Rolf

Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide

Rolf
Utoljára láttuk
7 hónapja
Regisztrált
több mint 6 éve
Fórum hozzászólások
63


Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 3 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
persze nincs nagy jelentősége, de ezt hogy matekozta ki?

gedam
A listát nem is minősítem... mi mindig azon röhöngünk ezeknél a szaroknál, hogy pár hét múlva szenzációként tálalják, h XY csapat mekkorát ugrott / zuhant a power ranking-ben 😀
Ééééérted? Nem ám a "szakíró" ítélte meg szarul a csapatot, hanem a csapat ugrik/zuhan 😀
(nyilván létezik az utóbbi is, javulnak/romlanak, de ezeket élő ember nem tudja még week8-nál se jól belőni, nem week1 után...)
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Csak mert említettétek SSS-t, hogy mennyire született Raven, és Offense "bőrbe" bújtatott Defense agresszivitású játékos stb, két video amit annyira imádtam tőle:


https://i.ytimg.com/vi/r32QJgnWNxk/maxresdefault.jpg
Steve Smith with a Beast Catch-and-Run 50-Yard TD | Bengals vs. Ravens | NFL
Baltimore Ravens veteran WR Steve Smith scores an unbelievable 50-yard touchdown against the Bengals.Week 3 of the 2015 NFL Season. Watch game highlights fro...


Az utóbbit egyébként élőben láttam a lelátóról (az egyetlen Ravens meccs amire eddig kijutottam).
És egy kis aktualitás:
 stories.baltimoreravens.com/how-lamar-jackson-became-your-soontobe-mvp
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Viccen kivul, a kozepkorban a plague doctorok igy oltoztek. Jopofa otlet a Ravens szineiben bevetni.
ulpianus
hat ja én se csak poénnak szántam de...  www.si.com/nfl/photos/2015/09/22/ranking-nfls-mascots#1 nem friss cikk, de végülis mind1, ezek valami kimondhatatlanul borzalmasak 😕 Sőt viccen kívül szerintem szándékosan borzalmasak, hogy miért azt nem tudom (NFL szabály vagy passz), de 100% hogy ez nem az ami a 21. század maximuma. Amúgy nyilván csak egy minimális szórakoztató elem, de ha már van jó is lehetne. Az, hogy a raiders (!!!) nem tud egy normálisat csinálni, ahol valljuk meg a nézők 50%-a ultrakirály mascot lehetne, mert ismerjük el nagyon durva arcfestések vannak - szóval az hogy épp az ő mascotjuk az egyik legszarabb, az kb igazolja h direkt szarok. Egyik csapaté sem "komoly", egyik sem tükrözi/képviseli a csapat vagy a csapat történet egyik karakterisztikáját sem, szal ócskák. Kár, lehetne benne fantázia (pl a 3D virtual raven egy tök fun kezdeményezés)...
Még a browns mascotja tán a legjobb írják is alá, hogy egyszerre mérges és vicces, és valszeg veszett is 😀
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
 youtu.be/N8ZPSaqiTMA
lehetne ez a pestisdokisvarnyú a kabalánk. elég egyedi volna. ezek a plüsik nevetségesek szerintem. szépen komótosan kiballagna az alagútból minden hazai meccs előtt, karmolnám.
gedam
Fu mekkora ötlet... Én is agyaltam hogy pelenkás Poe helyett vmi vérescsőrű penge karmú vadabb cucc kéne, de biztos nem engedné a liga, helyette ebbe a dokiba nem tudnának belekötni. Kicsoszogna, vmi füstölővel meg vmi zöld (oké legyen lila) méreg/sav szerű szarral meglocsolgatná az ellenfél kispadot aztán visszacsoszogna 😀
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Adams call for temmate:"Wash yor hands, wash your butt"
😀
Ebbol alighanem kikovetkeztetheto a cirkulalo virus tipusa...
jossbeaumont
ezzel csak az a baj, hogy egy ilyen vírus baromira le tudja gyengíteni az embert 😕
gbol
Elvileg csak Dexter Williams volt kiírva illness miatt sérültlistára. Ebből következtetve annyira csak nem rossz a helyzet, ha edzeni tudnak.
pecsi92
Én azt olvastam, hogy többen is a hétvégén estek át rajta. Elgton Jenkins volt nevesítve, aki hétvége után.
Fizikailag simán helyre lehet jönni 2-3 nap alatt.
James007
Ennyire azért nem kell fosni a a Seahawkstól 😀
Toca
Biztos ?😃
(Ti se nagyon féltetek múltkor🤪🤪)
Rózsa Sándor (betyár)
Ő úgy érti, hogy fosni... Szó szerint 😊
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Lehetne már meccs igazán, türelmetlen vagyok. 😊
Vrij6
Akkor addig egy kis "jinx":
 pbs.twimg.com/media/ENzFNZJWoAAHMMI?format=jpg&name=4096x4096

Szerintem az összes közül a legdurvább: 16 PO meccs, 43 (!!!) turnover 😮
Rolf
ebben benne van lj 29 fumblija a töltők ellen
gedam
A Ravens D szerezte a 43 TO-t
kátrány
Igen, ez "produced" turnover, nem "commited" 😊 Bocsánat én az idei szezon ellenére is még mindig D# buzi vagyok 😊
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Lehetne már meccs igazán, türelmetlen vagyok. 😊
Vrij6
Akkor addig egy kis "jinx":
 pbs.twimg.com/media/ENzFNZJWoAAHMMI?format=jpg&name=4096x4096

Szerintem az összes közül a legdurvább: 16 PO meccs, 43 (!!!) turnover 😮

Szerkesztette: Rolf
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Lamar Jackson high scool, utolsó TD elég beteg 😊
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Ok, te az a fajta ember vagy aki ha harman jatszotok es a vegen tudsz orulni a bronzeremnek. Akkor JS mondataimat tenyleg atirhatod
Hasonloan gondolkodok arrol hogy inkabb agyon fizetek egy nagyon jo jatekost mint kozepesen tulfizessek egy kozepszert. A kulonbseg koztunk, hogy JS nem egy nagyon jo jatekos, de aszerint lett fizetve. Az elit elkapok elverik. Cserebe nem kell fognia oket mert soha percekre nem tudott "shut-down" lenni, de egy atlagos NFL csapat WR2-t jol kordaban tudja tartani. De azokat Carr is, igaz JS jobban. Csakhogy ketszer annyit foglal el a sapkabol es annyira meg Carr-nal sem jobb. Akit mellesleg JS miatt kellett leigazolni, mert az osszes meccs 75%-an jatszott maximum.
Ha Peters shut-down akarod hasznalni akkor is jobb lesz JS-nel, de neki nem az az erossege es miert ne arra jatszanank.
Earl Thomas miatt tudtunk valtani hatul, o az akit inkabb tulfizetek hiaba hibazik o is.

Az hogy van melyseg az remek es orulunk neki, meg akkor is ha draga.

Ki a faszom az a Jani? Ha Flacco-ra gondolsz akkor kar is osszehasonlitani a posztok miatt.

Es ugyan en a korlatozotabb gondolkodasuak taboraba tartozom, es nem mondom hogy rossz jatekos. Azt mondom hogy nem elit, melysegnek ami o jelenleg meg kivalo csak eppen a fizetese CB1 nem pedig "melyseg".
no
Nem gondolnám, hogy korlátozott lennél, mivel te kifejted a véleményed, amivel amúgy egyet is értek, valóban az a különbség, hogy JS-t mennyire tartjuk jónak. Jani: igen ő, és nyilván nem mint játékos hasonlítottam (bár Flacco biztos remek CB 😊 ), hanem mint szerződés ár/érték, és úgy összehasonlíthatók.

 www.pennlive.com/baltimore-ravens/2020/01/4-baltimore-ravens-advanced-stats-that-help-explain-record-breaking-regular-season.html

"The numbers sat opposing passers did not fare well this season attacking Marcus Peters (56.9 percent completion rate; 63.4 passer rating), Jimmy Smith (56 percent completion rate; 67.8 passer rating) or Marlon Humphrey (58 percent completion rate; 67.9 passer rating) this season"

De nyilván ez nem fog meggyőzni, ez is csak egy stat, minden stat csalóka. Azt hogy minden évben kihagy X meccset nehéz jól figyelembe venni. Szerintem általánosságban nem verik el az elit elkapók. Egész biztos volt olyan meccse, ahol elit elkapó elverte, ilyen meccse a Top1 CB-knek is van, de én emlékszem olyan meccsekre, ahol még jó éveikben AB-t, OBJ-t levette a pályáról, tény, hogy idén már Humphreyé általában a WR1, de én tudnék bízni JS-ben is.
Rolf
Tenyleg nem gyoztel meg egy ilyen statisztikaval. PL: A Bills elkapoi Brown, Beasley, McKenzie. Ebbol JS egyet tud fogni Brown nagyon gyors neki, slotbol indulva barmelyik elveri. A Texans Hopkins agyonveri, Fuller-hez lassu megint marad a kovetkezo opcio. STB-STB

Altalaban a 3. opciora mar kivaloan alkalmas ahol ki-ki meccset jatszik az elkapoval. Persze keverni kell a S segitseggel egyutt, kulonben mindig el lenne verve mindenki.

De a dolgot kette kell venni.
1. JS mint jatekos egy jo, nem elit. Megbizhatoan hoz egy teljesitmenyt, ha annal jobb az ellenfel akkor azzal bajban van. Volt o itt CB1, de mivel alkalmatlan huzamosabban fogni WR1 ( ha nagyon jo es ugyan nincs ilyen minden csapatban, de sokban ) ezert fogta a WR2 es a WR1 fogta egy rosszabb kepessegu CB S segitseggel.
Iden H es Peters utan a 3. a listan ahol jatszik sokat 2. is, mert H meg jatszik slot ellen is igaz, hogy hibakkal de be lehet rakni oda. Ha a netto teljesitmenyt nezem akkor van egy jo es mely CB allomanyunk.

2. Ha emelle a teljesitmenyek melle behelyettesitem a penzet akkor o nem erte meg. 1. korben lett huzva, de o nem tort be mint H. Megkapta a nagy lovet es nem tudott olyan teljesitmenyt nyujtani. Ennek a nagy lovenak a vegen jott hogy remek melyseg.

B Carr egy atlagos CB allomanyu csapatban a WR2/ melyseg azert a penzert amiert itt jatszik. Jelenleg ugyanebben a szerepkorben JS jobb nala es igy nagy erosites ( max 3 meccset meg csak kibir a teste ). Ennek lehet orulni es a jatekban csak ez szamit. Az hogy o ezt mennyiert teszi/ tette az egy mas kerdes.

| Ha valasztanom kellene Flacco es o kozte a szerzodeseikkel egyutt akkor vacilalas nelkul Flacco-t valasztom egy jo edzovel |
no
Értelek, én azt írom, hogy az idei keretben az ő teljesítményével vállalható az ára, nincs durván túlfizetve, szerintem Flacco szerződését jobban megsínylette a csapat. Most visszanéztem gamepass-on a HOU meccset, elég sokszor állították fel Hopkins-al szemben JS-t (nem mindig persze). Hopkins így fejezte be: 12 target, 7 catch, 80y. Nem lehet azt mondani, hogy levette a pályáról, de ellene ez korrekt.
Nem teljesít a nagy lóvéhoz mérten, ahogy írod is, de nincs annyival alatta, hogy úgy kilógjon a lóláb, mint Flacconál. De abszolút elfogadom, hogy máshogy látod, én bízom benne, hogy pár PO kulcs játékkal bizonyít még.
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Ok, te az a fajta ember vagy aki ha harman jatszotok es a vegen tudsz orulni a bronzeremnek. Akkor JS mondataimat tenyleg atirhatod
Hasonloan gondolkodok arrol hogy inkabb agyon fizetek egy nagyon jo jatekost mint kozepesen tulfizessek egy kozepszert. A kulonbseg koztunk, hogy JS nem egy nagyon jo jatekos, de aszerint lett fizetve. Az elit elkapok elverik. Cserebe nem kell fognia oket mert soha percekre nem tudott "shut-down" lenni, de egy atlagos NFL csapat WR2-t jol kordaban tudja tartani. De azokat Carr is, igaz JS jobban. Csakhogy ketszer annyit foglal el a sapkabol es annyira meg Carr-nal sem jobb. Akit mellesleg JS miatt kellett leigazolni, mert az osszes meccs 75%-an jatszott maximum.
Ha Peters shut-down akarod hasznalni akkor is jobb lesz JS-nel, de neki nem az az erossege es miert ne arra jatszanank.
Earl Thomas miatt tudtunk valtani hatul, o az akit inkabb tulfizetek hiaba hibazik o is.

Az hogy van melyseg az remek es orulunk neki, meg akkor is ha draga.

Ki a faszom az a Jani? Ha Flacco-ra gondolsz akkor kar is osszehasonlitani a posztok miatt.

Es ugyan en a korlatozotabb gondolkodasuak taboraba tartozom, es nem mondom hogy rossz jatekos. Azt mondom hogy nem elit, melysegnek ami o jelenleg meg kivalo csak eppen a fizetese CB1 nem pedig "melyseg".
no
Nem gondolnám, hogy korlátozott lennél, mivel te kifejted a véleményed, amivel amúgy egyet is értek, valóban az a különbség, hogy JS-t mennyire tartjuk jónak. Jani: igen ő, és nyilván nem mint játékos hasonlítottam (bár Flacco biztos remek CB 😊 ), hanem mint szerződés ár/érték, és úgy összehasonlíthatók.

 www.pennlive.com/baltimore-ravens/2020/01/4-baltimore-ravens-advanced-stats-that-help-explain-record-breaking-regular-season.html

"The numbers sat opposing passers did not fare well this season attacking Marcus Peters (56.9 percent completion rate; 63.4 passer rating), Jimmy Smith (56 percent completion rate; 67.8 passer rating) or Marlon Humphrey (58 percent completion rate; 67.9 passer rating) this season"

De nyilván ez nem fog meggyőzni, ez is csak egy stat, minden stat csalóka. Azt hogy minden évben kihagy X meccset nehéz jól figyelembe venni. Szerintem általánosságban nem verik el az elit elkapók. Egész biztos volt olyan meccse, ahol elit elkapó elverte, ilyen meccse a Top1 CB-knek is van, de én emlékszem olyan meccsekre, ahol még jó éveikben AB-t, OBJ-t levette a pályáról, tény, hogy idén már Humphreyé általában a WR1, de én tudnék bízni JS-ben is.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Nagyjából leírtátok, hogy egyik felet se kell félteni, de szerintem a browns túlment egy határon, amin a Steelers nem. A QB-t a falnak kötelessége megvédeni, a bunyóban is, amikor már sisakkal vernek oda valakinek a csupasz fejére, ott már nem igen lehet válogatni az eszközökben, amikor meg akarod védeni.
Nyilván arra a rúgásra nem volt már szükség, de mondjuk az se veszélyes nem volt, se nem fájt blablabla... Sportszerűtlen persze, de nem elmeháborodott mint garret, akiben nagyot csalódtam. Több kutyának is elmentek otthonról ezen a meccsen.

Rudinak persze hogy nem kéne ilyenekbe belemenni, de ezek a dolgok (szerencsére) 99.99%-ban annyival végződnek, hogy egymás pofájába ugatnak, meg tilitolizzák egymást ameddig szétválasztják őket, egyértelműen garret tehet róla, hogy ez nem így végződött.
Elhajíthatta volna a sisakot földre, elküldi Rudi szüleit valahova, aztán leül a cserepadra... Most pedig lehet hogy többet nem játszik, jó kis 50M dolláros dühöngés volt (vagy nemtom mennyi lett volna az új contractja a rookie után, biztos ilyen nagyságrend), gratulálok 😕
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Arra nem sok esely van, megertuk ezt is.

Lamar Jackson a 2. evere a legjobb csapatta tette a Ravenst a focsoportban.

Nem szar egy futótól.
Voice
Azért pici szerepe csak volt Harbaughnak, Romannek, az analitikusoknak, a stábnak, néhány lelkesen szaladgáló játékosnak is, nem?
Vagy te is azon hívők táborába tartozol, akik szerint csak az irányító egy NFL csapat, és más semmi?
Sobri Jóska
Úgy tetted fel a kérdést, hogy lehetetlen igennel válaszolni rá... Lásd Matt Ryan, Kyler Murray, Derek Carr, Baker Mayfield stb... mind jó irányítók, és elég vacak mérleggel. Na jó Mayfield csak vicc volt 😀

Én ős Ravens szurkolóként, sokáig hittem, hogy egy TOP1 defense el tud vinni egy csapatot bármeddig, bár rohadtul tele volt már a hócipőm vele, de még Janival is... De hát nem! Éppen akkor nyertünk SB-t Janival is amikor 1x életében megtáltosodott, és be kell látni, hogy most mennyivel másabb az élet Lámával. A mantra sajnos, vagy nem sajnos igaz, all three phases: D#, O#, ST és persze, ahogy írod ehhez a coaching is NAGYBAN hozzá tartozik.

Meggyőződésem h egy CLE és valszeg még több csapat is, még egy Lámát is elherdált volna, és pár év után kukázzák, mint átlag alatti kísérlet egy franchise QB-ra. Mi mindent feltettünk arra, amiben LJ jó, csapatot raktunk köré a játékstílusára írtuk a playbookot stb... Risk vs reward. Ez nagyon nem volt kockázat mentes, nemhogy a drafton, még idén év közepéig se volt hajlandó elhinni a világ kb fele sem. De ez az egyetlen módja annak, hogy kihozza egy csapat a QB-ból ami benne van. Az hogy tojok rá mi a QB erőssége, pocket passelni fog 75%-ban mert az OC-m pass guru, az pont azt eredményezi, amit mondjuk egy Browns-nál látunk, és egy ilyen rendszerben az csak még nagyobb becsapás, amikor jön egy QB és nagyjából működik, nem kell 1 évente lecserélni vki másra, de átütő siker mégse lesz belőle, mert ahhoz kellően szar a rendszer, amiben erőltetik. Pedig ha az erősségire gyártanák a sémákat, akkor akár contender csapat is épülne.
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Tegyük hozzá Magyarországon! Épp most voltam amcsiban ahol a teljesen átlagos Maryland-i Ravens szurkoló is teljesen normálisan beszélt a Steelersrol, sőt drukkolt nekünk a Dolphins ellen. Ez csak itt szokás, hogy gyuloljunk már valakit, biztos ad okot rá. De érdekes a gondolkodási különbség, én nem utálom se a Ravens, se a Bengals, a Peccet is csak kicsit, mert állandóan kurvajók. Inkább azok utalkoznak akiknek kevés sikerélmény jut...gondoljak így könnyebb elviselni, hogy nincs sikerélmény!!
Klaci79
Én meg még be is vallom, hogy utálom, csak máshogy... Ahogy valaki írta: ez nem fradi-ute. Utálom mert jók, mert borsot törnek sokszor, mert őket mindenképp meg kell verni, hogy meglegyen a csoport, mert ősi rivális, mert jobban esik megverni mint bárki mást sorolhatnám...
De(!) tisztelem, mert nagy ellenfél, mert ezek a meccsek adják a savát borsát, mert mindig egy kicsit még több a libabőr, és nem akarom agybafőbe verni se őket, se a szurkolóikat a kocsmába, se szétverni a stadionjuk melletti metrót, se rohadtállatozni, ezt is sorolhatnám...
A nyáron volt nálunk egy kamionsofőr, hozott építőanyagot és Steelers-es sapiba volt, kérdeztem, hogy ez csak véletlen, vagy szurkoló, mondta hogy hűséges drukker, mire mondtam, hogy bennem meg Ravens folyik. Mire mindketten gúnyosan és rosszízűen egymásra vigyorogtunk, majd tisztelettel kezet fogtunk (nem most találtam ki, tényleg így volt). Lehet így is!
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Jaja, nincs itt vita. Annyi, hogy egy elit irányító azért nagy többségben bejuttatja csapatát a playoffba, de önmagában a jó támadósor semmit sem ér (de az én mondanivalóm lényege is az volt, hogy önmagában a baszó D sem). Az a baj, hogy az elmúlt hetek alapján itt egyikkel sincs nagy baj
Wyatt
Ja mi is kicsit értetlenül állunk ez előtt 😀
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Jaj már megint kijött egy cikk, ami azt taglalja, hogy a GreenBay Front Office úgy szar, ahogy van, és a Murphy, Ball, Guti, LaFleur struktúra bűzlik.Nem tudtam végigolvasni. Hányat kell még aludni addig, amíg ZaDarius a földbe döngöl egy QB-t? Ezt a foci nélküli szkavarást már nehezen bírom...
salsa99
Aug 9 Péntek hajnal 2:00 HOU-GB Preseason, nem tudom aznap alszol-e még, de ez pont 90 mától.
Ha pályára lép, akkor lesz döngölés is 😊
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Ez a Chiefs Moore-ral (aki egyébként majdnem hibátlanul játszott) is egy playoff csapat, idegenben szerintem ez egy telljes értékű győzelem. LaFelur 4 meccse tartó elkapók nélküli okos játékhívásai meg zseniálisak, már már a rozmárt idézik. Az a 8,5 másodperc amikor nem sikerült senkinek 1v1-be megvernie az emberét eléggé beárazta a corpot. Sajnos nem tűnik úgy hogy bárki feltudna lépni akárcsak egy közepes #2 WR szintre is. Van 2 napunk még valakit szerezni, nem vagyok az értelmetlen pick szórás híve de most talán indokolt lenne. Mahomes-al meg találkozzunk februárban!
JéBé
Miért? Aaron Jones elkapó nem? Csak szopatják az ellenfél DC-it, hogy RB-t írnak mellé 😀
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Mi a véleményetek a mi közös rangadonkrol ?? 🤔

+1 (különben ide is jó lenne ha jönnének azok a károgók akik tavaly ekézték a QB-tokat 😊 egy mea culpara na ☝)
Rózsa Sándor (betyár)
Biztos hogy nagyon nehéz meccs lesz mindkettőnknek. Nyilván könnyű meccs szinte nincs is, de ezt én ilyen extra rommá zsigerelőnek várom. Mindkét csapat olyan, hogy bárkit megverhet szabad szemmel látható eséllyel, de szinte senki nem hiszi el, hogy pl ne/kc-t playoffban (ti a döntőben) is elkapnánk. Ezért (is) szeretném valamelyiknek letörni a szarvát. Feltéve, hogy sikerül megőrizni a formánkat, és továbbra is AFC contenderként menni: baromira örülök hogy a SEA és ne meccsünk között van nekünk a BYE. Mivel messzire kell utazni, és addigra már lesz medvepuszi mindenkiben bőven: per pillanat ebben a szituációban, hazai pályáján a SEA-t mondanám esélyesebbnek, amit nem is bánnék utólag, ha utána levernénk csalókat.

+1: ide ne jöjjön culpázni senki aki ekézte Jacksont, mert ha komolyan vennék a fél világ jöhetne, és lerohadna a fórum 😀 Kb a leghangosabb tavalyi nemzetközi gyászhuszárok most hirtelen meg már MVP-znek meg mittugyamitnem írnak... "szak"sajtó... Ja és a károgás itt a mi fülünknek egy elég kedves hang 😊

Szerkesztette: Rolf
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Nincs ezzel semmi gond. Az egyik evben elvisztek az elso korben egy ugyes kezu futot iranyitonak, a kovetkezoben egy 1. korbe vart iranyitot a 3. korben tight endnek es trukkos jatekokra.
Wyatt
Ha megnézzük a SB győztes QB-kat az utóbbi években, zárójelben az adott évi teljesítményük:

Eli Manning (gyenge)
Flacco (gyenge, PO-ban erős)
Wilson (közepes abban az évben)
#12 (elit)
Payton Manning (gyenge, abban az évben már, vagy max közepes)
#12 (elit)
Foles (gyenge)
#12 (elit)

akkor az van, hogy "pass happy league" ide vagy oda, nem biztos, hogy elit QB kell a végső sikerhez.
Nyilván nem árt, de elég nehéz találni, úgyhogy lehet hülyének nézni azt aki alternatív megoldást keres, de nem biztos h #12 visszavonulása után a NE sem kényszerül ilyesmire.

Másfelől vannak csapatok akik évekig (sőt évtizedig) draftolnak 1/X QB-kat, majd sorra süllyesztik is el, aztán 5-15 év után mikor egyik bejön akkor lesznek megint csapat... Több értelme van annak, hogy kihozzuk a maximumot abból a stílusból amit tud egy játékos, és mondjuk sikerüljön PO-(ok)ba jutni, mint arra várni, hogy végre legyen egy tipikus és ráadásul elit zsebirányítónk.

Zárásképp: ha szerinted Lamar Jackson "ügyes kezű futó", akkor javaslok egy időpontot a szemészetre (12cm-el magasabb az átlag RB-től, és teljesen más a mozgása). Jól tud futni QB pozícióból ez a része igaz.
De nem mindenki futó játékos, aki jobban fut mint #12 😀
több mint 4 éve
Rolf Baltimore Ravens Alabama Crimson Tide 63
Én azt remélem, már nagyon nem égünk be vele. Minden idők legfiatalabb PO QB-je lett, és azért tett is érte.
Igen, voltak (és valszeg vannak/lesznek) borzalmas döglött kacsái, amiket dob... De nem biztos hogy összeségében nagyon rossz passzoló lesz, talán inkább inkonzisztens, ami nem öröm, de benne van, hogy lesznek nagyon jó dobásai is (ahogy eddig is volt már).
Nekem inkább az a kérdés, hogy hány évig tudjuk effektíven használni (ha mondjuk újra is tudjuk igazolni, majd a jövőben). És itt nem a sérülés faktorra gondolok, ez igazából mindenkinél esélyes az NFL-ben, futkosó QB-kat azért emelik csak ki, mert kritikus pozíció, nehéz kezdő QB-t találni stb. Szóval nem akarnám a sérülést becsülgetni, az véletlenszerű nagyon (pláne a komolysága), inkább az a kérdés, hogy ha beválik hosszabb távon, akkor meddig lesz igazán veszélyes a sebessége. Ha kb. egészséges marad, nyilván akkor sem képes idősen annyit (annyiszor) futni, mint mondjuk Rodgers most passzolni.
Azt nem tartom valószínűnek, hogy ebből run-first mentalitásból fokozatosan átmenjen tökéletesen pass-first-be.