ZERO_L

New England Patriots

ZERO_L
Utoljára láttuk
10 órája
Regisztrált
több mint 9 éve
Fórum hozzászólások
4 344


"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/



Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
A héten jön a draft és amíg nincs értelmes QB-nk addig számunkra minden draft az irányító prospectek körül fognak zajlani.

Leírom, én hogyan látom őket, lehessen min röhögni x év múlva.

Caleb Williams,USC

Számomra nem kérdés, hogy ő a legjobb a classban. Mivel beton biztos 1/1-es választás lesz, így totál felesleges írni róla bármit is, esélyünk sincs megszerezni.
Azért örülök, hogy a szezon elei "generációs tehetség" hypeból visszavettek és bár egyesek nem tartják sokkal-sokkal jobbnak a class elit propectjeinél, azért elég sok helyen konszenzus van, hogy ő a legjobb irányító a drafton. Szerintem neki van a legmagasabban a padlója és plafonja is sokkal nagyobb, mint bármelyik másik irányítóé a classban. Őt inkább a Burrow, Lawrence féle prospectekkel kéne összehasonlítani, de vélhetően azért abban a párhuzamban elvérezne. No brainer 1/1.
Tipikusan az a prospect, aki ha nem jön be, akkor vagy az edzőid segghülyék vagy volt vele kapcsolatban olyan dolog, amit nem lehetett a scout folyamat során észrevenni.

Jayden Daniels,LSU

Én személy szerint nagyon fázom tőle, így nagyon-nagyon nagyon nem szeretném, ha őt húznánk 1/3-n. Jelenleg ennek van a legnagyobb esélye, mert "mindenáron kell egy QB, a GM seggét megmenteni és eladni a reményt a szurkolóknak". Én ezt a szemléletet iszonyatosan károsnak tartom, és mocskosul szomorú lennék, ha mi is ezt a stratégiát alkalmaznánk, de ezt már többször kifejtettem.
Szóval Daniels az én szememben inkább a "run first" irányítóhoz van közelebb, ami college szinten nagyon sokat ér, látványos is és pályán tudja tartani az Offense-t, NFL szinten ez kivitelezhetetlen és hosszútávon nem is tud működni. Nagyon sokan ezért Lamar Jacksonhoz hasonlítják, de szerintem ez iszonyatosan lusta scouting eredménye. Lamar sokkal jobb volt lábbal, gyengébb kiszolgáló személyzettel, pl neki nem volt első körös, class második legjobb elkapója a csapatában. Daniels felépítésben is sokkal gyengébb, néha olyan érzése volt az embernek, hogy ezt a gyereket a következő védő ott helyben elhantolja:

Mondanom sem kell NFL szinten ez a fajta játékstílus mennyi ideig lesz hatékony… Emlékezzünk vissza Jacksont is nagyon sokáig RB-nek csúfolták, nyilván túloztak, de volt alapja. Danielsnek is végig kéne mennie hasonló fejlődési folyamaton, viszont ehhez kell az edzői stáb és maga a játékos is. Ez sincs meg minden csapatnál és nálunk sem biztos, hogy adottak ehhez a feltételek.
Kicsit erős a „run first QB” skatulya, de túlságosan is a lábára hagyatkozott egyetemen és az ilyen prospectektől én mindig ódzkodom. Az NFL-ben a passzokkal nyersz meccset, a földön való atletikusság meg csak extra, amit időnkét x-faktorként elő kell/lehet venni, de ezt a prioritást sosem lehet megfordítani, mert az azt jelenti, hogy valami baj van a passzjátékkal. Az meg nagyon nagy probléma.
Sokan azt hozzák fel erényének, hogy a hosszú labdái csodálatosak voltak. Ami igaz is, de ez szerintem hatalmas fluke, ami az NFL-ben biztosan nem fog összejönni. Utolsó évében kb minden bejött neki, meg is nyerte az MVP díjat, de ez a játékstílus elsősorban a highlightokon néz ki jól, profi szinten ez kvázi értelmezhetetlen. Kis túlzással éppen az ellenkezőkben kéne jónak lennie. Rövid és közép távoli dobásai inkonzisztensek, márpedig profi szinten ebből lesz több és nem a hosszú TD-kből.
Ami még igazán aggasztó vele kapcsolatban, hogy sack-mágnes. Nagyon kevés olyan statisztika van, ami college és NFL szinten kvázi azonosan értelmezhető, de ez az egyik.
Ha valaki pl önhibájából sok sacket nyelt be, az profi szinten is hajlamos lesz ezekre és az sosem jelent sok jót. Nem egyértelmű indikátora ez a jó/rossz irányítónak, de ebben fejlődni baromira nehéz, ahogy a passzpontosságban is.

Összegezve: Túl sok a red flag vele kapcsolatban, túl sok mindent kellene a profi szinthez fejlődnie. Mobilisabb irányítók részsikerei elvakíthatnak egyes GM-ket ezért olyat látnak Danielsbe, ami nem biztos hogy benne van.
Ha az lenne a szitu, mint pl Jalen Hurts-nél, hogy a második kör közepén próbáljuk meg, hátha csiszolunk rajta és akkor jó lesz, azt mondom miért ne. TOP3 picknek NO FUCKING WAY. Ha elit O# stábunk lenne, akkor is fáznék ettől, mert túl sok mindent kell a srácnak megtanítani és kérdéses, hogy képes-e ezt elsajátítani.
Nem, köszönöm, szenvedjen vele valaki más.

Drake Maye,North Carolina

A felhozatalból leginkább neki tudnék örülni, bár nagyon nagy az esély rá, hogy pontosan előttünk fogják kivinni, ezzel sodorva az FO-nkat valami őrületesen nagy faszság panic moveba. Sajnos ez most nagyon is reális szcenárió. Ettől függetlenül azért Maye sem az a kihagyhatatlan prospect, annak ellenére, hogy sokan nagyon közel rangsorolják Williamshez, kvázi 1A – 1B-nek titulálva őket. Szerintem azért bőven van elég különbség Caleb javára, hogy rangsorolni tudjuk őket, de nálam is egyértelműen Maye a második legjobb irányító prospect. Nagyon sok mindent lehet a játékában szeretni, nekem azért is tetszik mert egy közepes csapatban, nulla segítséggel tudott értelmezhetően jó, olykor kiváló játékokat bemutatni. Ergo tuti nem „utazó” a srác, nem a többi tehetség, a kiváló rendszer az ami felhúzták a játékának minőségét. Felépítése tökéletes, atletikus is, megvan a karereje, nem úgy, mint Mekinél, akit egyszer láttak 60 yardot passzolni mert még arra is volt ideje, hogy megkávézzon. Mayenek legit karereje van, amit mozgásból való dobásnál is meg tudott többször villantani. Abszolút benne is megvan ez a hero ball stílus, mint Williamsbe, hogy semmiből tud játékot csinálni az atletikusságának is köszönhetően, viszont Maye van hogy ezt nagyon túl tolja.
Elég inkonzisztens ebben és meg kell tanulnia mikor ne nyomja fullba a kretént. Rengeteg kimagasló játékra jut jó pár totálisan megmagyarázhatatlan passz is, amikor kvázi 2 yardra nem tudja odadobni a társának. Ezeket profi szinten nagyon hamar le kell majd vetkőznie. Egyesek a lábmunkáját is kritizálták, ebből is adódhatnak ezek a megmagyarázhatatlan passzok. Másik komoly hiányossága, hogy rosszul kezeli a nyomást. Természetesen, ez minden újoncnak kihívást szokott okozni és sokszor ezen is múlik, hogy valaki értelmezhető profi irányító lesz vagy Zack Wilson.
Mayenek nagyon magasan van a plafonja, mert fizikailag minden adottsága megvan ehhez és elit játékos között még nem tudta megmutatni mire képes. Lehet félre lesz menedzselve, bőven vannak hiányosságai, ami miatt nincs kőbe vésve, hogy 2-3 év alatt eljut egy Herbert szintre, de inkább ilyen játékost vinnék el, mint olyat, akiben nagyon sok a kérdőjel (Daniels) vagy akiben abszolút nincs potenciál (Nix)
Mellé teszem Jayden Daniels-t mint prospectet és egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy miért választaná bárki is előbb Danielst mint Mayet (nyilván, mert nem értek hozzá…). Szóval, sok hülyeséget látunk már a tizeniksz év alatt a draftok során, de én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Maye lecsússzon az ölünkbe a harmadik helyre.
Ha mégis azonnal rohanni kell a cetlivel...

J.J. McCarthy,Michigan

Legnagyobb enigma a drafton és az utóbbi jó pár év QB prospectjei közül is talán nála voltak a legszélsőségesebb vélemények. X év múlva ő lehet majd a draft legnagyobb stealje. Viszont attól mert a lottón is annyit nyerhetsz, hogy több generációra megoldod a család anyagi gondjait, nem véletlenül hívják a hülyék adójának…
McCarthy egy OP csapatban lett bajnok, amihez mindig annyi minimálisat tett hozzá, amennyi éppen kellett, de ez mennyiségben, számosságban egyszerűen értelmezhetetlen, mert ennyi jó játékot bármelyik QB prospect fel tud mutatni a pályafutása során. Abszolút nem volt rákényszerítve, hogy a hátán vigye a csapatot. Nem tudom, kinél jelzett be a vészharang, de helyben vagyunk. Számomra egyértelmű a párhuzam Mekivel, ráadásul a mi 1/15-s választásunk legalább nyers statokban felgyújtotta az eredményjelzőt, amit már akkor lehetett tudni, hogy nem egyedül a zseniének volt köszönhető, de JJ még erre sem volt képes. Ő csak morzsákat mutatott, megoldott nehéz szituációkat, mikor lábán kellett 1st downokat hozni, mikor szűk ablakba kellett bedobni a labdát, csak a mennyiséggel és a gyakorisággal van nagyon nagy probléma. Atletikusságával neki is vannak gondjai, ami profi szinten szintén limitálják majd a játékát. Míg Meki mackós volt, JJ nyüzüge, amin nyilván lehetne változtatni sőt kell is ha komolyan gondolja ezt az NFL karriert.
Persze el lehet sütni megint a közhelyeket, hogy fehér gyerek, zsebirányító, Michiganből, akkor ő lesz a következő Tom Brady, de ez még nevetségesebb párhuzam, mint volt 2021-ben volt. Én személy szerint úgy vagyok vele, ha egy korábbi és jelenlegi NFL főedző annyira nem bízott benne, hogy inkább a futójátékra és védelemre építette a bajnok csapatát, akkor az bizony egy komoly indikátor számomra, az irányító minőségét illetően.
Sokan, olyanok is, akiknek a szavára adok és jobban értenek hozzá mint én, elmondják minél többet nézik a játékát annál jobban kedvelik. És valahol megértem őket, hogy ki lehet elemezni a játékát annyira, hogy a fejben összeálljon egy csiszolatlan gyémánt prospect képe, de számomra ennek a játékosnak megfoghatatlan/értelmezhetetlen a plafonja mert a Drew Lock - Daniel Jones - Alex Smith - Tony Romo skálán kvázi bármi lehet. És mire alapozol jelenleg nála? Arra a maroknyi pár playre, meg 1-2 évig beülteted a videószobába tanulni?
Nekem egyszerűen túl nagy rizikó ellőni egy top15-s picket egy kvázi lottószelvényre. Persze, bejöhet és akkor te vagy a legnagyobb király, de az esetek többségében ezek a projektek nagyon hamar elvéreznek.
Harmadik körben, esetleg második kör végén mert QB needes a liga és harmadik körre már lehet nem lesz bent, be lehet próbálni a srácot, hátha hülyék voltak az edzők Michiganben és tényleg megvan benne az x-faktor, ami még nem jött ki belőle. Első körben overreach a szememben.
Reakcióm, ha őt vinnénk:

Bo Nix, Oregon

Neki már csókolómmal fognak köszönni a draft utáni rookie minicampben, ez fix. Több mint 60 meccset játszott egyetemen, fél évvel idősebb a 3 NFL szezont lejátszó Lawrence-nél, hagyok időt... Nyilván jól döntött Nix, hogy kimaxolta a college játék idejét mert most lesz legmagasabb az ázsiója, de ettől még kontextusba lehet tenni a játékát, hogy idősen túljárt a 19-20 éves védők eszén. De sajnos még ez sem teljesen igaz, mert jó játéka leginkább a rendszernek volt köszönhető, kevés olvasás, közeli célpontok, RPO-k. Auburben rossz rendszerben, fiatalon gyengén játszott, akkor mindenki eltemette ezt a státuszt sikerült javítani az Oregonban, de avatott szemnek hamar kiderül, hogy azért nem arról van szó, az isten adta tehetsége utat tört a nyugati parton.
Rengeteg QB needes csapat lesz, szóval benne van, hogy elviszik az első kör végén. Viszonylag magas a padlója. Van egy (viszonylag egyszerű, QB friendly) rendszer, amiben jól tudott mozogni, de túl sok potenciál nincs benne. Egy atletikusabb, tapasztaltabb Mac Jones.
Gondolkodtam azon, hogy egy Harrison-Nix párossal az első két körben nem járhatnánk rosszul, aztán arra jutottam, egy Derek Carr típusú QB-val csak azt érnénk el, hogy bebetonozzuk magunkat a középmezőnybe. A PO-ba éppen bejutó vagy éppen nem bejutó csapatok sorában, akik ha be is jutnak sem zavarnak sok vizet. Azért Nix-nél még kérdéses, hogy a Carr szintet konzisztensen tudja-e hozni, ha igen, akkor a rookie szerződéséig lenne értelme megtartani, addig meg találni kell valakit akiben több a potenciál. Nem látom, hogy bármire megoldást jelentene, hosszútávon inkább az a veszély állna fel, hogy elhisszük neki, csak pár igazolásra vagyunk a bajnokesélyes státusztól, közben a probléma ott van az orrunk előtt.


Michael Penix Jr.,Washington

Őt nagyon gyorsan le lehet zárni, mint komolyan vehető prospect: több szezont sem tudott befejezni sérülés miatt ebből kettőn ACL szakadást szenvedett. Nekem ennyi elég is lenne, bottal nem piszkálnám. 3. nap elején rápróbálnék hátha, de hát addig tuti nem lesz bent mert valaki fixen rá fog hasalni erre a gránátra az első két körben.
Sajnos a sérülései megmutatkoznak a játékstílusában is, nem mozog ki a zsebből. Futni csak akkor kezd, ha nagyon-nagyon muszáj, ő a nyomás elől nem fog kiforogni, az tuti. Nem elég pontosak a dobásai, de nyilván baromi sok passzjátékkal operált mert ilyen felfogású offenseben játszott. Csak viszonyításhoz képest az utolsó két évében Penix 1100 passzt kísérelt meg McCarthynál ez a szám 650…
Ha csak a tudását nézzük, akkor egyértelműen Nix előtt van és magasabban van a padlója, mint Danielsnek és McCarthynak viszont a sérüléseit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Izgalmas játékos, de hogy minden sack után azért kelljen izgulni, hogy mikor jön be a kiskocsi és viszik el a hordágyon az nekem személy szerint nagyon nem hiányzik.



Korábban azon a véleményen voltam, hogy az első választásunk nagyban meg fogja határozni a draft stratégiánkat, manapság viszont már úgy vagyok vele, hogy ha 1/3-an nem jön irányító akkor később teljesen felesleges húzni. Esetleg 5-6-7. körben hátha beletrafálunk. A későbbi körös QB prospectek között nem igen látok olyat, aki magabiztosan ki tudná szorítani Zappet. Ha nem alakul jól a draft az elején (értsd nem jön Maye), akkor meg inkább talent levelt kéne eléggé megnövelni, hogy reális képet kapjunk a jelenlegi irányítóinkról ne kelljen arra fogni, hogy ilyen bénákkal senki nem tudna értelmes támadójátékot összehozni.

Nagyon nehéz megmondani milyen stratégiát fogunk követni. Azonnali erősítést szeretnének? Főleg a jövőnek draftolnak x évre előre? Új rezsim, új szokások. Olvasni olyan értesüléseket, hogy a tulajék is jobban beleszólnak majd a draftolásba… milyen jó lesz az, minden sikeres franchise alapja ez, hello Dallas. (Nehogy idővel visszasírjuk a második körös DB bustokat…)
Jelenleg ezért teljesen kiszámíthatatlan mégis milyen irányba fogunk elindulni. Sokan azt mondják, hogy WR és OT poszton nagyon mély a draft. Nem tudom a jelenlegi stáb hogyan vélekedik a tavalyi OL draftoljainkról de én nem tartom kizártnak, hogy OT poszton pl duplázzunk az első négy körben.

Számomra ez lenne a legfontosabb, hogy egy fixen jó szélső falember húzzunk be (ez vélhetően 2/2-vel lenne, hacsak nem robbant valaki bankot 1/3-ért). Ha sikerül Harrisont behúzni, akkor nekem ő bőven elég erősítés lenne elkapó fronton, de ha 4. körtől bent maradna valami kihagyhatatlan tehetség, akkor nyilván lehetne itt is duplázni.
Ettől függetlenül olyan hatalmas needet nem látok a csapatban. Persze jó lenne még egy DE, mert hosszútávon nemigen látni ki fogja megoldani a passrusht, nyilván sémával lehet ezt javítani, de kéne egy domináns játékos mint Judon. Ha követjük a korábbi évek stratégiáját, akkor RB posztra szintén lehetne lőni egy 3-4.körös picket.
Úgy érzem a secondary az nagyából adott, persze CB sosem elég, de ez sem az a must have kategória.


Szóval jelenleg azon a véleményen vagyok, hogy jöjjön Maye, ha nincs bent, akkor Harrison és onnan már BPA alapján főleg OL-re fókuszálva.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
6 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Fasza, jövőre is megvan akkor a bajnoki cím.

Sixo
Szerintem ez jó igazolás, minden csapatba kell jó 3&D periméter védő. Brown szintű középszer 55+ keres évente...
FLZOLI
Középszer... Csak nagyon kicsit vagy vakon
ZERO_L
Hát ha szerinted Brown elit szinten tud bármit is és nem a rendszer és a közeg miatt tűnik sokkal jobbnak akkor tényleg nem ugyan azt nézzük
FLZOLI
Nem kell elit szinten tudnia bármit is. Ha csak elit szinten triplázna érdemelne max fizut? Nem, mert összeségében kell nézni a játékosok tudását.

Two-way játékosok közül ott van a topon ha a nagyon szűk elitbe nem is tennéd be, ilyet meg nem találsz minden bokorban. Nem sok embert tudsz mutatni, akit ha pl ráállítasz Zion-ra 1az1ben, akkor fizikálisan (!!!) simán felveszi vele a versenyt és konkrétan limitálni tudja.

Ha pennyre lebontod a fizetését, akkor nyilván ár érték arányban nem éri meg, mert nem ő az NBA legeslegjobb játékosa. De most ennyiért lehetett megtartani ezt diktálja a piac. Ha te nem fizeted ezt ki akkor más röhögve megteszi és utána mehet a matek, hogy kivel tudnád őt helyettesíteni, támadó és védő oldalon egyaránt.

Attól mert jó csapat van körülötte még neki iszonyatosan sok érdeme van abban, hogy ez a csapat ilyen domináns. De kár is ezt erőltetni, ha nem vagy képes ezt észrevenni majd jön a PO aztán úgy is az fog számítani.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
6 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Ritka szar élmény egy jó játékost látni ennyire "gyorsan" megöregedni a pályán.
Clutch Klayből max egy jó kiegészítő kispad játékos lesz a következő években és lehet még ez is csak a best case scenario.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Fasza, jövőre is megvan akkor a bajnoki cím.

Sixo
Szerintem ez jó igazolás, minden csapatba kell jó 3&D periméter védő. Brown szintű középszer 55+ keres évente...
FLZOLI
Középszer... Csak nagyon kicsit vagy vakon



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
8 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Ez a JJ McCarthy hype megint egészen elképesztő és nonszensz
r.baggio
Azért ez nálam nem egy Will Lewis szint, és érteni vélem, mi az elgondolás.
zacknorb
Megosztod a nagy közönséggel is?
ZERO_L
Levisnál az utolsó szezonjában is folyamatosan azt éreztem, hogy miatta képes meccseket bukni a csapat, míg JJ-nél ez az érzés egyáltalán nem volt meg. Vele lett bajnok a csapat, és nem annak ellenére. Plusz mikor hozták ki szezon közben az első körben, megnéztem a számait, és meglepődve tapasztaltam, hogy ez nem szar, sőt.
Igen, simán lehet hogy besül, mert az draft egy kibaszott nagy lutri, de itt senkit nem fogok 1/4-ért sültbolondnak hinni, ellentétben tavaly az lett volna.
Plusz a csapatok majd beárazzák, és eldöntik, hogy mizuvan.
zacknorb
Abban reménykedtem, hogy konkrétumokkal tudsz szolgálni a "jók a számai"-n túl. Kicsit csalódtam.

Az elgondolást mindig bele lehet magyarázni, mert ez a draft már csak egy ilyen műfaj.

Itt a hype mértéke az ami totálisan érthetetlen. Lassan már ott tartunk, hogy második legjobb QB prospect...

Sok helyről lehet hallani, hogy minél többet nézik annál jobban tetszik neki és biztos van ebben valami, de egyszerűen a mutatott mennyiségről szerintem nem szabad ennyire elvonatkoztatni. Ahogy NBA-ben sem lehet per36 statra vetíteni és összehasonlítani minden játékost, mert oka van annak, hogy valaki 20 percet játszik átlagban, más meg 30-at.

McCarthy-nál egyszerűen olyan kicsi mintáról beszélünk, hogy súrolja a hiba határt. El lehet ismerni a potenciált, bár ez is ködös, de a padlója konkrétan nem létezik. Közhelyesen lehetne boom or bust játékosnak nevezni, de a boom az olyan wishfull thinking, mintha azt mondanád, hogy egyszer fehér ember fogja tartani a 100 méteres sprint világcsúcsát.
Ennek a rizikónak is meg van a helye, de nálam közelében sincs az első körnek.
(szerintem másodikban is pazarlás, de ott a QB need miatt azt mondom valahogy megértem az elkeseredést)



És ebben is van egy nagyon fontos mondat:

It's not his fault he (and the team) were so good that he barely played in the fourth.

Persze, hogy nem az ő sara, de ha nincs tesztelve ilyen téren, akkor mégis hogyan lehet QB2-3 helyre tenni? Egy scouting során ez szürke zóna, talán egyeseknél red flag is.

Ahogy kapitnono is mondta, nagyon nem mind1, hogy valaki utasként szerepel egy bajnok csapatban vagy vezetőként. Nézzük meg Burrowt, Lawrencet vagy Watsont ők elit számokat, játékot tettek fel egy kimondottan erős csapatban. Ezek sem jelentenek automatikus legitimációt a beválásra, de egy alapot adnak, hogy alacsonyabb szinten elit teljesítményt tudtak letenni.

Lehet én vagyok paranoiás és mindenről ugyan az jut eszembe | pina | , de nekem McCarthy nagyon hasonlít egy korábbi prospect gyerekre, aki szintén egy brutális OP csapatban bajnok lett, csak ő még mellette feltette a Burrow-féle statokat és látványos playeket is. Ez nyilván mindenkit elvakított (az unalomig szajkózott profi karaktere mellett...) azt már senki nem akarta észrevenni, hogy a séma és talent mennyiség (3 vagy 4 első körös WR tehetség) szépen elpalástoltak minden negatív dolgot vele kapcsolatban. Szóval én az ilyen "utazó bajnokoktól" nagyon tartok és örülnék neki ha pl a csapatom nem az ilyenekkel próbálkozna...


Csakhogy ne csak őt szapuljam, nekem az sem fér el pl a fejemben, hogy Penix-t hogy a francba lehet első körben kivinni. Nekem másodikban is iszonyat reachnek számít. Mert ha a sérülésétől eltekintek (amit hülyeség lenne megtenni), a mutatott játékban sem az a kihagyhatatlan prospect mintapéldánya, a kettő együtt meg olyan kombináció, amit nem értek bárki miért venne a nyakába.



Tavaly olyan jó volt látni, hogy a csapatok mennyire helyén tudták kezelni a QB prospecteket (nem te Steelers...), jó lenne ha idén ez a hype is csak a médiától jönne és szakemberek reálisabban látnák ezeket az irányítókat.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
8 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
ez a formátum borzalmas
kb élvezhetetlen szar az egész
Negritis, a vajda
Nekem nagyon tetszik.
Az NFL Red Zone is nagyon jó.
Kampman
aztán konkrétan sikerült lemaradni egy utolsó perces dobásról/támadásról...

nem tudom ebben amúgy mi az élvezhető, háttérzajnak azt mondom esetleg, de ehhez mondjuk olyan kommentátor páros kell, akik képesek elvinni a műsort a hátukon, mert értenek annyira az NBA-hez, hogy nem felületesen követik
(Haraszti múltkor az edző rangsorhoz hozzá nem tudott szólni, csak a szokásos lózungokat nyomta....)

ez nem amerikai foci, hogy be lehet lőni mikor vannak izgalmas/fontos pillanatai egy mérkőzésnek, a RedZone ezért működik, az NBA360 meg ezért nem

túl nagy a szerepe a véletlennek, talán arra jó, hogy a szoros meccsek végjátékát el lehet kapni, de ezt maradéktalanul tegnap sem sikerült megugrania az NBA-nek, szóval akkor minek is van ez?



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
8 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Mivel Belichick egy ideig biztosan nem fog még ennyire nyíltan beszélni, ezért next best thing alapon érdemes ezt végig hallgatni.
Bőven van benne elég érdekes anyag, régi storik...




"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
16 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
We are living in a simulation.

2064-es spanyol kupát meg sem hirdetik, rögtön odaadják a Bilbaonak




"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
17 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
“If his name wasn’t Bronny James, I would say I thought he’s a late second-rounder who is a draftable two-way [contract],” one Western Conference executive said.

Nagyon kiváncsi vagyok hol fog elkelni. Igazából nem is értem miért jön a draftra, ha csak tényleg nem az motiválja, hogy a faterral együtt/ellen játszon. De neki még nagyon sokat kéne fejlődnie egyetemi szinten…

Ha papuska benyögi, hogy jön vele csomagban akkor simán látom első kör közepéig felmozogni, de most egy (jelenleg) gyenge rookie játékost draftolni 1-2 év nagyon nagyon karrier endig Jamesért, nem tűnik egy hatalmas ötletnek.
ZERO_L
kétlem hogy bárki behúzná első körben, hiába megy vele apuka csomagban ha nincs rá pénz
meg hol lenne értelme?
knicks?
Negritis, a vajda
Phily?
Nem a pénz lesz a probléma, hidd el...



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
17 napja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Menjünk rá a Maseratira...




"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Draftunkról kicsit bővebben #tldr

Visszatekintve, látva az egész draft lefolyását, megint csak elmondhatjuk, hogy bár variáltunk, tanakodtunk mit fog csinálni a Front Office, de tulajdonképpen semmi meglepő nem volt. Belichick húzott egy tipikus rá jellemző draftot. Nem érdekelte a közvélemény QB fetisizmusa, a szurkolók WR mániája vagy mit mondanak az adott draft classról. Ő megkereste azokat a prospecteket, akikre vágyott és pontosan azokat szerezte meg, nem BPA-zot sőt inkább agresszíven (ez azért meglepő) kifejezetten a célpontjait húzta be, 3 feltrade és a draft első kickerének a kihúzása is ezt mutatja. Jennings-en kívül egyik választásra sem lehet azt mondani, hogy kicsit sarkítva „nincs ló jó a szamár is” esete forgott volna fent.

Egyszerű volt a stratégia, javítani az FA piacon meggyengült védelmet és erősíteni a TE pozíciót (+ szerezni egy kickert, de hát ezt mindenki tudta). Csak, hogy még belichickesebb legyen a draft első két napján kiválasztott egyénekre szinte mindegyikre elmondható, hogy sokoldalú, nem csak egyféleképpen tudják segíteni a csapat játékát.


Round 2, Pick 5 (37 overall): Kyle Dugger, DB - Lenoir-Rhyne


Első sorban azt kell leszögezni, hogy egyáltalán nem volt reach. Aki például Tavon Wilson féle pickkel hasonlítja össze, annak nem nagyon kell komolyan venni a véleményét. Ott volt a top5 safety között a draft előtti rangsorokban és ha Simmons-t nem vesszük ide, akkor teljesen rendben van, hogy McKinney után másodiknak megy ki. Delpit-nél komoly red flag volt a legutóbbi idénye, Winfield-nél a sérülések, Chinn-nél meg sokkal atletikusabb Dugger, ráadásul az összes posztvetélytársánál sokkal nagyobb benne a potenciál. Én arra lettem volna igazán kíváncsi, ha bent van még az Alabama safety-je, vajon akkor is az nb3-ból draftolunk-e, de vélhetően a potenciál és az atletikusság abban a helyzetben is Dugger felé billentette volna a mérleg nyelvét.

Ez a srác egy igazi SPARQ monster, fizikálisan már most kész van az NFL-re, egyértelműen Chung helyére lett draftolva, de atletikusságának köszönhetően a strong safety,free safety és linebacker posztokat is bejátszhatja a jövőben, akár még a slot CB-t is esetenként. Középiskolásként nem kapott ösztöndíjat semelyik komolyabb egyetemtől csak a Lenoir-Rhyne, Berry College, Reinhardt hármastól. Kezdetben CB-t játszott, majd átmozgatták safetybe és bekerült a speciális egységbe is, ahol volt pár igen szép visszahordása is. Volt, hogy 7 perc alatt kettőt is visszahordott 6 pontra. Utolsó évében megkapta az egész liga legjobb védőjének járó díját, majd meghívták a Senior Bowlra és az edzéseket megmutatta, hogy a top egyetemek végzőseivel is felveszi a versenyt. Állítólag ekkor nyűgözött le nálunk mindenkit. A Combine-on meg természetesen szinte minden mérésben elit számokat hozott. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis csak egy harmadosztályú játékosért miért nem reach a második kör eleje. Hát pontosan azért mert amikor azt állítják róla, hogy kivételes felépítése, atletikussága van, az nem csak egy szokásos felszopás, első körös fizikai tulajdonságai vannak:




A legfontosabb vele kapcsolatban, hogy fel kell készíteni fejben az NFL sebességére. Egy tipikus boom or bust játékos, aki minden olyan tudásnak birtokában áll amit nem lehet tanítani, viszont komoly lemaradásban az NFL sebesség feldolgozásában. Nagyon sok lépcső fok van a Div II-ből az NFL-be és bár nagyon kiemelkedően játszott a harmadosztályban, azért az első évét vélhetően többnyire csak ST-ben és a videószobában fogja tölteni. Pár snap lecsúszhat neki a védelemben is, de azért komoly meglepetés lenne ha be tudná verekedni magát a kezdőbe a szezon végére. Emlékezzünk vissza a draft után rögtön elküldött Obi Melifonwu hasonlóan atletikus szörny volt kikerülve az egyetemről. Egyesek a következő Kam Chancellornak várták, de óriási bust lett. Ez nagyon is elképzelhető Dugger esetében is, akinek a sikeressége mostantól leginkább csak attól fog függeni mennyi extra órát tölt videózással. A hozzáállása adott, hisz nagyon mélyről kapaszkodott fel posztja egyik kiemelkedő prospect státuszába és ha ez a bizonyítási vágy még mindig benne lesz, akkor itt az edzői stábtól meg fogja kapni a kellő segítséget, hogy a lehető legmagasabbra jusson. Ilyen szempontból a legjobb helyre került.

Nagyon sok dolga lesz vele az edzői stábnak, de elmondásuk szerint (nyilván ilyenkor mi mást mondanának) három nevet írtak fel a második körre Duggert, Uchet és egy harmadik más csapat által draftolt játékost. Ha elkerülik a sérülések és a srác nem elégszik meg az NFL-be való bekerüléssel, akkor nem csak Chung méltó utódját szereztük meg, hanem ligaszinten is egy kiemelkedő játékost.


Round 2, Pick 28 (60 overall): Josh Uche, LB - Michigan

Szintén egy olyan játékosról beszélünk, aki az elmondások alapján elsőként írtunk fel a második kört megelőzően a cetlinkre, mint „must have” prospect. Mint szinte minden idei választásunknál nála is elmondható, hogy egy atletikus játékosról van szó, akit nagyon sok helyen és szerepkörben be lehet vetni a védelemben.
Érdemes rákeresni a highlightokra vagy megnézni a lenti videót, a srác iszonyat erős, guardokat képes egy az egyben betolni. Széles a passrush repertoárja, nem csak a testi erejét, atletikusságát használja ki. Jadrick Wills az Alabama tackelje , aki 1/10-en ment ki a drafton, Uche-t nevezte meg mint az a passrusher, aki ellen a legnehezebb volt védekeznie a tavalyi szezonban. Már a Michigan-en is sok pozícióban és szerepkörben használták. Szélről, középről támadta az irányítót és passz elleni védekezésben is hátraküldték zónázni, emberezni. A PFF mérése alapján a draftra jelentkezők közül az utóbbi két évben neki volt a legmagasabb a „pass-rush win rate”-je 27,1%-kal (máshol 22%-ot írnak). Egy a lényeg, ő volt az utóbbi két év legjobbja ebben tekintetben.

Lehet a boxscore statokat nem termelte zsákszámra, de ennek ellenére nyomás generálása például sokkal hatékonyabb volt mint Zack Baun-nak, akit a draft egyik nagy fogásának tartanak:



Benne is rengeteg potenciál rejlik, de ezt ki is kell tudni aknázni, amire az ő esetében is beletelhet 1 évbe. Rendszeresen az utolsó két évében kezdett az egyetemen, végzős évében vált egyértelmű kezdő játékossá. Sokat kell még tanulnia, mert még csak az alapjait tudja a szerepkörének, ezeket ki kell bővíteni és mellette még az NFL szintjéhez is hozzá kell szoknia.

Első évében egyértelműen a passrush feladatokra koncentrálódhatnak a snapjei a védelemben, de az év végére akár már meghatározóbb szerepet is betölthet passzvédekezés szempontjából is. Bár nem tudom Winovich hol hány snapet töltött a védelemben tavaly, de szerintem bőven meg tudnak majd férni egymás mellett a pályán és nem egymás elől veszik el snapszámokat. Uche legnagyobb hiányossága, hogy alulméretezett, de ezt hosszú karjaival ellensúlyozni tudja, plusz a tapasztalatlanságából adódóan a játékolvasásban, főleg futások ellen kell fejlődnie és a szerelésein is van mit javítani. Érdekes lesz figyelni milyen szerepben képzelik majd el a jövőben, abszolút lehet belőle egy every-down OLB, aki terror alatt tartja az ellenfél támadófalát.
Nekem a személyes kedvenc pickem a draftról, nagyon sokat látok ebben a srácban, mert tényleg minden jellemzője patriots pozitív és én többre tartom mint „csak” egy KVN/Collins pótlék.

Egy kis illusztráció, milyen sok helyen tudjuk alkalmazni a védelemben Uche-t:



Round 3, Pick 23 (87 overall): Anfernee Jennings, DE - Alabama

Furcsa volt, hogy két védőválasztással kezdtük a draftot, de hogy a harmadik játékos is a védelembe fog érkezni azt nagyon nehezen lehetett megjósolni. Pedig van értelme, mert Uche-Jennings párossal reálisan pótolhatónak tűnik az FA piacon elveszített KVN-Collins duó. Ha nem is egy az egyben és nem az első évükben, de második évre ez a páros komoly dominanciát jelenthet a LOS-on, mind a futás elleni védekezésben mind a passrushban. Főleg ha a többi front7 játékossal kiegészítjük őket (Winovich, Wise?)

Jennings a többiekhez képest nem annyira sokoldalú, főleg inkább a DE poszton lesz használva, de jó futás ellen és passrushban is eredményes. Utolsó évében vezette a csapatában a sack és TFL mutatókat, nem véletlenül lett All-SEC first team tag. Uchéval szemben sokkal tapasztaltabb, mind a négy évében legalább 10 meccsen pályára lépett, az utóbbi két éve kimondottan produktívra sikeredett. Minden jellemző rá, ami egy Nick Saban által edzett játékosra igaz. Jól olvassa a játékot, jó a technikája, blokkokról jól tud lejönni, ha nem ér oda az irányítóhoz, olvassa a szemét és képes leütni a labdát. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a szezon előtt szerződtettünk egy analitikust az Alabama futball csapatától és a Combine-on már megmondta Jennings-nek, hogy belőle Patriots játékos lesz.

Amit nem fog tudni ellensúlyozni a profik között az az atletikusság hiánya. Ő nem az a fajta all-round játékos, aki a pályán vertikálisan is tud majd játszani, nincs sok értelme zónázni visszaküldeni, esetleg az underneath route-okra visszaléphet. A LOS-on fogja a játékidejének jelentős részét tölteni, vele kapcsolatban leginkább a konzisztencia lesz a kérdés és az, hogy esetleg Flowers-hez hasonlóan a fal közepéről is tud-e majd hatékony lenni. Meg kell említeni, hogy volt egy igen komoly térdsérülése 2018 legeslegelején, ami után nem csak a további futball karrierje került veszélybe, hanem akár a lábát is amputálhatták volna. Ezután lehúzott még a korábban említett két igen jó szezont az Alabama-n, így talán elmondhatjuk, hogy ebből a horror sérülésből sikerült felépülnie.


(Edzéseken Stidhammel jöhet a round 2 😊 )

Round 3, Pick 27 (91 overall): Devin Asiasi, TE - UCLA

Megérkezett a várva várt TE pick és leginkább csak az a meglepetés, hogy a draftokon évekig figyelmen kívül hagyott posztra, egy mindenki által gyengének titulált classból, most két kifejezettem magas picket áldoztunk, felcserével. Ezek számomra azt mutatják, hogy nagyon magasra tartjuk ezeket a játékosokat, vagy nagyon kétségbe voltunk esve, merem remélni az előbbiről van szó.

Asiasi, a többi draftolhoz hasonlóan inkább projekt mint kész játékos. Potenciálját tekintve klasszikus tight end-ként lehet majd rá számítani, de ehhez mindkét szerepkörben rengeteget kell még fejlődnie. Felépítése és atletikussága ideálisnak mondható viszont csak egy egyetemi évet tud felmutatni, ahol rendszeresen játszott és bevonták a passzjátékba. Mentségére szóljon a végzős éve azért elég produktívra sikeredett. Csakhogy mindenkinek világos legyen ebben az egy évében Asiasi több labdát kapott el, több yardot szerzett mint Kittle az utolsó két évében összesen.
Az alapok adottak számára, mindent tud kezdetlegesen amit egy all-round tight endtől elvárhatna az ember, de semmiben nem kiemelkedő. Mind a blokkolási technikában, mind az elkapásban fejlődnie kell(például az úgynevezett „catch radius”-án növelni), a testi fölényét is meg kell tanulnia jobban kihasználnia. Testi adottságai miatt képes lehet YAC-eket termelni, de NFL szinten a védők már kevésbé fognak lepattanni róla. Nagy hiányossága, hogy kevésbé hatékony mikor a védővel a nyakán kell elkapnia a labdát viszont ha szabadra játssza magát akkor nagyon kevésszer droppol.

 twitter.com/ezlazar/status/1235698694294470657

Mivel nincs túl magasan a rosterünkön a TE mérce, akár kezdő is lehet a szezon korai szakaszában, egy kicsit többet használva mint tavalyi elődeit. Második évére lenne elvárás a részemről, hogy ha még nem is all-round státuszban, de valamelyik szerepkörben már egyértelmű kezdőjátékosként lehessen rá számítani.

Round 3, Pick 37 (101 overall): Dalton Keene, TE - Virginia Tech

És akkor jött a draftunk egyetlen komolyabb meglepetése, hogy Keene személyében újabb TE-ért cserélünk fel. A duplázás igazából borítékolható volt, inkább a személye volt váratlan, hisz ilyenkor még a sokkal többre értékelt Trautman elérhető volt.

Keene Duggerhez hasonlóan kimagasló a SPARQ mutatókkal rendelkezik, szóval ebből (és hogy nem top10 pick lett) kikövetkeztethető, hogy ő is még elég nyers játékos, akiben hatalmas a fejlődési lehetőség. Asiasival ellentétben neki két vállalható évet tudott le az egyetemen, de összességében a produktivitásuk megegyezik. Mindenhol azt olvasni vele kapcsolatban, hogy a Virginia Tech-nél alulhasználták a srácot, alig futtattak vele különböző route-okat és blokkolni sem tanították meg rendesen.

Ezért is lehetett sokaknál inkább negyedik-ötödik körös tehetség. Róla is elmondható, hogy a fizikai adottságai megvannak az NFL-hez, de mind az elkapásban mind a blokkolásban fejlődnie kell főleg az előbbiben kell bizonyítania, mennyire lehet majd bevetni a komolyabb passzjátékokban. Blokkolási technikáján neki is sokat kell dolgoznia, de legalább megvan a mentalitása, hogy el akarja pusztítani a blokkolandó védőjét. Javára szóljon, hogy hihetetlen sokoldalú prospectről van szó, mert H-backnek, fullbacknek is lehet használni a klasszikus TE szerepek mellett, de egyesek még slot és külső elkapóként is látnak benne fantáziát. Nem véletlen, hogy ha bárhol utána olvasunk a „svájci bicska” kifejezés azonnal előkerül vele kapcsolatban.

Megjósolni sem lehet, hogy az edzői stáb hogyan képzeli el a használatát a jövőben. Az újoncok közül vele kapcsolatban vagyok a legszkeptikusabb. Ha csak egy Devlin vagy blokkoló TE pótlék lesz, akkor egyértelműen bustként lesz majd kezelve ez a választás. Maximum akkor fogja megérni ezt a két negyedik körös befektetést, ha egy Hernandez lightot kapunk belőle, amit én kevésbé látok bele. Mivel elég sok mindenben kell fejlődnie, hogy megugorja az NFL szintet, viszont a sokoldalúsága miatt sok snapet kaphat a pályán, lesz lehetősége bizonyítani ez biztos.


Round 5, Pick 14 (159 overall): Justin Rohrwasser, K - Marshall

Az ötödik körben jött is a mindenki által várt kicker, a meglepő inkább az volt, hogy eddig csúsztak és mi választhattunk legelőször ebből a classból. Ezeket egyébként jobban szeretem mert így legalább elmondhatjuk, hogy az első hat választásunkból öt olyan, akiket mindenáron a csapatunkban akartunk tudni.

A The Athletic draft szakija Dane Brugler konkrétan nem helyezte el a draft top10 legjobb kickere közé. Rotoworld-ön meg leírtak egy ilyen jellemzést a választásról: „Not sure why a right-wing tattooed kicker was selected at No. 159.” szóval érdemes szelektálni kinek a véleményére ad az ember.
Az újonc rúgók értékelésénél valami komolyan félremehetett az NFL Front Office-ok és a draft szakírók között, mert a mindenki által egekig magasztalt és szinte konszenzusos legjobb rugót, Blankenship-et például senki nem draftolta. Három csapat is jobban bízott másban, a többiek közül meg még csak egy szaros hetedik köröset sem áldozott rá senki, pedig egy jó kicker aranyat tud érni még mindig. Pár év múlva kiderül kiknek volt igazuk.

Rohrwasser-nél természetesen mindenki leragadt a szélső jobbos tetkóin, ami lehet egy fiatalkori hülyesége, de lehet csuklyában alszik el minden este. Én feltételezem, hogy utána jártak a srácnak, ha már a tape-ek, interjúk(?) alapján ő volt a boardunkon a numero uno kicker. Az nem kérdés, ha mégis valahogy beigazolódnak ezek a szélsőjobbos dolgai, akkor ki kell vágni azonnal.

Szóval ettől eltekintve mit láttak a srác? Junior évében még csak 71%-ban értékesítette a mezőnyrúgásait, viszont végzős évére ezt az értéket feltornázta 86%-ra, meg is kapta a Conference USA legjobb ST játékosának járó címet. Mindenki kiemeli a felépítését és az erős lábát, kickoffokat is elég precízen rúgja. Fontos megemlíteni, hogy rossz időjárási körülmények között is játszott, ez nálunk kifejezetten hasznos, lehet ez emelte a többi rugó fölé...

...jah és nem utolsó sorban a srác elég magabiztos a mérkőzés vége felé:

 twitter.com/ezlazar/status/1254123831523971076



Round 6, Pick 3 (182 overall): Michael Onwenu, OL - Michigan

Ahogy megvoltak az egyértelmű needekre a húzásunk és ki lett pipálva a kicker is, a draft érdemi része lezárult, neki lehetett fogni a nagyon-nagyon projekt és camp bodyk kiválasztásának. Legalább is ezt szeretném feltételezni, mert ha a három támadófalember egyfajta needre jött, akkor komoly gondunk lesz az Ofallal. Itt azért meg kell említeni, hogy olyan stealeket behúzhattunk volna mint, Markus Bailey LB, Juan Jennings WR, Geno Stone S, KJ Hill WR (személyes kedvencem). Persze látjuk, hogy Belichick nem teljesen a szakértők boardjai alapján rangsorol, de hogy a 6. körben sem próbálkozik olyanokkal akik bőven megérnék a kockázatot az furcsa, de a need bármit felülírhat.

Először a Michigan kezdő jobb guardjára esett a választásunk. Érdemes Onwenuról felvételeket nézni, szép nagyra lett felhizlalva. Az a fajta falember akit könnyebb átugorni mint megkerülni, a horizontális Trent Brown. Azt lehet tőle várni amit egy majdnem 350 font súlyú falembertől: erőből nagyon kevesen fognak átmenni rajta. Végzős évében 496 passzblokkolásra engedett 3 QB hitet és az egész egyetemi pályafutása alatt 1198 passzblokkolásra csak két sacket engedett. Viszont sebességből nagyon könnyen verhető, mert ahogy az várható ilyen testtömeggel nem éppen a gyors reagálás az erőssége. Lábon egyértelműen lassú, ha kézzel vagy olvasásból nem tudja időben lereagálni a védőjátékost akkor őt azonnal meg is verték. Erőből sok védőjátékost meg tud majd blokkolni a második szinten screeneknél, futójátékoknál, az igazi kérdés el tud-e időben jutni blokkolandó védőjátékosig, mert nem éppen gazellamozgással közlekedik a pályán. NFL szinten a játék még jobban felgyorsul, ami szintén nem az ő játékstílusának kedvez.

Számomra egyértelmű camp bodynak tűnik, aztán meglátjuk, egy erős alapozással talán foghat egy rosterspotot, de ez nagyban függ Thuney esetleges elcserélésétől illetve a tavaly draftolt dán srác mit alkot.

Round 6, Pick 16 (195 overall): Justin Herron, OL - Wake Forest

Ismét egy OL pick és még van hátra még egy. A draft előtt azt mondtam, a tavalyi támadófalemberek beválásának az is lehet egy mérőfoka, hogy idén hol és mennyit költünk ezekre a posztokra és bár 3 picket is ellőttünk erre még mindig az a sejtésem, hogy nem a tavalyiak helyére draftoltunk.

Herronra azt mondják inkább guradban lehet szerepe az NFL-ben, de egyetem LT-t játszott 2017-ben konkrétan sacket sem engedett. 2018 első játékhetén ACL szakadást szenvedett., ki is hagyta az évet. Passzblokkolásban jó viszont futásnál már vannak komoly gondjai. Nem atletikus, nincs benne sok potenciál, szerintem szintén camp body

Onwenuval megkűzdhetnek ki szerzi meg a backup backupja posztot a rosteren.

Round 6, Pick 25 (204 overall): Cassh Maluia, LB - Wyoming

Maluia-t sokan inkább csak speciális egységben tudják elképzelni. Megvan a sebessége, hogy oldalvonaltól oldalvonalig játsszon, atletikussága miatt inkább a klasszikus linebackerként jöhet számításba, aki visszalép és zónázik, nem a LOS-on küldik el passrushra. Ebben viszont nem volt kiemelkedő abban a három évben mikor kezdőként lépett pályára az egyetemen. Játék olvasásban még nagyon sokat kell fejlődnie, így leginkább ST-ben foghat roster spotot, ha egyáltalán sikerül neki.

Egyszer még ittas vezetésért is elkapták, szóval nem ő a legélesebb kés a fiókban...


Round 7, Pick 16 (230 overall): Dustin Woodard, OL - Memphis

Woodard lehet a B terv, ha Andrewsnak az egészsége nem szuperál. A PFF szerint ő a draft legjobb futásblokkoló centere, elit értékelést kapott ezen a területen ráadásul tavaly az összes center közül második legmagasabbra értékelték. 2018-ban még guardként játszott, végzős évében került be center posztra. Sokoldalú, így ha Andrews visszatérne a régi formájában nem elképzelhető, hogy a majdani megüresedő Thuney helyére vagy backupnak is bejelentkezhet. Semmivel sem rosszabb prospect mint anno volt Andrews és ha belőle egy igen jó kis centert faragtunk, akkor esetleg Woodardból is sikerülhet.

Egyetemen nem volt komoly sérülése, de még kihagyása is alig. 52(!) egymáskövető meccsen kezdett, ami iskola rekord támadófalemberek között. Ha ez nem lenne elég meggyőző, a lehetséges snapek 92,4%-t pályán töltötte. Atletikus, de kicsit alulméretezett. Ha egy frissen draftolt támadófalemberre kéne rámutatni a három közül, ki fogja meg biztosan az 55-ös rosterhelyet, akkor én tuti Woodard-ra voksolnék.

 twitter.com/ezlazar/status/1255209255336099841



Összességében elmondható, hogy szinte csak projekt játékosokat húztunk, kevés olyat találunk köztük, aki már az első pár héten komoly segítséget tudna majd nyújtani a csapatnak. Számomra külön tetszett, hogy nem húztunk irányítót, a két felcserés TE húzást még szoknom kell. Én lehet megkockáztattam volna például Keene csúszást és negyedik körben BPA-zok kétszer ha már nincs bent, de ez részemről megint csak szőrszálhasogatás. Értékelés szempontjából egy B osztályzatnál jobbat azért semmiképpen sem lehet adni a draftot követően. Viszont simán benne van, hogy három év múlva ez egy A+os értékelésre javul, tele meghatározó játékosokkal, és ez nem a szokásos „bárkiből bármi lehet” draft utáni reménykedés. A sima „in Bill we trust” mantránál azért nagyobb realitása van ennek. Ezekben az újoncokban már most kézzel fogható a potenciál (egy kis képzavarral élve), igazából csak a fejlődésük mértéke a kérdés. A legtöbb hátrányosságuk a tapasztalatlanság, ez az amit a mi edzői stábunk, ezzel a kultúrával maximálisan ellensúlyozni tudják. Ráadásul többjüknek kvázi túl sok konkurenciájuk nem is lesz a kezdő snapekért. Nekem az utóbbi évek egyik legjobban tetsző draftja, egy választás sincs, amivel ilyen fejvakarósan nem értenék egyet.

De hát persze sokan le fogják húzni ezt a draftot is mert nem jött se irányító se elkapó, így kvázi csak projektekben, boom or bust-okban lehet reménykedni, kevés első napos, azonnal bevethető tehetséggel, amire „nagyon nagy szüksége lett volna ennek a sok éve nem látott gyenge rosternek”....



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 2 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
És az idei győztes:




"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
11 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
Egy kis személyes összefoglaló a draftról:

Pár napot pihenve, úgy érzem ez az utóbbi évek egyik legjobb draftja volt, mert az én értékítéletem szerint így kéne körülbelül minden draftunknak sikerülnie. Nyilván sokszor nem jönnek ki a lépések, szerencsétlenül alakulnak a csapatok választásai, nincs cserepartner stb, de egy jó draft szerintem azon alapszik, hogy az első három körben húzott játékosoknál nincs az az érzésed, lehetett volna jobb és húzod a szádat miattuk.
Ez idén maximálisan teljesült és bár vannak furcsa választások, összességében én abszolút pozitívként értékelem ezt az idei draftot. Az hogy, skill posztra 4-5. körben egyáltalán nem húztunk pedig volt rá négy lehetőségünk is, egy nagyon érdekes döntés. Az élet majd megválaszolja helyes volt-e. Ha akadt itt jó pár NFL kezdő szintű játékos, akkor a scout teamnek lesz pár álmatlan éjszakája, de a draft előtt már egybehangzó véleményként azt mondták sokan, hogy ez a class egészét tekintve nem túl erős így valahol érthető a döntés.



Round 1, Pick 17 Christian Gonzalez, CB, Oregon
Gondolom már az is utánanézett a srácnak, aki a draft napján hallotta először a nevét. Egy elit atlétáról van szó, aki ráadásul jó futballista is. Igaz, csak egy igazán jó éve volt Oregonban és lehet a mentalitása sem az a tipikus „átharapom még a kismacskád torkát is” típus, de ezen kívül nem tudsz belekötni a játékába. Voltak kérdések vele kapcsolatban mielőtt az Oregonba transferelt, tud-e nagy játékokat csinálni, elég veszélyes-e a labdára, de minden kérdőjelet kiegyenesített, nem véletlenül volt mindenkinél top10 prospect.
Csúszását abszolút Derwin Jameséhez tudom hasonlítani, aki anno szintén top tehetség volt és nem azért csúszott (szintén 1/17-re) mert valami problémája lett volna vele a csapatoknak (bár lehet olvasni olyan pletykákat, hogy Gonzalezzel egyeseknek voltak még aggályai), egyszerűen hülye GM.ek, inkább más, értéktelenebb posztokra húztak, így került Chargershez James. Ilyenek előfordulnak, anno nagyon szívtam a fogam, hogyan lehet ilyen mocskos nagy mázlista Chargers, most meg örülök, mint majom a farkának.
Gonzalez lehet első évében nem váltja meg a világot, CB-k esetében ez elő szokott fordulni, de ha sérülések nem fogják hátráltatni, akkor egy korrekt kezdő a padlója, a plafonja meg a liga top3 CB-je.
100%osan nyilván nem lehet kijelenteni, hogy tuti nem lesz bust, hisz a pár éve 1/3-as Okudah lett óriási bust, pedig pospectként szinte tökéletes volt. BB stábja keze közé viszont ennyire tehetséges corner még nem került újoncként. Ha megnézzük az utóbbi években milyen CB prospectekből csináltunk top védőket, akkor Gonzaleznél a határ tényleg a csillagos ég lehet…
(Én személy szerint Jaxon Smith-Njigbanak jobban örültem volna, valamiért benne sokkal biztosabban látom az NFL szupersztár kalibert, de Gonzalez volt a második kedvencem, szóval egy kurva rossz szavam nem lehet.)

Round 2, Pick 46 Keion White, EDGE, Georgia Tech
Kicsit váratlan volt a húzás, hogy nem támadókhoz húztunk (OL, TE vagy WR), de relatív needre jött és magába a játékosba sem igazán lehet belekötni. Egyeseknél késői első körösként volt feltüntetve, mert iszonyat nagy upsideja van. Ő is egy RAS sztár, aki ki tudja használni az adottságát, de technikáján és pass rush repertoárján bőven van mit fejleszteni. Több poszton, felállásban bevethető, szóval abszolút látni mit szerettek benne és miért fog illeni nagyon a védelmünkbe. Első évében szerintem csak szituációs playekben lesz fent, én második évére várok tőle nagy berobbanást, mikor már eléget dolgoztak vele az edzők. Mondjuk Uchetól is sokkal hamarabb vártuk már a berobbanást (ez már betörtént), szóval lehet majd harmadik éve lesz az igazi Whitenak.
Mentalitása abszolút BB kompatibilis.

Round 3, Pick 76 Marte Mapu, S, Sacramento State
Szintén meglepetés, hogy itt sem támadó jött, mert még mindig bent volt pl Kraft (TE) vagy Downs (WR), de a játékos abszolút értéken van és ennek is bőven van értelme. Őt annyira nem vettem górcső alá, én ezt a saftey-LB class-t skippeltem, de jókat olvasni róla. Nem tudom mennyire Dugger 2.0-nak jön, én olvastam olyat, hogy simán be lehetne küldeni középre LB-nek ő lehetne a mi Dion Jonesunk. Nyilván Bentleyt nem egy offseason alatt fogja kijátszani a kezdőből, de ezen a poszton is ráfér a védelemre az upgrade.
Lövésem sincs mi a pontos terv vele, majd meg kell nézni hol próbálgatjuk. Szerencsére neki sem kell első évében villantani.

Round 4, Pick 107 Jake Andrews, G, Troy
És akkor el is érkeztünk a számomra legfejvakarósabb pickhez. Ezt így nagyon nem tudtam hova tenni és azóta sem sikerült megbékélnem vele. Értem, hogy kell Andrewsnak csere/utód, értem, hogy Ferentz-et lehetne upgradelni, de miért most és miért pont ő. Az utóbbira nyilván az a válasz, hogy ő volt a legjobb elérhető, amit persze be lehet mondani minden picknél, de amikor nincs meg a megfelelő OL mélység, lehetne bármilyen skill postra mélyíteni, akár egy boom or bust játékossal próbálkozni kvázi BPA alapon, akkor komolyan a center utódlása a legfontosabb? Semmilyen szinten nem értem, de biztos majd bivaly lesz, hát meglátjuk.
Pro tipp: Véletlenül se keressetek rá a nevére…

Round 4, Pick 112 Chad Ryland, K, Maryland
Lehet azon vitatkozni mekkora reach, a következő kicker 6. körben ment el, szóval lehet azt mondani, hogy talán 5. körben is bent lett volna, de lehet mindenki 2 komolyan vehető kickerrel számolt a boardján és ezért csak három ment ki az egész drafton. Ezt már sosem tudjuk meg. Elmondása szerint szereti a hideget és a szeles időjárást, kihívásnak tekint rájuk, nálunk ezt tuti meg fogja kapni. Erős lába van szóval a kickoffoknál már nem kell punterrel bohóckodni. Aztán majd meglátjuk milyen lesz a mezőnygól hatékonysága, hisz úgy is ezen fog minden múlni. Kicsit reach szagú, de z egészét nézve abszolút az jön le, hogy skill posztot tekintve elengedtük ezt a draftot és ha ez valóban így volt, akkor egy biztosabb(?) kicker pick nem a világvége.

Round 4, Pick 117 Sidy Sow, OL, Eastern Michigan
Sow szintén nem volt a szívem csücske, de Andrews-zal szemben legalább minimális értelmet látok benne. Sow atletikuságát tekintve elit, csak ebből az ég világon semmit nem láttunk a felvételen. Én az ilyen prospectektől nagyon fázom. Ő egy atletikus, de rossz futballista, akit meg kéne tanítani jól játszani. Építeni max az adottságaira tudunk. Ha jól reagál a képzésre akkor lehet belőle valami, de az esetek többségében az adottság édes kevés. Egyes források most azt mondják OT-ban kipróbáljuk, aztán meglátjuk mit tudunk vele kezdeni.
Kíváncsi vagyok mikor látunk belőle valamit, simán benne van, hogy Eastern Michiganben kókler posztedzői voltak.

Round 5, Pick 144 Antonio Mafi, OL, UCLA
Úgy néz ki a stáb az első 3 kör után inkább ráment a mennyiségi OL húzásra hátha bejön az egyik és akkor már jók vagyunk. Mafi egyértelműen guardnak jön, szóval Sow tackleben játszhat ha nem jön össze, lehet Onwenu lesz az és a két újonc majd megküzdhet a kezdő guard posztért. Ötödik körben már nemigen számíthatunk csodára, szóval egynek elmegy.

Round 6, Pick 187 Kayshon Boutte, WR, LSU
Ő a következő nagy hate pickem… Boutte-hoz hasonló prospecteket nagyon-nagyon nem kedvelem. Tavaly ilyenkor még rengeteg mockban első körös pickként aposztrofálták, aztán a szezonban szinte minden megmozdulásával azt segítette elő, hogy végül egy 6. körös játékos legyen. A boom or bust prospectek címerállata. Fizikuma meg lenne egy kiváló játékoshoz, YAC tenyészetben kiváló, tipikusan az az elkapó, akinek a kezébe kell adni a játékszert minél hamarabb, nem ő fog 40 yardot előre futkározni, hogy Jones a kezébe ívelje a labdát. Ha csak highlightokat nézi az ember, akkor azt hinné egy sztárról van szó, de végzős évében nagyon kevés maradandót alkotott. Sérülések is hátráltatták, edzői stáb sem volt ideális számára, de a legnagyobb gond szerintem a két füle között található.
Természetesen hatodik körben ilyeneket kell választani, ez már a „ki nem szarja le” kategória. A draft legnagyobb stealje lehet, ha fejben össze tudja szedni magát, de én annyira nem látom, hogy ez a gyerek ezzel a mentalitással bármi hasznot hozzon vagy el tudja viselni „tough love”-t, hogy ennyi erővel egy mascotra is ellőhettük volna ezt a választást.
Cáfoljon rám, ezt azért elrakom későbbre:


Round 6, Pick 192 Bryce Baringer, P, Michigan St.
Elhoztuk a class legjobb punterét. Punter kérdés sincs megoldva hosszútávon. Hatodik körben ez már simán belefér. Ha nem jön be, kit érdekel kategória.

Round 6, Pick 210 Demario Douglas, WR, Liberty
Ha az atletizmust nézzük, akkor egy felvizezett Zay Flowerst kapunk, de játéktudásban nagyon más a két játékos. Amíg Flowers elég sok mindent tud az elkapó szakmáról, addig Douglas inkább ez a gadget player, akinek a LOS körül kell a kezébe adni a labdát és sebességből irányváltásból megoldja. Ezért nyilván az elején returnerként fogjuk kipróbálni, meg arra lesz jó, hogy védő létére ne Marcus Jonesnak kelljen beállnia a támadókhoz, ha sebességet szeretnénk bizonyos playben. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e belőle több ennél.

Round 6, Pick 214 Ameer Speed, CB, Michigan State
Georgiaban többet volt ST-ben mint a védelemben, majd utolsó évére sulit váltott, hogy kicsit játszhasson a védelmi oldalon is. Egy újabb RAS sztár, inkább atléta mint focista, akit ST tapasztalata mellett azért hoztunk, mert ezzel a termettel ilyen atletikusan kevesen mozognak. Védelemben nemigen kell majd keresni a nevét.

Round 7, Pick 245 Isaiah Bolden, CB, Jackson State
Elhoztuk, hogy Coach Prime-nak csak félig legyen agyvérzése 😀
Egyébként szintén zenész, RAS sztár és szintén visszahordóként is van már bőven tapasztalata. Speed és Douglas keveréke. A szélső védő szakmát az egyik legjobbtól tanulhatta, meglátjuk mennyit sikerült ebből hasznosítani. ST-ben pallérozódhat, aztán majd meglátjuk a képzésre hogy reagál.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 hónapja
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
HOU 9 - 25 BAL
Final

That's Scorigami!! It's the 1076th unique final score in NFL history.

Its a good day.



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 2 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
És tényleg...




"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 8 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 7 éve
ZERO_L New England Patriots 4 344 — situational football
apróságnak tűnik, de milyen igaz

 twitter.com/andrewgrutt/status/792734039581069312



"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/