy CSAK a SB győzelem jelent nekem sikert.

Ha általad képzelt vélemények ellen viaskodsz, akkor tényleg könnyű mindenkit hülyének titulálni...
Javasolnám az értő olvasást, ahelyett hogy az ellenvélemény láttán elöntené a fejedet a “laposföldes” vörös köd.

Azt mondtam hogy végső célnak ezt kell tekinteni. És ehhez kell évek alatt eredményeket elérni, hogy közelebb jussunk ehhez. Én az elmúlt 2 évben nem sok ilyet látok főleg nem O# terén.

Hozhatod a szakikat, nagyon jó hogy adott playben milyen remekül megoldotta (volna) Jones az adott játékot (csak éppen erősen befújt a északnyugati szél...). Akkor én is fordítok egyet, a szakértők nem velem vitatkoznak hanem az edző stábbal. Mi jelenleg a felfogás az irányítóval kapcsolatban? Ne bassza el. Ezt talán kár lenne vitatni. Szóval még mindig nem bíznak benne, hogy képes extrát hozni a győzelem érdekében. Ez az edzők véleménye, nem az enyém...
Lehet erre mondani, hogy majd ha jó lesz Ofal meg jó elkapók lesznek, szélcsendben, mekkora király lesz Jones csak ez meg a Garoppolo, Cousins, Goff szint, amire én köszönöm nem vagyok kiváncsi. Ahogy mondtam ha neked elég az ha csak a PO-ba bejut a csapat mondván “ott bármi megtörténhet”, “a lottót is előbb utóbb megnyeri valaki”.
Lelked rajta, a számokon/ statisztikán ennyit rugózó embertől nem ezt várná az emeber, de hát nem ez lenne az első ilyen eset.

Lehet türelmetlen vagyok Jonesszal, ezt aláírom. De az hogy Josh Allennel példálozol jól mutatja, már erősen kapálózol az érvelés közben és bármibe belekapaszkodsz, hogy az igazadat bizonyítsd. Segítek, Josh Allen karrieríve egy A-N-O-M-Á-L-I-A, fel lehet hozni “bezzeg” példának, de ugyan olyan gyenge lábokán áll mint a “PO-ba csak be kell jutni ott bármi lehet” érvek.
Ilyen alapon mondhatnám, hogy a sok posványban dagonyázó franchise isten tudja miért pazarol évről évre első körös picket QB-ra mikor 6. körben is találhat HOF-ert.
De mondjuk azt hogy 3. körtöl lefelé és máris sokkal több példát fogsz találni mint arra hogy liga bottom QB-ból hogy lesz valaki 3. évére legit top5 QB nem csak egy évre...

Vagy szerinted Josh Rosen, Geno Smith, Nick Foles, Sam Darnold és még lehetne sorolni mert a lista igen hosszú, is mind a “ilyen szurkolói türelmetlenség” szomorú áldozatai?

Komolyan kérdezem, hogy szerinted mi a plafon Jonesnál...
Én nem látom, hogy ő miben tudna fejlődni. Mert atletikus nem lesz, nincs erős karja, marad az ami a fejében van. Valahogy nem látom, hogy ő majd futball IQ-ban lenyomja a mezőny 90%-t, de jelenleg ez az egyetlen, amiben lehet bízni.
Kiélezett szitukba nemigen került, abban a kevés ilyen szituban felemásan teljesített, szóval még a cluthságát se tudtuk megítélni.
És ezt az edzők sem tudják mert edzésen ezt nem tudod rekreálni a szitut.
Én attól tartok, hogy majd akkor esik le mindenkinek hogy ő nagyon kevés a végső cél eléréséhez, amikor pont ott leszünk abban a bizonyos ajtóban, és lehet az lesz az egyetlen esélyünk. (lsd Garoppolo 49ers).

Szerintem azzal hosszútávon nem jár jól egy franchise sem, ha olyan QB-ja van, akit a rendszer, az első számú WR tesz nagyá és nem fordítva. Jelenleg ez nálunk abszolút igaz és semmi jelét nem lehet látni, hogy egy Josh Allen-i pálfordulás bekövetkezzen.
Te hihetsz benne, meg a “minden egy nagyon okos terv része”, de én már kinőttem a mesékből."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Valaki elmagyarázza, hogy Henry td-je hogy volt incomplete? 20-adszor nézem és egyszerüen nem fogom fel.
vpi
 coub.com/view/3um7h

Avagy 20 évig csaltak a mocskosszemét peccnek, hosszútávon kiegyenlítődik..."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
9 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
topin
Ez a PO-ba jutás a cél kb annyira komolyan vehető mint a “megnyerni a köv meccset”...
Lehet te szeretnél egy treadmill csapatnak szurkolni én köszi inkább kihagynám, mert annál kevés rosszabb van.

A célnak egyértelműen a SB-nak kell lenni. Azt nem tudod úgy megtenni ha csak beesel a PO-ba. Ha már szeretsz statisztikával jönni érdemes megnézni mik a kiemeltek és nem kiemeltek SB-ba jutási aránya.

Azt meg nem lehet (nagyon-nagyon nehéz) értelmes QB teljesítménnyel elérni. Szintén meg lehet nézni a számokat nagy mintán.
Szóval igen, ha valaki nem elég jó akkor időben váltani kell és nem szenvedni vele mert az megint baromi ritka jelenség hogy valaki egyszer x év után meg tanul irányítani. Josh Allen összehozta ezt most mindenki jön a “várjunk 3-4 évig”-el. A többségnél bőven elég 2 év. És Jonesban már prospectként is az nem tetszett, hogy egyszerűen nincs upsideja. Nincs olyan tulajdonsága ami ha összeáll/komolyan fejlődik benne akkor top10-15s QB lesz. Max annyiban, ha egyszer elkezdi becsukott szemmel is olvasni a védelmeket... Ez megint nem tudom mennyire reális elvárás.


Az meg a világ vicce, ha azt akarod bemesélni itt, hogy edzésen olyan kurva jó Meki, de mi csak altatunk, majd ha fasza lesz az Ofal, akkor top10es irányító lesz.
Igen, szerintem is látják miket dob edzésen, pontosan ezért nem dobatunk vele annyit meg olyat, mert (még?) kevés a srác. Te bízhatsz benne, hogy egyszer elkezdi látni a számokat, szíved joga, de az hogy egy top15ben választott irányítónál a második évében még mindig ott tartunk, hogy “jól játszott = nem baszta el” az ciki.

És plz hagyjuk ezt a szar Ofal mögött nem lehet passzolni dumát. Nem 20 yardos bombákról beszélek, rendszer szinten meg lehet oldani hogy egy bizonyos szintig elpalástold az OL hiányosságát, csak ehhez akkor lehet Jones nem elég jo.
(Pl no-huddle miért kopott ki a játékunkból, csapat vagy a qb limitált ehhez?)
Amikor nem volt szar Ofal akkor se passzoltattuk, mert éppen fújt a szembeszél, bibis volt Jones fülcimpája, terhes volt a császárpingvinje... Kifogás az mindig van.

A válasz pedig ennél sokkal egyszerűbb: azért játszuk ezt a stílust mert ezzel van a legtöbb esélyünk nyerni. Nem az általad fr. QB potenciálnak tartott irányítóval, nem, neki az a feladat hogy ne bassza el.
De ahogy hátrányba kerülünk máris bajban vagyunk a gameplannel... ha ez nem elég kritika Jones “edzés teljesítményére”, “fejlődésére” akkor komolyan nem tudom mi.

De oké, kussoljunk csak a második éve van. De akkor mikor van az a pont, ahol már reálisan meg lehet ítélni a játékost, hogy benne ennyi van? Ha harmadik évében is ugyan ez lesz, akkor már esetleg meg lehet pendíteni Zappe nevét vagy komolyan meg kell várni a negyedik év végét?
Csak azért kérdezem, mert ez a “nyugi, ez is a terv része” szöveg egy ideig tartható fenn, aztán ha Zappe kijátszaná 1 év múlva a kezdőből utána nagyon kínos lesz, ezzel magyarázni.


És igen lehet BB megint mindenkinél a legokosabb lesz és majd system QBval faszrahúzza a ligát x éven belül, de sajnos legnagyobb bánatunkra ő sem mindenható és az ameriaki foci sajnos egyre jobban tolódik el a QB jelentősége felé. Ezt a fajta trendet nem látom hogyan tudná kompenzálni."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
10 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Persze ez sem szentírás, de ez azért nem rossz viszonyítás
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Botrány az hogy az O alapanyag az nem rossz,de az jelent vmit hogy ezt a 0-a teljesìtményt hozzák. Az Ofal edző bizony megbukott mint az állat. Igazán fizikális falunk olyan lett mint valami ovis csoport ebéd után. Bye után nem volt változás akárhogy is pròbáljátok magyarázni. Egyedül MacJ hozott átlagos számokat nem átlagos körülmények között. BBnek lépnie kellet volna ezen a staff fronton, mivel ennél már rosszabb nem lehet. Patricia playhìvásai sem változtak, úgy olvasták a Jets védői mint a csuda. Szarakodhatunk a PO reményével de ott bizony az lesz mint tavaly súlyos beégés. .+ a draft pozink is retek lesz
ParadSEC
Tehát most akkor mi az elvárásod?
SB? Mert a playoffba bejutni siker, kb ez volt a reális elvárás idén. Tök mindegy hogy esünk ott ki, ha ez egy kimondott cél volt.

A jó draft hely a szurkolók agyában van általában, mi nem fogunk tankolni. Jönne a Kraft kibaszná BB-t duma, hogy még PO sincs. De ha tankolnánk, akkor az lenne a baj, hogy miért kapunk ki.

Közben izgalmas szezonunk van és playoff helyen vagyunk. De azért sírjunk ja.

Nem próbálunk magyarázni semmit, ha érted a körülményeket és látod ami a pályán történik, akkor látod mit változtattak. Lett egy csomó play előtt motion végre, ami segít a QB-nak presnap olvasásban. Neked nem mutat semmit, észre sem veszed, a hasznát sem érted, így olyan mintha nem is lenne. De ettől még megjelent.

És nem lett tökéletes meg szuper az O, de ezzel a fallal nem is lesz az, ilyen domináns DLine ellen, mint a Jets fala. És nem szokás új embereket hozni a stábba év közben szinte sehol sem. Mert itt nem lehet már új rendszereket beépíteni, ezért szoktak belülről megoldást találni.

És simán lehet a coaching az oka a falunk kinézetének, de azért full laikusként ne állítsunk már tényeket, amikor ennél bonyolultabb összefüggések is meghatározzák azt.
topin
Igen a SB győzelem a cél. NEM IDÉN, de mondjuk 5 éven belül.
Mi kell ehhez? Egy fr QB, egy jó edzői stáb, egy jó GM (meg szerencse de az most hiánycikk a Tescoban). De az első az szinte kötelező azt a pár százalékot leszámítva.

Idén és tavaly közelebb kerültünk a fr QB megszerzéséhez.
Szerintem nem és ez baj."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Szép játékot vagy győzelmet vártok?
topin
Én konrétan egyiket sem.

Most halál komolyan kérdezem, ha ezt a mecccset behúzzuk reálisan 9-3-ra akkor most előrébb vagyunk?
Életben marad a szalmaszál vékony PO esély? Igen, és?
Ha valami csoda folytán bejutnánk megint 7-6. helyen, azzal érünk valamit?
Tavaly szezonból mit profitáltunk, a sokak által hangoztatott fr QB-n kívül?

Futjuk ugyan azokat a köröket hétről hétre és az O# alig javul valamit, de mindig van a közelben egy Nesquik nyuszi, akire rá lehet fogni hogy most miért minősíthetetlen a játék.

Halkan kérdezem, mi lenne ha Jonestól kicsit többet kérnénk, nem 20 yardos bombákat, hanem inkabb a passzjáték irányába eltolni a szemléletet.... Kikapnánk és lenne egy top10 pickünk a drafton? Hú de borzasztó lenne.
Tényleg annyival jobb a mostani meccseken keresztüli fosfaragás ezzel a célfutballal, amiből pont semmit nem lehet majd leszűrni, de legalább lesz egy pickünk megint a 20. hely körül. Legalább mi elmondhatjuk hogy megpróbáltuk elérni azt a 0,1%os esélyt."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
12 napja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Jones simán lemenedzselte a meccset semmi több, plusz nem csinált semmi kreténséget....
ThundersNFL a Jobbágy
Ez egyébként fontos és jó dolog. Egy ilyen meccsen végzetes lenne egy labdaeladás.

De semmit nem tesz hozzá. Értem, hogy szar a fal, de semmit sem segít a játéka. Azt is látom, hogy néha borzasztó hívások vannak, de ott sem segít semmit.
Overall is szar az Ő, de a red zoneban még jobban alámerülünk a mocsárba.
Ebben a Patricia - Mac Jones kapcsolatban nem tudom van-e több. Ennél a mainál persze van, de, hogy ez egy működőképes, átlagosnál jobb O lehet, ahhoz nagyon rózsaszín szemüvegen keresztül kell néznem őket.
zinedine5
Én a vezérséget, a leadershipet hiányolom. Nem érzem, hogy vezére lenne a csapatnak és a csapat így tekintene rá. Nyilván nehéz, ha nem lehetetlen Brady örökébe lépni és lehet, hogy még korai az elvárás, de nekem egyszerűen az jön le, hogy az offense egésze nem is hisz abban, hogy meg tudja csinálni a játékot és a drive-ot. Hogy MacJones emögött a fal mögött majrézik, azt megértem és félek, hogy előbb-utóbb belesérül ebbe a meccsenkénti 5-6 sackba, meg kb. ugyanennyi knockdownba.

MacJones akkor volt a legjobb, amikor két-három lépésből gyors, rövid, 4-5 yardos passzokat adott és ezeket a playeket az elkapók sokszor meg tudták nyújtani.
Burkus
Ez most komoly, hogy nézted ezt a meccset és neked a “vezérség” hiányzott?
No offenz de ez szerintem full bullshit, az egész O# egy rakat szar itt tök mind1 ki csinál egy 30 yardos playt mert a következő 3nál simán összehozunk összesen -3 yardot...
Még odáig sem jutottunk el hogy kiderüljön van e vezéregyénisége Jonesnak, sőt már sajnos ott sem vagyunk, hogy a game menedzser státuszát meg tudjuk kapargatni, mert most az OL szarakodása szépen felmenti minden alól.Egyébként komolyan nem értem mire csodálkozunk rá az OT-k gyenge játékánál... már kezdésnél nem számoltunk Brownnal, mégis mit vártunk mikor beállt, megtanult blokkolni a padon???

Egyszerűen nem értem miért nem lehet olyan játékokat hívni ahol tehetmentesíteni lehet az OTket. Erre kellett volna felkészülni a BYE alatt, ez az OL egy szar, tudjuk már egy jó ideje, én azért várnám hogy ezt playcallingban kompenzáljuk...
Gyors passzok számát én is növelném és elfelejteném azokat amikor az OT-knak 2-3 mpt kellene blokkolnia."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Draftunkról kicsit bővebben #tldr

Visszatekintve, látva az egész draft lefolyását, megint csak elmondhatjuk, hogy bár variáltunk, tanakodtunk mit fog csinálni a Front Office, de tulajdonképpen semmi meglepő nem volt. Belichick húzott egy tipikus rá jellemző draftot. Nem érdekelte a közvélemény QB fetisizmusa, a szurkolók WR mániája vagy mit mondanak az adott draft classról. Ő megkereste azokat a prospecteket, akikre vágyott és pontosan azokat szerezte meg, nem BPA-zot sőt inkább agresszíven (ez azért meglepő) kifejezetten a célpontjait húzta be, 3 feltrade és a draft első kickerének a kihúzása is ezt mutatja. Jennings-en kívül egyik választásra sem lehet azt mondani, hogy kicsit sarkítva „nincs ló jó a szamár is” esete forgott volna fent.

Egyszerű volt a stratégia, javítani az FA piacon meggyengült védelmet és erősíteni a TE pozíciót (+ szerezni egy kickert, de hát ezt mindenki tudta). Csak, hogy még belichickesebb legyen a draft első két napján kiválasztott egyénekre szinte mindegyikre elmondható, hogy sokoldalú, nem csak egyféleképpen tudják segíteni a csapat játékát.


Round 2, Pick 5 (37 overall): Kyle Dugger, DB - Lenoir-Rhyne


Első sorban azt kell leszögezni, hogy egyáltalán nem volt reach. Aki például Tavon Wilson féle pickkel hasonlítja össze, annak nem nagyon kell komolyan venni a véleményét. Ott volt a top5 safety között a draft előtti rangsorokban és ha Simmons-t nem vesszük ide, akkor teljesen rendben van, hogy McKinney után másodiknak megy ki. Delpit-nél komoly red flag volt a legutóbbi idénye, Winfield-nél a sérülések, Chinn-nél meg sokkal atletikusabb Dugger, ráadásul az összes posztvetélytársánál sokkal nagyobb benne a potenciál. Én arra lettem volna igazán kíváncsi, ha bent van még az Alabama safety-je, vajon akkor is az nb3-ból draftolunk-e, de vélhetően a potenciál és az atletikusság abban a helyzetben is Dugger felé billentette volna a mérleg nyelvét.

Ez a srác egy igazi SPARQ monster, fizikálisan már most kész van az NFL-re, egyértelműen Chung helyére lett draftolva, de atletikusságának köszönhetően a strong safety,free safety és linebacker posztokat is bejátszhatja a jövőben, akár még a slot CB-t is esetenként. Középiskolásként nem kapott ösztöndíjat semelyik komolyabb egyetemtől csak a Lenoir-Rhyne, Berry College, Reinhardt hármastól. Kezdetben CB-t játszott, majd átmozgatták safetybe és bekerült a speciális egységbe is, ahol volt pár igen szép visszahordása is. Volt, hogy 7 perc alatt kettőt is visszahordott 6 pontra. Utolsó évében megkapta az egész liga legjobb védőjének járó díját, majd meghívták a Senior Bowlra és az edzéseket megmutatta, hogy a top egyetemek végzőseivel is felveszi a versenyt. Állítólag ekkor nyűgözött le nálunk mindenkit. A Combine-on meg természetesen szinte minden mérésben elit számokat hozott. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis csak egy harmadosztályú játékosért miért nem reach a második kör eleje. Hát pontosan azért mert amikor azt állítják róla, hogy kivételes felépítése, atletikussága van, az nem csak egy szokásos felszopás, első körös fizikai tulajdonságai vannak:
A legfontosabb vele kapcsolatban, hogy fel kell készíteni fejben az NFL sebességére. Egy tipikus boom or bust játékos, aki minden olyan tudásnak birtokában áll amit nem lehet tanítani, viszont komoly lemaradásban az NFL sebesség feldolgozásában. Nagyon sok lépcső fok van a Div II-ből az NFL-be és bár nagyon kiemelkedően játszott a harmadosztályban, azért az első évét vélhetően többnyire csak ST-ben és a videószobában fogja tölteni. Pár snap lecsúszhat neki a védelemben is, de azért komoly meglepetés lenne ha be tudná verekedni magát a kezdőbe a szezon végére. Emlékezzünk vissza a draft után rögtön elküldött Obi Melifonwu hasonlóan atletikus szörny volt kikerülve az egyetemről. Egyesek a következő Kam Chancellornak várták, de óriási bust lett. Ez nagyon is elképzelhető Dugger esetében is, akinek a sikeressége mostantól leginkább csak attól fog függeni mennyi extra órát tölt videózással. A hozzáállása adott, hisz nagyon mélyről kapaszkodott fel posztja egyik kiemelkedő prospect státuszába és ha ez a bizonyítási vágy még mindig benne lesz, akkor itt az edzői stábtól meg fogja kapni a kellő segítséget, hogy a lehető legmagasabbra jusson. Ilyen szempontból a legjobb helyre került.

Nagyon sok dolga lesz vele az edzői stábnak, de elmondásuk szerint (nyilván ilyenkor mi mást mondanának) három nevet írtak fel a második körre Duggert, Uchet és egy harmadik más csapat által draftolt játékost. Ha elkerülik a sérülések és a srác nem elégszik meg az NFL-be való bekerüléssel, akkor nem csak Chung méltó utódját szereztük meg, hanem ligaszinten is egy kiemelkedő játékost.


Round 2, Pick 28 (60 overall): Josh Uche, LB - Michigan

Szintén egy olyan játékosról beszélünk, aki az elmondások alapján elsőként írtunk fel a második kört megelőzően a cetlinkre, mint „must have” prospect. Mint szinte minden idei választásunknál nála is elmondható, hogy egy atletikus játékosról van szó, akit nagyon sok helyen és szerepkörben be lehet vetni a védelemben.
Érdemes rákeresni a highlightokra vagy megnézni a lenti videót, a srác iszonyat erős, guardokat képes egy az egyben betolni. Széles a passrush repertoárja, nem csak a testi erejét, atletikusságát használja ki. Jadrick Wills az Alabama tackelje , aki 1/10-en ment ki a drafton, Uche-t nevezte meg mint az a passrusher, aki ellen a legnehezebb volt védekeznie a tavalyi szezonban. Már a Michigan-en is sok pozícióban és szerepkörben használták. Szélről, középről támadta az irányítót és passz elleni védekezésben is hátraküldték zónázni, emberezni. A PFF mérése alapján a draftra jelentkezők közül az utóbbi két évben neki volt a legmagasabb a „pass-rush win rate”-je 27,1%-kal (máshol 22%-ot írnak). Egy a lényeg, ő volt az utóbbi két év legjobbja ebben tekintetben.

Lehet a boxscore statokat nem termelte zsákszámra, de ennek ellenére nyomás generálása például sokkal hatékonyabb volt mint Zack Baun-nak, akit a draft egyik nagy fogásának tartanak:Benne is rengeteg potenciál rejlik, de ezt ki is kell tudni aknázni, amire az ő esetében is beletelhet 1 évbe. Rendszeresen az utolsó két évében kezdett az egyetemen, végzős évében vált egyértelmű kezdő játékossá. Sokat kell még tanulnia, mert még csak az alapjait tudja a szerepkörének, ezeket ki kell bővíteni és mellette még az NFL szintjéhez is hozzá kell szoknia.

Első évében egyértelműen a passrush feladatokra koncentrálódhatnak a snapjei a védelemben, de az év végére akár már meghatározóbb szerepet is betölthet passzvédekezés szempontjából is. Bár nem tudom Winovich hol hány snapet töltött a védelemben tavaly, de szerintem bőven meg tudnak majd férni egymás mellett a pályán és nem egymás elől veszik el snapszámokat. Uche legnagyobb hiányossága, hogy alulméretezett, de ezt hosszú karjaival ellensúlyozni tudja, plusz a tapasztalatlanságából adódóan a játékolvasásban, főleg futások ellen kell fejlődnie és a szerelésein is van mit javítani. Érdekes lesz figyelni milyen szerepben képzelik majd el a jövőben, abszolút lehet belőle egy every-down OLB, aki terror alatt tartja az ellenfél támadófalát.
Nekem a személyes kedvenc pickem a draftról, nagyon sokat látok ebben a srácban, mert tényleg minden jellemzője patriots pozitív és én többre tartom mint „csak” egy KVN/Collins pótlék.

Egy kis illusztráció, milyen sok helyen tudjuk alkalmazni a védelemben Uche-t:Round 3, Pick 23 (87 overall): Anfernee Jennings, DE - Alabama

Furcsa volt, hogy két védőválasztással kezdtük a draftot, de hogy a harmadik játékos is a védelembe fog érkezni azt nagyon nehezen lehetett megjósolni. Pedig van értelme, mert Uche-Jennings párossal reálisan pótolhatónak tűnik az FA piacon elveszített KVN-Collins duó. Ha nem is egy az egyben és nem az első évükben, de második évre ez a páros komoly dominanciát jelenthet a LOS-on, mind a futás elleni védekezésben mind a passrushban. Főleg ha a többi front7 játékossal kiegészítjük őket (Winovich, Wise?)

Jennings a többiekhez képest nem annyira sokoldalú, főleg inkább a DE poszton lesz használva, de jó futás ellen és passrushban is eredményes. Utolsó évében vezette a csapatában a sack és TFL mutatókat, nem véletlenül lett All-SEC first team tag. Uchéval szemben sokkal tapasztaltabb, mind a négy évében legalább 10 meccsen pályára lépett, az utóbbi két éve kimondottan produktívra sikeredett. Minden jellemző rá, ami egy Nick Saban által edzett játékosra igaz. Jól olvassa a játékot, jó a technikája, blokkokról jól tud lejönni, ha nem ér oda az irányítóhoz, olvassa a szemét és képes leütni a labdát. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a szezon előtt szerződtettünk egy analitikust az Alabama futball csapatától és a Combine-on már megmondta Jennings-nek, hogy belőle Patriots játékos lesz.

Amit nem fog tudni ellensúlyozni a profik között az az atletikusság hiánya. Ő nem az a fajta all-round játékos, aki a pályán vertikálisan is tud majd játszani, nincs sok értelme zónázni visszaküldeni, esetleg az underneath route-okra visszaléphet. A LOS-on fogja a játékidejének jelentős részét tölteni, vele kapcsolatban leginkább a konzisztencia lesz a kérdés és az, hogy esetleg Flowers-hez hasonlóan a fal közepéről is tud-e majd hatékony lenni. Meg kell említeni, hogy volt egy igen komoly térdsérülése 2018 legeslegelején, ami után nem csak a további futball karrierje került veszélybe, hanem akár a lábát is amputálhatták volna. Ezután lehúzott még a korábban említett két igen jó szezont az Alabama-n, így talán elmondhatjuk, hogy ebből a horror sérülésből sikerült felépülnie.


(Edzéseken Stidhammel jöhet a round 2 😊 )

Round 3, Pick 27 (91 overall): Devin Asiasi, TE - UCLA

Megérkezett a várva várt TE pick és leginkább csak az a meglepetés, hogy a draftokon évekig figyelmen kívül hagyott posztra, egy mindenki által gyengének titulált classból, most két kifejezettem magas picket áldoztunk, felcserével. Ezek számomra azt mutatják, hogy nagyon magasra tartjuk ezeket a játékosokat, vagy nagyon kétségbe voltunk esve, merem remélni az előbbiről van szó.

Asiasi, a többi draftolhoz hasonlóan inkább projekt mint kész játékos. Potenciálját tekintve klasszikus tight end-ként lehet majd rá számítani, de ehhez mindkét szerepkörben rengeteget kell még fejlődnie. Felépítése és atletikussága ideálisnak mondható viszont csak egy egyetemi évet tud felmutatni, ahol rendszeresen játszott és bevonták a passzjátékba. Mentségére szóljon a végzős éve azért elég produktívra sikeredett. Csakhogy mindenkinek világos legyen ebben az egy évében Asiasi több labdát kapott el, több yardot szerzett mint Kittle az utolsó két évében összesen.
Az alapok adottak számára, mindent tud kezdetlegesen amit egy all-round tight endtől elvárhatna az ember, de semmiben nem kiemelkedő. Mind a blokkolási technikában, mind az elkapásban fejlődnie kell(például az úgynevezett „catch radius”-án növelni), a testi fölényét is meg kell tanulnia jobban kihasználnia. Testi adottságai miatt képes lehet YAC-eket termelni, de NFL szinten a védők már kevésbé fognak lepattanni róla. Nagy hiányossága, hogy kevésbé hatékony mikor a védővel a nyakán kell elkapnia a labdát viszont ha szabadra játssza magát akkor nagyon kevésszer droppol.

 twitter.com/ezlazar/status/1235698694294470657

Mivel nincs túl magasan a rosterünkön a TE mérce, akár kezdő is lehet a szezon korai szakaszában, egy kicsit többet használva mint tavalyi elődeit. Második évére lenne elvárás a részemről, hogy ha még nem is all-round státuszban, de valamelyik szerepkörben már egyértelmű kezdőjátékosként lehessen rá számítani.

Round 3, Pick 37 (101 overall): Dalton Keene, TE - Virginia Tech

És akkor jött a draftunk egyetlen komolyabb meglepetése, hogy Keene személyében újabb TE-ért cserélünk fel. A duplázás igazából borítékolható volt, inkább a személye volt váratlan, hisz ilyenkor még a sokkal többre értékelt Trautman elérhető volt.

Keene Duggerhez hasonlóan kimagasló a SPARQ mutatókkal rendelkezik, szóval ebből (és hogy nem top10 pick lett) kikövetkeztethető, hogy ő is még elég nyers játékos, akiben hatalmas a fejlődési lehetőség. Asiasival ellentétben neki két vállalható évet tudott le az egyetemen, de összességében a produktivitásuk megegyezik. Mindenhol azt olvasni vele kapcsolatban, hogy a Virginia Tech-nél alulhasználták a srácot, alig futtattak vele különböző route-okat és blokkolni sem tanították meg rendesen.

Ezért is lehetett sokaknál inkább negyedik-ötödik körös tehetség. Róla is elmondható, hogy a fizikai adottságai megvannak az NFL-hez, de mind az elkapásban mind a blokkolásban fejlődnie kell főleg az előbbiben kell bizonyítania, mennyire lehet majd bevetni a komolyabb passzjátékokban. Blokkolási technikáján neki is sokat kell dolgoznia, de legalább megvan a mentalitása, hogy el akarja pusztítani a blokkolandó védőjét. Javára szóljon, hogy hihetetlen sokoldalú prospectről van szó, mert H-backnek, fullbacknek is lehet használni a klasszikus TE szerepek mellett, de egyesek még slot és külső elkapóként is látnak benne fantáziát. Nem véletlen, hogy ha bárhol utána olvasunk a „svájci bicska” kifejezés azonnal előkerül vele kapcsolatban.

Megjósolni sem lehet, hogy az edzői stáb hogyan képzeli el a használatát a jövőben. Az újoncok közül vele kapcsolatban vagyok a legszkeptikusabb. Ha csak egy Devlin vagy blokkoló TE pótlék lesz, akkor egyértelműen bustként lesz majd kezelve ez a választás. Maximum akkor fogja megérni ezt a két negyedik körös befektetést, ha egy Hernandez lightot kapunk belőle, amit én kevésbé látok bele. Mivel elég sok mindenben kell fejlődnie, hogy megugorja az NFL szintet, viszont a sokoldalúsága miatt sok snapet kaphat a pályán, lesz lehetősége bizonyítani ez biztos.


Round 5, Pick 14 (159 overall): Justin Rohrwasser, K - Marshall

Az ötödik körben jött is a mindenki által várt kicker, a meglepő inkább az volt, hogy eddig csúsztak és mi választhattunk legelőször ebből a classból. Ezeket egyébként jobban szeretem mert így legalább elmondhatjuk, hogy az első hat választásunkból öt olyan, akiket mindenáron a csapatunkban akartunk tudni.

A The Athletic draft szakija Dane Brugler konkrétan nem helyezte el a draft top10 legjobb kickere közé. Rotoworld-ön meg leírtak egy ilyen jellemzést a választásról: „Not sure why a right-wing tattooed kicker was selected at No. 159.” szóval érdemes szelektálni kinek a véleményére ad az ember.
Az újonc rúgók értékelésénél valami komolyan félremehetett az NFL Front Office-ok és a draft szakírók között, mert a mindenki által egekig magasztalt és szinte konszenzusos legjobb rugót, Blankenship-et például senki nem draftolta. Három csapat is jobban bízott másban, a többiek közül meg még csak egy szaros hetedik köröset sem áldozott rá senki, pedig egy jó kicker aranyat tud érni még mindig. Pár év múlva kiderül kiknek volt igazuk.

Rohrwasser-nél természetesen mindenki leragadt a szélső jobbos tetkóin, ami lehet egy fiatalkori hülyesége, de lehet csuklyában alszik el minden este. Én feltételezem, hogy utána jártak a srácnak, ha már a tape-ek, interjúk(?) alapján ő volt a boardunkon a numero uno kicker. Az nem kérdés, ha mégis valahogy beigazolódnak ezek a szélsőjobbos dolgai, akkor ki kell vágni azonnal.

Szóval ettől eltekintve mit láttak a srác? Junior évében még csak 71%-ban értékesítette a mezőnyrúgásait, viszont végzős évére ezt az értéket feltornázta 86%-ra, meg is kapta a Conference USA legjobb ST játékosának járó címet. Mindenki kiemeli a felépítését és az erős lábát, kickoffokat is elég precízen rúgja. Fontos megemlíteni, hogy rossz időjárási körülmények között is játszott, ez nálunk kifejezetten hasznos, lehet ez emelte a többi rugó fölé...

...jah és nem utolsó sorban a srác elég magabiztos a mérkőzés vége felé:

 twitter.com/ezlazar/status/1254123831523971076Round 6, Pick 3 (182 overall): Michael Onwenu, OL - Michigan

Ahogy megvoltak az egyértelmű needekre a húzásunk és ki lett pipálva a kicker is, a draft érdemi része lezárult, neki lehetett fogni a nagyon-nagyon projekt és camp bodyk kiválasztásának. Legalább is ezt szeretném feltételezni, mert ha a három támadófalember egyfajta needre jött, akkor komoly gondunk lesz az Ofallal. Itt azért meg kell említeni, hogy olyan stealeket behúzhattunk volna mint, Markus Bailey LB, Juan Jennings WR, Geno Stone S, KJ Hill WR (személyes kedvencem). Persze látjuk, hogy Belichick nem teljesen a szakértők boardjai alapján rangsorol, de hogy a 6. körben sem próbálkozik olyanokkal akik bőven megérnék a kockázatot az furcsa, de a need bármit felülírhat.

Először a Michigan kezdő jobb guardjára esett a választásunk. Érdemes Onwenuról felvételeket nézni, szép nagyra lett felhizlalva. Az a fajta falember akit könnyebb átugorni mint megkerülni, a horizontális Trent Brown. Azt lehet tőle várni amit egy majdnem 350 font súlyú falembertől: erőből nagyon kevesen fognak átmenni rajta. Végzős évében 496 passzblokkolásra engedett 3 QB hitet és az egész egyetemi pályafutása alatt 1198 passzblokkolásra csak két sacket engedett. Viszont sebességből nagyon könnyen verhető, mert ahogy az várható ilyen testtömeggel nem éppen a gyors reagálás az erőssége. Lábon egyértelműen lassú, ha kézzel vagy olvasásból nem tudja időben lereagálni a védőjátékost akkor őt azonnal meg is verték. Erőből sok védőjátékost meg tud majd blokkolni a második szinten screeneknél, futójátékoknál, az igazi kérdés el tud-e időben jutni blokkolandó védőjátékosig, mert nem éppen gazellamozgással közlekedik a pályán. NFL szinten a játék még jobban felgyorsul, ami szintén nem az ő játékstílusának kedvez.

Számomra egyértelmű camp bodynak tűnik, aztán meglátjuk, egy erős alapozással talán foghat egy rosterspotot, de ez nagyban függ Thuney esetleges elcserélésétől illetve a tavaly draftolt dán srác mit alkot.

Round 6, Pick 16 (195 overall): Justin Herron, OL - Wake Forest

Ismét egy OL pick és még van hátra még egy. A draft előtt azt mondtam, a tavalyi támadófalemberek beválásának az is lehet egy mérőfoka, hogy idén hol és mennyit költünk ezekre a posztokra és bár 3 picket is ellőttünk erre még mindig az a sejtésem, hogy nem a tavalyiak helyére draftoltunk.

Herronra azt mondják inkább guradban lehet szerepe az NFL-ben, de egyetem LT-t játszott 2017-ben konkrétan sacket sem engedett. 2018 első játékhetén ACL szakadást szenvedett., ki is hagyta az évet. Passzblokkolásban jó viszont futásnál már vannak komoly gondjai. Nem atletikus, nincs benne sok potenciál, szerintem szintén camp body

Onwenuval megkűzdhetnek ki szerzi meg a backup backupja posztot a rosteren.

Round 6, Pick 25 (204 overall): Cassh Maluia, LB - Wyoming

Maluia-t sokan inkább csak speciális egységben tudják elképzelni. Megvan a sebessége, hogy oldalvonaltól oldalvonalig játsszon, atletikussága miatt inkább a klasszikus linebackerként jöhet számításba, aki visszalép és zónázik, nem a LOS-on küldik el passrushra. Ebben viszont nem volt kiemelkedő abban a három évben mikor kezdőként lépett pályára az egyetemen. Játék olvasásban még nagyon sokat kell fejlődnie, így leginkább ST-ben foghat roster spotot, ha egyáltalán sikerül neki.

Egyszer még ittas vezetésért is elkapták, szóval nem ő a legélesebb kés a fiókban...


Round 7, Pick 16 (230 overall): Dustin Woodard, OL - Memphis

Woodard lehet a B terv, ha Andrewsnak az egészsége nem szuperál. A PFF szerint ő a draft legjobb futásblokkoló centere, elit értékelést kapott ezen a területen ráadásul tavaly az összes center közül második legmagasabbra értékelték. 2018-ban még guardként játszott, végzős évében került be center posztra. Sokoldalú, így ha Andrews visszatérne a régi formájában nem elképzelhető, hogy a majdani megüresedő Thuney helyére vagy backupnak is bejelentkezhet. Semmivel sem rosszabb prospect mint anno volt Andrews és ha belőle egy igen jó kis centert faragtunk, akkor esetleg Woodardból is sikerülhet.

Egyetemen nem volt komoly sérülése, de még kihagyása is alig. 52(!) egymáskövető meccsen kezdett, ami iskola rekord támadófalemberek között. Ha ez nem lenne elég meggyőző, a lehetséges snapek 92,4%-t pályán töltötte. Atletikus, de kicsit alulméretezett. Ha egy frissen draftolt támadófalemberre kéne rámutatni a három közül, ki fogja meg biztosan az 55-ös rosterhelyet, akkor én tuti Woodard-ra voksolnék.

 twitter.com/ezlazar/status/1255209255336099841Összességében elmondható, hogy szinte csak projekt játékosokat húztunk, kevés olyat találunk köztük, aki már az első pár héten komoly segítséget tudna majd nyújtani a csapatnak. Számomra külön tetszett, hogy nem húztunk irányítót, a két felcserés TE húzást még szoknom kell. Én lehet megkockáztattam volna például Keene csúszást és negyedik körben BPA-zok kétszer ha már nincs bent, de ez részemről megint csak szőrszálhasogatás. Értékelés szempontjából egy B osztályzatnál jobbat azért semmiképpen sem lehet adni a draftot követően. Viszont simán benne van, hogy három év múlva ez egy A+os értékelésre javul, tele meghatározó játékosokkal, és ez nem a szokásos „bárkiből bármi lehet” draft utáni reménykedés. A sima „in Bill we trust” mantránál azért nagyobb realitása van ennek. Ezekben az újoncokban már most kézzel fogható a potenciál (egy kis képzavarral élve), igazából csak a fejlődésük mértéke a kérdés. A legtöbb hátrányosságuk a tapasztalatlanság, ez az amit a mi edzői stábunk, ezzel a kultúrával maximálisan ellensúlyozni tudják. Ráadásul többjüknek kvázi túl sok konkurenciájuk nem is lesz a kezdő snapekért. Nekem az utóbbi évek egyik legjobban tetsző draftja, egy választás sincs, amivel ilyen fejvakarósan nem értenék egyet.

De hát persze sokan le fogják húzni ezt a draftot is mert nem jött se irányító se elkapó, így kvázi csak projektekben, boom or bust-okban lehet reménykedni, kevés első napos, azonnal bevethető tehetséggel, amire „nagyon nagy szüksége lett volna ennek a sok éve nem látott gyenge rosternek”...."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
8 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 6 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
És tényleg...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 8 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 6 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
apróságnak tűnik, de milyen igaz

 twitter.com/andrewgrutt/status/792734039581069312"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Lassan draft, pár szó róla én hogyan látom.

Ahova nagyon ne húzzunk első négy körben: RB-TE-QB

Véleményem szerint a legfontosabb hiányposztok, nem sorrendben: OT,OG,DE,CB és ezek után jön a WR

Bár már nem tartom, akkora eretnekségnek az elkapó draftolását első körben (hosszútávon nincs igazán lekötött WRünk), a poszt mélysége és a többi poszt kevésbé erős felhozatala miatt úgy érzem értékben sokkal jobban jövünk ki ha az elkapó húzást későbbre hagyjuk.
Viszont azt be kell vallani, hogy ha a London, Wilson, Williams (kedvenc képem a játékáról:  twitter.com/BrettKollmann/status/1513684730268377092/photo/1 ), Olave négyesből bent lenne még egy a 21. helyen, akkor nagyon nehéz szívvel tudnék lemondani róla. Ilyen szintű elkapó tehetségre nagyon-nagyon régen volt esélyünk.
Realitás jelenleg viszont az, hogy ezzel kevésbé kell foglalkoznunk.

Értékben én azt mondom, hogy OT és CB a realitás 1/21.-en.

CB-t nagyon nem kell magyarázni, lehet hoztunk pár tölteléket, akikből össze lehet hozni valamit, de hosszútávon nincs megoldás, ráadásul az utóbbi évek tanulsága az hogy nem fogsz találni olyan rookiet, akit magabiztosan be tudsz majd állítani az első évében és nem kell tőle fázni. Hozni kell valakit, mert nem lehet mindig az UDFA kukázásokban bízni. Van esélyünk, hogy a class harmadik legjobb CB prospectjét kiválaszthatjuk.
Booth-Elam-McDuffie hármas lehet bent, akik közül én Booth-ra voksolnék.

OT nem hatalmas need, de Wynn úgy néz ki nem megoldás, voltak hírek az offseasonben, hogy őt fogjuk eltradelni (erre Mason ment...), szóval most lehetőségünk lenne, hogy a class 4.(?) 5. legjobb OT prospectjét kivihetnénk. Hagyhatnánk ezt is középső körre, de nem szabad alulbecsülni az Ofal minőségének jelentőségét, főleg nem Jonesszal a kezdőben.

OG picknek 21. helyen nem örülnék, de valahol érteném (ha pl Zion Johnson az), hogy azonnali megoldást kell rá találni, de szerintem harmadik körben például Dylan Parham simán meg tudná oldani ezt a feladatot.

DE poszton top4-ből szerintem bármelyik jöhetne, de abban nem vagyok biztos, hogy a vezetőség szemében is need a poszt. Perkins nagy kérdőjel, mennyire lehet majd vele számolni a szezonban.


Ami nagyon nem tetszene első körben:

-bármelyik LB: erre a posztra csak akkor draftolnék első körben, ha generációs tehetségről van szó, egy Kuechly megéri ezt az árat, viszont most a drafton messze nincs ilyen játékos, ráadásul erre a LB-SS hibrid szerepre már itt van Peppers meg Dugger, totálisan felesleges ide vagy erre a szerepkörre húzni egy Devin White 2.0-t. Klaszikus, egy dimenziós ILB-t top100ban szerintem nincs értelme ma már draftolni.

-bármelyik DT: Nagyon nem vagyok Jordan Davis fanja, de még ha el is hinném a hypeját, biztos baromira izgalmas párost alkotnának Baremore-ral, de abszolút luxus pick lenne, úgy hogy nincs értelmes CB-nk, Ofal jövőjében kérdések vannak, akkor már inkább reacheljünk egy nagy potenciállal bíró WR-t (Watson)

-Hamiltonon kívül saftey pick: 0,01% esélyünk van Hamiltonra, bár anno Derwin James is 17. helyig csúszott, Hamiltonért megérné felmenni top15be, de amúgy egyik safteyre sem mondanám, hogy megérne első kört még hátra cserével sem. Több draft óta mondom, hogy meg kellene találni a jövő védelem vezérét, DMC pótlását, de ezen a drafton nagyon nem látom ki lenne az (nyilván idén fogunk reachelni valakiért a második körben 😊 )

-Ojabo pick: Nincs nagyobb bajom vele, bár nem az a kihagyhatatlan tehetség mint pl Williams WR-eknél. Most volt ACL sérülése, michigani edgeekkel már volt elég dolgunk, örülnék neki ha most nem mi kockáztatnánk hasonló prospecttel.


Ebből a 17 emberből bárkit elfogadnék, első választásként:

DE
-Hutchinson
-Walker
-Thibodeaux
-Jermaine Johnson II

OT
-Neal
-Ekwonu
-Cross
-Penning
-Raimann

S
-Hamilton

WR
-Wilson
-Olave
-London
-Williams

CB
-Gardner
-Stingley
-Booth


Ehhez viszont az kéne, hogy LB-k,DT-k és QB-k is kimenjenek előttünk. Realitás az, hogy egy DT és talán 1-2 QB ki is megy, így talán van esélyünk egyet behúzni a listáról. Ha nincs szerencsénk, akkor viszont innen azonnali letrade, mert így nagyon nem tudnék mondani egy prospectet aki megérné 21. helyen kiválasztani.
Sajnos abban sem bízhatunk, hogy valaki QB-ért jönne fel a helyünkre, túlfizetve minket, mert utánunk legkorábban a 32.helyen választó Lions az akit QB needes csapatnak lehet tekinteni.

Szerkesztette: ZERO_L"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
De a támadók inkonzisztens játékán kár idegeskedni. Ez az év erről szól. Én azt hittem ezt mindenki lerendezte magában az első hét előtt...

Már az nagy szó, hogy újonc irányítóval (vagy ha úgy vesszük Jones elég szignifikáns fejlődésével, ami baromira nem evidencia), nem hogy a csoportért alanyi jogon versenybe szálhatunk még AFC első helyére is van esély.

Lehet nem lesz meg egyik se, lehet PO-ba éppen becsúszunk és betlizik Jones és/vagy a támadók, emiatt hülyére vernek. Ez teljesen reális kimenetel.

Érdemes észben tartani, hogy Jones még prospect ként sem volt kvázi hibátlan Lawrence/Luck szinten. A rendszer fittsége miatt nyilván nekünk jobb prospect volt mint másnak, illetve itt könnyebb dolga volt itt, de neki még rengeteget kell tanulnia. Majd akkor basszuk fel magunkat mikor a harmadik évében is azt kell nézni, hogy a tök üres elkapót nem találja el, nem tudja elindítani időben a playt, van egy jó meg van egy gyenge meccse egymás után váltakozva stb.


És azt se felejtsük el, hogy még nem volt totál vállalhatatlan meccse sem. Ami megint természetes lenne egy újonctól. Lehet Jones ebben is más lesz, mert ő sosem fog egy bizonyos szint alá menni, de ezt addig nem fogjuk megtudni, amíg nincs meg a kellő minta.

Ez az év a minta gyűjtésről szól. Az hogy az AFC (komplett liga?) hektikussága miatt úgy néz ki, hogy ennek ellenére is komoly eredményt érhetne el a csapat az nem szabadna, hogy az ítélőképességet befolyásolja. Nem szabad túl nagy elvárásokat támasztani, illetve lehet csak ha mégse következik be akkor azt ne a csapaton verjük majd le."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
ZERO_L New England Patriots 3 916 — situational football
Fox news logo segít, hogy tuti nem fake
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/