Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Már közel 40 ezren jelentkeztek (én is), holnap a határidő, hétfőn elméletileg indul isNe ertsd felre a kerdesem.pozitivan kerdezem, utana merre tovabb, teljese atkepzest tervetel magadnak?
m.hvg.hu/kkv/20200521_felnottkepzes_it_informatikai_oktatas
r.baggio
több mint 5 éve
index.hu/techtud/2020/05/22/mit_tud_kelet-europa_a_jarvany_ellen_ami_nyugaton_nem_mukodik/Pálinka 😊
Vrij6
több mint 5 éve
index.hu/techtud/2020/05/22/mit_tud_kelet-europa_a_jarvany_ellen_ami_nyugaton_nem_mukodik/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
2020 egyik jó híre hogy Jesse Greenberg visszatért a tehetségét megmutatni! 😀www.youtube.com/watch?v=gGh9c9SW6rU
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
www.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/gnx4kl/mask_hating_karen/Karens everywhere
több mint 5 éve
twitter.com/juteszembe/status/1263405737314783232Nálunk folyamatosan dobálják vissza őket, mindenféle indokkal. Nem is tudom, hogy van-e már tényleg befogadott kérelem
Negritis
több mint 5 éve
Már közel 40 ezren jelentkeztek (én is), holnap a határidő, hétfőn elméletileg indul ism.hvg.hu/kkv/20200521_felnottkepzes_it_informatikai_oktatas

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
twitter.com/yasiSarma/status/1263359296852709376omfg
Beki
több mint 5 éve
twitter.com/juteszembe/status/1263405737314783232
több mint 5 éve
Nos a krétában is lehetett kiosztani feladatokat.Próbaüzem volt és kiderült, hogy ez az egész több sebből vérzik.3. én ezt nem értem. a Kréta a naplózásra meg ilyenekre kell, arra használható is, másra nem. tanításhoz meg megy a google classroom vagy valami microsoftos szar (gondolom ha a G megcsinálta akkor a MS is, a mi iskolánnkban google fut).
1. Eleve nincsen minden háztartásban olyan eszköz amivel netezni lehet. Ha több gyerek van, annyi meg főleg nincs
2. Röhej, de bivalybasznád külsőn tényleg net sincs. Nálam akár 1000-es digi is süvíthetne, de valahol semmi
3. Nem volt egy működő platform. A kurva propaganda teleszajkózta, hogy a Kréta jó, de a Kréta SZAR!
4. A tanár ez a fajta oktatás iszonyatosan kicsinálja. Baromira más, hogy odaállsz 20 gyerek elé, elmondod, aztán vagy megtanulja vagy nem, 2-3 hetente számonkérsz aztán kész. Most meg minden gyerektől jött visszajelzés, (hetente több 100, soxor pocsék minőségben) ezt ellenőrizni nem kis munka.
5. Gyakorlatilag reggel 6-tól, este 10-ig állandó felügyeletet kívánt ez az egész, hallottam olyat, hogy a szülő este fél10-kor hívta fel a tanárt, hogy a gyerek felmondaná a verset 😊
Nah ezek után a tanárok baromira nem akarnak visszamenni melózni, illetve ellátni mindkét feladatot. Jöjjenek a tesisek, napközisek, énekesek, ők azért viszonylag simábban megúszták, ők esetleg tarthatnak felügyeletet.
Jah és mégvalami: sok tanár és kevesebb diák nem igazán ért ám ezekhez a dolgokhoz. De tényleg sajnos vannak tanárok akik hatalmas tudással rendelkeznek, de a szgéphez és az ehhez kapcsolódó dolgokhoz lövésük sincs.
NB2
slowmotion
Nálunk így ment,hogy matek 102.oldal 2.3.4.-es feladat és küld vissza...
aztán FB ,aztán classroom aztán vissza face.
A feleségem angolt tanít azt így nem lehet neki a leadott 4-5-6 órával elment kb 3 napja... videók készítése,hanganyagok szerkesztése,feladatok összeállítása,emailben ,facen érkezett feladatok javítása könyvelése....
ui:
A legjobb ,hogy most derült ki a hittan tanár maradt a krétában és 7 hét után csodálkozott,hogy senki nem küld házifeladatot...
több mint 5 éve
ez az óvodákra vonatkozik, az iskoláknál az én értelmezésem szerint az igazgatók kezébe tették le a döntést (egyelőre)De akkor most az van, hogy van rendes tanítás annak aki akarja, meg van online oktatás annak aki vírusfélti a gyerekét?A közlönyben kiadottak szerint a normális rendhez kell visszatérni hétfőn, tehát nem lesz létszám korlátozás sem és igazolás sem kell a szülőtől.Dehogynem lesz tömeges bevitel. Nálunk az ovis fb csoportban örömtáncot jártak a szülők, sorra mondták egymás után hogy mennek júniustól, alig várták. Csak jelenleg még nincs visszavonva a csoportonkénti 5 gyerekes korlátozás, így érdekes lesz...addigra vissza lesz vonva
Amúgy a legtöbb szülőnek már erősen fogytán van a szabija, holott még csak nem egész 5 hónap telt el az évből, meg fogytán az idegrendszere is a több mint két hónapja otthon lévő kölöktől.
Mondjuk amíg a cég nem vonja vissza a hómofiszt, addig mi nem adjuk be. Meg utána se, akkor mennek a nagyihoz 2-3 hétre.
warr_b
slowmotion
Matthew99
Bazzani
több mint 5 éve
De akkor most az van, hogy van rendes tanítás annak aki akarja, meg van online oktatás annak aki vírusfélti a gyerekét?A közlönyben kiadottak szerint a normális rendhez kell visszatérni hétfőn, tehát nem lesz létszám korlátozás sem és igazolás sem kell a szülőtől.Dehogynem lesz tömeges bevitel. Nálunk az ovis fb csoportban örömtáncot jártak a szülők, sorra mondták egymás után hogy mennek júniustól, alig várták. Csak jelenleg még nincs visszavonva a csoportonkénti 5 gyerekes korlátozás, így érdekes lesz...addigra vissza lesz vonva
Amúgy a legtöbb szülőnek már erősen fogytán van a szabija, holott még csak nem egész 5 hónap telt el az évből, meg fogytán az idegrendszere is a több mint két hónapja otthon lévő kölöktől.
Mondjuk amíg a cég nem vonja vissza a hómofiszt, addig mi nem adjuk be. Meg utána se, akkor mennek a nagyihoz 2-3 hétre.
warr_b
slowmotion
Matthew99
több mint 5 éve
nehéz feladat de nem lehetetlen csak kellenek a lehető legideálisabb körülményekÉs azt is tudom, hogy nem sok pénzből, sok más gond mellett kéne előre lépni. És ezt el is fogadom. De ettől még az országnak szüksége lenne / lesz a 21. századi oktatásra. A gyerekeink fogják megszívni a saját életükben, ha nem kapnak versenyképes oktatást. Aminek része, hogy képes legyen táv-tanulni. Egyszerűen muszáj, mert 2-3 évtized múlva a gyerekeink jelentős része így fog csak munkát kapni. Vagy mehet közmunkába 50 ezerért, az meg senki se kívánja a gyerekének...Ha lenne gyerekem, akkor ami szükséges, fontos, hasznos és helyes tudás, magam tanítanám meg neki, ahogy apám is tette velem. Megtanított beszélgetni, olvasni, filmet nézni, érvelni, vitázni, kiállni magamért, még verekedni is. Biztosan nem bíznám a gyermekem jövőjét alulfizetett, túlterhelt, sokszor frusztrált, neurotizált, a pályára azért kerülő, mert "más egyetemre nem vették fel" attitűddel érkező, vagy gyerekundortól szenvedő nyugdíjelőtti tanárokra.
peterk2005
Hiszen a gyerekemről van szó, aki ha lenne, a legfontosabb lenne nekem. em szeretném ha egzisztencális okok miatt lenne boldogtalan, vagy ami még rosszabb, csóró.
De nem tudom, ezt a gyakorlatban miként lehet megoldani. És nem tudtam 20, 10 vagy 5 éve sem. Így nincs is gyerekem.
Sobri Jóska
megfelelő anyagi biztonság ami természetesen nem jár heti 50-60 órás munkaidővel
egyszóval mind2 szülőnek legyen ideje és türelme a gyerekre ( és mellette saját magára )! sok közös program (bicaj, foci, túrázás de akár közös TV-zés , társasjáték ,horgászat egyebek ) ahol felfedezhet dolgokat, kérdezhet te válaszolsz , minőségi együtt töltött időre gondolok ....talán ez a 2 legfontosabb
több mint 5 éve
annál inkább.A közlönyben kiadottak szerint a normális rendhez kell visszatérni hétfőn, tehát nem lesz létszám korlátozás sem és igazolás sem kell a szülőtől.Dehogynem lesz tömeges bevitel. Nálunk az ovis fb csoportban örömtáncot jártak a szülők, sorra mondták egymás után hogy mennek júniustól, alig várták. Csak jelenleg még nincs visszavonva a csoportonkénti 5 gyerekes korlátozás, így érdekes lesz...addigra vissza lesz vonva
warr_b
slowmotion
Matthew99
több mint 5 éve
A közlönyben kiadottak szerint a normális rendhez kell visszatérni hétfőn, tehát nem lesz létszám korlátozás sem és igazolás sem kell a szülőtől.Dehogynem lesz tömeges bevitel. Nálunk az ovis fb csoportban örömtáncot jártak a szülők, sorra mondták egymás után hogy mennek júniustól, alig várták. Csak jelenleg még nincs visszavonva a csoportonkénti 5 gyerekes korlátozás, így érdekes lesz...addigra vissza lesz vonva
warr_b
slowmotion

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Próbaüzem volt és kiderült, hogy ez az egész több sebből vérzik.3. én ezt nem értem. a Kréta a naplózásra meg ilyenekre kell, arra használható is, másra nem. tanításhoz meg megy a google classroom vagy valami microsoftos szar (gondolom ha a G megcsinálta akkor a MS is, a mi iskolánnkban google fut).
1. Eleve nincsen minden háztartásban olyan eszköz amivel netezni lehet. Ha több gyerek van, annyi meg főleg nincs
2. Röhej, de bivalybasznád külsőn tényleg net sincs. Nálam akár 1000-es digi is süvíthetne, de valahol semmi
3. Nem volt egy működő platform. A kurva propaganda teleszajkózta, hogy a Kréta jó, de a Kréta SZAR!
4. A tanár ez a fajta oktatás iszonyatosan kicsinálja. Baromira más, hogy odaállsz 20 gyerek elé, elmondod, aztán vagy megtanulja vagy nem, 2-3 hetente számonkérsz aztán kész. Most meg minden gyerektől jött visszajelzés, (hetente több 100, soxor pocsék minőségben) ezt ellenőrizni nem kis munka.
5. Gyakorlatilag reggel 6-tól, este 10-ig állandó felügyeletet kívánt ez az egész, hallottam olyat, hogy a szülő este fél10-kor hívta fel a tanárt, hogy a gyerek felmondaná a verset 😊
Nah ezek után a tanárok baromira nem akarnak visszamenni melózni, illetve ellátni mindkét feladatot. Jöjjenek a tesisek, napközisek, énekesek, ők azért viszonylag simábban megúszták, ők esetleg tarthatnak felügyeletet.
Jah és mégvalami: sok tanár és kevesebb diák nem igazán ért ám ezekhez a dolgokhoz. De tényleg sajnos vannak tanárok akik hatalmas tudással rendelkeznek, de a szgéphez és az ehhez kapcsolódó dolgokhoz lövésük sincs.
NB2
több mint 5 éve
addigra vissza lesz vonvaDehogynem lesz tömeges bevitel. Nálunk az ovis fb csoportban örömtáncot jártak a szülők, sorra mondták egymás után hogy mennek júniustól, alig várták. Csak jelenleg még nincs visszavonva a csoportonkénti 5 gyerekes korlátozás, így érdekes lesz...Ha most az mondták volna, hogy mindenki menjen vissza az lenne a baj. Ha azt mondták volna minden maradjon így akkor meg azért lett volna máshonnan hápogás. Így lehet felelősen dönteni, mindenki belátására bízva. Igazgató is, tanári kollektíva is, szülő is.Mehetnek a gyerekek iskolába, de marad a digitális oktatás!Nincs ellentmondás, kvázi opcionális a dolog, az iskolákra, tanárokra bízzák, hogy ki melyiket hogyan folytatja. A napközis tanárok aktivizálhatják magukat. Legalábbis remélem, hogy nem a 80 gyereket ellátó mindennap tanító német tanár feleségemet, (aki mellette anyuka és feleség is igyekezett lenni) rángatják be.
Ez így csak számomra totális ellentmondás, vagy ezek néha átgondolják amit mondani akarnak?
Klaci79
Itt most egyébként szerintem a lehető legértelmesebb döntéseket hozták.
dandeLehető legértelmesebb döntés???Mehetnek a gyerekek iskolába, de marad a digitális oktatás!Nincs ellentmondás, kvázi opcionális a dolog, az iskolákra, tanárokra bízzák, hogy ki melyiket hogyan folytatja. A napközis tanárok aktivizálhatják magukat. Legalábbis remélem, hogy nem a 80 gyereket ellátó mindennap tanító német tanár feleségemet, (aki mellette anyuka és feleség is igyekezett lenni) rángatják be.
Ez így csak számomra totális ellentmondás, vagy ezek néha átgondolják amit mondani akarnak?
Klaci79
Itt most egyébként szerintem a lehető legértelmesebb döntéseket hozták.
dande
A legkevésbé fájó...
Két hete megmondtam kedvesemnek, hogy készüljön, mert rövidesen reaktiválják! Még reggel is azt mondta hogy hülyeség! Jelzem szerintem még jelenleg is...júni 5. Hivatalos tanévzárás 😀😀😀
Szerintem semmi másról nem szól ez mint, hogy az eddig szabijukat elégető szülőket tehermentesítve viszzadobjuk a felügyeletet az eddig sem feltétlen pihenő pedagógusoknak 😕
De ez jó mert...#végeavírusnak
clbass
Egyébként nem tartok attól, hogy tömeges gyerekvisszavitel lesz. De majd meglátjuk mit hoz a gyakorlat. Mondom azokat a tanárokat kell mozgatni, akiknek azért csak kevesebb dolguk volt. Mert azért van ilyen is. Azt pedig az igazgató látja.
dande
warr_b
több mint 5 éve
éés erről senki nem fog beszélni, mivel nők vernek férfit és feketék fehéret ...olvass r/pussypassdenied-ot, attól megnyugszol
Negritis
több mint 5 éve
qubit.hu/2020/05/21/falus-andras-nagy-felelmem-hogy-meg-tobb-aldozat-lesz?_ga=2.50996841.1789383460.1589786212-1797733424.1563181253
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nem az van, hogy nincs tengerünk, hanem hogy nem kell.Azért nincs gyereked mert nem bíznád a jelenlegi oktatási rendszerre és az abban dolgozókra? Ezt te sem hiszed el.És azt is tudom, hogy nem sok pénzből, sok más gond mellett kéne előre lépni. És ezt el is fogadom. De ettől még az országnak szüksége lenne / lesz a 21. századi oktatásra. A gyerekeink fogják megszívni a saját életükben, ha nem kapnak versenyképes oktatást. Aminek része, hogy képes legyen táv-tanulni. Egyszerűen muszáj, mert 2-3 évtized múlva a gyerekeink jelentős része így fog csak munkát kapni. Vagy mehet közmunkába 50 ezerért, az meg senki se kívánja a gyerekének...Ha lenne gyerekem, akkor ami szükséges, fontos, hasznos és helyes tudás, magam tanítanám meg neki, ahogy apám is tette velem. Megtanított beszélgetni, olvasni, filmet nézni, érvelni, vitázni, kiállni magamért, még verekedni is. Biztosan nem bíznám a gyermekem jövőjét alulfizetett, túlterhelt, sokszor frusztrált, neurotizált, a pályára azért kerülő, mert "más egyetemre nem vették fel" attitűddel érkező, vagy gyerekundortól szenvedő nyugdíjelőtti tanárokra.
peterk2005
Hiszen a gyerekemről van szó, aki ha lenne, a legfontosabb lenne nekem. em szeretném ha egzisztencális okok miatt lenne boldogtalan, vagy ami még rosszabb, csóró.
De nem tudom, ezt a gyakorlatban miként lehet megoldani. És nem tudtam 20, 10 vagy 5 éve sem. Így nincs is gyerekem.
Sobri Jóska
samu09
Lapozzunk
több mint 5 éve
Mondjuk az is tipikus, hogy hat hét kórház után az első útja egy mekibe vezet.Hát igen, a koksz kikészíti a májat (is), annak pedig egy ferőzésnél lehetnek csúnya következményei. Furcsa hogy még egy NFL játékos sem kapta el, bár őket profibb módon kokszolják.24.hu/kulfold/2020/05/20/testepito-izmos-koronavirus-koroanvirus-jarvany-korhaz-lelegeztetogep-fogyas-foto-kep/Gyorsan kiment a koksz meg a víz.
Negritis
Bazzani
bcsarli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
www.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/gn9eyy/man_gets_jumped_by_girls_in_a_lobby_for_not/Az őrület fokozódik...
éés erről senki nem fog beszélni, mivel nők vernek férfit és feketék fehéret ...
Negritis
több mint 5 éve
Hát igen, a koksz kikészíti a májat (is), annak pedig egy ferőzésnél lehetnek csúnya következményei. Furcsa hogy még egy NFL játékos sem kapta el, bár őket profibb módon kokszolják.24.hu/kulfold/2020/05/20/testepito-izmos-koronavirus-koroanvirus-jarvany-korhaz-lelegeztetogep-fogyas-foto-kep/Gyorsan kiment a koksz meg a víz.
Negritis
Bazzani
több mint 5 éve
Kicsit túl gondolod azért. Nem egy-két éve rossz az állami oktatás, hanem évtizedek óta. Sokunk itt abban nőtt fel mégse vagyunk munkanélküliek (covid kuss) és csak akkor vagyunk prolik ha más utat nem látunk meggyőzni Téged valamiben 😃Nem.Azért nincs gyereked mert nem bíznád a jelenlegi oktatási rendszerre és az abban dolgozókra? Ezt te sem hiszed el.És azt is tudom, hogy nem sok pénzből, sok más gond mellett kéne előre lépni. És ezt el is fogadom. De ettől még az országnak szüksége lenne / lesz a 21. századi oktatásra. A gyerekeink fogják megszívni a saját életükben, ha nem kapnak versenyképes oktatást. Aminek része, hogy képes legyen táv-tanulni. Egyszerűen muszáj, mert 2-3 évtized múlva a gyerekeink jelentős része így fog csak munkát kapni. Vagy mehet közmunkába 50 ezerért, az meg senki se kívánja a gyerekének...Ha lenne gyerekem, akkor ami szükséges, fontos, hasznos és helyes tudás, magam tanítanám meg neki, ahogy apám is tette velem. Megtanított beszélgetni, olvasni, filmet nézni, érvelni, vitázni, kiállni magamért, még verekedni is. Biztosan nem bíznám a gyermekem jövőjét alulfizetett, túlterhelt, sokszor frusztrált, neurotizált, a pályára azért kerülő, mert "más egyetemre nem vették fel" attitűddel érkező, vagy gyerekundortól szenvedő nyugdíjelőtti tanárokra.
peterk2005
Sobri Jóska
samu09
Hanem egyrészt a feladat (gyereknevelés) összetettsége, sokrétűsége, súlya és felelőssége miatt.
És ennek is csak egy része a mindenkori más általi felügyelet és oktatás.
És erre próbáltam utalni, hogy régen rossz, ha a "gyerekeink" a versenyképes állami oktatás hiánya miatt nem fognak munkát kapni, lesz proli vagy fogják megszívni.
Sobri Jóska