Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 15 éve
Akkor nagyon el vannak bújva, mert nem nagyon látni azt a veszélyt, amivel a rettegőmédia hergeli a népet.De miért, van, fetomy?_😊természetesen van fasiszta, a környezetemben is akad 1-2, sőt nem is kell olyan messzire menni, de a fasizmust ne keverjük már a rasszizmussal 😊...eaglesmcnabb
Teljesen függetlenül a témától én még nem találkoztam eggyel sem. Persze láttam már buszon bakancsos, feketekabátos, kopasz majmot, sörrel a kezében, aki osztotta az észt a néger figuráról, de bocsánat, nekem ettől még nem lesz valaki fasiszta. Mivel az illető maga se tudja, hogy mi az.kishaszi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 15 éve
Én meg a double/triple postokat 😛
több mint 15 éve
Gyűlölöm
több mint 15 éve
Igen, abban egyetértünk hogy bizonyos területeket a térképen be lehet satírozni és évtizedekig úgy hagyni.igazából ezen nincs mit megfigyelni. Kultúrhelyeken nem lesz népírtás, afrikával meg csinálhatsz akármit és monitorozhatod az ottani helyeket, akkor is kinyírnak néha egy falut mindenféle előjel nélkül. Semmiféle ideológia nem kell hozzá.elolvastad miről szól?persze, elolvastam
hogyan figyeled a népírtást? elolvasod az ugandai sajtót, amiben biztos le lesz írva hogy Joseph Kony és az LRA éppen arra készül hogy kiírtson egy falunyi embert...
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...haromt
Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá, de falvak kiirtása nem ott kezdődik, hogy egyik napról a másikra eltűnik a semmibe 1000 ember, hanem azzal, hogy faji, vallási, törzsi villongások vannak, ezek mentén alapvető emberi jogokat nem tartanak be, e jogsértések állami szinten intézményesülnek, stb.
E folyamatokat figyelve és elemezve azért valamennyire előrejelezhetőek a problémák.
És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.atapapa
Kutatni sem kell ezek után nagyon, csak ránézel a térképre. Afrikában lényegében 4-5 országon kívül bármikor lehet etnikai tisztogatás vagy bármilyen népírtás. Megakadályozni úgysem tudja ezt sem az EU sem a NATO.
Szóval fölösleges arra intézetet alapítani, x milliárdból, hogy kijelentsék, hogy a szomáli etióp határon élni nem túl jó mert könnyen népírtás áldozata lehetsz.
attól hogy megfigyeled még a hadurakat nem igazán fogja zavarni ez a kedvenc szórakozásukbanharomt
De hányan gondolták mondjuk 1988-ban, hogy pár éven belül Európában a jugók háborúzni fognak és ennek apropóján kölcsönösen etnikai tisztogatják egymást? Tőlünk néhány kilométerre?
Megértem az aggályaitokat, benne van a pakliban hogy gittegyletrágás lesz a vége.
Meg bevallom elfogult is vagyok, ahogy meghallottam a hírt, rögtön beindult a nyálelválasztásom: esetleg néhány elismertebb nemzetközi jogász idejön dolgozni, egyetemi hallgatók mehetnek ide gyakorlatra, lesznek nagy adatbázisok, amiket kutatni lehet, több szakon (nemzetközi kapcsolatok, alkotmányjog, nemzetközi jog, történész szak) jó kis szellemi pezsgést indíthatna be, amiből persze a kívülállók vajmi keveset érzékelnének vagy éppen feleslegesnek gondolnának.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
igazából ezen nincs mit megfigyelni. Kultúrhelyeken nem lesz népírtás, afrikával meg csinálhatsz akármit és monitorozhatod az ottani helyeket, akkor is kinyírnak néha egy falut mindenféle előjel nélkül. Semmiféle ideológia nem kell hozzá.persze, elolvastamelőbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is voltatapapaelolvastad miről szól?
hogyan figyeled a népírtást? elolvasod az ugandai sajtót, amiben biztos le lesz írva hogy Joseph Kony és az LRA éppen arra készül hogy kiírtson egy falunyi embert...
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...haromt
Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá, de falvak kiirtása nem ott kezdődik, hogy egyik napról a másikra eltűnik a semmibe 1000 ember, hanem azzal, hogy faji, vallási, törzsi villongások vannak, ezek mentén alapvető emberi jogokat nem tartanak be, e jogsértések állami szinten intézményesülnek, stb.
E folyamatokat figyelve és elemezve azért valamennyire előrejelezhetőek a problémák.
És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.atapapa
Kutatni sem kell ezek után nagyon, csak ránézel a térképre. Afrikában lényegében 4-5 országon kívül bármikor lehet etnikai tisztogatás vagy bármilyen népírtás. Megakadályozni úgysem tudja ezt sem az EU sem a NATO.
Szóval fölösleges arra intézetet alapítani, x milliárdból, hogy kijelentsék, hogy a szomáli etióp határon élni nem túl jó mert könnyen népírtás áldozata lehetsz.
attól hogy megfigyeled még a hadurakat nem igazán fogja zavarni ez a kedvenc szórakozásukban
több mint 15 éve
is, de hihetetlen, hogy ugyanúgy képes minden dolgot megmagyarázni, a katasztrófa pedig ott van, mikor kettejük álláspontja ütközik, ennek szemléltetésére elég csak belenézni az nfl csevegőbe 😊ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagyJJ Tilleremiatt? 😀
Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá.atapapaHöri
és csak szólok, hogy Saints-Steelers lesz a következő fordulóban, Isten irgalmazzon minket, hogy valami vitás eset legyen azon a meccsen 😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 15 éve
ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagyJJ Tilleremiatt? 😀
Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá.atapapa
több mint 15 éve
ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 15 éve
persze, elolvastamelőbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is voltatapapaelolvastad miről szól?
És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
előbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is voltatapapaelolvastad miről szól?
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...
több mint 15 éve
előbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is volt
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
😊ata ez egy tökéletesen felesleges fantomintézmény.
Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.
Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.
Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)atapapa
több mint 15 éve
😊Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.
Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.
Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)
több mint 15 éve
Olyan jó, hogy ilyen fontos dolgokra van pénz... http://vastagbor.blog.hu/2010/10/25/megvalosul_goncz_kinga_nagy_otleteÁltalában atapapa érthetően meg szokta magyarázni a dolgaikat, de erre nem nagyon tudok elképzelni épkézláb magyarázatot.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
azért Ike sem volt hülye hogy Európában nekimenjen a SZUnak. Már Szueznél is komoly lehetősége volt a 3.VHnak.56-ban éppen hogy az Oroszok voltak hadi fölényben. Nem technikaiban, hanem számszerűben. Az USA előtte pár évvel jött ki a Koreai háborúból amibe iszonyatos összegeket öltek. Emberáldozatban is , de főleg anyagilag. És ők egy olyan ország voltak, ahol vannak következmények, illetve az emberek akarata, ellentétben a SZU-val, ahol semmi következménye nem volt ha eltapsoltad a GDP felét valami háborúban vagy kinyírattál 1 millió embert, mert akkor sem bukott volna meg a választáson Hruscsov, mert nem volt választás. Viszont Ike belebukott volna abban a pillanatban ha Korea után 3 évvel megint nagyszabású hadműveletekbe kezd. Ráadásul a NATO akkor még egy eléggé fantom szervezet volt. Lényegében mindent az USA adott abba.
Ami itt el lett baszva, hogy pont a szuezi baszás közelében azt hozták fel Nagy Imréék hogy kilépés a VSZ-ből. Ezt nem hagyhatta a SZU abban a világpolitikai helyzetben.
Ha ezt nem lépik meg, akkor belementek volna abba hogy Nagy Imre legyen és a lájt kommerkedés, mint ahogy belementek a lengyeleknél is Gomulkába. Csak hát itt ahány ember annyi dolgot akart és Nagy Imre meg a tipikusan tehetetlen fasz volt aki nem tudta reálisan felmérni a dolgokat.
több mint 15 éve
56-ban fegyveres segítséget nem kaptunk a Nyugattól, de a "gulyáskommunizmus" finanszírozásába már rendesen besegítettek csodálatos hiteleikkel, melyeket a mai napig folyósítanak a kelet-európai periféria társadalmi békéjének fenntartásáért. Ez nem rendszerfüggő.a témához,Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊Black_Adder
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 15 éve
a témához,Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Írni is akartam, de nem mertem 😊Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1gvadibandi
több mint 15 éve
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1g

több mint 15 éve
a témához,Azért 56-ban összesen 7 év kemény kommunizmus után még más állapotban volt a társadalom, mást várt az államtól, mint a kádári összekacsintós, korrupt szocializmusban való sok évtizedes puhulást követően.
Kádárral és a rendszerével pont az volt a baj, hogy olyan úton és módszerekkel próbálta konszolidálni a hatalmát, amit könnyű volt megszokni, és hosszú távon lehetetlen volt fenntartani.
több mint 15 éve
a témához, csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀
több mint 15 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.atapapaHorthy átszólt Portugáliából és Franco rögtön ugrott 😀
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)