NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

ötös műhold

New England Patriots

ötös műhold
Link
ipartelep.blog.hu
Utoljára láttuk
1 hónapja
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
305


Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Null-null jó lesz?
4 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Panthers W-vel, ki az 1/1?
steelwolf
Még mindig a Panthers.
4 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Na akkor innentől vége is a dalnak.
5 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Még a végén megnyerjük a meccset a Zappéval.
5 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Hogy gondolkodhat most vajon Kraft? Egyfelől ugye, nyilván nem vinné rá a lélek, hogy minden idők legsikeresebb edzőjét kirúgja, azt az edzőt, akinek a klub az összes bajnoki győzelmet köszönheti (persze, nem csak az edzőnek köszönheti). Idény közben ilyen kirúgás itt szinte kizárt. De mit gondolhat Kraft az új idényről? Ha kirúgja a legsikeresebb edzőt, akkor hol talál helyette egy másik olyan edzőt, akivel valamire menne a csapat? BB nyilván elkövetett egy csomó hibát, főleg személyzeti vonalon. Látványos hibákat is, egy csomó emberrel nagyon melléfogott. De mint edző, úgy is rossz lett vajon, elfelejtette, amit 20 évig csinált, egyre több tapasztalattal, tudással? Ez nem valószínű. Másfelől meg ezen a téren nem csak a tapasztalat játszik, az csak egy tényező. Lehet olyan effektus is, hogy az új seprő jól seper. Ez a csapat most teljesen elfásult, nincs bennük semmi, se hit, se kitartás, és egyelőre nem látszik, hogy mi rázhatná fel őket. Mondjuk egy Kecske felrázhatná őket, de olyan már nem lesz. Úgyhogy most BB eszi azt, amit főzött magának a személyzeti politikájával. De, hogy BB rosszabb edző lett, mint régen volt, azt nem hiszem. Azért szomorú ez, mert lehet, hogy BB tényleg elfáradt kissé, de az sem látszik, hogy akkor helyette ki jöhetne, ki lenne az új varázsló. Ha BB összeszedi (-né) magát, abból még lehetne valami, de ha Kraft idevesz egy új edzőt (honnan akasztja le), abból nem látszik, hogy mi sülne ki. Fel van a lecke adva Kraftnak is. Aztán persze, az is esélyes, hogy az idény végén mind a ketten visszavonulnak, és a fiatal Kraft új lapokat nyit a sagában.
6 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Innen a védelem még meg is nyerhetné. Esélye: 10%. Mert maci nem fogja.
6 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Csak nehogy Miami-miracle legyen.
6 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Ebből még dönci is lehet.
6 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
Ezt az idényt már elvitte a kutya, de valóban... jobb állva meghalni. Arra lesz jó ez a meccs, hogy meglássuk: a sajnos gyenge csapatunk, mire képes egy jó csapat ellen, ha van benne egy kis tűz. Aminek ugye alapból mindig kellene lenni bennük, de az utóbbi meccseken az a tűz valahogy kialudt.
6 hónapja
ötös műhold New England Patriots 305
De vigasztaljon bennünket a valószínűség, hogy idén ennél rosszabb meccsünk már kevés lesz. Vagy... de, lesz még sok?
Maci önbizalma, hite, eltökéltsége, stb. most a porban lehet. Vele együtt a csapaté is. Hogy is mondták a Brian életében? Ez (a Pats hosszú távon) olyan, mit az Asszír birodalom. Egyszer fent, egyszer lent. Most van a lent.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Milyen érdekes csevely megy itt az amerikai-foci politika-részlegében. 😉 Meg sem merem mondani, hogy mióta politizálok már (persze elméleti szinten csak, nem pártpolitikailag), de az talán mond valamit a képzettebbeknek, ha azt mondom, hogy nekem a III/3-ason is volt egy aktám (meg persze most is van emezeknél). Ez nem dicsekvés, csak tény. Bevallom, a politikához máig sokkal jobban értek (főleg a politikafilozófiához), mint az amerikai focihoz, pedig a politikát utálom (szükséges rossz), az amifocit meg szeretem.
Így talán némelyetek számára érdekes lehet, amit az itt folyó beszélgetésről gondolok. De ha nem érdekes, az se baj, elmondom röviden. Én ebből semmit nem veszíthetek, de ti esetleg tanulhattok valamicskét. Vitatkozni senkivel sem fogok semmiről - nekem ez itt nem pálya.
Röviden szólva, azt gondolom róla, hogy mintha annak idején a 3. birodalomban arról ment volna a vita Hitler hívei, és ellenfelei között, hogy Jó, az igaz, hogy Auschwitzben megölték a deportáltakat, de legalább "kulturált körülmények" között tették ezt, mintegy fürdéssel kecsegtetve őket (mondanák ezt Hitler hívei). És erre az ellenfelei nem is tudnának semmi ellenérvet miondani, hiszen valóban fürdéssel kecsegtették őket. (Már amikortól elkészültek a gázkamrák, mert előtte azért csak simán agyonlőtték őket hátul - de ezt nem is kell tudni a vitafeleknek, csak megzavarná őket az argumentációjukban.)
Nos, akkor az analógiák talajáról vissz a valóságba. A fidesz-bűnszervezet, a világtörténelemben is meglehetősen példátlan módon, de Európában valóban ritkaságszámba menően, egy olyan maffiaszerű- felépítésű bűnszervezet, amely magát politikai pártnak álcázva, aljas, hazug, ocsmány agymosás-szerű propagandával, és csalásokal megragadta az államhatalmat, csak azért, hogy a hatalommániás pszichopata beteg vezetője a saját, és maffiája (de főleg kiccsaládja) javára lopja szét az országunkat. Semmilyen más cél nem vezérli őket, ill. a kedves beteget, hiszen ez igazából egy egyszemélyes fasiszta diktatúra, ahol ez a telhetetlen kisgömböc szab meg, és irányít mindent. Ezt még lehetne tovább cifrázni, és részletezni, de minek?
Tehát ez az alapvetés. Ezt el lehet fogadni, vagy elhinni, és persze el lehet utasítani, kinek-kinek hite, és tudása (vagy nem tudása szerint - ugye a filozófia szerint a tudás az igaz, és igazolt hit). De ez itt egy nagyon alapvető körülmény, helyzet, és tény, és aki ezt sem látja, ennyit sem tud, azzal nem nagyon érdemes miről beszélgetni. Az már bizonyára úgy is marad.

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 3 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Nem hiszem hogy elmegy Gilmore. Simán adnának érte annyit amit kér az öreg de olyan érzésem van senki nem akar adni első kört a rebuildhoz hátha megint belenyúl a Sötét úr a tutiba😁😁
ParadSEC
Talán inkább hatodik kört nem akarnak adni. Első kört lehet, az nem veszélyes nálunk.
több mint 3 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Nem "mi" állítjuk azt hogy nem volt jobb opció, hanem BB. Nálam biztos jobban ért hozzá, de szerintem nálad is. Nyilván benne van a pakliban hogy tankol, de amennyire ismerem az életpályáját nem valószínű. Bradyért sem kellett tankolnia.
eaglesmcnabb
Kizártnak tartom, hogy benne lenne. Bill bá karrierje simán eltűr most már akár 2-3-4 gyengébb évet is. Úgy értem akár negatív szezonokat is. De egy 1/1 az könnyen úgy ragadhatna meg, hogy lám elment Brady, és rögtön totál fejreállt mint a szög. Nem ér neki annyit Lawrence - vagy bármilyen - játékos, hogy ezt berizikózza.
peterk2005
Mit jelent a "tankolás" szó az NFL-el kapcsolatban?
Hát azt, hogy egy csapat egy idényben szándékosan veszít el meccseket, mégpedig azért, hogy minél rosszabb helyen végezzen a bajnokságban, ezáltal a következő idény előtt minél jobb draftpozíciót foglaljon el.
A "szándékosan veszít el" azt jelenti, hogy nem véletlenül, vagy rossz játékkal veszít, hanem céllal, tudatosan előre megtervezve a vereséget, nyilvánvalóan a csapatvezetés (vagyis nem egyes játékosok, mint pl. egy bundánál) által.

Az az állításom, hogy ilyen nincs az NFL-ben. Nem volt, nem van, és nagyon valószínű, hogy nem is lesz.
A másik állításom az, hogy ez egy meglehetősen primitív urban legend (hogy van ilyen).
A harmadik, nem állításom, csak vélekedésem, hogy aki ezt elhiszi, az esélyesen indul a lapos-Föld hívők hülyeségversenyében is.
több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Így van, mi alapból 6-0-al indulunk a kurvagyenge csoport miatt, 3 meccset valahogy összecsalnak nekünk a bírók, 9-el meg van AFC Eastnél az már tuti PO.
vpi
Ne feledjük, hogy nem csak a bírók, hanem maga a csapat is csal. Csalás nélkül hol lennénk? 😉

Ez a téma engem a mítoszok, vallások kialakulására emlékeztet. Itt van egy csapat, amely 18 éve dominálja az NFL-t. Nem mindig, minden évben ők a legjobbak, de hosszú távon, és összességében ők. Voltak már hasonló sorozatok az NFL történetében, de ilyen hosszú, és kiemelkedő még soha nem volt. Na most ugye, erre az ellenfeleknek (pontosabban nem is nekik, hanem az ellenfelek szurkolóinak) kell valami magyarázatot találniuk. Mint ahogy annak idején - ez a vallási analógia - a világra, a természet jelenségeire is kellett valamilyen magyarázatot találni. A közkézen forgó, (vagy a tudományos) magyarázat ilyenkor nem elég, az túl prózai, de főleg kiábrándító: hogy ugye azért jók, mert a tulajdonostól az edzőkön át, a játékosokig jól csinálják a dolgukat, tudnak valamit, amit mások nem. Ez kiábrándító, sőt FELHÁBORÍTÓ magyarázat, ezért olyanokat kell helyette keresni, amelyek nemhogy azt mutatnák, hogy jó a csapat, hanem az ellenkezőjét: hogy rossz, csak az egyéb körülmények segítették. Mint a gyenge csoport, a bírók, a csalás, meg a többi. Ez történik itt és most.
Tudjuk, hogy mennyire helyes világmagyarázatok a mítoszok, és a vallások. De azt is tudjuk, hogy a hívőik meggyőződései mennyire szilárdak, és hitük ellenében mennyire hallgatnak bármilyen racionális érvre is.
Persze, ha valakinek ez a hobbija, győzködheti őket.

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 6 éve
ötös műhold New England Patriots 305
De azért ugye mégsem lehet objektíven összemérni a két csapat erelyét, ha nem ugyanazokkal az ellenfelekkel játszottat. ...
Kollega
Én arról írtam... de beidézem: "Egy csapat erősségének a legfontosabb mutatója a győzelem-vereség arány". Ez egyrészt igaz (az a _legfontosabb_ mutató), másrészt sehogy sem cáfolja az, amit te írtál.
Egyébként ha nagyon szigorúak vagyunk, _akkor_ két csapat erejét akkor sem lehet összemérni, ha pontosan ugyanazokkal a csapatokkal játszottak. Hiszen nem pontosan ugyanabban az időszakban játszottak velük (ami ugye lehetetlen is), és mivel a csapatok ereje az időben is változik, mint erre számos példát látunk, így egy-egy játék ugyanazokkal a csapatokkal, de más időben, nem ugyanazt jelenti.
Tehát ennek, és minden más egyéb mutatónak a híján, mégiscsak kénytelenek vagyunk a legrelevánsabb objektív (azt ugye most már nem vitatod, hogy a nevezett 10-2-es mutató objektív?) mutatóhoz fordulni. Ezen kívül persze vannak más objektív mutatók (számok is), és az is igaz, hogy egy komplex "erősségszámításnál" jó azokat is figyelembe venni, itt azonban nem erről volt szó, hanem arról, hogy melyik a _legfontosabb_ mutató.
több mint 2 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Állítólag AB hamis oltási igazolással akarta megtéveszteni a csapatot.
zolkoo
Hihető. Az esze megvan hozzá.
több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Félelmetes. Csak azt nem értem, hogy a sok looser hater miért nem örül annak, hogy saját szemével látja azt, ami várhatóan hosszú ideig megdönthetetlen NFL rekord marad és miért nem képes elismerni a teljesítményt. Én nem voltam sosem oda Manningért - főleg a hype miatt - de a nagy Pats-Colts meccsek örök élményt jelentenek, akkor is, ha kikaptunk. (Pld. a 2006-os comeback.)
Burkus
Azért a tegnapi eredménykövetőben mókás volt (nekem), ahogy odagyűlt vérszagra a sok hater, aztán elég gyorsan jégbe lettek hűtve. Az első két drájv után már csak a melléduma volt, valahogy nem akartak a meccsel foglalkozni, az "nem annyira" tetszett nekik. Szeretem az ilyet.
több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Nem nagyon értem, hogy mi a probléma Stez kartács eredeti (amitől indult, és a második) hozzászólásával. Szerintem az még hízelgő is nekünk. Ráadásul ugye egy olyan véleménnyel nincs sok értelme vitatkozni, hogy valakinek az a véleménye, hogy a Patriots a főcsoportjának győzelemre legesélyesebb csapata. Ha az a véleménye, akor az, a saját véleményét mindenki mindenkinél jobban ismeri. Azt ugyan már lehet vitatni, hogy ez egy megalapozott vélemény-e, de: 1. Mi Pats-szurkolók is szeretnénk ezt hinni, és gondolni, 2. valójában ez pontosan semmilyen objektív adat, vagy előrejelzés alapján sem tudható. legalábbis annál pontosabban nem, minthogy azt mondjuk, hogy mindent egybevetve (éves forma, rutin, csapatpotenciál, stb.) az AFC-ben most a Chiefs mellett mi vagyunk az esélyesek. Tehát igazából amellett sem szólnak erős objektív érvek most, hogy NE a Pats lenne az egyik legerősebb AFC csapat. Én pl. örülök ennek, és mostanában újra bizakodó vagyok, és remélem, hogy most nem fogunk már "Miamit" látni, hanem a csapat tényleg összeszedi magát, és méltó lesz nem is olyan régi nagy híréhez.

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Ez a teljesítmény nem volt valami biztató. Én azt figyeltem meg, hogy egy meccsen már az első mozdulatokból látszik... no nem a végeredmény, az persze nem, hanem a csapat eltökéltsége. Pl. a Wikings-meccsen rögtön az elején látszott, hogy harapni fognak, és úgy is lett, azt a meccset harapósan játszották végig. A Miami meccsen az ellenkezője látszott... ott puhák, szétfolyósak voltak a fiúk. Nem a játéktudással van baj, hanem fejben, vagy még inkább, "lélekben". És talán az edzőkkel is. Ha már én is észreveszem a trubadúrládán keresztül, hogy nagyon nem stimmel az eltökéltség, akkor ott baj van. Nincs elég motiváció, vagy mi a fene? Gondolják, úgyis bejutottunk már a rájátszásba, ez a meccs nem számít? Rendbe kellene hozni ezt a részt, mert az még megbocsátható egy csapatnak, ha rosszul játszik, de az nem, ha nem teszi oda magát.
több mint 2 éve
ötös műhold New England Patriots 305
Nagy tanulság: másképpen kell lebontani a fidesz-bűnszervezet maffiaállamát. Ez választással már nem lehetséges többé. Az ellenzéknek így nem szabadna beülnie a parlamentbe (persze, be fognak ülni), hiszen azzal legitimálja a diktatúrát. Ellenállást kell szervezni, bojkottálni minden szinten, ahogy csak lehet, a maffiaállamot. Ez máshogy már nem fog menni.
Illetve: Claus Schenk von Stauffenberg