dawyd728

dawyd728
Lakhely
Budafok
Utoljára láttuk
3 órája
Regisztrált
több mint 6 éve
Fórum hozzászólások
2 927


Utolsó 10 fórum hozzászólás

13 órája
dawyd728 2 927
No ez szép győzelem volt kicsit rendbe rakta a lelkem a Celtics a hétvét illetően 😛
dande
nemtom mikor láttam edzőt ennyire szarul meccselni mint tegnap Malone-t ...
Negritis
Első negyed vége második eleje is bűn gyenge volt. 7,5 perc alatt, míg Millsap pályán volt 8 pontot sikerült dobni, de sikerült 15-ön tartani a Celtics cseréket ezen idő alatt. Ezért nem lett már akkor nagyobb baj.
Majd egy támadásban már jobban muzsikáló Celtics 3 negyedben, ahol ettől függetlenül is nyílt az olló ültette le Jokicot és játszatott hosszú perceken keresztül egy teljesen értelmetlen kreálás mentes ötöst. Majd mikor már jéggé fagyott a csapat hozza vissza Nikolát. Mi történik akkor, ha 4. negyedet is vele kezdi? Max kap kis pihenőt a negyedikben, de meg kell állítanod a vérzést, nem csak 5-6 perc mozi után. Egyszerűen nem értem Gordon miért nincs játszatva a cserékkel. Magicben néha ő volt a szervező játékos. Baszki, ha azt akarja Malone, h Gordon ezzel a non-stop 4-5. ember szerepben való játszatásával visszafejlődjön egy labdát leütni képtelen játékossá, akkor jó uton jár. Jokic mellé nem is kell, ha többet csinál, de azért a paddal simán játszhatna együtt. Ez a sorcserés agymenése korábban se tetszett, de legalább Murray volt, aki víz felett tartotta azt az egységet, ami már egy hete nincsen. Egyszerűen azt is illene elfelejtenie, h Millsap együtt játsszon Greennel. Nincs akkor jó védekezés. Hiába jobb védők közül valók a poszton, de látványosan nem javítják egymás gyengeségeit. Cserébe még Campazzo vagy Morris sem tud senkivel p'n'r-t csinálni. Egyszerűen ez a 31-3 Malone fafejűségének következménye. Meccsek óta a pad a probléma. Semmilyen megoldást nem tud kitalálni. Sőt inkább csak tolja rossz irányba, hátha valami csoda folytán elkezdenek működni. Nem értem tényleg. Jokic csak a cserékkel is tud működni, de a cserék önmagukban nem, ha nem Jokiv, akkor 1-2 kezdőnek kell játszani akkor is. Na mindegy. Ez nálam Malone L bármit is mond. Jokic frusztráltsága sem ideális, sajnos az elmúlt hétben nagyon benne volt ez, ami tegnap kijött. Ettől még egy frusztrált Jokiccsal is nyerni kellett volna tegnap.
2 napja
dawyd728 2 927
 m.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/gyasz-elhunyt-az-olimpiai-bajnok-igaly-diana-2819799

😕
gabokocka
Nyugodjék békében. 😕
2 napja
dawyd728 2 927
Többségében a Rossi fanok, akik az ominózus maláj gp óta nem bírják, meg volt egy afférjuk Argentínában is, ahol kirakta Rossit. Szóval kb annyi, h nagyon jó, mellette nem szégyenlős, határokat feszegeti mind egyedül motorozva, mind előzéskor. Ergo nincs rajta fogás és még kellően agresszív is a pályán.
Aki nem szereti azoknak marad az erkölcsi magaslatról való ugatás rá. Nem egy angol gentlemen na. Ettől még aki utálja, annak baj van a toronyban.
2 napja
dawyd728 2 927
3 napja mindig bele-belekezdtem a topic olvasásába és mindannyiszor csak felhúztam magam és megtartottam a véleményem magamnak. Fájdalmas azt olvasni, h politikai meggyőződés szerint azon megy a matek, h miért Hrutka, miért Petry volt, akivel jobban kiszúrtak, aki hülyébb volt, aki felelőtlenebb volt stb.
Ma hallgattam a ziccert és ott is ez ment. Szerencsére lightosabban így végig is tudtam hallgatni, pedig Szöllősi és Kele is benne volt..
 24.hu/sport/2021/04/10/aki-petryt-mond-mondjon-hrutkat-is/
41:35-től van számomra a lényeg. Ez fogalmazódott meg bennem is és mindennél jobban elkeserít, amit itt Szombathy mond. Azok, akik méricskélnek most és a saját kultúrpolitikai ideológiájuk megtolásába illően nyúlnak a kérdéshez, azok számomra valahol cinkosok és A PROBLÉMÁRÓL irányítják a figyelmet másra. Meg kell nézni, ahogy az összes nagyobb társadalmi kérdésben hasonlóan futtatódik ki a kérdés. A problémára senki nem keresi a választ. A másik politikai szélsőség a probléma. A másik szélsőség eltörlése a feladat ehhez kell építeni a narratívát. Itt random sportszerető átlagpolgárok szintjén megjelenő reakció ez, nem egy politikai dühöngőben. Ez a durva. Tisztelet a kivételnek.
5 napja
dawyd728 2 927
Nézem ezt a Blazers-t és nem értem őket. Stotts és főleg az FO mire gondol, amikor ezt a csapatot nézik x éve. Ezzel a liga alja védekezéssel soha nem fognak sokáig jutni. Kb mintha Karl Nuggetsét nézném. Mondjuk Stotts Karl iskola növendéke.
Powell érkezése is inkább egy oldalazó lépés volt. Hova kell még fire power ebbe a csapatba, hát biztos nem guard posztra. Nurkic, ha játékba lendül lehet itt valami kis fejlődés, de annyira nincs meg az emberanyag egy PO runra, h az fájdalmas. Kijöhet 1x-1x olyan ellenfél, aki jó matchup nekik, mint a webelive Warriorsnak az MVP Dirk vezette Mavs, de kb ennyi. Ez a csapat semerre nem halad, idén bőven felülteljesítenek. Szezon végére szerintem a Mavs és a Grizzlies is előzhet.
Sajnálom ezt a Lillard-McCollum párost. Két szimpatikus fazon, de azon is érdemes lenne elgondolkodni, h kettejük közül valakit áruba kéne bocsátani, h kiegyensúlyozottabb legyen előre-hátra a csapat, valamint támadásban is pálya több pontjáról jelentsenek veszélyt.
dawyd728
Ezért jött DJJ és RoCo. Igazából emberanyagra nem kéne hogy ennyire szörnyű legyen a védekezés, mert oké ott van Dame és Melo, de Nurkic,DJJ,RoCo sőt még CJ-ről is lehetett látni statot ahol bőven átlag felettiként van feltüntetve. Itt jön elő az a kérdés szerintem, hogy Stotts assistant coach-ai mennyire jók.

Powell csere viszonylag egyértelmű volt, Oshley is azzal magyarázta hogy fel kell rázni a csapatot. Gary tuti lépett volna szezon után, ugye vissza is utasította a hosszabbítást, és lehet hogy csak én látok bele többet de az egész szezonban azt éreztem hogy ő már az FA piacot várja és hogy jó pénzt keressen (teljesen jogosan). Tehát Powell nem azért jött, hogy megoldja a védekezés problémákat, hanem hogy az idei runra jobb esély legyen. Powell se valószínű hogy maradni fog, cserébe még Hoodtól is megszabadult a csapat, amelyik lépést nem értettem tavaly sem hogy miért kell neki 2 éves szerződés.

Alapvetően szerintem mindenki tudja, hogy a Blazers nem title-contender és sose volt az. Amikor elmentek a WCF-ig akkor is a végére kidőltek, meg lesérültek. Ez a garnitúra nem fog bajnokságot nyerni, de (mint szurkoló mondom), hogy ezzel nincs semmi baj. Szerintem alapvetően rossz hozzáállás, hogy minden évben 1 csapat nyert és 29 vesztett. Attól még mert egyszer se fog nyerni Dame és CJ ez egy jó korszaka a csapatnak és nem hiszem hogy a szurkolók nagyrészét zavarná ez.
kisvanek4
Értelek. Csak én ezt átéltem a Karl alatt. Nekem kell, h tudjak álmodozni. Belelássak olyat a csapatba, ami lehet sosem fog eljönni, de nem egy elérhetetlen dolog. Én ugye 2003-04-es szezon óta Nuggets szurkoló vagyok. Eleinte fasza volt, fejlődik a csapat, majd jött Iverson, reménykedtem, álmodoztam tovább, majd jött két PO pofon, ahol feketén fehéren látszott ebben nincs több. Max ilyen első körös söprések a plafon. A Thuggets meccseit nézni minden meccsen menny és pokol volt. Semmi kedvem nem volt a 2008-09-es szezonhoz, majd jött Billups és életet lehelt a csapatba és ezáltal belém is, tudtam álmodozni, h túljutunk az első körön, Melo kap maga mellé egy floor generalt, aki mellett még JR Smith szertelensége is csökkenni fog. Ez a szezon vége nyugati döntő lett. Majd a következő szezonban edző nélkül lebőgés a PO-ban, majd Melo-saga stb. Nem kedvencem volt ez az időszak sem, tudtam ennek így nincs jövője még Karlal sem, akinek a rákja után ez volt a visszatérő szezon. Vártam a rebuildet. Majd jött a csere, ami után erőre kapott a csapat teljesen váratlanul. Újra lehetett álmodni. Persze jött két elsőkörös búcsú, közte egy 7 meccses a korábbi bajnok ellen és sok asset volt a csapatban érezhető volt, h 1-2 cserével előbbre juthatunk, nem olyan bukták voltak, mint a 2007 és a 2008-as PO-ban. Jött a 2012-es nyáron Iguodala és az 57-25-ös mérleg, ami franchise rekord. Minden fasza volt, míg nem sérült le ezen szezon végén Gallinari. Aztán ahogy elvesztettük a PO első kört, ahogy párharc során Iguodala a Splash Bro-val haverkodott, mikor még párharc közepén voltunk. Majd a Karl kirúgás, Ujirivel nem hosszabbítás megint csak megtört, mert éreztem az , amit az FO és én is beleláttam a csapatba a korábbi években, az nem fog összejönni és rebuild következik. Következő 2 év borzalmas volt szurkoló szemmel. Amikor azt hittem rebuild lesz, akkor a tulaj inkább retoolnak gondolta. Kilátástalan időszak volt ez. Esélytelenül a PO-ra,de nem is épülünk újjá. Shaw korszak abszolút mélypont volt. Majd jött Malone. Az első szezonja nem volt fáklyásmenet, de voltak szikrák, amik bizakodásra adtak okot. Majd jött 2016 dec 15, amikor eldőlt Nurkic és Jokic között a hierarchia. Gyakorlatilag a mai napig emlékszem, milyen izgatott voltam akkoriban. Amikor még csak negatív mérlegünk volt, PO-ra esélytelenül, de a szezon második fele alapján 45W-s ütemet teljesítettünk, közte Warriors veréssel.  www.basketball-reference.com/boxscores/201702130DEN.html
Izgalmas szezonunk volt. Tele voltunk fiatalokkal, akik hiába szertelenek, de látod bennük a potenciált és volt egy Jokic a csapatban, aki olyan játékot hozott, amit korábban soha nem láttam. Ez az egész azóta tart nálam. Tudom azt, h a csapat fejlődik. Van egy olyan kultúra, amiért öröm a csapatnak szurkolni. Nem véletlenül sajnálom nagyon Harris távozását, mert ő volt ennek a kultúra első téglájának letéteményese.

Szóval összességében nekem kell, h tudjak álmodozni, h a következő év majd másmilyen lesz, ki dobásán javít, ki védekezésén, ki a handlingjén és azzal majd összességében előrébb kerülünk, mint csapat. A Gordon csere előtt komolyan egyszer sem gondoltam pl a bajnoki címre és simán tudtam szezonról-szezonra álmodni. Nem kell egyből nagyokat.
Szerintem ez a legjobb abban, ha szurkoló vagy. Az, h folyamatos sikereid vannak, mint a Blazersnek, de érzed a plafont a csapat felett, az egy idő után frusztrál engem. Főleg az a frusztráló, amennyire a védekezésen nincs nálatok hangsúly. Bármit is csináltok, nem lesz jobb attól.
Amióta Lillard a a ligában van a csapat def rtg.-je sorrendben a liga 25., 16. 9., 19., 24., 7., 16., 27., és idén 29..
Ez nagyon karcsú. te biztos jobban tudod a 14-15 és a 17-18-as szezonban miért volt top10-es a csapat, de azokat inkább nevezem kakukktojásnak. Engem tud ilyen is frusztrálni, amikor a csapatban a keret kialakításánál hagynak egy tátongó lyukat, mint amit tavalyi FA-n sikerült nekünk is wing poszton. Ezek apróságok, de amikor egy csapat évekig görget maga előtt egy fajta hiányosságot, ott pl én nagyon gyorsan el tudom veszteni a hitemet. Egy dolog, ha képességek nincsenek meg a játékosaidnál, de amikor a csapatod vezetése nem látja ezt, az a vég számomra.

Bocs a hosszú posztért.
5 napja
dawyd728 2 927
Sagan felmerult hogy megy a mapei-be. Gyonyoru lenne.
no
Én imádnám. Sagan pályafutása kapna egy hasonló löketet, mint Gilberté. Az öreg Patrick igazolási politikáját nagyon csípem.
5 napja
dawyd728 2 927
Nézem ezt a Blazers-t és nem értem őket. Stotts és főleg az FO mire gondol, amikor ezt a csapatot nézik x éve. Ezzel a liga alja védekezéssel soha nem fognak sokáig jutni. Kb mintha Karl Nuggetsét nézném. Mondjuk Stotts Karl iskola növendéke.
Powell érkezése is inkább egy oldalazó lépés volt. Hova kell még fire power ebbe a csapatba, hát biztos nem guard posztra. Nurkic, ha játékba lendül lehet itt valami kis fejlődés, de annyira nincs meg az emberanyag egy PO runra, h az fájdalmas. Kijöhet 1x-1x olyan ellenfél, aki jó matchup nekik, mint a webelive Warriorsnak az MVP Dirk vezette Mavs, de kb ennyi. Ez a csapat semerre nem halad, idén bőven felülteljesítenek. Szezon végére szerintem a Mavs és a Grizzlies is előzhet.
Sajnálom ezt a Lillard-McCollum párost. Két szimpatikus fazon, de azon is érdemes lenne elgondolkodni, h kettejük közül valakit áruba kéne bocsátani, h kiegyensúlyozottabb legyen előre-hátra a csapat, valamint támadásban is pálya több pontjáról jelentsenek veszélyt.
6 napja
dawyd728 2 927


amúgy engem mocskosul meglep milyen faszán passzol Gordon instant ebbe a csapatba
azt gondoltam volna hogy kell 4-5 meccs mire beilleszkedik, de nope
Negritis
Sokan nem tudják már, de anno Manimal is játszott egy szezont Jokic mellett. Még az első szezonban, ahol már Jokic köré épült a támadójáték. Támadásban úgy, h Faried hatótávja megáll gyűrűtől 1-1,5m-nél, is iszonyat jól működtek. Mondani se kell, h Gordon>>>>Faried csak BBIQ-ban is. Veszélyt jelent a perimeteren is, még, ha csak átlagost is.
Szóval ott játékban hasonló spacing volt Faried körül is. Nelson-Murray-Harris-Barton-Gallinari + ugye Jokic. Az a csapat támadásban 2016 dec 15 után a szezon végéig (Nurkic-Jokic csere a kezdőben) konkurált a GSW-al. Farieddal egy vertikális spacing megszünt a csapatban. Jött ugye Millsap, aki a liga alja védekezésre adott válasz volt. A védekezés átlagos lett, de a támadás esett is vissza úgy a 8-10. helyre. Persze elment Gallinari is. Lényeg, h évek alatt a védekezés volt előtérben majd minden egyes új játékos esetén, aki Jokic mellé jött csatár posztokra. Robbanékonyság, atletizmus keveredése elit méretekkel nem volt szempont. Grant volt a legközelebbi ehhez, de ő csak elit méretekkel rendelkezett, de nem volt az a robbanékony atléta. Gordon minden olyat hoz, ami Manimallal működött és amit Millsap hozzáadott kezdetben a csapathoz. Persze Millsap kevésbé volt perimeter védő...

Szóval akkora meglepetés nincs ebben. Jokic és Murray is sokkal jobb játékosok. Murray esetében sokaknak nem is a magas BBIQ-ja jut eszébe az embernek, de nálam az első, ami eszembe jut róla. Nincs ott a vision, ami Jokicnak, de érti a játékot és amit egy guard megtehet labda nélkül, azt megteszi. Ezáltal Gordonnal is kreál helyzetet úgy, h nem is ad asszisztot.

Itt a kérdés csak az volt, h Gordon hajlandó lemondani arról, h kezében a labdával kreáljon. Ha igen, és elfogadja, h egy Marion lehet max (nem Matrixhoz hasonlítom, hanem a szerepéhez) akkor tökéletes fit lehet a kezdőbe.

Én egy dologtól tartok és az a guard védekezés. Dozier talán az egyetlen, aki valamilyen válasz lehet erre. Ha Dozier a kezdőbe kerül (, amivel a pad teljesítménye is javulhat Bartonnal, ha visszamegy 6. ember szerepkörbe), akkor a kezdőnek a meglevő spacingje romlani fog. Ami Gordon életét is nehezítheti, ha Dozier embere be-beléphet segíteni. Amíg Barton marad a kezdőben, vagy ha Morris menne vissza, addig Gordon könnyű élete biztosított és a liga #1 offense is össze fog jönni szezon végére.

Szerkesztette: dawyd728
7 napja
dawyd728 2 927
Egyszerűen annyi a kulcs, h kis piac és nem perimeter játékos valamint nem lát benne üzletet a liga az ő sztárolásában. Nincs jelen a social médiában Jokic. Stb. Embiid egy monstrum, akin az a szintű hentelés, amit Jokic kap, hatástalan. Jokic sokszor technikával és passzkészséggel veri a védőjét, és ha számára kedves helyzetbe kerül az ő dobasának ívével kb levédekezhetetlené teszi. Így azt kell mindenáron megelőzni. Helyette az egész possession alatt megy a répa. Ellenben Embiid, aki többször fizikai erővel próbál érvényesülni és mivel erőből sokkal több van neki, így a power moveok közben egy vaknak is szemetszúró faultot már befújnak. Összességében úgy tudnám összefoglalni, kb hasonló faultot ütnek rajtuk, csak Jokic esetében több kicsit, Embiid esetében több nagyot. És a liga csak a nagyokat akarja szankciónálni, mert nem kíváncsiak technikás magasemberek által uralt ligára, de ez már 10+ éves trend.
Jokic 36. legtöbb büntetőt dobja idén. Mindezt a liga top3, de szezon végére esélyes ligaelső denveri támadójáték alfája és omegájaként. Ha nagy piacon lennék, úgy esélyes lenne a top10-15-re is talán.

BLM-nek ehhez semmi köze.

Szerkesztette: dawyd728
7 napja
dawyd728 2 927
Mir-Miller eset
szerintem ez túl lett tolva Gyuláék által. Mir lesodródott és mikor jött vissza nekikoccolt Millernek. Ő sem törte magát, hogy visszaengedje, de ekkora káricálást, mint amit Gyuláék rendeztek.
Engem pl sokkal jobban zavar a kicsiknek a kolbászolása, egyszer valakit nagyon oldalba kap valaki és nagyon nagy crash lesz.
NB2
Teljesen jól látod. Mir hibázott. Miller azt gondolta saját íven szépen kigyorsít mellette, csak a Suzuki fordulékonysága miatt Mir nem szaladt le a pályáról, amire Miller számított. Egyszerre értek oda ahhoz a pontjához a kijáratnak. Pont ez volt, amire nem számított Miller. Ha hirtelen rövidebb íven kell fordulnod, akkor a motor és a saját súlypontod megemelkedik. Még akár át is borulhatsz a motoron. Mikor Miller kiteszi a könyökét az egy életösztön semmi más. Valamivel a hirtelen megemelkedett súlypontját le akarja nyomni. Semmi szándékos nem volt benne. Más kérdés, h mikor látta, h Mir hibázik előtte, akkor lehet nem kellett volna ennyire húzni a gázt és úgy számolva, h ugyanúgy fordulhat ebben a kanyarban, mint bármikor máskor. Ettől még nem véletlen nem volt büntetést, black flag meg aztán főleg felesleges hangulatkeltés.

Szerkesztette: dawyd728

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
dawyd728 2 927
Most komolyan abba a Palik Laciba szerelmes mindenki, aki kétezres évek közepétől szart készülni a futamokra, az időmérő már derogált neki, élő adásban szopta fel a Shellt, vagy tudatlanságát Gyuszi milliomodik alázásával próbálta leplezni. Tetejében emberileg is egy korcs. Akikkel a 80-as években együtt dolgozott, (nem TV) azokon a 90-es évek elején egyszerűen átnézett, mikor híres lett.

Egy dologhoz nagyon értett, hogyan kell a pályán történt akciókat lereagálni úgy, ami nem egy túlreagálás (pl Szujó), de
súlyának megfelelően fokozza a hangulatot és teszi a néző számára nyilvánvalóvá, most fontos manőver történt. Viszont ez inkább vele született képesség, mint tanult dolog, ettől még ezt tényleg jól csinálta. Csak ugye ez 1 db szelete a közvetítésnek az 1 tucatól.

Szóval ne!

Ja és Szujó. Nekem sosem tetszett az ahogyan közvetít. Ő tényleg az az ember, aki lelkesedjen a háttéranyagok elkészítése során, menjen ki minden hétvégén és gyűjtse a jobbnál jobb anyagokat, de ne közvetítsen, mert hiába szorgalmas, de pont az a két érzéke hiányzik, h átlássa a versenyt és amiben Palik kimagasló volt. Nyakra-főre fokozza a hangulatot olyankor is, amikor éppen semmi nem fog történni. Ez a kettő együtt bőven sok. A történet magyaros, megértem a mérgét emberileg, de találni fog ő munkát, nem féltem.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 3 éve
dawyd728 2 927
Nem tudom hol kezdjem. 1 napja nem olvastam a topicot, így lehet pár dolog előkerült már, de most még inkább nem olvasok vissza. Egyelőre az ereimet nem szeretném felvágni. Egyszerre vagyok csalódott, elkeseredett, dühös és mérges. Mindenesetre próbálom pontokba szedni miért.

1. Fidesz 2/3. Ezen nincs mit magyarázni. Még nagyobb felhatalmazás. Mi lesz a vége, abba bele se merek gondolni.

2. Minden korábbinál jobban szét van szakadva az ország. A vidék és a város teljesen mást gondol. Ez máshol is így van, de nálunk még durvább, mint nyugaton. Ez tarthatatlan.

3. A szélsőséges politika nyert, és valószínű a Jobbik is ez irányba próbál továbbhaladni. Ez nagyon nem jó.

4. Utálom Gyurcsányt, a pártját mégis Gy Némethre szavaztam, mert tudtam nagyon szoros lesz a Budapest 2. választókerület. Természetesen orrhosszal nem nyert, aminek hála sikerült a DK listát megtolnom, amitől most a hányinger kerülget.

5. A magát demokratikus, baloldali, liberális ellenzékinek mondók között rengeteg a fasisztoid hajlamú! Gyakran hallom a liberálfasiszta kifejezést. Én ezt nem szeretem, de azt hiszem tudom mire/kire gondolnak azok, akik használják. Valami ilyet minden korábbi tapasztalásnál erősebben érzékelek most. Az, h hetek óta zajlik egy lejárató kampány az LMP-vel szemben, h ők a gátja mindennek, azt már csak-csak megszoktam (persze alaptalanul), de amit az MKKP kap, attól egyenesen kifordul a gyomrom. Ez a suttogó propaganda nagyon káros. Az emberek agyát lúgozza ki és totálisan elfelejtenek gondolkodni, de még a számoknak sem hisznek, amikor érvelni próbálok nekik.
Csak egy kérdésem lenne azokhoz, akik az LMP-t tartják felelősnek a 2/3-ért mert x körzetben miattuk nem nyert a baloldal. Biztos ők voltak a hunyók? Annak ellenére is, h több listás szavazatot kaptak, mint a DK, de kevesebb mandátumuk lesz a parlamentben!!! Vagy nem a többi párt nem engedett a „21-ből”? Mondjuk 1-2 helyet feladtak volna azok közül, ahol valóban a „demokratikus ellenzéki” jelölt számított esélyesnek, és a belvárost leszámítva nem olyan körzeteket, ahol amúgy sem volt esélye a DK-MSZP konglomerátumnak? Listán 18%-ot szerzett a DK+MSZP-P. Míg az LMP 7%-ot. Ha nem lett volna ellenük ez az óriási lejárató kampány, akkor tegyük fel 1-1,5%-al többet szereznek. Szerintem ez nem túlzó kijelentés. Családomban is van pár, aki „megbüntette” az LMP-t. Míg a DK+MSZP-P annyival kevesebbet kapott volna valahol 15-16% körül. Az Együtt&Momentum párostól ellopott szavazók (később beszélek róluk is) tegyük fel kb azonos arányban szóródtak a 20. századi baloldali pártok és az LMP között. Ez alapján kb 2x nagyobb támogatottsága lehetett a triumvirátusnak, mint az LMP-nek. Mégis ez a trió úgy osztotta az egyéni helyeket egymás között, h 11 egyéni mandátumuk lett, míg 1 az LMP-nek. Kérdem én, ha csak kicsit konstruktívabbak lettek volna és mondjuk ebből a 11 könnyen nyerhető körzetből két helyen lemondtak volna, amire az LMP országosan is több tucat helyen mondott volna le az ő javukra, lehet ma ott lennék, h a kecske is jól lakott volna és a káposzta is megmaradt volna. Win-win szitu lehetett volna. Ezzel az egész gondolatmenettel oda akarok kilyukadni, h nem csak az LMP sáros az egészben. Nekik is van felelősségük. Mellár körzetében miért nem léptek vissza? Ha már ők is belementek ebbe a taktikai szavazásos/visszaléptetős utcába, de akkor sem érzem, h a legnagyobb felelősség az övék. Az szemen szedett hazugság, amit a magyar véleményformáló elit jelentős része akar sulykolni, h az LMP kezében van a fekete péter. Valójában a DK-MSZP-P szemet kiszúró, aljas összefogás/koordinációs ajánlatainak hála nem lett semmi. Ha vki inkább okolható a 2/3-ért, azok ők, akik eljátszották a mi nagyon össze akarunk fogni, de a hálátlan LMP.. Egyszerűen fél nap után sem veszik észre az emberek, h a valós társadalmi támogatottságukhoz képes felülreprezentáltak lettek a 20. századi baloldali pártok mandátumszámai. Ők az igazi nyertesei ennek a választásnak. 49%-al 2/3-ot szerezni nem olyan ördögtől való. Teljesen arányos rendszerben persze nem. Számos más választási rendszerben van ilyenre példa. Ellenben kevesebb, mint 1 millió szavazóval (18%) 29 mandátumot (14,5% a parlamentben) szerezni egy aránytalan rendszerben az művészet és ezt tetejében úgy teszik, h a nagyközönség számára ők az erkölcsi győztesek. Míg a jobbik 100e-el több szavazóval csak 26-ot szerzett. Vagy a kb 940e DK+MSZP-P listás bázishoz képest 40%-nyi LMP listás szavazatszám (365e) végül a trió 29-éhez mérten 27%-nyi mandátumot (8) értek csak el. Ebben már benne van a lejáratódás okozta LMP-s visszaesésből számított gyengébb eredmény, ami arányaiban még így is bőven igazságtalan az ő eredményük a posztkomcsikéhoz képest.

Vissza a korábban emlegetett Együtt&Momentum kirablásához. Kovács Gergő kimondta sajnos a legfontosabb mondatokat az ATV-nek.
 www.youtube.com/watch?v=nljQ9kIEQT8&t
Gulyás Marci és a taktikai szavazás miatt köszönhetjük, h nem szólt másról az elmúlt két hónap, csak h ki kivel fog össze vagy nem fog össze. Ez a valódi üzenetek elől elvette a levegőt. Itt a bizonytalanokat kellett volna győzködni, h miért szavazz rám és nem a biztos szavazókat kellett volna terelgetni ide vagy oda. Értem én, h jó szándék vezérelt mindenkit, az amúgy általam is sokra tartott MZP-t is, de ez csak is ide vezethetett. MSZP és DK párosnak az egyéni érdekei, és a fideszes ügynökök érdekei is az volt, h ne lehessen széleskörű technikai koordináció, ahol rendszerváltás fontosságával bíró üzenettel lehetett volna egy féléves rendszer visszaalakító kormányzásra felhatalmazást kérni. Helyette ment az iszapbirkózás.. Másrészt, a Momentumot és az Együttet sikerült kinyírniuk. Rengeteg szavazójukat tántorított el a kormányváltás mantra és a szavazz az esélyes jelöltre duma. Ami vicc, h a legpesszimistább ilyen oldal is 25 ellenzéki győzelmet jósolt…
Ha az ellenzék akár külön-külön indulva is, de üzenetekkel foglalkozott volna a szavazóik felé, de tegyük fel azt is rosszul, akkor is 2/3 lett volna, cserébe lehet a lejáratódott MSZP, DK nem lenne parlamentben (egyéni győzelmeken kívül), és helyettük lenne Momentum vagy Együtt stb. Megújulásnak vmi szikrája, de nem. Maradt minden, ami 4 éve volt. A választásoknak az lenne az értelme, h a gyengék, lejáratódottak kiesnek és helyettük erősebbek, frissebbek bejutnak, erre fel a DK és az MSZP-P a paktumuknak hála azt a képet sugallták, h ők a legesélyesebb baloldali erő, míg valójában a legelutasítottabbak. Ugyan féléves adat, de szerintem jelzésértékű, h az ország kb 58%-a nem szavazna rájuk. Ez annak tudatában, 25% soha nem megy szavazni elég csekély 16-17%-nyi (8,2 M választásra jogosult közül). Ez kb 1,4 M szavazó. Ezzel soha semmire nem fognak menni. Csak arra, h akár baloldalon, akár középen ne tudjon egy nagy potens erő kinőni, ami magába gyűjti a szavazókat, aki tőlem tényleg lehet bárki. Míg mondjuk az LMP 37%-os országos elutasítottságú, így az ő üvegplafonjuk valahol 3-3,2 M körül van. A Momentum is valahol ekörül lehet, de amikor ilyen kutatásról olvastam még tavaly nyáron, ott vagy még nem számolták pártnak, vagy csak elsiklott a figyelmem felettük. Ezeknek a 21. századi baloldali/közép pártoknak annyi a bajuk, h jelenleg nem elég erős a magjuk, ami gravitálná feléjük a szavazókat. Ellenben a posztkomcsi balos pártokkal, akiknek erős a magjuk, de nagyon erős üvegplafon van felettük, amit maximum kínkeservesen lehet csak felfelé tolni és nem egyik hónapról a másikra, ha egyáltalán lehet..
Másik pedig, aki komolyan azt gondolja, h MKKP bárki elől is elvett szavazatokat, azt tényleg nem értem. Még a logikát sem, amit az LMP&Momentum&Együtt trió esetén mondjuk igen. Egyszerűen azt kéne felfogni, ha visszalép a kutyapárt, akkor azok az emberek nem mennek el szavazni vagy érvénytelent szavaznak. Ennyi az egész. Engedtessék meg embereknek azt gondolni a mai politikai elitünkről, (akikről többször bebizonyosodott, h nem a rendszerváltás kikényszerítése a céljuk, hanem recesszió előtt pole pozícióba kerüljenek,) h az egészet elküldjék a p-be, ha nekik az úgy esik jól. Itt jutunk el a véleményterrorhoz, amit az 5. pontom elején kezdtem megfogalmazni. Ma Magyarországon az antiorbánista szekta véleményvezéreinek egy része annyira fékevesztett, h a részletek nem is érdeklik őket, csak a haszon/végeredmény, ami valóban lehangoló, ha Orbán takarodj központú világképe van valakinek. Ezért mindenkit el kell kezdeni hibáztatni, akire legkönnyebb áthárítani a felelősséget. Jelen pillanatban LMP, Momentum és MKKP van a soron. Ezekkel a felelőtlen, hamis kinyilatkoztatásokkal velejéig mérgezik a baloldalra szavazni hajlandó embereket. Saját környezetemben is vannak már jó páran, akik nem érik meg mi zajlik. A részletekre nem kíváncsiak és csak ezeknek a véleményvezéreknek szavait hallom vissza tőlük. A felháborodottságuk meg a maradék eszüket is elveszi, h esetleg józanul végiggondolják, amit esetleg mondani próbálok nekik. Látom, h be se megy a fülükön. Persze lehet tévedek, és hülyeséget beszélek. Majd kijavít valaki, ha úgy adódik, mert ugye a tévedés jogát fenntartom. Az mindenképpen rossz irány, ha ennyire nem vagyunk demokraták mi itt a liberálisnak mondott oldalon. Ha lehet távolabb kerülni a valódi rendszerváltástól, pedig aztán most is a világf*szán vagyunk ahhoz képest, akkor ez az irány tökéletes hozzá.

Sok más is kavarog bennem. Aki képes volt ilyen terjedelmű hszt végigolvasni, annak köszönöm, de ki kellett magamból írni, mert robbanni tudnék en bloc, az egész helyzet láttán.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 2 éve
dawyd728 2 927
Kevés dolgot vésődött belém a 2000-es évek focijából, de a veretlen Arsenal kezdő 11 a mai napig kitörölhetetlen annak ellenére, h ágyúsok mindig is közömbösek voltak számomra, sőt maga az angol foci követése se számított soha a kedvenc időtöltéseim közé. Ez a Lehmann-Cole-Toure-Campbell-Lauren-Pires-Vieira-Gilberto Silva-Ljungberg-Bergkamp-Henry csapat viszont korszakos volt. Szerintem egy ilyen bajnoki cím legalább ér annyit, mint egy BL.
több mint 4 éve
dawyd728 2 927
1) Ki nyeri North Carolinat? Trump
2) Mi lesz a szavazatok aranya North Carolina-ban? Trump 48,6%, Clinton 47,8%
3) Ki nyeri New Hampshiret? Clinton
4) Mi lesz a szavazatok aranya New Hampshire-ben? Clinton 46,2%, Trump 45,8%
5) Ki nyeri Ohiot? Trump
6) Mi lesz a szavazatok aranya Ohioban? Trump 49,0%, Clinton 46,4%
7) Ki nyeri Floridat? Trump
8) Mi lesz a szavazatok aranya Florida-ban? Trump 47,8%, Clinton 47,2%
9) Hany szazalekot szerez Evan McMullin Utah allamban? 29,0%
10) Hany szazalekot kap Clinton a legdemokratabb allamban (ahol a szavazatok legnagyobb szazalekat kapja), es melyik lesz az? (ne DC-t irjatok) Maryland 63,0%
11) Hany szazalekot kap Trump a legrepublikanusabb allamban (ahol a szavazatok legnagyobb szazalekat kapja), es melyik lesz az? Wyoming 69,0%
12) Hany elektori szavazatot kap Clinton? 272
13) Hany elektori szavazatot kap Trump? 266
+1 ki nyeri a valasztast? Clinton

Ja és igen, szerintem alul mérik kicsit Trumpot. Mind a 3+1 billegő államban(FL, NC, NE, MA 2nd) nyerni fog, de New Hampshiret nem fogja tudni már bevenni. Azon a 4 elektoron fog múlni az elnöksége. Szerencsére. Ugyanis repi többségű marad a szenátus.
dawyd728
Kiemeltem a lényeget.

Nevada az egyetlen pozitív fejlemény Clinton számára tegnap.

Én annyiból vagyok meglepve, h meg csak nagyon szoros se lett. Mint látszik a tippeimből én New Hampshiret adtam éppen csak Clintonnak. Hetek óta azt éreztem döntőnek. Végül rohadt szoros lett.
Amit nem láttam előre az, h ilyen mértékben tarolja a rozsda övezetet. Szoros volt arrafelé mindig is, de ez a fordulat nem látszódott.

Amiben pedig egyre biztosabb vagyok, h ez Sandersnek meg lett volna. A déli latino, afro államokban Sanders is képes lett volna ezt a nullát hozni. New York és az elitek Trumppal szemben szavaztak volna. Szóval a párt felköphet és alá állhat.
1 hónapja
dawyd728 2 927
Egyszer élném meg egy Miskolc Kékestető szakaszt. Fel a Bükkbe az elején, akár körözhetnének egyet Miskolc-Lillafüred-Bükkszentkereszt környékén, utána Répáshután keresztül Eger felé egy jó kis sprint hajrá bent a városban, majd ki onnan Parád felé, és fel Mátraházára, majd le Gyöngyös felé, Mátraalján el nyugatfelé Pásztónak, onnan megmászni a nyugati oldalát a Mátrának, fel Galyatetőre, onnan, le a 24-es útig, ahol korábban ugye jártak is, újra fel Mátraházára, majd balra fel Kékesen a cél. Ebbe lenne pár kilométer hegymenet. Miskolc, Eger, Gyöngyös érintése. Két hegység kb szerintem 4000m körüli szint 160km-be zsúfolva. Az utolsó 35-ön lenne min. 1200m szint. Nem egy GT hegyi szakasz, de kb talán a legtöbb, amit Magyarországon ki lehetne hozni.
4 hónapja
dawyd728 2 927
amúgy egy vmiről elfeledkezünk itt a Bottas szidás közben. ha nincs ez az őrület akkor lehet, hogy levadászta volna Russellt, közvetlenül előtte elég kemény köröket ment (3-5 tizedet vert rá), szóval lehet, hogy éppen tegnap nem lett volna annyira gyász.
csebi
Sok minden mellett elmegy a topic. Pl a 63-as Mercedest nem zárták ki. Amikor feketén fehéren le van írva ilyenkor mi a teendő.
Bottasért senki nem hullajt könnyeket. Nem trendi. A többségnek van egy narratívája és abba illeszti be kénye kedve szerint a valóság darabkákat. Most Hamilton sikereinek leértékelése narratívában Bottas a balfék. Nem az áldozat, mint amikor Hamilton a csapattársa. Azon mindenki átnéz, h milyen versenye volt neki. Üldözte Russellt és komolyan vett ki a gumijai élettartamából, majd baszakodnak vele a boxban és még normális gumit se raknak neki fel, hanem az addig használtat vissza. Majd ezekkel az elhasznált és a csapat részéről a koncentrációjában teljesen kizökkentett finn belekerül egy olyan helyzetbe, ahol Russell előtt kellett volna maradnia, különben az előre megírt forgatókönyvben (mikor a pályán előzi Russell) ő viszi majd el a világi lúzert. Azt senki se nézi, h friss közepeseken, a használ keményekkel szemben másodpercekkel jobb tempója volt Russellnek. Szóval nem elég, h a wingman ezen a hétvégén folyamatosan kapta a vállára a teher kívülről, még a saját csapata is lökött rajta egyet a vágóhíd irányába, a mainstream pedig szépen le is vágta. Persze lehet azt mondani, h az a feladata, h a téttel megbirkózzon, csak ugye itt nem egy munkahelyi megmérettetés volt, hanem egy rögtönítélő bíróság (akárcsak #metoo idején..) előtt kellet volna bizonyítania a maga igazát. Már a pole miatt magyarázkodnia kellett kb, h nem tizedekkel előzte meg Russellt. Szóval itt ő nyertesen nem igen jöhetett ki. Persze ehhez kellett Russell is, mert egy Vandoorne mellett hiába lett volna minden erőfeszítés a 7x-es sikereinek leértékelését célzó narratívát tolók részéről, ő is sokkal jobban a komfortján belül tudott volna maradni és nem izgulja el a rajtot, nem előzi meg valószínű Vandoorne, és nem kerül abba a helyzetbe, ahol most, mint világi lúzer van. (Hasonlón ment keresztül az utóbbi 2 évben Vettel. Ő sem egy világi lúzer, de egyrészt már nem rá fejlesztenek, és amikor még tették is, folyamatosan kapta az ívet 2018 Hockenheim óta. Pedig, ha 2018-ban nem lett volna bajnok se történt volna semmi, de a mainstream akkor azt tolta [lehet Mo-on nem], h egyedül miatta nem lehetett bajnok a Ferrari. Pont annyival volt jobb a Mercedes [minimálisan, de jobb volt, kb mint 2012-ben a RB a Ferrarinál], amit Hamilton ellen nem lehet egy teljes szezonon keresztül vezetői képességekkel ellensúlyozni. Majd kapott egy top pilóta csapattársat, amit akkor azért nem mindenki tudott még, ahol csak ő veszthetett rajta a monacoi ferraris hátszelét nem is nézve, majd szépen a maradék önbizalmát is felőrölte az elmúlt 1,5 év.)

Ja és nem arról van szó, h Bottasnál Russel ne érdemelné meg jobban a Mercedes ülést, mert a vak is látja már jó ideje, h Russell, ha nem is azonnal, de egy szezonon belül biztos közelebb lenne Hamiltonhoz, akár valós kihívója is lehetne. Mert senki ne kételkedjen a srác a top5 része a rajtrácson, hiába Williamsben vezet.

Na mindegy. Ez csak úgy kikívánkozott belőlem.
Elnézést az OFF-ért.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 2 éve
dawyd728 2 927
Itt hagyom Dahrendorf szavait.
"Egy politikai rendszert hat hónap alatt le lehet váltani, egy gazdasági rendszert hat év alatt át lehet alakítani, a társadalmihoz hatvan év kell.”
20 év demokrácia mímelés még nem jelenti azt, h demokrácia lett volna. Majd, ha meglesz a fél évszázad lehet változásról és demokráciáról beszélni. Az a 20 év a nyugati jólét kergetése volt és pont nem (liberális) demokrácia iránti igény. Legalább magunkat ne csapjuk be, amikor a politikusaink megállás nélkül teszik velünk.
több mint 2 éve
dawyd728 2 927
Attól, hogy nem szimpi a vidi itt sokaknak nekem elég furcsa, hogy nemzetközi kupameccsen ellene szurkolnak..
Srácok, nem kell nézni..
Kampman, vb döntőt felhozni? Omg..
gordon
Mi ebben a fura? Anno egy osztálytársam mesélte, h Münchenben nőt fel 1860 szurkoló volt környékünkön mindenki, ő is és amikor a Bayern játszott bármilyen külföldivel, szívből szurkoltak a Bayern ellen. Ugyanez Lazio Roma esetén sincs másként, de kb az összes városi/országos rivális esetén megszokott.
Az, h egy Honvéd, Fradi stb szurkoló Vidi ellen, a Dudnak szurkol, abban semmi különös nincs. Csak nálunk van ez a berögződés, h magyar klubcsapatokat nemzetközi porondon úgy kell kezelni, mintha magyar válogatottak lennének.

Erre jön még rá, h ez a magyar foci extrém módon állami csecsen lóg. A TAO nem lenne ördögtől való. Még ez a mennyiségű pénznek is lehetne találni helyet, ami hasznosulna, de profi sportolók béreire költeni el ezeket és nem a jövőbe fektetni az nettó baromság/hülyeség/dilettancia. Mellette minden szinten a szakmai munka is 0.
Jól mondja Gabokocka, az egész rendszer elleni lázadásként is fel lehet fogni. Plusz még egyszer mondom, ne tévesszük össze azzal, amikor vki a magyar válogatott sikere ellen szurkol. Nem ugyanaz a kettő.
több mint 2 éve
dawyd728 2 927
Nekem igen. Es amennyiben az utolso pont igaz, akkor beigazolodott az, amit mondtam. Az ellentetek szultek az egesz harmadik forum otletet. Es amennyiben a harmadik pont valos, akkor maris megmutattad, hogy a harmadik forum nem hajlando kompromisszumra, innentol pedig mindenki valasztas elott marad, illetve a bowl.hus szerkesztok is valasztas elott lesznek, vagy engednek az eddigiekkel ellentetben, vagy pedig a leszakadt harmadik forumosok csinaljak tovabb, es megkezdodik a „harc” a bowl.hu felhasznaloiert, oda-vissza.

Ne haragudj, de ezzel a ponttal tulajdonkeppen vegkepp megmutattad, hogy szo sincs itt „mentsuk meg az artatlan bowl.hu kozosseget”, ellentetek vannak, teljes szethuzas, szemelyes nezetelteresek, ez az egesz pedig egy kibaszott hatalmi harc, faszmeregetes.

Innentol akkor tulajdonkeppen az van, hogy jj vagy beadja a derekat es a teljes bowl.hu atmegy hozzatok, vagy pedig szakadas/tobb forumra valo regeles, stb.
- én se mondhattam volna szebben


Ez úgy indult, hogy mi egy eleve 40-50 fős társaság úgy gondoltuk, ilyen-olyan okok miatt nem szeretnénk az FK-ra járni fórumozni.
- minket valójában ezek az "ilyen-olyan" okok veszettül érdekelnek, komolyan. kifejtenéd, ha megkérlek? már dani is kérdezte két napja, és arra se reagált senki

Az, hogy mekkora közönségnek, azt jelenleg nehéz megmondani, de a First-Down honlap statisztikái alapján, átlagosan 5-600 ember olvasta el a megjelent cikkeket.
- tekintve, hogy pontosan ismerem a saját statisztikáinkat lassan 20 ezer felé araszoló fb-követő számmal, és az ehhez tartozó oldalletöltések számait is az oldalunkon, ezt az 5-600-at kénytelen vagyok...öhm...meglehetősen hihettetlennek elkönyvelni

Még a vicces power rankingok is eltűntek, pedig azt 30 percnél nem több megírni.
Zalán
- te egy el vagy tévedve, de hosszú és sok órával. és ezt úgy mondom, hogy az fk-n immár három éve én írom a magunkét, és az bőven rövidebb, mint a tietek.

Vezető content gyártónak nem nevezném. Akkor lehetne annak nevezni, ha négy-öt potenciális contentgyártó versenyezne a piacon
- miért is nem? valójában ugyanis versenyez ennyi. a bowl ugye ismert, a td magazin oldalán naponta egy hír van jó esetben, semmi más. a first downon február óta semmi. a 120-on hébe-hóba valami, bár a fbjüket életben tartják. akkor miről is beszélünk? a fordításokról meg annyit, hogy jelenleg kiemeltben 3 hosszú cikk is van az utóbbi két napból. saját tartalom, a legnagyobb holtszezon kellős közepén. miről is beszélünk? a híroldalnak pedig azt hiszem az a feladata - de javíts ki ha tévedek - hogy a hírekről beszámoljon.
rowi
Mondjuk kár volt ide regelned, h a döglött lóba még belerúgj egyet.

Sajnos azt kell mondjam, hogy ez a fölényeskedő, magas lóról lefelé nézelődő, a tutit megmondó hangnem egyre többször visszaköszön az oldalatokon. Nem lehet, h ez riaszt el egyeseket?

Tudod itt ezt nem igazán akceptáltuk, nem is szerettük, úgyhogy elég gyorsan lemorzsolódtak a hasonló megnyilvánulók és vagy fejlődtek stílusban.

Szóval welcome to the BOWL!😛
Fast Willie
Próbálom minden egyes hsz-t elolvasni, legyen az itt vagy bármelyik csapattopicban.
Nem is akarok senki felett ítélkezni, egyszerűen megérteni akarom a helyzetet.
Szerintem sem elégíti ki a minimális igényeket az fk fórum. Ez sem tökéletes, de a minimumot tudja, amit elvárok tőle. Értem, h vannak olyanok, akik csak a fórum minősége miatt nem akarnak odamenni.
Viszont azt nem értem, akik most valamilyen szipi-szupi fórumot raknak össze, azok miért nem tudnának azt az fk alá és nem egy harmadik oldal alá beintegrálni. Shawn84 és Stez párbeszédéből az jön le, h létező ellentétek vannak. Ezt is el tudom fogadni. Viszont még nem sikerült egy olyan hsz-t se olvasnom, ahol ezek az ellentétek valódi gyökereiről nyíltan beszélne bárki. Az fk-s szerkesztők, még akkor is, ha nem itthon vannak, szerintem jogosan kérdezik mi az áthidalhatatlan probléma velük. Mivel nem igen kapnak választ és csak azt kapják, h velük aztán kizárt, ez engem is kicsit ingerülté tenne.
Másrészt ne tegyünk úgy, mintha itt fölényeskedő, személyeskedő hsz-ek, fórumozók ne lennének.
12 hónapja
dawyd728 2 927
 www.youtube.com/watch?v=KgzQvutYg_k

Marci nélkülözhetetlen az alapján, amit az elmúlt 1 hónapban csinál. Ez is közéjük tartozó.