Autó- és motorsportok
20 feliratkozó
több mint 12 éve
Volt gumiháború, amely az esetek többségében el is döntötte a vb címet. Különösen ha kis túlzással egy autóra fejlesztették ki a gumit x szállítónál. Ha meg véletlenül valaki nagyon kreatív volt, akkor gyorsan szabályt módosított a FIA év közben is, hogy bezárja a kiskaput.De volt tankolás, teljesen eltérő taktikák találkoztak össze a mezőnyben és F1 szintű gumik voltak az autókon.JayBDe ne keverjük. A forma1 nem lett rosszabb, mint lentebb is írtam az egészet Vettel "rontja" el, a többiek nagyon komoly meccsben vannak. Ha ez a vb címért menne nem a második helyért minden idők egyik legjobb szezonja lenne.JayBRosszabb lett mert anno Schumieknak nem kellett DRS az elozeshez most anelkul kb korozgetnenek korbe korbe egymas mogott.Toca
Az viszont nagyon igaz, hogy régebben nem voltak ennyire sterilek a pályák, amelyek alig büntetik meg a pilótahibákat. Nincs sóderágy, még csak füves kifutófelület sem. Bárhonnan minimális időveszteség nélkül vissza lehet térni: gumi, kasztni károsodás nélkül.
Az előzések hiányának meg a pályák karakterisztikája mellett pusztán aerodinamikai okai vannak, ami megint a meghozott szabályoknak a hibája, nem a pilótáké.
több mint 12 éve
De volt tankolás, teljesen eltérő taktikák találkoztak össze a mezőnyben és F1 szintű gumik voltak az autókon.De ne keverjük. A forma1 nem lett rosszabb, mint lentebb is írtam az egészet Vettel "rontja" el, a többiek nagyon komoly meccsben vannak. Ha ez a vb címért menne nem a második helyért minden idők egyik legjobb szezonja lenne.JayBRosszabb lett mert anno Schumieknak nem kellett DRS az elozeshez most anelkul kb korozgetnenek korbe korbe egymas mogott.Toca
több mint 12 éve
www.gphirek.hu/f1/20131009-f1-raszolgalt-e-vettel-az-utalatra-koreai-gorbe-tukor.html?sec-2ennél aktuálisabb nem is lehetne😊
több mint 12 éve
"egyszerű" volna, az aerodinamikát le kéne butítani, a motorokat meg erősíteni....
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
De ne keverjük. A forma1 nem lett rosszabb, mint lentebb is írtam az egészet Vettel "rontja" el, a többiek nagyon komoly meccsben vannak. Ha ez a vb címért menne nem a második helyért minden idők egyik legjobb szezonja lenne.JayBRosszabb lett mert anno Schumieknak nem kellett DRS az elozeshez most anelkul kb korozgetnenek korbe korbe egymas mogott.
több mint 12 éve
De ne keverjük. A forma1 nem lett rosszabb, mint lentebb is írtam az egészet Vettel "rontja" el, a többiek nagyon komoly meccsben vannak. Ha ez a vb címért menne nem a második helyért minden idők egyik legjobb szezonja lenne.
több mint 12 éve
Így van. A Forma1-nek egyébként is egyik különösen fontos része az autó fejlesztése. Persze az is sokkal izgalmasabb, ha két-három-négy csapat is hasonlóan jól fejleszt, más trükköket használ stb. Jelenleg ez sincs meg. Engem nem zavar ha kiemelkedik pár csapat, csak ne egy darab legyen, mert így a versenyek unalomba fulladnak. Két pilóta gigászi csatája már nekem elegendő lenne. De ilyet nem láttunk már 2008 óta.Eazzymilyen jók is voltak annó a nagy Hakkinen vs Schumacher csaták. visszasírom az akkori forma-1et.
több mint 12 éve
Loeb szegénykémnek lesz baja azzal hogy Müller a csapattársa, sima Porsche szuperkupában is el volt veszve. Más műfaj ez azért, a képességei megvannak de nagyon sok idő lesz mire Loeb jó túraautó versenyző lesz.
több mint 12 éve
Mert ott jók a szabályok 😛 De most komolyan: Müller más autóban is nyert már, ő bizonyította, hogy tényleg zseni. Ha jövőre is így tudja dominálni a WTCC-t, immár a Citroenben, akkor már kétség sem férhet hozzá. Pláne olyan csapattárs mellett mint Loeb.Azért a WTCC sokat tesz az egyenlőségért (plusz súlyok, fordított rajtsorrend), ennek ellenére dominálja szét Müller és a Chevi. Ezek nélkül kb. verhetetlen lenne.somoskovigMondjuk azt pont Michelisz miatt nézem, szóval rossz példa volt, bár annyira nem is. Össze sem lehet hasonlítani a küzdelmet ami ott folyik a forma 1-el. De miért is kellene kivenni Norbit? Müller jobb mint Vettel. Annyiban, hogy őt néha meg tudják verni és nem külső, vagy kikönyörgött körülmények miatt.apeszosVilágért sem akarok kötekedni de a WTCC-ből ha kivesszük a Michelisz faktort egy tök érdektelen sorozat. Müller mennyivel jobb mint Vettel? 😀JayBEzt miből szűrted le? 😀 Én azért írtam azt, hogy EGY (na jó legyen kettő a visszavágó miatt) futamot néznék meg így, a pilóták arcoskodása miatt. Nem igazán lenne mire fogni, ha megégnek. Kiderülne, hogy Vettel tényleg akkora zseni, vagy Hamilton milyen lett volna, ha nem rögtön menő csapatnál kezd. Egyébként köszönöm a tanácsot, nyitott kapukat döngetsz. Nálam már előnyt élvez a DTM, és a WTCC. Az F1-ről csak olvasok, és összefoglalót nézek.apeszosNe haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik. (....)TocaNem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Valaki néz Forma3-at, arról mondják még, hogy jó csaták szoktak lenni...
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 12 éve
Azért a WTCC sokat tesz az egyenlőségért (plusz súlyok, fordított rajtsorrend), ennek ellenére dominálja szét Müller és a Chevi. Ezek nélkül kb. verhetetlen lenne.Mondjuk azt pont Michelisz miatt nézem, szóval rossz példa volt, bár annyira nem is. Össze sem lehet hasonlítani a küzdelmet ami ott folyik a forma 1-el. De miért is kellene kivenni Norbit? Müller jobb mint Vettel. Annyiban, hogy őt néha meg tudják verni és nem külső, vagy kikönyörgött körülmények miatt.apeszosVilágért sem akarok kötekedni de a WTCC-ből ha kivesszük a Michelisz faktort egy tök érdektelen sorozat. Müller mennyivel jobb mint Vettel? 😀JayBEzt miből szűrted le? 😀 Én azért írtam azt, hogy EGY (na jó legyen kettő a visszavágó miatt) futamot néznék meg így, a pilóták arcoskodása miatt. Nem igazán lenne mire fogni, ha megégnek. Kiderülne, hogy Vettel tényleg akkora zseni, vagy Hamilton milyen lett volna, ha nem rögtön menő csapatnál kezd. Egyébként köszönöm a tanácsot, nyitott kapukat döngetsz. Nálam már előnyt élvez a DTM, és a WTCC. Az F1-ről csak olvasok, és összefoglalót nézek.apeszosNe haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik. (....)TocaNem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Mondjuk azt pont Michelisz miatt nézem, szóval rossz példa volt, bár annyira nem is. Össze sem lehet hasonlítani a küzdelmet ami ott folyik a forma 1-el. De miért is kellene kivenni Norbit? Müller jobb mint Vettel. Annyiban, hogy őt néha meg tudják verni és nem külső, vagy kikönyörgött körülmények miatt.Világért sem akarok kötekedni de a WTCC-ből ha kivesszük a Michelisz faktort egy tök érdektelen sorozat. Müller mennyivel jobb mint Vettel? 😀JayBEzt miből szűrted le? 😀 Én azért írtam azt, hogy EGY (na jó legyen kettő a visszavágó miatt) futamot néznék meg így, a pilóták arcoskodása miatt. Nem igazán lenne mire fogni, ha megégnek. Kiderülne, hogy Vettel tényleg akkora zseni, vagy Hamilton milyen lett volna, ha nem rögtön menő csapatnál kezd. Egyébként köszönöm a tanácsot, nyitott kapukat döngetsz. Nálam már előnyt élvez a DTM, és a WTCC. Az F1-ről csak olvasok, és összefoglalót nézek.apeszosNe haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik. (....)TocaNem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Világért sem akarok kötekedni de a WTCC-ből ha kivesszük a Michelisz faktort egy tök érdektelen sorozat. Müller mennyivel jobb mint Vettel? 😀Ezt miből szűrted le? 😀 Én azért írtam azt, hogy EGY (na jó legyen kettő a visszavágó miatt) futamot néznék meg így, a pilóták arcoskodása miatt. Nem igazán lenne mire fogni, ha megégnek. Kiderülne, hogy Vettel tényleg akkora zseni, vagy Hamilton milyen lett volna, ha nem rögtön menő csapatnál kezd. Egyébként köszönöm a tanácsot, nyitott kapukat döngetsz. Nálam már előnyt élvez a DTM, és a WTCC. Az F1-ről csak olvasok, és összefoglalót nézek.apeszosNe haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik. (....)TocaNem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Ezt miből szűrted le? 😀 Én azért írtam azt, hogy EGY (na jó legyen kettő a visszavágó miatt) futamot néznék meg így, a pilóták arcoskodása miatt. Nem igazán lenne mire fogni, ha megégnek. Kiderülne, hogy Vettel tényleg akkora zseni, vagy Hamilton milyen lett volna, ha nem rögtön menő csapatnál kezd. Egyébként köszönöm a tanácsot, nyitott kapukat döngetsz. Nálam már előnyt élvez a DTM, és a WTCC. Az F1-ről csak olvasok, és összefoglalót nézek.Ne haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik. (....)TocaNem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Német versenytől jöttek a tavalyi gumik azóta a Hungaroringen nyert Hamilton de az a pálya kb. olyan mint Monaco irreleváns emelett 5 Vettel rajt-cél győzelem. Magyarázhatja nekem bárki ezekután, hogy a FIA nem a RB seggét nyalja csak nem hiszem el.TocaA Lotuson kívül mindenki új gumit akart. A hátsó gumi defektet meg legalább akkora eséllyel történtek a csapatok trükközései miatt (menetiránnyal ellentétesen tették fel őket jobb tapadás érdekében), mint tervezési hiányosság miatt. A FIA sok mindenben hibás, de itt a most panaszkodó csapatok is nyakig benne vannak a nem kedvező fordulat miatt az új gumik következtében. A Mercedesnek még felzárkóztató programot is szerveztek év elején az illegális teszttel, amiért még normális büntetést se kaptak.
több mint 12 éve
Egyébként Vettel nélkül brutális Alonso-Hamilton-Raikonen harc lenne, 3 különböző csapat 3 közel egyforma autójával.
több mint 12 éve
Így van. A Forma1-nek egyébként is egyik különösen fontos része az autó fejlesztése. Persze az is sokkal izgalmasabb, ha két-három-négy csapat is hasonlóan jól fejleszt, más trükköket használ stb. Jelenleg ez sincs meg. Engem nem zavar ha kiemelkedik pár csapat, csak ne egy darab legyen, mert így a versenyek unalomba fulladnak. Két pilóta gigászi csatája már nekem elegendő lenne. De ilyet nem láttunk már 2008 óta.
több mint 12 éve
Ne haragudj de akkor neked az F1 nem való, nézzél GP2-t ott egyenlőek a kocsik.Nem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...apeszosAzért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
Nincs nagyon olyan él motorsport ahol egyenlő kocsikkal mennek. (talán Nascar van a legközelebb, de lehet hülyeséget mondok). Viszont Newey perpill annyira mindenki fölött áll, hogy hihetetlen. Viszont gyanúsan vannak tiltott elemek is az autóban, de hát nem tudják leleplezni vagy csak szarik rá a FIA
De az olaszok 2 vagy 3 éve nem képesek jó 1 körös kocsit építeni (DRS ide - DRS oda ez kb 30-40 pontnyi hátrány egy évben). Emellett év elején kb elbalfaszkodtak 30-40 pontot.
Lotusnál kerekékcserék botrányosak, értsd 1-2 mpt kapnak sokszor ami nem sok, de pont elég hogy Webber átugorja őket stb. Egy körös tempó itt is elfogyott. Illetve ezt a két csapatot baszta arcon a FIA a visszahozott gumikkal.
Merci jó 1 körön, jó versenytempó lehetne ha tudnának kezdeni valamit a gumikopással. Jó úton jártak ebben, aztán szintén jött a váltsunk vissza a tavalyi gumikra és pont ugyanaz van mint tavaly szopnak velük.
Első 8 versenyen ugyan már volt Vettelnek kis előnye és igen 3 futamot behúzott, de látszott ,hogy verhető, közelebb voltak hozzá.
Német versenytől jöttek a tavalyi gumik azóta a Hungaroringen nyert Hamilton de az a pálya kb. olyan mint Monaco irreleváns emelett 5 Vettel rajt-cél győzelem. Magyarázhatja nekem bárki ezekután, hogy a FIA nem a RB seggét nyalja csak nem hiszem el.
több mint 12 éve
Nem. A kb egyforma az nem egyforma. Csak annyi különbséget engednék, hogy az üléseket testre szabják. És nem csak az élmenőknek, hanem mindenkinek. Szvsz lenne meglepi dögivel...Azért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.Eazzy
több mint 12 éve
Azért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.apeszosKi nem. De egyébként kb erről szólt 2007. Alonso Hamilton és Kimi. 4 kb egyforma autó volt. Akadtak is ott látványos dolgok. Bahrain Hamilton védekezés Massával szemben, Amerikában Alo Hamilton támadása, meg még egy adag ilyen.
több mint 12 éve
Azért én megnéznék egy futamot (csak egyet!), ahol egyforma autóban ülnek. Mondjuk Monzát, vagy Kanadát.
több mint 12 éve
Sztem prost v senna is kiakadt volna ha másiknak éveken keresztül 1 mpvel gyorsabb verdája van, ergo esélytelen a vbre holott kvalitása ismert....peachKi is akadt anno Senna 😀 Prostot hányszor leidiótázta már, meg hogy Ő azt akarja, hogy mindig neki legyen űrautó, és hogy ez nem fair.
több mint 12 éve
Hamiltont és Alonsot is baromira frusztrálja hogy a legjobb éveik vesznek el a történelem homályában (Kit fog érdekelni Alonso 4. vb ezüstérme?) egy utolérhetetlen autó miatt holott mindketten sokkal sokkal többre hivatottak. Abszolút érthető.
több mint 12 éve
Sztem prost v senna is kiakadt volna ha másiknak éveken keresztül 1 mpvel gyorsabb verdája van, ergo esélytelen a vbre holott kvalitása ismert....
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
A Belga - Az a baj című száma jut a helyzetről eszembe. Semmi sem jó megoldás, mert vagy unalom, vagy felrobban a gumi, vagy Vettel túl jó, vagy a többiek autója túl rossz, minden gond jelenleg 😀 Remélem jövőre a szabályok változása segít, de én is osztom, hogy ha eddig nem tudott a Ferka alkalmazkodni, akkor az egyébként jól alkalmazkodó RB-t miért is tudják annyira megfogni? Érkezett pár mérnök ez igaz, de egyik sem éppen Newey 😀