NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

ZERO_L

New England Patriots

ZERO_L
Utoljára láttuk
2 napja
Regisztrált
több mint 9 éve
Fórum hozzászólások
4 259


"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Get the fuck out of here 😆😂😅🤣
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Mondanám hogy szünetben jöhet a szokásos QB csere, de nem nagyon látom mégis mitől változna itt bármi is, de nem is kell. Még 5,5 meccs és jöhet az offseason.
ZERO_L
Így.

Sajnos ide jutottunk. Legyen minél jobb a draft pick.

Megint leírom BOB kurva nagy csalódás.
zinedine5
Nem feltétlenül BoB vagy csak BoB, hanem a háttérszemélyzet, akik edzik a játékosokat.
Lehet h Troy Brown jó játékos volt, de nem látom, hogy mint edző mit alkotna.
Lúdas Solymi
Persze. A wr-eink teljesítményét látva, neki mindenképpen mennie kell
zinedine5
Oké, de az év elején nem az volt a verdikt hogy liga alja a WR sor?
Vagy most az az elvárás, hogy Troy építsen “szarból” várat tapasztalatlan edzőként?

Én még mindig a QB és OL poztokba ölném a sok lóvét és a draft tőkét, aztán ha ez okés jöhet a WR room upgradelése.

Mindent egy offseason alatt úgy sem fogunk megoldani, lehet a QB és OL poblémát sem fogjuk egyszerre."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Mondanám hogy szünetben jöhet a szokásos QB csere, de nem nagyon látom mégis mitől változna itt bármi is, de nem is kell. Még 5,5 meccs és jöhet az offseason."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
off-

külsősként érdkes volt olvasni a topin vs fórum vitákat, a bicskanyitogató felsőbbrendűségi komplexusával. az, hogy frontálisan ütközött az autópályán egy beton fallal a szembe sávban egy dolog. előfordul, megesik, mindenki tévedhet. de az biztos, hogy egy - bocs srácok, benéztem, lehet mégsem nálam van a bölcsek köve - a minimum aminek helye lett volna itt. nem túl elegáns, hogy inkább átment inaktívba és elbújt az "övéi" között...

on-
peach
Vélemények, prognózisok ütközésekor minek eszkuzálnia magát az embernek?
Teljesen felesleges.
Véleményben nem lehet tévedni.
Ha leírom, kifejtem, megindoklom, hogy a Pats üti a Chiefst, majd kikap 30 ponttal, akkor nem jött be a konklúzióm, nem ült a tippem, megalapozatlanok lehettek a következtetéseim, az én bajom, nem okoztam vele kárt senkinek, és habitustól függően vagy elveszi a kedvem a további tippelgetésektől, vagy nem.
De nem tévedtem, csak rosszul tippeltem.
Ahogy ha valaki azt írja, hogy a Pats ki fog kapni, -ami valószínűbb szcenárió, de attól még csak prognózis- és mégis nyer, az se téved, csak a valószínűbb tippje nem jött be. Zágson.
Ha azt mondom, hogy a Pats még sose nyert SB-t, majd kiderül számomra, vagyis bebizonyosodik, hogy tévedtem, egy tényt hibásan közöltem, akkor lehet mea culpázni, van értelme, mert az önreflexió segíti a jellemfejlődést.

Egyedül a személyeskedés az, ami gáz volt, de az meg nem csak topin sajátja.Topin túlzott magabiztossága és stílusa nehezen emészthető ha belelendül.
peterk2005 udvari bolond
Kinek?
Akinek nincs magabiztossága és önértékelése?
Engem sose zavart ha valaki markánsan képviseli a véleményet egy fórumon. Sőt, az lenne a furcsa, ha valaki azért ragadna klaviatúrát, hogy megossza a bizonytalanságait vagy a kiforratlan véleményét.
Egy fórumon pont az indukál diskurzust, -ahol valid érvek, új nézőpontok, elgondolkodtató meglátások is felszínre kerülhetnek-, ha valaki markánsan kommunikál.
Egyáltalán nem emészthető nehezen, legfeljebb annak, aki nem tudja a fórum formátumot megfelelően kezelni.
Őszentsége Sobri Jóska
Na a fentiek miatt ezt hívják következmények nélküli országnak. Mert mindenhez így közelítünk. Ha hónapokig hülyéznek egy közösséget ( többségében) az csak egy vélemény. Ezt leste az egész fórum ahogy mindenkit oktatott aki mást gondolt mint ö. De ugye tévedni joga van. Ahhoz lehet, a hangnem tükrében, és a mostani viselkedése tükrében erre egy szó van. Visszataszító
G.P.
Félreolvastad amit írtam. (Mégse mondom, hogy ezért tart itt ez az ország, hogy egy világosan, egyértelműen megírt szöveget is félreolvas az, akinek más a véleménye, - mert nem is ezért tart itt.)
Topin nem tévedett, mert véleményt nyilvánított, nem pedig tényeket közölt.
Tévedni tényállítás során lehetséges.
Őszentsége Sobri Jóska
Te valamit nagyon benéztél. Ő véleményt közölt tényként. Aki kétségbe vonta azt lehülyézte. Az nem ugyanaz
G.P.
Ennyi a lényeg.
Ha kinyilatkoztaásként közölsz egy véleményt, attól az még vélemény marad.
Abban meg nem lehet tévedni.
Ha meg lehülyézel valakit, az szimpla személyeskedés. (Akár tényközlés, akár véleménynyilvánítás.)
Az valóban bírálandó, de senkitől nem lehet elvárni, hogy ne ragadják el néha az indulatai, ilyen az emberi természet. Ahogy olvastam nem csak topin személyeskedett, de személyeskedés miatt ritkán szoktak elnézést kérni, és nem is erről szólt az eredeti hsz., amit peach írt, így elsősorban én se erre reagáltam.
Őszentsége Sobri Jóska
A szint nem mindegy.
Sokan voltak már itt markáns véleménnyel és sokan vitatkoztak már itt, néha elég durván is, de volt egy szint amit tartani kellett volna.

Engem a véleménykülönbségünk egyáltalán nem zavart, sőt én szeretem is ha valaki más szemszögből is megvilágít egy helyzetet, de a stílus az túlment egy határon.

Jó példa itt solymi akivel szintén nem ertunk egyet sokszor és ő elég hasonlóan gondolkodott, gondolkodik mint topin, de ő valahogy sosem jutott el a sértegetésig.

És akkor itt még szóba se került, hogy igaza volt-e, lett-e.
zinedine5
Itt nem feltétlenül az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem hogyan és milyen alapon érvel.
Én topin véleményét azért fogadom sokszor el, mert a mondanivalója mellé tesz kontextust, statokat és adatokat, így az amit mond, a véleménye érthető és logikus. Függetlenül attól h úgy lesz-e vagy sem.

Jó példa erre a Meyers-JuJu csere, ahol sem ő és sokan, kvázi senki nem értett azzal, hogy Meyerst elküldik.
De azt mondta, hogy rendben, ha a csapat a YAC-ra fog alapozni és eszerint építi fel a csapatot és a játékot, akkor ez egy vállalható döntés, mert ezekben a statokban JuJu jobb, BoB ért a támadórendszerhez így valszeg fel tudta mérni a két játékost.

És ha valaki ezzel nem ért egyet az se gond, de ne az legyen az érv, hogy mert xy szerint ez a döntés faszság és JuJu amúgy is szar.
Ha ez a véleménye, akkor támassza alá, hogy miért volt akkor rossz döntés és ne a jelenlegi állapot alapján legyen az, hogy én ezt megmondtam.

Illetve ha valaki így csinálja, akkor ne csodálkozzon ha a másik meg nem áll bele, mert számára nem lesz értelme.

Meg el kellene dönteni, hogy most vitatkozunk vagy az igazunkat próbáljuk ráerőltetni a másikra és ha nem fogadja el, akkor le van hülyézve és jön az énmegmondtam.

Megmondom őszintén, szoktam a többi csapat topikot is olvasni, de ilyen szinten nem szoktak az emberek egymásba beleállni, mint ahogy itt történik.

Meg ahogy már többször is leírtam korábban, sokan már a korábbi ellentétek miatt sem azt nézik, hogy mit ír a másik, hanem alapból ellenkeznek vele.

Pedig simán elintézhető lenne azzal, hogy valaki azt a csapatépítési filozófiát részesíti előnyben, hogy tankoljunk, valaki meg azt, hogy építsük egy közepes QB köré a csapatot és hajrá.

Mindkettőre van jó példa, utóbbira ott van Goff, akinek adtak falat meg játszópajtásakat, aztán hasít meg van amikor nem.
De azt se felejtsük el, hogy Bradynek is nem egy meccse volt, amikor szenvedett, csak azt elfelejtjük vagy a DEF és ST kihúzta a szarból.
Lúdas Solymi
Már millioszor le lett írva, de képtelen vagy te meg ő is felfogni mi az igazi probléma.

Az, hogy hozza a statokat az tényleg pozitívum és megadom neki, hogy pár ellenvéleményt többször generált az érzelem mint a racionális átgondolt kritika.

Ettől még nem hiszem, hogy bármi joga lett volna úgy beszélnie minden vitapartnerével mintha a seggéből rángatta volna elő. Nem csak azokkal, akik képtelenek komplexen gondolkodni, hanem bárkivel akivel szemben véleménykülönbség alakult ki.
Egy idő után meg már sajnos ő is beleesett ebbe az egybites érvelésbe. Mindent meg akart magyarázni, hogy miért az a jó döntés, mikor lebontottad az érveit darabról darabra, akkor bedobta a “mi van azt hiszed, jobban tudod mint Bellichick”, amivel igazából nem lehet mit kezdeni. Pontosan azzá vált akik ellen annyira harcolt, csak ő a számegyenes másik végén. Ezt nem látjátok.
Szóval ne állítsuk be őt mint aki ki lett innen üldözve, mert ha jól tudom ő henceget azzal, hogy neki van valami buboréka, ahol hirdetheti az igéjét.

Juju-Meyers csere meg konkrétan védhetetlen szar döntés, ha nem voltak személyes ellentétek, akkor ezt baromira nehéz megmagyarázni. Topin persze, akkor is próbálkozott stat szinten lehet voltak apró jelek miért jöhet be, de az egyetlen elkapódat akinek legalább van kialakult, látható kémiája az irányítóddal nem cseréled le erre a tiktok királyra aki semmit nem tett le, ha egy évre idehozzuk vagy egy 1+1szerződéssel azt mondom, de azt hogy kb annyit adtunk neki mint Meyersnek adtak az konkrétan a vicc kategória."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Nyilván most éppen ez a legkisebb problémánk,de ez a csere QB kérdés olyan a franchise tol teljesen idegen módon,külső szemlélő számára teljesen koncepciotlanul,össze-vissza módon lett kezelve…
Zappet hol kivagtuk,hol visszahoztuk,aztán idehoztunk egy Corralt,akinek olyan komoly mentális problémái voltak,hogy meg is kellett válni tőle ( Btw ez nem tűnt föl senkinek?),aztán jött Grier,utána fel hoztuk Cunninghamet,aztán most kirugtuk Griert,látszólag teljesen ad hoc döntések,totális káosz az egész.
Ezt regebben ennél a csapatnal elképzelhetetlennek tartottam.
kolok1972
Ez van ha nincs kezdő kalibered. Próbálkozol és bízol a vak szerencsében. Szezon közben főleg…
Ahogy nincs 32 kezdő QB a ligában, úgy nincs 32 backup szintű sem, sőt mivel a kezdők 20% backup szint, így nagyon nehéz találni értelmes megoldást.
Ebbe kár bármit is belelátni. Ugyan ez volt anno mikor évekig nem találtuk meg Brady mögé a QB2t, próbálkoztunk, sok nem jött be 1-2 meg bejött.

Én ezért mondtam mindig is, hogy a fr QB az első.
Ha ez nincs meg akkor teljesen felesleges a keretet vizsgálni, milyen játékot hív be az OC/DC, stbstb."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Hát erre mit lehet mondani?
Fos,geci,húgy,szar?
ThundersNFL a Jobbágy
Semmit, mi újat tudnál mondani? Ez egy ilyen év. Kell a top5 pick, minden meccs után szerintem felesleges leírni, hogy “itt minden szar”.
(De ha valakinek ez kell a helyzet feldolgozásához, ám tegye)

Szerintem ebből a BYE+meccsből azt tanulhatta meg az edzői stáb, hogy itt bizony ki kell söpörni a QB szobát.
ZERO_L
Egyetértünk,de ebből ugye az is következik,hogy itt bizony - sok egyéb más mellett- a QB2 poszt is borzalmasan félre lett menedzselve.
kolok1972
Nyilván, de ezt megint nem érzem olyan horderejűnek mint pl az idei OL összetételt vagy a JuJu-Meyers “cserét”.
QB scouting meg fejlesztés egy kvázi külön kaszt a több poszt közül. Azért nem véletlen, hogy ott kelltek el ezek a játékosok, ahol."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Hát erre mit lehet mondani?
Fos,geci,húgy,szar?
ThundersNFL a Jobbágy
Semmit, mi újat tudnál mondani? Ez egy ilyen év. Kell a top5 pick, minden meccs után szerintem felesleges leírni, hogy “itt minden szar”.
(De ha valakinek ez kell a helyzet feldolgozásához, ám tegye)

Szerintem ebből a BYE+meccsből azt tanulhatta meg az edzői stáb, hogy itt bizony ki kell söpörni a QB szobát."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Offseason to do list

Needs:
-QB1
-QB2
.
.
."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
17 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
 twitter.com/ezlazar/status/1725260236276273384?t=6fOLJvob1noeI58fawopJQ&s=19

Ez volt 2021-ben. A rookie évében. És ezt sikerült azzá tenni amit láttunk Frankfurtban.

Egy dolga lett volna az FO-nak. De totálisan elbaszták.
zinedine5
És ez mire bizonyíték? Most hozzam a számtalan QB-t akik "csodát" tettek egy évükben aztán olyan gyorsan eltűntek mint szürke számára a ködben?
Azért ez a jelenség elég gyakori, nem értem miért kell minden egyes pillanatban beszopni.

Sosem az volt a kérdés Mekinél hogy ha ideális a környezet, akkor tud-e egy normális szintet hozni.
Az volt a kérdés, hogy van e benne potenciál az elit szintre és ha nem nála van a liga 3 legjobb WRje, nincs elit Ofal vagy futás mellette, akkor mire tud menni.

Most sem az a probléma, hogy két szaros meccset nyertünk, hanem hogy Meki bizony rendesen kiveszi a részét a vereségekből. Ha ez nem lenne a kutya le sem szarná a mérleget, csak sajnos Meki is pont olyan mint az elkapók az OL, nem kiemelkedő, márpedig ő egy top15s prospect. Ilyet mint ő találsz a 3.-4. körben ha mákod van a draft legutolsó pickjével is. Na ez a baj...

Volt benne ráció, nem jött be, hazugság volt a "nem látható" értékei. Tovább kell lépni, egy normális franchise ezt csinálja...
ZERO_L
Beszopni?

Az, hogy nem lesz franchise QB, vagy, hogy nem lesz valaki csak egy sima kezdő az benne van. Ahogy leírtad láttuk ezerszer. A potenciál megvolt, nem sikerült.

A videó inkább arra mutat rá, hogy 2021-ben még volt normális mozgása a zsebben, nem szarta össze magát, a dobásai fele nem hátsó lábról ment stb. Utána sikerült idehozni Judge-ot QB edzőnek.

Úgyhogy a kérdés, ami valószínűleg az is marad most már, hogy csak és kizárólag saját maga miatt állt bele a földbe, vagy a körülmények szuper összejátszása is tett ehhez hozzá.

Abban szerintem nincs köztünk vita, hogy az kiderült, hogy sosem lett volna egy igazi fr. QB. De itt azt is elcseszték (vagy legalább is jó úton haladnak afelé), hogy egy jobb csere QB lehessen.
zinedine5
Igen, szerintem ezt fontos leszögezni, hogy kb buktunk egy legit game manager QB-t(vagy egy kicsit jobb, de egyértelműen nem elit játékost) . Az ilyen típusú játékosnak meg nagyon könnyű elhinni és akkor kidobsz az ablakon 7-8 évet mire jön elég elbukott nagy(=PO) meccs mire leesik, hogy totál vakon voltál és ideje váltani.

Én ezt abszolút nem bánom, hogy csak 3 év ment a levesbe, de ezt már többször kifejtettem. Igen hibáztak, de azért nem egy Burrow, Lawrence féle prospect ment a levesbe.

Az igazi para nem az, hogy Jonesból nem sikerült kihozni a plafonját (ami nem volt túl magasan, ezt már a drafton tudtuk), hanem hogy Bill ilyen orbítálisan nagy faszságot (DCből OC-t) képes meghúzni és ebben tényleg semmi rációt nem lehet találni, se a döntés idején se most.
Az idei OL menedzselése szintén ekkora wtf nálam. Mind az OL draftok mind az FA OL igazolások iszonyatosan naivra sikerült és mocskosul túlbecsültük a játékosokat. Az az érthetetlen, hogy BB pontosan tudja mennyire fontosak a falak a fociban, erre ezt fejvakaros OL keretet hozott össze, ahol vannak jó játékosok, de a nagyja kb PS és padvégi kaliberű.


Az igazán félő az hogy ha tényleg ennyire out of box (vagy nevezzük ezt már out of space) gondolkodást alkalmaz, akkor még milyen faszságok jöhetnek?

Én azért érzem ezt a "rúgjunk ki mindenkit még BB-t is" nagyon over the top reakciónak, mert én még hiszek benne, hogy tudnak ezekből a hibákból tanulni.
Lehet naiv vagyok, de szerintem az offseason moveokból sok mindent ki lehet majd olvasni.

Én egy offseasont minimum odaadnék az öregnek, lesz pénz, talán lesz top5 pick, itt a lehetőség jobb irányba kormányozni a hajót. Nyilván senki nem kontendert vár a köv évben, de egy jobb OL-t, jobb QB teljesítményt minimum elvárhatnánk.
ZERO_L
Tényleg őszintén,minden trollkodas nélkül kérdezem:Te rá merned bízni a következő draftot,úgy hogy pont 30 éve 1994-ben húztunk ennyire elől (1/4 McGinest,93-ban nyilván Bledsoe 1/1-en) es az elmúlt 6 draftbol háromban nagyon komoly mellelövések voltak ?
Pénz is volt már,top 15-os pick is,az eredményt látjuk…( a szezon közbeni búcsút én sem támogatom )
Amúgy egy opciót soha nem vetettünk föl: mi van év végén az Öreg nem akar maradni,mert azt mondja nem akarok kockáztatni még egy ilyen egest fr QB keresés közben ,inkább elmegyek egy csapathoz ahol a legfontosabb kirakós megvan lsd Chargers? ( tudom ,hogy ez a pletyka már felröppent )
kolok1972
Sosem fogjuk megtudni valójában mi motiválja az öreget, szóval kár ezekbe belemenni mert bármilyen kimenetelt meg lehet majd magyarázni egy racionális teóriával/motivációval. Lehet hogy fr QB megtalálása is egy szakmai kihívás, de lehet a szakmán belül úgy vannak vele, hogy itt túl nagy szerepe van a szerencsének ezért ez semmilyen szinten nem lehet mérce.

De miért ne lehetne célja, hogy a W-k mellett elkezdje és letegye a köv dinasztia első alap pilléreit, mondjuk Dugerrel, Douglesszel, Gonzalezzel egy fr QBval meg pár fiatallal, akiknek kell 1-2 év hogy beérjenek. Ha ebből csinál egy bajnok csapatot, amit tovább ad akkor a további sikerek is az ő legacyjét építik.

Brady meg olyan szempontból jó példa, hogy rá is mondták hogy öreg, szar, aztán mégis volt benne 3 jó év egy SB runnal...

Egyébként kérdésedre válaszolva jelenleg halálosa komolyan gondolom, hogy igen, oda adnám neki az offseason. Egy ilyen legandától, szaktekintélytől csak akkor válsz meg ha 100 %osan meg vagy győződve, hogy már nem tud hozzáadni a csapat teljesítményéhez hanem inkább elvesz belőle. (same with Brady)
Én ezt nagyon nem látom. Igen, el lett szúrva a Jones-projekt, nyilván én már ki sem húztam volna mert 10-ből 8 szor szerintem ez lett volna a végkimenetel max 4-5 évvel eltoltva.
De emellett sajnos voltak egyéb roster építési problémák, amik szerintem ugyan úgy megvoltak korábban is csak volt egy goat QB, aki ezt könnyen elfedte.

Azért azt sosem szabad felejteni, ha meg van a QBd akkor az elég sok mindenben megkönnyíti a helyzeted. Nem azt mondom hogy egyszemélyben ez megoldás mindenre (khm colts), de normális kezekben igen is brutális előnyöket ad.

(nagyon halkan jegyzem meg, hogy a HC és vagy a GM keresés szintén akkora lutri mint a fr QB megtalálása, azért ez sem olyan magától értendő, hogy egy jó koordinátor fixen jó HC lesz és akkor ott van a belterjesség is, szóval bőven van ezzel is baj)"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
19 napja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
 twitter.com/ezlazar/status/1725260236276273384?t=6fOLJvob1noeI58fawopJQ&s=19

Ez volt 2021-ben. A rookie évében. És ezt sikerült azzá tenni amit láttunk Frankfurtban.

Egy dolga lett volna az FO-nak. De totálisan elbaszták.
zinedine5
És ez mire bizonyíték? Most hozzam a számtalan QB-t akik "csodát" tettek egy évükben aztán olyan gyorsan eltűntek mint szürke számára a ködben?
Azért ez a jelenség elég gyakori, nem értem miért kell minden egyes pillanatban beszopni.

Sosem az volt a kérdés Mekinél hogy ha ideális a környezet, akkor tud-e egy normális szintet hozni.
Az volt a kérdés, hogy van e benne potenciál az elit szintre és ha nem nála van a liga 3 legjobb WRje, nincs elit Ofal vagy futás mellette, akkor mire tud menni.

Most sem az a probléma, hogy két szaros meccset nyertünk, hanem hogy Meki bizony rendesen kiveszi a részét a vereségekből. Ha ez nem lenne a kutya le sem szarná a mérleget, csak sajnos Meki is pont olyan mint az elkapók az OL, nem kiemelkedő, márpedig ő egy top15s prospect. Ilyet mint ő találsz a 3.-4. körben ha mákod van a draft legutolsó pickjével is. Na ez a baj...

Volt benne ráció, nem jött be, hazugság volt a "nem látható" értékei. Tovább kell lépni, egy normális franchise ezt csinálja...
ZERO_L
Beszopni?

Az, hogy nem lesz franchise QB, vagy, hogy nem lesz valaki csak egy sima kezdő az benne van. Ahogy leírtad láttuk ezerszer. A potenciál megvolt, nem sikerült.

A videó inkább arra mutat rá, hogy 2021-ben még volt normális mozgása a zsebben, nem szarta össze magát, a dobásai fele nem hátsó lábról ment stb. Utána sikerült idehozni Judge-ot QB edzőnek.

Úgyhogy a kérdés, ami valószínűleg az is marad most már, hogy csak és kizárólag saját maga miatt állt bele a földbe, vagy a körülmények szuper összejátszása is tett ehhez hozzá.

Abban szerintem nincs köztünk vita, hogy az kiderült, hogy sosem lett volna egy igazi fr. QB. De itt azt is elcseszték (vagy legalább is jó úton haladnak afelé), hogy egy jobb csere QB lehessen.
zinedine5
Igen, szerintem ezt fontos leszögezni, hogy kb buktunk egy legit game manager QB-t(vagy egy kicsit jobb, de egyértelműen nem elit játékost) . Az ilyen típusú játékosnak meg nagyon könnyű elhinni és akkor kidobsz az ablakon 7-8 évet mire jön elég elbukott nagy(=PO) meccs mire leesik, hogy totál vakon voltál és ideje váltani.

Én ezt abszolút nem bánom, hogy csak 3 év ment a levesbe, de ezt már többször kifejtettem. Igen hibáztak, de azért nem egy Burrow, Lawrence féle prospect ment a levesbe.

Az igazi para nem az, hogy Jonesból nem sikerült kihozni a plafonját (ami nem volt túl magasan, ezt már a drafton tudtuk), hanem hogy Bill ilyen orbítálisan nagy faszságot (DCből OC-t) képes meghúzni és ebben tényleg semmi rációt nem lehet találni, se a döntés idején se most.
Az idei OL menedzselése szintén ekkora wtf nálam. Mind az OL draftok mind az FA OL igazolások iszonyatosan naivra sikerült és mocskosul túlbecsültük a játékosokat. Az az érthetetlen, hogy BB pontosan tudja mennyire fontosak a falak a fociban, erre ezt fejvakaros OL keretet hozott össze, ahol vannak jó játékosok, de a nagyja kb PS és padvégi kaliberű.


Az igazán félő az hogy ha tényleg ennyire out of box (vagy nevezzük ezt már out of space) gondolkodást alkalmaz, akkor még milyen faszságok jöhetnek?

Én azért érzem ezt a "rúgjunk ki mindenkit még BB-t is" nagyon over the top reakciónak, mert én még hiszek benne, hogy tudnak ezekből a hibákból tanulni.
Lehet naiv vagyok, de szerintem az offseason moveokból sok mindent ki lehet majd olvasni.

Én egy offseasont minimum odaadnék az öregnek, lesz pénz, talán lesz top5 pick, itt a lehetőség jobb irányba kormányozni a hajót. Nyilván senki nem kontendert vár a köv évben, de egy jobb OL-t, jobb QB teljesítményt minimum elvárhatnánk."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Draftunkról kicsit bővebben #tldr

Visszatekintve, látva az egész draft lefolyását, megint csak elmondhatjuk, hogy bár variáltunk, tanakodtunk mit fog csinálni a Front Office, de tulajdonképpen semmi meglepő nem volt. Belichick húzott egy tipikus rá jellemző draftot. Nem érdekelte a közvélemény QB fetisizmusa, a szurkolók WR mániája vagy mit mondanak az adott draft classról. Ő megkereste azokat a prospecteket, akikre vágyott és pontosan azokat szerezte meg, nem BPA-zot sőt inkább agresszíven (ez azért meglepő) kifejezetten a célpontjait húzta be, 3 feltrade és a draft első kickerének a kihúzása is ezt mutatja. Jennings-en kívül egyik választásra sem lehet azt mondani, hogy kicsit sarkítva „nincs ló jó a szamár is” esete forgott volna fent.

Egyszerű volt a stratégia, javítani az FA piacon meggyengült védelmet és erősíteni a TE pozíciót (+ szerezni egy kickert, de hát ezt mindenki tudta). Csak, hogy még belichickesebb legyen a draft első két napján kiválasztott egyénekre szinte mindegyikre elmondható, hogy sokoldalú, nem csak egyféleképpen tudják segíteni a csapat játékát.


Round 2, Pick 5 (37 overall): Kyle Dugger, DB - Lenoir-Rhyne


Első sorban azt kell leszögezni, hogy egyáltalán nem volt reach. Aki például Tavon Wilson féle pickkel hasonlítja össze, annak nem nagyon kell komolyan venni a véleményét. Ott volt a top5 safety között a draft előtti rangsorokban és ha Simmons-t nem vesszük ide, akkor teljesen rendben van, hogy McKinney után másodiknak megy ki. Delpit-nél komoly red flag volt a legutóbbi idénye, Winfield-nél a sérülések, Chinn-nél meg sokkal atletikusabb Dugger, ráadásul az összes posztvetélytársánál sokkal nagyobb benne a potenciál. Én arra lettem volna igazán kíváncsi, ha bent van még az Alabama safety-je, vajon akkor is az nb3-ból draftolunk-e, de vélhetően a potenciál és az atletikusság abban a helyzetben is Dugger felé billentette volna a mérleg nyelvét.

Ez a srác egy igazi SPARQ monster, fizikálisan már most kész van az NFL-re, egyértelműen Chung helyére lett draftolva, de atletikusságának köszönhetően a strong safety,free safety és linebacker posztokat is bejátszhatja a jövőben, akár még a slot CB-t is esetenként. Középiskolásként nem kapott ösztöndíjat semelyik komolyabb egyetemtől csak a Lenoir-Rhyne, Berry College, Reinhardt hármastól. Kezdetben CB-t játszott, majd átmozgatták safetybe és bekerült a speciális egységbe is, ahol volt pár igen szép visszahordása is. Volt, hogy 7 perc alatt kettőt is visszahordott 6 pontra. Utolsó évében megkapta az egész liga legjobb védőjének járó díját, majd meghívták a Senior Bowlra és az edzéseket megmutatta, hogy a top egyetemek végzőseivel is felveszi a versenyt. Állítólag ekkor nyűgözött le nálunk mindenkit. A Combine-on meg természetesen szinte minden mérésben elit számokat hozott. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis csak egy harmadosztályú játékosért miért nem reach a második kör eleje. Hát pontosan azért mert amikor azt állítják róla, hogy kivételes felépítése, atletikussága van, az nem csak egy szokásos felszopás, első körös fizikai tulajdonságai vannak:
A legfontosabb vele kapcsolatban, hogy fel kell készíteni fejben az NFL sebességére. Egy tipikus boom or bust játékos, aki minden olyan tudásnak birtokában áll amit nem lehet tanítani, viszont komoly lemaradásban az NFL sebesség feldolgozásában. Nagyon sok lépcső fok van a Div II-ből az NFL-be és bár nagyon kiemelkedően játszott a harmadosztályban, azért az első évét vélhetően többnyire csak ST-ben és a videószobában fogja tölteni. Pár snap lecsúszhat neki a védelemben is, de azért komoly meglepetés lenne ha be tudná verekedni magát a kezdőbe a szezon végére. Emlékezzünk vissza a draft után rögtön elküldött Obi Melifonwu hasonlóan atletikus szörny volt kikerülve az egyetemről. Egyesek a következő Kam Chancellornak várták, de óriási bust lett. Ez nagyon is elképzelhető Dugger esetében is, akinek a sikeressége mostantól leginkább csak attól fog függeni mennyi extra órát tölt videózással. A hozzáállása adott, hisz nagyon mélyről kapaszkodott fel posztja egyik kiemelkedő prospect státuszába és ha ez a bizonyítási vágy még mindig benne lesz, akkor itt az edzői stábtól meg fogja kapni a kellő segítséget, hogy a lehető legmagasabbra jusson. Ilyen szempontból a legjobb helyre került.

Nagyon sok dolga lesz vele az edzői stábnak, de elmondásuk szerint (nyilván ilyenkor mi mást mondanának) három nevet írtak fel a második körre Duggert, Uchet és egy harmadik más csapat által draftolt játékost. Ha elkerülik a sérülések és a srác nem elégszik meg az NFL-be való bekerüléssel, akkor nem csak Chung méltó utódját szereztük meg, hanem ligaszinten is egy kiemelkedő játékost.


Round 2, Pick 28 (60 overall): Josh Uche, LB - Michigan

Szintén egy olyan játékosról beszélünk, aki az elmondások alapján elsőként írtunk fel a második kört megelőzően a cetlinkre, mint „must have” prospect. Mint szinte minden idei választásunknál nála is elmondható, hogy egy atletikus játékosról van szó, akit nagyon sok helyen és szerepkörben be lehet vetni a védelemben.
Érdemes rákeresni a highlightokra vagy megnézni a lenti videót, a srác iszonyat erős, guardokat képes egy az egyben betolni. Széles a passrush repertoárja, nem csak a testi erejét, atletikusságát használja ki. Jadrick Wills az Alabama tackelje , aki 1/10-en ment ki a drafton, Uche-t nevezte meg mint az a passrusher, aki ellen a legnehezebb volt védekeznie a tavalyi szezonban. Már a Michigan-en is sok pozícióban és szerepkörben használták. Szélről, középről támadta az irányítót és passz elleni védekezésben is hátraküldték zónázni, emberezni. A PFF mérése alapján a draftra jelentkezők közül az utóbbi két évben neki volt a legmagasabb a „pass-rush win rate”-je 27,1%-kal (máshol 22%-ot írnak). Egy a lényeg, ő volt az utóbbi két év legjobbja ebben tekintetben.

Lehet a boxscore statokat nem termelte zsákszámra, de ennek ellenére nyomás generálása például sokkal hatékonyabb volt mint Zack Baun-nak, akit a draft egyik nagy fogásának tartanak:Benne is rengeteg potenciál rejlik, de ezt ki is kell tudni aknázni, amire az ő esetében is beletelhet 1 évbe. Rendszeresen az utolsó két évében kezdett az egyetemen, végzős évében vált egyértelmű kezdő játékossá. Sokat kell még tanulnia, mert még csak az alapjait tudja a szerepkörének, ezeket ki kell bővíteni és mellette még az NFL szintjéhez is hozzá kell szoknia.

Első évében egyértelműen a passrush feladatokra koncentrálódhatnak a snapjei a védelemben, de az év végére akár már meghatározóbb szerepet is betölthet passzvédekezés szempontjából is. Bár nem tudom Winovich hol hány snapet töltött a védelemben tavaly, de szerintem bőven meg tudnak majd férni egymás mellett a pályán és nem egymás elől veszik el snapszámokat. Uche legnagyobb hiányossága, hogy alulméretezett, de ezt hosszú karjaival ellensúlyozni tudja, plusz a tapasztalatlanságából adódóan a játékolvasásban, főleg futások ellen kell fejlődnie és a szerelésein is van mit javítani. Érdekes lesz figyelni milyen szerepben képzelik majd el a jövőben, abszolút lehet belőle egy every-down OLB, aki terror alatt tartja az ellenfél támadófalát.
Nekem a személyes kedvenc pickem a draftról, nagyon sokat látok ebben a srácban, mert tényleg minden jellemzője patriots pozitív és én többre tartom mint „csak” egy KVN/Collins pótlék.

Egy kis illusztráció, milyen sok helyen tudjuk alkalmazni a védelemben Uche-t:Round 3, Pick 23 (87 overall): Anfernee Jennings, DE - Alabama

Furcsa volt, hogy két védőválasztással kezdtük a draftot, de hogy a harmadik játékos is a védelembe fog érkezni azt nagyon nehezen lehetett megjósolni. Pedig van értelme, mert Uche-Jennings párossal reálisan pótolhatónak tűnik az FA piacon elveszített KVN-Collins duó. Ha nem is egy az egyben és nem az első évükben, de második évre ez a páros komoly dominanciát jelenthet a LOS-on, mind a futás elleni védekezésben mind a passrushban. Főleg ha a többi front7 játékossal kiegészítjük őket (Winovich, Wise?)

Jennings a többiekhez képest nem annyira sokoldalú, főleg inkább a DE poszton lesz használva, de jó futás ellen és passrushban is eredményes. Utolsó évében vezette a csapatában a sack és TFL mutatókat, nem véletlenül lett All-SEC first team tag. Uchéval szemben sokkal tapasztaltabb, mind a négy évében legalább 10 meccsen pályára lépett, az utóbbi két éve kimondottan produktívra sikeredett. Minden jellemző rá, ami egy Nick Saban által edzett játékosra igaz. Jól olvassa a játékot, jó a technikája, blokkokról jól tud lejönni, ha nem ér oda az irányítóhoz, olvassa a szemét és képes leütni a labdát. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a szezon előtt szerződtettünk egy analitikust az Alabama futball csapatától és a Combine-on már megmondta Jennings-nek, hogy belőle Patriots játékos lesz.

Amit nem fog tudni ellensúlyozni a profik között az az atletikusság hiánya. Ő nem az a fajta all-round játékos, aki a pályán vertikálisan is tud majd játszani, nincs sok értelme zónázni visszaküldeni, esetleg az underneath route-okra visszaléphet. A LOS-on fogja a játékidejének jelentős részét tölteni, vele kapcsolatban leginkább a konzisztencia lesz a kérdés és az, hogy esetleg Flowers-hez hasonlóan a fal közepéről is tud-e majd hatékony lenni. Meg kell említeni, hogy volt egy igen komoly térdsérülése 2018 legeslegelején, ami után nem csak a további futball karrierje került veszélybe, hanem akár a lábát is amputálhatták volna. Ezután lehúzott még a korábban említett két igen jó szezont az Alabama-n, így talán elmondhatjuk, hogy ebből a horror sérülésből sikerült felépülnie.


(Edzéseken Stidhammel jöhet a round 2 😊 )

Round 3, Pick 27 (91 overall): Devin Asiasi, TE - UCLA

Megérkezett a várva várt TE pick és leginkább csak az a meglepetés, hogy a draftokon évekig figyelmen kívül hagyott posztra, egy mindenki által gyengének titulált classból, most két kifejezettem magas picket áldoztunk, felcserével. Ezek számomra azt mutatják, hogy nagyon magasra tartjuk ezeket a játékosokat, vagy nagyon kétségbe voltunk esve, merem remélni az előbbiről van szó.

Asiasi, a többi draftolhoz hasonlóan inkább projekt mint kész játékos. Potenciálját tekintve klasszikus tight end-ként lehet majd rá számítani, de ehhez mindkét szerepkörben rengeteget kell még fejlődnie. Felépítése és atletikussága ideálisnak mondható viszont csak egy egyetemi évet tud felmutatni, ahol rendszeresen játszott és bevonták a passzjátékba. Mentségére szóljon a végzős éve azért elég produktívra sikeredett. Csakhogy mindenkinek világos legyen ebben az egy évében Asiasi több labdát kapott el, több yardot szerzett mint Kittle az utolsó két évében összesen.
Az alapok adottak számára, mindent tud kezdetlegesen amit egy all-round tight endtől elvárhatna az ember, de semmiben nem kiemelkedő. Mind a blokkolási technikában, mind az elkapásban fejlődnie kell(például az úgynevezett „catch radius”-án növelni), a testi fölényét is meg kell tanulnia jobban kihasználnia. Testi adottságai miatt képes lehet YAC-eket termelni, de NFL szinten a védők már kevésbé fognak lepattanni róla. Nagy hiányossága, hogy kevésbé hatékony mikor a védővel a nyakán kell elkapnia a labdát viszont ha szabadra játssza magát akkor nagyon kevésszer droppol.

 twitter.com/ezlazar/status/1235698694294470657

Mivel nincs túl magasan a rosterünkön a TE mérce, akár kezdő is lehet a szezon korai szakaszában, egy kicsit többet használva mint tavalyi elődeit. Második évére lenne elvárás a részemről, hogy ha még nem is all-round státuszban, de valamelyik szerepkörben már egyértelmű kezdőjátékosként lehessen rá számítani.

Round 3, Pick 37 (101 overall): Dalton Keene, TE - Virginia Tech

És akkor jött a draftunk egyetlen komolyabb meglepetése, hogy Keene személyében újabb TE-ért cserélünk fel. A duplázás igazából borítékolható volt, inkább a személye volt váratlan, hisz ilyenkor még a sokkal többre értékelt Trautman elérhető volt.

Keene Duggerhez hasonlóan kimagasló a SPARQ mutatókkal rendelkezik, szóval ebből (és hogy nem top10 pick lett) kikövetkeztethető, hogy ő is még elég nyers játékos, akiben hatalmas a fejlődési lehetőség. Asiasival ellentétben neki két vállalható évet tudott le az egyetemen, de összességében a produktivitásuk megegyezik. Mindenhol azt olvasni vele kapcsolatban, hogy a Virginia Tech-nél alulhasználták a srácot, alig futtattak vele különböző route-okat és blokkolni sem tanították meg rendesen.

Ezért is lehetett sokaknál inkább negyedik-ötödik körös tehetség. Róla is elmondható, hogy a fizikai adottságai megvannak az NFL-hez, de mind az elkapásban mind a blokkolásban fejlődnie kell főleg az előbbiben kell bizonyítania, mennyire lehet majd bevetni a komolyabb passzjátékokban. Blokkolási technikáján neki is sokat kell dolgoznia, de legalább megvan a mentalitása, hogy el akarja pusztítani a blokkolandó védőjét. Javára szóljon, hogy hihetetlen sokoldalú prospectről van szó, mert H-backnek, fullbacknek is lehet használni a klasszikus TE szerepek mellett, de egyesek még slot és külső elkapóként is látnak benne fantáziát. Nem véletlen, hogy ha bárhol utána olvasunk a „svájci bicska” kifejezés azonnal előkerül vele kapcsolatban.

Megjósolni sem lehet, hogy az edzői stáb hogyan képzeli el a használatát a jövőben. Az újoncok közül vele kapcsolatban vagyok a legszkeptikusabb. Ha csak egy Devlin vagy blokkoló TE pótlék lesz, akkor egyértelműen bustként lesz majd kezelve ez a választás. Maximum akkor fogja megérni ezt a két negyedik körös befektetést, ha egy Hernandez lightot kapunk belőle, amit én kevésbé látok bele. Mivel elég sok mindenben kell fejlődnie, hogy megugorja az NFL szintet, viszont a sokoldalúsága miatt sok snapet kaphat a pályán, lesz lehetősége bizonyítani ez biztos.


Round 5, Pick 14 (159 overall): Justin Rohrwasser, K - Marshall

Az ötödik körben jött is a mindenki által várt kicker, a meglepő inkább az volt, hogy eddig csúsztak és mi választhattunk legelőször ebből a classból. Ezeket egyébként jobban szeretem mert így legalább elmondhatjuk, hogy az első hat választásunkból öt olyan, akiket mindenáron a csapatunkban akartunk tudni.

A The Athletic draft szakija Dane Brugler konkrétan nem helyezte el a draft top10 legjobb kickere közé. Rotoworld-ön meg leírtak egy ilyen jellemzést a választásról: „Not sure why a right-wing tattooed kicker was selected at No. 159.” szóval érdemes szelektálni kinek a véleményére ad az ember.
Az újonc rúgók értékelésénél valami komolyan félremehetett az NFL Front Office-ok és a draft szakírók között, mert a mindenki által egekig magasztalt és szinte konszenzusos legjobb rugót, Blankenship-et például senki nem draftolta. Három csapat is jobban bízott másban, a többiek közül meg még csak egy szaros hetedik köröset sem áldozott rá senki, pedig egy jó kicker aranyat tud érni még mindig. Pár év múlva kiderül kiknek volt igazuk.

Rohrwasser-nél természetesen mindenki leragadt a szélső jobbos tetkóin, ami lehet egy fiatalkori hülyesége, de lehet csuklyában alszik el minden este. Én feltételezem, hogy utána jártak a srácnak, ha már a tape-ek, interjúk(?) alapján ő volt a boardunkon a numero uno kicker. Az nem kérdés, ha mégis valahogy beigazolódnak ezek a szélsőjobbos dolgai, akkor ki kell vágni azonnal.

Szóval ettől eltekintve mit láttak a srác? Junior évében még csak 71%-ban értékesítette a mezőnyrúgásait, viszont végzős évére ezt az értéket feltornázta 86%-ra, meg is kapta a Conference USA legjobb ST játékosának járó címet. Mindenki kiemeli a felépítését és az erős lábát, kickoffokat is elég precízen rúgja. Fontos megemlíteni, hogy rossz időjárási körülmények között is játszott, ez nálunk kifejezetten hasznos, lehet ez emelte a többi rugó fölé...

...jah és nem utolsó sorban a srác elég magabiztos a mérkőzés vége felé:

 twitter.com/ezlazar/status/1254123831523971076Round 6, Pick 3 (182 overall): Michael Onwenu, OL - Michigan

Ahogy megvoltak az egyértelmű needekre a húzásunk és ki lett pipálva a kicker is, a draft érdemi része lezárult, neki lehetett fogni a nagyon-nagyon projekt és camp bodyk kiválasztásának. Legalább is ezt szeretném feltételezni, mert ha a három támadófalember egyfajta needre jött, akkor komoly gondunk lesz az Ofallal. Itt azért meg kell említeni, hogy olyan stealeket behúzhattunk volna mint, Markus Bailey LB, Juan Jennings WR, Geno Stone S, KJ Hill WR (személyes kedvencem). Persze látjuk, hogy Belichick nem teljesen a szakértők boardjai alapján rangsorol, de hogy a 6. körben sem próbálkozik olyanokkal akik bőven megérnék a kockázatot az furcsa, de a need bármit felülírhat.

Először a Michigan kezdő jobb guardjára esett a választásunk. Érdemes Onwenuról felvételeket nézni, szép nagyra lett felhizlalva. Az a fajta falember akit könnyebb átugorni mint megkerülni, a horizontális Trent Brown. Azt lehet tőle várni amit egy majdnem 350 font súlyú falembertől: erőből nagyon kevesen fognak átmenni rajta. Végzős évében 496 passzblokkolásra engedett 3 QB hitet és az egész egyetemi pályafutása alatt 1198 passzblokkolásra csak két sacket engedett. Viszont sebességből nagyon könnyen verhető, mert ahogy az várható ilyen testtömeggel nem éppen a gyors reagálás az erőssége. Lábon egyértelműen lassú, ha kézzel vagy olvasásból nem tudja időben lereagálni a védőjátékost akkor őt azonnal meg is verték. Erőből sok védőjátékost meg tud majd blokkolni a második szinten screeneknél, futójátékoknál, az igazi kérdés el tud-e időben jutni blokkolandó védőjátékosig, mert nem éppen gazellamozgással közlekedik a pályán. NFL szinten a játék még jobban felgyorsul, ami szintén nem az ő játékstílusának kedvez.

Számomra egyértelmű camp bodynak tűnik, aztán meglátjuk, egy erős alapozással talán foghat egy rosterspotot, de ez nagyban függ Thuney esetleges elcserélésétől illetve a tavaly draftolt dán srác mit alkot.

Round 6, Pick 16 (195 overall): Justin Herron, OL - Wake Forest

Ismét egy OL pick és még van hátra még egy. A draft előtt azt mondtam, a tavalyi támadófalemberek beválásának az is lehet egy mérőfoka, hogy idén hol és mennyit költünk ezekre a posztokra és bár 3 picket is ellőttünk erre még mindig az a sejtésem, hogy nem a tavalyiak helyére draftoltunk.

Herronra azt mondják inkább guradban lehet szerepe az NFL-ben, de egyetem LT-t játszott 2017-ben konkrétan sacket sem engedett. 2018 első játékhetén ACL szakadást szenvedett., ki is hagyta az évet. Passzblokkolásban jó viszont futásnál már vannak komoly gondjai. Nem atletikus, nincs benne sok potenciál, szerintem szintén camp body

Onwenuval megkűzdhetnek ki szerzi meg a backup backupja posztot a rosteren.

Round 6, Pick 25 (204 overall): Cassh Maluia, LB - Wyoming

Maluia-t sokan inkább csak speciális egységben tudják elképzelni. Megvan a sebessége, hogy oldalvonaltól oldalvonalig játsszon, atletikussága miatt inkább a klasszikus linebackerként jöhet számításba, aki visszalép és zónázik, nem a LOS-on küldik el passrushra. Ebben viszont nem volt kiemelkedő abban a három évben mikor kezdőként lépett pályára az egyetemen. Játék olvasásban még nagyon sokat kell fejlődnie, így leginkább ST-ben foghat roster spotot, ha egyáltalán sikerül neki.

Egyszer még ittas vezetésért is elkapták, szóval nem ő a legélesebb kés a fiókban...


Round 7, Pick 16 (230 overall): Dustin Woodard, OL - Memphis

Woodard lehet a B terv, ha Andrewsnak az egészsége nem szuperál. A PFF szerint ő a draft legjobb futásblokkoló centere, elit értékelést kapott ezen a területen ráadásul tavaly az összes center közül második legmagasabbra értékelték. 2018-ban még guardként játszott, végzős évében került be center posztra. Sokoldalú, így ha Andrews visszatérne a régi formájában nem elképzelhető, hogy a majdani megüresedő Thuney helyére vagy backupnak is bejelentkezhet. Semmivel sem rosszabb prospect mint anno volt Andrews és ha belőle egy igen jó kis centert faragtunk, akkor esetleg Woodardból is sikerülhet.

Egyetemen nem volt komoly sérülése, de még kihagyása is alig. 52(!) egymáskövető meccsen kezdett, ami iskola rekord támadófalemberek között. Ha ez nem lenne elég meggyőző, a lehetséges snapek 92,4%-t pályán töltötte. Atletikus, de kicsit alulméretezett. Ha egy frissen draftolt támadófalemberre kéne rámutatni a három közül, ki fogja meg biztosan az 55-ös rosterhelyet, akkor én tuti Woodard-ra voksolnék.

 twitter.com/ezlazar/status/1255209255336099841Összességében elmondható, hogy szinte csak projekt játékosokat húztunk, kevés olyat találunk köztük, aki már az első pár héten komoly segítséget tudna majd nyújtani a csapatnak. Számomra külön tetszett, hogy nem húztunk irányítót, a két felcserés TE húzást még szoknom kell. Én lehet megkockáztattam volna például Keene csúszást és negyedik körben BPA-zok kétszer ha már nincs bent, de ez részemről megint csak szőrszálhasogatás. Értékelés szempontjából egy B osztályzatnál jobbat azért semmiképpen sem lehet adni a draftot követően. Viszont simán benne van, hogy három év múlva ez egy A+os értékelésre javul, tele meghatározó játékosokkal, és ez nem a szokásos „bárkiből bármi lehet” draft utáni reménykedés. A sima „in Bill we trust” mantránál azért nagyobb realitása van ennek. Ezekben az újoncokban már most kézzel fogható a potenciál (egy kis képzavarral élve), igazából csak a fejlődésük mértéke a kérdés. A legtöbb hátrányosságuk a tapasztalatlanság, ez az amit a mi edzői stábunk, ezzel a kultúrával maximálisan ellensúlyozni tudják. Ráadásul többjüknek kvázi túl sok konkurenciájuk nem is lesz a kezdő snapekért. Nekem az utóbbi évek egyik legjobban tetsző draftja, egy választás sincs, amivel ilyen fejvakarósan nem értenék egyet.

De hát persze sokan le fogják húzni ezt a draftot is mert nem jött se irányító se elkapó, így kvázi csak projektekben, boom or bust-okban lehet reménykedni, kevés első napos, azonnal bevethető tehetséggel, amire „nagyon nagy szüksége lett volna ennek a sok éve nem látott gyenge rosternek”...."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
6 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
És az idei győztes:
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
Egy kis személyes összefoglaló a draftról:

Pár napot pihenve, úgy érzem ez az utóbbi évek egyik legjobb draftja volt, mert az én értékítéletem szerint így kéne körülbelül minden draftunknak sikerülnie. Nyilván sokszor nem jönnek ki a lépések, szerencsétlenül alakulnak a csapatok választásai, nincs cserepartner stb, de egy jó draft szerintem azon alapszik, hogy az első három körben húzott játékosoknál nincs az az érzésed, lehetett volna jobb és húzod a szádat miattuk.
Ez idén maximálisan teljesült és bár vannak furcsa választások, összességében én abszolút pozitívként értékelem ezt az idei draftot. Az hogy, skill posztra 4-5. körben egyáltalán nem húztunk pedig volt rá négy lehetőségünk is, egy nagyon érdekes döntés. Az élet majd megválaszolja helyes volt-e. Ha akadt itt jó pár NFL kezdő szintű játékos, akkor a scout teamnek lesz pár álmatlan éjszakája, de a draft előtt már egybehangzó véleményként azt mondták sokan, hogy ez a class egészét tekintve nem túl erős így valahol érthető a döntés.Round 1, Pick 17 Christian Gonzalez, CB, Oregon
Gondolom már az is utánanézett a srácnak, aki a draft napján hallotta először a nevét. Egy elit atlétáról van szó, aki ráadásul jó futballista is. Igaz, csak egy igazán jó éve volt Oregonban és lehet a mentalitása sem az a tipikus „átharapom még a kismacskád torkát is” típus, de ezen kívül nem tudsz belekötni a játékába. Voltak kérdések vele kapcsolatban mielőtt az Oregonba transferelt, tud-e nagy játékokat csinálni, elég veszélyes-e a labdára, de minden kérdőjelet kiegyenesített, nem véletlenül volt mindenkinél top10 prospect.
Csúszását abszolút Derwin Jameséhez tudom hasonlítani, aki anno szintén top tehetség volt és nem azért csúszott (szintén 1/17-re) mert valami problémája lett volna vele a csapatoknak (bár lehet olvasni olyan pletykákat, hogy Gonzalezzel egyeseknek voltak még aggályai), egyszerűen hülye GM.ek, inkább más, értéktelenebb posztokra húztak, így került Chargershez James. Ilyenek előfordulnak, anno nagyon szívtam a fogam, hogyan lehet ilyen mocskos nagy mázlista Chargers, most meg örülök, mint majom a farkának.
Gonzalez lehet első évében nem váltja meg a világot, CB-k esetében ez elő szokott fordulni, de ha sérülések nem fogják hátráltatni, akkor egy korrekt kezdő a padlója, a plafonja meg a liga top3 CB-je.
100%osan nyilván nem lehet kijelenteni, hogy tuti nem lesz bust, hisz a pár éve 1/3-as Okudah lett óriási bust, pedig pospectként szinte tökéletes volt. BB stábja keze közé viszont ennyire tehetséges corner még nem került újoncként. Ha megnézzük az utóbbi években milyen CB prospectekből csináltunk top védőket, akkor Gonzaleznél a határ tényleg a csillagos ég lehet…
(Én személy szerint Jaxon Smith-Njigbanak jobban örültem volna, valamiért benne sokkal biztosabban látom az NFL szupersztár kalibert, de Gonzalez volt a második kedvencem, szóval egy kurva rossz szavam nem lehet.)

Round 2, Pick 46 Keion White, EDGE, Georgia Tech
Kicsit váratlan volt a húzás, hogy nem támadókhoz húztunk (OL, TE vagy WR), de relatív needre jött és magába a játékosba sem igazán lehet belekötni. Egyeseknél késői első körösként volt feltüntetve, mert iszonyat nagy upsideja van. Ő is egy RAS sztár, aki ki tudja használni az adottságát, de technikáján és pass rush repertoárján bőven van mit fejleszteni. Több poszton, felállásban bevethető, szóval abszolút látni mit szerettek benne és miért fog illeni nagyon a védelmünkbe. Első évében szerintem csak szituációs playekben lesz fent, én második évére várok tőle nagy berobbanást, mikor már eléget dolgoztak vele az edzők. Mondjuk Uchetól is sokkal hamarabb vártuk már a berobbanást (ez már betörtént), szóval lehet majd harmadik éve lesz az igazi Whitenak.
Mentalitása abszolút BB kompatibilis.

Round 3, Pick 76 Marte Mapu, S, Sacramento State
Szintén meglepetés, hogy itt sem támadó jött, mert még mindig bent volt pl Kraft (TE) vagy Downs (WR), de a játékos abszolút értéken van és ennek is bőven van értelme. Őt annyira nem vettem górcső alá, én ezt a saftey-LB class-t skippeltem, de jókat olvasni róla. Nem tudom mennyire Dugger 2.0-nak jön, én olvastam olyat, hogy simán be lehetne küldeni középre LB-nek ő lehetne a mi Dion Jonesunk. Nyilván Bentleyt nem egy offseason alatt fogja kijátszani a kezdőből, de ezen a poszton is ráfér a védelemre az upgrade.
Lövésem sincs mi a pontos terv vele, majd meg kell nézni hol próbálgatjuk. Szerencsére neki sem kell első évében villantani.

Round 4, Pick 107 Jake Andrews, G, Troy
És akkor el is érkeztünk a számomra legfejvakarósabb pickhez. Ezt így nagyon nem tudtam hova tenni és azóta sem sikerült megbékélnem vele. Értem, hogy kell Andrewsnak csere/utód, értem, hogy Ferentz-et lehetne upgradelni, de miért most és miért pont ő. Az utóbbira nyilván az a válasz, hogy ő volt a legjobb elérhető, amit persze be lehet mondani minden picknél, de amikor nincs meg a megfelelő OL mélység, lehetne bármilyen skill postra mélyíteni, akár egy boom or bust játékossal próbálkozni kvázi BPA alapon, akkor komolyan a center utódlása a legfontosabb? Semmilyen szinten nem értem, de biztos majd bivaly lesz, hát meglátjuk.
Pro tipp: Véletlenül se keressetek rá a nevére…

Round 4, Pick 112 Chad Ryland, K, Maryland
Lehet azon vitatkozni mekkora reach, a következő kicker 6. körben ment el, szóval lehet azt mondani, hogy talán 5. körben is bent lett volna, de lehet mindenki 2 komolyan vehető kickerrel számolt a boardján és ezért csak három ment ki az egész drafton. Ezt már sosem tudjuk meg. Elmondása szerint szereti a hideget és a szeles időjárást, kihívásnak tekint rájuk, nálunk ezt tuti meg fogja kapni. Erős lába van szóval a kickoffoknál már nem kell punterrel bohóckodni. Aztán majd meglátjuk milyen lesz a mezőnygól hatékonysága, hisz úgy is ezen fog minden múlni. Kicsit reach szagú, de z egészét nézve abszolút az jön le, hogy skill posztot tekintve elengedtük ezt a draftot és ha ez valóban így volt, akkor egy biztosabb(?) kicker pick nem a világvége.

Round 4, Pick 117 Sidy Sow, OL, Eastern Michigan
Sow szintén nem volt a szívem csücske, de Andrews-zal szemben legalább minimális értelmet látok benne. Sow atletikuságát tekintve elit, csak ebből az ég világon semmit nem láttunk a felvételen. Én az ilyen prospectektől nagyon fázom. Ő egy atletikus, de rossz futballista, akit meg kéne tanítani jól játszani. Építeni max az adottságaira tudunk. Ha jól reagál a képzésre akkor lehet belőle valami, de az esetek többségében az adottság édes kevés. Egyes források most azt mondják OT-ban kipróbáljuk, aztán meglátjuk mit tudunk vele kezdeni.
Kíváncsi vagyok mikor látunk belőle valamit, simán benne van, hogy Eastern Michiganben kókler posztedzői voltak.

Round 5, Pick 144 Antonio Mafi, OL, UCLA
Úgy néz ki a stáb az első 3 kör után inkább ráment a mennyiségi OL húzásra hátha bejön az egyik és akkor már jók vagyunk. Mafi egyértelműen guardnak jön, szóval Sow tackleben játszhat ha nem jön össze, lehet Onwenu lesz az és a két újonc majd megküzdhet a kezdő guard posztért. Ötödik körben már nemigen számíthatunk csodára, szóval egynek elmegy.

Round 6, Pick 187 Kayshon Boutte, WR, LSU
Ő a következő nagy hate pickem… Boutte-hoz hasonló prospecteket nagyon-nagyon nem kedvelem. Tavaly ilyenkor még rengeteg mockban első körös pickként aposztrofálták, aztán a szezonban szinte minden megmozdulásával azt segítette elő, hogy végül egy 6. körös játékos legyen. A boom or bust prospectek címerállata. Fizikuma meg lenne egy kiváló játékoshoz, YAC tenyészetben kiváló, tipikusan az az elkapó, akinek a kezébe kell adni a játékszert minél hamarabb, nem ő fog 40 yardot előre futkározni, hogy Jones a kezébe ívelje a labdát. Ha csak highlightokat nézi az ember, akkor azt hinné egy sztárról van szó, de végzős évében nagyon kevés maradandót alkotott. Sérülések is hátráltatták, edzői stáb sem volt ideális számára, de a legnagyobb gond szerintem a két füle között található.
Természetesen hatodik körben ilyeneket kell választani, ez már a „ki nem szarja le” kategória. A draft legnagyobb stealje lehet, ha fejben össze tudja szedni magát, de én annyira nem látom, hogy ez a gyerek ezzel a mentalitással bármi hasznot hozzon vagy el tudja viselni „tough love”-t, hogy ennyi erővel egy mascotra is ellőhettük volna ezt a választást.
Cáfoljon rám, ezt azért elrakom későbbre:


Round 6, Pick 192 Bryce Baringer, P, Michigan St.
Elhoztuk a class legjobb punterét. Punter kérdés sincs megoldva hosszútávon. Hatodik körben ez már simán belefér. Ha nem jön be, kit érdekel kategória.

Round 6, Pick 210 Demario Douglas, WR, Liberty
Ha az atletizmust nézzük, akkor egy felvizezett Zay Flowerst kapunk, de játéktudásban nagyon más a két játékos. Amíg Flowers elég sok mindent tud az elkapó szakmáról, addig Douglas inkább ez a gadget player, akinek a LOS körül kell a kezébe adni a labdát és sebességből irányváltásból megoldja. Ezért nyilván az elején returnerként fogjuk kipróbálni, meg arra lesz jó, hogy védő létére ne Marcus Jonesnak kelljen beállnia a támadókhoz, ha sebességet szeretnénk bizonyos playben. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e belőle több ennél.

Round 6, Pick 214 Ameer Speed, CB, Michigan State
Georgiaban többet volt ST-ben mint a védelemben, majd utolsó évére sulit váltott, hogy kicsit játszhasson a védelmi oldalon is. Egy újabb RAS sztár, inkább atléta mint focista, akit ST tapasztalata mellett azért hoztunk, mert ezzel a termettel ilyen atletikusan kevesen mozognak. Védelemben nemigen kell majd keresni a nevét.

Round 7, Pick 245 Isaiah Bolden, CB, Jackson State
Elhoztuk, hogy Coach Prime-nak csak félig legyen agyvérzése 😀
Egyébként szintén zenész, RAS sztár és szintén visszahordóként is van már bőven tapasztalata. Speed és Douglas keveréke. A szélső védő szakmát az egyik legjobbtól tanulhatta, meglátjuk mennyit sikerült ebből hasznosítani. ST-ben pallérozódhat, aztán majd meglátjuk a képzésre hogy reagál."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
2 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
HOU 9 - 25 BAL
Final

That's Scorigami!! It's the 1076th unique final score in NFL history.

Its a good day."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
És tényleg...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 8 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 4 259 — situational football
apróságnak tűnik, de milyen igaz

 twitter.com/andrewgrutt/status/792734039581069312"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/