Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
És hidd el (komolyan), hogy nagyon sok ilyen van. A hétköznapi életben nagyon rendes emberek, akiket személyesen ismerek. Nem írok neveket, de nem irónia!Remélem, Karigeri ad neki valamilyen kitüntetést:Ez a Tarlós amúgy egy annyira fasza csávó civilben,nem is értem hogy került a sötét oldalra.... 😊
"Tarlós: Karácsony nem háríthatja másra a felelősséget"
www.atv.hu/belfold/20200426-tarlos-karacsony-nem-harithatja-masra-a-felelosseget/hirkereso
nagylaza
Foresz

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Pééééééénz 😊Remélem, Karigeri ad neki valamilyen kitüntetést:Ez a Tarlós amúgy egy annyira fasza csávó civilben,nem is értem hogy került a sötét oldalra.... 😊
www.atv.hu/belfold/20200426-tarlos-karacsony-nem-harithatja-masra-a-felelosseget/hirkereso
nagylaza
Foresz
több mint 5 éve
Remélem, Karigeri ad neki valamilyen kitüntetést:Fidesz ide vagy oda de ez a Karácsony is egy alkalmatlan figura.
nagylaza
több mint 5 éve
Remélem, Karigeri ad neki valamilyen kitüntetést:Ez a Tarlós amúgy egy annyira fasza csávó civilben,nem is értem hogy került a sötét oldalra.... 😊
nagylaza
több mint 5 éve
Remélem, Karigeri ad neki valamilyen kitüntetést:"Tarlós: Karácsony nem háríthatja másra a felelősséget"
több mint 5 éve
Kedvenc részem:Ez viszont érdekes.Ezért (is) kurva veszélyesek az újranyitások, miközben a vírusról még mindig alig van infó.
index.hu/techtud/egeszseg/2020/04/26/koronavirus_jarvany_sztrok_stroke_agyi_erkatasztrofa_verrog_fiatal_tunetmentes_egeszseges_betegek/
Mikey
De majd május 4-én érettségik, összejönnek százezren, átadják, széthordják a szülőknek, nagyszülőknek, utána két hét múlva gondolom megint jön a zárás (más országokban meg más türelmetlenségek, fegyelmezetlenségek miatt), és így el lehet ezzel tilitolizni jódarabig. Persze politikailag itthon ez végülis jó Orbánnak. Végre igazi, létező ellenséggel harcolhat.
Mindez eltart hónapokig 3-4 hét teljes karantén helyett...
Persze, nem lehet teljesen lezárni egy országot, de meg lehet próbálni, lehet némi eredménye:
444.hu/2020/04/25/az-elsok-kozt-kaptak-el-a-koronavirust-megsem-halt-meg-senki
Sobri Jóska
„Február 15-én azonban egy vietnami állampolgár elutazott Európába vakációzni, és Anglia, Olaszország és Franciaország meglátogatása után március 2-án tért haza Hanoiba, ahol ellógta az önkéntes karantént. Március 6-án kórházba került, a tesztje pozitív lett”
Amúgy megelőzés, megelőzés, megelőzés. S nem rohanni a vírus után. Ennyi a történet.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Akkor megírja más.Ez viszont érdekes.Index a Washington Post nyomán, csak én örülnék mondjuk ha megvárnák a publikált eredményeket és abból szemléznének?!
index.hu/techtud/egeszseg/2020/04/26/koronavirus_jarvany_sztrok_stroke_agyi_erkatasztrofa_verrog_fiatal_tunetmentes_egeszseges_betegek/
Mikey
rokaur
Hírverseny van jóideje.
több mint 5 éve
rokaur
876
Ez viszont érdekes.Index a Washington Post nyomán, csak én örülnék mondjuk ha megvárnák a publikált eredményeket és abból szemléznének?!
Mikey
több mint 5 éve
Ez viszont érdekes.Ezért (is) kurva veszélyesek az újranyitások, miközben a vírusról még mindig alig van infó.
Mikey
De majd május 4-én érettségik, összejönnek százezren, átadják, széthordják a szülőknek, nagyszülőknek, utána két hét múlva gondolom megint jön a zárás (más országokban meg más türelmetlenségek, fegyelmezetlenségek miatt), és így el lehet ezzel tilitolizni jódarabig. Persze politikailag itthon ez végülis jó Orbánnak. Végre igazi, létező ellenséggel harcolhat.
Mindez eltart hónapokig 3-4 hét teljes karantén helyett...
Persze, nem lehet teljesen lezárni egy országot, de meg lehet próbálni, lehet némi eredménye:
444.hu/2020/04/25/az-elsok-kozt-kaptak-el-a-koronavirust-megsem-halt-meg-senki
több mint 5 éve
Ez viszont érdekes.index.hu/techtud/egeszseg/2020/04/26/koronavirus_jarvany_sztrok_stroke_agyi_erkatasztrofa_verrog_fiatal_tunetmentes_egeszseges_betegek/
több mint 5 éve
Miután a kormány lehetőséget adott. Ez is az ő érdemük!!!444.hu/2020/04/26/a-kormany-szakertoje-kotelezo-maszkviselest-javasolEsküszöm nem akarok generálni semmilyen vitát,csak megemlítem.
Vrij6
Szóval ezt is a polgármesterek tették legelőször kötelezővé a saját környezetükben,önállóan.
Foresz
több mint 5 éve
444.hu/2020/04/26/a-kormany-szakertoje-kotelezo-maszkviselest-javasolEsküszöm nem akarok generálni semmilyen vitát,csak megemlítem.
Vrij6
Szóval ezt is a polgármesterek tették legelőször kötelezővé a saját környezetükben,önállóan.
több mint 5 éve
Egyértelmű. Csak a testzsír % ami lényeges.
több mint 5 éve
Az izomnak nagyobb a fajlagos súlya, így minden testépítőnek magas a BMI-je, miközben 10 százalék alatt van a testzsírjuk. Szóval tényleg faszság.Csak sztem nem egzakt. Az alapján ideális testsúlyom 77.5 kg kellene h legyen. Na most voltam úgy 90 kg h egy deka felesleg nem volt rajtam a bmi pedig túlsúlyba tenne sőt majdnem elhízásba.Ja.A Bmi sztem is hülyeség ...www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372A lead első mondata:
rokaur
A koronavírus-járvány Magyarországon jelenleg a lefojtott szakaszában van, köszönhetően a korlátozó intézkedéseknek és azok nagy mértékű betartásának.
a baj az hogy mint korábban említve volt: hol az extrém elhízás határa?www.eletmodorvosikozpont.hu/elhizas-fogyas
sokkal pontosabb lenne ha nem csak annyi lenne hogy extrém elhízás hanem tényleg szív és érrendszer vagy valami közelebbi
és esetleg megemlíteni az extrém elhízást
főleg hogy ez ugyanaz mint az hogy ki veszélyeztetett?
áh én nem hiszen egészséges vagyok mint a makk
van egy 30 kiló + rajtam, de az nem extrém, iszok-dohányzok de ki nem?
Negritis
Ezzel szoktak számolni.
Ha pl 165 centi magas, akkor 109 kilo fölött már extrém elhízott.
(Mondjuk én nem szeretem ezt a leegyszerűsített BMI számolást, mert eszerint 30,7-elhízás volt még a gimis, napi szinten aktívan sportoló énem, -mondjuk sovány akkor se voltam-, de valamiféle viszonyításnak megteszi.)
Valamint a szív- és érrendszerrel mivel lennél beljebb?
Mindenki azért hal meg, mert megáll a szíve.
Akinek nem áll meg az él, akinek megáll, az meghal.
Ebben mi lenne a plusz infó?
Pláne ha nem volt még 37 évesen semmi konkrét problémája, csak a koronavírus okozta terhelést nem bírta el az amúgy egészséges, de túlterhelődött szíve.
Sobri Jóska
csebi
Csak egyfajta egzakt szempont az extrém elhízás határának megállapítáhatóságához.
Vagy lehet ezt látták, és nem is méricskéltek:
Sobri Jóska
csebi
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
a sobri által linkelt képről nekem a Kés/Alatt jut eszembeKedvenc sorozatom a TLC-n az élet 250 kiló felett 😊
az a rész amit rendszeresen felemlegetek mert téynleg csak erős idegzetűeknek van
www.youtube.com/watch?v=KKJfovpprxA
Negritis
több mint 5 éve
Pl éna baj az hogy mint korábban említve volt: hol az extrém elhízás határa?Szerintem meg pont az lenne a káros, ha mindenhová azt írnák, hogy krónikus beteg és passz. Hagyjuk már ezt a PC marhaságot, hogy állandóan arra kell törekedni, hogy meg ne sértsd valaki galamb lelkét vagy személyiségi jogait, pláne dögvész idején. Nyilván ésszerű keretek között, de minnél több infót be kell gyűjteni és közzé kell tenni a betegekről és a halottakról, csak így lehet kiismerni a vírust.En nem is igy nezem, nekem az alkoholos jelzo utan ez a masodik, ami zavaro. Es nem azert, mert nem igaz, biztos valoban pialt a faszi, biztos dagadt volt a 37 eves valaki, de bunkosagnak erzem es tiszteletlennek. Semmi sem indokolja, hogy ezeket hozza kelljen fuzni, ha odairod, hogy majproblema xy, vagy odairod, hogy sziv es errendszeri gond, elfogadom, de baszki, ne azt, hogy dagadt volt meg ivott.Hát, ne mindet próbáld ilyen szemmel nézni, aztán nincs ilyen érzés, csak amikor tényleg ez történik.Hát, én kicsit kőszívű vagyok, szóval nem mérvadó a véleményem, de figyelemfelkeltésnek sokkal jobb, mint a szív és érrendszeri betegség, ha tényleg volt rajta 50 kg plusz, és 37 évesen még nem voltsemmi baja elvileg csak néha magas vérnyomás. Éppen ideje lenne rájönni, hogy nem játék dagadt disznónak lenni. Bár nekem ugye teljesen mindegy, szerencsére nem zavarnak az életben.alapban igazad van, csak az embereknek tele van a hócipőjük, hogy az összes halálesetet kimagyarázzák, mintha bárki is felelősségre akarná őket vonni
Egyébként az extrém elhízás, az hány kg súlyfelesleget jelent? Honnan kezdődik ez a fogalom?
kristóf17
NB2
kristóf17
Es igen, amellett, hogy ezt szarhazi dolognak velem, amellett azt az erzetet kelti bennem, hogy mindenkepp oda akartak eroltetni valami kamuindokot, mert ha nem igy lenne, akkor eleg lett volna a majproblema vagy a szivproblema (etc.).
Stez
FLZOLI
sokkal pontosabb lenne ha nem csak annyi lenne hogy extrém elhízás hanem tényleg szív és érrendszer vagy valami közelebbi
Negritis
több mint 5 éve
2 vigyorgó 😊 😊 jel 😉Gyurma PappaEgészséges életmódot élő sportos középkorú emberekkel is tele van a temető, és beteg öreg sovány/kövér dohányzó alkeszekkel is a kocsma.Ez egyrészt igaz, csak ugye nem mindegy melyikből mennyi van hol.
GenetikaStatisztika
😊 😊
ozibozi
Egy egészséges életmódot élő sportos középkorú ember sokkal kisebb valószínűséggel hal meg egészségügyi okokból, mint egy idős, túlsúlyos, dohányzó alkesz.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
444.hu/2020/04/26/a-kormany-szakertoje-kotelezo-maszkviselest-javasol
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Egészséges életmódot élő sportos középkorú emberekkel is tele van a temető, és beteg öreg sovány/kövér dohányzó alkeszekkel is a kocsma.Ez egyrészt igaz, csak ugye nem mindegy melyikből mennyi van hol.
GenetikaStatisztika
😊 😊
ozibozi
Egy egészséges életmódot élő sportos középkorú ember sokkal kisebb valószínűséggel hal meg egészségügyi okokból, mint egy idős, túlsúlyos, dohányzó alkesz.
Sobri Jóska

több mint 5 éve
www.reddit.com/r/nextfuckinglevel/comments/g87wfa/dr_fauci_said_if_he_had_to_choose_someone_to_play/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
én csak 1 hónapot voltam kintkicsit off:néztem a draftot kb minden otthon lévő draftolt családja bőven túlsúlyos volt és ezek profi sportolók csaladjai... voltam párszor kint borzasztóan el vannak kényeztetve és lustulva az amcsi átlagemberek.mint olyan ember, aki éveket élt kint az USA-ban: amit írsz, az csak az érme egyik oldala (a boltokban az elektromos bevásárlókocsi ugye az alja a történetnek meg a Big Gulp a 7/11-ben), viszont tapasztalatból mondom, ott szerintem még a vizet is cukrozzák... a lehető legtisztább táplálkozással, rendszeres testmozgással és napi 8-10 óra talpalással könnyebben mentek ott fel rám a kilók, mint itthon üldögélve
Janek
r.baggio
én amit láttam hogy két véglet van:
- atom elhízott akinek tényleg a motoros segítség is kell kb (persze túlzok)
- meg a fitnesz buzi
nagyon kevés volt az akire azt mondom hogy átlagosan telt
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
kicsit off:néztem a draftot kb minden otthon lévő draftolt családja bőven túlsúlyos volt és ezek profi sportolók csaladjai... voltam párszor kint borzasztóan el vannak kényeztetve és lustulva az amcsi átlagemberek.mint olyan ember, aki éveket élt kint az USA-ban: amit írsz, az csak az érme egyik oldala (a boltokban az elektromos bevásárlókocsi ugye az alja a történetnek meg a Big Gulp a 7/11-ben), viszont tapasztalatból mondom, ott szerintem még a vizet is cukrozzák... a lehető legtisztább táplálkozással, rendszeres testmozgással és napi 8-10 óra talpalással könnyebben mentek ott fel rám a kilók, mint itthon üldögélve
Janek
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ezt mondom én is. 😊Csak sztem nem egzakt. Az alapján ideális testsúlyom 77.5 kg kellene h legyen. Na most voltam úgy 90 kg h egy deka felesleg nem volt rajtam a bmi pedig túlsúlyba tenne sőt majdnem elhízásba.Ja.A Bmi sztem is hülyeség ...www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372A lead első mondata:
rokaur
A koronavírus-járvány Magyarországon jelenleg a lefojtott szakaszában van, köszönhetően a korlátozó intézkedéseknek és azok nagy mértékű betartásának.
a baj az hogy mint korábban említve volt: hol az extrém elhízás határa?www.eletmodorvosikozpont.hu/elhizas-fogyas
Negritis
Ezzel szoktak számolni.
(Mondjuk én nem szeretem ezt a leegyszerűsített BMI számolást, mert eszerint 30,7-elhízás volt még a gimis, napi szinten aktívan sportoló énem, -mondjuk sovány akkor se voltam-, de valamiféle viszonyításnak megteszi.)
Pláne ha nem volt még 37 évesen semmi konkrét problémája, csak a koronavírus okozta terhelést nem bírta el az amúgy egészséges, de túlterhelődött szíve.
Sobri Jóska
csebi
Csak egyfajta egzakt szempont az extrém elhízás határának megállapítáhatóságához.
Sobri Jóska
csebi
A BMI se alkatot, se izom/zsír arányt, se semmit nem vesz figyelembe.
De azt ezzel konkrétan megállapíthatjuk, hogy egy 100+ kilós, 165 cm magas nő, az általában extrém elhízott.
több mint 5 éve
Csak sztem nem egzakt. Az alapján ideális testsúlyom 77.5 kg kellene h legyen. Na most voltam úgy 90 kg h egy deka felesleg nem volt rajtam a bmi pedig túlsúlyba tenne sőt majdnem elhízásba.Ja.A Bmi sztem is hülyeség ...www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372A lead első mondata:
rokaur
Negritis
Ezzel szoktak számolni.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
És akkor még ok kérdezik h ki mire ér rá koronavírusos jarvany idején?Durva, hogy még ehez is ért 😊Ez ki ?
Szerintem arra használják, hogy az összes NER féleség szarul érezze magát..
www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/videos/231675091445436/
FLZOLI
Rózsa Sándor (betyár)
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.