dawyd728

dawyd728
Lakhely
Budafok/Aszód
Utoljára láttuk
18 perce
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
3 598


Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 perce
dawyd728 3 598
Megmutatja az In-season tournament sikerességét, hogy eddig pár nappal ezelőttig nem is tudtam hogy van. Pedig amikor bejelentették gondoltam hogy adok neki egy esélyt. És követek online egy pár csapatot és játékot, és a ligát is, nem egy kő alatt élek. Szerintetek van értelme? Jobb lett tőle az alapszakasz?
Heisman nádor
Szerintem sikeres. Jobb volt az első negyede a szezonnak, mint korábban.
A játékosok kaparnak ezeken a meccseken. Persze amint valaki kiesik, onnantól csökken a lelkesedés. Fél millió az nekik is pénz. Persze az megfigyelhető, h minél kevésbé elismert egy csapat, annál komolyabban veszik. Ezért többnyire fiatal csapatok brillíroznak. Én például a győztesnek még azt is megajánlanám, h az alapszakasz végén azonos mérleg esetén minden tiebreakert nyerjenek.
1 napja
dawyd728 3 598
A kávé szemeket is nézheted ugyanannyira lenne releváns. 10 napnál előrébb jóslás. Valami való meteorológus 7 napnál előrébb nem jelez előre. Precíz prognózist pedig 3-4 napra lehet készíteni.
dawyd728
define precíz
mikor az F1ben is csak %os esélyt tudnak esőre mondani fél órára előre
nyílván trendeket lehet látni és nagyjábóli előrejelzést tenni, de ha valaki azt mondja hogy 10 centi hó fog esni -2 fok mellett vasárnap, akkor az kontár
Negritis, a vajda
F1-ben egy pár négyzetkilométeres területre kell prognosztizálni.
Míg az átlagember részére a meteorológus mondjuk úgy ezer négyzetkilométeres területi egységekre tesz előrejelzést. Ha pedig azt mondja 3 nap múlva Budapest területén esőre kell számítani, de csak egy szélső kerületben fog ténylegesen esni, akkor ők pontosak voltak, hiába van 22 másik kerület lakója meggyőződve róla, h az időjárást jelentő meteorológus tévedett.
1 napja
dawyd728 3 598
Mondjuk az, hogy négy gumi lecserélése meg a centírozás, ami összesen két emberrel max 15 perces munka, lassan 20000 ft, szintén nonszensz
r.baggio
Ezt nem is értem. 4000Ft-ért cseréltettem a 4db felnin lévő gumit. Persze ez vidék, de nem borsodi zsákfalu.

Szerkesztette: dawyd728
1 napja
dawyd728 3 598
Miért az első hó leesésekor jut eszébe az embereknek, hogy gumit kell cserélni? Megjött a kocsim, de várhatok 2 hetet mire normálisan tudom használni, mert mindenkinek most jutott eszébe, hogy cserélni kellene gumit (én kocsi nélkül is bejelentkeztem előre, de csúszott az átadás…)
Jughead
Én mindig nézem a havi időjárás előrejelzést, aztán ha tartósan napközben is 10 fok alatt mutatja, akkor szoktam időpontot kérni előtte egy 2 héttel. Aztán mivel online időpontfoglaló is van/ Marso/ be tudom lőni hogy mikor érek rá. De sajnos sok embertől hallom, hogy minek az a téli gumi, úgy sem ér semmit, jó lesz az a nyári is. Aztán amikor felmegy az autópályára mondjuk, és nincs megfelelően takarítva, egy komolyabb kanyarban meg csodálkozik ha az árokban találja magát....
kapitnono
Ez itt mellékes lesz, de zavarta a szememet.

A kávé szemeket is nézheted ugyanannyira lenne releváns. 10 napnál előrébb jóslás. Valami való meteorológus 7 napnál előrébb nem jelez előre. Precíz prognózist pedig 3-4 napra lehet készíteni.
2 napja
dawyd728 3 598
Amúgy Haliburton nálam végérvényesen top10 player és nem a borderline fajta. Túloldalon KP nélkül ugyanaz a choke job, mint májusban. Igazából minden azon múlik, h egészségesek tudnak maradni vagy sem. Össz talent talán át tudja a szekeret lökni a PO akadályok felett, ha már a csúcs talent erre képtelen.
2 napja
dawyd728 3 598
4 napja
dawyd728 3 598
 www.eurosport.hu/vitorlazas/vilagszenzacio-berecz-zsombor-vezetesevel-vitorlazo-vilagbajnok-a-magyar-hajo_sto9907763/story.shtml
4 napja
dawyd728 3 598

Matthew99
Attól mert Thompson tesók innen jöttek ne szemeteljük tele ezzel a valóság showval egy profi sport topicot. RTL valóság showját se linkeli senki a box topicba.
9 napja
dawyd728 3 598
Popovich vajon megy idei év végén magától, vagy megvárja míg kiutálják, esetleg kirúgják?
dawyd728
durva lenne a nyári szerződés hosszabbítás után
Negritis, a vajda
De érted erre a mélyrepülésre nincsenek érvek. A Pistonsnál az amúgy is gyengécske keretben rengeteg a sérülés, de itt?
9 napja
dawyd728 3 598
Popovich vajon megy idei év végén magától, vagy megvárja míg kiutálják, esetleg kirúgják?

Legkedveltebb fórum hozzászólások

2 hónapja
dawyd728 3 598
...
dawyd728
Meg lett a biciklim. Ugye hirdettem helyi facebook csoportban, névtelenül felhívtak, h látták, szóltam azonnal a rendőrségnek, utána kis GTA és 1 órája újra büszke birtokosa vagyok a saját bringámnak. Ugyan pár alkatrész hiányzik róla, de ennyi baj legyen..
több mint 1 éve
dawyd728 3 598
 www.portfolio.hu/gazdasag/20211224/iteletet-mondtak-a-magyarok-a-kotelezo-oltasrol-sokan-nem-akarjak-felvenni-a-vakcinat-518100#
Negritis
A cikk utolsó bekezdése jelenidő. Nem is értem miért nem tiszta ez.
Pl ma Magyarországon nem műtenek, csak ha már életveszélyes egy epekövest. Barátnőmet majdnem 1 évig nem lehetett megműteni. Többször görcsölt be úgy, h egész éjszakákkat nem aludt. Volt olyan alkalom, mikor 24 órán belül 3x kapott injekciós fájdalomcsillapítót és görcsoldót, mert vagy egy tucat tablettás görcsoldó és fájdalomcsillapító hatástalan volt. Majd most nyáron műtötték meg amikor kicsi volt az eü. leterheltsége.

Másik ismerős hatvani kórház egyik főnővére. Ő is epés. Neki is ki kellett volna venni a köveit. Novemberre volt kiírva a műtétje, de azt mondták neki, nem lehet most megműteni. Agyhalottakon segít a munkaidején túl is, de őt nem lehet megműteni, mert halaszható a műtéte.

Na most ez 2 sztori akik közvetlen környezetemben vannak. Nem hiszem el, h másoknak nincs ilyen élményük, csak nem éppen epével küzdő ismerőseiktől. Oltatlanok 1/3-a milliós tétel. Faszom. Itt is olvasom, h kettőt/hármat beadattam, negyediket nem fogok. 😮

Nem értem ezeket a reakciókat. Baszki én addig adatok be magamnak, amíg
A, nem szelidül meg a vírus,
B, nem lesz magas hatékonyságú patikában egyszerűen kiváltható gyógyszer rá.
Ez a kettő dolog tántoríthat el, amíg tudom, h az eü. covid miatt megszorításokkal tud csak funkciónálni, addig nincs kérdés. Ezt értsétek meg baszki. Lehet kurva egészségesek vagytok még. Lehet | /nem tudhatjátok biztosan/ | a covid nem viselne meg benneteket, de nektek is vannak szüleitek, nagyszüleitek, vagy akár veletek egy idős barátaitok, akiről nem is sejtitek van olyan egészségügyi problémája/juk aminek a kezelésében akadályoztatva vannak. Pont azok által, akik oltatlanként/védtelenként ápolásra szorulnak. Egy létszámát tekintve kisebb csoport és feltehetőleg egészségi állapotukban jobb csoport van nagyobb arányban a covid osztályokon. Ez a nem mindegy.
több mint 4 éve
dawyd728 3 598
Most komolyan abba a Palik Laciba szerelmes mindenki, aki kétezres évek közepétől szart készülni a futamokra, az időmérő már derogált neki, élő adásban szopta fel a Shellt, vagy tudatlanságát Gyuszi milliomodik alázásával próbálta leplezni. Tetejében emberileg is egy korcs. Akikkel a 80-as években együtt dolgozott, (nem TV) azokon a 90-es évek elején egyszerűen átnézett, mikor híres lett.

Egy dologhoz nagyon értett, hogyan kell a pályán történt akciókat lereagálni úgy, ami nem egy túlreagálás (pl Szujó), de
súlyának megfelelően fokozza a hangulatot és teszi a néző számára nyilvánvalóvá, most fontos manőver történt. Viszont ez inkább vele született képesség, mint tanult dolog, ettől még ezt tényleg jól csinálta. Csak ugye ez 1 db szelete a közvetítésnek az 1 tucatól.

Szóval ne!

Ja és Szujó. Nekem sosem tetszett az ahogyan közvetít. Ő tényleg az az ember, aki lelkesedjen a háttéranyagok elkészítése során, menjen ki minden hétvégén és gyűjtse a jobbnál jobb anyagokat, de ne közvetítsen, mert hiába szorgalmas, de pont az a két érzéke hiányzik, h átlássa a versenyt és amiben Palik kimagasló volt. Nyakra-főre fokozza a hangulatot olyankor is, amikor éppen semmi nem fog történni. Ez a kettő együtt bőven sok. A történet magyaros, megértem a mérgét emberileg, de találni fog ő munkát, nem féltem.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 2 éve
dawyd728 3 598
Élvezem a szuperliga egyenes kieséses szakaszát. Maradandót húztak. Kicsit kusza még eldönteni ki lesz a győztes, de én a Realra teszek.
több mint 2 éve
dawyd728 3 598
Vannak dolgok, amit soha nem gondoltam, h valaha megélek. Ez is ilyen. Nehéz bármit is mondani.
több mint 5 éve
dawyd728 3 598
Nem tudom hol kezdjem. 1 napja nem olvastam a topicot, így lehet pár dolog előkerült már, de most még inkább nem olvasok vissza. Egyelőre az ereimet nem szeretném felvágni. Egyszerre vagyok csalódott, elkeseredett, dühös és mérges. Mindenesetre próbálom pontokba szedni miért.

1. Fidesz 2/3. Ezen nincs mit magyarázni. Még nagyobb felhatalmazás. Mi lesz a vége, abba bele se merek gondolni.

2. Minden korábbinál jobban szét van szakadva az ország. A vidék és a város teljesen mást gondol. Ez máshol is így van, de nálunk még durvább, mint nyugaton. Ez tarthatatlan.

3. A szélsőséges politika nyert, és valószínű a Jobbik is ez irányba próbál továbbhaladni. Ez nagyon nem jó.

4. Utálom Gyurcsányt, a pártját mégis Gy Némethre szavaztam, mert tudtam nagyon szoros lesz a Budapest 2. választókerület. Természetesen orrhosszal nem nyert, aminek hála sikerült a DK listát megtolnom, amitől most a hányinger kerülget.

5. A magát demokratikus, baloldali, liberális ellenzékinek mondók között rengeteg a fasisztoid hajlamú! Gyakran hallom a liberálfasiszta kifejezést. Én ezt nem szeretem, de azt hiszem tudom mire/kire gondolnak azok, akik használják. Valami ilyet minden korábbi tapasztalásnál erősebben érzékelek most. Az, h hetek óta zajlik egy lejárató kampány az LMP-vel szemben, h ők a gátja mindennek, azt már csak-csak megszoktam (persze alaptalanul), de amit az MKKP kap, attól egyenesen kifordul a gyomrom. Ez a suttogó propaganda nagyon káros. Az emberek agyát lúgozza ki és totálisan elfelejtenek gondolkodni, de még a számoknak sem hisznek, amikor érvelni próbálok nekik.
Csak egy kérdésem lenne azokhoz, akik az LMP-t tartják felelősnek a 2/3-ért mert x körzetben miattuk nem nyert a baloldal. Biztos ők voltak a hunyók? Annak ellenére is, h több listás szavazatot kaptak, mint a DK, de kevesebb mandátumuk lesz a parlamentben!!! Vagy nem a többi párt nem engedett a „21-ből”? Mondjuk 1-2 helyet feladtak volna azok közül, ahol valóban a „demokratikus ellenzéki” jelölt számított esélyesnek, és a belvárost leszámítva nem olyan körzeteket, ahol amúgy sem volt esélye a DK-MSZP konglomerátumnak? Listán 18%-ot szerzett a DK+MSZP-P. Míg az LMP 7%-ot. Ha nem lett volna ellenük ez az óriási lejárató kampány, akkor tegyük fel 1-1,5%-al többet szereznek. Szerintem ez nem túlzó kijelentés. Családomban is van pár, aki „megbüntette” az LMP-t. Míg a DK+MSZP-P annyival kevesebbet kapott volna valahol 15-16% körül. Az Együtt&Momentum párostól ellopott szavazók (később beszélek róluk is) tegyük fel kb azonos arányban szóródtak a 20. századi baloldali pártok és az LMP között. Ez alapján kb 2x nagyobb támogatottsága lehetett a triumvirátusnak, mint az LMP-nek. Mégis ez a trió úgy osztotta az egyéni helyeket egymás között, h 11 egyéni mandátumuk lett, míg 1 az LMP-nek. Kérdem én, ha csak kicsit konstruktívabbak lettek volna és mondjuk ebből a 11 könnyen nyerhető körzetből két helyen lemondtak volna, amire az LMP országosan is több tucat helyen mondott volna le az ő javukra, lehet ma ott lennék, h a kecske is jól lakott volna és a káposzta is megmaradt volna. Win-win szitu lehetett volna. Ezzel az egész gondolatmenettel oda akarok kilyukadni, h nem csak az LMP sáros az egészben. Nekik is van felelősségük. Mellár körzetében miért nem léptek vissza? Ha már ők is belementek ebbe a taktikai szavazásos/visszaléptetős utcába, de akkor sem érzem, h a legnagyobb felelősség az övék. Az szemen szedett hazugság, amit a magyar véleményformáló elit jelentős része akar sulykolni, h az LMP kezében van a fekete péter. Valójában a DK-MSZP-P szemet kiszúró, aljas összefogás/koordinációs ajánlatainak hála nem lett semmi. Ha vki inkább okolható a 2/3-ért, azok ők, akik eljátszották a mi nagyon össze akarunk fogni, de a hálátlan LMP.. Egyszerűen fél nap után sem veszik észre az emberek, h a valós társadalmi támogatottságukhoz képes felülreprezentáltak lettek a 20. századi baloldali pártok mandátumszámai. Ők az igazi nyertesei ennek a választásnak. 49%-al 2/3-ot szerezni nem olyan ördögtől való. Teljesen arányos rendszerben persze nem. Számos más választási rendszerben van ilyenre példa. Ellenben kevesebb, mint 1 millió szavazóval (18%) 29 mandátumot (14,5% a parlamentben) szerezni egy aránytalan rendszerben az művészet és ezt tetejében úgy teszik, h a nagyközönség számára ők az erkölcsi győztesek. Míg a jobbik 100e-el több szavazóval csak 26-ot szerzett. Vagy a kb 940e DK+MSZP-P listás bázishoz képest 40%-nyi LMP listás szavazatszám (365e) végül a trió 29-éhez mérten 27%-nyi mandátumot (8) értek csak el. Ebben már benne van a lejáratódás okozta LMP-s visszaesésből számított gyengébb eredmény, ami arányaiban még így is bőven igazságtalan az ő eredményük a posztkomcsikéhoz képest.

Vissza a korábban emlegetett Együtt&Momentum kirablásához. Kovács Gergő kimondta sajnos a legfontosabb mondatokat az ATV-nek.

Gulyás Marci és a taktikai szavazás miatt köszönhetjük, h nem szólt másról az elmúlt két hónap, csak h ki kivel fog össze vagy nem fog össze. Ez a valódi üzenetek elől elvette a levegőt. Itt a bizonytalanokat kellett volna győzködni, h miért szavazz rám és nem a biztos szavazókat kellett volna terelgetni ide vagy oda. Értem én, h jó szándék vezérelt mindenkit, az amúgy általam is sokra tartott MZP-t is, de ez csak is ide vezethetett. MSZP és DK párosnak az egyéni érdekei, és a fideszes ügynökök érdekei is az volt, h ne lehessen széleskörű technikai koordináció, ahol rendszerváltás fontosságával bíró üzenettel lehetett volna egy féléves rendszer visszaalakító kormányzásra felhatalmazást kérni. Helyette ment az iszapbirkózás.. Másrészt, a Momentumot és az Együttet sikerült kinyírniuk. Rengeteg szavazójukat tántorított el a kormányváltás mantra és a szavazz az esélyes jelöltre duma. Ami vicc, h a legpesszimistább ilyen oldal is 25 ellenzéki győzelmet jósolt…
Ha az ellenzék akár külön-külön indulva is, de üzenetekkel foglalkozott volna a szavazóik felé, de tegyük fel azt is rosszul, akkor is 2/3 lett volna, cserébe lehet a lejáratódott MSZP, DK nem lenne parlamentben (egyéni győzelmeken kívül), és helyettük lenne Momentum vagy Együtt stb. Megújulásnak vmi szikrája, de nem. Maradt minden, ami 4 éve volt. A választásoknak az lenne az értelme, h a gyengék, lejáratódottak kiesnek és helyettük erősebbek, frissebbek bejutnak, erre fel a DK és az MSZP-P a paktumuknak hála azt a képet sugallták, h ők a legesélyesebb baloldali erő, míg valójában a legelutasítottabbak. Ugyan féléves adat, de szerintem jelzésértékű, h az ország kb 58%-a nem szavazna rájuk. Ez annak tudatában, 25% soha nem megy szavazni elég csekély 16-17%-nyi (8,2 M választásra jogosult közül). Ez kb 1,4 M szavazó. Ezzel soha semmire nem fognak menni. Csak arra, h akár baloldalon, akár középen ne tudjon egy nagy potens erő kinőni, ami magába gyűjti a szavazókat, aki tőlem tényleg lehet bárki. Míg mondjuk az LMP 37%-os országos elutasítottságú, így az ő üvegplafonjuk valahol 3-3,2 M körül van. A Momentum is valahol ekörül lehet, de amikor ilyen kutatásról olvastam még tavaly nyáron, ott vagy még nem számolták pártnak, vagy csak elsiklott a figyelmem felettük. Ezeknek a 21. századi baloldali/közép pártoknak annyi a bajuk, h jelenleg nem elég erős a magjuk, ami gravitálná feléjük a szavazókat. Ellenben a posztkomcsi balos pártokkal, akiknek erős a magjuk, de nagyon erős üvegplafon van felettük, amit maximum kínkeservesen lehet csak felfelé tolni és nem egyik hónapról a másikra, ha egyáltalán lehet..
Másik pedig, aki komolyan azt gondolja, h MKKP bárki elől is elvett szavazatokat, azt tényleg nem értem. Még a logikát sem, amit az LMP&Momentum&Együtt trió esetén mondjuk igen. Egyszerűen azt kéne felfogni, ha visszalép a kutyapárt, akkor azok az emberek nem mennek el szavazni vagy érvénytelent szavaznak. Ennyi az egész. Engedtessék meg embereknek azt gondolni a mai politikai elitünkről, (akikről többször bebizonyosodott, h nem a rendszerváltás kikényszerítése a céljuk, hanem recesszió előtt pole pozícióba kerüljenek,) h az egészet elküldjék a p-be, ha nekik az úgy esik jól. Itt jutunk el a véleményterrorhoz, amit az 5. pontom elején kezdtem megfogalmazni. Ma Magyarországon az antiorbánista szekta véleményvezéreinek egy része annyira fékevesztett, h a részletek nem is érdeklik őket, csak a haszon/végeredmény, ami valóban lehangoló, ha Orbán takarodj központú világképe van valakinek. Ezért mindenkit el kell kezdeni hibáztatni, akire legkönnyebb áthárítani a felelősséget. Jelen pillanatban LMP, Momentum és MKKP van a soron. Ezekkel a felelőtlen, hamis kinyilatkoztatásokkal velejéig mérgezik a baloldalra szavazni hajlandó embereket. Saját környezetemben is vannak már jó páran, akik nem érik meg mi zajlik. A részletekre nem kíváncsiak és csak ezeknek a véleményvezéreknek szavait hallom vissza tőlük. A felháborodottságuk meg a maradék eszüket is elveszi, h esetleg józanul végiggondolják, amit esetleg mondani próbálok nekik. Látom, h be se megy a fülükön. Persze lehet tévedek, és hülyeséget beszélek. Majd kijavít valaki, ha úgy adódik, mert ugye a tévedés jogát fenntartom. Az mindenképpen rossz irány, ha ennyire nem vagyunk demokraták mi itt a liberálisnak mondott oldalon. Ha lehet távolabb kerülni a valódi rendszerváltástól, pedig aztán most is a világf*szán vagyunk ahhoz képest, akkor ez az irány tökéletes hozzá.

Sok más is kavarog bennem. Aki képes volt ilyen terjedelmű hszt végigolvasni, annak köszönöm, de ki kellett magamból írni, mert robbanni tudnék en bloc, az egész helyzet láttán.

Szerkesztette: dawyd728
5 hónapja
dawyd728 3 598
Kívánom mindenkinek ezt az érzést, amit ma és az elmúlt 7 évben az utazás alatt adtak nekem a srácok. 🥲
több mint 2 éve
dawyd728 3 598
Szalai Ádi a legnagyobb király.

Miután megbontotta az elejét a csapatnak Rossi, akkora minőségbeli romlás következett.. Semmi szusszanásnyi levegőt nem tudtak biztosítani a csatárok a csapatnak. Ez nem Rossi sara, ahogy ment az idő Szalai hatékonysága is romlott és vele is benne volt, h gólt kapunk, mert minimális üresjáratot se biztos, h tudott volna továbbiakban biztosítani. Csak óriási bajban leszünk 1-2 év múlva, mert ahogy ma is látszott, h friss emberek is max arra képesek vagy még arra sem, amit egy fáradt Szalai adni tud. Arra nem jó a csapat, h mást játszunk, de ehhez amit játszunk az a meló, amit Szalai végez, azt kb senki sem tudja. Félek mi lesz 1-2 év múlva.
több mint 5 éve
dawyd728 3 598
Kevés dolgot vésődött belém a 2000-es évek focijából, de a veretlen Arsenal kezdő 11 a mai napig kitörölhetetlen annak ellenére, h ágyúsok mindig is közömbösek voltak számomra, sőt maga az angol foci követése se számított soha a kedvenc időtöltéseim közé. Ez a Lehmann-Cole-Toure-Campbell-Lauren-Pires-Vieira-Gilberto Silva-Ljungberg-Bergkamp-Henry csapat viszont korszakos volt. Szerintem egy ilyen bajnoki cím legalább ér annyit, mint egy BL.
több mint 7 éve
dawyd728 3 598
1) Ki nyeri North Carolinat? Trump
2) Mi lesz a szavazatok aranya North Carolina-ban? Trump 48,6%, Clinton 47,8%
3) Ki nyeri New Hampshiret? Clinton
4) Mi lesz a szavazatok aranya New Hampshire-ben? Clinton 46,2%, Trump 45,8%
5) Ki nyeri Ohiot? Trump
6) Mi lesz a szavazatok aranya Ohioban? Trump 49,0%, Clinton 46,4%
7) Ki nyeri Floridat? Trump
8) Mi lesz a szavazatok aranya Florida-ban? Trump 47,8%, Clinton 47,2%
9) Hany szazalekot szerez Evan McMullin Utah allamban? 29,0%
10) Hany szazalekot kap Clinton a legdemokratabb allamban (ahol a szavazatok legnagyobb szazalekat kapja), es melyik lesz az? (ne DC-t irjatok) Maryland 63,0%
11) Hany szazalekot kap Trump a legrepublikanusabb allamban (ahol a szavazatok legnagyobb szazalekat kapja), es melyik lesz az? Wyoming 69,0%
12) Hany elektori szavazatot kap Clinton? 272
13) Hany elektori szavazatot kap Trump? 266
+1 ki nyeri a valasztast? Clinton

Ja és igen, szerintem alul mérik kicsit Trumpot. Mind a 3+1 billegő államban(FL, NC, NE, MA 2nd) nyerni fog, de New Hampshiret nem fogja tudni már bevenni. Azon a 4 elektoron fog múlni az elnöksége. Szerencsére. Ugyanis repi többségű marad a szenátus.
dawyd728
Kiemeltem a lényeget.

Nevada az egyetlen pozitív fejlemény Clinton számára tegnap.

Én annyiból vagyok meglepve, h meg csak nagyon szoros se lett. Mint látszik a tippeimből én New Hampshiret adtam éppen csak Clintonnak. Hetek óta azt éreztem döntőnek. Végül rohadt szoros lett.
Amit nem láttam előre az, h ilyen mértékben tarolja a rozsda övezetet. Szoros volt arrafelé mindig is, de ez a fordulat nem látszódott.

Amiben pedig egyre biztosabb vagyok, h ez Sandersnek meg lett volna. A déli latino, afro államokban Sanders is képes lett volna ezt a nullát hozni. New York és az elitek Trumppal szemben szavaztak volna. Szóval a párt felköphet és alá állhat.