Baker Mayfield a Panthersnél!

ZERO_L

New England Patriots

ZERO_L
Utoljára láttuk
1 napja
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
3 815


"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Vicces ez a “ Belichick közepes GM” kijelentés a legutóbbi FK podban.
Értem, hogy nehezén elválasztani a HC-GM kérdést, főleg az ő esetében, de azért amikor Bengals GM bekerül mert éppen most futottak egy SB runt ott azért rendesen bejátszik a recency bias.


Érdekes mennyire alul van értékelve BB csak azért mert nincs kimagasló draft class a neve mellett vagy mert úgy általánosságban nem a jól draftolok között van.

Azért összerakott két dinasztiát mellé nem mellékesen egyben tartotta a modern major sportok történetének (talán nem homerség kijelenteni) legdominánsabb időszakát letudó csapatát röpke 20 éven át.
(közben egyes GM-ek hülyeségeit meg már egy gyűrűvel lehet legitimizálni)

Lehet nem draftol (főleg) elől jól, de a gyémántokra még mindig rátalál. Legyen közepes draftoló, de a GM munka azért ennél több.


Caphellt nem okoz, nem görgeti maga előtt a szart. Bradyvel is úgy tudott nyerni, hogy nem kellett beáldozni egy évet sem.

Értékeit mindig pontosan patikamérlegen kiméri. Hány túlfizetett volt patses FAre emlékszünk az utóbbi 10 évről, aki messze nem hozta azt amit vártak tőle? Nekem úgy tűnik mintha minden évre jutott volna egy.
(Csak aztán nehogy JC is ez a kategória legyen, mert a bohóc Goodell előáll még egy boszorkány üldözéssel 😊 )

Hibázik nyilván, de olyan ordas nagy faszságot nem csinál, mint pl a Goff féle totál középszernek 100+ millás fizut adni.

Azért kéne most leírni mert a gót irányító elvesztését nem tudta azonnal orvosolni és nem csinál PO meneteléseket?
Nem ment le kutyába (lsd colts), hogy megkönnyítse a dolgát. Newtont megpróbálta, amit akkor megint mindenki mastermind movenak adott el, nem sikerült, elég jól dokumentálható ki miatt, köv évben meg újonc irányítóval másik utat választott. Nem tudom itt GMként mégis mi olyat csinált, ami ennyire a középszerbe taszította.
(Bust cbk a második körben?)

Akkor költ ha kell, vannak kicsit túlfizetések, de olyan hatalmas wtf moveokat nem lehet ráhúzni.
Draftjaiba igen, bele lehet kötni, de rengeteg olyan pozitívuma van, amit érdekes módon másnál kiemelnek.
Pl hány szakember és “segéd”GM ment el mellőle, meglátszott bármikor is?
20 év után talán most vannak komolyabb hangok, de 2 év múlva lehet ezek is ki lesznek röhögve...


Ezt a tudást nyilván simán másik 12-13 GM-ére azonnal elcserélné bárki... hááááát oké. Lehet jönni a szubjektív kifogással, ezt alá is írom, ne tegye senki top5-7-be, de hogy top12-13ban nem fér be az elég fejvakarós nekem.


#booooring_offseason
#szokásos_gópeccc_rinya"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 napja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Offseason vol 2

Ha nem is csontvázak, de azért kis csont darabkák hullanak ki a szekrénybőlÍgy visszagondolva vicces, hogy hányan meg voltak győzödve Jimmy lesz a jövő, Brady bármikor bezuhanhat, rá már nem lehet alapozni, aztán...

Még érdekesebb, hogy vajon BB mennyire gondolta komolyan, mennyire valós infó volt ez az inkább Jimmyt kell választani hosszabbtávon."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
14 napja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Az Offseason híre:
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Mondjuk az is érdekes, hogy Winovich picket akkor hogyan kéne megítélnünk...

Mert nyilván nem hozta a várt eredményt, de mégsem tudom hibáztatni a vezetőséget magáért a húzásért, mert tényleg mindenki hatalmas steelnek gondolta anno.


Aztán lehet azért maradt bent addig mert a többi csapat pontosan látta, hogy nem éri meg azt az értéket. Mi meg az önjelölt szakértők benéztünk csúnyán valamit, szóval azért bust(Harry) és bust(Wino) között is lehetne különbséget tenni.


Ilyen szempontból Easley nevét sem tudom miért kell állandóan bedobni. Milliószor ki lett már tárgyalva: A srácnak voltak gondjai a sérülésekkel, ha nem lett volna simán top15-ös pick lett volna, így mi bepróbáltuk az első kör végén. Nem jött be, de ilyeneket szerintem felesleges felhánytorgatni mert itt van egy teljesen logikus és védhető érv mellette, ellenben mondjuk egy historikusan ótvar TE classban húzni kettőt a harmadik körben...

Én személy szerint az utóbbira szertenék választ kapni, hogy mégis hogy a büdös francba jött ki ez a matek...
(és baromira félek pl hogy a Thornton pick is valami hasonló lesz x év múlva)"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Számomra azért okoz komoly fejtörést ez a draft mert úgy látszik, teljesen másként kezelem a csapat jelenlegi helyzetét, mint az FO. Nagyon remélem, hogy én tévedek…

ZERO_L
Nincs baj a futással, ha azzal úgy alakítjuk a meccset, ahogy szeretnénk. Az lenne a lényeg, hogy ha az nem megy, akkor a levegőben is tudjunk gond nélkül haladni. A futás működtetéséhez és a légi parádéhoz is elengedhetetlen az újonc szerepe majd az évek során. 2022-ben még vélhetően csak szituációs feladatokkal a veteránok miatt, de jövőre full time.
topin
Erre még szerettem volna reagálni...

Ez így leírva megint jól néz ki és akár el is lehetne adni "masterplan"-nek, csak sajnos nem egy bizonyos Tom Brady áll a center mögött. Vele el lehetett játszatni, hogy ott és úgy nyírod ki az ellenfelet, ahol neki a legjobban fáj.
A probléma az, hogy Jonesról még azt sem tudjuk mi az erőssége. Oké, gyorsan szabadul a labdától, meg viszonylag pontos és jó a ball placementje, de azért úgy igazából nem lett próbára téve, amikor igen akkor sajnos nem volt ellenállhatatlan. Ez viszont lehet abszolút nem az ő sara, mert kis mintáról beszélünk.

Nekem pont ez az egyik bajom ezzel a run first felfogással, hogy kevés infót ad vissza az újonc irányítódról valós(!!!) helyzetben (biztos edzésen nagyon ügyesen dobja pl a 20-30+os labdákat, de ez nem ér semmit).
Márpedig ha csak akkor vesszük elő a "komolyabb nehézségű" passzjátékokat mikor bajban vagyunk, akkor az nagyon kicsi mintát fog eredményezni. Jonesnál abszolút nem érzem realitásnak, hogy csak úgy mint egy kapcsoló bekapcsoljuk és akkor majd hirtelen a passzjáték is működni fog. Ehhez pont az kéne, hogy meccskörülmények között is tudjon eleget fejlődni.

Első évben el tudom fogadni, hogy beszokás miatt ez a felfogás ideálisabb, de szerintem már a mostani szezonban el kéne mozdulni ettől, mert ha Jones csak akkor tud teljesíteni, mikor elit vagy optimális kiszolgáló személyzet van mellette, akkor nem ő az akire nekünk szükségünk van.
(cél az legyen, hogy ő tegye jobbá a többieket, ne őt a többiek...)


Egyébként még azt sem tudjuk, hogy Thornton játéka (tételezzük fel, hogy tényleg ő lesz Cooks 2.0 és mindenki más volt helikopter csak mi nem) egyáltalán kompatibilis Joneshoz. Egy decoyra, ebben valóban van ráció, nem költesz második kört, mert bármelyik futóatléta megcsinálja akinek kicsit jobban megtanítják a elkapófát."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Nincs csodavárás. Realitás van. Mi nem várjuk el jelenleg, hogy a csapat idén legyen versenyben a SuperBowlért, de látjuk, hogy akár egy Bengals menetelés is benne lehet. Aztán, ha megint kiesünk az első körben, hát kiesünk. Nem lesz közülünk depis senki, ellentétben veletek. Akik már most is depiztek,meg ha kizúgunk akkor is.

topin
Pontosan ezzel mondtok ellent magatoknak. Ahogy nem volt realitás Bengals SB-ba jutása, ugyan úgy nincs benne ebben a keretben sem, hogy SB-ja jusson, de lehet a PO sem realitás.
(És még egyszer: Bengalsba jött egy all time great WR pospect egy kiemelkedő 1/1es QB pospect mellé, akivel már játszott együtt, ide meg egy Parker és az irányítókat akkor ne is hasonlítsuk össze. Nagyon nehéz belelátni azt a hatalmas potenciált a keretünkbe)
Ha mégis összejönne az kisebb csoda lenne...(mert szerintem ahhoz Jonesnak tényleg szintet kéne lépnie és a védelemben is nagyon sok játékosnak fel kéne javulni/bevállnia, egyik vagy másik összejöhet a kettő együtt szerintem valószínűtlen)

Amúgy konkrétan nem tudom most kivel vitatkozol, én nem várom el a csapattól, hogy SB-ba jusson, hisz nálam (és sokaknál) ebben az AFC-ben már a PO-t sem látom/látjuk realitásnak.

Nem én írok olyanokat hogy simán kinéz 10 győzelem a csapatnak....

(Én arról a fals beidegződésről mondtam el a véleményem, hogy elég bejutni a PO-ban, mindegy hogyan. Nem, nagyon nem mindegy hogyan jutsz be, függetlenül attól, hogy jelenleg ez most nekünk realitás vagy nem)

Elég sokszor leírtad már a védelem potenciális főnixmadarait, köszönjük megértettük hogy te kvázi vakon hiszel ebben az apró százalékban. Szíved joga, de attól mert “van terv” azért még nem lesz jó és hatásos is. Nem ártana neked ezt is elfogadni.
Gondolom arra is volt terv mi lesz ha Gilmore lelép szezon közben, spoiler: nem jött be. De ugyan így voltak tervek a hosszú évek óta draftolt második körös bust DB-kel is...

Szerintem senki nem hiszi azt, hogy jobban tudja BB-nél mi a jó a csapatnak, szerintem azzal is tisztában van mindenki hogy nem csak a tudásunk, a rendelkezésre álló információink is marginálisak. Viszont azt is látjuk, hogy az FO nem mindenható, nem tud mindenre felkészülni, reagálni és vannak bizony hiányosságok, akár tendenciák is felfedezhetőek ezek között. Én ezekre próbálom felhívni a figyelmet, hogy itt és itt lehet bajban leszünk vagy ez olyan pont/poszt a csapatban ahol komoly károkat okozhatnak nekünk.

Mert lehet meg van a terv (legyen is meg, nem a Jax vagyunk...sry), de ha ez a terv az, hogy Flowers szintű feltamádást kell bemutatnia TÖBB játékosnak, azt én nem tudom megnyugtatónak hívni. A különbség kettőnk között ott lehet hogy te ezt egy mestertervnek gondolod (kvázi az okosok biztosak benne hogy belőlük húzónevek lesznek), én meg attól tartok hogy ez inkább vészterv, mert máshová kellet csoportosítani az erőforrásokat, ezért itt húzzuk meg a nadrágszíjat (valahol mindig meg kell) és kis túlzással reménykedünk hogy a jó edzés/bármilyen felvételek a pályán is megmutatkoznak.

De lehetne Tre Nixonnal is példálozni, hogy nem kell ide WR, majd tol egy Edelmant és 2-3 év múlva alappillére lesz a csapatnak, csak ezt se hiszi el a kutya sem vagy nem veszi evidenciának mert ezekre iszonyat kicsi a százalékos esély.

És ahonnan kiindult az egész: Nem látom értelmét másokon számonkérni, hogy miért nem hisznek/kalkulálnak ezekkel a minimális százalékokkal meg az olyan megfoghatatlan dolgokkal, hogy Jones majd akkora szintet lép második évében. Miért tenné ezt bárki? Semmi racionális alapja nincs ennek...

Out of context: ha már várni lehet valakitől a nagy áttörést az Lawrence... Alapból sokkal nagyobb tehetség, kapott fegyvereket, kapott (talán) értelmes HC-t és így szisztémát. Nála van realitása annak, hogy dobbantson, lehet nem fog mert pocsék fal lesz előtte, de Jonesnál max annyi a realitás hogy valmennyi fejlődést mutasson de mértékét tekintve burrowi ugrást nagyon nem.


Matekhoz visszatérve:
Szerintem érdemes lenne megnézni hány kvázi underdog csapat jutott be a PO-ba (mert spoiler: bizony a 12-14 csapatból mindig akad 1-2-3 akinek köze nincs a PO szinthez) az elmúlt 20 évben és ezek közül hány került SB-ba és hány nyerte meg...
ZERO_L
Ha Perkins ugyanaz mint Nixon, akkor ez valóban szélmalomharc.. És nem bízok a főnixmadarakban, hanem a stáb. Ez a jelentős különbség a valóságtagadásban.
topin
Senki nem húzott párhuzamot Nixon és Perkins között, de segítek akkor.

Ha Perkins lehet Flowers2.0 akkor Tre Nixon miért nem lehet Edelman2.0?
(Nem játékstílusra értve hanem mint impact játékos, még mielőtt...)

Mert én is tudnék legendát költeni Nixon mellé, hogy “nem véletlenül lett kiválasztva”, dolgoztak vele egy éven át, nincs hosszútávon lekötött sok WRünk, várjuk ki milyen jó lesz ő a harmadik évben mikor itt lesz és nem kell teszem azt Meyerst/Parkert megfizetni...
Papíron ez is remekül hangzik, más kérdés, hogy ennek a realitását ki képes elhinni.

....
ZERO_L
Mnden tiszteletem a tiéd.
#szélmalomharc
zinedine5
Én inkább a szokásos egy bites felfogásban látom a legnagyobb hibát. Nincsenek arányok, csak két tábor. Az egyiknek minden jó, meg “majd megoldják, jobban tudják mint mi”. Másik meg a minden szar.

Ha írsz az egyikkel kapcsolatban akkor bekerülsz a skatulyába, aztán kész. Így tényleg csak szélmalomharc lesz.
Ebben sajnos mindkét fél sáros, de ez az élet rengeteg területén van így szóval ez játék része.


Biztos volt olyan aki azért volt elégedetlen az elmúlt 20 évben mert valamivel vagizni akart a suliban, vagy nincs jobb dolga mint állandóan valami miatt elégedetlenkedjen.
Más meg azért volt csalódott, mert tudta hogy azok a franchise arany évei, amit ki kell maxolni mert több ilyen lehetőség a büdös életben nem lesz. Ha kritikát foglamazott meg akkor azért volt mert ezt az elszalasztott lehetőséget sérelmezte, de nyilván a kritika sosem azzal egyenértékű hogy takarodjon mindenki a faszba, én mindent jobban tudok...


Csak ügye ehhez el kellene olvasni a hozzászólásokat, megérteni és értelmezni azokat. De hát kinek van ehhez ennyi szabad ideje meg agyi kapacitása, nyilván egyszerűbb mindent feketén meg fehéren látni..."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Nincs csodavárás. Realitás van. Mi nem várjuk el jelenleg, hogy a csapat idén legyen versenyben a SuperBowlért, de látjuk, hogy akár egy Bengals menetelés is benne lehet. Aztán, ha megint kiesünk az első körben, hát kiesünk. Nem lesz közülünk depis senki, ellentétben veletek. Akik már most is depiztek,meg ha kizúgunk akkor is.

topin
Pontosan ezzel mondtok ellent magatoknak. Ahogy nem volt realitás Bengals SB-ba jutása, ugyan úgy nincs benne ebben a keretben sem, hogy SB-ja jusson, de lehet a PO sem realitás.
(És még egyszer: Bengalsba jött egy all time great WR pospect egy kiemelkedő 1/1es QB pospect mellé, akivel már játszott együtt, ide meg egy Parker és az irányítókat akkor ne is hasonlítsuk össze. Nagyon nehéz belelátni azt a hatalmas potenciált a keretünkbe)
Ha mégis összejönne az kisebb csoda lenne...(mert szerintem ahhoz Jonesnak tényleg szintet kéne lépnie és a védelemben is nagyon sok játékosnak fel kéne javulni/bevállnia, egyik vagy másik összejöhet a kettő együtt szerintem valószínűtlen)

Amúgy konkrétan nem tudom most kivel vitatkozol, én nem várom el a csapattól, hogy SB-ba jusson, hisz nálam (és sokaknál) ebben az AFC-ben már a PO-t sem látom/látjuk realitásnak.

Nem én írok olyanokat hogy simán kinéz 10 győzelem a csapatnak....

(Én arról a fals beidegződésről mondtam el a véleményem, hogy elég bejutni a PO-ban, mindegy hogyan. Nem, nagyon nem mindegy hogyan jutsz be, függetlenül attól, hogy jelenleg ez most nekünk realitás vagy nem)

Elég sokszor leírtad már a védelem potenciális főnixmadarait, köszönjük megértettük hogy te kvázi vakon hiszel ebben az apró százalékban. Szíved joga, de attól mert “van terv” azért még nem lesz jó és hatásos is. Nem ártana neked ezt is elfogadni.
Gondolom arra is volt terv mi lesz ha Gilmore lelép szezon közben, spoiler: nem jött be. De ugyan így voltak tervek a hosszú évek óta draftolt második körös bust DB-kel is...

Szerintem senki nem hiszi azt, hogy jobban tudja BB-nél mi a jó a csapatnak, szerintem azzal is tisztában van mindenki hogy nem csak a tudásunk, a rendelkezésre álló információink is marginálisak. Viszont azt is látjuk, hogy az FO nem mindenható, nem tud mindenre felkészülni, reagálni és vannak bizony hiányosságok, akár tendenciák is felfedezhetőek ezek között. Én ezekre próbálom felhívni a figyelmet, hogy itt és itt lehet bajban leszünk vagy ez olyan pont/poszt a csapatban ahol komoly károkat okozhatnak nekünk.

Mert lehet meg van a terv (legyen is meg, nem a Jax vagyunk...sry), de ha ez a terv az, hogy Flowers szintű feltamádást kell bemutatnia TÖBB játékosnak, azt én nem tudom megnyugtatónak hívni. A különbség kettőnk között ott lehet hogy te ezt egy mestertervnek gondolod (kvázi az okosok biztosak benne hogy belőlük húzónevek lesznek), én meg attól tartok hogy ez inkább vészterv, mert máshová kellet csoportosítani az erőforrásokat, ezért itt húzzuk meg a nadrágszíjat (valahol mindig meg kell) és kis túlzással reménykedünk hogy a jó edzés/bármilyen felvételek a pályán is megmutatkoznak.

De lehetne Tre Nixonnal is példálozni, hogy nem kell ide WR, majd tol egy Edelmant és 2-3 év múlva alappillére lesz a csapatnak, csak ezt se hiszi el a kutya sem vagy nem veszi evidenciának mert ezekre iszonyat kicsi a százalékos esély.

És ahonnan kiindult az egész: Nem látom értelmét másokon számonkérni, hogy miért nem hisznek/kalkulálnak ezekkel a minimális százalékokkal meg az olyan megfoghatatlan dolgokkal, hogy Jones majd akkora szintet lép második évében. Miért tenné ezt bárki? Semmi racionális alapja nincs ennek...

Out of context: ha már várni lehet valakitől a nagy áttörést az Lawrence... Alapból sokkal nagyobb tehetség, kapott fegyvereket, kapott (talán) értelmes HC-t és így szisztémát. Nála van realitása annak, hogy dobbantson, lehet nem fog mert pocsék fal lesz előtte, de Jonesnál max annyi a realitás hogy valmennyi fejlődést mutasson de mértékét tekintve burrowi ugrást nagyon nem.


Matekhoz visszatérve:
Szerintem érdemes lenne megnézni hány kvázi underdog csapat jutott be a PO-ba (mert spoiler: bizony a 12-14 csapatból mindig akad 1-2-3 akinek köze nincs a PO szinthez) az elmúlt 20 évben és ezek közül hány került SB-ba és hány nyerte meg..."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Halkan jegyzem meg a Bills is ugyanezekkel játszott, ráadásul ők pl egy irányító nélküle szentekkel, szóval ha te leszólsz minket, akkor őket is leszólhatod 😊
NB2
Ha úgy veszed ők is csak egy komolyan vehető csapatot vertek meg a KC személyében, ezért akár tehetnél egyenlőség jelet a két csapat közé, mondván nekik kicsit nagyobb szerencséjük volt, de ezzel önmagadat csapnád be...

A különbség annyi, hogy ők a PO-ban bebizonyították, hogy teljesen jogosan kerültek be mint AFC élcsapat, mi meg azért kerültünk be mert szerencsésebbek, kevésbé voltunk balfaszok mint a Colts vagy a Chargers (Steelers hozzánk hasonló kategória volt, ki is hullottak mint a tejfog)
ZERO_L
Miért te megmondtad volna, hogy a Bengals SB-t játszik?😊 A PO mindig arról szól, hogy juss be, aztán ott nyújtsd életed formáját 2 vagy 3 meccsen. Pont nekünk sajnos ezt nem kell bemutatni.
NB2
Pont ez a Wyatt féle szemlélet az, ami önbecsapáshoz vezet szerintem.

Vannak underdog csapatok akik tudnak menni pár kört PO-ban, vannak akik meglepetésre akár SB-ba jutnak esetleg meg is nyerik.

De ez az esetek nagyon kis százaléka, ha ti ebben akartok bízni tegyètek, csak utána ne csodálkozzatok ha jön a kijózanító pofon (lsd tavalyi PO).

Én inkább azt szeretném ha nem az lenne a cél, hogy “valahogy, akárhogy csak jussunk be hátha jön a csoda a PO-ban”, hanem inkább olyan csapatot építsünk akinek valódi esèlye van nyerni.
Mert azt is tudjuk ha nálad van a goat HC, goat QB kombó az sem jelent automatikus SB-t vagy gyűrűt.


Ha ez nincs meg akkor meg ne higyjük, hogy azért mert a giants meg a philiynek összejött a totál underdog bajnoki cím vagy nekünk 20 éve, akkor majd ez csak úgy összejön nekünk megint.

De lehetne még több ilyen példát hozni az NFL-ben(minek draftolsz elől QBt ha lehet HOFert találni 6.körben). Ezért nem árt tisztában lenni a valószínűség számítással és nem a vak csodában hinni.
ZERO_L
En nem gondolom h itt a vak csodaban hisz akar Wyatt, akar mas, inkabb caak can egy kis optimizmus meg az altalanos szezon kozbeni matchup valtozasok belekalkulalasa, ami nem ordogtol valo, aztan vagy bejon vagy nem.

Masik meg h te is tudod, hogy a PO-ig kell elkaristolni es ott kell a formaidozites.
Solymi
Az az idea hogy csak be kell jutni a PO-ba mert ott bármi lehet, az konkrétan a csodavárás kategória.

Pont ezért nem a PO-ra kell formát időzíteni, hanem a szezon utolsó két hónapjára (6 meccsére).

Ilyen alapon ennek a nagy QB mániának sincs értelme, hogy ha Foles vagy Eli gyűrűt tudott nyerni mégis minek fizet ez a hülye KC 40 millát Mahomesért, ugyan úgy kikapnak vele a PO-ban, hisz tudjuk “bármi megtörténhet”.
Remélem sikerült érzékeltetni mekkora logikai bukfenc ez az érvelés.


((Most azt hagyjuk is hogy -szerintem- PO-ra nem lehet formát időzíteni, mert lehet akkor be sem jutsz, ha nem tulajdonítasz elég jelentőséget az alapszakasznak. Szerintem giants és a phily sem a PO-ra formaidőzített hanem csak egyszerűen beérett az azévi projekt sok faktorral, de tudatosság, tervszerűség nem volt mögötte hogy akkor PO-ban jobban meghajtjuk a játékosokat edzésen, kinyitjuk a playbook második oldalát stb))"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Halkan jegyzem meg a Bills is ugyanezekkel játszott, ráadásul ők pl egy irányító nélküle szentekkel, szóval ha te leszólsz minket, akkor őket is leszólhatod 😊
NB2
Ha úgy veszed ők is csak egy komolyan vehető csapatot vertek meg a KC személyében, ezért akár tehetnél egyenlőség jelet a két csapat közé, mondván nekik kicsit nagyobb szerencséjük volt, de ezzel önmagadat csapnád be...

A különbség annyi, hogy ők a PO-ban bebizonyították, hogy teljesen jogosan kerültek be mint AFC élcsapat, mi meg azért kerültünk be mert szerencsésebbek, kevésbé voltunk balfaszok mint a Colts vagy a Chargers (Steelers hozzánk hasonló kategória volt, ki is hullottak mint a tejfog)
ZERO_L
Miért te megmondtad volna, hogy a Bengals SB-t játszik?😊 A PO mindig arról szól, hogy juss be, aztán ott nyújtsd életed formáját 2 vagy 3 meccsen. Pont nekünk sajnos ezt nem kell bemutatni.
NB2
Pont ez a Wyatt féle szemlélet az, ami önbecsapáshoz vezet szerintem.

Vannak underdog csapatok akik tudnak menni pár kört PO-ban, vannak akik meglepetésre akár SB-ba jutnak esetleg meg is nyerik.

De ez az esetek nagyon kis százaléka, ha ti ebben akartok bízni tegyètek, csak utána ne csodálkozzatok ha jön a kijózanító pofon (lsd tavalyi PO).

Én inkább azt szeretném ha nem az lenne a cél, hogy “valahogy, akárhogy csak jussunk be hátha jön a csoda a PO-ban”, hanem inkább olyan csapatot építsünk akinek valódi esèlye van nyerni.
Mert azt is tudjuk ha nálad van a goat HC, goat QB kombó az sem jelent automatikus SB-t vagy gyűrűt.


Ha ez nincs meg akkor meg ne higyjük, hogy azért mert a giants meg a philiynek összejött a totál underdog bajnoki cím vagy nekünk 20 éve, akkor majd ez csak úgy összejön nekünk megint.

De lehetne még több ilyen példát hozni az NFL-ben(minek draftolsz elől QBt ha lehet HOFert találni 6.körben). Ezért nem árt tisztában lenni a valószínűség számítással és nem a vak csodában hinni."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
1 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Halkan jegyzem meg a Bills is ugyanezekkel játszott, ráadásul ők pl egy irányító nélküle szentekkel, szóval ha te leszólsz minket, akkor őket is leszólhatod 😊
NB2
Ha úgy veszed ők is csak egy komolyan vehető csapatot vertek meg a KC személyében, ezért akár tehetnél egyenlőség jelet a két csapat közé, mondván nekik kicsit nagyobb szerencséjük volt, de ezzel önmagadat csapnád be...

A különbség annyi, hogy ők a PO-ban bebizonyították, hogy teljesen jogosan kerültek be mint AFC élcsapat, mi meg azért kerültünk be mert szerencsésebbek, kevésbé voltunk balfaszok mint a Colts vagy a Chargers (Steelers hozzánk hasonló kategória volt, ki is hullottak mint a tejfog)"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Draftunkról kicsit bővebben #tldr

Visszatekintve, látva az egész draft lefolyását, megint csak elmondhatjuk, hogy bár variáltunk, tanakodtunk mit fog csinálni a Front Office, de tulajdonképpen semmi meglepő nem volt. Belichick húzott egy tipikus rá jellemző draftot. Nem érdekelte a közvélemény QB fetisizmusa, a szurkolók WR mániája vagy mit mondanak az adott draft classról. Ő megkereste azokat a prospecteket, akikre vágyott és pontosan azokat szerezte meg, nem BPA-zot sőt inkább agresszíven (ez azért meglepő) kifejezetten a célpontjait húzta be, 3 feltrade és a draft első kickerének a kihúzása is ezt mutatja. Jennings-en kívül egyik választásra sem lehet azt mondani, hogy kicsit sarkítva „nincs ló jó a szamár is” esete forgott volna fent.

Egyszerű volt a stratégia, javítani az FA piacon meggyengült védelmet és erősíteni a TE pozíciót (+ szerezni egy kickert, de hát ezt mindenki tudta). Csak, hogy még belichickesebb legyen a draft első két napján kiválasztott egyénekre szinte mindegyikre elmondható, hogy sokoldalú, nem csak egyféleképpen tudják segíteni a csapat játékát.


Round 2, Pick 5 (37 overall): Kyle Dugger, DB - Lenoir-Rhyne


Első sorban azt kell leszögezni, hogy egyáltalán nem volt reach. Aki például Tavon Wilson féle pickkel hasonlítja össze, annak nem nagyon kell komolyan venni a véleményét. Ott volt a top5 safety között a draft előtti rangsorokban és ha Simmons-t nem vesszük ide, akkor teljesen rendben van, hogy McKinney után másodiknak megy ki. Delpit-nél komoly red flag volt a legutóbbi idénye, Winfield-nél a sérülések, Chinn-nél meg sokkal atletikusabb Dugger, ráadásul az összes posztvetélytársánál sokkal nagyobb benne a potenciál. Én arra lettem volna igazán kíváncsi, ha bent van még az Alabama safety-je, vajon akkor is az nb3-ból draftolunk-e, de vélhetően a potenciál és az atletikusság abban a helyzetben is Dugger felé billentette volna a mérleg nyelvét.

Ez a srác egy igazi SPARQ monster, fizikálisan már most kész van az NFL-re, egyértelműen Chung helyére lett draftolva, de atletikusságának köszönhetően a strong safety,free safety és linebacker posztokat is bejátszhatja a jövőben, akár még a slot CB-t is esetenként. Középiskolásként nem kapott ösztöndíjat semelyik komolyabb egyetemtől csak a Lenoir-Rhyne, Berry College, Reinhardt hármastól. Kezdetben CB-t játszott, majd átmozgatták safetybe és bekerült a speciális egységbe is, ahol volt pár igen szép visszahordása is. Volt, hogy 7 perc alatt kettőt is visszahordott 6 pontra. Utolsó évében megkapta az egész liga legjobb védőjének járó díját, majd meghívták a Senior Bowlra és az edzéseket megmutatta, hogy a top egyetemek végzőseivel is felveszi a versenyt. Állítólag ekkor nyűgözött le nálunk mindenkit. A Combine-on meg természetesen szinte minden mérésben elit számokat hozott. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis csak egy harmadosztályú játékosért miért nem reach a második kör eleje. Hát pontosan azért mert amikor azt állítják róla, hogy kivételes felépítése, atletikussága van, az nem csak egy szokásos felszopás, első körös fizikai tulajdonságai vannak:
A legfontosabb vele kapcsolatban, hogy fel kell készíteni fejben az NFL sebességére. Egy tipikus boom or bust játékos, aki minden olyan tudásnak birtokában áll amit nem lehet tanítani, viszont komoly lemaradásban az NFL sebesség feldolgozásában. Nagyon sok lépcső fok van a Div II-ből az NFL-be és bár nagyon kiemelkedően játszott a harmadosztályban, azért az első évét vélhetően többnyire csak ST-ben és a videószobában fogja tölteni. Pár snap lecsúszhat neki a védelemben is, de azért komoly meglepetés lenne ha be tudná verekedni magát a kezdőbe a szezon végére. Emlékezzünk vissza a draft után rögtön elküldött Obi Melifonwu hasonlóan atletikus szörny volt kikerülve az egyetemről. Egyesek a következő Kam Chancellornak várták, de óriási bust lett. Ez nagyon is elképzelhető Dugger esetében is, akinek a sikeressége mostantól leginkább csak attól fog függeni mennyi extra órát tölt videózással. A hozzáállása adott, hisz nagyon mélyről kapaszkodott fel posztja egyik kiemelkedő prospect státuszába és ha ez a bizonyítási vágy még mindig benne lesz, akkor itt az edzői stábtól meg fogja kapni a kellő segítséget, hogy a lehető legmagasabbra jusson. Ilyen szempontból a legjobb helyre került.

Nagyon sok dolga lesz vele az edzői stábnak, de elmondásuk szerint (nyilván ilyenkor mi mást mondanának) három nevet írtak fel a második körre Duggert, Uchet és egy harmadik más csapat által draftolt játékost. Ha elkerülik a sérülések és a srác nem elégszik meg az NFL-be való bekerüléssel, akkor nem csak Chung méltó utódját szereztük meg, hanem ligaszinten is egy kiemelkedő játékost.


Round 2, Pick 28 (60 overall): Josh Uche, LB - Michigan

Szintén egy olyan játékosról beszélünk, aki az elmondások alapján elsőként írtunk fel a második kört megelőzően a cetlinkre, mint „must have” prospect. Mint szinte minden idei választásunknál nála is elmondható, hogy egy atletikus játékosról van szó, akit nagyon sok helyen és szerepkörben be lehet vetni a védelemben.
Érdemes rákeresni a highlightokra vagy megnézni a lenti videót, a srác iszonyat erős, guardokat képes egy az egyben betolni. Széles a passrush repertoárja, nem csak a testi erejét, atletikusságát használja ki. Jadrick Wills az Alabama tackelje , aki 1/10-en ment ki a drafton, Uche-t nevezte meg mint az a passrusher, aki ellen a legnehezebb volt védekeznie a tavalyi szezonban. Már a Michigan-en is sok pozícióban és szerepkörben használták. Szélről, középről támadta az irányítót és passz elleni védekezésben is hátraküldték zónázni, emberezni. A PFF mérése alapján a draftra jelentkezők közül az utóbbi két évben neki volt a legmagasabb a „pass-rush win rate”-je 27,1%-kal (máshol 22%-ot írnak). Egy a lényeg, ő volt az utóbbi két év legjobbja ebben tekintetben.

Lehet a boxscore statokat nem termelte zsákszámra, de ennek ellenére nyomás generálása például sokkal hatékonyabb volt mint Zack Baun-nak, akit a draft egyik nagy fogásának tartanak:Benne is rengeteg potenciál rejlik, de ezt ki is kell tudni aknázni, amire az ő esetében is beletelhet 1 évbe. Rendszeresen az utolsó két évében kezdett az egyetemen, végzős évében vált egyértelmű kezdő játékossá. Sokat kell még tanulnia, mert még csak az alapjait tudja a szerepkörének, ezeket ki kell bővíteni és mellette még az NFL szintjéhez is hozzá kell szoknia.

Első évében egyértelműen a passrush feladatokra koncentrálódhatnak a snapjei a védelemben, de az év végére akár már meghatározóbb szerepet is betölthet passzvédekezés szempontjából is. Bár nem tudom Winovich hol hány snapet töltött a védelemben tavaly, de szerintem bőven meg tudnak majd férni egymás mellett a pályán és nem egymás elől veszik el snapszámokat. Uche legnagyobb hiányossága, hogy alulméretezett, de ezt hosszú karjaival ellensúlyozni tudja, plusz a tapasztalatlanságából adódóan a játékolvasásban, főleg futások ellen kell fejlődnie és a szerelésein is van mit javítani. Érdekes lesz figyelni milyen szerepben képzelik majd el a jövőben, abszolút lehet belőle egy every-down OLB, aki terror alatt tartja az ellenfél támadófalát.
Nekem a személyes kedvenc pickem a draftról, nagyon sokat látok ebben a srácban, mert tényleg minden jellemzője patriots pozitív és én többre tartom mint „csak” egy KVN/Collins pótlék.

Egy kis illusztráció, milyen sok helyen tudjuk alkalmazni a védelemben Uche-t:Round 3, Pick 23 (87 overall): Anfernee Jennings, DE - Alabama

Furcsa volt, hogy két védőválasztással kezdtük a draftot, de hogy a harmadik játékos is a védelembe fog érkezni azt nagyon nehezen lehetett megjósolni. Pedig van értelme, mert Uche-Jennings párossal reálisan pótolhatónak tűnik az FA piacon elveszített KVN-Collins duó. Ha nem is egy az egyben és nem az első évükben, de második évre ez a páros komoly dominanciát jelenthet a LOS-on, mind a futás elleni védekezésben mind a passrushban. Főleg ha a többi front7 játékossal kiegészítjük őket (Winovich, Wise?)

Jennings a többiekhez képest nem annyira sokoldalú, főleg inkább a DE poszton lesz használva, de jó futás ellen és passrushban is eredményes. Utolsó évében vezette a csapatában a sack és TFL mutatókat, nem véletlenül lett All-SEC first team tag. Uchéval szemben sokkal tapasztaltabb, mind a négy évében legalább 10 meccsen pályára lépett, az utóbbi két éve kimondottan produktívra sikeredett. Minden jellemző rá, ami egy Nick Saban által edzett játékosra igaz. Jól olvassa a játékot, jó a technikája, blokkokról jól tud lejönni, ha nem ér oda az irányítóhoz, olvassa a szemét és képes leütni a labdát. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a szezon előtt szerződtettünk egy analitikust az Alabama futball csapatától és a Combine-on már megmondta Jennings-nek, hogy belőle Patriots játékos lesz.

Amit nem fog tudni ellensúlyozni a profik között az az atletikusság hiánya. Ő nem az a fajta all-round játékos, aki a pályán vertikálisan is tud majd játszani, nincs sok értelme zónázni visszaküldeni, esetleg az underneath route-okra visszaléphet. A LOS-on fogja a játékidejének jelentős részét tölteni, vele kapcsolatban leginkább a konzisztencia lesz a kérdés és az, hogy esetleg Flowers-hez hasonlóan a fal közepéről is tud-e majd hatékony lenni. Meg kell említeni, hogy volt egy igen komoly térdsérülése 2018 legeslegelején, ami után nem csak a további futball karrierje került veszélybe, hanem akár a lábát is amputálhatták volna. Ezután lehúzott még a korábban említett két igen jó szezont az Alabama-n, így talán elmondhatjuk, hogy ebből a horror sérülésből sikerült felépülnie.


(Edzéseken Stidhammel jöhet a round 2 😊 )

Round 3, Pick 27 (91 overall): Devin Asiasi, TE - UCLA

Megérkezett a várva várt TE pick és leginkább csak az a meglepetés, hogy a draftokon évekig figyelmen kívül hagyott posztra, egy mindenki által gyengének titulált classból, most két kifejezettem magas picket áldoztunk, felcserével. Ezek számomra azt mutatják, hogy nagyon magasra tartjuk ezeket a játékosokat, vagy nagyon kétségbe voltunk esve, merem remélni az előbbiről van szó.

Asiasi, a többi draftolhoz hasonlóan inkább projekt mint kész játékos. Potenciálját tekintve klasszikus tight end-ként lehet majd rá számítani, de ehhez mindkét szerepkörben rengeteget kell még fejlődnie. Felépítése és atletikussága ideálisnak mondható viszont csak egy egyetemi évet tud felmutatni, ahol rendszeresen játszott és bevonták a passzjátékba. Mentségére szóljon a végzős éve azért elég produktívra sikeredett. Csakhogy mindenkinek világos legyen ebben az egy évében Asiasi több labdát kapott el, több yardot szerzett mint Kittle az utolsó két évében összesen.
Az alapok adottak számára, mindent tud kezdetlegesen amit egy all-round tight endtől elvárhatna az ember, de semmiben nem kiemelkedő. Mind a blokkolási technikában, mind az elkapásban fejlődnie kell(például az úgynevezett „catch radius”-án növelni), a testi fölényét is meg kell tanulnia jobban kihasználnia. Testi adottságai miatt képes lehet YAC-eket termelni, de NFL szinten a védők már kevésbé fognak lepattanni róla. Nagy hiányossága, hogy kevésbé hatékony mikor a védővel a nyakán kell elkapnia a labdát viszont ha szabadra játssza magát akkor nagyon kevésszer droppol.

 twitter.com/ezlazar/status/1235698694294470657

Mivel nincs túl magasan a rosterünkön a TE mérce, akár kezdő is lehet a szezon korai szakaszában, egy kicsit többet használva mint tavalyi elődeit. Második évére lenne elvárás a részemről, hogy ha még nem is all-round státuszban, de valamelyik szerepkörben már egyértelmű kezdőjátékosként lehessen rá számítani.

Round 3, Pick 37 (101 overall): Dalton Keene, TE - Virginia Tech

És akkor jött a draftunk egyetlen komolyabb meglepetése, hogy Keene személyében újabb TE-ért cserélünk fel. A duplázás igazából borítékolható volt, inkább a személye volt váratlan, hisz ilyenkor még a sokkal többre értékelt Trautman elérhető volt.

Keene Duggerhez hasonlóan kimagasló a SPARQ mutatókkal rendelkezik, szóval ebből (és hogy nem top10 pick lett) kikövetkeztethető, hogy ő is még elég nyers játékos, akiben hatalmas a fejlődési lehetőség. Asiasival ellentétben neki két vállalható évet tudott le az egyetemen, de összességében a produktivitásuk megegyezik. Mindenhol azt olvasni vele kapcsolatban, hogy a Virginia Tech-nél alulhasználták a srácot, alig futtattak vele különböző route-okat és blokkolni sem tanították meg rendesen.

Ezért is lehetett sokaknál inkább negyedik-ötödik körös tehetség. Róla is elmondható, hogy a fizikai adottságai megvannak az NFL-hez, de mind az elkapásban mind a blokkolásban fejlődnie kell főleg az előbbiben kell bizonyítania, mennyire lehet majd bevetni a komolyabb passzjátékokban. Blokkolási technikáján neki is sokat kell dolgoznia, de legalább megvan a mentalitása, hogy el akarja pusztítani a blokkolandó védőjét. Javára szóljon, hogy hihetetlen sokoldalú prospectről van szó, mert H-backnek, fullbacknek is lehet használni a klasszikus TE szerepek mellett, de egyesek még slot és külső elkapóként is látnak benne fantáziát. Nem véletlen, hogy ha bárhol utána olvasunk a „svájci bicska” kifejezés azonnal előkerül vele kapcsolatban.

Megjósolni sem lehet, hogy az edzői stáb hogyan képzeli el a használatát a jövőben. Az újoncok közül vele kapcsolatban vagyok a legszkeptikusabb. Ha csak egy Devlin vagy blokkoló TE pótlék lesz, akkor egyértelműen bustként lesz majd kezelve ez a választás. Maximum akkor fogja megérni ezt a két negyedik körös befektetést, ha egy Hernandez lightot kapunk belőle, amit én kevésbé látok bele. Mivel elég sok mindenben kell fejlődnie, hogy megugorja az NFL szintet, viszont a sokoldalúsága miatt sok snapet kaphat a pályán, lesz lehetősége bizonyítani ez biztos.


Round 5, Pick 14 (159 overall): Justin Rohrwasser, K - Marshall

Az ötödik körben jött is a mindenki által várt kicker, a meglepő inkább az volt, hogy eddig csúsztak és mi választhattunk legelőször ebből a classból. Ezeket egyébként jobban szeretem mert így legalább elmondhatjuk, hogy az első hat választásunkból öt olyan, akiket mindenáron a csapatunkban akartunk tudni.

A The Athletic draft szakija Dane Brugler konkrétan nem helyezte el a draft top10 legjobb kickere közé. Rotoworld-ön meg leírtak egy ilyen jellemzést a választásról: „Not sure why a right-wing tattooed kicker was selected at No. 159.” szóval érdemes szelektálni kinek a véleményére ad az ember.
Az újonc rúgók értékelésénél valami komolyan félremehetett az NFL Front Office-ok és a draft szakírók között, mert a mindenki által egekig magasztalt és szinte konszenzusos legjobb rugót, Blankenship-et például senki nem draftolta. Három csapat is jobban bízott másban, a többiek közül meg még csak egy szaros hetedik köröset sem áldozott rá senki, pedig egy jó kicker aranyat tud érni még mindig. Pár év múlva kiderül kiknek volt igazuk.

Rohrwasser-nél természetesen mindenki leragadt a szélső jobbos tetkóin, ami lehet egy fiatalkori hülyesége, de lehet csuklyában alszik el minden este. Én feltételezem, hogy utána jártak a srácnak, ha már a tape-ek, interjúk(?) alapján ő volt a boardunkon a numero uno kicker. Az nem kérdés, ha mégis valahogy beigazolódnak ezek a szélsőjobbos dolgai, akkor ki kell vágni azonnal.

Szóval ettől eltekintve mit láttak a srác? Junior évében még csak 71%-ban értékesítette a mezőnyrúgásait, viszont végzős évére ezt az értéket feltornázta 86%-ra, meg is kapta a Conference USA legjobb ST játékosának járó címet. Mindenki kiemeli a felépítését és az erős lábát, kickoffokat is elég precízen rúgja. Fontos megemlíteni, hogy rossz időjárási körülmények között is játszott, ez nálunk kifejezetten hasznos, lehet ez emelte a többi rugó fölé...

...jah és nem utolsó sorban a srác elég magabiztos a mérkőzés vége felé:

 twitter.com/ezlazar/status/1254123831523971076Round 6, Pick 3 (182 overall): Michael Onwenu, OL - Michigan

Ahogy megvoltak az egyértelmű needekre a húzásunk és ki lett pipálva a kicker is, a draft érdemi része lezárult, neki lehetett fogni a nagyon-nagyon projekt és camp bodyk kiválasztásának. Legalább is ezt szeretném feltételezni, mert ha a három támadófalember egyfajta needre jött, akkor komoly gondunk lesz az Ofallal. Itt azért meg kell említeni, hogy olyan stealeket behúzhattunk volna mint, Markus Bailey LB, Juan Jennings WR, Geno Stone S, KJ Hill WR (személyes kedvencem). Persze látjuk, hogy Belichick nem teljesen a szakértők boardjai alapján rangsorol, de hogy a 6. körben sem próbálkozik olyanokkal akik bőven megérnék a kockázatot az furcsa, de a need bármit felülírhat.

Először a Michigan kezdő jobb guardjára esett a választásunk. Érdemes Onwenuról felvételeket nézni, szép nagyra lett felhizlalva. Az a fajta falember akit könnyebb átugorni mint megkerülni, a horizontális Trent Brown. Azt lehet tőle várni amit egy majdnem 350 font súlyú falembertől: erőből nagyon kevesen fognak átmenni rajta. Végzős évében 496 passzblokkolásra engedett 3 QB hitet és az egész egyetemi pályafutása alatt 1198 passzblokkolásra csak két sacket engedett. Viszont sebességből nagyon könnyen verhető, mert ahogy az várható ilyen testtömeggel nem éppen a gyors reagálás az erőssége. Lábon egyértelműen lassú, ha kézzel vagy olvasásból nem tudja időben lereagálni a védőjátékost akkor őt azonnal meg is verték. Erőből sok védőjátékost meg tud majd blokkolni a második szinten screeneknél, futójátékoknál, az igazi kérdés el tud-e időben jutni blokkolandó védőjátékosig, mert nem éppen gazellamozgással közlekedik a pályán. NFL szinten a játék még jobban felgyorsul, ami szintén nem az ő játékstílusának kedvez.

Számomra egyértelmű camp bodynak tűnik, aztán meglátjuk, egy erős alapozással talán foghat egy rosterspotot, de ez nagyban függ Thuney esetleges elcserélésétől illetve a tavaly draftolt dán srác mit alkot.

Round 6, Pick 16 (195 overall): Justin Herron, OL - Wake Forest

Ismét egy OL pick és még van hátra még egy. A draft előtt azt mondtam, a tavalyi támadófalemberek beválásának az is lehet egy mérőfoka, hogy idén hol és mennyit költünk ezekre a posztokra és bár 3 picket is ellőttünk erre még mindig az a sejtésem, hogy nem a tavalyiak helyére draftoltunk.

Herronra azt mondják inkább guradban lehet szerepe az NFL-ben, de egyetem LT-t játszott 2017-ben konkrétan sacket sem engedett. 2018 első játékhetén ACL szakadást szenvedett., ki is hagyta az évet. Passzblokkolásban jó viszont futásnál már vannak komoly gondjai. Nem atletikus, nincs benne sok potenciál, szerintem szintén camp body

Onwenuval megkűzdhetnek ki szerzi meg a backup backupja posztot a rosteren.

Round 6, Pick 25 (204 overall): Cassh Maluia, LB - Wyoming

Maluia-t sokan inkább csak speciális egységben tudják elképzelni. Megvan a sebessége, hogy oldalvonaltól oldalvonalig játsszon, atletikussága miatt inkább a klasszikus linebackerként jöhet számításba, aki visszalép és zónázik, nem a LOS-on küldik el passrushra. Ebben viszont nem volt kiemelkedő abban a három évben mikor kezdőként lépett pályára az egyetemen. Játék olvasásban még nagyon sokat kell fejlődnie, így leginkább ST-ben foghat roster spotot, ha egyáltalán sikerül neki.

Egyszer még ittas vezetésért is elkapták, szóval nem ő a legélesebb kés a fiókban...


Round 7, Pick 16 (230 overall): Dustin Woodard, OL - Memphis

Woodard lehet a B terv, ha Andrewsnak az egészsége nem szuperál. A PFF szerint ő a draft legjobb futásblokkoló centere, elit értékelést kapott ezen a területen ráadásul tavaly az összes center közül második legmagasabbra értékelték. 2018-ban még guardként játszott, végzős évében került be center posztra. Sokoldalú, így ha Andrews visszatérne a régi formájában nem elképzelhető, hogy a majdani megüresedő Thuney helyére vagy backupnak is bejelentkezhet. Semmivel sem rosszabb prospect mint anno volt Andrews és ha belőle egy igen jó kis centert faragtunk, akkor esetleg Woodardból is sikerülhet.

Egyetemen nem volt komoly sérülése, de még kihagyása is alig. 52(!) egymáskövető meccsen kezdett, ami iskola rekord támadófalemberek között. Ha ez nem lenne elég meggyőző, a lehetséges snapek 92,4%-t pályán töltötte. Atletikus, de kicsit alulméretezett. Ha egy frissen draftolt támadófalemberre kéne rámutatni a három közül, ki fogja meg biztosan az 55-ös rosterhelyet, akkor én tuti Woodard-ra voksolnék.

 twitter.com/ezlazar/status/1255209255336099841Összességében elmondható, hogy szinte csak projekt játékosokat húztunk, kevés olyat találunk köztük, aki már az első pár héten komoly segítséget tudna majd nyújtani a csapatnak. Számomra külön tetszett, hogy nem húztunk irányítót, a két felcserés TE húzást még szoknom kell. Én lehet megkockáztattam volna például Keene csúszást és negyedik körben BPA-zok kétszer ha már nincs bent, de ez részemről megint csak szőrszálhasogatás. Értékelés szempontjából egy B osztályzatnál jobbat azért semmiképpen sem lehet adni a draftot követően. Viszont simán benne van, hogy három év múlva ez egy A+os értékelésre javul, tele meghatározó játékosokkal, és ez nem a szokásos „bárkiből bármi lehet” draft utáni reménykedés. A sima „in Bill we trust” mantránál azért nagyobb realitása van ennek. Ezekben az újoncokban már most kézzel fogható a potenciál (egy kis képzavarral élve), igazából csak a fejlődésük mértéke a kérdés. A legtöbb hátrányosságuk a tapasztalatlanság, ez az amit a mi edzői stábunk, ezzel a kultúrával maximálisan ellensúlyozni tudják. Ráadásul többjüknek kvázi túl sok konkurenciájuk nem is lesz a kezdő snapekért. Nekem az utóbbi évek egyik legjobban tetsző draftja, egy választás sincs, amivel ilyen fejvakarósan nem értenék egyet.

De hát persze sokan le fogják húzni ezt a draftot is mert nem jött se irányító se elkapó, így kvázi csak projektekben, boom or bust-okban lehet reménykedni, kevés első napos, azonnal bevethető tehetséggel, amire „nagyon nagy szüksége lett volna ennek a sok éve nem látott gyenge rosternek”...."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
3 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 5 éve
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
6 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
És tényleg...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 5 éve
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
apróságnak tűnik, de milyen igaz

 twitter.com/andrewgrutt/status/792734039581069312"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
2 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Lassan draft, pár szó róla én hogyan látom.

Ahova nagyon ne húzzunk első négy körben: RB-TE-QB

Véleményem szerint a legfontosabb hiányposztok, nem sorrendben: OT,OG,DE,CB és ezek után jön a WR

Bár már nem tartom, akkora eretnekségnek az elkapó draftolását első körben (hosszútávon nincs igazán lekötött WRünk), a poszt mélysége és a többi poszt kevésbé erős felhozatala miatt úgy érzem értékben sokkal jobban jövünk ki ha az elkapó húzást későbbre hagyjuk.
Viszont azt be kell vallani, hogy ha a London, Wilson, Williams (kedvenc képem a játékáról:  twitter.com/BrettKollmann/status/1513684730268377092/photo/1 ), Olave négyesből bent lenne még egy a 21. helyen, akkor nagyon nehéz szívvel tudnék lemondani róla. Ilyen szintű elkapó tehetségre nagyon-nagyon régen volt esélyünk.
Realitás jelenleg viszont az, hogy ezzel kevésbé kell foglalkoznunk.

Értékben én azt mondom, hogy OT és CB a realitás 1/21.-en.

CB-t nagyon nem kell magyarázni, lehet hoztunk pár tölteléket, akikből össze lehet hozni valamit, de hosszútávon nincs megoldás, ráadásul az utóbbi évek tanulsága az hogy nem fogsz találni olyan rookiet, akit magabiztosan be tudsz majd állítani az első évében és nem kell tőle fázni. Hozni kell valakit, mert nem lehet mindig az UDFA kukázásokban bízni. Van esélyünk, hogy a class harmadik legjobb CB prospectjét kiválaszthatjuk.
Booth-Elam-McDuffie hármas lehet bent, akik közül én Booth-ra voksolnék.

OT nem hatalmas need, de Wynn úgy néz ki nem megoldás, voltak hírek az offseasonben, hogy őt fogjuk eltradelni (erre Mason ment...), szóval most lehetőségünk lenne, hogy a class 4.(?) 5. legjobb OT prospectjét kivihetnénk. Hagyhatnánk ezt is középső körre, de nem szabad alulbecsülni az Ofal minőségének jelentőségét, főleg nem Jonesszal a kezdőben.

OG picknek 21. helyen nem örülnék, de valahol érteném (ha pl Zion Johnson az), hogy azonnali megoldást kell rá találni, de szerintem harmadik körben például Dylan Parham simán meg tudná oldani ezt a feladatot.

DE poszton top4-ből szerintem bármelyik jöhetne, de abban nem vagyok biztos, hogy a vezetőség szemében is need a poszt. Perkins nagy kérdőjel, mennyire lehet majd vele számolni a szezonban.


Ami nagyon nem tetszene első körben:

-bármelyik LB: erre a posztra csak akkor draftolnék első körben, ha generációs tehetségről van szó, egy Kuechly megéri ezt az árat, viszont most a drafton messze nincs ilyen játékos, ráadásul erre a LB-SS hibrid szerepre már itt van Peppers meg Dugger, totálisan felesleges ide vagy erre a szerepkörre húzni egy Devin White 2.0-t. Klaszikus, egy dimenziós ILB-t top100ban szerintem nincs értelme ma már draftolni.

-bármelyik DT: Nagyon nem vagyok Jordan Davis fanja, de még ha el is hinném a hypeját, biztos baromira izgalmas párost alkotnának Baremore-ral, de abszolút luxus pick lenne, úgy hogy nincs értelmes CB-nk, Ofal jövőjében kérdések vannak, akkor már inkább reacheljünk egy nagy potenciállal bíró WR-t (Watson)

-Hamiltonon kívül saftey pick: 0,01% esélyünk van Hamiltonra, bár anno Derwin James is 17. helyig csúszott, Hamiltonért megérné felmenni top15be, de amúgy egyik safteyre sem mondanám, hogy megérne első kört még hátra cserével sem. Több draft óta mondom, hogy meg kellene találni a jövő védelem vezérét, DMC pótlását, de ezen a drafton nagyon nem látom ki lenne az (nyilván idén fogunk reachelni valakiért a második körben 😊 )

-Ojabo pick: Nincs nagyobb bajom vele, bár nem az a kihagyhatatlan tehetség mint pl Williams WR-eknél. Most volt ACL sérülése, michigani edgeekkel már volt elég dolgunk, örülnék neki ha most nem mi kockáztatnánk hasonló prospecttel.


Ebből a 17 emberből bárkit elfogadnék, első választásként:

DE
-Hutchinson
-Walker
-Thibodeaux
-Jermaine Johnson II

OT
-Neal
-Ekwonu
-Cross
-Penning
-Raimann

S
-Hamilton

WR
-Wilson
-Olave
-London
-Williams

CB
-Gardner
-Stingley
-Booth


Ehhez viszont az kéne, hogy LB-k,DT-k és QB-k is kimenjenek előttünk. Realitás az, hogy egy DT és talán 1-2 QB ki is megy, így talán van esélyünk egyet behúzni a listáról. Ha nincs szerencsénk, akkor viszont innen azonnali letrade, mert így nagyon nem tudnék mondani egy prospectet aki megérné 21. helyen kiválasztani.
Sajnos abban sem bízhatunk, hogy valaki QB-ért jönne fel a helyünkre, túlfizetve minket, mert utánunk legkorábban a 32.helyen választó Lions az akit QB needes csapatnak lehet tekinteni.

Szerkesztette: ZERO_L"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
De a támadók inkonzisztens játékán kár idegeskedni. Ez az év erről szól. Én azt hittem ezt mindenki lerendezte magában az első hét előtt...

Már az nagy szó, hogy újonc irányítóval (vagy ha úgy vesszük Jones elég szignifikáns fejlődésével, ami baromira nem evidencia), nem hogy a csoportért alanyi jogon versenybe szálhatunk még AFC első helyére is van esély.

Lehet nem lesz meg egyik se, lehet PO-ba éppen becsúszunk és betlizik Jones és/vagy a támadók, emiatt hülyére vernek. Ez teljesen reális kimenetel.

Érdemes észben tartani, hogy Jones még prospect ként sem volt kvázi hibátlan Lawrence/Luck szinten. A rendszer fittsége miatt nyilván nekünk jobb prospect volt mint másnak, illetve itt könnyebb dolga volt itt, de neki még rengeteget kell tanulnia. Majd akkor basszuk fel magunkat mikor a harmadik évében is azt kell nézni, hogy a tök üres elkapót nem találja el, nem tudja elindítani időben a playt, van egy jó meg van egy gyenge meccse egymás után váltakozva stb.


És azt se felejtsük el, hogy még nem volt totál vállalhatatlan meccse sem. Ami megint természetes lenne egy újonctól. Lehet Jones ebben is más lesz, mert ő sosem fog egy bizonyos szint alá menni, de ezt addig nem fogjuk megtudni, amíg nincs meg a kellő minta.

Ez az év a minta gyűjtésről szól. Az hogy az AFC (komplett liga?) hektikussága miatt úgy néz ki, hogy ennek ellenére is komoly eredményt érhetne el a csapat az nem szabadna, hogy az ítélőképességet befolyásolja. Nem szabad túl nagy elvárásokat támasztani, illetve lehet csak ha mégse következik be akkor azt ne a csapaton verjük majd le."Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 hónapja
ZERO_L New England Patriots 3 815 — situational football
Fox news logo segít, hogy tuti nem fake
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/