FuckYoElonMusk

New England Patriots

FuckYoElonMusk
Utoljára láttuk
3 órája
Regisztrált
4 hónapja
Fórum hozzászólások
47


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Mert ami már többször előjött itt a fórumon, az lesz elsődleges kérdés, hogy: Kraft vajon hagyja-e, hogy a Pats elmúlt 20 évének legjobb draftőkéjével, egyik legnagyobb cap-jével BB alakítsa ki a Pats alsó hangon következő 3-4 évét, illetve ő gondozza a Pats -- vélhetően -- új franchise QB-ját?
FuckYoElonMusk
Értem amit írsz, írtok.
De miért ne hagyná?
Belichickről van szó, nem egy kis lúzer lieblingről vagy egy három éve a ligában lévő tehetséges, de momentán felsült edzőről.
Én a GM részt leszarom, de miért ne a GOAT HC lenne a legalkalmasabb a fentiekre?
Ki jobb edző, csapatépítő, opció?

És itt jön elő a tények és a trendek, az elmúlt négy szezon gyengébb eredményei, a Mac Jones kudarc, gyengébb draftok, OC-váltogatások kudarcai, stb. (sorolhatnánk hajnalig). Szerintem Kraft nem fogja tudni jó szívvel odaadni még 3-4 évet BB-nek, bármennyire is a Patriots egyik arca BB.
FuckYoElonMusk
Hanem inkább kinek adnád, ha te lennél Kraft?
Őszentsége Sobri Jóska
Nos, ez nem lesz egy szétterjedő tudáson alapuló, tárgyilagos elemzés, de úgy vagyok ezzel, hogy az NFL döntései a plusz százalékokról szól. Ha egy döntés esetében több opció van és a döntéshozatal időpontjában meglévő információk alapján az egyik opció +10 százalék eséllyel jobb eredménnyel kecsegtet, mint egy második legjobb opció (ami nyilván a már valamennyi megfelelő információk birtokában levő embernél is egy szubjektíve eleme a döntéshozatali folyamatnak), akkor minden logika alapján ezt az opciót érdemes választani.

Szerintem BB esetében van egy nagyon pontos képünk arról, hogy milyen százalékos eséllyel fog tudni gondozni egy új franchise QB karrierjét. Ez pedig Mac Jones mutatja nekünk. Ha a három évet nézzük, akkor az első évében mondjuk 80-90%-t kiaknázták a potenciáljának, Mac Jones is legalább ennyit kihozott magából, a második évére ez lecsökkent mondjuk 50-60 %-ra, most pedig szerintem valahol 20-30 %-t hozunk ki az ő potenciáljából, illetve nyilván, ez egy két irányú utca, ő is ennyit ad tud kiadni magából ebben a rendszerben. Julian Edelman néhány ezelőtti nyilatkozata alapján BB mentalitás nem arra utal, hogy az elmúlt 10+ évben az offense rendszere markánsan megváltozott volna, hiszen Edelman azt mondta, hogy Josh McDaniels – O’Brien vonal az nagyjából ugyanaz, csak pepitában. BB vélhetően egy ilyen offense rendszerben fog gondolkozni, nem látom azt, hogy markánsan más stílusú QB vagy OC-val szeretne dolgoni. Hiszen a Patricia kudarc után is megtehette volna hogy vált, előtte McDaniels távozásakor is egy teljesen más irányt válthatott volna, még sem tette meg. Vagyis ez is azt mutatja, hogy nagyobb százalékos esély van arra, hogy BB ezt a rendszert meg kívánja tartani, nem kíván új O# system-et futatni. Ez viszont azt vetíti előre, hogy ha a top5-ös pickkel QB-t draftolunk, akkor azt BB olyan offense rendszerben fogja játszatni, mint most, ami nem lesz túl szerencsés irány. Ez a jelenlegi információ, de nyilván lehet, hogy Kraft (meg mások, akikre hallgat), meg tudják győzni őt arról, hogy hozzon egy teljesen új, modernkori NFL-hez jobban értő stílusú OC-t, aki egy teljesen más típusú offense-t tud játszani és bízza rá a csapatot.

Ezen nagyon rövid elemzést összegezve kijön az, hogy BB franchise QB nevelésére vonatkozó esély: 50-60 %, arra való hajlama, hogy új és modernkori NFL-hez jobban passzoló OC-t nevezzen ki esély: 30-40 %, viszont tapasztaltság mint HC meg nyilván: 100%. Még van több tucat más szempont is, amikre nekem, szerény képességünk, még fogalmam és információm sincsen, de most az egyszerűség kedvéért nézzük ezt a három tényezőt.

Most lerövidítve az egészet egy névre, amit párszor már lehetett hallani: Brian Callahan, Cincinnati OC. Nyilván nála a franchise QB nevelésére vonatkozó esély magas, hiszen látható, hogy Joe Burrow-ból mit hozott ki, szóval ez legyen mondjuk 70-80 %. Tegyük fel, hogy Callahan-nak van olyan szakembere, akiben tökéletesen megbízik és ráhagyja az OC feladatokat, aki viszont nyilván jó eséllyel megfelel a modernkori elvárásoknak, így ez legyen: 60-70 %. No persze, tapasztalatlanság ez jelentős, ez legyen mondjuk 20-30 %-os szint (és akkor 70-80%-os kockázati faktor).

Ez most leegyszerűsített és gyors vizsgálat volt, de egy BB - Callahan összemérésből simán kijöhet az, hogy akkor Callahan +10 %-kal jobb esélyt kínál arra, hogy az ő tenure-je alatt a Patriots kinevel egy igazi franchise QB-t.

A Def#-et azért nem venném bele a képletbe, mert ott nincsenek egetverő problémák. Ott tényleg arra van csak szükség, hogy a kezdők egészségesek tudjanak maradni, mivel a szezon közepén, amikor már a potens offensek kb. belerázódtak a szezonban, akkor lehet azt látni, hogy Judon, Gonzales, Marcus Jones nélkül a Bills-t 20 pont környékén tudtuk tartani (mivel volt egy fumble miatt rövid pályás 20 yardos TD-jük, ezt kevésbé varrom a D# nyakába, mint inkább az O# hibájának) és a Miami ellen is egészen sok jó dolgot csináltak, és sokáig meccsben tartották a Pats-t, hiszen a 4. negyedig egy TD volt csak a különbség. Persze a Miaminak sok 20+ yardos playt engedtünk, azok ronda play-ek voltak, de ez az, ami egy egészségesebb állománnyal lehetett volna limitálni. Most az, hogy átlag alatti offensek ellen, mint a Jets, Colts, Commanders, Giants mennyire jó volt a védelem, azt külön ki sem emelném, az azt mutatja, hogy a gyengébbeket simán fogja a Def#, az erősebbek ellen pedig képes meccsben tartani a Pats-et.

Szóval a Pats jövője az egyértelműen arról szól, hogy Offense oldalon kell megújulni, új franchise QB-t választani, szakítani kell az elmúlt 10+ év O# system-ével, és itt az a kérdés, hogy BB képes-e erre a feladatra, rá tudjuk-e bízni ezt az egészet, avagy inkább legyen -- és ez csak egy név a sok közül, nyilván szét lehetne elemezni a potenciális HC jelölteket más csapatok OC-jén és college HC-k tökéletes ismeretében -- Callahan-féle személyekből kikerülő HC irányvonal. Véleményem szerint nem egy GOAT HC-re lenne szüksége a 2024-es Patriotsnak, hanem olyan valakire, aki képes megújítani a Pats-et O# oldalon.

És ha végiggondolok minden tényt és korábbi történést, nem találok semmi olyan érvet, amely azt mutatná, hogy BB erre képes lesz, nincs semmi olyan döntése, amely azt mutatná, hogy ő megpróbálja megújítani az offense-t. Illetve, ha ezzel próbálkozik is, azok eléggé kudarcos döntések. Pl. sebességet akart hozni az offense-be, ebből az lett, hogy az minden idők egyik legjobb 40 yardos idejét produkálók közül Pierre Strong nincs már a csapatnál, Thorthon pedig nem igazán igazolja azt, hogy game changer lenne.
1 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
BB mint GM rosszul draftol
zinedine5
Ki jobb BB-nél, akire le lehetne cserélni?
Kb. 10 éve, a sok bébetűs Steelers-korszakban volt Soldival hasonló vitám Tomlinról, én azt mondtam ki kell már baszni, lefőtt neki a kávé, ő azt, hogy úgysincs jobb. Végtére is mindkettőnknek igaza volt. De BB nem Tomlin, minimum egy polccal feljebb van. Viszont sokkal öregebb, ez is tény. Kire cserélnéd, aki jobban draftolna vagy jobb edzője lenne a Patsnek?
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem a tényeket és a trendeket nézve ez a kérdés, hogy név szerint ki legyen, ez második lépésben előjövő kérdés. Mert szerintem ezt megelőzően abból kell kiindulni, hogy BB a poszt-Brady korszakban jónéhány rossz döntést hozott, mind roster (FA, draft), mind staff (Patricia, de O'Brien is látványos kudarc) szinten, mondhatni 1 jó döntésre jutott négy-öt rossz döntés. Szerintem most eljutottunk arra a szintre, hogy "If you change nothing, nothing will change". De BB-nek akkora tejhatalma van, hogy nem tudsz "csak kicsit" változtatni, mert jó eséllyel diszfunkcionális eredményt kapsz. Pl. BB marad HC és hozzol fölé egy GM-et: akkor ezt elfogadná vajon BB? Képes lenne így együtt dolgozni bárkivel? Egyáltalán értelmes GM eljönne egy olyan Pats-hez, ahol egy ekkora tejhatalmú HC van, mint BB? GM vagy a HC dönt az új OC-ról (O'Brien tutti, hogy nem marad)? És a draftnál kinek a szava lesz a döntő? Stb.

Szerintem itt jelentős változásnak kell lennie, már csak azért is, mert mindenki, BB, Kraft, akárki tudja, hogy BB -- életkorából adódóan -- úgy sem lesz örökké Patriots edző, valamikor a jövőben úgy is el kell köszönünk tőle.

És ez is egy indokolható időpont arra, hogy miért épp most, ezen szezon után és a soron következő szezon előtt is legyen az elválás.

Mert ami már többször előjött itt a fórumon, az lesz elsődleges kérdés, hogy: Kraft vajon hagyja-e, hogy a Pats elmúlt 20 évének legjobb draftőkéjével, egyik legnagyobb cap-jével BB alakítsa ki a Pats alsó hangon következő 3-4 évét, illetve ő gondozza a Pats -- vélhetően -- új franchise QB-ját?

És itt jön elő a tények és a trendek, az elmúlt négy szezon gyengébb eredményei, a Mac Jones kudarc, gyengébb draftok, OC-váltogatások kudarcai, stb. (sorolhatnánk hajnalig). Szerintem Kraft nem fogja tudni jó szívvel odaadni még 3-4 évet BB-nek, bármennyire is a Patriots egyik arca BB.
10 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Az elmúlt két évtizedből, ha egy dologban biztos voltam, akkor az az, hogy Bill Belichik célorientált ember: van egy világos célja és ahhoz igazít, korrigál minden döntési helyzetben. De kb. már a Colts ellen is, de a Giant ellen végképp nem láttam, hogy mi ennek a Patriots célja, mit szeretne BB kihozni ebből a csapatból, ebből a meccsből, ebből a szezonból? Most, a Giants ellen abszolút nem éreztem azt a fajta tüzet és spirituszt, hogy BB mindenkit lekap a 10 körméről, ha hibázik és ezzel veszélyezteti a Kitűzött Célt. BB teljesen indifferensnek és közönyösnek tűnt az oldalvonal mellett, akinek ez a borzalmas teljesítmény egyáltalán nem hat meg – jóllehet amiatt, mert már nincs célja.

Kraft is abszolút célorientált ember, aki szerintem ezt nem fogja ezt elfogadni és szerintem ez egy céltalan és kilátástalan szezon, azonban úgy gondolom, hogy igazából tök mindegy neki is, hogy BB-vel fejezik be a szezont vagy inkább most kirúgja, de az elmúlt két évtized miatt a békésebb megoldást választja és csak a szezon végén fogja elengedni.

Az a baj viszont, hogy szurkolóként egy céltalan és kilátástalan csapat meccseit nézni azért jókora kihívás. Szerintem ez már a harmadik meccs volt zsinórban, amikor igazából fel sem tud idegesíteni az olyan elképesztő balfaszkodások, amit Mac Jones csinál, vagy a J.C. Jackson abszolút gyalázatos teljesítménye, Ryland mellérúgása, stb. Én is csak legyintek ezekre, én is rezignált vagyok, akár csak BB, de ez így abszolút szokatlan szurkolói élmény. Na jó, az, hogy a Douglas-t konkrétan majdnem lefejezték a punt visszahordásnál és arra nem repült a zászló, na az felidgesített, de ott is inkább a bírókra voltam mérges (meg egy kicsit Douglas-re is, szerintem az egy inkább fair catch szituáció volt, nem biztos, hogy jól döntött, hogy inkább a visszahordásra szavazott).
11 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Hmm. Cigánytelep. Nem vagyok rasszista, de...

 9gag.com/gag/aAGYqnR
14 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Most, hogy Findex-nek (Fideszes Index) nyilatkozott Tiborczunk, megint eszembe jutott minden idők legzseniálisabb kommentje:
24 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Egyébként szerintem az is lehet, hogy Kraft csak azért nem rúgja ki szezon közben BB-t, mert szerintem Kraft is rájött, hogy minél jobb draftpozíció kell neki és ahhoz pedig a lehető legtöbb meccset el kell veszteni, amelyre szerintem most a legnagyobb esély BB-vel van, hiszen vele abszolút egyértelműen teljesen diszfunkcionális a csapat. Ha pedig új embert nevezne ki, akkor azért annak lehetnének ambíciói meg sikeréhsége, és még az is lehet, hogy nyerne pár meccset is.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Erdekes lesz ez a valasztas, nem hittem volna, hogy akar csak megkozelitoleg is eselye lehet Trumpnak.
undisputedly
Már nem első bálozó, lett 10 millió ember aki kedvelés helyett imádja, és lett tízszer annyi aki utálja mint a sz*rt.
peterk2005 udvari bolond
Ez egy klasszikus tévhit, azért így ebben a formában nem igaz. Konkrétan ugyanannyian utálják Biden-t, mint Trump-ot:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/donald-trump/
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/joe-biden/

Ha még mellévesszük ezt a statisztikát is, látható hogy azért már egy jó ideje mínuszban van Biden elnökségének társadalmi elfogadottsága:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/approval/joe-biden/?ex_cid=abcpromo

Ráadásul, ugyebár az amerikai választás kb. 6 államon fog megint eldőlni, és 6-ból 5 államban most (tehát egy évvel a választás előtt) jobban áll Trump, mint Biden:  www.nytimes.com/2023/11/05/us/politics/biden-trump-2024-poll.html?smid=nytcore-android-share .

Rengeteget kell még dolgoznia Biden-nek azért, hogy visszaszerezze a választók bizalmát, messze nem lefutott a '24-es elnökválasztás.
FuckYoElonMusk
Ezekre ilyenkor én még nem adok. Választások előtt is csak fenntartással, de ilyenkor semmi jelentősége. Az előző ciklusban Trump végig elfogadottsági mínusz rekordokat döntött, aztán a választásra összekalapálta magát egész rendesen. (Biden elfogadottsága sose volt olyan rossz jelöltként, mint most Trumpé egyébként, de ismétlem, erre nem sokat adok most.)

Az utóbbi jópár évtized legrosszabb demokrata elnökjelöltje (Clintonné) el tudta érni azt, hogy jópár millió potenciális demokrata szavazó skippelje a választásokat. Lényegében ezért győzött Trump. Pedig minden előrejelzés szerint Clintonné simán nyert - lásd, ezért sem adok ezekre a felmérésekre. Az a gond az ilyen controversial jelölteknél, hogy az őket kedvelők felhúzzák a népszerűségüket, nem tud mit kezdeni azzal az 5%-al aki esetleg nem megy el. Pedig ez fog dönteni. Trump túl sok republikánust harafított magára, akik ha ő lesz a jelölt, nem fognak szavazni. Legalábbis nagyon, de nagyon nehéz lesz Trumpnak elvinni őket. És most nem ő indul elnökként. Ha van elnök, az mindig valamennyi előnnyel indul, ahogy Trump is 4 éve. (Akkor nincs előny, ha kitöltötte valaki és 2 új jelölt van.)

Szerintem nála legalább 3-4 repi jelölt jobb esélyekkel indulna ... ha nyerné az előválasztást. Csak ugye azt meg pont nehéz lesz megnyerni Trump ellen.
peterk2005 udvari bolond
Egyrészt, véleményem szerint nem országos szinten fontos az, hogy hányan fordultak el Trump-tól, ez Trump-ot sem érdekli: az a lényeg, hogy a csatatérállamokban ne forduljanak el sokan tőle. Az hogy new york-i vagy kaliforniai republikánus nem megy el szavazni, hát arról magasról tesz, úgyse nyerné meg azokat az államokat. Ha most egymillió kaliforniai szavazó nem megy el és nem szavaz rá, hát az pont lényegtelen, mert akkor nem 5 millióval, hanem 6-tal veszíti el azt az államot. Na bumm. Neki kizárólag az a lényeg, hogy a csatatérállamokban (Georgia, Pennsylvania, Wisconsin, stb.) tudja motiválni a szavazóit. Ez akár sikerülhet is .

Másrészt pont ez a NYTimes cikk is arra példa, hogy Biden-től is elfordulnak a szavazói, tehát amit Trumpról írtál, hogy republikánus szavazók nem mennek el a választásra, ha Trump a jelölt, ugyanígy igaz lehet a demokrata szavazók egy részére, hiszen lásd, neki is magas az elutasítottsága. Nyilván Biden-nek jóval egyszerűbb megfordítani ezt a trendet és mozgósítani a demokrata szavazókat, hiszen nem olyan mértékű a "Biden-kiábrándultság" egy potenciális demokrata szavazóban, mint az a fajta "megvetés", amivel egy republikánus viszonyulhat Trupmp-hoz.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Erdekes lesz ez a valasztas, nem hittem volna, hogy akar csak megkozelitoleg is eselye lehet Trumpnak.
undisputedly
Már nem első bálozó, lett 10 millió ember aki kedvelés helyett imádja, és lett tízszer annyi aki utálja mint a sz*rt.
peterk2005 udvari bolond
Ez egy klasszikus tévhit, azért így ebben a formában nem igaz. Konkrétan ugyanannyian utálják Biden-t, mint Trump-ot:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/donald-trump/
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/joe-biden/

Ha még mellévesszük ezt a statisztikát is, látható hogy azért már egy jó ideje mínuszban van Biden elnökségének társadalmi elfogadottsága:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/approval/joe-biden/?ex_cid=abcpromo

Ráadásul, ugyebár az amerikai választás kb. 6 államon fog megint eldőlni, és 6-ból 5 államban most (tehát egy évvel a választás előtt) jobban áll Trump, mint Biden:  www.nytimes.com/2023/11/05/us/politics/biden-trump-2024-poll.html?smid=nytcore-android-share .

Rengeteget kell még dolgoznia Biden-nek azért, hogy visszaszerezze a választók bizalmát, messze nem lefutott a '24-es elnökválasztás.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Véleményem szerint a szezon végén 7 forgatókönyv lehetséges. Ugyebár az alap kiindulópont az az, hogy az a hír járja, hogy Kraft nagyon elégedetlen az eddigiekkel és jó eséllyel jelentős döntést fog hozni a szezon végén.

1. - Kraft BB GM helyére kinevez egy új GM-et.
- Ha házon belülről hoz új GM-et (pl. Groh) vagy olyat, aki a BB alatt nevelkedett (pl. Ziegler), azt BB "felfalja" reggelire, nulla érdemi változás lesz, továbbra is BB akarata lesz a döntő.
- Ha máshonnan érkezik GM, akkor nyilván olyat nevez ki, aki képes BB HC-val szemben meghozni döntéseket.
- Egyelőre nem látom magam előtt azt a forgatókönyvet, hogy a 71 éves BB azt mondja, hogy akkor ő egy 20-30 évvel fiatalabb arc döntéseit, csak úgy elfogadja és lenyeli a békát, hogy feje felé helyeztek valakit.
- Akkor viszont BB lemond mindkettőről, és vége a BB érának.
- Akkor viszont az új GM hozza az új HC-t, amely egyenértékű azzal, hogy minimum új OC lesz: nem valószínű, hogy ezt a Bill O'Brien-féle szenvedést átveszi akár az új GM, akár az új HC is.
- Ha új HC és az OC, akkor 100%-k, hogy nem fogják megtartani Mac Jones-t, hiszen nincs az a józan eszű HC és OC, aki azt mondja, hogy jó ötlet az, hogy negyedéves irányító akkor a 4. OC-jával is csiszolódjon össze, és így nekivágni a szezonnak. Új irányító lesz (akár draft, akár csere, akár FA).

2. - Kraft BB GM helyére kinevez egy új GM-et és BB elfogadja ezt, és marad HC-ként.
- Az új GM-nek biztos, hogy az első döntése lesz az, hogy az O#-t rendbe szedje, ott vannak súlyosabb problémák.
- Nem látom magam előtt azt, hogy egy keménykezű, BB-vel is szembeszálló GM azt mondaná, hogy megtartja abszolút állóvizet képviselő Bill O'Brien-t, hiszen Bill O'Brien kifejezetten nem garancia arra, hogy ha GM hoz néhány új játékost az O#-ba akkor egy csapásra működőképes lesz a támadósor.
- Összecsapnak hát BB-vel, hogy új OC is kelleni fog, tegyük fel, hogy új OC lesz. Ha pedig új OC-van, akkor biztos, hogy menni fog Mac Jones is, lásd fenn.
- Ha maradhatna is Bill O'Brien, akkor is ott a kérdés, hogy ki hozza meg a döntő kérdést az (új) irányítóról: BB vagy az új GM. Itt azért lenne jó pár egóharc.

3. Kraft bátor lesz és lezárja a BB érát: új GM, új HC, akkor ez nyilván azt is jelenti, hogy megy az OC és megy Mac Jones is.

4. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, de azért Kraft tényleges és jelentős változásokat akar a Patriots-nál (erről szóltak eddig is a pletykák): arra kéri BB-t, hogy Bill O'Brien-t cserélje le egy modernebb felfogású OC-re, máskülönben elbúcsúznak egymástól BB-vel. Itt kérdéses, hogy BB egója engedi-e azt, hogy Kraft beleszóljon az OC personel-be, de lehet, hogy ez úgy-ahogy, de elfogadná.

5. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, de azért Kraft tényleges és jelentős változásokat akar a Patriots-nál (erről szóltak eddig is a pletykák): új QB-t kér (akár draft, akár csere, akár FA), máskülönben elbúcsúznak egymástól BB-vel. Itt is kérdéses BB egója, hogy ezt hagyná-e, hogy Kraft ennyire beleszóljon.

6. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, és Kraft nem szól bele semmilyen releváns kérdésbe sem és nem teszi semmilyen feltételtől függővé BB pozícióit. Ettől még BB lecserélheti Bill O'Brien-t, Mac Jones-t, stb.

7. BB saját maga lemond, visszavonul. Új GM, új HC és új OC, stb...

Őszintén szólva azt nem tartom valószínűnek, hogy Kraft lecseréli BB-t csak, mint GM-et, ez nem fog életszerű, egészséges és működőképes helyzetet teremteni, túl sok benne a kockázata az egóharcnak.

De szerintem ha maradhat is BB, akkor is csak feltételekkel, tehát 4. vagy 5. forgatókönyvet tudom leginkább elképzelni (mármint, ha Kraft BB-re bízná a Patriots újjáépítését).

Ezen 7 forgatókönyv esetében Kraft számára az lesz a döntő tényező hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb draft cap-jével és salary cap-jével rendelkező Patriots újjáépítést rábízza-e BB-re vagy akkor a Patriots kezdjen el egy új érát, építsünk újjá mindent.

Úgy gondolom, hogy bár történelmi időszak volt BB regnálása, de itt van előttünk egy franchise történeti lehetőség a draft tőkével és a fizetési sapkával: abszolút bűn lenne egy olyan személyre bízni, akiben Kraft nem bízik meg 100%-osan. Ha BB az, akkor legyen az BB. Ha viszont nem ő az, akkor jöjjön más, akivel meg van a maximális bizalom.

És ez az, ami csábító lesz Kraft-nak arra, hogy lezárja a BB érát és új fejezetet nyisson a Patriots történelmében. És szerintem minél több ilyen meccs lesz, egyre jobban meg fog erősödni benne ez a gondolat. Éppen ezért szerintem a legnagyobb esély arra van, hogy BB az idei év végén távozik.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Véleményem szerint nem volt annyira vállalhatatlan a tegnapi teljesítményünk, mint pl. a Dallas, a Saints vagy Raiders elleni, hanem azt éreztem, hogy tipikusan choking csapat voltunk, pl:
- a védelemben tucatnyi zseniális play után elképesztő leolvadások voltak: jónéhány 3rd & 10+ yardos szituáció vagy megoldott a Miami vagy legalábbis összehozott belőle egy menedzselhető 4-ik kísérletet, amely 4. kísérleteket meg is oldották,
- kulcsemberek lesérülése (Bourne, Bentley),
- kétes bírói döntések (a J.C. Jackson-ra az endzonban 3rd & 6-ra pass interference miatt dobott sárga véleményes volt)
- elmaradt bírói döntések (helmeth-to-helmeth Parker-en, a visszavont Ineligible Downfield büntetés a Miami egyik falemberénél)
- még amikor a semmiből olyan mázlink volt, amiért semmit sem tettünk, azzal sem tudtunk élni (Miami fumble),
- illetve, hát konkrétan ez a play Trent Brown-tól:  twitter.com/TSV__1/status/1718709865651294221 , aki ugye elméletileg a legjobb falemberünk.

Nem voltunk borzasztóan rosszak, de rengeteg kulcsfontosságú szituációban vagy pechünk volt vagy rossz play-t hívtak be az edzők, vagy rosszul döntöttek a játékosok a pályán. Egyszerűen nem voltak elég élesek az egész csapat.

Egyébként konkrétan a fejemet vertem a falba az első play-nél: ahogy elindult motion-ba Pop Douglas, pontosan tudtam, hogy menni fog neki a passz, annyira átlátszó volt O’Brien hívása. Le is kapták mínusz 4 yardon, ahogy azt kell. Bravo.

Amúgy O’Brien megint egy átlag alatti meccsen van túl, hiszen „saját erőből” az offense csak két értelmes drive-ot tudott összerakni: az 1. félidő utolsó drive, amikor a saját 25-ről szépen épült a támadás, csakhogy Mac Jones egy botrányosan homály INT-t dobott, illetve volt egy szép TD drive saját 19-ről a második félidőben. Ezen kívül a másik két pontszerzés rövid pályán volt. Emellé még volt 4 darab 3 & out (ok, az egyik 4 & out) és 2 darab 20 yardos drive (és az egyik drive abból állt, hogy volt egy 24 yardos passz, majd aztán 3 & out).

Legkedveltebb fórum hozzászólások

1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
A Milák-ügy margójára:
14 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Most, hogy Findex-nek (Fideszes Index) nyilatkozott Tiborczunk, megint eszembe jutott minden idők legzseniálisabb kommentje:
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Az első félidőben, amikor egy perc volt hátra, az utolsó drive-ban volt három „értelmesebb” passzjáték, jelentős mázlifaktorral (Parker elkapása, illetve a CB szabálytalansága) és ott voltunk New Orleans 41-esén, valami életjelszerűséget mutatott a Patriots Offense. Mi történt? Két sack, mindkétszer Vederian Lowe-on embere ért oda Jones-hoz. Szerintem ez a két play egy tökéletes állatorvosi ló arra, hogy be lehessen mutatni azt, hogy mi is Bill Belichick GM-nek a felelőssége (ez most borzasztó leegyszerűsítve lesz, de szerintem kb. így néz ki).

1. Kezdjük onnan, hogy eleve kialakult egy olyan helyzet augusztus végére, hogy kellett két tackle-t találni. Ez részben a sikertelen draftnak, részben a sérüléseknek is köszönhető, de részben mindenképp annak is, hogy a GM korábbi években sem akart annyit a tackle posztba fektetni, hogy stabil, magas minőséget emberünk legyen ezeken a poszton.
2. Bill Belichik augusztusban valamikor kiadja utasításként Matt Groh-nak, térképezze fel a tackle piacot, kit és mennyiért lehet megszerezni.
3. Matt Groh valószínűleg egy-két analyst-nek leosztja a feladatot, hogy csináljanak videókat tackle-ről, elemezzék le a képességeiket, stb.
4. A anlayst-ek találnak mondjuk 5 olyan OT-t, akik jók lehetnek, csinálnak róluk egy videót meg mondjuk két oldalas leírást.
5. Az anlayst-ek odaadják az elemezést Klemm-nek, az OL edzőnek, megnézi, és ír róluk egy kommentet.
6. Aztán szerintem odaadják Bill O’Brien-ek is, ő is mond ír róla valamit.
7. Matt Groh mindegyik mellé biggyeszt egy árcéldulát és odadja Bill-nek. Ő mindezen vélemények és tények alapján azt gondolja, hogy Vederian Lowe 6. körös pickért, meg Tyron Wheatley Pierre Strong-ért cserébe megfelelőek lesznek nekünk.
8. Klemm augusztus végétől szeptember első pár hetében felkészíti őket arra, hogy a Pats-ben milyen sémák vannak, mit kell csinálniuk, stb.
9. Bill O’Brien minden edzésen látja, hogy az OL-ben ki mire képest, mit tud csinálni, mikor jön el az, hogy mehet a kezdőbe.
10. A Saints ellen Bill O’Brien összeállítja a kezdőt, vélhetően Bill Belichik HC-val egyeztetve, Vederian Lowe kezdő.
11. Klemm (de az is lehet, hogy Bill O’Brien) bizonyosan lejátszanak egy jó pár filmet a Saints DL-jeiről és blitz-eiről, elmondva azt, hogy ez a DL játékos ezt, emez a DL játékos meg azt csinálja sokszor, erre meg arra figyelj, stb.
12. Bill O’Brien az első félidő végén behívja a play-t, amelyben a Lowe-nak van egy bizonyos blokkolási feladata, meg hogy erre, meg arra figyeljen ennél meg annál a DL játékosnál.
13. Lowe kétszer nem képes megoldani a feladatot (vagy a védő volt túl jó) és sack-elik Mac Jones-t.

Jónéhány embernek döntése és hibája, avagy hiányossága volt az, ami azt a két sack-et okozta, nyilván nem csak Bill Belichick GM-é kizárólag a felelősség. De szerintem ezek közül kiemelkedik a GM felelőssége. Nincs megbízható ember a poszton, nem áldoz rá, kapkodva kell augusztus végén a falat rendbe rakni, egy új OL edzővel, aki még azért nyilván tanulnia kell ezt a munkakört, egy új OC-vel, mert korábban kizárólag a def-fel foglakozót MattyP-t nevezte ki OC-nek. Tehát nem egy kialakult struktúrába, egy meghatározott rendszerbe kellett neki augusztus végén egy darab tackle-t találnia, hanem Bill Belicihik GM kvázi csak saját magának köszönhető egy komplett OL problémát idézett elő.

És ezen problémát nem sikerült megoldania: de hogy amiatt, mert nem jó képességű emberekkel vette magát körül, akik nem jó tanácsot adtak neki, vagy pech-je volt a sérülésekkel és a normáliás áron elérhető OT-kel, avagy – urambocsá’ – toxikus munkahelyi környezet van a Pats front office-ben és senki nem meri karakánul kimondani a véleményét Bill Beliciheknek, csak így köntörfalazva, óvatosan; szóval az okokat biztos nem lehet tudni, csak tippelgetni. De a végeredmény szempontjából mindegy is: a GM döntésein rengeteg múlott és nagyon nem jött be.

Persze, a konkrét play esetében, Lowe is elővehető (képességek hiánya), Bill O’Brien is elővehető (jó playt hívott-e be), Klemm is elővehető (megfelelően fel volt-e készítve Lowe), de ez már egy teljesen más kérdéskör.

Amúgy van egy olyan megérzésem, hogy voltaképp 2023-ra Bill Belichick, mint HC funkció „megszűnt” és csak és kizárólag Belichick, mint GM van. Ugyanis nem nagyon látom a HC-kénti hozzáadott értékét a meccshez, vagy ha igen, akkor netalántán ő fogja vissza Bill O’Brien-t, akinek a HC miatt kell minden idők legsablonosabb és legkiszámíthatóbb gameplan-jével lehoznia meccset? Mert ha igen, akkor azért HC-ként is nagyon lent van a teljesítménye. De ha pedig Bill O’Brein saját maga ennyire balfasz a gameplan összerakásával, akkor azért túl sok ideig nem biztos, hogy érdemes a Pats-nél foglalkozni.

A pick6 play tipikusan példa a sablonosságra. A labdához képest három játékos is egy 5 yardos sugarú körben volt, nyilván oda lépett fel a safety, pontosan tudta, hogy máshova nem mehet az a passz, aztán még szerencséje is volt, hogy pont úgy ment pörgött-forgott a labda, hogy a kezében kötött ki.

Semmi tökösség, semmi kreativitás. Amikor meg bátrabbak akart lenni, egy kreatívabb playt hívni, akkor meg jött a fumble, meg Jones túldobja vagy aluldobja, vagy épp, hogyan is rontja a play-t ezzel a teljes „szarok mindenbe” stílusával, ami lejön a képernyőről (de komolyan, Jones-nak a lábmunkáját konkrétan elrettentő példaként tanítani fogják, hogy hogyan NE csináld). Ez tipikusan a balek edzők jellemzője, hogy akármilyen jót is talál ki vagy akar csinálni, abból mégis valami szar sül ki.

Ja és zinedine5 múlt heti kommentjénél maradva: "Bassza meg mindenki akinek ehhez köze van."

Szerkesztette: FuckYoElonMusk
2 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Csak hogy pozitívumokról is szó legyen:

#Patriots rookie CB Christian Gonzalez:

Philly
Brown - 19 routes, 4 catches, 47 yards
Smith - 11 routes, 2 catches, 22 yards, PBU

Miami
Hill - 17 routes, 0 catches on 2 targets, INT
Waddle - 4 routes, 1 catch, 15 yards

Jets
Garrett Wilson - 23 routes, 3 catches, 18 yards

Ez azért impresszív bemutatkozás a rookie-tól.
2 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Ehhh 🤮

ZERO_L
Csakhogy legyen kontextusa ennek a statnak.

A 2021-es Draftról legtöbb meccsel rendelkező két másik irányítója esetében ugyanez a statisztika, vagyis ha 25 vagy több pontot szerez az ellenfél:
- Trevor Lawrence 3-14 és abból egy a tavalyi rájátszásban szerzett győzelem volt,
- Justin Fields 1-18 és az egyetlen győzelem az pont a Pats elleni meccs tavalyról.

Szóval náluk is van 11 és 17 vereség, tehát Mac Jones annyira nem lóg ki a maga 12 vereségével annyira, mint ez a stat mutatja.

Ha más olyan irányítókat nézünk, akiket kb. Mac Jones-szal egy kalap alá lehet venni, illetve amely QB teljesítmény többé-kevésbé Mac Jones plafonja lehetne a karrierútja során (mindegyik esetében csak 2021-2023 közötti időszakot nézve, ha 25 vagy több pontot szerez az ellenfél, playoff-fal együtt):
- Daniel Jones 1-12, és az egyetlen győzelem az épp a most vasárnapi az Arizona elleni meccs,
- Derek Carr 5-9,
- Kirk Cousins 7-8.

Ha pedig TOP 5-be tartozók közül 3 irányítót nézzük meg, akkor ők azokon a meccseken, ha 25 vagy több pontot szerez az ellenfél, 2021-2023, playoff-fal együtt)
- Mahomes 9-6,
- Josh Allen 3-5,
- Jalen Hurts 3-7.

Mindenesetre egyetértek azzal, amit ez a stat sugall: ha Mac Jones idén sem képes egy olyan meccset sem nyerni, amikor az ellenfél 25 vagy több pontot szerez, akkor azért egy jelentős érv abban, hogy vajon várható-e egyáltalán tőle releváns fejlődés, ő lesz-e a Pats hosszútávú megoldása QB poszton. Hiszen Trevor Lawrence is képes 3 ilyen meccset nyerni, más átlagos vagy afeletti QB-k pedig 5-7 meccset is behúznak, miközben ő pedig ugyanezen időszakot nézve nullát.
3 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Damien Harris 1,7 millóért írt alá egy évre a Bills-hez, ennyit nekünk nem ért meg. Elliott, ha végigjátsza a szezont, az minimum 4 millió lesz (plusz a 2 millió valami ösztönzőből is lehet, hogy összejön 1-2 tétel, de ezeket még nem ismerjük). Szerintem az egy jó kérdés, hogy jobb-e Elliott legalább +2,3 millióval mint Damien Harris?

Véleményem szerint kb. meccsenként 15-20 snap-je lesz, annak kábé vélhetően fele blokkolási feladat lesz, úgyhogy talán 5-6 futáskísérletet, meg 1-2 elkapást átlagolhat ebben a Patriotsban. Tavaly Dallasban ugyanazon fal mögött nagyságrendekkel kevesebb futott yard átlagot (3,8 yard/futás vs. 5,2 yard/futás) és elkapott yardot (17 rec 98 yard vs 39 rec 371 yard) termelt, mint Pollard (egyébként Damien Harris tavaly: 4,4 futott yard átlag, 17 rec 97 yard). Nem nagyon látom, hogy a mi rendszerünkben annyival hatékonyabb fog tud lenni, ami miatt a Patriotsnak +2,3 milliót megért Elliot.

Nyilván még majd egy fontos tényező lesz az, hogy Fournette mennyiért ír alá, mert akkor három nagy RB FA-ból lehet azt látni, hogy mennyire is reális ár ez 4 millió + 2 ösztönző Elliott-nak.

Szóval így elsőre nem feltétlenül örülök ennek a szerződésnek, Elliott az elmúlt egy-két idénybeli teljesítménye alapján nem instant upgrade kategória, de nyilván, most is Week1-en fogjuk látni, hogy mennyire is lehet majd használni a pályán.
11 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Hmm. Cigánytelep. Nem vagyok rasszista, de...

 9gag.com/gag/aAGYqnR
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Erdekes lesz ez a valasztas, nem hittem volna, hogy akar csak megkozelitoleg is eselye lehet Trumpnak.
undisputedly
Már nem első bálozó, lett 10 millió ember aki kedvelés helyett imádja, és lett tízszer annyi aki utálja mint a sz*rt.
peterk2005 udvari bolond
Ez egy klasszikus tévhit, azért így ebben a formában nem igaz. Konkrétan ugyanannyian utálják Biden-t, mint Trump-ot:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/donald-trump/
 projects.fivethirtyeight.com/polls/favorability/joe-biden/

Ha még mellévesszük ezt a statisztikát is, látható hogy azért már egy jó ideje mínuszban van Biden elnökségének társadalmi elfogadottsága:
 projects.fivethirtyeight.com/polls/approval/joe-biden/?ex_cid=abcpromo

Ráadásul, ugyebár az amerikai választás kb. 6 államon fog megint eldőlni, és 6-ból 5 államban most (tehát egy évvel a választás előtt) jobban áll Trump, mint Biden:  www.nytimes.com/2023/11/05/us/politics/biden-trump-2024-poll.html?smid=nytcore-android-share .

Rengeteget kell még dolgoznia Biden-nek azért, hogy visszaszerezze a választók bizalmát, messze nem lefutott a '24-es elnökválasztás.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Véleményem szerint a szezon végén 7 forgatókönyv lehetséges. Ugyebár az alap kiindulópont az az, hogy az a hír járja, hogy Kraft nagyon elégedetlen az eddigiekkel és jó eséllyel jelentős döntést fog hozni a szezon végén.

1. - Kraft BB GM helyére kinevez egy új GM-et.
- Ha házon belülről hoz új GM-et (pl. Groh) vagy olyat, aki a BB alatt nevelkedett (pl. Ziegler), azt BB "felfalja" reggelire, nulla érdemi változás lesz, továbbra is BB akarata lesz a döntő.
- Ha máshonnan érkezik GM, akkor nyilván olyat nevez ki, aki képes BB HC-val szemben meghozni döntéseket.
- Egyelőre nem látom magam előtt azt a forgatókönyvet, hogy a 71 éves BB azt mondja, hogy akkor ő egy 20-30 évvel fiatalabb arc döntéseit, csak úgy elfogadja és lenyeli a békát, hogy feje felé helyeztek valakit.
- Akkor viszont BB lemond mindkettőről, és vége a BB érának.
- Akkor viszont az új GM hozza az új HC-t, amely egyenértékű azzal, hogy minimum új OC lesz: nem valószínű, hogy ezt a Bill O'Brien-féle szenvedést átveszi akár az új GM, akár az új HC is.
- Ha új HC és az OC, akkor 100%-k, hogy nem fogják megtartani Mac Jones-t, hiszen nincs az a józan eszű HC és OC, aki azt mondja, hogy jó ötlet az, hogy negyedéves irányító akkor a 4. OC-jával is csiszolódjon össze, és így nekivágni a szezonnak. Új irányító lesz (akár draft, akár csere, akár FA).

2. - Kraft BB GM helyére kinevez egy új GM-et és BB elfogadja ezt, és marad HC-ként.
- Az új GM-nek biztos, hogy az első döntése lesz az, hogy az O#-t rendbe szedje, ott vannak súlyosabb problémák.
- Nem látom magam előtt azt, hogy egy keménykezű, BB-vel is szembeszálló GM azt mondaná, hogy megtartja abszolút állóvizet képviselő Bill O'Brien-t, hiszen Bill O'Brien kifejezetten nem garancia arra, hogy ha GM hoz néhány új játékost az O#-ba akkor egy csapásra működőképes lesz a támadósor.
- Összecsapnak hát BB-vel, hogy új OC is kelleni fog, tegyük fel, hogy új OC lesz. Ha pedig új OC-van, akkor biztos, hogy menni fog Mac Jones is, lásd fenn.
- Ha maradhatna is Bill O'Brien, akkor is ott a kérdés, hogy ki hozza meg a döntő kérdést az (új) irányítóról: BB vagy az új GM. Itt azért lenne jó pár egóharc.

3. Kraft bátor lesz és lezárja a BB érát: új GM, új HC, akkor ez nyilván azt is jelenti, hogy megy az OC és megy Mac Jones is.

4. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, de azért Kraft tényleges és jelentős változásokat akar a Patriots-nál (erről szóltak eddig is a pletykák): arra kéri BB-t, hogy Bill O'Brien-t cserélje le egy modernebb felfogású OC-re, máskülönben elbúcsúznak egymástól BB-vel. Itt kérdéses, hogy BB egója engedi-e azt, hogy Kraft beleszóljon az OC personel-be, de lehet, hogy ez úgy-ahogy, de elfogadná.

5. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, de azért Kraft tényleges és jelentős változásokat akar a Patriots-nál (erről szóltak eddig is a pletykák): új QB-t kér (akár draft, akár csere, akár FA), máskülönben elbúcsúznak egymástól BB-vel. Itt is kérdéses BB egója, hogy ezt hagyná-e, hogy Kraft ennyire beleszóljon.

6. Kraft továbbra is bízik BB-ben, BB marad HC és GM is, és Kraft nem szól bele semmilyen releváns kérdésbe sem és nem teszi semmilyen feltételtől függővé BB pozícióit. Ettől még BB lecserélheti Bill O'Brien-t, Mac Jones-t, stb.

7. BB saját maga lemond, visszavonul. Új GM, új HC és új OC, stb...

Őszintén szólva azt nem tartom valószínűnek, hogy Kraft lecseréli BB-t csak, mint GM-et, ez nem fog életszerű, egészséges és működőképes helyzetet teremteni, túl sok benne a kockázata az egóharcnak.

De szerintem ha maradhat is BB, akkor is csak feltételekkel, tehát 4. vagy 5. forgatókönyvet tudom leginkább elképzelni (mármint, ha Kraft BB-re bízná a Patriots újjáépítését).

Ezen 7 forgatókönyv esetében Kraft számára az lesz a döntő tényező hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb draft cap-jével és salary cap-jével rendelkező Patriots újjáépítést rábízza-e BB-re vagy akkor a Patriots kezdjen el egy új érát, építsünk újjá mindent.

Úgy gondolom, hogy bár történelmi időszak volt BB regnálása, de itt van előttünk egy franchise történeti lehetőség a draft tőkével és a fizetési sapkával: abszolút bűn lenne egy olyan személyre bízni, akiben Kraft nem bízik meg 100%-osan. Ha BB az, akkor legyen az BB. Ha viszont nem ő az, akkor jöjjön más, akivel meg van a maximális bizalom.

És ez az, ami csábító lesz Kraft-nak arra, hogy lezárja a BB érát és új fejezetet nyisson a Patriots történelmében. És szerintem minél több ilyen meccs lesz, egyre jobban meg fog erősödni benne ez a gondolat. Éppen ezért szerintem a legnagyobb esély arra van, hogy BB az idei év végén távozik.
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 47
Nekem az a legfájóbb a 2023-as Patriots-ban, hogy nagyon-nagyon sok a Patriots identitástól és karaktertől borzasztó távol eső play. Csak néhány példa:
- az, hogy a Raiders szintű offense 16 play-ből álló 8 perces drive-ot rakjon össze a nyitó drive-ban, az valami elképzelhetetlen lett volna egy öt-tíz évvel ezelőtti BB regnálás alatt,
- az hogy az OL két ki nem kényszerített sárga zászlóval nyisson egy meccset, megölve a drive-ot (értsd: sem a false start, sem a ineligible downfield nem az ellenfél D# játékosainak a zseniális teljesítménye miatti büntetések, ezek saját balfaszságok), hát nem nagyon hiszem, hogy valaha is lett volna ennyire fegyelmezetlen a Patriots OL-n bármikor is az elmúlt évtizedben,
- az, hogy ezután, mint egy fehér zászló lobogtatva, a 3. kísérletre 6 szánalmas yardos futást csinálunk, meg sem akarunk próbálkozni paszjátékkal, hogy first down legyen: ennyire "megadjuk magunkat" playhívást nem tudom, hogy láttam-e valaha is,
- az, hogy a punterünk fedett stadionban, tökéletes körülmények (se szél, se eső) között 34 nyamvadt yardos puntot képes rúgni: konkrétan vicckategória,
- az hogy egy csodálatos tackle után INT után mindössze az volt a nagy terv a következő drive-ra az Offense részéről, hogy akkor futunk kettők középre 3 szánalmas yard-ért, majd aztán sack-elik az irányítót,
- majd aztán az ellenfél megint megcsinál egy sikeres 3&hosszút, úgy, hogy az ellenfél TE-je tök üresen van kb. 25 yard-ra a LOS-tól és az ég egy adta világon senki, de senki nincs is a közelébe: egy öt évvel ezelőtt Patriots D#-től el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyire vakon legyenek egy 3rd down-os kísérletnél.

És ekkor még csak az első negyed ment le. És ez csak a Las Vegas elleni meccs volt, rengeteg ilyen a Patriots esetében „karakteridegen” play-t lehetne találni a többi meccsről is.

Szóval az a helyzet, hogy nekem ez a legfájóbb, hogy nagyon sokszor úgy érzem nem a New England Patriots-ot látom a pályán és nem egy Patriots mentalitású edzői stáb irányít, hanem egy futballcsapat, amely Patriots mezben játszik és edzői gárda, amely Patriots logós felszerelést hord, de semmi nem köszön vissza abból a Patriots értékekből, ami két évtized alatt BB-ék lefektettek.

Next Man Up. Mennyiszer is hallottuk ezt régen, vagy persze, nem oly régen, mert két hete maga Mayo is elsütötte ezt a mondást. Szóval, kidőlt Judon, oké persze érthető, hogy van visszaesés, ezzel nincs is gond. De a next man up mondás szerint az edzők és a rosteren lévő játékosok képesek arra, hogy legyen épkézláb forgatókönyv ennek kezelésére, és bár lehet, hogy lesz pár százalékos visszaesés, de semmiképp sem lesz egy hatalmas teljesítmény-bezuhanás. Ehhez képest azt látjuk, hogy Judon-nal 10 sack és 37%-k nyomásgyakorlást ért el a Pats D# az idén, míg amióta Judon kiesett 2 sack és 25% nyomásgyakorlás jött össze. Konkrétan hány sack-et is szereztünk a Raiders ellen? Tippek? Igen, pontosan, mindenki jól mondja: nulla. Hol van akkor a „next man up” mentalitás, és az, amikor ezt el is hisszük, hogy a cserejátékos(ok) is közel azonos teljesítményt fog hozni vagy az edzők tudják alakítani-szervezni a D# gameplan-t, hogy ne legyen ilyen szintű bezuhanás. No meg, megint előjön BB, mint GM, hogy hát akkor ezek szerint ezen a poszton sem volt olyan mélység vagy emberanyag, amelyekből az edzők tudnak menedzselni a sztárjátékos kiesését.

Nem leszek igazságtalan, nyilván a második félidőben volt két erős drive-ja az Offense-nek, és komolyan, de tényleg úgy örültem mindkét TD-nek, mintha Tom Brady vezette támadósor csinálta volna meg, illetve hát azért a Peppers tackle az tuti egy legendás képkocka lesz a Patriots történetében, szóval azért lenne-lehetne miért szeretni ezt a csapatot is. Csak nem tudom, hogy hogyan lesznek képesek úgy játszani, ahogy a Patirots karakterhez illik.

Mi nem voltunk soha annyira balfasz vagy saját magunkat állandóan lábon lövős franchise, mint amely néhány NFL franchise bizonyos időszakairól elmondható, mindig volt egy tartás és hard-nose jellegű mentalitás, átlagon felüli fegyelmezettséggel és alázattal. És most vannak ezek a play-ek, és amelyek után úgy érzem, hogy mintha megszűnt volna mindaz, amit a Patirots-ot Patriots-szá teszi.