Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
olaszoknál május közepén már az éttermek is újranyitnak, úgyhogy továbbra sem aggódják ezt túl
az ő példájukon már látni lehet majd, hogy mennyire is lettek óvatosabbak az emberek
r.baggio
Végülis ha úgy számolnak, modelleznek, hogy a 65 alatti népességre szinte egy influenzajárványhoz hasonlatosan veszélyes csak a vírus (1-2 ezrelékes halálozás, pár százalékos durva tünetek, 90 százalék kötüli tünetmenteség), az idősebb korosztály meg otthonmarad és/vagy belehal, akkor egyrészt úgyse tudnák otthon tartani a dolgozni, élni akaró tömegeket, pláne a 30 alattiakat, másrészt tulajdonképpen 15 év múlva úgy is lehet tekinteni utólag a vírusra, hogy csak le lett csippentve a korfa csúcsa, és ez még társadalmilag (eü., szociális ellátórendszerek terheltsége, nyugdíj) hasznos is volt.

több mint 5 éve
persze, csak az olasz, usa, spanyol szitu mutatja mi van ha az emberek hülyék
márpedig azok, és nem hiszem hogy megteheti a kormány hogy hagyja teljesen elszabadulni

ha az EÜ-t hazavágja a túlterheltség akkor ugyanúgy megroppan a gazdaság, sőt
Negritis
Szerintem az elmúlt pár hét pont arról szólt, hogy az eü.-t már ne tudja hazavágni a túlterheltség, legfeljebb a hülyék közül többen halnak meg, de legalább korházi ágyban.
Aminek nyílván politikai és gazdasági haszna van, nem egészségügyi vagy emberiességi.

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 819 — no es importante
 index.hu/kulfold/2020/04/25/hongkong_jarvanykutatas_tapasztalatok_europa_lazitas_korlatozasok/

Ezt kellene Viktornak olvasni..
LoveSobri
Valszeg olvassa és valszeg ahogy a legtöbb EU vezető is félreteszi és azt mondja , most neki állunk visszatenni a gazdaságot. Egyszerűen nincs más lehetőség perpil ahogy látom.
Toca
én meg azt mondom hogy kína és korea
újra lehet nyitni értelmesen is, sztem a németek meg is teszik majd
a többieket nemtom, olaszoknál nem vagyok optimista
Negritis
Én nem azt mondtam hogy nem lehet értelmesen. Én csak annyit mondtam lépés kényszer van / lesz ezért nyitás is lesz.
Véleményem szerint itthon ahogy az emberek kiszabadulnak szarni fognak a szabályokra. Lehet mákunk lesz és ez nem generál második hullámot, de azért erre a kisebb az esély szerintem is.
Svédeknél sem az a lényeg, hogy nagyobb a distancing, hanem hogy nagyobb a fegyelem. Ahogy írtad ez a németeknél is így van. Ezért lesznek ők jó példa. De ez nem csak a kormányuk viselkedése miatt lesz hanem az emberek miatt.
Toca
márpedig azok, és nem hiszem hogy megteheti a kormány hogy hagyja teljesen elszabadulni

Negritis
olaszoknál május közepén már az éttermek is újranyitnak, úgyhogy továbbra sem aggódják ezt túl
az ő példájukon már látni lehet majd, hogy mennyire is lettek óvatosabbak az emberek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
És ezért voltam oda, amikor a Kamara véleményét mint gyurcsányista politikus doki baromságaként aposztrofáltad.
diverdoc
Nem így történt. 😊
Azt mondtam miért veszi semmibe a kormány.
Nem azt, hogy maga a kamarai vélemény milyen.
Bele akarsz tolni egy szerepbe, aminél azért árnyaltabban kommunikálok.

Sobri Jóska
Elnézést nem szó szerint idéztelek, így igazad van nem így történt. Máskor jobban figyelek.

a csatornatalálást nem könnyiti meg, hogy gyurcsányista politikus válsztanak elnöknek
Sobri Jóska
A MOK vezetője Gyurcsány államtitkára volt, most is DK-s politikus. Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom
Sobri Jóska
Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait
Sobri Jóska
Ezeket a kamarai állásfoglalásokra írt kommentjeidből szedtem. És ezekből vontam le azt a téves következtetést, hogy úgy gondoltad, hogy amit mond az egy "gyurcsányista politikus doki baromsága butasága"
Nem is tudom, hogy értettem ennyire félre, hisz annyira egyértelműen nem így írtál 😊
diverdoc
Ha már ilyen alapos voltál, akkor a fentiekből szerinted melyik az, ami a kamarai vélemény baromságként való aposztrofálása?
Mert én úgy gondolom az első kettő az emberről szól, aki meglepődik ha az ő multjával nem kezeli partnerként a kormányzat, a harmadik meg az ő butaságairól.
És egyiksem a kamarai véleményről.
Csak azért kérdem, mert érdekel, hogy ha elfogultan olvassa valaki, amit írok, akkor hol történik meg az általam írt és az általa olvasott között a jelentéstartalom torzulása.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 515 — The Mathematician
 index.hu/kulfold/2020/04/25/hongkong_jarvanykutatas_tapasztalatok_europa_lazitas_korlatozasok/

LoveSobri
Valszeg olvassa és valszeg ahogy a legtöbb EU vezető is félreteszi és azt mondja , most neki állunk visszatenni a gazdaságot. Egyszerűen nincs más lehetőség perpil ahogy látom.
Toca
Negritis
Én nem azt mondtam hogy nem lehet értelmesen. Én csak annyit mondtam lépés kényszer van / lesz ezért nyitás is lesz.
Véleményem szerint itthon ahogy az emberek kiszabadulnak szarni fognak a szabályokra. Lehet mákunk lesz és ez nem generál második hullámot, de azért erre a kisebb az esély szerintem is.
Svédeknél sem az a lényeg, hogy nagyobb a distancing, hanem hogy nagyobb a fegyelem. Ahogy írtad ez a németeknél is így van. Ezért lesznek ők jó példa. De ez nem csak a kormányuk viselkedése miatt lesz hanem az emberek miatt.
Toca

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

LoveSobri
Toca
Negritis
Én nem azt mondtam hogy nem lehet értelmesen , én csak annyit mondtam lépés kényszer van / lesz ezért nyitás is lesz.
Véleményem szerint itthon ahogy az emberek kiszanadulnak szarni fognak a szabályokra. Lehet mákunk lesz és ez nem generál második hullámot, de azért erre a kisebb az esély szerintem is.
Svédeknél sem az a lényeg, hogy nagyobb a distancing, hanem hogy nagyobb a fegyelem. Ahogy írtad ez a németeknél is így van ezért lesznek ők jó példa. De ez nem csak a kormányuk viselkedése miatt lesz hanem az emberek miatt.
Toca
Milyen második hullám?
Még az első se tetőzött és futott ki.

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan

LoveSobri
Toca
Negritis

Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
nézem a 2001 Space Odyssey-t
és mókás hogy itt is felmerül az hogy egy bolygón játvány van, ami potenciálisan meg tudja fertőzni az űrbázist
és vajon kötelessége-e a bolygónak átadni minden infot vagy sem 😀

Kubrick meg egy állat

több mint 5 éve
 24.hu/belfold/2020/04/25/koronavirus-szeged-vakok-otthona/
számukra tényleg láthatatlan ellenség
de a morbid vicc ennyi volt

több mint 5 éve

LoveSobri
Toca

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan

LoveSobri
több mint 5 éve
 www.youtube.com/watch?v=9BGF1sezYe0

több mint 5 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 895

több mint 5 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
 index.hu/belfold/2020/04/25/a_tatabanyai_korhaz_betegszallitoja_a_41_eves_ferfi_aki_koronavirus_aldozata_lett/
Negritis
Korlátozott orvosi tudásommal gondolkoztam azon, hogy mi lehet az a bakteriális fertőzés, ami bélgyulladáshoz és szepszishez vezet. E.coli? Az meg hogy? Appendicitis? És nem vették észre?
slowmotion
nem és nem értem meg, hogy mi a dgd@#&#^4 büdös franc értelme van egy ember halálát kimagyarázni, miért nem elég, hogy "koronavírusban meghalt, ez nagy tragédia, vegyük komolyan a helyzetet"

innen mi a következő szint? majd autóbalesetnél is bemondják, hogy "három ember halt meg, az egyik a vétkes, a vétlen sofőr gyógyíthatatlan rákban szenvedett, a hátul utazó - rosszul bekötött - kisgyereknek meg amúgy is genetikai hajlandósága volt egy korai agydaganatra"?

annyira undorító ez a kommunikáció, hogy számomra egyszerűen felfoghatatlan
nonszensz, hogy az egész helyzetet kontrolláló, országos hatáskörú OT napi sajttáján nincs jobb téma, mint a betegek, áldozatok kórtörténetének boncolgatása
r.baggio
Nekem az tetszett Operatív néni mai beszédében, amikor arról áradozott, milyen egy csoda adomány Magyarországon a 99,8 %-os átoltottság az elérhető védőoltások tekintetében. Igaz, hogy napi 10-15-en meghalnak egy új betegségben, de övendezzünk, hogy kanyaróban meg senki. Nem úgy, mint pl. Romániában.

Észre kell venni a jó dolgokat is! #maradjpozitívilletveotthonésnegatívtudodhogyértemna

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
 index.hu/belfold/2020/04/25/a_tatabanyai_korhaz_betegszallitoja_a_41_eves_ferfi_aki_koronavirus_aldozata_lett/
Negritis
Korlátozott orvosi tudásommal gondolkoztam azon, hogy mi lehet az a bakteriális fertőzés, ami bélgyulladáshoz és szepszishez vezet. E.coli? Az meg hogy? Appendicitis? És nem vették észre?
slowmotion
Legvaloszinubb a pseudomembranosus colitis. Clostridium es nem E.Coli. Ha az akkor az szar ugy, mert az nem alabbetegseg, hanem szovodmeny, sima antibiotikum mellett alakulhat ki. Valoszinu adtak neki a felulfertozodes miatt, gepen volt es gyenge. Ennyi. Ez az en olvasatomban megvan az elso komoly alapbetegseg nelkuli fiatal halott.
Persze lehet perforalt appendicitis, diverticulitis de akkor azt nem ogy irnak le, es nem CoVidos halanak szamolnak

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
És ezért voltam oda, amikor a Kamara véleményét mint gyurcsányista politikus doki baromságaként aposztrofáltad.
diverdoc
Nem így történt. 😊

Sobri Jóska
Elnézést nem szó szerint idéztelek, így igazad van nem így történt. Máskor jobban figyelek.

a csatornatalálást nem könnyiti meg, hogy gyurcsányista politikus válsztanak elnöknek
Sobri Jóska
A MOK vezetője Gyurcsány államtitkára volt, most is DK-s politikus. Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom
Sobri Jóska
Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait
Sobri Jóska
Ezeket a kamarai állásfoglalásokra írt kommentjeidből szedtem. És ezekből vontam le azt a téves következtetést, hogy úgy gondoltad, hogy amit mond az egy "gyurcsányista politikus doki baromsága butasága"
Nem is tudom, hogy értettem ennyire félre, hisz annyira egyértelműen nem így írtál 😊
diverdoc
Annyira tipikus. Én is emlékeztem erre, csak nem volt kedvem kikeresni.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 819 — no es importante
Negritis
slowmotion
nem és nem értem meg, hogy mi a dgd@#&#^4 büdös franc értelme van egy ember halálát kimagyarázni, miért nem elég, hogy "koronavírusban meghalt, ez nagy tragédia, vegyük komolyan a helyzetet"

innen mi a következő szint? majd autóbalesetnél is bemondják, hogy "három ember halt meg, az egyik a vétkes, a vétlen sofőr gyógyíthatatlan rákban szenvedett, a hátul utazó - rosszul bekötött - kisgyereknek meg amúgy is genetikai hajlandósága volt egy korai agydaganatra"?

annyira undorító ez a kommunikáció, hogy számomra egyszerűen felfoghatatlan
nonszensz, hogy az egész helyzetet kontrolláló, országos hatáskörú OT napi sajttáján nincs jobb téma, mint a betegek, áldozatok kórtörténetének boncolgatása

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
diverdoc
Nem így történt. 😊

Sobri Jóska

Sobri Jóska
Sobri Jóska
Sobri Jóska

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
Említettem már, hogy tegnap voltam bótban, és rutinszerű mozdulatokkal, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, beletettem a kosaramba két darab ÉLESZTŐT?!
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 232 — Cowboys fan
Negritis
több mint 5 éve

több mint 5 éve
csak reménykedek benne hogy nem tényleg ennyire hülyék

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 5 éve
Szerintetek akik utánuk jönnek jobbak lesznek?
Sobri Jóska
Ezért vagyok mindig ilyen önsorsrontó ellenzéki. 😊
Atari
Ez már simán csak ízlésbeli kérdés.

több mint 5 éve
Ha ez szerinted bármilyen értelemben járványkezelés, görbelaposítás, és nem felelősség-átpasszolás, akkor gondold át, amit akkor írtál.
somoskovig
Szerintem egyszerűen hazudnak (nem bontják ki a valóság minden részletét). Ez a hitelesség deficit visszaüthet a védekezésben, de ezekben a rezsimekben már csak így szokás.
Atari
Igen. Bele is fognak bukni.
Sobri Jóska
nem, de Semjén Zsolt rémálmai, mert mások lesznek 😊
csebi
Annyira mások, hogy vissza fogod sírni Orbánt, aki "csak" geci.
Sobri Jóska
nem tudom milyen italt iszol, de ha ez tényleg megtörténik akkor vendégem leszel arra 😉
csebi
Tonikot. Mi mást innék?

több mint 5 éve
Ha ez szerinted bármilyen értelemben járványkezelés, görbelaposítás, és nem felelősség-átpasszolás, akkor gondold át, amit akkor írtál.
somoskovig
Szerintem egyszerűen hazudnak (nem bontják ki a valóság minden részletét). Ez a hitelesség deficit visszaüthet a védekezésben, de ezekben a rezsimekben már csak így szokás.
Atari
Igen. Bele is fognak bukni.
Sobri Jóska
Nem.És tudod miért nem? Mert Orbánék megmutatták minden pólusnak a határokat.(vagy éppen a határtalanságot) És ez számunkra nem jó....
Foresz
Igen. A NER marad, csak mások lesznek pozíciókban.
Mintha a Kádár-rendszer nem bukott volna meg, hanem beülne a B-kategória a pozíciókba.